فهرست مطالب

مجله مدیریت بهداشت و درمان
سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 46، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/02/25
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سیده رقیه حسنی ضیابری، سعید باقرسلیمی*، مهدی همایون فر صفحات 7-21

    مقدمه:

     امروزه پاسخگویی مناسب به انتظارات ذینفعان، از مهم ترین عوامل اثربخشی سازمان ‏ها به ویژه در نظام بهداشت و درمان به‏عنوان متولی ایجاد، ترویج و ارتقای سلامت، به‏شمار می ‏رود. پژوهش حاضر قصد دارد با تحلیل شاخص‏ های ارزیابی ذینفعان، اطلاعات کاربردی را جهت مدیریت ذینفعان در اختیار روسای بیمارستان ‏های دانشگاه علوم پزشکی گیلان قرار دهد.

    روش پژوهش: 

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش اجرا، توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل؛ روسای بیمارستان‏ های دانشگاه علوم پزشکی گیلان و خبرگان دانشگاهی است که 19 نفر از آنها در فرایند اجرای پژوهش مشارکت داشته‏ اند. برای غربالگری مولفه‏ های استخراج شده از مبانی نظری پژوهش، از روش دلفی فازی و به‏ منظور ساختاردهی و تحلیل وضعیت مولفه ‏ها از مدل‏سازی ساختاری تفسیری و تحلیل میک‏ مک استفاده شده است. بعلاوه، جهت گردآوری داده ‏ها از روش نمونه ‏گیری گلوله برفی و ابزار پرسشنامه استفاده شده است.

    یافته ‏ها: 

    با اجرای روش دلفی، از میان 30 مولفه استخراج شده از مبانی نظری، 10 عامل؛ مشارکت ذینفع، اطلاعات ذینفع، ارتباطات ذینفع، میزان نیاز ذینفع، منافع همکاری با ذینفع، انگیزه ذینفع، توانایی برنامه ‏ریزی ذینفع، همراستایی اهداف ذینفع با سازمان، امکان نظارت بر ذینفع و اهمیت و جایگاه ذینفع به عنوان عوامل اساسی تعیین شدند و با رویکرد مدل سازی ساختاری تفسیری در سه سطح، ساختاردهی گردیدند.

    نتیجه ‏گیری:

     با توجه به تحلیل میک مک، شاخص‏ های مشارکت ذینفع، ارتباطات ذینفع و اهمیت جایگاه ذینفع به عنوان مهم ترین مولفه‏ های ارزیابی ذینفعان شناخته شدند که لزوم توجه مدیریت به این عوامل را در ارزیابی ذینفعان و استفاده از آنها در دستیابی به اهداف بیمارستان نشان می‏ دهد.

    کلیدواژگان: ذینفع سازمانی، ارزیابی، بیمارستان، روش دلفی، مدلسازی ساختاری تفسیری
  • ابوالفضل علیاری، شقایق وحدت*، سعاد محفوظ پور، حسین مشیری تبریزی صفحات 23-35
    مقدمه

    امروزه در سطح بین المللی بهره گیری از شواهد در تصمیم گیری در زمینه سیاست گذاری و برنامه ریزی بخش سلامت و دارو امری ضروری است. لذا این پژوهش با هدف مقایسه وضعیت مدیریت مبتنی بر شواهدارزشیابی اقتصادی در حوزه دارو درنظام سلامت ایران و کشورهای منتخب انجام گردید.

    روش پژوهش:

     این پژوهش، یک مطالعه تطبیقی است که در سال 1401 انجام شد. در این مطالعه، نمونه گیری به صورت هدفمند بوده و کشورهای استرالیا، انگلستان، آلمان و کانادا به لحاظ مولفه های استفاده از شواهد در ازرشیابی اقتصادی حوزه دارو مورد مقایسه قرارگرفتند. برای گردآوری داده ها از پایگاه های اطلاعاتی معتبر و سایر منابع مرتبط در زمینه موضوع پژوهش استفاده شد. در این مطالعه، یافته های به دست آمده در قالب جدول تطبیقی مورد مقایسه قرارگرفتند.

