فهرست مطالب

مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی یزد
سال هجدهم شماره 1 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/07
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مسعود میرزایی* صفحه 346
  • سمیه هاشمی، علیرضا افشاریان، مریم افشاری*، فاطمه زینتی دانشمند، بهاره خادمی منفرد صفحات 347-358
    مقدمه

    با توجه به نبود اطلاعات در مورد علل عدم موفقیت تحصیلی دانشجویان دانشگاه و همچنین عدم آگاهی از مداخلات موثر برای پیشگیری و کاهش این مشکل، لذا این مطالعه کیفی با هدف تبیین علل و مداخلات موثر در افت تحصیلی از دیدگاه دانشجویان مشروطی در دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد.

    روش بررسی

    این پژوهش یک مطالعه کیفی و با استفاده از رویکرد فنومنولوژی توصیفی بود. جمعیت مطالعه دانشجویان مشروطی بودند که از طریق نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. مصاحبه با افراد با تمایل آن ها حضورا و بصورت عمیق صورت گرفت. زمان انجام هر مصاحبه، بین 60 تا 45 دقیقه بود. اطلاعات کسب شده از مصاحبه به روش 7 مرحله ای کلایزری مورد آنالیز قرار گرفت. برای افزایش اعتماد و اعتبار علمی نتایج از روش‏های لینکلون و گوبا استفاده شد.

    نتایج

    تحلیل داده ها منجر به استخراج 6 طبقه به عنوان علل موثر بر افت تحصیلی گردید که شامل مشکلات تحصیلی، مشکلات جسمی و روانی، نگاه به آینده، مشکلات مالی، استفاده از تکنولوژی و مشکلات خانوادگی و اجتماعی بود. همچنین تحلیل داده ها منجر به استخراج 4 طبقه به عنوان مداخلات موثر بر افت تحصیلی گردید که مداخله تحصیلی، کاهش مشکلات جسمی و روانی، مشکلات خانوادگی و اجتماعی و سایر مداخلات می باشد.

    نتیجه گیری: 

    استفاده از مداخلات در روند کاهش افت تحصیلی در دانشجویان مفید است. مداخلاتی مانند تغذیه مناسب، کاهش استفاده از فضای مجازی، حضور مشاور و کمک به دانشجویان در مدیریت زمان و برنامه ریزی، ارزشیابی چند مرحله ای متناسب با محتوای دروس می تواند موثر واقع شود.

    کلیدواژگان: افت تحصیلی، دانشجویان مشروطی، آموزش عالی، مطالعه کیفی
  • فاطمه حسین زاده، رضا ایمانی، امیرمحمد چکنی، حمید انوری، غزاله روزبهانی، رضا حیدری سورشجانی* صفحات 359-378
    مقدمه

    با توجه به تنوع فرصت های کسب وکار برای پرستاران کارآفرین، این افراد می توانند نقش مهمی در ارایه مراقبت ایمن، با کیفیت بالا، بیمارمحور، در دسترس و اقتصادی ایفا نمایند. مطالعه حاضر از نوع مروری بر انواع مطالعات کارآفرینانه، با هدف مرور و خلاصه سازی پژوهش های حیطه کارآفرینی در پرستاری است.

    روش بررسی: 

    در پژوهش مروری حاضر، مقالات به زبان انگلیسی، مرتبط با هدف مطالعه، با کلیدواژه های مربوط به کارآفرینی (Entrepreneurship) و پرستاری (nurse) از سال های 2000 تا 2021 در پایگاه هایWeb of Science ، Pubmed، Factiva، EMBASE،  Scopusو موتور جستجوgoogle scholar مورد بررسی و جستجو قرار گرفتند. معیار ورود انواع مقالات مرتبط بود که فایل کامل مقاله دردسترس باشد و مابقی مقالات از مطالعه خارج شد. روش جستجو براساس Mesh term و syntax های مختص هر پایگاه نوشته شد. جستجو توسط دو نفر به صورت مجزا انجام شد و پس از استخراج مقالات، موارد تکراری، حذف و مقالات، توسط متخصص، مورد بررسی و طبقه بندی قرار گرفت.

