فهرست مطالب

نشریه مطالعات تطبیقی هنر
پیاپی 26 (پاییز و زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1403/05/21
  • تعداد عناوین: 6
|
  • امین سهرابی جهرمی، نیلوفر ملک*، محمد علی آبادی، بهاره تقوی نژاد صفحات 1-17

    آرایه های معماری در جداره میانسرای خانه های شیراز با داشتن تنوع بسیار در نوع و کاربرد هر یک از عناصر آن، روح متفاوتی را به فضا داده است. در این فضا از انواع تکنیک های گچ بری، کاشی کاری، کارهای چوبی، سنگی و آجرکاری متناسب با نقش عملکردی هر جز استفاده شده است. در گذر از دوره قاجار و رسیدن به دوران پهلوی اول علاوه بر تغییر در نحوه ساخت بنا و معماری میانسرا، تحولاتی نیز در شکل و ساخت آرایه های معماری حادث شده است. پرسشی در اینجا مطرح می شود که شباهت ها و تفاوت های آرایه های معماری فضای میانسرای خانه های اواخر دوره قاجار و پهلوی اول شیراز در چیست؟ نحوه و نوع آرایه ها به چه صورت بوده است؟ در این مقاله با مقایسه آرایه های فضای میانسرای خانه های اواخر دوره قاجار و پهلوی اول شیراز سعی در پیدا کردن شباهت ها و تفاوت های هر جز از آرایه های معماری را دارد که به وسیله آن می توان به نحوه تغییرات در طول این زمان پی برد. با مطالعه و تحقیق در این باره و مقایسه جز به جز آرایه های معماری علاوه بر شناخت نقوش استفاده شده در هر دو دوره و دسته بندی آن، در مشخص شدن میزان شباهت ها و تغییرات به وجود آمده کمک می کند. این پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی و تطبیقی تاریخی می باشد که به وسیله مطالعات کتابخانه ای، برداشت و بررسی میدانی و تجزیه و تحلیل از طریق مقایسه داده ها انجام شده است. برمبنای مطالعه و مقایسه انجام شده در این مقاله، نتیجه ای که حاصل می شود بدین صورت است که ارسی های دوره قاجار به پنجره هایی ساده با نحوه قرارگیری و ساخت متفاوت تبدیل شده است. ازاره سنگی خانه ها با تغییراتی در نقوش، ترکیب بندی، تکنیک اجرا و در مواردی مصالح جدید همراه بوده است. در گچ بری ها نقش و تکنیک همچنان یک روند را در پیش گرفته و میزان تفاوت های کمی در این دوران ایجاد شده است. در کاشی کاری تفاوت چشم گیری در میزان استفاده، تنوع نقش، رنگ و نحوه قرارگیری دارد. آجرکاری ها نسبت به کارگیری یکسانی دارند ولی در تکنیک اجرا تفاوت هایی ایجاد شده که به نسبت در نقوش نیز این تمایز مشخص است. با این حال در هر دو دوره خانه های باشکوهی ساخته شده است که دارای شخصیت و زیبایی منحصر به فردی هستند.

    کلیدواژگان: آرایه های فضای میانسرا، آرایه های خانه های اواخر قاجار شیراز، آرایه های خانه های پهلوی اول شیراز، انواع آرایه های معماری، مطالعه تطبیقی
  • مجید پروانه پور* صفحات 19-31