    یافته ها: 

    یافته ها نشان داد که تولید و استخراج شواهد در کشورهای کانادا، انگلستان و استرالیا الزامی و در کشور ایران و آلمان اختیاری است. هم چنین نتایج نشان داد که به جزء کشور استرالیا و کانادا در سایر کشورهای دیگر از شواهد برای افزدون داروها به لیست دارویی استفاده نمی شود و در همه کشورها نیز به جزء کشور ایران، استانداردها و چارچوب های تولید شواهد وجود دارد.

    نتیجه گیری: 

    براساس نتایج پژوهش، طراحی مدل یکپارچه در جهت کاهش موازی کاری، توسعه ارتباطات با پژوهشگران و مراکز تحقیقاتی، تعیین اصول و مقررات تولید و به کارگیری شواهدات، تقویت رهبری، مدیریت و تولیت نظام سلامت متناسب با وضعیت کشور و سایر کشورهای با شرایط مشابه پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: مدیریت مبتنی بر شواهد، ارزشیابی اقتصادی، دارو، نظام سلامت
  • اکبر بیات*، مرتضی مرادی صفحات 37-48
    مقدمه

    وقتی که ایدیولوژی سازمانی یک سازمان، بسیار قوی شود، می تواند تمامی ساختار را تحت تاثیر خود قرار دهد؛ و در نهایت ساختاری به وجود می آید که آن را ساختار مبلغ (ماموریت محور) می گوید. لذا پژوهش حاضر، باهدف شناسایی مولفه های سازمان های مبلغ انجام شده است.

    روش پژوهش:

     به منظور رسیدن به این هدف، در مرحله کیفی ضمن بررسی ادبیات موضوع با روش تحلیل مضمون و مصاحبه های نیمه عمیق از 15 نفر خبرگان که اساتید و مدیران دانشگاه علوم پزشگی تهران بودند با روش نمونه گیری غیر تصادفی هدفمند انتخاب شدند؛ برای سنجش روایی مضامین و اعتبار سنجی، از طریق زاویه بندی داده و برای محاسبه پایایی از روش هولستی که با ضریب 98/0 تایید شدند. و با استفاده از نرم افزار مکس کیودا شماره 12، معیارهای موثر بر سازمان های مبلغ شناسایی شد.

    یافته ها:

     تجزیه و تحلیل داده های کیفی، منجر به شکل گیری پنجاه و یک مضمون پایه و  یازده مضمون سازمان دهنده و سه مضمون فراگیر شامل مولفه های پیکربندی، مولفه های محتوایی و مولفه های ساختاری شد.

    نتیجه گیری:

     نتایج نشان دادند که معیار ایدیولوژی سازمانی جزء معیارهای اساسی و بازیکنان کلیدی است که در سازمان های مبلغ وجودش ضروری است و باید مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سازمان های مبلغ، ایدئولوژی سازمانی، پیکربندی مبلغ، پیکربندی ساختار
  • مصطفی گل چوبی، لیلا کیکاوسی آرانی* صفحات 49-59
    مقدمه

    ارایه مراقبت ایمن توسط واحدهای امدادی اورژانس پیش بیمارستانی در حوادث و بحران ها نقش موثری در کاهش بار جراحات و آسیب ها دارد. این مطالعه با هدف بررسی عوامل موثر بر ارایه مراقبت ایمن توسط واحدهای امدادی اورژانس پیش بیمارستانی در استان مازندران انجام شد.

