فهرست مطالب

مدیریت ورزشی - سال شانزدهم شماره 3 (پیاپی 66، پاییز 1403)

نشریه مدیریت ورزشی
سال شانزدهم شماره 3 (پیاپی 66، پاییز 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/07/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فرشته محبی*، سید نصرالله سجادی، افسر جعفری حجین صفحات 1-19
    مقدمه

    با توجه به اهمیت بازی های آسیایی، هدف از این پژوهش پیش بینی تعداد مدال های ایران در بازی های آسیایی 2022 هانگژو با استفاده از سری زمانی است.

    روش پژوهش: 

    روش پژوهش تحقیق توصیفی - تحلیلی و نوع پژوهش کاربردی است. جامعه آماری تحقیق شامل مدال های کسب شده توسط ایرانیان از اولین دوره (1951 دهلی نو) تا آخر هجدهمین دوره بازی های آسیایی (2018 جاکارتا) است که به دلیل محدودیت جامعه آماری، جامعه و نمونه در این تحقیق برابر است. گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای صورت گرفت. با استفاده از منابع کتابخانه ای شامل کتاب، پایان نامه، مقالات داخلی و خارجی و همچنین سایت های اینترنتی، به مرور منابع در زمینه پیش بینی نتایج ورزشی پرداخته شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی برای ترسیم جداول و نمودارها و برای پیش بینی بازی آسیایی آینده از روش آماری سری زمانی استفاده شد.

    یافته ها

    توجه به تحلیل های سری زمانی نتایج تحقیق نشان داد که ایران در بازی های آسیایی 2022 هانگژو 58 مدال خواهد گرفت.

    نتیجه گیری

    مدیران و تصمیم گیران ورزشی باید روی رشته های برتر مانند کشتی، وزنه برداری، رشته های غیرفعال و رشته های ورزشی زنان سرمایه گذاری کنند تا ایران در بازی های آسیایی آینده به مدال های بیشتری دست یابد.

    کلیدواژگان: بازی های آسیایی، پیش بینی، تصمیم گیری، سری زمانی، مدال
  • حامد کریمی*، معصومه کلاته سیفری، محمدحسن رضوی، حمید قاسمی صفحات 20-35
    مقدمه

    هدف از تحقیق حاضر، بررسی نقش قدرت رسانه در دیپلماسی ورزشی جمهوری اسلامی ایران بود.

    روش پژوهش: 

    روش تحقیق حاضر، با رویکرد کیفی به روش داده بنیاد است که از نظر هدف کاربردی و از نظر جمع آوری اطلاعات به صورت میدانی انجام گرفت. از بین نخبگان در این حوزه 20 نفر به صورت نمونه گیری هدفمند گلوله برفی انتخاب شدند. ابزار تحقیق، مصاحبه نیمه ساختاری بود که تا مرحله اشباع نظری ادامه یافت. برای روایی و پایایی تحقیق، از روش مقبولیت، انتقال پذیری و تاییدپذیری استفاده شد و پایایی بازآزمون 77% به دست آمد.

    یافته ها

    با مرور و تحلیل مصاحبه ها 39 کد در قالب 8 مفهوم در محور شرایط علی، 30 کد در قالب 6 مفهوم تحت شرایط زمینه ای، 20 کد در قالب 4 مفهوم تحت شرایط مداخله گر، 44 کد در قالب 9 مفهوم در محور راهبردها، 36 کد در قالب 7 مفهوم مرتبط با پیامدهای و 24 کد در قالب 2 مفهوم مرتبط با مقوله پدیده محوری شناسایی شدند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد عواملی مانند توسعه رسانه ها، اهمیت ورزش در رسانه، توسعه جایگاه رسانه، تبادل فرهنگی در رسانه، تولید مبانی نظری در رسانه، ماهیت دیپلماتیک رسانه و غنی سازی اوقات فراغت و... از عوامل مهم علی نقش رسانه ها در دیپلماسی ورزشی جمهوری اسلامی ایران است.

    کلیدواژگان: دیپلماسی، دیپلماسی ورزشی، رسانه، قدرت رسانه
  • توحید ابدالی*، محمدرضا اسمعیلی، زینت نیک آیین صفحات 36-48
    مقدمه

    هدف از پژوهش حاضر، تبیین وضعیت امنیت زیرساخت های ورزشگاه های فوتبال ایران با تاکید بر فناوری بود.