    نتایج

    پرستاران کارآفرین، نیازمند مهارت های متعددی هستند و می توانند به عنوان کارآفرین اجتماعی، تجاری و درون سازمانی عمل نمایند. با این حال آنها همواره با چالش ها و موانع متعددی مواجه بوده اند. ازهمین رو باید محرک های درونی و بیرونی برای تشویق آنان به غلبه بر این موانع و انجام کارآفرینی وجود داشته باشد.

    نتیجه گیری:

     پرستاران برای ایفای نقش های کارآفرینانه خود، نیاز های متعددی دارند و ضروری است، تلاش هایی در جهت شناسایی موانع و نیاز های پرستاران کارآفرین و رفع آن ها صورت پذیرد تا زمینه لازم برای فعالیت های خلاقانه آن ها به منظور رفع نیازهای بهداشتی افراد و جوامع فراهم گردد.

    کلیدواژگان: پرستاری، کارآفرینی، خلاقیت
  • گلی ارجی*، لیلا شاهمرادی، مرضیه پناهی، مهتاب مهربان فر، مریم سعیدی صفحات 379-391
    مقدمه

    پرستاران به عنوان صف اول در ارزیابی درد بیمار و انجام اقدامات تسکینی می باشند و آموزش صحیح آنها بسیار حایز اهمیت است. هدف این مطالعه مقایسه اثر بخشی روش های سخنرانی و آموزش مبتنی بر برنامه کاربردی بر آگاهی و عملکرد دانشجویان پرستاری در مدیریت درد در بیماران بود. 

    روش بررسی

    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی قبل و بعد با دو گروه مداخله و کنترل بود. نمونه ها شامل 52 نفر از دانشجویان پرستاری در دانشکده علوم پزشکی ساوه بودند. فراگیران به روش تصادفی ساده در دو گروه مداخله (برنامه کاربردی مبتنی بر موبایل) و کنترل (سخنرانی) قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه سنجش میزان آگاهی و چک لیست سنجش مهارت مدیریت درد بیماران، توسط فراگیران بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 25 و آزمون های من ویتنی، تی زوجی و تی مستقل استفاده شد.

    نتایج

    میانگین نمره آگاهی دانشجویان در مورد مدیریت درد در مرحله قبل و بعد از مداخله هم در گروه مداخله (001/0>P) و هم در گروه کنترل (001/0>P) با هم اختلاف معنی دار داشتند. علاوه بر این میانگین نمره مهارت انجام مدیریت درد و سنجش آن، در بین فراگیران هر دو گروه، بعد از مداخله، اختلاف معنی داری داشت (05/0>P).

    نتیجه گیری:

     بهره گیری از برنامه کاربردی مبتنی بر موبایل می تواند موجب بهبود مهارت مدیریت درد و سنجش درد در دانشجویان پرستاری شود. استفاده صحیح از این برنامه ها می تواند منجر به بهبود کیفیت یادگیری دانشجویان و همچنین ارتقا سطح دانش و مهارت آنان شود.

    کلیدواژگان: مدیریت درد، سخنرانی، برنامه های کاربردی مبتنی بر موبایل، یاددهی یادگیری
  • مهدی آقاباقری، محمود مهرمحمدی، خسرو باقری نوع پرست* صفحات 392-400
    مقدمه

    برزویه طبیب که به مقام حکمت و خردمندی نیز رسیده، یکی از چهره های درخشان شاهنامه در عهد ساسانیان و به گونه ای ویژه دربار انوشیروان است. وی در یافتن درخت بقاء راهی هند می شود و پس از تحمل رنجی شایان کتاب به پهلوی ترجمه شده و به دربار ایران می رسد و چون برزویه نام نیکو ماندن از آدمی را اولویت می داند، باب نخست به نام برزوی حکیم نگاشته می شود.