    روش پژوهش:

     این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی (مقطعی) بود. جامعه آماری پژوهش پرسنل عملیاتی واحدهای امدادی پایگاه های منتخب اورژانس پیش بیمارستانی استان مازندران بودند(165=N). نمونه گیری به روش سرشماری انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته بود که در بررسی روایی محتوای کمی از شاخص روایی محتوا و نسبت روایی محتوا استفاده شد. سپس پایایی پرسشنامه با روش آلفای کرونباخ 82/0برآورد شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار20 SPSS انجام شد. رتبه بندی و اولویت بندی عوامل موثر بر ارایه مراقبت ایمن واحدهای امدادی اورژانس پیش بیمارستانی با آزمون فریدمن انجام شد.

    یافته ها:

     از دیدگاه پرسنل عملیاتی واحدهای امدادی اورژانس پیش بیمارستانی استان مازندران، پنج عامل در ارایه مراقبت ایمن این واحدها موثر بود که عامل انگیزه به عنوان اثرگذارترین عامل در رتبه اول (با میانگین رتبه 3/49) و تجهیزات پزشکی به عنوان کم اثرترین عامل در رتبه پنجم (با میانگین رتبه 5/49) بود.

    نتیجه گیری:

     سیاست گذاری در زمینه ارتقای انگیزه پرسنل واحدهای امدادی و آموزش آنها، تامین نیروی انسانی لازم، مدیریت واحدهای امدادی و ارتقای تجهیزات پزشکی موجب ارتقای ارایه مراقبت ایمن واحدهای امدادی اورژانس پیش بیمارستانی می شود.

    کلیدواژگان: واحد امدادی، مراقبت ایمن، اورژانس پیش بیمارستانی
  • صدیقه محمداسماعیل*، شیبا کیانمهر صفحات 61-70
    مقدمه

    شناسایی ابعاد ومولفه های موثر در استقرار رویکرد اطلاع درمانی بیماری های نقص سیستم ایمنی در مرکز طبی کودکان با استفاده از روش فراترکیب است.

    روش پژوهش:

     در این پژوهش که به لحاظ هدف از نوع مطالعات کاربردی بوده است، از روش پژوهش کیفی و تکنیک فراترکیب برای گرداوری داده ها ونیز از CASP به عنوان ابزاری برای کنترل کیفیت مقالات انتخاب شده و ترکیب یافته های کیفی استفاده شده است.

    یافته ها: 

    با تحلیل مقالات و نظر خبرگان، دو بعد اصلی: الف) اطلا ع رسانی (سواد سلامت) شامل6 بعد فرعی: کسب اطلاعات، شناسایی اطلاعات، به اشتراک گذاری اطلاعات، افزایش آگاهی، رفع نیازهای اطلاعاتی، افزایش دانش سلامت؛ و ب) درمان (خدمات سلامت) شامل6 بعد فرعی: رضایت مندی بیماران، رفتار مراقبتی، کاهش هزینه درمان بستری، کاربست اطلاعات سلامت، آموزش حفظ سلامت،  و پیشگیری از بیماری (در مجموع شامل 12 بعد فرعی موثر) بدست آمدند.

    نتیجه گیری:

     توجه به عوامل موثر در استقرار رویکرد اطلاع درمانی (به تفکیک ابعاد، شامل؛ اطلا ع رسانی و درمان)، به عنوان رکنی اجتناب ناپذیر در نظام سلامت، که زمینه ساز تسهیل دسترسی به اطلاعات و اشاعه به هنگام آن برای هر دو طیف پزشک و بیمار است، نه تنها بر پیشگیری از بیماری ها تمرکز دارد، بلکه قادر است، با ایفای نقش مکمل در فرآیند درمان، و نیز ارتقاء سطح سواد سلامت افراد جامعه، به کاهش هزینه های درمانی کشور نیز کمک می کند.

    کلیدواژگان: اطلاع درمانی، خدمات سلامت، رفتار اطلاع یابی، بیماری نقص سیستم ایمنی، مرکزطبی کودکان، فراترکیب
  • روح الله حسینی*، سید محمد قنبری صفحات 71-86
    مقدمه

    امروزه سبک مدیران در مدیریت مجموعه سازمانی نقش مهم و بسزایی در انگیزش و بهره برداری از عوامل و منابع ایفا می کند. به طوری که موفق ترین مدیران کسانی هستند که بهترین سبک مدیریت را با توجه به شرایط سازمانی انتخاب می کند.

