فهرست مطالب

علوم و فنون نظامی - پیاپی 62 (زمستان 1401)

فصلنامه علوم و فنون نظامی
پیاپی 62 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/16
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمد شاه محمدی*، رامین قدیمی صفحات 5-40
    تامین نیروی انسانی در نیروی های مسلح با توجه به شرایط خاص آن در هر کشوری همواره با چالش تامین نیروی انسانی کارآمد روبرو است. با گسترش فناوری و چالش های جدید منطقه ای و جهانی بر اهمیت تامین نیروی انسانی کارآمد افزوده می شود. نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران نیز از این قاعده مستثنا نبوده و با توجه به شرایط خاص جمهوری اسلامی ایران در خاورمیانه و کاهش رشد جمعیت در ایران چه بسا این امر نیازمند توجه بیشتری نیز است. تاکنون پژوهشی برای مدل تامین نیروی انسانی در نیروهای مسلح از منظر جمعیت و سایر تغییرهای کلان اقتصادی و اجتماعی صورت نگرفته است. این پژوهش از نوع کیفی، بنیادی- کاربردی و اکتشافی توصیفی بوده و دارای نگاه آینده پژوهی است. بدین صورت که پس از مرور ادبیات نظری و پژوهش های پیشین و فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، عوامل اثرگذار بر مدل تامین نیروی انسانی در نیروهای مسلح شناسایی شد و در مرحله دوم پس از انجام مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته با 18 نفر از خبرگان منابع انسانی در نیروهای مسلح و به کارگیری روش گراندد تیوری چارمازی، مدلی جامع و بومی برای تامین نیروی انسانی با تاکید بر دهه ی آینده برای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران ظهور یافت. مدل به دست آمده شامل 4 مقوله مفهومی می شود: 1) جذب پارتیزانی آینده محور 2) عوامل محیطی اثرگذار خارج از کنترل 3) نگهداشت برای جذب 4) مردان و زنان آینده ی میدان. با توجه به مقوله های به دست آمده پیشنهادهای کاربردی برای تامین نیروی انسانی در چند دهه ی آینده به نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران ارایه شده است.
    کلیدواژگان: تامین نیروی انسانی، کاهش نرخ رشد جمعیت، مردان و زنان آینده ی میدان، گراندد تئوری چارمازی، آینده پژوهی
  • عباس جعفری نیا، نادر ترکاشوند*، محسن مرادیان صفحات 41-73
    یکی از مهم ترین عوامل فتنه گری در جهان اسلام ظهور اندیشه سلفی گری است. این جریان به عنوان یک نظام (اعتقادی و مذهبی)، هویتی خاصی که دارد، با دوقطبی کردن جهان اسلام می تواند ضمن مخدوش کردن وحدت اسلامی با ایجاد منازعه مذهبی، ثبات و تعادل جوامع اسلامی را برهم زده و از این طریق امنیت کشورهای اسلامی را با چالش مواجه می کند. وضعیت جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با جریان های تکفیری در حالت تهاجمی خفیف بوده و نشان دهنده این است که؛ نیاز است با حداکثر استفاده از فرصت های محیطی و با اتکا به نقاط قوت برای مقابله با تهدیدات نوپدید محیطی و بهبود وضعیت فعلی عملکرد دفاع منطقه ای اقدام نمود. این تحقیق باهدف دستیابی به راهبردهای نظامی ج.ا.ا در دفاع منطقه ای برای مقابله با تهدیدهای نوپدید مبتنی بر سلفی گری انجام شده است. پژوهش حاضر از نوع کاربردی - توسعه ای و به روش توصیفی انجام شده است. در این پژوهش جامعه آماری را تمام شمار (95 نفر)، در نظر گرفته شده و با جامعه نمونه منطبق می باشد. مولفه های دفاع منطقه ای برای مقابله با تهدیدهای نوپدید جمهوری اسلامی ایران پس از مطالعات کتابخانه ای تدوین و در مورد تایید آن از خبرگان امر، نظرخواهی گردیده و مولفه ها و شاخص ها مورد ارزیابی واقع شده است. سپس به منظور بررسی وضعیت موجود و اهمیت آن ها پرسش نامه تنظیم و بین افراد جامعه توزیع و داده های موردنیاز جمع آوری گردیده است که در دو بخش آمار توصیفی و آمار استنباطی مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفته و با استفاده از روش سوآت راهبردها تعیین و درنهایت با استفاده از روش تاپ سیس این راهبردها اولویت بندی شده است.
    کلیدواژگان: دفاع منطقه ای، جمهوری اسلامی ایران، تهدید، سلفی گری
  • حمیدرضا ضرغامی*، محمود غلامی، امیر صادقی، جعفر محققی صفحات 75-101

