فهرست مطالب

دوفصلنامه پژوهش های آموزش و یادگیری
سال بیستم شماره 2 (پاییز و زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • اکرم جعفرزاده، مرتضی طاهری*، محمود ابوالقاسمی صفحات 1-17
    مقدمه

    گسترش جهانی COVID-19 باعث اختلال در بسیاری از جنبه های زندگی ما شده است. سیستم های آموزشی در سراسر جهان به طور چشمگیری تغییر کرده است. کشورهای متعددی مدارس را تشویق کرده اند که به سمت آموزش الکترونیکی روی آورند و درنتیجه مشارکت والدین در آموزش فرزندانشان تغییر کرده است. این پژوهش باهدف اعتبارسنجی پیشایندها، عوامل موثر و پسایندهای مشارکت والدین دانش-آموزان دوره ابتدایی در آموزش آنلاین انجام شده است.

    روش

    جامعه آماری مطالعه حاضر تمام والدین، معلمان و مدیران مدارس ابتدایی مناطق 1و 19 آموزش وپرورش شهر تهران بود. از این تعداد 328 نمونه جمع آوری شد. ابزار پژوهش حاضر پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن با استفاده از ضریب CVI برای مولفه ها و گویه ها بین 77 تا 95 محاسبه شد و پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از آلفای کرونباخ 85/0 به دست آمد که این عدد نشان دهنده آن است که پرسشنامه مورداستفاده، از قابلیت اعتماد برخوردار است. میزان آلفای کرونباخ برای مولفه های پرسشنامه بین 56/0 تا 93/0 محاسبه شد درنهایت پس از جمع آوری داده ها با استفاده از معادلات ساختاری با نرم افزار AMOS با ویرایش 24، روابط بین متغیرها موردسنجش قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج نشان داد که به منظور شکل گیری الگوی بومی عوامل موثر بر مشارکت والدین در فرایند آموزش آنلاین مدارس ابتدایی به عنوان پدیده محوری در دو بعد مراقبت آموزشی و نظارت و کنترل فرزندان تایید شد. پدیده مشارکت والدین در این زمینه، تحت تاثیر عواملی چون توانایی والدین، حمایت والدین و عوامل زیرساختی شکل می گیرند. از سویی کاربست راهکارهایی چون روش های تعاونی و روش های مبتنی بر فعالیت اجتماعی تحت عنوان راهکارهای مشارکت والدین منجر به درک لزوم مشارکت والدین می گردد.

    بحث و نتیجه گیری

    این نتایج با روایی و پایایی سازه بالای مدل سازی خود می تواند ابزاری قدرتمند برای بررسی مشارکت والدین و نقش آن در آموزش آنلاین در پژوهش های پس از خود باشد. واژه های کلیدی: مشارکت والدین، آموزش آنلاین، آموزش مشارکتی.

    کلیدواژگان: مشارکت والدین، آموزش آنلاین، آموزش مشارکتی
  • بررسی و تحلیل محتوای فیلم های آموزشی ارائه شده در بستر شبکه آموزشی دانش آموزان(شاد) بر اساس معیارهای ارزشیابی محتوایی
    طلعت صباغ حسن زاده* صفحه 2

    هدف از این پژوهش ارزیابی محتوای فیلمهای آموزشی شبکه شاد بر اساس ملاکهای ارزشیابی محتوایی فیلم آموزشی می باشد. روش پژوهش توصیفی و از نوع تحلیل محتوا بود. جامعه آماری کلیه فیلم های آموزشی درس فارسی ابتدایی (چهارم،پنجم وششم) در بخش محتوای رسمی شبکه شاد می باشد. با توجه به موضوع پژوهش نمونه گیری انجام نشد و همه جامعه آماری به روش تمام شمار مورد بررسی قرار گرفت. مقوله های کد گذاری شده مستخرج از سند معبارهای ارزشیابی فیلمهای آموزشی است که در قالب ده مولفه (هدفمندی، سطوح یادگیری،اعتبار علمی، تجارب یادگیری،راهبرد های یادگیری،ارتباط با مخاطب، خلاقیت هنری،اصول طراحی پیام،مستند سازی و ارزش های فرهنگی) برسی شد. داده های به دست آمده از بررسی فیلم ها با استفاده از جداول فراوانی، میانگین و روش آنتروپی شانون مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در فیلم های آموزشی درس فارسی در بخش محتوای رسمی شبکه شاد معیارهای محتوایی سطوح یادگیری، هدفمندی، ارزشهای فرهنگی،اعتبار علمی و تجارب یادگیری به میزان زیاد رعایت شده است. هم چنین معیارهای محتوایی ارتباط با مخاطب،اصول طراحی و مستندسازی علمی و راهبردهای یادگیری به میزان متوسط رعایت شده است و به معیار محتوایی خلاقیت به میزان کمی توجه شده است. بر اساس روش آنتروپی شانون نیز مشخص گردید معیار محتوایی سطوح یادگیری با میزان بار اطلاعاتی 9998/0 و ضریب اهمیت 3344/0 دارای بیشترین میزان اهمیت و معیار محتوایی خلاقیت هنری با میزان بار اطلاعاتی 9715/0 و ضریب اهمیت 32057/0 کمترین میزان اهمیت را دارا ست. جهت تعیین ثبات و اعتبار بخشی به یافته ها، از کدگذار دوم برای 60 درصد موارد استفاده شد که میازن توافق 92/0 مشاهده شد. از مهم ترین پیشنهادهای این پژوهش می توان به توجه به معیارها وشاخص های محتوایی جهت تولید فیلمهای آموزشی در ابعاد مختلف اشاره نمود که خود باعث بهبود یادگیری می شود.

    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، روش آنتروپی شانون، شبکه شاد، فیلم های آموزشی، معیارهای ارزشیابی محتوایی
  • بررسی تاثیر آموزش مجازی بر پیشرفت تحصیلی و رضایتمندی دانشجومعلمان زیست شناسی (مطالعه موردی آزمایشگاه فیزیولوژی گیاهی دانشگاه فرهنگیان)
    زهرا زارع*، محمد بابایی، فرهاد بلاش صفحه 3
    مقدمه

    یکی از دغدغه های آموزش مجازی در دوران کورونا، آموزش دروس آزمایشگاهی در دانشگاه ها بود که تدریس و یادگیری آن را با چالش مواجه ساخته بود. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر آموزش مجازی درس آزمایشگاه فیزیولوژی گیاهی بر پیشرفت تحصیلی و رضایتمندی دانشجومعلمان زیست شناسی دانشگاه فرهنگیان در دوره ی پاندمی کرونا است.