    مقاله حاضر قصد دارد در حوزه زیباشناسی هم سنجانه نحوه نگرش دو تن از نظریه پردازان آغازین سینما را به دو طور مشخص در دو نوشته مجزای هر یک به مبحث خاص بودگی رسانه نشان دهد: یکی «لائوکوئون جدید» آرنهایم که فصل پایانی کتابی از او به نام فیلم به عنوان هنر است و دیگری مقاله «سبک و رسانه در تصاویر متحرک» که پانوفسکی نسخه نهایی آن را در دهه پنجاه میلادی پس از چند بار ویرایش منتشر کرد. پرسش مقاله آن است که لائوکوئون گوتهولد لسینگ چه تاثیری بر رویکرد آرنهایم و پانوفسکی به بحث خاص بودگی رسانه داشته است و چگونه هر یک از این دو متفکر با بهره گیری از سنت لائوکوئونی مقایسه هنرها به نتایجی متفاوت از هم رسیده اند. تمرکز آرنهایم بر جنبه های فرمالیستی سینما در مقام یک هنر مدرنیستی منجر بدان می شود که سینمای صامت را شکل غایی هنر سینما بشمارد و برای جوانبی اهمیت قایل شود که از قضا در چشم پانوفسکی چندان اهمیتی نمی یابند. پانوفسکی به دلیل توجهی که به جنبه مردمی هنر سینما دارد به عوض خصایص فرمال بر محتوا و معنا متمرکز می شود و بنابراین به رغم آرنهایم در عین تاکید بر خاص بودگی سینما حضور صدا در سینما را مغتنم می شمرد و می کوشد جنبه هایی دیگر از سینما را برجسته سازد. دستاورد نهایی این پژوهش نشان دادن ثمرات متفاوت دو تفکر نظری با دغدغه ای واحد درباره سینماست. هر دو متفکر ضمن آنکه در چارچوب تفکر لسینگی به مقایسه سینما و تئاتر رو می نهند، به نتایجی مغایر با هم می رسند. رویکرد این پژوهش زیباشناسی هم سنجانه است و در چارچوب هستی شناسی حاکم بر نظریات موسوم به نظریات دوره کلاسیک سینما دنبال می شود.

    کلیدواژگان: لسینگ، سنت لائوکوئونی، آرنهایم، پانوفسکی، خاص بودگی رسانه، سینمای صامت، تئاتر
  • بهاره تیموری، احد شاه حسینی* صفحات 33-48

    طراحی فرهنگ محور رویکردی است که در پاسخ به دغدغه ناشی از یک دست شدن طراحی محصولات در نتیجه جهانی شدن، توسعه داده شد. در این رویکرد که بر بومی سازی و فرهنگ متمرکز است طراح سعی در کشف مفاهیم نمادین آثار گذشتگان و ترجمه این مفاهیم به زبان کاربر امروز دارد. جهت تسهیل این امر، پژوهشگران فرایندها و مدل هایی را پیشنهاد داده اند. این مدل ها بر مبنای روش های عملی شکل گرفته اند که گذر از مراحل شناسایی تا ترجمه نشانگان فرهنگی را برای طراحان تسهیل نمایند. حال سوالی که مطرح می شود این است که اشتراکات و تفاوت های این مدل ها چیست و مسیر درک تا ترجمه نمادهای فرهنگی اشیاء در هر یک از این مدل ها چگونه است؟ برای جستجوی پاسخ پرسش فوق، مطالعه ای توصیفی- تحلیلی و با رویکرد تطبیقی انجام شد. اطلاعات براساس مطالعات اسنادی جمع آوری شده است. به همین منظور، سه مدل طراحی بر مبنای فرهنگ در مطابقت با یکدیگر بررسی شدند. ملاک انتخاب این مدل ها، توجه خاص طراحان مدل ها به خروجی عملی مدل بود. پس از آن، ریشه های نقوش نمادین یک محصول فرهنگی، یعنی فرش ایرانی، در مطابقت با مدل ها بررسی شدند. فرش ایرانی یکی از منابعی است که حامل پیام های فرهنگی و هویتی غنی برای طراحان است که نقوش آن تکیه بر اندیشه و فلسفه فکری هنرمند مسلمان ایرانی دارد. نتایج حاصل از بررسی نمونه انتخابی در مطابقت با مدل های طراحی فرهنگ محور محصول، حاکی از آن است که با وجود تفاوت هایی در فلسفه شکل گیری مدل ها، مبنای هر سه مدل بر اساس شناسایی، ترجمه و پیاده سازی متمرکز است. در فاز شناسایی چنانچه  نمادهای محصول فرهنگی (به عنوان مرجع) به درستی شناسایی نشوند طراح در ترجمه این نشانگان به زبان مخاطب امروز و درک خواسته و نیاز او موفق نخواهد بود و ارتباط مناسب بین محصول و مخاطب برقرار نخواهد شد.