    لجستیک هوشمند یکی از زمینه های پژوهشی به روز است. مبدا بیشتر فناور ی های نوین در حوز ه ی فناوری اطلاعات و ارتباطات تجاری و نظامی در اختیار سازمان های جاسوسی و امنیتی است. لذا امنیت اطلاعات عاملی حیاتی برای سازمان های نظامی است. با توجه به اهمیت لجستیک هوشمند، توجه پژوهشگران و مسیولان حوزه لجستیک دفاعی به برخی ابعاد آن همچون تشخیص هویت از طریق فرکانس های رادیویی و اینترنت اشیاء جلب شده است. لذا ضروری است که نهادهای امنیتی بتوانند آمادگی واکنش دقیق و علمی برای پاسخ به درخواست صدور مجوزهای لازم (زمان درخواست استفاده از هر یک از فناوری ها توسط یگان های لجستیکی نظامی) کسب نمایند. بر این مبنا در این پژوهش به بررسی و شناسایی الزامات امنیتی مرتبط با پیاده سازی و استفاده از این فناوری ها پرداخته می شود. روش پژوهش حاضر توصیفی- پیمایشی بوده و در تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار اس. پی. اس. اس. استفاده شده است. پس از مرور جامع مبانی نظری و پیشینه پژوهش های انجام شده مرتبط با این حوزه، مدل مفهومی مربوط به الزامات امنیتی، طراحی و سپس با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته به بررسی نظرات خبرگان امنیتی- لجستیکی و استادان این حوزه در یک سازمان منتخب دفاعی پرداخته شد و با توجه به نرمال نبودن داده ها، نتایج آزمون دوجمله ای نشان داد که الزامات شناسایی شده با سطح اطمینان بالای 99 درصد مورد تایید است. همچنین اولویت الزامات شناسایی شده نیز مشخص شد. از جمله نتایج پژوهش می توان به پذیرش تمام الزامات امنیتی شناسایی شده برای استفاده از فناوری های نوین قابل بهره برداری در لجستیک هوشمند، اشاره کرد. اصلی ترین نوآوری پژوهش حاضر این است که علاوه بر بررسی مبانی و مفهوم سازی برای انجام پژوهش های گسترده در حوزه لجستیک هوشمند و ابعاد آن، برای اولین بار به شناسایی الزامات امنیتی موردنیاز برای استفاده فناوری های این حوزه در سازمان های دفاعی پرداخته است.

    کلیدواژگان: لجستیک هوشمند، فناوری های نوین، سازمان دفاعی، هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، بلاک چین
  • نعمت حسنی، مجید رجب پور*، محمد میرزااحمدی صفحات 103-122
    باوجود بهبود استانداردهای طراحی و ساخت، در طول سال های اخیر همچنان با خرابی سدها رو به رو می شویم. سیل های ناشی از شکست سد به دلیل ناگهانی بودن، قدرت ویرانی و پتانسیل تخریب بالا، حجم رسوبات زیاد، فاجعه آمیز و موجب بروز خسارت جانی و مالی زیادی هستند، شناسایی و بررسی ریسک های احتمالی ناشی از بروز چنین حوادثی و همچنین انتخاب استراتژی ها و راه کارهای مناسب، باعث مدیریت بهتر و دقیق تر بحران ناشی ازاین گونه حوادث می گردد.  به دلیل گستردگی و حجم آسیب احتمالی حادثه مذکور، حضور نیروهای سازمان یافته نظامی می تواند در مدیریت شرایط، نقش بسیار تعیین کننده ای داشته باشد. در همین راستا در این پژوهش با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و مرور ادبیات گذشته اقدام به شناسایی 37 ریسک ناشی از شکست سد، و دسته بندی آن ها در سه دسته سلامت، اقتصاد و محیط زیست گردید؛ و با استفاده از روش تجزیه وتحلیل عوامل شکست اقدام به رتبه بندی و اولویت بندی آن ها شده که درنتیجه 42 درصد ریسک ها بحرانی، 28 درصد نیمه بحرانی و 30 درصد ریسک های عادل می باشد. و در ادامه با استفاده از ابزار مصاحبه اقدام به کشف پاسخ نیروهای مسلح در مواجه با ریسک های با اهمیت شده است که ازجمله این پاسخ ها می توان به ایجاد بندهای انحرافی، احداث بیمارستان صحرایی، ساخت پل های موقت و... اشاره کرد، مجموعه این فرایندها باعث ایجاد برنامه جامع جهت مدیریت بهینه زمان و منابع در کنترل وضعیت ناشی از شکست سد می گردد.
    کلیدواژگان: ریسک، ایمنی سد، سیل، مدیریت بحران
  • علیرضا شیخ، حمیدرضا جیرودی* صفحات 123-148