    روش

    روش پژوهش از نوع پژوهش های مشاهده ای - مقطعی با رویکرد توصیفی - تحلیلی است. جامعه آماری پژوهش کلیه دانشجومعلمان دوره کارشناسی رشته آموزش زیست شناسی دانشگاه فرهنگیان مرکز آموزش عالی شهیدبهشتی تهران هستند که در نیمسال اول سال تحصیلی 1400-1401 درس فیزیولوی گیاهی داشته اند و به شیوه تمام شماری انتخاب شده اند. محتوای آموزشی درس به صورت مجازی طراحی شده و در یک نیمسال تحصیلی برای جامعه آماری پژوهش اجرا و تدریس شده است. ابزارهای اندازه گیری متغیرها شامل آزمون محقق ساخته شناختی- مهارتی برای ارزیابی پیشرفت تحصیلی و پرسشنامه محقق ساخته رضایتمندی بوده است. روایی پرسشنامه ها از روش روایی محتوایی و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ (85/0) بررسی شد.

    نتایج

    یافته های پژوهش نشان می دهد، آموزش آزمایشگاه فیزیولوژی گیاهی به شیوه مجازی، در افزایش نمرات دانشجومعلمان تاثیر داشته و سبب رضایت آنان از یادگیری در سه حیطه کسب دانش، مهارت و نگرش از این نوع آموزش بوده است. بیشترین میزان رضایتمندی در حیطه کسب دانش و کمترین میزان رضایت در حیطه کسب مهارت مشاهده شد.

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد با طراحی مناسب و تبیین یک برنامه راهبردی، بتوان با چالش های آموزش مجازی دروس آزمایشگاهی تا اندازه ای مقابله نموده و زمینه را برای ارتقای آموزش و یادگیری هر چه مطلوب تر دانشجومعلمان در دروس آزمایشگاهی به شیوه مجازی فراهم آورد.

    کلیدواژگان: آزمایشگاه فیزیولوژی، آموزش مجازی، پیشرفت تحصیلی، رضایتمندی
  • مسعود نظرزاده*، طاهره نکوئیان، ام ابیها میکائیلی صفحات 18-29

    تحقیق حاضر با هدف بررسی رابطه بین هویت اجتماعی و سازگاری اجتماعی با توجه به نقش میانجیگر مهارتهای ارتباطی انجام شد. روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش به تعداد 6570 نفر بود که تعداد 362 نفر با استفاه از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند و به وسیله پرسشنامه های سازگاری اجتماعی کالیفرنیا کلارک و همکاران (1953)، پرسشنامه استاندارد مهارتهای ارتباطی وکیلی و همکاران (1391)، پرسشنامه استاندارد هویت اجتماعی صفاری نیا و همکاران (1393) مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور تحلیل داده ها از تکنیک معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار آماری Lisrel استفاده شد.یافته های تحقیق نشان داد سازگاری اجتماعی دانش آموزان با مهارتهای ارتباطی و هویت اجتماعی آنها رابطه مستقیم و معناداری دارد. مهارتهای اجتماعی دانش آموزان با هویت اجتماعی آنها رابطه مستقیم و معناداری دارد. نتایج تحقیق نشان داد مهارتهای اجتماعی در رابطه میان سازگاری اجتماعی و هویت اجتماعی نقش میانجی دارد.

    کلیدواژگان: مهارتهای ارتباطی، سازگاری اجتماعی، هویت اجتماعی، دانش آموزان
  • محمد خدمتیان، محمد نجفی*، محمد مزیدی، نگین برات دستجردی صفحات 30-44

    پست مدرنیسم با درک روند مدرنیزاسیون در شئون مختلف زندگانی انسان، به تحلیل انتقادی این روند پرداخته است. هدف اصلی این پژوهش، تحلیل انتقادی کارکرد رسانه با رویکردی پست مدرنیستی و ارائه رهنمون های تربیتی آن است. برای دستیابی به این هدف از روش تحلیلی انتقادی بهره گرفته شده است. بدین منظور ابتدا به شناسایی مهم ترین مولفه های موردنظر پست مدرنیسم در حوزه موضوعی پرداخته شده و مقوله-هایی که نگاهی به رسانه و کارکردهای اجتماعی-تربیتی آن داشته اند بررسی و مشخص شدند. در ادامه ضمن تحلیل انتقادی کارکرد رسانه بر اساس مهم ترین مولفه های پست مدرن، با بهره گیری از نمونه هایی از استنادات رسانه ای به طور ویژه فیلم ها و شبکه های اجتماعی رهنمون های تربیتی آن تبیین شده است. مهم ترین مولفه های استنباط شده در این پژوهش، کاربست نقادانه اطلاعات، وارستگی از حصار رسانه ای، پذیرش غیریت و رهایی از بت وارگی اندیشه، خوانش شالوده شکنانه مضمون و سرانجام التقاط گرایی فرهنگی در جهت تاب آوری ناسازواری ها می باشد. نتایج این پژوهش نشان می دهد که شناخت جایگاه رسانه در زندگی امروزی و اعتدال در کاربرد آن، تشخیص منابع معتبر و اطلاعات مفید، فراگیری سواد رسانه ای و آشنایی با فنونی نظیر اقناع و کلیشه سازی برای مواجهه تربیتی اثربخش در این حوزه ضرورت دارد. اهمیت دادن به ارزش های جوامع محلی در برابر نخبه گرایی و ستاره سازی فردی و فرهنگی، تحلیل نقادانه پیام ها و تنوع در مبادی اطلاعاتی، از استلزامات تربیتی این پژوهش محسوب می گردند.