    روش پژوهش:

     هدف پژوهش حاضر بررسی و ارزیابی راهبردهای مدیریتی در سبک اداره در مجموعه بیمارستان شهداء و ارایه راهبرد بهینه در جهت ارتقاء سبک و شیوه مدیریتی در بیمارستان می باشد. در همین راستا، در این تحقیق، جامعه آماری شامل کلیه صاحب نظران و کارکنان بیمارستان شهدا می باشد که نمونه ای با حجم 20 نفر انتخاب شده. گردآوری داده ها به روش میدانی انجام شده است. به منظور گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته به کار رفته که روایی آن از طریق صاحب نظران مورد تایید قرار گرفته است. در تحقیق حاضر برای تجزیه و تحلیل داده ها که از تکنیک تاپسیس از تکنیک های تصمیم گیری چندمعیاره می باشد‏ استفاده شده است.

    یافته ها:

     سبک مدیریت مشارکتی مطابق با جدول محاسبه اندازه نزدیکی نسبی تا ایده آل ها، با CI برابر با 0.982 دارای بیشترین مقدار بود. هم چنین در میان شاخص های ارزیابی سبک های مدیریت، انگیزش، تعهد سازمانی و اهداف سازمان، ارتباطات، بهره وری و هماهنگی انسجام، دارای ضریب اهمیت به ترتیب 27.5، 15.25، 15.25، 14.25، 13.75 و 13.5 درصد محاسبه شد.

    نتیجه گیری: 

    نتایج تحقیق حاکی از این است که بهترین سبک مدیریت در بیمارستان شهدا کرمانشاه، سبک مدیریت مشارکتی می باشد و هم چنین مدیریت اقتدار ماب، در اولویت آخر قرار دارد و در میان شاخص های ارزیابی سبک های مدیریت، شاخص انگیزش مهم ترین و با اهمیت ترین شاخص شناسایی شد.

    کلیدواژگان: راهبردهای مدیریتی، سبک مدیریتی، بیمارستان شهدا، تکتیک TOPSIS
  • آزاده جهانتابی نژاد، ابوالقاسم گل خندان* صفحات 87-102
    مقدمه

    تاثیر شوک های مثبت و منفی و یا همان اثرگذاری نامتقارن مخارج بهداشت عمومی در طول دوره های رکود و رونق اقتصادی (دوره های تجاری) بر وضعیت سلامت به لحاظ اتخاذ تصمیم گیری مناسب در زمینه کنترل آسیب پذیری طبقات پایین جامعه در این دوره ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بر این اساس، هدف اصلی این مطالعه برآورد اثر نامتقارن مخارج بهداشت عمومی بر وضعیت سلامت در ایران طی دوره های رکود و رونق اقتصادی می باشد.

    روش پژوهش:

     مطالعه توصیفی-تحلیلی و کاربردی حاضر با استفاده از داده های سری زمانی سال های 2020-1979 به بررسی اثر بلندمدت شوک های مثبت و منفی مخارج بهداشت عمومی در طی دوره های تجاری، درآمد سرانه و سرانه ی پزشک بر نرخ مرگ و میر کودکان زیر 5 سال و امید به زندگی پرداخت. به منظور شناسایی دوره های تجاری از رهیافت فیلترینگ و سه فیلتر HP، BK و CF استفاده شده است. هم چنین، برآورد مدل ها در قالب یک مدل رگرسیونی و با استفاده از روش خودرگرسیون با وقفه های توزیعی غیرخطی (NARDL) و در نرم افزار Eviews12.0 صورت گرفت.