    در یگان های شناور سطحی و زیرسطحی، ماشین آلات همواره در حال فرسوده شدن هستند. زیان های ناشی از توقف انجام ماموریت یگان ها به مراتب بیشتر از تعمیر ماشین آلات مربوطه می باشد. عدم اجرای صحیح نگهداری و تعمیر می تواند موجب توسعه ی عیوب و نقایص، وقفه در عملیات ها و ماموریت‎ ها، افزایش حجم تعمیرات، کاهش ایمنی و افزایش هزینه ها گردد. بنابراین محقق موضوع تحقیق خود را با عنوان عوامل موثر بر بهره وری نگهداری و تعمیر در نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران انتخاب نموده است. هدف محقق از انجام این تحقیق شناسایی عوامل موثر بر بهره وری نگهداری و تعمیر در منطقه یکم نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران است. عوامل تاثیرگذار بر بهره وری نگهداری و تعمیر در شش بعد نیروی انسانی، فن‎آوری، فضای عملیاتی، مدیریت، تخصیص اعتبارات، برنامه‎ریزی شناسایی گردیدند. جمع آوری داده ها بر اساس استفاده از مطالعه منابع و انجام مصاحبه اکتشافی با 7 نفر از فرماندهان متخصص صورت گرفته است. ابعاد و مولفه‎ های احصا شده با استفاده از روش تاپسیس فازی از طریق پرسش‎نامه توسط 150 نفر از پرسنل منطقه یکم وزن ‎دهی گریدند. سپس درخت تصمیم گیری منطبق با ابعاد و مولفه ‎ها بر اساس ادبیات موضوع طراحی شده و در نهایت وزن اهمیت آن ها بر اساس مقایسه‎ های زوجی سنجیده شد. هم چنین در گام آخر با توجه به وزن ‎های حاصله، وضعیت کنونی سازمان در هر معیار سنجش شد. بر اساس نتایج بدست آمده در بین معیارها جنبه مدیریتی مهمترین معیار شناسایی گردید و پس از جنبه مدیریتی، جنبه مالی و اعتباری، جنبه فناوری، جنبه ساختار و جنبه محیطی معیارهای بعدی می‎باشد. در بین زیر معیارها خدمات رفاهی به کارکنان، انگیزه در منابع انسانی، دانش تخصصی منابع انسانی، تخصیص به موقع اعتبارات، شرایط فیزیکی کارگاه، انتقال دانش فنی و همتا سازی، آماد و پشتیبان بومی، انتخاب فناوری در وضعیت نامطلوبی در منطقه یکم قرار داشته و در اولویت بالاتری برای بهبود قرار می گیرد. سایر زیر مولفه‎ ها به ترتیب اولویت بهبود در شرایط منطقه مشخص گردید.

    کلیدواژگان: بهره وری، نگهداری و تعمیر، نیروی دریایی راهبردی ارتش، منطقه یکم نیروی دریایی ارتش
  • محمدحسن احمدزاده فرد*، عابد عابدزاده صفحات 149-172

