فهرست مطالب

بازی جنگ - پیاپی 12 (بهار و تابستان 1402)

فصلنامه بازی جنگ
پیاپی 12 (بهار و تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مازیار جهانبخش*، حسن کوچکی، نادر شمامی صفحات 7-34
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر، شناسایی و طبقه بندی عوامل موثر در طراحی و اجرای بازی جنگ است.

    روش

    این پژوهش با روش تحلیل عاملی اکتشافی (همبستگی) و از نوع کاربردی و با بهره گیری از رویکرد آمیخته انجام شده است. به منظور جمع آوری اطلاعات و داده های موردنیاز، از بررسی های اسنادی و کتابخانه ای مربوط به کتب معتبر داخلی و خارجی استفاده شده است. بر اساس مطالعه منابع انجام شده، ابزار پرسشنامه محقق ساخته به منظور جمع آوری اطلاعات تدوین گردید. روایی پرسشنامه به روش ظاهری/ محتوایی و پایایی ها با ضریب آلفای کرون باخ 82/0 تایید شد و بین حجم نمونه که از فرماندهان و متخصصان بازی جنگ انتخاب شده و بر اساس جدول مورگان185 نفر تعیین شد، تقسیم گردید.

    یافته ها

    در پژوهش حاضر، پس از مطالعه منابع انجام شده، تعداد 41 ویژگی در زمینه طراحی و اجرای بازی جنگ با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های Bartlett, KMO و ماتریس همبستگی مورد تجزیه تحلیل قرار گرفتند.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد که طراحی بازی جنگ شامل چهار مولفه (بازیکنان، فناوری، قوانین بازی، سناریو) و 16زیر مولفه و بعد اجرای بازی جنگ نیز شامل چهار مولفه (بازیکنان، فناوری، محیط فیزیکی، سناریو) و 19زیر مولفه تاثیرگذار است.