    کلیدواژگان: الهام بخشی های تربیتی، پست مدرن، تحلیل انتقادی، رسانه، فیلم، شبکه اجتماعی
  • فاطمه ابدی، محمد جوادی پور*، خسرو باقری، رضوان حکیم زاده صفحات 45-60

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی تجربیات معنادار دانشجویان و فارغ التحصیلان مقطع دکتری در رشته های علوم تربیتی و روانشناسی از هویت علمی خود بر اساس مفهوم آرمان طلبی تحصیلی انجام شد.هویت علمی در حال شکل گیری و هویت علمی شکل گرفته دو مضمون اصلی بدست آمده از مجموع 24 گزاره ثانویه هستند. همانگونه که در ابتدا تشریح شد منظور از هویت علمی مجموعه ای از دیدگاه ها، اندیشه ها، انتخاب های علمی، تصمیم گیری ها، رفتارها و انگیزه ها با محتوای علمی و آکادمیک و در ارتباط با عناصر آموزشی، چارچوب ها و محدودیت ها و مسائلی از این دست است که خودشان را در تجربه های زیسته آنان به نمایش میگذارند. مقصود از مفهوم آرمان طلبی تحصیلی نیز یک ویژگی یا قابلیت است که به واسطه آن دانشجویان و فارغ التحصیلان به حدودی فراتر از آنچه که در برنامه درسی آموزش عالی چه پنهان و چه آشکار برایشان طراحی شده قدم گذاشته و ابعاد جدیدی از خود را کشف و پرورش می دهند. این پژوهش با رویکرد کیفی و با استفاده از روش پدیدارشناسی تفسیری انجام شد. با شانزده نفر از دانشجویان و فارغ التحصیلان مقطع دکتری مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شد که با روش نمونه گیری ملاکی انتخاب شدند. در راستای تجزیه و تحلیل داده ها از روش پدیدارشناسی تفسیری که از ریکور اقتباس شده،و از نرم افزار MAXQDA2020 استفاده شد. هویت علمی در حال شکل گیری و هویت علمی شکل گرفته دو مضمون اصلی بدست آمده هستند. یافته ها نشان می دهد تاثیرگذارترین تجربیات بر شکل گیری و بروز هویت علمی مشارکت کنندگان، حاصل قرارگیری آن ها در موقعیت های غیردرسی و در مکانی به غیر از دانشگاه بوده است. به ویژه زمانی که فرصتی برای انجام امور مرتبط با مسئولیتی که به آن ها واگذار شده و یا توسط آن ها پذیرفته شده بود. دلیل این امر به این صورت تشریح می شود که در تبدیل دانش آموخته شده به عمل در خود ناتوانی و سردرگمی احساس کردند. اما وجود ویژگی های آرمان طلبانه که توانایی عبور از حدود تعیین شده را می دهد شروع به خلق و یادگیری های تکمیلی همراه با مسئولیت پذیری کرده است.

    کلیدواژگان: هویت علمی، آرمان طلبی تحصیلی، برنامه درسی آموزش عالی، پدیدارشناسی تفسیری
  • مهدی محمودی*، محمدرضا سرمدی، حمید ملکی صفحات 61-73

    در عصر و دوران حاضر، نه تنها در جوامع اسلامی، بلکه در بسیاری از جوامع بشری زمینه برای احیای فکر اسلامی و نیز احیای خطوط و نظام تربیتی اسلام فراهم شده است. بر این اساس هدف از پژوهش حاضر بازنمایی تربیت اسلامی در تحلیل محتوای صحیفه سجادیه است.

    روش

    پژوهش در قالب پژوهش های کیفی در علوم انسانی است. لذا جهت بازنمایی تربیت اسلامی از صحیفه سجادیه از روش کیفی با «تحلیل متن» استفاده شده است. با توجه به ماهیت پژوهش جامعه های آماری شامل کل کتاب صحیفه سجادیه است که با استفاده از روش کل شماری مورد تحلیل قرار گرفت. برای جمع آوری اطلاعات و داده ها در این تحقیق، چک لیست مناسب، طراحی شد. جهت بررسی روایی، یافته های پژوهش را برای مشار کت کنندگان ارائه و متن نظریه توسط آنها مطالعه و نقطه نظرات آنها اعمال شده است. برای محاسبه پایایی نیز درصد توافق درون موضوعی، محاسبه شد که ضریب توافق 0.82 برآورد گردید. در نهایت داده ها به روش اشتراوس کوربین و طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی تحلیل شد.

    نتایج

    از شکل ادغام شده و نهایی مضامین پایه ی مستخرج از تحلیل ها در نهایت تعداد 54 مقوله فرعی در قالب 5 مولفه مدل پارادایمی (مولفه اصلی) مشخص گردید. بر این اساس 5 مولفه اصلی به ترتیب شامل؛ مولفه معنای تربیت 8 شاخص، عوامل موثر بر تربیت اسلامی 7 شاخص، عوامل زمینه ساز تربیت اسلامی 16 شاخص، ابعاد تربیت اسلامی 9 شاخص و عوامل بازدارنده تربیت اسلامی 14 شاخص حاصل شد.

    بحث و نتیجه گیری

    جهت بازنمایی تربیت اسلامی با بررسی و تحلیل بیانات امام سجاد (ع) در صحیفه سجادیه، سعی در کشف و گزینش مقوله های محتوایی و ویژگی های عناصر یک الگو جهت بازنمایی تربیت اسلامی شد تا این طریق الگوی مناسبی برای تربیت اسلامی تدوین گردد.

    کلیدواژگان: بازنمایی، تربیت، تربیت اسلامی، تحلیل محتوا و صحیفه سجادیه
  • مهدی ابوالقاسمی*، کمال نصرتی، محمدرضا درستکار صفحات 74-87