    کلیدواژگان: فرهنگ، مفاهیم نمادین، مدل طراحی فرهنگ محور، محصولات فرهنگ محور
  • فرشته دیانت* صفحات 49-61

    هویت از جمله موضوعات مورد توجه هنرمعاصر است. هنرمندان ایرانی نیز سعی کرده اند تا این مسئله را در آثارشان مورد بررسی قرار داده و با توجه به چالش های پیش رو به نحوی هویت را مورد بازخوانی قرار دهند. لذا این مقاله بر آن است تا به پاسخگویی این پرسش که بازنمایی هویت در آثار هنرمندان عکاس و نقاش معاصر ایرانی در پی بیان چه هدفی صورت گرفته است؟ و آیا این بازنمایی از تفاوت های جنسیتی نیز برخوردار است؟ نائل آید. نتیجه ای که از تبیین آثار حاصل شد مبنی بر آن است تمامی هنرمندان فارغ از جنسیت، بازنمایی و پرداختن به هویت مسئله اصلی شان بوده است. اما اهداف هنرمندان زن و مرد از این بازنمایی متفاوت است. از جمله اینکه هنرمندان زن اغلب سعی داشته اند تا به طور پیوسته به مسائل و مشکلات فرهنگی هویت که از تجربه زیسته آنها نشات گرفته و در جامعه سنتی با آن روبرو بوده اند، بپردازند. این در حالی است که هنرمندان مرد این موضوع را به شکل کلی تر و فارغ از جنسیت مورد بررسی قرار داده و هویت به معنای عام و ناسیونالیستی آن مد نظرشان بوده است. اما آثار هر دو گروه بر ضمنی بودن معنا دلالت دارد. هدف از انجام این تحقیق، ضمن تبیین و تحلیل نشانه های صریح و ضمنی در آثار هنرمندان، توجه به تفاوت هاو شباهت های بارز و آشکار در مسئله بازنمایی هویت است. رویکرد این پژوهش کیفی و از نوع توصیفی- تحلیلی است. اطلاعات مربوط به چارچوب مفهومی به روش کتابخانه ای و عکس ها و اطلاعات مربوط به آثار عکاسی از منابعی چون وبسایت شخصی و در مواردی آرشیو شخصی هنرمندان گردآوری شده اند. عکس ها و نقاشی های این مقاله با توجه به پرسش پژوهش و نمونه گیری هدفمند انتخاب شده اند.

    کلیدواژگان: هنر معاصر، هویت، عکاسی، نقاشی، هنرمندان ایرانی
  • ناصر ساداتی* صفحات 63-78

    تاریخ فلسفه اسلامی نشان می دهد که فیلسوفان قبل از روانشناسان به مطالعه عملکردهای انسان در بخشی از مطالعات فلسفی به نام «علم النفس» پرداخته اند. روان شناسی تحت عنوان علم النفس، قرن ها مور توجه فلاسفه جهان و ایران بوده و کمتر فیلسوف و متفکری را از گذشته تاکنون می توان یافت که به مباحث احساس، ادراک، تفکر و توانایی های ذهنی نپرداخته باشد. با این حال در بحث ادراک، به ویژه ادراک تالیفی، اندیشه ای در گروهی از فیلسوفان دوره اسلامی به نام اخوان الصفا وجود دارد که بی شباهت به نظریه امروزی گشتالت نیست. نظریه گشتالت که فرآیندهای ادراکی مغز را مورد مطالعه قرار می دهد بیانگر آن است که عمل اصلی ذهن، کل نگری است. به این مفهوم که در ادراک یک مجموعه یا یک ساختار، کل ساختار است که دریافت می شود و نه تک تک اجزای آن. به عبارتی، اساس تفکر در نظریه گشتالت، براین محور استوار است که نقش مایه های کلی، بر عناصر تشکیل دهنده آن برتری دارند و خواصی را دارا هستند که ذاتا در خود آن عناصر موجود نیست. اخوان الصفا نیز، معتقد بودند که در مجموع معلوماتی از قبیل اعداد، اشکال، اصوات، الوان، الحان و... صفاتی هست که در مفردات آنها نیست. هدف از مقاله حاضر، تحلیل و مقایسه مفهوم ادراک تالیفی نزد اخوان الصفا با نظریه ادراک گشتالتی درهنر است. این مقاله که به روش توصیفی-تحلیلی نوشته شده، حول این سوال سامان یافته که نحوه تبیین رابطه کل با اجزاء در دیدگاه اخوان الصفا (ادراک تالیفی)  و مبانی نظری گشتالت (ادراک-گشتالتی)  درانواع هنر و صناعات، چگونه است؟ یافته های تحقیق نشان از همسانی دو دیدگاه در مبانی انسان شناسانه، خاستگاه انتقادی، کل نگری، رابطه کل با اجزاء و توجه به عوامل انتزاعی و غیر قابل مشاهده و ناهمسانی در مبانی هستی شناسی دارد. دربیان شباهت، هر دو ادراک را عمل اصلی نفس و ذهن (صرفنظر از تعریف این دو) می دانند، هردو استفاده از حواس را شرط لازم برای ادراک می دانند و هردو معتقدند که در ادراک کل، درکی بیش از مجموع اجزاء نهفته است. تفاوت این دو این است که کل-گرایی در اخوان الصفا، نتیجه تقدیر خداوند، حضور قلب، عنایت خدا و تاثیر افلاک دانسته می شود ولی گشتالت گرایان کل گرایی را نتیحه عملکرد ذهن و به عبارتی فطری و در نهایت نتیجه تربیت حواس می دانند.