    یافته ها:

     نتایج تجربی نشان می دهد که مخارج بهداشت عمومی طی دوره مورد بررسی یک رفتار موافق دوره ای معنادار داشته است. در بلندمدت، اثر شوک های منفی مخارج بهداشت عمومی در طی دوره های تجاری بر تضعیف شاخص های سلامت، بیشتر از اثر شوک های مثبت آن بر تقویت شاخص های سلامت است (تایید اثرگذاری نامتقارن). هم چنین، شدت اثرگذاری شوک های مثبت و منفی مخارج بهداشت عمومی در طول دوره های رکود اقتصادی نسبت به دوره های رونق اقتصادی، قابل توجه تر است. با یک درصد کاهش در مخارج بهداشت عمومی در طول دوره های رکود اقتصادی، نرخ مرگ و میر کودکان زیر 5 سال حدود 0/17 درصد افزایش و امید به زندگی حدود 0/13 درصد کاهش می یابد.

    نتیجه گیری: 

    بر اساس نتایج این تحقیق، لزوم افزایش مخارج بهداشت عمومی در دوره های رکود اقتصادی به منظور کاهش آسیب پذیری طبقات پایین جامعه توصیه می شود. اما با توجه به رفتار موافق دوره ای مخارج بهداشت عمومی، اتخاذ سیاست ها و راه کارهایی که به کاهش شدت این رفتار بی انجامد، ضروری است.

    کلیدواژگان: شوک های مخارج بهداشت عمومی، دوره های تجاری، شاخص های سلامت، مدل خودرگرسیون با وقفه های توزیعی غیرخطی (NARDL)، اثرگذاری نامتقارن
|
  • Seyedeh Roqaye Hassani Ziabari, Saeed Baghersalimi *, Mahdi Homayounfar Pages 7-21
    Introduction

    Nowadays, responding appropriately to the stakeholders’ expectations is one of the most important factors for organizations effectiveness, especially in the health system, as the responsible of generation, propagation and promotion of health in societies. Analyzing the stakeholders’ evaluation components, this research aims to provide practical information about stakeholders’ management for the head of hospitals in Guilan University of medical science (GUMC).

    Methods

    This research is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of implementation method. Statistical population includes heads of hospitals in GUMS and academic experts where 19 of them are participated in the research. For screening the components extracted from the literature, fuzzy Delphi method was used, while for analyzing and structuring the components, interpretive structural modeling (ISM) was used. In addition, for data gathering, snowball sampling method and questionnaire tool were used.

    Results

    Conducting the fuzzy Delphi method, among the 30 components extracted from the literature, 10 factors; stakeholders’ participation, information, relationships, level of need, benefits of cooperation, motivation, planning ability, consistency with the organization goals, possibility of monitoring stakeholders and the importance of the stakeholders’ position were determined as main factors and were structured by the ISM method at three levels.

    Conclusion

    According to the MICMAC analysis, the indicators of stakeholder’ participation, stakeholder relationships and the importance of the stakeholder's position were recognized as the most important components in stakeholder’s evaluation, which indicates the necessity of managers attention to these factors in the evaluation of stakeholders and using them for achieving to hospital goals.

    Keywords: organizational stakeholder, Evaluation, Hospital, Delphi method, Interpretive Structural Modeling
  • Abolfazl Aliyari, Shaghayegh Vahdat *, Soad Mahfoozpour, Hossein Moshiri Tabrizi Pages 23-35
    Introduction

    Nowadays, at the international level, it is necessary to use evidence in decision-making in the field of policy and planning of the health and medicine sector, the present study was conducted with the aim of investigating the status of management based on economic evaluation evidence in the field of medicine in the health system of Iran and selected countries.

    Methods

    This research is a comparative study that was conducted in 1401. The sampling was purposeful and the countries of Australia, England, Germany and Canada were compared in terms of the components of using evidence in the economic evaluation of the drug field. To collect data, reliable databases and other related sources were used in the field of the research topic. The findings were compared in the form of a comparative table.