    روش پژوهش:

     پژوهش حاضر کاربردی و از نظر روش توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش، متخصصان و صاحب نظران برگزاری مسابقات لیگ برتر فوتبال کشور بودند که در مجموع 120 نفر به پرسشنامه تعدیل شده امنیت ورزشگاه های فوتبال فرجی (2014) پاسخ دادند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی، آزمون تی تک نمونه ای و تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد.

    یافته ها

    طبق نتایج، زیرساختار ورزشگاه (05/0P< ,82/8 t=) از عوامل مهم تامین امنیت استادیوم های فوتبال است و فناوری (05/0P< ,81/10 t=) و طراحی و ساخت ورزشگاه (05/0P< ,27/9 t=) به ترتیب با بارهای عاملی 84/0 و 75/0 دو عامل فرعی مربوط به زیرساختارند که در ایجاد امنیت استادیوم ها موثرند. طبق نتایج وضعیت زیرساختار و فناوری پایین تر از حد متوسط و عامل طراحی و ساخت در حد متوسط ارزیابی شدند.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج، زیرساختارهای ورزشگاه های فوتبال کشور به خصوص از نظر فناوری، از وضعیت مناسبی برخوردار نیست، بنابراین به مسئولان ورزش فوتبال پیشنهاد می شود به منظور ارتقای وضعیت امنیت ورزشگاه های فوتبال توجه به زیرساختارهای این رشته ورزشی را در اولویت قرار دهند و در بازسازی و یا ساخت ورزشگاه های جدید، به نحوه طراحی و ساخت ورزشگاه و نیز استفاده از فناوری های پیشرفته در ساخت، کنترل و اداره آنها توجه کنند.

    کلیدواژگان: امنیت ورزشی، زیرساخت، طراحی، فناوری، ورزشگاه
  • سمانه حقیقت، علی صابری*، قدرت الله باقری راغب، غلامرضا خاکساری صفحات 49-63
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف آینده پژوهی گردشگری ورزشی در ایران انجام گرفت.

    روش پژوهش: 

    روش پژوهش از نوع آمیخته کیفی- کمی بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی نخبگان علمی و اجرایی در زمینه گردشگری ورزشی بودند که با استفاده از روش نمونه گیری قضاوتی و گلوله برفی انتخاب شدند و در نهایت با اجرای مصاحبه های باز با 12 نفر از استادان و خبرگان گردشگری ورزشی به اشباع نظری رسیدند. ابزار پژوهش در بخش کیفی مصاحبه های باز بود. در بخش کمی نیز ابزار پژوهش پرسشنامه خبره سنجی و پرسشنامه ماتریسی بود که روایی صوری و محتوایی آن توسط متخصصان امر تایید شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از پرسشنامه خبره سنجی نشان داد، 15 عامل کلیدی بر گردشگری ورزشی در ایران تاثیرگذارند. دو عامل گویه های بومی و روابط بین الملل بیشترین تاثیر را بر گردشگری ورزشی در ایران دارد. براساس این دو عامل کلیدی چهار سناریو توسعه تاب آور، ظلمت گردشگری ورزشی، توسعه شکننده و توسعه ایده آل برای آینده گردشگری ورزشی در ایران ارائه شود.

    نتیجه گیری

    در نتیجه سناریوی توسعه ایده آل که بهترین وضعیت را نشان می دهد، با رفع محدودیت های بین المللی و برنامه ریزی روی قابلیت های منطقه ای وضعیت مناسبی برای گردشگری ورزشی در کشور ایجاد می کند. سناریوی ظلمت گردشگری ورزشی بدترین وضعیت را نشان می دهد که به علت وجود فشارهای خارجی و نبود عزم داخلی توسعه گردشگری اتفاق نمی افتد. از طریق شناخت بهترین سناریو می توان برنامه ریزی های لازم را به منظور توسعه گردشگری ورزشی در ایران انجام داد.

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، سناریونویسی، گردشگری، گردشگری ورزشی
  • امیر صدیقی، ابراهیم علی دوست قهفرخی، امین دهقان قهفرخی* صفحات 64-79
    مقدمه

    در سال های اخیر تعداد پرونده های شکایت از سازمان ها، فدراسیون ها و باشگاه های ورزشی ایران در مراجع قضایی بین المللی افزایش چشمگیری داشته و اکثر قریب به اتفاق آنها با شکست طرف ایرانی به پایان رسیده است. هدف از این پژوهش، آسیب شناسی پرونده های حقوقی ورزش ایران در مراجع بین المللی بود.