    کلیدواژگان: بازی جنگ، طراحی بازی، اجرای بازی
  • پژمان صالحی*، مهران خلج، داود جعفری صفحات 35-54
    هدف
    تحقیق حاضر از طریق بررسی اسناد فنی منتخب در حوزه پشتیبانی نیروهای مسلح و نیز بررسی روابط ریاضی و  استانداردهای مرتبط می کوشد به ارائه یک شیوه ی بهینه بپردازد که رعایت آن ضمن تامین امنیت و ایمنی تجهیزات و تسلیحات نظامی قابل حمل توسط قطار در طول جغرافیای پراکنده شبکه ریلی، امکان صرفه جویی در هزینه ها و ارتقای سطح امنیت ادوات نظامی را فراهم نماید.
    روش
     پژوهش حاضر با استفاده از روابط ریاضی مرتبط و معمول در علم استاتیک بر آن است که بر اساس مقایسه نیروهای خارجی در یک چارچوب لخت برای واگن های یک قطار نظامی، مدلی بهینه را برای استحکام و ارتقای امنیت تسلیحات و تجهیزات نظامی بارگیری شده در واگن های نظامی ارائه نماید. از منظر روش شناسی این پژوهش از طریق شیوه های محاسباتی به ارائه یک الگوریتم استوار و قابل پیاده سازی با استفاده از معادلات استاتیک و نرم افزارهای کاربردی مرسوم می پردازد.تجزیه و تحلیل:  در پژوهش حاضر به منظور تجزیه و تحلیل پس از عارضه یابی وضع موجود به ارائه مدل بهینه پرداخته شد. در ادامه پس از مشخص شدن نوع مساله بهینه سازی کوشیده شد تا بسته به دامنه و نیازهای مساله، از میان ابزارهای بهینه سازی موجود برای بهینه سازی تابع هدف و پیدا کردن جواب های بهینه (یا تقریبی از آن ها)، ابزاری که بیشترین تطابق را با مساله ارتقای امنیت واگن های نظامی حمل تجهیزات جنگی دارد، انتخاب و در دامنه مورد نظر استفاده شود.
    یافته ها
    استفاده از یافته های این پژوهش توسط تیم حمل ونقل نظامی می تواند علاوه بر ارتقای ایمنی حمل ونقل تجهیزات نظامی به افزایش طول عمر مهارهای تسمه ای تجهیزات ساکن در واگن نظامی منجر شود. از یافته های مهم این پژوهش آن است که امکان صرفه جویی در منابع مالی تخصیص یافته برای عملیات ترابری ادوات نظامی به مناطق عملیاتی در مناطق جنگی است.
    کلیدواژگان: تجهیزات و تسلیحات جنگی، ایمنی و امنیت، جغرافیای شبکه ریلی، واگن های نظامی
  • حمید بیگدلی*، محمدتقی پرتوی، سیاوش گنجی صفحات 55-83
    هدف
    تخصیص منابع محدود در حوزه نظامی یک چالش مهم است که به دنبال سود بیشینه یا ریسک کمینه است. برای تخصیص منابع در شرایط تضاد و تعارض از نظریه بازی ها استفاده می گردد. یکی از مسائل مورد بررسی در نظریه بازی، بازی سرهنگ بلاتو است که با هدف تخصیص منابع استراتژیک است.
    روش
    در این بازی، دو بازیکن به تعداد ثابتی از میدان های جنگ، بدون داشتن اطلاعات در مورد تصمیمات حریف، منابع محدود را تخصیص می دهند. در این مقاله با بررسی الگوریتم ژنتیک که یک الگوریتم فراابتکاری است به حل این مسئله پرداخته شده است.
    یافته ها
    از طرفی دیگر با معرفی الگوریتم بروت-فورس و حل تمامی حالات، از نظر زمان اجرا و بهینگی تخصیص منابع با الگوریتم ژنتیک مقایسه ای صورت گرفته است. طبق داده های نتیجه گیری شده، الگوریتم ژنتیک در این مسئله در 47 درصد مواقع مشابه الگوریتم بروت-فورس و در 42 درصد از آن بهتر عمل می کند.
    نتیجه گیری
    استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون و چارچوب نرم افزاری جنگو شبیه ساز بازی سرهنگ بلاتو در بستر وب طراحی و پیاده سازی شده است که شامل صفحات مدیریت کاربر، ساخت بازی، لیست بازی ها و راهنمای بازی است. این شبیه ساز قابلیت ایجاد مسائل و انتخاب حریف به عنوان کاربر دیگر، تخصیص تصادفی و الگوریتم ژنتیک را دارد.
    کلیدواژگان: نظریه بازی ها، سرهنگ بلاتو، الگوریتم ژنتیک، الگوریتم بروت-فورس
  • احمد الهیاری* صفحات 85-114
    هدف
    جستجو تکنیک حل مسئله در هوش مصنوعی است. مسائل جستجو در گراف غالبا بصورت بازی های روی گراف بین چند عامل مدل سازی می شود. الگوریتم های جستجو بر روی گراف با دو کاربرد عمده پیمایش گراف و یافتن کوتاه ترین مسیر در بین دو راس یک گراف طراحی می گردند.
    روش
    در مقاله حاضر، ابتدا مطالعه جامعی بر روی روش های جستجو انجام و سپس، به بررسی و مقایسه الگوریتم های مختلف جستجوی مسیر جهت دستیابی به بهینه ترین الگوریتم در یافتن کوتاه ترین مسیر پرداخته شده است.
    یافته ها
    این الگوریتم ها شامل الگوریتم های جستجوی دایکستر، A* و IDA* می باشد که با استفاده از سه پارامتر زمان اجرا، پیچیدگی زمانی و پیچیدگی فضا با یکدیگر مورد مقایسه قرار گرفته شده اند.
