فهرست مطالب

گزیده ای از تازه های پزشکی (جراحی عمومی و تخصصی) - سال سوم شماره 4 (پیاپی 16، مهر 1380)

دو ماهنامه گزیده ای از تازه های پزشکی (جراحی عمومی و تخصصی)
سال سوم شماره 4 (پیاپی 16، مهر 1380)

  • 130 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1380/04/19
  • تعداد عناوین: 18
|
  • نتایج داز مدت جراحی مجدد و بررسی های لوکالیزه در بیماران مبتلا به سرطان مقاوم یا عود کننده مدولاری تیروئید
    صفحه 443
    هرچند که جراحی مجدد در سرطان های مدولاری باقیمانده یا عود کرده موضعی تیرویید، از لحاظ بیوشیمی بندرت سبب بهبود می شود، با این حال باز کردن و تجسس مجدد گردن سودمند است و در بیماران انتخاب شده از پیشرفت بیماری جلوگیری می کند. زیرا ید رادیو اکتیو شیمی درمانی و رادیو تراپی بدون تاثیر است و درمان قطعی رزکسیون می باشد چون مواد زیادی از سرطان های باقیمانده و یا عود کرده در عقده های گردنی طرفی وجود دارد، علاوه بر تیروئید کتومی توتال یا نزدیک توتال اولیه پاک سازی و دیسکیون عقده های همان طرف و یا دو طرف لازم است انجام شود. جهت تشخیص موارد عود شده تصویر نگاری های غیر مهاجمی مفید ولی دقیق نمی باشند. باید دانست افزایش سطح کلسیتونین هشدار دهنده است.
  • پیچ خوردگی هاد تخمدان در کودکان
    صفحه 453
    پیچ خوردگی حاد تخمدان یکی از علل غیر شایع درد شکم در کودکان بوده که اغلب با سایر علل درد شکم اشتباه می شود. این مطالعه طی 16 سال بین سالهای 99-1938 در بخش کودکان انجام شده و نسبت ارزش سونوگرافی و سی تی اسکن در تشخیص آن بررسی شده است با توجه به اشکال تشخیصی با آپاندیسیت و همچنین با در نظر گرفتن آسیب شناسی ضایعات به دست آمده بعد از جراحی سونوگرافی Color - dopplerمورد بررسی قرار گرفته است.
  • پیچ لیختن اشتاین یا پلاگ و پچ پرفیکس در فتق اینگوئینال: کار آزمائی کنترل و تصادفی شده دوسوکور آینده نگر با پیامدهای کوتاه مدت
    صفحه 459
    عمل جراحی فتق یکی از اعمال جراحی متداول است وبا تکنیک های جدید به کارگیری مش به عنوان ترمیم بدون کشش و درد مطرح است. به کارگیری تکنیک های دیگر و با وسائل ساخته شده دیگر هنگامی باید مطرح شود که مطالعات کافی در ارجحیت آنها انجام و به اثبات دسیده باشد، بنابراین تا زمانی که تکنیک ها و مواد به کارگیری بهتری که بتواند در تمام موارد از عود فتق تا کمتر کردن درد و شروع به کار سریعتر را به اثبات برساند مطلوب قبلی باید مدنظر باشد.
  • عوارض ناشی از وضعیت لیتوتومی شدید حین بازسازی پیشابراه
    صفحه 468
    در این مقاله عوارض ناشی از لیتوتومی شدید مورد بررسی قرار می گیرد. این عوارض شامل نوروآپراکسی رابدومیولیز و سندرم کمپارتمان می باشند. در مورد ترمیم تنگی های مجرای خلفی، فاکتورهای خطر ساز شامل طول تنگی، مدت جراحی و طول مدت پوزیشن بیمار می باشد.
  • سیر تکاملی در درمان ترومای کبد (درونمای 25 ساله)
    صفحه 473
    در این مقاله 1842 بیمار مبتلا به ترومای کبد مورد بررسی قرار گرفته اند و نویسندگان نتایج و تغییرات نوع درمان را در طی زمان شرح داده اند و نشان داده اند که نتیجه درمان به طور چشم گیر بهبود یافته است.
  • آزاد سازی انگشتان ماشه ای از راه پوست - تکنیک و نتایج حاصل از استفاده از نوعی چاقوی طراحی شده ویژه
    صفحه 482
    در این مقاله آزاد کردن انگشت ماشه ای از طریق زیر جلدی توسط چاقوی مخصوص شرح داده شده است. عمل به طور سرپایی بی حس موضعی و در مدت دقیقه انجام می گیرد و نویسنده مقاله معتقد است که 5/93 در صد نتیجه رضایت بخش داشته است و
  • مبادرت به بیوپسی گره لنفی خط اول به عنوان اقدام روتین در مبتلایان به سرطان پستان
    صفحه 486
    انجام دیسکسیون زیر بغل عوارض زیادی برای تعداد از بیماران دارد که اهم آن ورم اندام مربوطه و دردهای ناحیه عمل می باشد ولی در صورتی که غدد لنفاوی زیر بغل مثبت باشند دیسکسیون آنها ضروری است و ممکن است در بقا بیمار موثر بوده و از عود موضعی نیز جلوگیری نمایدولی در مواردی که غدد لنفاوی زیر بغل گرفتاری متاستاتیک نداشته باشد دیسکسیون آنها ضرورت ندارد. روش SN اگر دقیق و بدست جراحان با تجربه انجام شود این شانس را به تعداد بیشتری از بیماران می دهد که از انجام دیسکسیون زیر بغل اجتناب و در نتیجه بهتری بعد از عمل برخوردار شوند.
  • آثار بالقوه زیانبار ماده جانب داخل وریدی ید دار در سیر بالینی پانکراتیت حاد خفیف
    صفحه 494