    هدف پژوهش بررسی تاثیر شادکامی بر اساس سیره پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) بر روی درگیری تحصیلی و مشکلات بین فردی دانش آموزان است. این تحقیق به روش شبه آزمایشی با گروه آزمایش و گروه گواه انجام شد. جامعه شامل کلیه دانش آموزان پسر متوسطه دوم شهرستان نجف آباد در سال تحصیلی 1402-1401 می باشد. روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای است. برای اندازه گیری درگیری تحصیلی از پرسشنامه زرنگ (1391)؛ و برای اندازه گیری مشکلات بین فردی از پرسشنامه بارخام (1996) استفاده گردید. روایی این دو پرسشنامه توسط متخصصان موضوعی بررسی و تایید شد و پایایی آن نیز به وسیله آلفای کرانباخ مورد تایید قرار گرفت. برای تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس استفاده شد. نتایج بیانگر این بود که شادکامی بر اساس سیره پیامبر و ائمه اطهار دارای تاثیراتی بر روی درگیری تحصیلی و کاهش مشکلات بین فردی دانش آموزان است. به عبارت دیگر، رعایت سازوکارهای شادکامی بر اساس سیره پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) بر روی همه مولفه های درگیری تحصیلی (شناختی، انگیزشی و رفتار)، تاثیرگذار و موجب بهبود درگیری تحصیلی دانش آموزان شد. همچنین رعایت سازوکارهای شادکامی بر اساس سیره پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع)، بر روی همه مولفه های مشکلات بین فردی دانش آموزان (مولفه صراحت و مردم آمیزی، گشودگی، در نظر گرفتن دیگران، پرخاشگری، حمایت گری و مشارکت و وابستگی)، تاثیرگذار بود و منجر به کاهش مشکلات بین فردی دانش آموزان شد. بنابراین با رعایت سازوکارهای شادکامی در کلاس های درس بر اساس آموزه های اسلامی، می توان دانش آموزان را به انجام فعالیت های درسی و جدیت در آن ترغیب و همچنین به کاهش مشکلات بین فردی آنها پرداخت.

    کلیدواژگان: شادکامی، سیره پیامبر و ائمه اطهار، درگیری تحصیلی، مشکلات بین فردی
  • فرناز فرمهینی فراهانی* صفحات 88-103

    با توجه به اهمیت آموزش فلسفه به نوجوانان ،هدف این پژوهش مطالعه وبررسی روش های آموزش فلسفه به نوجوانان است. این پژوهش با استفاده از روش پژوهش کیفی از نوع مطالعات اسنادی به بررسی روش های آموزش فلسفه به نوجوانان در دوره ی متوسطه می پردازد. با توجه به رویکرد های مختلف در زمینه ی آموزش فلسفه به نوجوانان، در این پژوهش روش های آموزش فلسفه به نوجوانان را در سه رویکرد مورد بررسی قرار گرفته است.. در رویکرد اول روش ها در امریکا از نظر لیپمن و شارپ شامل داستان، روش اکتشافی، کاوش جمعی، مباحثه، ایجاد حلقه های کندو کاو کلاسی و پرسش و پاسخ است و در استرالیا از نظر فیلیپ کم روش ها شامل: داستان، استفاده از سوال، اجتماع پژوهشی، بحث گروهی و دیالکتیک ؛ و از نظر میلت شامل: اجتماع پژوهشی و تصاویر است. و در فرانسه از نظر برنیفیر شامل استفاده از سوال برای شروع بحث، گفتگوی سقراطی، و اجتماع پژوهشی بوده است و در انگلستان از نظر فیشر ، گرت متیوز، ساتکلیف، شامل: داستان، حلقه های کندو کاو، مباحثه گروهی، نمایشنامه، ایفای نقش، موسیقی، چیز های دست ساز و اشیاء، گفتگوی سقراطی است. همچنین نتایج این پژوهش نشان می دهد که هر سه رویکرد از روش های داستان های فلسفی، کاوش جمعی، حلقه های کندو کاو و پرسش و پاسخ استفاده می کنند و تفاوت آنها بویژه در رویکرد اول از داستان فلسفی برای شروع بحث استفاده می شود ولی در رویکرد دوم از پرسش فلسفی به عنوان سرآغاز استفاده می شود.

    کلیدواژگان: فلسفه به نوجوانان، روش های فلسفه به نوجوانان، دوره ی متوسطه، رویکرد ها
  • بهناز عسگری، وحید امانی*، دوست محمد سمیعی پاقله، زکیه اکرمی صفحات 104-114
    مقدمه

    اغلب مفاهیم علمی که به حوزه شیمی تعلق دارند از نوع مفاهیم انتزاعی هستند. از این رو دانش آموزان برای درک این مفاهیم نیاز به تصویرسازی ذهنی دارند. با توجه به اهداف عالی نظام تعلیم و تربیت، در ارتباط با افزایش کیفیت آموزش و یادگیری دانش آموزان، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش مبتنی بر اینفوگرافیک در یادگیری درس شیمی دانش آموزان پایه یازدهم صورت گرفته است.

    روش

    تحقیق کاربردی حاضر به شیوه شبه آزمایشی بر روی دو گروه کنترل و آزمایش و به صورت پیش آزمون و پس آزمون انجام شده است. جامعه آماری پژوهش تمامی دانش آموزان پایه یازدهم متوسطه شهرستان های استان تهران می باشد. حجم نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران برابر با 56 نفر برآورد شد که از طریق نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. از نرم افزارهای Adobe Illustrator 2022 و Paint برای تهیه 30 اینفوگرافیک استفاده شد. انطباق موضوعات و مفاهیم اینفوگرافیک ها با اهداف کتاب درسی توسط چهار نفر از اعضای هیات علمی و پنج نفر از معلمان با تجربه شیمی تایید گردید. ابزار گردآوری اطلاعات آزمون محقق ساخته حاوی 20 سوال در حیطه های دانش، فهمیدن و تحلیل است. روایی سوالات آزمون با استفاده از نظرات گروه صاحب نظران تایید شد. میزان پایایی سوالات آزمون با روش کودرریچاردسون معادل 73/0 به دست آمد. داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار IBM SPSS Statistics 26 در سطح معناداری 05/0>P تحلیل شدند.

    نتایج

    یافته ها نشان می دهد بعد از اجرای تدریس به شیوه اینفوگرافیک میانگین نمرات دانش آموزان گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل افزایش معنادار داشته است. همچنین میانگین نمرات حیطه های دانش، فهمیدن و تحلیل دانش آموزان گروه آزمایش قبل و بعد از اجرای تدریس به شیوه اینفوگرافیک بیشتر شده است.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد تدریس به شیوه اینفوگرافیک می تواند سطح دانش، فهمیدن و تحلیل دانش آموزان در درس شیمی را بالا ببرد.