    روش بررسی

    بر اساس روشی تاریخی-تحلیلی-تربیتی منابع مرتبط با پژوهش حاضر مورد واکاوی اندیشه ورزانه قرار گرفتند. شاید برزویه و بزرگمهر یک شخصیت باشند اما در شاهنامه این دو نام دو شخصیت بزرگ هستند که یکی پزشک و دیگری وزیر است و نکته قابل توجه آن است که توسعه واقعی حاصل نمی شود مگر آنکه تفکر، طراحی، تدوین، اجرا و ارزشیابی توسعه همه جانبه در نظر گرفته شود.

    نتایج

    نخست آنکه تربیت ایران باستان در ردیف کهن الگوهای تربیتی است که حاصل تعامل تمدن ایران با تمدن های شرق و غرب خود است و دوم آنکه دلالت های تربیتی شاهنامه را عطف به انواع تربیت می توان بازنمود کرد که این انواع تربیت در سطح پایه در راستای نیل به کمال انسانی و در مرتبه عالی عبارتند از تربیت شهودی و جاودانه مانی.

    نتیجه گیری: 

    یکی از اصول آموزش از جمه آموزش پزشکی معرفی الگو برای دانشجویان است. با توجه به اینکه برزویه، طبیبی نام دار بوده که علاوه بر پزشکی توانسته در زمینه های دیگر نظیر فلسفه، زبان شناسی، ادبیات و منطق تبحر پیدا کند می تواند الگویی مناسب جهت فراگیر امروزین باشد.

    کلیدواژگان: برزویه، تربیت خسروانی، شاهنامه، کهن الگوی تربیتی
  • شهناز زارع، فاطمه یزدان پناهی، لادن زرشناس، نسرین داوری دولت آبادی* صفحات 401-417
    زمینه و هدف

    سلامت دهان و دندان یکی از مولفه های سلامت عمومی است و ارتقاء سلامت دهان و دندان یکی از مهمترین اهداف پیشگیری از بیماریها است.ادغام سلامت دهان در مراقبت های سلامتی عمومی، توسط سازمان بهداشت جهانی موکدا توصیه شده است. پرستاران می توانند در ارتقاء مراقبت های سلامت دهان مشارکت فعال داشته باشند. هدف پژوهش،  نیاز سنجی شاخص های سلامت دهان و دندان در کوریکولوم دانشجویان پرستاری بود.

    مواد و روش ها

    دراین مطالعه مقطعی،119نفر از دانشجویان سال سوم و چهارم پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. از چک لیست به عنوان ابزار جهت ارزیابی سطح آگاهی دانشجویان از بهداشت دهان و دندان استفاده شد و برای تحلیل داده ها از آزمون Chi-square توسط نرم افزار spss استفاده گردید.

    یافته ها

    بین سطح آگاهی و توانایی دانشجویان از بهداشت دهان و دندان با مدت زمان تحصیل در دانشگاه، جنسیت،  وضعیت تاهل و معدل ارتباط معنی داری وجود نداشت (05/0>p در حالیکه بین میزان آگاهی دانشجویان پرستاری در زمینه شاخص های سلامت دهان و دندان و ضرورت تدریس این مباحث در رشته پرستاری رابطه معنی داری وجود دارد (05/0<p)

    نتیجه گیری

    این مطالعه ضعف دانش و توانایی دانشجویان پرستاری در زمینه شاخص های دهان ودندان و نقش خطیر پرستار درتیم سلامت و در نتیجه لزوم گنجاندن این مبحث را در کوریکولوم دانشجویان پرستاری و ارایه این مبحث به عنوان بخشی از دوره کارآموزی را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: بهداشت دهان و دندان، دانشجویان پرستاری، کوریکولوم، نیازسنجی
  • لیلا رفیعی وردنجانی، نرگس ارسلانی، سهیلا زابلی پور، طاهره گیلوری، فائزه خواجه میرزایی، مسعود فلاحی خشکناب* صفحات 418-430
    مقدمه