    نتیجه گیری
    برای انجام بررسی ها از یک حالت (زمین) بازی فرضی در دو شرایط با وجود مانع و بدون وجود مانع استفاده شده و برنامه نویسی ها با استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون انجام شده است. نتایج نشان می دهد که الگوریتم دایکسترا و الگوریتم A* دارای پیچیدگی زمانی نسبتا یکسانی هستند و الگوریتم IDA* از نظر زمانی سریعتر از هر دو است؛ همچنین روش IDA* حافظه کمتری نسبت به روشA* اشغال می کند.
    کلیدواژگان: مساله مسیریابی، کوتاه ترین مسیر، دایکسترا، A*، IDA*
  • هاشم کلب خانی*، مهدی اوریا صفحات 115-133
    هدف
    طبقه بندی خودکار مدولاسیون (AMC) یک فناوری کلیدی در ارتباطات بی سیم مدرن است و در عین مواجهه با چالش های متعدد، توجه گسترده ای را در بخش های مختلف، به ویژه کاربردهای جنگ الکترونیک و نظامی، به خود جلب کرده است. محیط انتشار بی سیم به دلیل وجود موانع گسترده بسیار پیچیده است و در عمل کانال رفتار محوشونده چندمسیری دارد که در اکثر پژوهش ها در نظر گرفته نشده است. روش پژوهش: در این پژوهش از آماره های مرتبه بالا به عنوان ویژگی برای طبقه بندی خودکار مدولاسیون در کانال های محوشونده چندمسیری استفاده می کنیم. برای افزایش دقت تشخیص، سیگنال به بخش های کوچک تری تقسیم شده و آماره ها برای هر قسمت محاسبه می شوند. برای طبقه بندی نیز از بردار پشتیبان ماشین (SVM) با کرنل گوسی استفاده می شود که مقدار انحراف معیار کرنل با استفاده الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات (PSO) بهینه می شود تا دقت طبقه بندی بیشینه شود.
    یافته ها
    برای ارزیابی روش پیشنهادی از هشت نوع مدولاسیون دیجیتال پرکاربرد استفاده شد. نتایج نشان می دهند که تعداد نمونه های سیگنال دریافتی و هم چنین تعداد زیربخش های در دقت شناسایی صحیح تاثیر دارند. هم چنین بهینه سازی انحراف معیار کرنل، دقت شناسایی صحیح سیگنال را بهبود می دهد.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان می دهند که روش پیشنهادی می تواند به عنوان یک الگوریتم موثر برای تشخیص نوع مدولاسیون سیگنال های دیجیتال در سناریوهای جنگ الکترونیک و سایر کاربردهای تجاری مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آماره مرتبه بالا، بهینه سازی کرنل، تشخیص مدولاسیون، کانال چندمسیری
  • اکبر اصغرزاده بناب*، جعفر سعادتی صفحات 135-151
    زمینه
    پیشرفت جنگ الکترونیک و امکان شنود، ضرورت برقراری امکان مستقیم بین نیروها در صحنه نبرد را بیش از پیش آشکار می کند. اخیرا ارتباطات دستگاه-به-دستگاه (D2D) به منظور برقراری ارتباط مستقیم بین کاربران معرفی شده است که در آن جفت کاربر می توانند به صورت مستقیم با یکدیگر به تبادل داده بپردازند. با این حال، با افزایش تعداد جفت ها تداخل افزایش یافته و کیفیت خدمات کاهش می یابد و نیاز به گره های رله برای مشارکت در اتباطات D2D است.
    هدف
    در این مقاله، سیستم انتقال داده چندین جفت در قالب D2D را که در آن گره های میانی، یا رله ها، در انتقال داده مشارکت دارند، بررسی می کنیم. هم چنین به دلیل تامین توان انرژی دستگاه ها توسط باتری، باید با مصرف کمترین توان بیشترین انتقال داده صورت گیرد. روش پژوهش: در این مقاله ارائه یک راه حل جدید برای انتخاب رله و کنترل توان ارسالی به آن به منظور بیشینه کردن بهره وری انرژی است. در روش پیشنهادی به چندین جفت D2D اجازه می دهیم از یک رله استفاده کنند در حالی که جفت های D2D از کانال مشابهی برای افزایش استفاده از طیف استفاده می کنند. برای کاهش تداخل، از پیش کدگذاری برای تشخیص انتقال برای هر جفت D2D و افزایش ظرفیت سیستم استفاده می شود. برای ارزیابی عملکرد روش پیشنهادی، شبیه سازی های مونت کارلو در نرم افزار MATLAB انجام شده است.
    یافته ها
    شبیه سازی ها نشان می دهند که روش پیشنهادی، بهره وری طیفی و بهره وری انرژی را بهبود داده و قابلیت اعتماد سیستم افزایش می یابد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهند سیستم پیشنهادی می تواند به عنوان سیستم ارتباطی قابل اعتماد در میدان نبرد و شبیه سازی بازی جنگ استفاده شود.
    کلیدواژگان: ارتباطات دستگاه-به-دستگاه، انتخاب رله، بهره-وری انرژی، جنگ الکترونیک، کنترل توان
|
  • Maziar Jahanbakhsh *, Hassan Kouchaki, Nader Shamami Pages 7-34
    Objective