    در ادبیات موضوعی روش های مختلفی همچون آموزش، ایفای نقش، بازی جنگ و رزمایش های نظامی جهت توسعه توانمندی فرماندهان ارتش در حوزه تصمیم گیری آورده شده است. همچنین در ادبیات موضوعی به این نکته اشاره شده است که مدل های تصمیم گیری در ارتش های بزرگ دنیا، باتوجه به زمینه های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و سطح فناوری کشورها با هم تفاوت دارد و در هر کشور با توجه به شرایط خاص خود، روش های منحصربه فردی به منظور توسعه توانمندی فرماندهان نظامی خود به کار گرفته شده است. در این تحقیق بعد از مطالعه ادبیات موضوعی حول موضوع تحقیق و بررسی مدل های مختلف تصمیم گیری در ارتش های بزرگ دنیا، مصاحبه های نیمه ساختاریافته ای با فرماندهان ارتش ترتیب داده شد. سپس با استفاده از نرم افزار Maxqda، تحلیل کیفی- اکتشافی مصاحبه ها صورت پذیرفت و در نهایت با استفاده از نتایج مراحل قبل به توسعه مدلی در توضیح چگونگی افزایش توانمندی های فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی ایران در حوزه تصمیم گیری متناسب با ساختار سیاسی، فرهنگی و مدل تصمیم گیری ارتش جمهوری اسلامی ایران پرداخته شده است. راستی آزمایی مدل توسعه داده شده، پرسش نامه ای طراحی گردید که با تحلیل نتایج حاصل از آن در نرم افزار SPSS و استفاده از آزمون تی تک نمونه ای این نتیجه حاصل شد که 4 متغیر آموزش، تجربه، بازی وارسازی و بازخوردگیری بر روی توانمندسازی فرماندهان ارتش ج.ا ایران در حوزه تصمیم گیری تاثیر دارند.

    کلیدواژگان: تصمیم گیری، ارتش ج. ا ایران، توانمندسازی، فرماندهان ارتش، نرم افزار Maxqda
  • سید رحمان طباطبایی، پریوش جعفری*، اختر جمالی صفحات 173-189
    هدف این پژوهش، تعیین ابعاد، مولفه ها و عوامل موثر بر کیفیت آموزش یگانی در نیروی زمینی ارتش ج. ا ایران بوده است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و ازنظر رویکرد کیفی بوده است. مشارکت کنندگان پژوهش 13 نفر از خبرگان حوزه آموزش در نزاجا بودند. تعداد شرکت کنندگان بر اساس اصل اشباع نظری تعیین شد. برای گردآوری داده ها علاوه بر بررسی متون و اسناد از مصاحبه نیمه ساختمند استفاده شد. تحلیل داده ها حاصل از مصاحبه، متون و اسناد بر اساس تحلیل مضمون صورت گرفته است. نتیجه تحلیل، 12 مقوله اصلی و 68 مقوله فرعی متشکل از 4 بعد کیفیت آموزش یگانی (برنامه زمانی و محتوایی- رویکرد و روش آموزش - فضا، امکانات و تجهیزات آموزشی - پیاده سازی آموزش) با 23 مولفه و 8 عامل اثرگذار بر آموزش یگانی (قوانین و مقررات- سیاست های منابع انسانی- فرهنگ سازمانی - ساختار سازمانی- صلاحیت اساتید- بودجه و اعتبار- نظام ارزیابی- ویژگی یادگیرنده) با 45 زیر عامل تدوین گردید.
    کلیدواژگان: کیفیت آموزش، آموزش مهارت محور، آموزش یگانی، نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران
  • سید مهدی حسینی گل افشانی*، امین رازانی، حسین لطفی کندال صفحات 191-215

    سرمایه اجتماعی از عوامل اثرگذار بر توسعه سازمان ها است و بهره گیری از سرمایه های دیگر سازمانی نیز در پرتو ارتقای این سرمایه امکان پذیر است. اولین گام برای هر نوع برنامه ریزی جهت ارتقای سرمایه اجتماعی در هر سازمان، شناخت وضعیت موجود سرمایه اجتماعی است. در همین راستا، هدف این پژوهش احصای وضعیت سرمایه اجتماعی در ارتش جمهوری اسلامی ایران (آجا) است. این مقاله بر مبنای هدف تحقیق کاربردی، بر مبنای رویکرد ترکیبی و بر مبنای روش توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری تحقیق در بخش کیفی شامل تعداد 20 نفر از خبرگان آجا است، که متناسب با تجربه و تخصص لازم به  شکل قضاوتی انتخاب و با استفاده از تکنیک SWARA به وزن دهی ابعاد، مولفه ها و شاخص های سرمایه اجتماعی در آجا پرداختند و در بخش کمی، کلیه کارکنان آجا که حجم نمونه آن شامل تعداد 384 نفر از نیروهای چهارگانه آجا است که به شکل طبقه ای و تصادفی ساده و با در نظر گرفتن نسبت جمعیتی نیروها انتخاب شدند. با توزیع پرسشنامه در این جامعه، وضعیت سرمایه اجتماعی در آجا با استفاده از میانگین وزن دهی جمعی احصاء شد. نتایج تحقیق نشان می دهد که سرمایه اجتماعی در آجا با ضریب 3.422 از وضعیت نسبتا خوبی برخوردار است.