    کلیدواژگان: اینفوگرافیک، شیمی، سطوح یادگیری بلوم، دانش آموزان پایه یازدهم
  • رضا معصومی نژاد* صفحات 115-132
    مقدمه

    تدریس بازتابی ماهیتی جدید از تدریس است که به دنبال کاربرد تفکر و اندیشه در نحوه اجرای برنامه های درسی است و سعی می کند پایداری یادگیری محتوای درسی را با ارزیابی مستمر فعالیت ها فراهم نماید. این رویکرد به دنبال آگاه سازی و عینیت بخشی گستره اقدامات آموزشی است که معلمان در یک چرخه فرایندی تدریس از خود بروز می دهند. پژوهش حاضر با هدف شناسایی و تبیین ابعاد تدریس بازتابی بر بهبود بازآفرینی شغلی دانشجو- معلمان دانشگاه فرهنگیان انجام شد.

    روش

    رویکرد تحقیق کیفی از نوع تحلیل مضمون با تاکید بر شیوه خود ادراکی بود. مشارکت کنندگان دانشجو- معلمان شاغل در دانشگاه فرهنگیان شهید مطهری خوی در سال تحصیلی 1402-1401 بوده است که 17 نفر از آنان به صورت نمونه گیری هدفمند از نوع شاخص مورد مطالعه قرار گرفتند. در این راستا مصاحبه های نیمه سازمان یافته ای از آنها صورت گرفت و نمونه گیری تا اشباع داده ها ادامه یافت. هم چنین از روش توصیف غنی و تحلیل های میان موردی در راستای روایی داده ها و از روش دگر بازبینی و تحلیل موازی برای تعیین پایایی داده ها استفاده شد. داده های به دست آمده با استفاده از فرایند 3 مرحله ای ترکیبی متشکل از روش کینگ و هاروکس (2010)، براون وکلارک (2006) و آتراید- استرلینگ (2001) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته های این تحقیق 6 مضمون فراگیر 18 مضمون سازمان دهنده و 112 مضمون اولیه را در بر می گیرد که این مقوله های اصلی مبتنی بر شاخصه های خود ارزیابی آموزشی، برانگیختگی آموزشی، خودپژوهی، روایت گری، آسیب شناسی آموززشی و خود تنظیمی است. هم چنین رویکرد تدریس بازتابی در راستای بازآفرینی شغلی بر بازنگری اهداف کاری و ایجاد رویه های جدید در تدریس، بررسی و نقد تعاملات آموزشی و ماهیت موقعیتی ارتباطات آموزشی، جهت دهی نگرش معلمان و شکل گیری فرهنگ تدریس تاکید دارد.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که مدارس با تاکید بر رویکردهای جدید در تدریس برنامه های درسی، نقش تامل و تفکر را در نحوه پیاده سازی محتوای آموزشی، محور فعالیت های معلمی مورد توجه قرار دهد و ذهنیت و نگرش خلاقانه در تدریس معلمان را جز هویت شغل معلمی تلقی کرده و استانداردهای تدریس را بازنگری نماید.

    کلیدواژگان: تدریس بازتابی، بازآفرینی شغلی، دانشجو- معلمان، دانشگاه فرهنگیان
  • جعفر محمودی* صفحات 133-148
    مقدمه

    شایستگی جهانی عمیقا بر تمام زمینه های آموزش تاثیر گذاشته است. در فرایند جهانی شدن، شایستگی جهانی یک شایستگی حیاتی برای دانشجویان فارغ التحصیل است. پرسشنامه شایستگی جهانی دانشجویان فارغ التحصیل (GCSG) یک ابزار جدید برای اندازه گیری شایستگی جهانی دانشجویان فارغ التحصیل دانشگاه است. هدف پژوهش حاضر بررسی اعتبار، روایی و هنجاریابی پرسشنامه شایستگی جهانی دانشجویان فارغ التحصیل دانشگاه در جامعه دانشجویان ایرانی بود.

    روش

    روش پژوهش حاضر همبستگی بود و تعداد 234 نفر از دانشجویان فارغ التحصیل دانشگاه های مختلف کشور در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به پرسشنامه شایستگی جهانی دانشجویان فارغ التحصیل که اولین بار لیو، یین،و وو (2020) طراحی کرده اند، پاسخ دادند.

    یافته ها

    نتایج تحلیل داده ها به روش ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که مقیاس GCSG به مانند فرم اصلی که از سه عامل اصلی دانش و درک، مهارت ها، و نگرش ها و ارزش ها تشکیل شده است، با داشتن ضرایب آلفای کرونباخ برای خرده مقیاس های مهارت ها، نگرش ها و ارزش ها، و دانش و درک به ترتیب 89/0، 82/0، و 82/0 می باشد و برای کل مقیاس 92/0 از اعتبار لازم برخوردار است. از طرف دیگر به دلیل اینکه ضرایب همبستگی خرده مقیاس ها با یکدیگر در مقایسه با ضرایب همبستگی مقیاس کل مقدار کم تری را نشان می دهد، حاکی از داشتن روایی مقیاس اندازه گیری است. شاخص های حاصل از مدل برازش شده CMIN/DF ، CFI ، GFI ، و RMSEA به ترتیب 60/1، 90/0، 82/0، و 55/0 با 468 = DF به دست آمد که در سطح (001/0 <p) معنادار می باشد و نشان از قابل قبول بودن مدل برازش شده است.

    بحث و نتیجه گیری

    نتیجه گیری می شود مقیاس حاضر، ابزاری قابل اعتماد و روا برای اندازه گیری شایستگی جهانی دانشجویان فارغ التحصیل دانشگاه است و با استفاده از ابزار حاضر می توان تحقیقات گسترده ای در راستای شایستگی جهانی دانشجویان و نیز اثربخشی برنامه های مختلف در این زمینه انجام داد.

    کلیدواژگان: مقیاس اندازه گیری شایستگی جهانی، هنجاریابی، تحلیل عاملی تاییدی، اعتبار، روایی، دانشجویان فارغ التحصیل دانشگاه
|
  • Akram Jafarzadeh, Morteza Taheri *, Mahmoud Taheri Pages 1-17
    Introduction

    The global spread of COVID-19 has disrupted many aspects of our lives. Education systems around the world have changed dramatically. Several countries have encouraged schools to switch to e-learning, and as a result, parents' involvement in their children's education has changed. This research was conducted with the aim of validating the antecedents, effective factors and consequences of the participation of parents of primary school students in online education.