    مقایسه برنامه های مختلف آموزشی در پرستاری می تواند سبب ارتقای محتوا و کیفیت برنامه آموزشی و پاسخ به نیاز جامعه جهت تربیت و تامین نیروی متبحر پرستاری شود؛ لذا این مطالعه تطبیقی به منظور شناخت بیشتر شباهت ها و تفاوت های برنامه درسی پرستاری توانبخشی ایران و دانشگاه ملبورن انجام گردید.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی تطبیقی در سال، 1401 داده های در رابطه با برنامه آموزش کارشناسی ارشد پرستاری توانبخشی با استفاده از کلیدواژه های مطالعه تطبیقی، برنامه درسی، کارشناسی ارشد، پرستاری توانبخشی، استرالیا، ایران و مروری بر تاریخچه و جزییات برنامه درسی دوره کارشناسی ارشد پرستاری توانبخشی ایران و دانشگاه ملبورن جمع آوری گردید. سپس داده ها با استفاده از الگوی Bereday در چهار مرحله توصیف، تفسیر، هم جواری و مقایسه مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    برنامه کارشناسی ارشد پرستاری توانبخشی در ایران و دانشگاه ملبورن به لحاظ نحوه و شرایط پذیرش، ماهیت رشته، رسالت و همچنین دورنمای با یکدیگر متفاوت بودند.

    نتیجه گیری:

     جهت ارتقا کیفیت آموزش پرستاری توانبخشی ایران تلاش برای آموزش مهارت های بالینی اختصاصی توانبخشی گروه های خاص و همراه با مشارکت جامعه در فرایند آموزش این رشته همانند دانشگاه ملبورن می تواند بسیار مثمرثمر باشد؛ لذا توجه به استفاده از پرستاری مبتنی بر شواهد بایستی بیش از قبل در بازنگری این برنامه درسی مدنظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، پرستاری توانبخشی، استرالیا، ایران
  • سمانه جلالی، حمیده احتشام* صفحات 431-442
    مقدمه

    در دانشگاه های علوم پزشکی، با توجه به نقش کلیدی نیروی انسانی در حیات انسان ها، تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآمد در دوران کارآموزی اهمیت ویژه ای دارد. با توجه به نقش ارزیابی موثر و نظارت صحیح برکیفیت عملکرد دانشجویان، این پژوهش با هدف امکان سنجی پیاده سازی سامانه پایش عملکرد دانشجویان رشته فناوری اطلاعات سلامت در دوران کارآموزی انجام شده است.

    روش بررسی

    این پژوهش از نوع توصیفی- مقطعی و در زمره مطالعات کاربردی است که در سال 1401 انجام گرفت. ابزار گرآوری داده ها پرسشنامه پژوهشگر ساخته با 5 بخش شامل اطلاعات زمینه ای و ابعاد فنی، سازمانی، نیروی انسانی و قانونی بود و جامعه پژوهش اساتید گروه فناوری اطلاعات سلامت در سطح کشور بودند. پرسشنامه از طریق ایمیل برای جامعه پژوهش ارسال شد و در نهایت داده های 20 پرسشنامه تکمیل شده توسط نرم افزار Spss نسخه 16 به روش آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    بیشترین میانگین امتیازات امکان پیاده سازی سامانه پایش عملکرد دانشجویان رشته فناوری اطلاعات سلامت در دوران کارآموزی مربوط به بعد قانونی با 3/82% بود و پس از آن بعد فنی با 6/80% ، بعد سازمانی با 6/79% و در آخر بعد نیروی انسانی با میانگین 6/76% قرار داشتند.

    نتیجه گیری:

     امکان پیاده سازی سامانه پایش عملکرد دانشجویان رشته فناوری اطلاعات سلامت در دوران کارآموزی از ابعاد فنی، سازمانی، قانونی و نیروی انسانی وجود داشته و با توجه به اهمیت دوران کارآموزی و نقش موثر ابزارهای پایش عملکرد در مدیریت فعالیت ها، پیشنهاد می شود که جهت پیاده سازی این سامانه اقدامات لازم انجام گیرد.