    کلیدواژگان: آجا، سرمایه اجتماعی، وزن دهی جمعی، تکنیک سوارا
  • عباس خزایی*، محمدحسین حجتی نیا، کامبیز امیری صفحات 217-241
    برخورداری از نعمت دریا و سواحل مناسب، نقش مهمی در توسعه اقتصادی و ارتقاء جایگاه سیاسی و دفاعی یک کشور در نظام بین المللی دارد و از دیدگاه نظامی و تجاری نیز نقش بسیار مهمی در قدرت ملی و توانایی کشورها در دستیابی به فرصت ها و امکانات ایفاء می کند. بر این اساس نیاز به رویکردی جدید در توسعه پایدار دریا محور سواحل مکران می باشد. توسعه پایدار به معنی ارایه راه حل هایی برای توسعه اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی می باشد که بتواند از بروز مسایلی همچون نابودی منابع طبیعی، تخریب سامانه های زیستی، برداشت بی رویه منابع زنده دریا، بی عدالتی و پایین آمدن کیفیت زندگی ساحل نشینان در حال و آینده جلوگیری کند. دستیابی به قدرت و سیادت دریایی می تواند کشور را در حفظ و امنیت مرزها و نیز بالا بردن توان اقتصادی و سیاسی یاری نماید. لذا به لحاظ حفظ منافع و دفاع از آب ها و مرزهای دریایی کشور، داشتن یک قدرت دریایی نیاز به یک نیروی دریایی مقتدر، ناوگان تجاری کارآمد، صنایع دریایی و آموزشگاه های دریایی پیشرفته در سواحل مکران می باشد. هدف این تحقیق بررسی تاثیر توسعه پایدار سواحل مکران بر مولفه های قدرت دریایی جمهوری اسلامی ایران است. با توجه به تجزیه وتحلیل انجام شده توسعه های اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی بر مولفه های قدرت دریایی (ناوگان تجاری، ناوگان نظامی و آموزشگاه ها و صنایع دریایی) تاثیر مثبت و معنی داری دارد. همچنین مشخص شد که توسعه اقتصادی بیشترین میزان همبستگی را با صنایع علوم دریایی، توسعه اجتماعی بیشترین میزان همبستگی را با ناوگان تجاری و توسعه زیست محیطی بیشترین میزان همبستگی را با ناوگان تجاری دارد.
    کلیدواژگان: توسعه، توسعه پایدار، قدرت دریایی، سواحل مکران
  • رضا روشنی، علی رضا بیاتی، محمدهادی هاشم زاده* صفحات 243-283

    با پیشرفت فناوری مفهوم لجستیک تغییرات گسترده ای را تجربه کرد. لجستیک سنتی به دلایلی همچون اندازه گیری عملکرد ضعیف و سنتی، عدم به کارگیری مطلوب از فناوری اطلاعات و...دیگر جوابگوی نیازمندی مشتریان نبود بنابراین به سمت یکپارچگی کارکردها و فرآیندها پیش رفت. با افزایش حوزه ماموریت نیروی دریایی، مدت زمان ماموریت دریانوردی نیز افزایش یافت، لیکن تغییری در نحوه پشتیبانی از یگان های شناور سطحی حاصل نشد. از مشکلات عمده تدارکات فعلی، زمان بر بودن آماده سازی یگان های شناور جهت اعزام به ماموریت برون مرزی می باشد. پژوهش حاضر به روش توصیفی و با رویکرد آمیخته تدوین گردیده و به منظور تبیین الزامات پیاده سازی سامانه تدارکات یکپارچه در ماموریت های برون مرزی ندا جا انجام شده است. جامعه آماری شامل 145 نفر از کلیه صاحب نظران حوزه تدارکات که سابقه خدمت در یگان شناور را داشته و حداقل مدرک کارشناسی و 20 سال سابقه خدمت دارند. از مصاحبه، پرسشنامه و مطالعات کتابخانه ای به عنوان ابزار جمع آوری داده ها استفاده شد. نتایج حاصل نشان داد که به منظور یکپارچه سازی تدارکات یگان های شناور، بایستی موانع یکپارچه سازی حذف و اصل لجستیک یکپارچه در تمام یا بخش های اصلی آن رعایت گردد که عبارت اند از؛ اصلاح ساختار سازمانی تدارکات از وظیفه ای به فرآیند گرایی، تعریف دقیق کلیه اجزاء تدارکات، حذف اجزاء و فعالیت های تکراری، همگرایی در اهداف توسط سطوح مدیریت راهبردی، ایجاد تعامل موثر بین کلیه اجزاء، دسترسی کلیه اجزاء به آنچه از مواد و اطلاعات نیاز دارند، ایجاد بانک اطلاعاتی جامع، درک محدودیت های سایر اجزاء، هماهنگی کامل بین جریان اطلاعات و مواد در طول زنجیره تدارکات و کلیه اطلاعات موجود در بخش های مختلف سازمان دارای یک قالب مشخص باشند.