    Method

    The statistical population of the present study was all parents, teachers and principals of elementary schools in the 1st and 19th education districts of Tehran. Of these, 328 samples were collected. The tool of the current research was a researcher-made questionnaire, the validity of which was calculated using the CVI coefficient for components and items between 77 and 95, and the reliability of the questionnaire was obtained using Cronbach's alpha of 0.85, which indicates that The questionnaire used is reliable. Cronbach's alpha for the questionnaire components was calculated between 0.56 and 0.93. Finally, after collecting the data, the relationships between the variables were measured using structural equations with AMOS software with version 24.

    Results

    The results showed that in order to form a local pattern, the factors affecting parents' participation in the online education process of elementary schools were confirmed as a central phenomenon in the two dimensions of educational care and supervision and control of children. The phenomenon of parental participation in this field is formed under the influence of factors such as parental ability, parental support and infrastructural factors. On the other hand, the use of solutions such as cooperative methods and methods based on social activity under the title of parents' participation solutions leads to the understanding of the necessity of parents' participation.

    Discussion and conclusion

    These results, with their high validity and reliability of modeling, can be a powerful tool for investigating parents' participation and its role in online education in subsequent researches.Keywords: parental participation, online education, cooperative education.

    Keywords: Parental Participation, Online Education, Cooperative Education
  • Reviewing and analyzing the content of educational videos presented on the platform of the students' educational network (Shad) based on content evaluation criteria
    Talat Sabbagh Hasanzadeh * Page 2

    The purpose of this research is to evaluate the content of Shaad network educational videos based on the content evaluation criteria of educational videos. The research method was descriptive and content analysis type. The statistical population of all the educational videos of elementary Persian course (4th, 5th and 6th) in the official content section of Shaad network. According to the topic of the research, sampling was not done and all the statistical population was examined by the full number method. The coded categories are extracted from the document of expressions of evaluation of educational films, which are in the form of ten components (objectiveness, learning levels, scientific validity, learning experiences, learning strategies, communication with the audience, artistic creativity, principles of message design, documentation and values). cultural) was examined. The data obtained from the review of the films were analyzed using frequency tables, mean and Shannon's entropy method. The results showed that the content standards of learning levels, purposefulness, cultural values, scientific validity, and learning experiences have been met in the official content section of the Shaad network in the educational videos of Farsi lessons. Also, the content criteria of communication with the audience, the principles of scientific design and documentation, and learning strategies have been observed to a moderate extent, and the content criterion of creativity has been given little attention. Based on Shannon's entropy method, it was also determined that the content criterion of learning levels with the information load of 0.9998 and the importance coefficient of 0.3344 has the most importance and the content criterion of artistic creativity with the information load of 0.9715 and the importance coefficient of 0.32057 has the least importance. In order to determine the stability and validity of the findings, the second coder was used for 60% of the cases, and the agreement rate was 0.92. One of the most important suggestions of this research is to pay attention to the criteria and content indicators for the production of educational videos in different dimensions, which improves learning.

    Keywords: Content Analysis, Shannon's Entropy Method, Happy Network, Educational Videos, Content Evaluation Criteria
  • Investigating the effect of virtual education on academic progress and student satisfaction of Biology teachers (a case study of plant physiology laboratory course at Farhangian University)
    Zahra Zare *, Mohammad Babaee, Farhad Balash Page 3
    Introduction

    One of the concerns of virtual education during the Corona was the teaching of laboratory courses in universities, which made teaching and learning a challenge. The purpose of the research is to investigate the effect of virtual training in the plant physiology laboratory course on the academic progress and satisfaction of Biology students of Farhangian University.

    Method

    The research method is observational-cross-sectional research with a descriptive-analytical approach. The statistical population is all the teacher-students of the bachelor's degree in biology education of Farhangian University, Shahid Beheshti Center, Tehran, who registered in the plant physiology lab in the first semester of 1400-1401 and were selected by the full number method. The educational content of the lesson was designed in a virtual way and taught in one academic semester for the statistical population. The measuring tools and methods of the variables included the researcher-made cognitive-skill test to evaluate academic progress and the researcher-made questionnaire of satisfaction. The validity of the instrument is considered through content validity and its reliability through Cronbach's alpha (0.85).

    Results

    The findings show that plant physiology laboratory training in a virtual way has had an effect on increasing the grades of students and their satisfaction in the three areas of learning, knowledge, skills, and attitudes. The highest level of satisfaction was observed in the field of knowledge and the lowest level of satisfaction was observed in the field of skill.

    Discussion and conclusion

    It seems that with the appropriate design and explanation of a strategic plan, it is possible to deal with the challenges of virtual teaching of laboratory courses to a certain extent and provide the basis for improving the teaching and learning of students in laboratory courses in a virtual way.

    Keywords: Physiology Laboratory, Virtual Education, Academic Progress, Satisfaction
  • Masoud Nazarzadeh *, Tahereh Nekooeiyan, M. Abiha Mikaili Pages 18-29

    The present research was conducted with the aim of investigating the relationship between social identity and social adjustment, considering the mediating role of communication skills. The research method was descriptive and correlational. The research population was 6570 people, of which 362 people were selected using a simple random sampling method and using the social adjustment questionnaires of California Clark et al. The standard social identity questionnaire of Safarinia et al. (2013) was examined. In order to analyze the data, the structural equation technique was used using Lisrel statistical software. The research findings showed that the social adaptation of students has a direct and meaningful relationship with their communication skills and social identity. Students' social skills have a direct and significant relationship with their social identity. The research results showed that social skills play a mediating role in the relationship between social adaptation and social identity.

    Keywords: Communication Skills, Social Adaptation, Social Identity, Students
  • Mohammad Khedmatian, Mohammad Najafi *, Mohammad Mazidi, Negin Barat Dastjerdi Pages 30-44

    By understanding the process of modernization in various aspects of human life, postmodernism has critically analyzed this process. The main goal of this research is to critically analyze the function of the media with a postmodern approach and provide its educational guidelines. To achieve this goal, a critical analytical method has been used. For this purpose, firstly, the most important components of post-modernism were identified in the subject area, and the categories that looked at the media and its socio-educational functions were examined and identified. In the following, along with a critical analysis of the function of the media based on the most important postmodern components, its educational guidelines have been explained by using examples of media citations - especially movies and social networks. The most important components inferred in this research are the critical use of information, respect for the media fence, acceptance of otherness and freedom from the monotony of thought, fundamental reading of the theme, and finally cultural eclecticism in the direction of tolerance of incompatibilities. The results of this research show that knowing the place of media in today's life and moderation in its use, identifying reliable sources and useful information, acquiring media literacy and familiarity with techniques such as persuasion and stereotyping are necessary for effective educational exposure in this field. Giving importance to the values of local communities against elitism and individual and cultural stardom, critical analysis of messages and diversity in information sources are considered educational requirements of this research.