    کلیدواژگان: اخوان الصفا، ادراک تالیفی، گشتالت، ادراک گشتالتی، هنر، مناسبات کل و اجزاء
  • احسان آقابابایی، زهرا لطفی فروشانی* صفحات 79-89

    تطابق هنر و جامعه همواره یکی از دغدغه هنرمندان بوده است. در میان انواع هنرها، سینما نیز در مطابقت با جامعه قرار گرفته است. این همخوانی در مورد بیماری سرطان می‏تواند وجه کاربردی هنر را نیز برملا سازد؛ لذا این سوالات مطرح می گردد که فیلم های سینمای ایران چگونه سرطان را به تصویر می کشند؟ و داده های به دست آمده از تحلیل فیلم ها چه تطابقی با جامعه ایران دارد؟ برای پاسخ به این سوالات، ضمن اقتباس نظریاتی در حوزه برجسته سازی و پزشکی شدن، روش تحلیل محتوا مورداستفاده قرار گرفته است و تعداد 10 فیلم سینمای پساانقلابی ایران با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده است. یافته ها نشان می دهد سینمای ایران تصویر هراسناکی از سرطان نمایش می دهد که به مرگ و نومیدی گره خورده است. افراد درگیر با سرطان از طبقات پایین و سنتی هستند و لذا سرطان و فقر در پیوند هم قرار می‏گیرند. ترجیح نمایش بر سرطان خون است و بیشترین علایم بیماری نشان داده سرطان، سردرد است. تاکید فیلم ها بیش تر بر بعد روان یعنی اهمیت کنترل اضطراب و امیدبخشی به بیماران است. نمایش مسائلی چون گرفتاری های مالی، درمان های مطلوب کشورهای دیگر، توسل به امداد الهی و اشاره به مرگ و ناامیدی در بیشتر فیلم ها وسیله ای برای خلق صحنه های دراماتیک محسوب می شود. این در حالی است که به شیوه های عینی درمان و پزشکی همچون شیمی درمانی کمتر توجه شده است. در مجموع سینمای ایران تلاشی برای تبیین و آموزش سرطان انجام نداده است و لزوم تطابق بیشتر این نوع هنر و جامعه احساس می شود. پژوهش حاضر اهمیت آگاهی رسانی صحیح سرطان و درمان آن به مردم از طریق سینما را گوشزد می نماید.

    کلیدواژگان: بازنمایی، تحلیل محتوا، سینمای ایران، سرطان
|
  • Amin Sohrabi, Niloufar Malek*, Mohammad Aliabadi, Bahareh Taghavinezhad Pages 1-17

    The architecture of traditional houses, in addition to having a space suitable for the climate and the spirit of its people, has conveyed more beauty and dynamism with artistic techniques on its walls. The architectural decorations on the walls of the courtyards of the Shiraz houses have given a different spirit to the space by having a lot of variety in the type and application of decoration. In this space, various techniques of plastering, tiling, wood and stone works and brickwork have been used according to the functional role of each component. The question raised here is, what are the similarities and differences between the architectural decorations of the courtyards of the houses of the Qajar period and the first Pahlavi of Shiraz? What was the style and type of decorations? In this article, by comparing the decorations of the courtyards of the houses of the Qajar period and the first Pahlavi period of Shiraz, he tries to find the similarities and differences of each part of the decorations, by means of which one can understand the way of changes during this time. By studying and researching about this and comparing decorative arrays one by one, in addition to knowing the motifs used in both periods and categorizing them, it also helps to determine the course of evolution. This research is of a descriptive-analytical and comparative-historical type, which was carried out by means of library studies, collection and field investigation and analysis through data comparison. Based on the study and comparison made in this article, the result is that each of the arrays used in these houses has undergone changes in terms of technique and its roles during the transition of these two periods. The amount of changes in each component of these arrays is not the same, and of course there are similarities in the components of both periods. However, magnificent houses have been built in both periods, which have a unique character and beauty.