    کلیدواژگان: تدارکات یکپارچه، لجستیک، یگان شناور، ماموریت برون مرزی
|
  • Mohammad Shahmohammadi *, Ramin Ghadimi Pages 5-40
    Armed forces are always facing the challenge of efficient human resources recruitment due to their specific conditions in each country, considering development of technology and new regional and global challenges, the importance of supplying human resources increases. The armed forces of the Islamic Republic of Iran are not exempted from this trend, and considering the special conditions of the Islamic Republic of Iran in the Middle East and decreasing population growth in Iran, this requires more attention. So far, there has been no research for the model of human recourse supplying in the armed forces from the perspective of population and other macro-economic and social variables. This research is a qualitative, fundamental-applied, descriptive exploratory type and has a future research perspective. In this way, after reviewing the theoretical literature and previous researches and the orders of the Supreme Leader, the factors influencing the model of human resource supply in the armed forces were identified, then in the second stage, after conducting in-depth semi-structured interviews with 18 experts, using grounded theory method of charmaz, a comprehensive and local model for providing human resources with an emphasis on the next decade for the armed forces of the Islamic Republic of Iran emerged. The obtained model includes 4 conceptual categories: 1) Future-oriented guerrilla recruitment 2) Influencing environmental factors those are out of control 3) Maintenance for recruiting 4) Battlefield future men and women. According to the obtained categories, practical suggestions have been presented to the armed forces of the Islamic Republic of Iran for the human resource supplying in the next few decades.
    Keywords: Human resource supply, Reduction in population growth rate, grounded theory, Battlefield future men, women, Futurology
  • Abbas Jafariniya, Nader Torkashvand *, Mohsen Moradiyan Pages 41-73
    One of the most important factors of sedition in the Islamic world is the emergence of Salafist thought. This current, as a system (belief and religion) has a special identity that, by polarizing the Islamic world while distorting Islamic unity by creating religious conflict can upset the stability and balance of Islamic societies and thus the security of Islamic countries by Faces a challenge. According to the results the situation of Iran in the face of takfiri currents in a state of aggression is mild and shows that It is necessary to take maximum advantage of environmental opportunities and rely on strengths to deal with emerging environmental threats and improve the current state of regional defense performance. This study aims to achieve the military strategies of Iran in regional defense to deal with emerging threats with an emphasis on professionalism. The present study is an application-developmental and descriptive method.in this study the statistical a whole (85 people) and is consistent with the sample popuiation Components of regional defense to deal with the emerging threats of Iran after studying the library and compiled for approval by experts the components and indicators have been evaluated. Then in order to evaluate the current situation and their importance a questionnaire was prepared and distributed among the members of the community and the required data were collected. The descriptive statistics and inferential statistics section were analyzed and then using the SWOT method. Strategies are determined and finally prioritized using TOPSIS method.
    Keywords: Regional Defense, Islamic Republic of Iran, Threat, Salafism
  • HamidReza Zarghami *, Mahmood Gholami, Amir Sadeghi, Jafar Mohagheghi Pages 75-101

    Based on the importance of using new technologies in Logistics, recently researchers focus on studies related in intelligent logistics. The role of intelligent logistics in effective supply chain management is increasingly critical, and researchers and practitioners have recently focused their attention in designing more systems to address today's challenges. One of the major challenges for military organizations in the logistics field is to utilize information technology to advance the speed of transmission and to find information and goods in a supply chain. The origin of all new technologies in the field of commercial and military information and communication technology is at the disposal of the intelligence and security organizations of the hostile countries, in which case, the logistical activities and support of the internal and external military organs of the country. Seriously, it has disrupted intelligence and security operations in addition to imposing sanctions or international threats on organizations by leaking military logistics information. Under such circumstances, security is a crucial logistics process for military organizations and organizations. Therefore, in this study, we intend to evaluate and identify the components of intelligent logistics cyber security by reviewing the modern scientific and research and military literature active in the military logistics industry and then using the expert assessment approach to evaluat the components in one of the most important and strategic industries. Finally, with regard to the identification of intelligent logistics security components and indicators, the identified requirements will be evaluated and analyzed using a questionnanire completed by experts.