    Keywords: Educational Inspirations, Postmodern, Critical Analysis, Media, Film, Social Network
  • Fatemeh Abadi, Mohammad Javadipour *, Khosrow Bagheri, Rezvan Hakim Zadeh Pages 45-60

    The aim of the this study is to identify the meaningful experiences of Ph. D college students in city of Tehran based on their academic identity based on the concept of academic aspiration. The meaning of academic identity is a collection of views, thoughts, decisions, behaviors and motivations through academic content and in connection with the elements of higher education such as professors, students, issues related to activity is teaching-learning. The meaning of the concept of academic aspiration is a characteristic or ability through which students and graduates have stepped beyond what is designed for them in the curriculum of higher education, whether hidden or overt. And they discover and cultivate new dimensions of themselves.Method This research was conducted with a qualitative approach and using interpretive phenomenology method. A semi-structured interview was conducted with sixteen PhD students and graduates who were selected by the criterion sampling method. In line with data analysis, interpretive phenomenological method adapted from Ricoeur and MAXQDA2020 software was used.ResultsIn the results section, two types of academic identity were obtained: The academic identity that is forming and the academic identity has been formed.Discussion and Conclusions The findings show that the most influential experiences on the formation and emergence of the academic identity of the participants were the result of their placement in extracurricular situations and in a place other than the university. Especially when there was an opportunity to do things related to the responsibility assigned to them or accepted by them. The reason for this is explained in the way that they felt powerless and confused in converting the learned knowledge into action. But the existence of academic aspiration features that gives the ability to cross the set limits has started to create and additional learning along with responsibility.

    Keywords: Scientific Identity, Academic Aspiration, Higher Education Curriculum, Interpretive Phenomenology, Identity, Self-Efficacy
  • Mahdi Mahmodi *, M.R. Sarmadi, Hamid Maleki Pages 61-73

    In the current era, not only in Islamic societies, but also in many human societies, the ground has been provided for the revival of Islamic thought and the revival of Islamic educational lines and system. Based on this, the aim of the present research is to represent Islamic education in the analysis of the content of Sahifa Sajjadiyeh.

    Method

    The research is in the form of qualitative research in humanities. Therefore, in order to represent the Islamic education from the book of Sajjadiyeh, a qualitative method with "text analysis" has been used. According to the nature of the research, the statistical population includes the entire book of Sahifah Sajjadieh, which was analyzed using the total number method. To collect information and data in this research, a suitable checklist was designed. In order to check the validity, the findings of the research were presented to the participants and the text of the theory was studied by them and their points of view were applied. To calculate the reliability, the percentage of intra-subject agreement was calculated, and the agreement coefficient was estimated at 0.82. Finally, the data was analyzed by the Strauss-Corbin method and through three stages of open, central and selective coding.

    Results

    From the integrated and final form of the basic themes extracted from the analysis, the number of 54 sub-categories in the form of 5 components of the paradigm model (main component) was determined. Based on this, the 5 main components include; The meaning component of education has 8 indicators, the factors influencing Islamic education have 7 indicators, the underlying factors of Islamic education have 16 indicators, the dimensions of Islamic education have 9 indicators, and the factors inhibiting Islamic education have 14 indicators.

    Discussion and conclusion

    In order to represent Islamic education, by examining and analyzing the statements of Imam Sajjad (a. s.) in the book of Sajjadiyah, an attempt was made to discover and select the content categories and the characteristics of the elements of a model to represent Islamic education, so that a suitable model for Islamic education can be developed.

    Keywords: Representation, Education, Islamic Education, Content Analysis, Sajjadiyeh Scripture
  • Mehdi Abolghasemi *, Kamal Nosrati, Mohamadreza Dourostkar Pages 74-87

    The purpose of the research is to investigate the effect of happiness based on the life of the Prophet and Imams of Athar on the academic conflict and interpersonal problems of students. This research was conducted using a quasi-experimental method with an experimental group and a control group. The community includes all male students of the second secondary school in Najaf Abad city in the academic year 2022-2023. The method of cluster sampling is multi-stage. to measure academic involvement from Zarang questionnaire (2013); And Barkham's (1996) questionnaire was used to measure interpersonal problems. The validity of these two questionnaires was checked and confirmed by subject experts and its reliability was also confirmed by Cronbach's alpha. Covariance analysis was used to analyze the data. The results indicated that happiness based on the life of the Prophet and Imams of Athar has effects on academic conflict and reducing interpersonal problems of students. In other words, following the happiness mechanisms based on the life of the Prophet (PBUH) and Imams of Athar (AS) on all the components of academic engagement (cognitive, motivational and behavioral), had an impact and improved the academic engagement of students. Also, observing happiness mechanisms based on the life of the Prophet (PBUH) and Imams of Athar (PBUH), on all the components of students' interpersonal problems (the component of openness and people-friendliness, openness, consideration of others, aggressiveness, support and participation and dependence), was effective and led to the reduction of students' interpersonal problems. Therefore, by observing happiness mechanisms in classrooms based on Islamic teachings, it is possible to encourage students to do academic activities and be serious about them, as well as to reduce their interpersonal problems.

    Keywords: : Happiness, Life Of The Prophet, Imams Of Purification, Academic Conflict, Interpersonal Problems
  • Farnaz Farmahini Farahani * Pages 88-103

    Considering the importance of teaching philosophy to teenagers, the purpose of this research is to study and examine the methods of teaching philosophy to teenagers. This research investigates the methods of teaching philosophy to teenagers in secondary school by using the qualitative research method of documentary studies. According to different approaches in the field of teaching philosophy to teenagers, in this research the methods of teaching philosophy to teenagers have been examined in three approaches. Exploratory, collective exploration, discussion, Community of inquiry and question and answer, and in Australia according to Philip Cam, the methods include: story, use of question, Community of inquiry, group discussion and dialectic; and according to Millet, it includes: Community of inquiry and images. And in France, according to Bernafier, it has included the use of questions to start a discussion, Socratic dialogue, and Community of inquiry, and in England, according to Fisher, Garrett Matthews, Sutcliffe, it includes: stories, Community of inquiry, group discussions, plays, role playing, music, handmade things and objects, is a Socratic dialogue. Also, the results of this research show that all three approaches use the methods of philosophical stories, collective exploration, hive-exploration circles, and question and answer, and their differences, especially in the first approach, philosophical stories are used to start the discussion, but in the second approach uses a philosophical question as a starting point.