    کلیدواژگان: امکان سنجی، سامانه پایش عملکرد، کارآموزی، فناوری اطلاعات سلامت
  • صدرا امیرپور هره دشت*، مهرداد شهرکی صفحات 443-445

    در حال حاظر کاربردهای نانوتکنولوژی در حیطه علوم پزشکی طیف بسیار وسیعی را شامل می شود و تحقیقات جدید این مطلب را به ما یادآور می شوند که که فناوری نانو منجر به تغییر چهره کلاسیک دندانپزشکی خواهد شد. آموزش فناوری نانو در عصر حاضر، یک ضرورت اجتناب ناپذیر است و باتوجه به سرعت بالا تغییرات و شرایطی که در آینده با آن رو به رو خواهیم شد و ما نیاز به آموزش علم نانوتکنولوژی به دندانپزشکان خود داریم، تا از عرصه علم روز دنیا عقب نمانیم و بتوانیم کیفیت ارایه خدمات به مردم کشورمان را همچنان بالا نگه داریم. این مقاله که از نوع نامه به سردبیر می باشد، به منظور تاکید بر ضرورت آموزش مفاهیم نانوتکنولوژی در دندانپزشکی موضوع نگارش شده است.

    کلیدواژگان: آموزش، نانوتکنولوژی، دندانپزشکی
|
  • Masoud Mirzaei* Page 346
  • Somaye Hashemi, Alireza Afsharian, Maryam Afshari *, Fateme Zinati Daneshmand, Bahare Khademi Monfared Pages 347-358
    Introduction

    Due to the lack of information about the causes of academic failure of university students, as well as the lack of knowledge of effective interventions to prevent and reduce this problem, this qualitative study aims to explain the causes and effective interventions in academic failure from the perspective of conditional students at Ham adan University of Medical Sciences.

    Methods

    This research was a qualitative study using descriptive phenomenology approach. The study population was conditional students who were selected through purposive sampling. Interviews with people were conducted in - person and in -depth according to their wishes. The time of each interview was 45 to 60 minutes. The information obtained from the interview was analyzed using the 7 -step method of Kleiser. To increase the trust and scientific credibility of the results, Lincoln and Goba methods were used.

    Results

    Data analysis led to the extraction of 6 classes as effective causes of academic failure, which included academic problems, physical and mental problems, looking to the future, financial problems, using technology, and family and social problems. Data analysis led to 4 -story extraction as an effective intervention on academic failure, including academic intervention, reduction of physical and mental problems, family and social problems, and other interventions.

    Conclusion

    It is useful to use interventions in the process of reducing academic dropout in students. Interventions such as proper nutrition, reducing the use of virtual space, the presence of a consultant and helping students in time management and planning, multi -stage evaluation according to the courses can be effective.

    Keywords: Academic Failure, Conditional Students, Higher Education, Qualitative Study
  • Fatemeh Hosseinzadeh, Reza Imani, AmirMohammad Chekeni, Hamid Anvari, Ghazale Roozbahani, Reza Heidari-Soureshjani* Pages 359-378
    Introduction

    Nowadays, according to the variety of businesses for entrepreneurial nurses, they can have a tangible role in delivering safe, high-quality, patient-centered, accessible, and economical care through their creative activities. The current study is a review study of entrepreneurial studies to review and summarize data in the field of entrepreneurship in nursing.

    Methods

    In the current review study, articles in English relating to the aim of the study were searched and evaluated by using keywords related to “nurse” and “entrepreneurship” from 2000 to 2021 in various databases including Web of Science, PubMed, Factiva, EMBASE, Scopus and google scholar search engine. The search strategy was written based on Mesh terms and syntaxes specific to each database. Inclusion criteria were relating to the subject and having an accessible full text. The rest of the articles were excluded. Two researchers searched independently. After extracting articles, duplicates were excluded. Then an expert reviewed and categorized included studies.

    Results

    Entrepreneurial nurses need personal, interpersonal, commercial, and strategic skills. They can work as social, business, and inter-organizational entrepreneurs. However; entrepreneurial nurses have been constantly facing numerous personal, sociocultural, academic, organizational, etc. obstacles. Therefore, there must be internal and external stimuli in order to motivate them to overcome these obstacles.