    Results

    The findings showed that producing and extracting evidence is mandatory in Canada, England and Australia and optional in Iran and Germany. Also, except for Australia and Canada, in other countries, evidence is not used to add drugs to the drug list. Also, there are standards and frameworks for producing evidence in all countries except Iran.

    Conclusion

    The results showed, designing an integrated model to reduce work parallelism, developing communication with research centers, determining principles and regulations for the production and application of evidence, strengthening the leadership, management and supervision of the health system in accordance with the state of the country and other countries with similar conditions are proposed.

    Keywords: evidence-based management, economic evaluation, medicine, health system
  • Akbar Bayat *, Morteza Moradi Pages 37-48
    Introduction

    When the organizational ideology of an organization becomes very strong, it can affect the entire structure; and finally, there is a structure that is called the missionary (mission-oriented) structure. Therefore, the current research was carried out with the aim of identifying the components of missionary organizations.

    Methods

    In order to achieve this goal, In the qualitative phase, while reviewing the subject literature through Thematic Analysis approach, and semi-in-depth interviews of 15 experts who were professors and managers of Tehran University of Medical Sciences were selected by non-random sampling method; To measure the validity of the themes and validation, through data angle and to calculate the reliability of the Holsty method, which were confirmed with a coefficient of 0.98. And with the use of MAXQDA No. 12 software, effective criteria on missionary organizations were identified.

    Results

    Qualitative data analysis led to the formation of fifty-one basic themes and eleven organizing themes and three overarching themes including configuration components, content components and structural components.

    Conclusion

    The results showed that the criterion of organizational ideology is one of the basic criteria and key players, which is necessary and should be taken into account in the organization of the missionary organizations.

    Keywords: Missionary organizations, Organizational Ideology, Missionary configuration, Structure configuration
  • Mostafa Golchobi, Leila Keikavoosi-Arani * Pages 49-59
    Introduction

    Providing safe care in accidents and crises by pre-hospital emergency aid units plays an effective role in reducing the burden of injuries and damages. This study was conducted with the aim of investigating the factors affecting the provision of safe care by pre-hospital emergency units in Mazandaran province.

    Methods

    This research was descriptive-analytical (cross-sectional). The statistical population of the research was operational personnel of emergency units of selected pre-hospital emergency bases in Mazandaran province (N=165) and sampling was done by census method. The data collection tool was a researcher-made questionnaire, which was used to check the quantitative content validity using the content validity index and the content validity ratio. Then the reliability of the questionnaire was estimated by Cronbach's alpha method of 0.82. Data analysis was done using SPSS 20 software. The ranking and prioritization of factors affecting the provision of safe care in pre-hospital emergency units was done with Friedman's test.

    Results

    From the point of view of operational personnel of pre-hospital emergency aid units of Mazandaran province, 5 factors were effective in providing safe care in pre-hospital emergency aid units, which is the motivation factor in the first place (with an average rating of 3.49) as the most effective factor and medical equipment in the fifth place (with an average rating of 5.49), was the least effective factor.

    Conclusion

    Policy-making in the field of improving the motivation of the personnel of relief units and their training, providing the necessary manpower, managing relief units and improving medical equipment will improve the provision of safe care in pre-hospital emergency relief units.

    Keywords: Rescue unit, Safe care, Pre-Hospital Emergency
  • Sedigheh Mohammadesmaeil *, Shiba Kianmehr Pages 61-70
    Introduction

    To identify the effective dimensions and components in the establishment of the information therapy approach for immune system deficiency diseases in the children's medical center using the meta-combination method.

    Methods

    In this research, which was an applied study in terms of its purpose, the qualitative research method and meta-composite technique were used to collect data, and CASP was used as a tool to control the quality of selected articles and combine qualitative findings.

    Results

    By analyzing the articles and experts' opinions, two main dimensions: a) informing (health literacy) including 6 sub-dimensions: acquiring information, identifying information, sharing information, increasing awareness, meeting information needs, increasing health knowledge; and b) treatment (health services) including 6 sub-dimensions: patient satisfaction, caring behavior, reducing the cost of inpatient treatment, use of health information, health maintenance training, and disease prevention (including 12 effective sub-dimensions in total) were obtained.