    Keywords: Decorations Of The Courtyard, Decorations Of Qajar Houses In Shiraz, Decorations Of First Pahlavi Houses In Shiraz, All Kinds Of Decorations Related To Architecture, Comparative Study
  • Majid Parvanehpour* Pages 19-31

    Relying on comparative aesthetics this paper aims to show the perspective of two of the early theorists of cinema, in two separate writings of each of them, regarding the subject matter of medium specificity. One of these writings is Arnheim's "New Laocoon", which is final chapter of his book Film as Art and the other is the article "Style and Medium in Moving Pictures" the final version of which Panofsky published in the 1950s after several revisions. The focal question of this paper concerns the effect that  Lessing's Laocoon have had on Arnheim and Panofsky's approach to the discussion of media specificity to further see how each of these two thinkers reached different results by using the Laocoonian tradition of comparing arts. Arnheim's focus on the formal aspects of cinema as a modernist art leads him to consider silent cinema as the ultimate form of art cinema and to give importance to aspects that, ironically, are not so important in Panofsky's eyes. Due to his attention to the popular aspect of cinema, Panofsky focuses on the content and meaning instead of the formal features and therefore, despite Arnheim, while emphasizing the specificity of medium in cinema, tries to highlight other aspects of the cinema for his purpose. The final achievement of this paper would be to show the different results of two theoretical thoughts with a single concern about cinema. Both thinkers, while comparing cinema and theater in the framework of Lessing's thinking, reach contradictory conclusions. The approach of this research is comparative aesthetics and it is conducted in the framework of that ontology which governs the theories known as the theories of the classical period of cinema.

    Keywords: Lessing, Laokoon Tradition, Arnheim, Panofsky, Medium Specificity, Silent Cinema, Theatre
  • Bahareh Teimouri, Ahad Shahhosseini* Pages 33-48

    The culture-centered design approach emerged as a response to concerns about the standardization of product design due to globalization. This approach prioritizes localization and cultural sensitivity, with designers seeking to uncover the symbolic underpinnings of historical works and adapt them to contemporary user sensibilities. To aid in this endeavor, researchers have proposed practical processes and models geared toward identifying and translating cultural nuances for designers. Consequently, a pertinent query emerges: what are the shared attributes and discrepancies among these models, and how do they contribute to the comprehension and translation of cultural symbols in design objects? To address the aforementioned inquiry, a descriptive-analytical study utilizing a comparative approach was undertaken. The study involved the collection of information through document analysis, focusing on the examination of three culture-centered design models. These particular models were selected based on their emphasis on practical application and output within the design process. Subsequently, the study delved into an exploration of the symbolic motifs inherent in a cultural artifact, specifically the Iranian carpet, within the framework provided by the selected models. Notably, the Iranian carpet serves as a significant source imbued with profound cultural and identity-related significance for designers, as its motifs are rooted in the artistic philosophies and thought processes of Iranian Muslim artisans. The findings from the analysis of the chosen sample within the context of product culture-oriented design models reveal that, despite variations in the underlying philosophical frameworks of these models, all three are rooted in the essential processes of identification, translation, and implementation. In the identification phase, the accurate recognition of cultural product symbols is paramount; failure in this aspect hinders the designer’s ability to effectively translate these symbols into the contemporary language of the audience, thereby impeding their comprehension of audience desires and needs, and hindering the establishment of effective product-audience communication.