    In the multi domain environment of current wars, the war game is considered an effective tool for familiarizing the commanders with the operational environment and making optimal and innovative decisions. The purpose of this research is to identify and classify the effective factors in the design and implementation of the war game.

    Method

    The research method is exploratory factor analysis. The research is applied in terms of purpose, and in terms of mixed work method and descriptive-survey execution type. In order to collect the required information and data, documentary and library reviews related to valid domestic and foreign books have been used. Based on the study of sources, a researcher-made questionnaire tool was developed in order to collect information. The validity of the questionnaire was confirmed by the face/content method and reliabilities with Cronbach's alpha coefficient of 0.82 and it was divided between the samples.

    Findings

    A number of 41 characteristics in the war game design and implementation field were analyzed using SPSS software and Bartlett's, KMO, and correlation matrix tests, and the results of data analysis were divided into 4 main components in the design dimension and 4 main components in the execution dimension.

    Conclusion

    the results of data analysis were divided into 4 main components (Actors, technology, rules of game, scenario) and 16 sub-indexes in the design dimension and 4 main components (actors, technology, physical environment, and scenario) and 19 sub-indexes were identified in the execution dimension of the war game.

    Keywords: War game, Game Design, game implementation
  • Pejman Salehi *, Mehran Khalaj, Davoud Jafari Pages 35-54
    Objective
    The present research tries to present an optimal method through the review of selected technical documents in the field of armed forces support as well as the review of mathematical relationships and related standards, which should be followed while ensuring the security and safety of military equipment and weapons that can be carried by train along the scattered geography of the rail network.
    Methodology
    To provide the possibility of saving costs and improving the level of security of military equipment. The current research, using related mathematical relationships common in static science, aims to present an optimal model for the strength and improvement of the security of weapons and military equipment loaded in military wagons based on comparing external forces in a bare frame for the wagons of a military train.
    Findings
    To do, from the methodological point of view, this research presents a stable and implementable algorithm using static equations and conventional application software through computational methods. Using the findings of this research by the military transport team can lead to increasing the life of the belt restraints of the equipment in the military wagon, in addition to improving the safety of the transport of military equipment. One of the important findings of this research is that it is possible to save financial resources allocated for transporting military equipment to operational areas in war zones.Originality: (1) The results of this research are new and do not simply follow anything that has gone before and support the rail space for the transportation of military equipment. (2) This technique is fundamentally new and produces interesting results that can be the basis of researchers' study in future studies
    Keywords: Military equipment, weapons, improvement of safety, security, ground force, military wagons
  • Hamid Bigdeli *, Mohammadtaghi Partovi, Siavash Ganji Pages 55-83
    Objective
    The allocation of limited resources in the military field is an important challenge that seeks to maximize or minimize. Game theory is used to define resources in terms of conflict and definitions. One of the game theory research issues is Blato's Syringe game, which aims to allocate strategic resources.
    Methodology
    In this game, two players are given limited resources on a fixed number of battlefields, without knowledge of the opponent's decisions. In this article, this issue is solved by examining the genetic algorithm, which is a meta-heuristic algorithm.
    Findings
    On the other hand, by introducing the brute-force algorithm and solving all situations, a comparison has been made with the genetic algorithm in terms of execution time and optimality of resource allocation. According to the concluded data, the genetic algorithm works in this problem in 47% of the time similar to the brute-force algorithm and in 42% of the time it works better.
    Conclusion
    Using the Python programming language and the Django software framework, the Colonel Blato game simulator has been designed and implemented on the web platform, which includes user management pages, game creation, game list and game guide. This simulator has the ability to create problems and choose an opponent as another user, random allocation and genetic algorithm.