    Conclusion

    Nurses have multiple needs in order to play they’re entrepreneurial role. Thus, it’s necessary to attempt to identify the obstacles and needs of entrepreneurial nurses and solve them to provide the necessary backgrounds for their creative activities so that they can meet the health needs of individuals and societies.

    Keywords: Entrepreneurship, nurse, creativity
  • Goli Arji*, Leila Shahmoradi, Marziye Panahi, Mahtab Mehranfar, Maryam Saeeidi Pages 379-391
    Introduction

    Nurses are the first line in assessing the patient's pain and performing palliative measures, and their proper training is essential. The aim of this study was to compare the effectiveness of lecture and mobile phone-based teaching methods on the knowledge and performance of nursing students in patient’s pain management.

    Methods

    The present study was a semi-experimental before and after study with two intervention and control groups. The samples included 52 nursing students in Saveh Medical Sciences Faculty. Learners were placed in two intervention (mobile based application) and control (lecture) groups by a simple random method. The data collection tool included a questionnaire to measure the level of awareness and a checklist to measure the pain management skills of patients by the learners. Mann-Whitney, paired t test and independent t test were used to data analysis.

    Result

    After training, students' knowledge scores about pain management increased significantly in both intervention and control groups. In addition, there was a significant difference in the mean score of pain management skill and its measurement among the learners of both groups after the intervention (P<0.05).

    Conclusion

    The use of a mobile-based application can improve pain management and pain measurement skills in nursing students. The correct use of these programs can improve the quality of students' learning and also improve their knowledge and skills.

    Keywords: Pain Management, Lecture, Mobile Applications, Teaching, Learning
  • Mahdi Aghabagheri, Mahmoud Mehrmohammadi, Khosro Bagherinoparast* Pages 392-400
    Introduction

    Borzuya, the physician, a sage as well, is one of the prominent figures of Shahnameh in Sassanid era especially in Nushirvan court. In seeking of the immortality tree, he made a voyage to India. Such a burden to bear for memorization and its translation to Pahlavi and then dedication the work made him immortal owing to the allocation of the first chapter as Borzuya, the sage.

    Methods

    Regarding a method fusion of history, analysis, and education, the germane sources were reflected upon and some presuppositions were critically pondered as the similarity of Borzuya and Bozorgmehr. However, these names are two distinguished figures in Shahnameh, a physician and a minister, respectively. Regarding, the concept of development is not allocated to one facet, but it is multifaceted. Also it must be noted that the true outreach won’t come but with comprehensive and true thinking, design, edit, execution and assessment.

    Results

    First, the education of Ancient Persia is categorized as an educational archetype due to interaction of Iranian civilization with its east and west civilizations. Second, the educational implications of Shahnameh can be represented in different levels; basic (art and wisdom education) and supreme (intuition and immortality education).

    Conclusion

      One of the principles of education including medical education is allocated to the role model presentation for the students. Owing to the personality of Bozuya who was a famous physician and furthermore he was an expert in philosophy, linguistics, literature, and logic, he can be presented as an appropriate role model for any contemporary learner.

    Keywords: Borzuya, Khosravani education, Shahnameh, Educational archetype
  • Shahnaz Zare, Fatemeh Yazdanpanahi, Ladan Zarshenas, Nasrin Davari Dolatabadi* Pages 401-417
    Background

    Oral and dental health is one of the components of public health, and improving oral and dental health is one of the most important goals of disease prevention. The integration of oral health in public health care is strongly recommended by the World Health Organization. Nurses can actively participate in the promotion of oral health care. The aim of the research was to assess the need for oral and dental health indicators in the curriculum of nursing students.

    Methods

    In this cross-sectional study, 119 third- and fourth-year nursing students of Shiraz University of Medical Sciences were included in the study. Checklist was used as a tool to evaluate students' level of knowledge about oral and dental health, and Chi-square test was used by spss software to analyze the data.