    Keywords: Logistics, new technologies, Defense Organization, artificial intelligence, internet of things, Blockchain
  • Nemat Hassani, Majid Rajabpour *, Mohammad Mirzaahmadi Pages 103-122
    Although the Standards of design and construction technology have developed, we have faced dam failure in the last years. Floods due to dam failure, because of sudden failure, destructive power, high potential of degradation, high sediment volume, are catastrophic and causes human and financial losses. Identification and investigation of probable risks due to such accidents and choosing of strategy and suitable solutions causes better and more accurate management in this kind of problems. Because of extent of possible damage in the incident, presence of trained and organized military forces can play a very decisive role in managing the situation. In this regard, this study identifies the risks of dam failure via literature review and library studies. In addition, the study ranks and prioritizes dam failure factors by using the analysis method, and then by using the review tools, the response of the military forces in the face of risks has been investigated.
    Keywords: Risk, Dam safety, flood, crisis management
  • Alireza Sheikh, Hamidreza Jeiroodi * Pages 123-148

    In surface and subsurface floating units, machines are constantly worn out. Therefore, the researcher has chosen the subject of his research as the factors affecting maintenance efficiency in the strategic navy of the Army of the Islamic Republic of Iran. The purpose of this study is to identify the factors affecting maintenance efficiency in the first strategic naval zone of the Army of the Islamic Republic of Iran. Factors were identified in six dimensions: manpower, technology, operating space, management, allocation of funds, and planning. Data collection was based on the use of resource studies and exploratory interviews with 7 expert commanders. Dimensions and components were weighted using a fuzzy method through a questionnaire by 150 personnel in the first area. Then, the decision tree was designed according to the dimensions and components based on the literature and finally the weight of their importance was measured based on pairwise comparisons. Also, in the last step, according to the obtained weights, the current situation of the organization was measured in each criterion. Based on the obtained results, the most important criterion was identified among the criteria. Among the sub-criteria of welfare services to employees, motivation in human resources, specialized knowledge of human resources, timely allocation of funds, physical condition of the workshop, transfer of technical knowledge and matching, local readiness and support, technology selection are in an unfavorable situation in the first region. And is a higher priority for improvement. Other sub-components were identified in order of priority for improvement in region.

    Keywords: productivity, Maintenance, repair, Strategic navy of the army, The first naval zone of the army
  • Mohammadhassan Ahmadzadehfard *, Abed Abedzadeh Pages 149-172

    In literature, different methods such as training, role play, war play, and military training have been brought to develop the capability of army commanders in the decision making. It is also noted in the literature that models of decision making in large armies of the world are different in the fields of cultural, political, social, and technological level of countries, and in each country a unique circumstance has been employed to develop the capability of its military commanders.In this study, after studying the thematic literature on the subject of research and reviewing various decision-making models in the world's major armies, semi-structured interviews with army commanders were conducted, then using Maxqda software, qualitative-exploratory analysis of interviews was performed and finally using the results of steps. Previously, a model has been developed to explain how to increase the capabilities of the commanders of the Army of the Islamic Republic of Iran in the field of decision-making in accordance with the political, cultural structure and decision-making model of the Army of the Islamic Republic of Iran. In order to verify the developed model, a questionnaire was designed which by analyzing the results in SPSS software and using one-sample t-test, the result was that four variables of training, experience, playfulness and feedback on the empowerment of army commanders c. Iran has influence in the field of decision making.