    Keywords: Philosophy For Teenagers, Methods Of Philosophy For Teenagers, Secondary School, Approaches
  • Behnaz Asgari, Vahid Amani *, Doost Mohammad Samiei Paqhaleh, Zakyeh Akrami Pages 104-114
    Introduction

    Most scientific concepts that belong to the field of chemistry are abstract concepts. Therefore, students need mental imagery to understand these concepts. Considering the high goals of the education system, in relation to increasing the quality of teaching and learning of students, the present research was conducted with the aim of investigating the effect of infographic-based instruction on the learning of the chemistry course of eleventh grade students.

    Method

    The current applied research was conducted in a quasi-experimental manner on two control and experimental groups, and in the form of a pre-test and a post-test. The statistical population of the research is all the 11th grade high school students of cities of Tehran province. The size of the statistical sample using Cochran's formula was estimated to be equal to 56 people who were selected through cluster sampling. Adobe Illustrator 2022 and Paint software were used to prepare 30 infographics. Compliance of the topics and concepts of infographics with the goals of the textbook was confirmed by four faculty members and five teachers with chemistry experience. The information gathering tool of the researcher-made test contains 20 questions in the fields of knowledge, understanding and analysis. The validity of the test questions was confirmed using the opinions of the expert group. The reliability of the test questions was obtained using the Kuderrichardson method equal to 0.73. Research data were analyzed using IBM SPSS Statistics 26 software at a significance level of P<0.05.

    Results

    The findings show that after the implementation of teaching using the infographic method, the average grades of the students in the experimental group have increased significantly compared to the control group. Also, the average scores in the areas of knowledge, understanding and analysis of the students of the experimental group before and after the implementation of teaching in the infographic manner have increased.

    Discussion and Conclusion

    The results show that teaching using infographics can increase the level of knowledge, understanding and analysis of students in chemistry.

    Keywords: Infographic, Chemistry, Bloom's Learning Levels, 11Th Grade Students
  • Reza Masouminejad * Pages 115-132

    Introductoin: 

    Reflective teaching is a new nature of teaching that seeks the application of thinking and thought in the way of implementing curricula and tries to provide the sustainability of learning content by continuously evaluating activities. This approach seeks to inform and objectify the range of educational actions that teachers express in a cycle of the teaching process.The present research was conducted with the aim of identifying and explaining the dimensions of reflective teaching on improving the Job Crafting of student-teachers of Farhangian University.

    Method

    The qualitative research approach was thematic analysis with emphasis on the self-perception method. The participants were student-teachers working at Farhangian University of Shahid Motahari Khoi in the academic year 1402-1401, and 17 of them were studied as a purposeful index sampling. In this regard, semi-structured interviews were conducted with them and sampling continued until data saturation. Also, the method of rich description and cross-case analysis was used in order to validate the data, and the the Another review method and parallel analysis were used to determine the reliability of the data. The obtained data were analyzed using a 3-step process consisting of King and Harrocks (2010), Brown and Clark (2006) and Atride-Sterling (2001).

    Finding

    The findings of this research include 6 overarching themes, 18 organizing themes and 159 primary themes, which are the main categories based on the indicators of educational self-evaluation, educational motivation, self-study, narration, educational pathology and self-regulation. Also, the reflective teaching approach in line with Job Crafting emphasizes on revising work goals and creating new procedures in teaching, reviewing and criticizing educational interactions and the situational nature of educational communication, directing teachers' attitudes and forming teaching culture.

    Discussion and Conclusion

    The results show that schools, by emphasizing new approaches in teaching curricula, pay attention to the role of reflection and thinking in the way of implementing educational content, the focus of teacher activities, And consider the creative mentality and attitude of teachers in teaching as part of the identity of the teacher's job and revise the teaching standards.

    Keywords: Reflective Teaching, Job Crafting, Student-Teachers, Farhangian University
  • Jafar Mahmoodi * Pages 133-148
    Introduction

    Global competence has profoundly affected all areas of education. In the process of globalization, global competence is a critical competence for graduate students. The Graduate Student Global Competence Questionnaire (GCSG) is a new tool for measuring the global competency of university graduate students. The aim of the present study was to investigate the validity, reliability and standardization of the Global Competence Questionnaire of university graduates in the Iranian student community.

    Method

    The present research method was correlational and 234 graduate students of different universities in the country at the master's and doctoral level were selected by available sampling method and the global competence questionnaire of graduate students that was first used by Liu, Yin, and Wu (2020) have designed, they answered.

    Results

    The results of data analysis using Pearson's correlation coefficient and confirmatory factor analysis showed that the GCSG scale, like the original form, consists of three main factors of knowledge and understanding, skills, and attitudes and values, with Cronbach's alpha coefficients for The subscales of skills, attitudes and values, and knowledge and understanding are 0.89, 0.82, and 0.82, respectively, and have the required validity of 0.92 for the whole scale. On the other hand, because the correlation coefficients of the sub-scales show a lower value compared to the correlation coefficients of the total scale, it indicates the validity of the measurement scale. The indices obtained from the fitted model CMIN/DF, CFI, GFI, and RMSEA were 1.60, 0.90, 0.82, and 0.55, respectively, with DF = 468, which is at the level of (p< 0.001) is significant and shows the acceptability of the fitted model.

    Discussion and Conclusion

    It is concluded that the current scale is a reliable and valid tool for measuring the global competence of university graduates and by using the current tool, extensive research can be done in line with the global competence of students and also the effectiveness of various programs in this field. Keywords: global competence measurement scale, norming, confirmatory factor analysis, validity, reliability, university graduate students.

    Keywords: Global Competency Measurement Scale, Normalization, Confirmatory Factor Analysis, Validity, Reliability, University Graduate Students