    روش پژوهش: 

    این تحقیق به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت کیفی است که با استفاده از رویکرد تحلیل مضمون انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل خبرگان حوزه حقوق ورزشی آگاه به پرونده های حقوقی بین المللی ورزشی بودند که به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب شدند و 15 مصاحبه نیمه ساختاریافته تا حد رسیدن به اشباع نظری انجام گرفت.

    یافته ها

    براساس مصاحبه های انجام گرفته، در نهایت 81 گویه در قالب 24 مقوله فرعی و 8 مولفه اصلی شامل چالش های مرتبط با مذاکره، عقد قرارداد، اجرای قرارداد، طرح دعوا و شکایت، فساد و عدم نظارت، جو مدیریتی ورزش، ساختار حقوقی و محیط حقوقی بین المللی در ورزش شناسایی و دسته بندی شدند.

    نتیجه گیری

    بهبود آگاهی و نگرش ذی نفعان در خصوص حقوق ورزشی و بازنگری در ساختار حقوقی ورزش کشور براساس تجارب بین المللی و برخورد متناسب با تخلفات می تواند در بلندمدت احتمال موفقیت در پرونده های حقوقی ورزشی بین المللی را افزایش دهد.

    کلیدواژگان: حقوق ورزشی، حقوق بین المللی در ورزش، پرونده های حقوقی در ورزش، قضاوت در ورزش
  • اکبر دیندار، وحید شجاعی*، محمد حامی صفحات 80-97
    مقدمه

    این پژوهش با هدف طراحی مدل مدیریت دانش در سازمان ورزش شهرداری تهران با استفاده از روش کیفی داده بنیاد با رویکرد استراوس و کوربین انجام گرفت. جامعه آماری شامل صاحب نظران مدیریت دانش و مدیران اجرایی سازمان ورزش شهرداری بود که با نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و مصاحبه های نیمه ساختاریافته با آنها تا حد اشباع نظری پیش رفت.

    روش پژوهش:

     برای تجزیه وتحلیل داده ها، از سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شد که در مجموع 58 کد باز به دست آمد و در پنج مقوله شرایط علی (فرهنگ سازمانی، زیرساخت فناوری، سرمایه گذاری بلندمدت، نقشه راه)، شرایط زمینه ای (حمایت مدیران عالی، چرخه عمر سازمان، نیروی انسانی خبره و پراکندگی مراکز سازمان)، شرایط مداخله گر (نقش حاکمیت، حقوق مالکیت مادی و معنوی و رقبا)، راهبردها (توانمندسازی منابع انسانی، دانش محور شدن سازمان، اجرای راهبرد مدیریت دانش، طراحی مجدد سیستم پاداش و طراحی مجدد ساختار) و پیامدها (بهبود تصمیم گیری، توسعه و خلق دانش جدید، افزایش خلاقیت و نوآوری و هویت بخشی) دسته بندی شدند.

    یافته ها

    با توجه به انجام مراحل کدگذاری، 58 کد باز در 20 مقوله و 5 مولفه (شرایط علی، زمینه ای، مداخله گر، راهبردها و پیامدهای مدیریت دانش در سازمان ورزش شهرداری تهران) شناسایی شدند.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه فضای سازمان از شکل سنتی در جهت دانش محوری تغییر کرده است، سازمان ورزش شهرداری تهران، باید ضمن سازگاری با تغییرات، راهبرد های مدیریت دانش خود را تنظیم کنند.

    کلیدواژگان: تسهیم دانش، خلق دانش، ذخیره دانش، سازمان ورزش شهرداری تهران، مدیریت دانش
  • مجید کاوند، فرناز فخری*، فریبا عسکریان صفحات 98-116
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آمیخته بازاریابی دیجیتال بر تمایلات رفتاری مشتریان فروشگاه های ورزشی با نقش واسطه ای کیفیت ارتباط با مشتری انجام گرفت.