    Keywords: decision-making, Army of I.R.Iran, empowerment, Army commanders, Maxqda software
  • Seyed Rahman Tabatabaie, Parivash Jaafari *, Akhtar Jamali Pages 173-189
    The main objective of the current study was determining the dimensions, components and factors affecting the quality of unit training in the Ground Force of the Islamic Republic of Iran Army (NEZAJA). The present study has been applied in terms of purpose and qualitative in terms of approach. The participants of the study were a number of 13experts in the training and education field of the army. The number of participants was determined based on the theoretical data. In order to collect data in the qualitative section, in addition to reviewing texts and documents, a semi-structured interview was used and in the quantitative section, The result of qualitative section analysis was 12 main categories and 68 sub-categories consisting, with 4 dimensions of unit training quality (timetable and content of the program - approach and method of training - space, facilities and equipment - training implementation)with 23 components and 8 factors affecting unit training (rules and Regulations - Human resource policies - Organizational culture - Organizational structure – teachers’ quality - Budget and credit - Evaluation system - Learning characteristics) with 45 sub-factors, was developed.
    Keywords: Quality of training, Skill-based training, Unit training, Ground Force of the Islamic Republic of Iran Army
  • Seyed Mehdi Hoseini Golafshani *, Amin Razani, Hossein Lotfi Pages 191-215

    Social capital is one of the factors affecting the development of organizations and the use of other organizational capital is possible in the light of the promotion of this capital. The first step for any kind of planning to promote social capital in any organization is to recognize the current state of social capital. In this regard, the purpose of this study is to calculate the status of social capital in the army of the Islamic Republic of Iran (AJA). This article is based on the purpose of research: applied, based on the approach: combined and based on the method descriptive-analytical. The statistical population of the research in the qualitative section includes 20 AJA experts, who were judged according to the necessary experience and expertise and weighed the dimensions, components and variables of social capital in AJA using the SWARA technique, and in the quantitative section, all AJA staff, whose sample size includes 384 members of the four AJA forces, who were selected in a simple stratified and random manner, taking into account the population ratio of the forces. By distributing a questionnaire in this community, the status of social capital in AJA was calculated using the average collective weighting. The results show that social capital in AJA with a coefficient of 3.422 is relatively good.

    Keywords: Aja, Social Capital, Collective weighting, Swara technique
  • Abbas Khazaei *, Mohamad Hojati Nia, Kambiz Amiri Pages 217-241
    Use of the blessings of the sea and suitable Coasts, plays an important role in economic development and promoting the political and defense position of a country in the international system and from a military and commercial point of view also plays a very important role in national power and ability of countries to achieve opportunities. Accordingly, there is a need for a new approach to the sustainable development of the sea-based Makran coast. Sustainable development means providing solutions for social, economic and environmental development that can prevent the emergence of issues such as the destruction of natural resources, destruction of biological systems, improper harvesting of marine living resources, injustice and declining quality of life of coastal residents now and in the future. Achieving sea power and sovereignty can help the country maintain and secure its borders, as well as increase its economic and political power. Therefore, in order to protect the interests and defend the waters and maritime borders of the country, having a sea power requires a powerful navy, efficient merchant fleet, maritime industry and advanced maritime schools on the shores of Makran. The purpose of this study is to explain the effect of sustainable development of Makran Coasts on the components of sea power of the Islamic Republic of Iran. According to the analysis, economic, social and environmental developments have a positive and significant effect on the components of sea power (merchant fleet, military fleet and schools and maritime industries). It was also found that economic development has the highest correlation with the marine science industry, social development has the highest correlation with the commercial fleet and environmental development has the highest correlation with the commercial fleet.
    Keywords: development, Sustainable development, Sea power, Makran coast
  • Reza Roshani, Alireza Bayati, MohhamadHadi Hashemzade * Pages 243-283

    With the advancement of technology, the concept of logistics underwent extensive changes. Traditional logistics, no longer met the needs of customers, so it moved towards the integration of functions and processes. As the Navy's area of responsibility expanded, the duration of the naval mission also increased, but there was no change in the way floating units were supported. One of the major problems of traditional logistics is the time it takes to prepare floating units for deployment abroad. . The present study, which has been compiled in a descriptive method and with a mixed approach, has been conducted in order to explain the requirements for the implementation of an integrated procurement system in navy overseas missions. The statistical population includes 145 all logistics experts who have served in the floating unit and have at least a bachelor's degree and 20 years of service. . Interviews, questionnaires and library studies were used as data collection tools. . The results showed that in order to integrate the procurement of floating units, must be removed and principles of integrated logistics must be observed in all its components, which are: Reforming the organizational structure of logistics from a task to process orientation, elimination of duplicate components and activities, convergence of goals by strategic management levels, effective interaction between all components, comprehensive database, understanding the limitations of other components, perfect coordination between the flow of information and materials along the logistics chain, all information available in different parts of the organization have a specific format.

    Keywords: Integrated Procurement, Logistics, Floating Unit, Overseas Mission