    Keywords: game theory, Colonel Blotto, Genetic Algorithm, Brute-force algorithm
  • Ahmad Allahyari * Pages 85-114
    Objective
    Search is a problem solving technique in artificial intelligence. Graph search problems are often modeled as graph games between multiple agents. Graph search algorithms are designed with two main applications of graph traversal and finding the shortest path between two vertices of a graph.
    Method
    In this article, first a comprehensive study on search methods has been conducted and then, various route search algorithms have been investigated and compared in order to achieve the most optimal algorithm in finding the shortest route.
    Findings
    These algorithms include Dijkstra, A*, and IDA* search algorithms, which have been compared with each other using the three parameters of execution time, time complexity, and space complexity.
    Conclusion
    To carry out investigations, a hypothetical game state (field) was used in two conditions, with and without obstacles, and programming was done using Python programming language. The results show that the Dijkstra algorithm and the A* algorithm have relatively the same time complexity, and the IDA* algorithm is faster than both; Also, the IDA* method occupies less memory than the A* method.
    Keywords: Pathfinding, shortest path, Dijkstra, A*, IDA*
  • Hashem Kalbkhani *, Mahdi Ouria Pages 115-133
    Objective
    Automatic modulation classification (AMC) is a key technology in modern wireless communication and while facing many challenges, it has attracted wide attention in various fields, especially electronic warfare and military applications. The wireless propagation environment is very complicated due to the existence of wide obstacles and in practice, the channel has a multi-path fading behavior that is not considered in most research.
    Methodology
    In this research, we use high-order statistics as features for AMC in multi-path fading channels. To increase the classification accuracy, the received samples are divided into smaller segments, and statistics are calculated for each part. For classification, the support vector machine (SVM) with Gaussian kernel is used, and the standard deviation of the kernel is optimized using the particle swarm optimization (PSO) algorithm to maximize the classification accuracy.
    Findings
    To evaluate the proposed method, eight commonly used digital modulation types were used. The results show that the number of received samples and also the number of segments affect the correct identification accuracy. Also, optimizing the standard deviation of the kernel improves the accuracy of correct signal identification.Originality: The obtained results show that the proposed method can be used as an effective algorithm to detect the modulation type of digital signals in electronic warfare scenarios and other commercial applications.
    Keywords: Higher-Order Statistics, Kernel Optimization, Modulation Classification, Multipath Channel
  • Akbar Asgharzadeh- Bonab *, Jafar Saadati Pages 135-151
    Objective
    The progress of electronic warfare and the possibility of eavesdropping reveal the necessity of establishing direct communication between operational forces on the battlefield. Recently, device-to-device (D2D) communication has been introduced to establish direct communication between users, in which pairs of users can directly exchange data with each other. However, with the increase in the number of pairs, the interference increases, the quality of service decreases, and there is a need for relay nodes to cooperate in D2D communication.
    Methodology
    In this paper, we consider the data transmission system of several pairs in D2D format, where intermediate nodes, or relays, participate in data transmission. Also, due to the energy supply of the devices by the battery, the maximum data transfer should be performed with the minimum power consumption. The purpose of this paper is to provide a new solution for choosing a relay and transmission power control to maximize energy efficiency. In the proposed method, we allow multiple D2D pairs to use the same relay while D2D pairs use the same channel to increase spectrum utilization. To reduce interference, precoding is used to detect transmissions for each D2D pair and increase system capacity. To evaluate the performance of the proposed method, Monte Carlo simulations have been performed in MATLAB software.
    Findings
    The simulations show that the proposed method improves spectral efficiency and energy efficiency and increases system reliability.Originality: The results show that the proposed system can be used as a reliable communication system in the battlefield and wargaming simulations.
    Keywords: Device-To-Device Communication, Relay Selection, Energy Efficiency, ELECTRONIC WARFARE, Power Control