    روش پژوهش: 

    روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر جمع آوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی است که از مدلسازی معادلات ساختاری برای بررسی روابط متغیرها استفاده شد. جامعه آماری پژوهش شامل مشتریان فروشگاه های ورزشی استان مرکزی بود و 443 مشتری به روش نمونه گیری هدفمند و در دسترس به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه محقق ساخته آمیخته بازاریابی دیجیتال، پرسشنامه اقتباس شده کیفیت ارتباط با مشتری نیادزایو و خواجه زاده (2016) و پرسشنامه اقتباس شده تمایلات رفتاری لین (2006) و کیم و لی (2008) بود که روایی پرسشنامه ها توسط صاحب نظران و استادان متخصص و روایی سازه با استفاده از تحلیل عاملی تایید شد. همچنین پایایی ابزار اندازه گیری به ترتیب با ضریب آلفای کرونباخ 88/0، 96/0 و 95/0 تایید شد. تجزیه وتحلیل داده ها به کمک آمار توصیفی و آمار استنباطی و مدلسازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای اس پی اس اس و لیزرل انجام گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد آمیخته بازاریابی دیجیتال بر تمایلات رفتاری و کیفیت ارتباط با مشتریان فروشگاه های ورزشی استان مرکزی تاثیر معنا داری دارد؛ همچنین آمیخته بازاریابی دیجیتال با نقش واسطه ای کیفیت ارتباط با مشتری بر تمایلات رفتاری مشتریان فروشگاه های ورزشی استان مرکزی تاثیرگذار بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش، صاحبان فروشگاه ها و کسب وکارهای ورزشی می توانند به منظور بهبود تمایلات رفتاری مشتریان، از تاثیرات مثبت آمیخته بازاریابی دیجیتال در کنار استفاده از مزیت های کیفیت ارتباط با مشتری برای افزایش توان رقابتی کسب وکارشان استفاده کنند.

    کلیدواژگان: آمیخته بازاریابی دیجیتال، بازاریابی ورزشی، تمایلات رفتاری، کیفیت ارتباط با مشتری
  • زینب معصومی جدید، علی محمد صفانیا*، رضا نیک بخش، محسن باقریان صفحات 117-133
    مقدمه

    اغلب، سازمان ها، مدیران و کارکنان فقط در مواردی که دچار مشکل می شوند تمایل به پاسخگویی دارند، این امر بر مشکلات سازمان به ویژه سازمان های ورزشی بیش از پیش افزوده است، بنابراین هدف از این پژوهش درک پیامدهای پاسخگویی مدیران در سازمان های ورزشی با استفاده از نظریه داده بنیاد است.

    روش پژوهش:

     روش این پژوهش کیفی از نوع نظریه داده بنیاد است و رهیافت موردنظر رویکرد نظام مند استراوس و کوربین بود. مشارکت کنندگان در تحقیق صاحب نظران علمی و اجرایی ورزش کشور بودند که از طریق روش نمونه گیری گلوله برفی و مبتنی بر اشباع نظری با 12 نفر از آنها مصاحبه عمیق انجام گرفت.

    یافته ها

    به منظور تحلیل داده ها از سه فرایند همپوش کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری گزینشی استفاده شد.

    نتیجه گیری

    یافته ها تحت تاثیر شرایط علی، زمینه ساز و مداخله گر پاسخگویی از دو جنبه اداری و غیراداری قابل پیگیری است. همچنین در تقابل با این وضعیت راهبردهای سطح کلان و سطح خرد در نظر گرفته می شود که نتیجه آن در قالب شفاف سازی و رفع ابهام، بهبود عملکرد، افزایش ضریب اعتماد، اقناع سازی، ممانعت از سوءاستفاده و اتلاف منابع، افزایش همدلی، توانمندسازی مدیران و اثربخشی اقدامات پدیدار می شود.

    کلیدواژگان: پاسخگویی سازمانی، پاسخگویی مدیران، مدل ساختاری تفسیری، سازمان های ورزشی، سطح بندی
  • سردار محمدی، محمدکاظم عظمی*، مجتبی قاسمی سیانی صفحات 134-153
    مقدمه

    هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر تبلیغات تصویری در ارزیابی پیام های بازاریابی ورزشی مرتبط با علت بود. جامعه آماری تحقیق، دانشجویان دختر و پسر کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری تربیت بدنی دانشگاه کردستان که از اینستاگرام استفاده می کردند، بودند. نمونه آماری در مجموع 140 نفر از دانشجویان انتخاب شد و از روش نمونه گیری تصادفی ساده برای جمع آوری داده ها استفاده شد.