    نویسندگان با بررسی 126 بیمار به این نتیجه رسیده اند که انجام سی تی اسکن با ماده حاجب وریدی ممکن است سبب شدت یافتن پانکراتیت شود بخصوص در بیمارانیکه BMI آن ها 25 یا بیش تر باشد و از لوله معده در زمان درمان استفاده شود و توصیه کرده اند که در پانکراتیت Mild حتی الامکان از سی تی اسکن با ماده حاجب تزریقی اجتناب شود
  • آپاندکتومی باز در مقابل لاپاروسکوپیک
    صفحه 501
    مطالعه انجام شده نشان می دهد علاوه بر آنکه آپانکتومی به روش لاپاروسکوپیک نسبت به روش معمول (باز) هزینه بیشتری برای بیمار ببار می آورد، در کاهش زمان عمل، طول مدت اقامت بیمارستانی و بازگشت به کار تاثیری ندارد. با این حال عوارض محل زخم در روش لاپاروسکوپیک کمتر می باشد.
  • میزان شیوع علایم بعد از کوله سیستکتومی: پیامدهای دراز مدت بعد از کوله سیستکتومی باز در مقابل کوله سیستکتومی از طریق لاپاروسکوپی
    صفحه 506
    برداشتن کیسه صفرا به طریق جراحی اندوسکوپیک و مقایسه آن با روش برداشتن کیسه صفرا از طریق باز کردن شکم موضع مورد توجه و بحث زیاد بوده است. در این مقاله از جهات مختلف دو تکنیک مورد بررسی قرار گرفته و نتایج مقایسه شده است.
  • کنترل خونریزی های ماسیو، نسخه ای به عنوان راهنما
    صفحه 511
    عوارض حاصل از خونریزی های شدید و به دنبال آن تزریق خون و مایعات می تواند در تخصصهای مختلف جراحی نقش مهمی در بهبود بیمار داشته باشد. نیاز به یک برنامه دقیق برای اداره این ناراحتی شدید احساس می شود. در این بررسی اداره Managment خونریزی مورد توجه قرار گرفته و برخورد با آن بحث شده است.
  • در رفتگی فاست گردنی: تکنیک های برای جا اندازی قدامی و تثبیت
    صفحه 517
    در این مقاله نویسندگان گزارشی از تجربته خود در درمان 10 بیمار با صدمه ستون فقرات گردنی که دچار در رفتگی یک طرفه یا دو طرفه فاست بوده اند ارایه نموده و تکنیک درمان از طریق برای جا انداختن و تثبیت ستون فقرات را توضیح می دهند. درمان از طریق قدام و تخلیه دیسک فتق شده که در 5 بیمار از 10 مورد وجود داشته است که در بهبود وضعیت عصبی بیماران موثر بوده است.
  • اختلال عملکرد ارکشن و فقدان انزال
    صفحه 525
    این مقاله بررسی اجمالی اما کامل در مورد علل، تقسیم بندی و درمان اختلال عملکرد ارکشن و فقدان انزال می باشد. در ضمن عصبی بیماران موثر بوده است.
  • عوارض جراحی تیروئید: چگونه از آنها اجتناب کنیم، چگونه آنها را درمان کنیم و... مشاهدات درباره آثار احتمالی آنها در وضعیت کلی بیمار
    صفحه 535
    جراحی تیروئید در منطقه ای از بدن صورت می گیرد که از نظر آناتومی و فیزیولوژی حائز اهمیت است. اگز چه در اکثر موارد عمل برداشتن تیروئید بدون عارضه است مگر در موارد نادر به نظر می رسد عدم دانش و کار آمدی جراح در مورد تیروئید و جراحی آن می تواند عارضه ساز باشد.
  • بیوپسی استرئوتاکتیک پستان با سوزن مرکزی (Core -Needle biopsy)توسط جراح حداقل 2 سال... پیگیری ضایعات خوش خیم
    صفحه 543
    بیوپسی استرئوتاکتیک پستان روز به روز مورد توجه بیش تر قرار گرفته و در آینده می تواند کمک بزرگی به تشخیص ضایعات بدخیم پستان بنماید. این بررسی منافع این وسیله تشخیصی را مورد بحث قرار داده است.
  • اندازه گیری CA125 و اولتراسونوگرافی در تومورهای بینابینی تخمدان
    صفحه 552
    تومورهای تخمدان که مشکوک به سرطاننی بودن هستند یا به عبارت دیگر ممکن است آمادگی برای سرطانی شدن داشته باشند حدود 10 تا 15 در صد سرطانهای تخمدان را تشکیل می دهند. تشخیص زود هنگام این تومورها بسیار حائز اهمیت است. در این بررسی اندازه گیری CA125 و خصوصیات اولتراسونوگرافی در این گونه ضایعات مورد توجه و نتایج حاصل در کل مقایسه شده است.
  • خارج کردن غدد تحت فکی از راه دهان: رویکرد جدید جراحی
    صفحه 560
    اگر چه دسترسی از راه گردن برای غدد تحت فکی یک عمل استاندارد و پذیرفته شده است، در این مقاله تکنیک جراحی از راه دهان برای تومورهای میکس خوش خیم و ضایعات التهابی غدد تحت فکی مورد بحث قرار گرفته و نتیجه در 31 بیمار گزارش شده است.
  • سندرم روده کوتاه
    صفحه 565
    سندروم روده کوتاه مجموعه از علایم بالینی است که در اثر کاهش طول روده ایجاد می گردد. درمان این بیماران بسیار مشکل است. در این مقاله اطلاعات جامعی در مورد علل، فیزیوپاتولوژی و روش های درمانی موجود در اختیار خواننده علاقه مند قرار می گیرد.