    Conclusion

    Paying attention to the effective factors in the establishment of the information therapy approach (separated by dimensions, including information and treatment), as an inevitable pillar in the health system, which is the basis for facilitating access to information and its timely dissemination for both groups, doctors and patients. It not only focuses on the prevention of diseases, but it is also able to help reduce the country's medical expenses by playing a complementary role in the treatment process, as well as improving the level of health literacy of the community.

    Keywords: information therapy, Health services, Information Seeking Behavior, Immune system deficiency disease, Children's Medical Center, meta-analysis
  • Hosseini Roholah *, Seyed Mohammad Ghanbari Pages 71-86
    Introduction

    Today, the style of managers in the management of the organizational complex plays an important role in motivating and exploiting factors and resources. So that the most successful managers are those who choose the best management style according to organizational conditions.

    Methods

    The purpose of this dissertation is to review and evaluate management strategies in the management style in Shohada Hospital and to provide an optimal strategy to improve the management style and method in the hospital. In this regard, in this study, the statistical population includes all experts and staff of Shohada Hospital that a sample of 20 people was selected. Data collection was done by field method. In order to collect data, researcher-made questionnaires were used, the validity of which was confirmed by experts.

    Results

    Participatory management style according to the calculation table of relative proximity to ideals had the highest value with CI equal to 0.982. Also, among the evaluation indices of management styles, motivation, organizational commitment and organization goals, communication, productivity and cohesion coordination, the coefficient of importance was 27.5, 15.25, 15.25, 14.25, 13.75 and 13.5 respectively.

    Conclusion

    The results indicate that the best management style in Shohada Hospital in Kermanshah is a participatory style and the management of authority, among other styles, is the last priority and among the evaluation criteria of management styles, the index Motivation comes first.

    Keywords: Management Strategies, management style, Shohada Hospital, TOPSIS
  • Azadeh Jahantabi Nejad, Abolghasem Golkhandan * Pages 87-102
    Introduction

    The impact of positive and negative shocks or the asymmetric impact of public health expenditures during periods of recession and boom (business cycles) on health status is of particular importance in terms of making appropriate decisions in the field of controlling the vulnerability of the lower classes of society in these periods. Based on this, the main purpose of this study is to estimate the asymmetric effect of public health expenditures on the health status in Iran during periods of recession and boom.

    Methods

    The present descriptive-analytical and applied study using the time series data during the period of 1979-2020, investigated the long-term effects of positive and negative public health expenditures shocks during business cycles, per capita income and physician per capita on the death rate of children under 5 years and life expectancy. Filtering approach and three filters HP, BK and CF have been used to identify business cycles. Also, the models were estimated in the form of a regression model using the Non-linear Auto-Regressive Distributed Lags (NARDL) method in Eviews 12.0 software.

    Results

    The results show that the public health expenditure had a pro-cyclical behavior during the period under review. In the long-term, the effect of negative public health expenditure shocks during business cycles on weakening health indicators is greater than the effect of its positive shocks on strengthening health indicators (confirmation of asymmetric effect). Also, the impact of positive and negative shocks on public health expenditures during periods of economic recession is greater than during periods of economic boom. With a 1% decrease in public health expenditures during periods of economic recession, the death rate of children under 5 years increases by 0.17% and the life expectancy decreases by 0.13%.

    Conclusion

    Based on the results of this research, it is recommended to increase public health expenditures during periods of economic recession in order to reduce the vulnerability of the lower classes of society. But, considering the pro-cyclical behavior of public health expenditures, it is necessary to adopt policies and solutions to reduce the intensity of this behavior.

    Keywords: Public Health Expenditure Shocks, Business Cycles, Health Indicators, Non-linear Auto-Regressive Distributed Lags (NARDL), Asymmetric Effect