    روش پژوهش: 

    روش پژوهش، نیمه تجربی و از نوع طرح فاکتوریل 2*2 بود. به منظور اندازه گیری متغیرهای نگرش و قصد مشارکت نسبت به بازاریابی ورزشی مرتبط با علت از پرسشنامه، و برای تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین) و استنباطی (آنووا) استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های تاثیرات اصلی تحقیق نشان داد تفاوتی بین دو نوع پیام مشارکت در علت و علت اجتماعی بر نگرش افراد در زمینه بازاریابی ورزشی مرتبط با علت وجود ندارد، اما تفاوت معنا داری بین پیام مشارکت در علت و علت اجتماعی بر قصد مشارکت نسبت به بازاریابی مرتبط با علت وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد نوع تصویر تبلیغاتی (علت محور/ محصول محور) در این زمینه به عنوان تعدیلگر تاثیری بر انواع پیام (مشارکت در علت/ علت اجتماعی) روی نگرش و قصد مشارکت نسبت به بازاریابی ورزشی مرتبط با علت ندارد.

    نتیجه گیری

    بر این اساس، پیشنهاد می شود بازاریابان و مدیران ورزشی با توجه به نوع محصولی که ارائه می دهند، پیام های متنی تبلیغاتی خود را در قالب بنر یا در مجلات مختلف ورزشی و غیرورزشی در مکان های مختلف تبلیغ کنند و از هدر دادن وقت خود روی تصویر تبلیغاتی در جهت تحریک احساسات مصرف کنندگان برای نشان دادن مسئولیت اجتماعی شرکت جلوگیری کنند.

    کلیدواژگان: بازاریابی ورزشی مرتبط با علت، پیام مشارکت در علت، تصویر محصول محور، تصویر علت محور، قصد مشارکت
  • فاطمه نادریان، بهنام نقی پور گیوی*، صدیقه حیدری نژاد، امین خطیبی صفحات 154-171
    مقدمه

    هدف پژوهش حاضر شناسایی و بررسی جنبه های قوت و ضعف سیاستگذاری حقوقی در حوزه ورزش قهرمانی افراد دارای معلولیت بود.

    روش پژوهش:

     این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و از نوع کیفی بود که با روش تحلیل مضمون انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش تمامی مسئولان کمیته ملی پارالمپیک، فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولین، فدراسیون ورزش های نابینایان و کم بینایان، خبرگان مدیریت ورزشی آشنا با ورزش افراد دارای معلولیت، متخصصان حقوق ورزش و قهرمانان ورزشی دارای معلولیت بودند. نمونه گیری به صورت هدفمند و به روش گلوله برفی انجام شد. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته بود. محققان پس از انجام 16 مصاحبه اشباع شدند، اما برای افزایش ضریب اطمینان،3 مصاحبه دیگر انجام و تحلیل شد (19 = n).

    یافته ها

    یافته ها نشان داد سیاستگذاری حقوقی انجام گرفته در حیطه ورزش قهرمانی افراد دارای معلولیت در شش حیطه قرار می گیرد که شامل حیطه های تقنینی، اجرایی، مالی، رسانه ای، فرهنگی و ساختاری است. با توجه به نتایج  به نظر می رسد با وجود برایند مثبت و کسب نتایج مطلوب در مسابقات بین المللی و جهانی، نکات منفی سیاستگذاری ها بیشتر از نکات مثبت آن بوده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج نیاز است که سیاستگذاران، در حیطه های مختلف سیاستگذاری، برای حفظ و ارتقای جایگاه ورزش قهرمانی افراد دارای معلولیت در جهان، نکات منفی را بیش از پیش مورد توجه قرار دهند.

    کلیدواژگان: افراد دارای معلولیت، پارالمپیک، سیاستگذاری، ورزش
|
  • Fereshteh Mohebbi *, Seyed Nasrollah Sajadi, Afsar Jafari Pages 1-19
    Introduction

    Considering the importance of the Asian Games, the purpose of this research was to predict the number of medals Iran will win in the 2022 Asian Games in Hangzhou using time series.

    Methods

    The research method is descriptive analytical and the type of research is applied. The statistical population of the study included the medals that acquired by Iranian from the first course (New Delhi-1951) to eighteenth course (Jakarta -2018) of Asian games. The collection of information was carried out in the form of library that includes books, magazine, journal, Iranian and foreign journal, net and site, with this sources we predicted the result of the sport. In order to test and analyze the data in this research, a descriptive statistic was used to draw tables and charts to predict the medals of Asian games in Hangzhou by 2022 by using the time series statistic.

    Results

    The result of this study with time series statistics showed that Iran in Hangzhou 2022 Asian games will receive fifty-eight medals and will be in the seventh place in Hangzhou 2022 Asian games.