    Keywords: Culture, Symbolic Concepts, Culture-Oriented Design Model, Culture-Oriented Products
  • Fereshteh Dianat* Pages 49-61

    Identity is one of the topics of interest in contemporary art. Iranian artists have also tried to examine this issue in their works and reinterpret the identity in some way given the upcoming challenges. Therefore, this article aims to answer the question of the representation of identity in the works of contemporary Iranian artists and is aimed at expressing what purpose. The result obtained from the explanation of the works is that the representation of identity in the works of male and female artists has major differences. Among them, female artists have often tried to continuously address the cultural issues and identity problems faced in traditional society. This is even though male artists have examined this issue in a more general way regardless of gender. This study examines the works of contemporary male and female artists, photographers, and painters. The purpose of this research is to explain and analyze explicit and implicit signs in the works of artists and pay attention to obvious differences in the issue of identity representation. The approach of this research is qualitative and descriptive-analytical. The information related to the conceptual framework was collected using the library method and the photos and information related to the photographic works were collected from sources such as personal websites and in some cases personal archives of the artists. The findings of this study and the results of its investigation are detailed in a separate table at the end of the article before the conclusion (Table 1). Also, in another table (Table 2) the analytical model of the data of this research is drawn. The images of this article (photos and paintings) have been selected according to the research question and targeted sampling.

    Keywords: Identity, Contemporary Art, Iranian Artists, Photography, Painting
  • Naser Sadati* Pages 63-78

    The history of Islamic philosophy shows that before psychologists, philosophers discussed human functions in a part of philosophical study called "Psychology". Psychology known as Elm al-Nafs was discussed for many centuries and few philosophers, who had not discussed the topics of emotion, Perception, thinking and mental abilities. In the discussion of perception, especially authorial perception, there is an idea in Ikhwan al-Safa, which is not that different from the modern Gestalt theory. Gestalt theory, which studies the perceptual processes of the brain, states that the main function of the mind is holism. meaning that in the perception of a set or a structure, it is the whole structure that is perceived not its individual components. That is to say, the basis of thinking in Gestalt theory is that the general motifs are superior to the components that make them up and have properties that are not inherent in those elements themselves. The Ikhwan also believed that in the sum of existences such as numbers, shapes, sounds, tones, melodies, etc., there are attributes that are not in their components. The purpose of this article is to analyze and compare the concept of authorial perception Ikhwan al-Safa’s view with Gestalt perception theory  in art.This article, which is written in descriptive-analytical method,is to familiarize with the formulation of the modern Gestalt theory in Islamic philosophy especially Ikhwan Al-Safa.The main question is how to explain the relationship between the whole and the parts in the Ikhwan al-Safa’s view and the theoretical foundations of Gestalt?The findings show that the two identical viewpoints are anthropological foundations, critical origin, holistic view, the relationship of the whole with parts and attention to abstract and invisible factors, and nonidentical viewpoints are the foundations of ontology.In terms of similarity,both consider perception to be the main function of the soul and mind, both consider the use of senses to be the necessary condition for perception, and both believe that in the perception of the whole, there is more understanding than the sum of the parts.The difference between these two, is that in Ikhwan al-Safa’s view, wholism is considered the result of God's destiny, the presence of the heart, God's care, and the influence of the heavens, but Gestaltists consider wholism to be the result of the mind's functioning and, in other words, natural, and ultimately the result of the training of the senses.

    Keywords: Ikhwan Al-Safa, Authorial Perception, Gestalt, Gestalt Perception, Art, Whole-Part Ratios
  • Ehsan Aqababaee, Zahra Lotfi Foroushani* Pages 79-89

    The alignment of art and society has always been a concern for artists. Among various forms of art, cinema has also found its place in alignment with society. This alignment, concerning cancer, can bring a practical aspect to the application of art. Therefore, the questions arise: How do Iranian cinema films portray cancer? What correlation do the findings from the analysis of these films have with Iranian society? To answer these questions, the method of content analysis has been employed, drawing on theories in the field of highlighting and medicalization. A total of 10 post-revolutionary Iranian cinema films were purposefully selected for sampling.The findings indicate that Iranian cinema depicts a frightening image of cancer, intertwined with death and despair. Individuals grappling with cancer are often from lower and traditional social classes, linking cancer and poverty. The preference in portraying cancer leans towards blood-related themes, with the most prominent symptom of the disease being depicted as a headache. The emphasis in the films is more on the psychological aspect, highlighting the importance of anxiety control and providing hope to patients.The films often showcase issues such as financial struggles, desirable treatments in other countries, resorting to divine intervention, and alluding to death and despair, serving as means to create dramatic scenes. This is while less attention is paid to concrete medical treatments such as chemotherapy. Overall, Iranian cinema has not made a concerted effort to explain and educate about cancer, and there is a felt need for greater alignment between this form of art and society. This research underscores the importance of proper cancer awareness and treatment education to the public through cinema.

    Keywords: Representation, Content Analysis, Iranian Cinema, Cancer