    Results

    There was no significant relationship between the level of knowledge and ability of students about oral and dental hygiene with the duration of studying at the university, gender, marital status and grade point average (p>0.05), while there was no significant relationship between the level of knowledge of nursing students in the field of health indicators. There is a significant relationship between mouth and teeth and the need to teach these topics in nursing (p<0.05).

    Conclusion

    This study shows the weak knowledge and ability of nursing students in the field of oral and dental indicators and the important role of the nurse in the health team, and as a result, the need to include this topic in the curriculum of nursing students and present this topic as part of the internship.

    Keywords: oral health, nursing students, curriculum, needs assessment
  • Leila Rafiee-Vardanjani, Narges Arsalni, Soheila Zabolipour, Tahere Gilvari, Faezeh Khajemirzaie, Masoud Fallahi-Khoshknab* Pages 418-430
    Introduction

    The comparison of different educational programs in nursing can improve the content and quality of the educational program and respond to the needs of the society in order to educate and provide the nursing workforce; Therefore, this comparative study was carried out in order to know more about the similarities and differences between the rehabilitation nursing curriculum of Iran and the University of Melbourne.

    Methods

    In this comparative descriptive study in the year 2023, data related to the master's degree program in rehabilitation nursing using the keywords of comparative study, curriculum, master's degree, rehabilitation nursing, Australian course, Iran, and a review of the history and details of the program. The senior expertise of rehabilitation nursing in Iran and Melbourne University was collected. Then, the data was analyzed using the Bereday model in four stages: description, interpretation, adjoining and comparison.

    Results

    The master's degree program in rehabilitation nursing in Iran and the University of Melbourne were different from each other in terms of the manner and conditions of acceptance, the nature of the field, the mission and also the perspective.

    Conclusion

    In order to improve the quality of Iran's rehabilitation nursing education, trying to teach specific rehabilitation clinical skills for special groups and with the participation of society in the process of teaching this field, like the University of Melbourne, can be very fruitful; Therefore, attention to the use of evidence-based nursing should be considered more than before in the revision of this curriculum.

    Keywords: curriculum, rehabilitation nursing, Australia, Iran
  • Samane Jalali, Hamideh Ehtesham* Pages 431-442
    Introduction

    In universities of medical sciences, due to the key role of human resources in people's lives, their training during the internship period is of particular importance. Considering the role of effective assessment of the quality of students' performance, this research has been carried out with the aim of feasibility of implementing a system for monitoring the performance of health information technology students during internship.

    Methods

    This research is descriptive-cross-sectional and among applied studies that was conducted in 1401. The data collection tool was a researcher-made questionnaire with 5 sections including background information and technical, organizational, human and legal dimensions, and the research population was the professors of the health information technology department at the country. The questionnaire was sent via email and finally, the data of 20 completed questionnaires were analyzed using SPSS software version 16 by descriptive statistics method.

    Results

    The highest average scores for the possibility of implementing the performance monitoring system during internship was related to the legal dimension with 82.3%. And then there were the technical dimension with 80.6%, the organizational dimension with 79.6% and finally the human resource dimension with an average of 76.6%.

    Conclusion

    It is possible to implement the performance monitoring system of health information technology students during internship from technical, organizational, legal and human resources aspects and considering the importance of the internship period and the effective role of performance monitoring tools in the management of activities, it is suggested that necessary measures be taken to implement this system.

    Keywords: feasibility, performance monitoring system, internship, health information technology
  • Sadra Amirpour Haradasht*, Mehrdad Shahraki Pages 443-445

    Currently, the applications of nanotechnology in the field of medical sciences include a very wide range, and new researches remind us that nanotechnology will lead to a change in the classic face of dentistry. Nanotechnology education is an inevitable necessity in today's era and due to the high speed of changes and conditions that we will face in the future, we need to teach nanotechnology science to our dentists, so as not to fall behind in the field of modern science. And we can keep the quality of providing services to the people of our country high. This article, which is a letter to the editor, was written to emphasize the necessity of teaching nanotechnology concepts in dentistry.

    Keywords: Education, nanotechnology, dentistry