    Conclusion

    Sports managers and decision-makers should invest in top disciplines such as: wrestling, weightlifting, non-active disciplines and women's sports disciplines, so that Iran can win more medals in the upcoming Asian Games.

    Keywords: Asian Games, Decision, Medal, Predict, Time Series
  • Hamed Karimi *, Masume Kalate Seyfari, Mohammadhassan Razavi, Hamid Ghasemi Pages 20-35
    Introduction

    The aim of this research was to examine the role of media power in the sports diplomacy of the Islamic Republic of Iran.

    Methods

    The present research, with a qualitative approach, is based on data foundation, which was conducted in terms of practical objectives and data collection fieldwork. Among the elites in this field, 20 individuals were purposefully selected as snowball samples. The research tool was a semi-structured interview, which continued until theoretical saturation was reached. For the validity and reliability of the research, the acceptability, transferability, and confirmability method was used, and the reliability was obtained at 77% in the retest.

    Results

    Through the review and analysis of the interviews, 39 codes were identified in the form of 8 concepts in the axis of external conditions, 30 codes in the form of 6 concepts under contextual conditions, 20 codes in the form of 4 concepts under interventionist conditions, 44 codes in the form of 9 concepts in the axis of strategies, 36 codes in the form of 7 concepts related to consequences, and 24 codes in the form of 2 concepts related to the central phenomenon of identification.

    Conclusion

    The research results showed that factors such as media development, the importance of sports in the media, media position development,cultural exchange in the media, theoretical foundation production in the media,the diplomatic nature of the media, enrichment of leisure time, and other factors played an important role in the media's role in sports diplomacy in the Islamic Republic of Iran.

    Keywords: Diplomacy, Media Power, Media, Sports Diplomacy
  • Tohid Abdali *, Mohammadreza Esmaeili, Zinat Nikaeen Pages 36-48
    Introduction

    The purpose of this study was to explain the security status of the infrastructures of Iranian football stadiums with emphasis on technology.

    Methods

    The present study was applied - descriptive and correlational. The statistical population of the study was the experts in holding the matches of the Iranian Football Premier League, who in total, 120 people answered the modified questionnaire on the security of football stadiums by Faraji (2014). Data was analyzed by using descriptive statistics, one-sample T-test (p≤ 0.05) and confirmatory factor analysis (CFA) methods.

    Results

    According to the results, stadium infrastructure (p< 0.05 and t = 8.82) is one of the important factors in securing football stadiums and technology (p< 0.05 and t = 10.81) and stadium design and construction (p< 0.05 and t = 9.27) with factor loads 0.84 and 0.75, respectively, are two sub-factors related to infrastructure that are effective in creating stadium security. According to the results, the status of infrastructure and technology factors was lower than average and the factor of design and construction evaluated as average.

    Conclusion

    Based on the results, the condition of the infrastructure of the country's football stadiums in terms of technology is not appropriate and it is suggested to football officials to prioritize the infrastructure of this sport in order to improve the security of football stadiums. Also, in the reconstruction or construction of new stadiums, pay attention to the design and construction of the stadium and the use of advanced security technologies in their construction, control and administration.

    Keywords: Design, Infrastructure, Sport Security, Stadium, Technology
  • Samaneh Haghighat, Ali Saberi *, Ghodratollah Bagheri Ragheb, Gholamreza Khaksari Pages 49-63
    Introduction

    The present study aimed at investigating and designing a model for developing sports tourism in Iran.

    Methods

    The research methodology applied is combined of both qualitative and quantitative ones. In the qualitative part, open interviews were done with 12 professors and experts in the field of sports who were selected based on a snowball- judgmental method. The data were collected through considering the previous studies and conducting open interviews. In the part devoted to the quantitative study, expert-qualifier and matrix questionnaires were used. In order to assess the face and content validity of the tools and hypotheses, the findings of the study were given to the participants and after they studied the text of the theories, their comments were collected and applied. Results from expert-qualifier questionnaire showed that 15 key factors affect sport tourism in Iran.

    Results

    Among all the factors, those of local considerations and international relations had the greatest effects on sport tourism. Based on these and the two major factors, 4 different scenarios were presented for the future of sport tourism in Iran; resilient development, the darkness of sport tourism, fragile development and ideal development. According to the ideal development which shows the best possible state for sport tourism, a very proper condition for it would be provided through overcoming international restraints and devising plans based on local and regional capacities. The darkness of sport tourism shows the worst state for it and can only come about due to foreign pressures and restrictions and lack of national efforts for advancing the conditions of sport tourism.

    Conclusion

    Finally, it is suggested that through identifying the best scenario, it would be possible to make necessary plans in order for the sport tourism to thrive and expand in Iran.

    Keywords: Futures Studies, Scenario Design, Sports Tourism, Tourism
  • Amir Sedighi, Ebrahim Alidoust Qahfarokhi, Amin Dehghan Ghahfarokhi * Pages 64-79
    Introduction

    In recent years, the number of complaint cases against Iranian sports organizations, federations and clubs in Jurisdictions has increased significantly, and the vast majority they ended with the defeat of the Iranian side. So, the purpose of this study was to identify pathology of Iranian Sports Legal Cases in International Courts.

    Methods

    This research is applied in terms of purpose and qualitative in nature, which was carried out using thematic analysis approach. The statistical population of the research included experts in the field of sports law who were aware of international sports legal cases, who were selected in a convenience and judgmental manner, and fifteen semi-structured interviews were conducted until theoretical saturation was reached.

    Results

    Based on the conducted interviews, finally 81 items in the form of 24 sub-categories and 8 main categories including negotiation, contract, contract implementation, complaints, corruption and lack of supervision, managerial atmosphere in Sport, legal structure and international legal environment in sports were identified and categorized.

    Conclusion

    Improving the awareness and attitude of stakeholders regarding sports law and revising the legal structure of sports in the country based on international experiences and appropriate punishment of offences can increase the success rate in international sports legal cases in the long term.

    Keywords: Sport Law, International Law In Sport Legal Cases In Sport, Judgment In Sport
  • Akbar Dindar, Vahid Shojaei *, Mohammad Hami Pages 80-97
    Introduction

    This study was conducted with the aim of designing a knowledge management model in Tehran Municipality Sports Organization using the qualitative method of grounded theory with Strauss and Corbin approach.

    Methods

    The statistical population of the study included knowledge management experts and executive managers of the Municipal Sports Organization who were selected using purposive sampling and semi-structured interviews to reach theoretical saturation. For data analysis, three stages of open, axial and selective coding were used, which resulted in a total of 58 open codes and in five categories of causal conditions (organizational culture, technology infrastructure, long-term investment, road map).

    Results

    contextual conditions (support of senior managers, organizational life cycle, skilled manpower and dispersion of organizational centers), intervening conditions (role of governance, material and intellectual property rights and competitors), strategies (human resource empowerment, knowledge-based organization, strategy implementation Knowledge management, reward system redesign and structure redesign) and outcomes (improved decision making, development and creation of new knowledge, increased creativity and innovation and identification) were categorized.

    Conclusion

    Due to the fact that today, the atmosphere of the organization has changed from its traditional form to knowledge-based, so sports organizations, including the Tehran Municipality Sports Organization, must adapt to these changes and adjust their knowledge management strategies.

    Keywords: Management, Knowledge Creation, Knowledge Sharing, Knowledge Storage, Tehran Municipality Sports Organization
  • Majid Kavand, Farnaz Fakhri *, Fariba Askarian Pages 98-116
    Introduction

    The purpose of this study was to investigate the impact of digital marketing mix on the behavioral tendencies of customers in sports stores in Markazi province with the mediating role of customer relationship quality.

    Methods

    The research method is applied in terms of purpose and descriptive-correlational in terms of data collection. Structural equation modeling was used to examine the relationships of variables. The statistical population of the study included customers of sports stores in Markazi province and 443 customers were selected as a statistical sample by purposive and available sampling. Data collection tools included a researcher-made digital marketing mix questionnaire; a standard customer relationship quality adapted questionnaire by Niadzaio and Khajehzadeh (2016), and a Behavioral Tendency Questionnaire by Lin (2006) and Kim & Lee (2008). The validity of the questionnaires was confirmed by experts, and the construct validity was confirmed using factor analysis. Also, their reliability was confirmed with Cronbach's alpha coefficient of 0.88, 0.96, and 0.95. Data analysis was performed using descriptive and inferential statistics and structural equation modeling using SPSS and LISREL software.

    Results

    The results showed that the digital marketing mix has a significant effect on behavioral tendencies and customer relationship quality of sports stores in Markazi province; Also, the digital marketing mix with the mediating role of customer relationship quality was influential on the behavioral tendencies of customers in sports stores in Markazi province.

    Conclusion

    As a result, it can be said that store and business owners, can use the positive effects of digital marketing mixed to improve the behavioral tendencies of customers, along with using the advantages of the customer relationship quality to increase the competitiveness of their business.

    Keywords: Behavioral Tendencies Customer Relationship Quality, Digital Marketing Mix, Sports Marketing
  • Zeinab Masoumi Jadid, Ali Mohammad Safania *, Reza Nikbaksh, Mohsen Baghrian Pages 117-133
    Introduction

    The purpose of this research was to design an interpretative structural model of factors affecting the accountability of managers of sports organizations. 

    Methods

    The method of this research was mixed and its design was exploratory. The statistical population of this research was made up of experts (headquarters of the Ministry of Sports and Youth, National Olympic Committee, National Paralympic Committee and heads of sports federations), 17 of them were selected purposefully and based on theoretical saturation. . A semi-structured interview was used to collect data in a qualitative study, and a questionnaire was used to collect information in a quantitative study. In order to check the quality and validity of the findings, the audit of validity, transferability, reliability and verifiability was used, and to analyze the data of the qualitative study, coding was used, and the structural-interpretive analysis method was used for the quantitative study. 

    Results

    As a result of qualitative data analysis, 12 effective factors on the accountability of managers of sports organizations were identified, and as a result of quantitative data analysis, these factors were categorized into five levels, and the variables of individual context, clarification and disambiguation were identified, awareness and enforcement of rights and specialized field are among the most fundamental layer. 

    Conclusion

    The results show that in order to move on the complex path of accountability of managers of sports organizations, individual and specialized capacity must be created at the beginning and at the same time, attention should be paid to informing and enforcing rights, as well as clarifying and removing ambiguity.

    Keywords: Organizational Accountability, Managerial Accountability, Interpretive Structural Model, Sports Organizations, Leveling
  • Sardar Mohammadi, Mohammadkazem Azami *, Mojtaba Ghasemi Siani Pages 134-153
    Introduction

    The purpose of the present research was to investigate the effect of visual advertisements on the evaluation of the messages in cause-related sport marketing. The statistical population of the research was all students of University of Kurdistan in Iran, and a total of 140 students were selected as a statistical sample for data collection using simple random sampling method.

    Methods

    The research method was semi experimental and 2x2 factorial designs. In order to measure the variables of attitude and intention to participate in sports-related marketing, a questionnaire was used and descriptive statistics and inferential method (ANOVA) were used to analyze the data

    Results

    The findings showed that there is no difference between the two types of messages, in terms of their effect on people's attitudes towards cause-related sport marketing, but there is a significant difference between the effect of the messages of participation in the cause and social cause on the intention to participate in cause-related marketing.

    Conclusion

    the results showed that the type of advertising image (cause-oriented / product-oriented) in this regard as a moderator has no effect on the influence of the type of message (participation in a cause/ social cause) on the attitude and intention to participate in cause-related sport marketing.

    Keywords: Cause Involvement Message, Cause-Oriented Image, Cause-Related Sport Marketing, Participation Intention, Product-Oriented Image
  • Fatemeh Naderian, Behnam Naghipour Givi *, Sedighe Heydarinejad, Amin Khatibi Pages 154-171
    Introduction

    The aim of the current research was to identify and examine the strengths and weaknesses of legal policy making in the field of championship sports for persons with disabilities.  

    Methods

    This research was applied in terms of purpose and qualitative type, which was carried out by thematic analysis method. The statistical research community of all officials of the National Paralympic Committee, Sports Federation for the Disable persons, Blind Sports Federation, Sports management experts familiar with the sport of persons with disabilities, experts in sports law and sports champions with disabilities. Sampling was done purposefully and by snowball method. The data collection tool was a depth semi-structured interview. The data was saturated after conducting 16 interviews, but to increase the confidence factor, 3 more interviews were conducted and analyzed (n =19).

    Results

    The findings showed that the legal policies made in the field of championship sports for persons with disabilities are placed in 6 areas, which include: legislative, executive, financial, media, cultural and structural areas. According to the results of the present study, it seems despite the positive results and obtaining favorable results in international and global competitions, the negative points of policies have been more than its positive points.  

    Conclusion

    Therefore, it demands that the policy makers, in different areas of policy making, pay more attention to the negative points in order to maintain and improve the status of the championship sport of persons with disabilities in the world.

    Keywords: Paralympics, Persons With Disabilities, Policy Making, Sports