فهرست مطالب

مجله راهور
پیاپی 48 (بهار 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/03/28
  • تعداد عناوین: 7
|
  • اسماعیل احسان پور*، بهزاد خلیلی سومرین صفحات 1-30
    زمینه و هدف

    تصادفات وسایل نقلیه با عابران پیاده تهدیدی جدی برای زندگی انسان ها به شمار رفته و شناسایی نقاط حادثه خیز ترافیکی برای عابران پیاده به منظور مدیریت ایمنی تردد این قشر آسیب پذیر اهمیت زیادی دارد. لذا هدف این پژوهش تحلیل فضایی - مکانی سوانح ترافیکی عابران پیاده است.

    روش

    پژوهش حاضر به روش توصیفی - اسنادی و با ماهیتی کاربردی و با هدف شناسایی عوامل محیطی و تاثیر آن در بروز سوانح ترافیکی عابران پیاده، مدل سازی و پیش بینی میزان وقوع سوانح مذکور به نگارش درآمده است. به منظور گردآوری آمار و اطلاعات موردنیاز، از روش کتابخانه ای و به منظور تجزیه وتحلیل داده های فضایی نیز از نرم افزارهای Geoda و ARCGIS استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان دهنده وجود الگوی خوشه ای در پراکنش فضایی سوانح ترافیکی عابران پیاده می باشد. این تصادفات در جهت جغرافیای جنوب غربی - شمال شرقی، به مرکزیت ثقل مناطق مرکزی شهر تهران توزیع پیداکرده است؛ به طوری که کانون های اصلی وقوع سوانح ترافیکی عابران پیاده به ترتیب در محدوده مناطق 26، 15، 25، 5، 4 واقع شده است.

    نتیجه گیری

    برای بررسی فراوانی سوانح ترافیکی عابران پیاده و اولویت بندی آن ها از تابع تراکم کرنل، شاخص نزدیک ترین همسایه و شاخص موران استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که کانون های اصلی وقوع سوانح ترافیکی عابران پیاده، بیشتر متناظر بر موقعیت جغرافیایی بزرگراه های شهر تهران اعم از بزرگراه آزادگان (محدوده پل سعیدی، پل کاظمی، مقابل تره بار مرکزی)، بزرگراه امام رضا (ع)، میدان آقانور و پل افسریه، بزرگراه بابایی محدوده پل استخر تقاطع خیابان های مناطق مرکزی شهر تهران، بزرگراه امام علی (ع)،  بزرگراه بسیج، هم از حیث فراوانی در تراکم تصادفات عابران پیاده و هم شدت تصادف منجر به فوت و جرح، در ردیف حادثه خیزترین مناطق پرخطر با تراکم خیلی زیاد می باشند.

    کلیدواژگان: تحلیل فضایی، سوانح ترافیکی عابر پیاده، نقاط حادثه خیز، مدیریت حمل ونقل شهری
  • چالش های پلیس راهور فراجا در پیشگیری از تصادف ناشی از عوامل انسانی و ارائه راهکارهای مناسب در این زمینه
    محمد پورشمس*، رضا جوادیان، محمود صفارزاده، اسکندر مومنی، حمید فروزان صفحه 2

    حوادث جاده ای و تلفات ناشی از آن یکی از چالش های کنونی جوامع بشری است که هزینه تحمیل کرده است. در ایران به طور میانگین در هر سال 17 هزار نفر براثر تصادفات جاده ای فوت میکنند. در این بین عامل انسانی را به عنوان اصلیترین عامل تصادفات ذکر کرده اند و شرایط بسیاری بر عامل انسانی تاثیرگذار است. در این پژوهش هدف یافتن چالش ها و ارائه راهکار به منظور پیشگیری از تصادفات و کاهش تلفات بوده است.دراین تحقیق با استفاده از مرور پیشینه پژوهش، مبانی نظری و مصاحبه با افراد صاحب نظر و خبره در این زمینه، پرسش نامه ای با 24 سوال که شامل عوامل انسانی موثر بر تصادفات، تدوین گردید و به جامعه آماری داده شد، که پس از تحلیل نتایج به دست آمده، امکان شناخت چالش ها و ارائه راهکارهای مختلف به منظور پیشگیری از تصادفات ناشی از عوامل انسانی به وجود آمد. با استفاده از اسناد بالا دستی، اهداف، چشم انداز، اصول اساسی در خصوص پیشگیری از تصادفات احصاء شده و از طریق مصاحبه با خبرگان عوامل اثرگذار بر چالش های پلیس راهور فراجا در پیشگیری از تصادفات ناشی از عوامل انسانی مشخص شد که پس از تجزیه و تحلیل لازم در این زمینه و تعداد 7 تهدید و 3 ضعف شناسایی گردید که با مشخص شدن چالش ها در این خصوص با کمک نظرات خبرگی امکان ارائه راهکارهایی به منظور پیشگیری از تصادفات ناشی از عوامل انسانی به وجود آمد و در نهایت 12 راهکار جهت رفع این چالش ها احصاء و ارائه گردید.

    کلیدواژگان: تصادف، پیشگیری از تصادف، عامل انسانی، پلیس راهور فراجا
  • محمد پورشمس*، اسکندر مومنی، رضا جوادیان، محمود صفارزاده، حمید فروزان صفحات 31-70
    زمینه و هدف

    حوادث جاده ای و تلفات ناشی از آن یکی از چالش های کنونی جوامع بشری است که هزینه های اقتصادی زیادی را به اقتصاد کشورها تحمیل کرده است. در ایران به طور میانگین در هر سال 17 هزار نفر براثر تصادفات جاده ای فوت می کنند. در این بین، عامل انسانی را به عنوان اصلی ترین عامل تصادفات ذکر کرده اند و شرایط بسیاری همچون خستگی، خواب آلودگی، عدم مهارت، مصرف نوشیدنی الکلی، مواد مخدر و...  بر عامل انسانی تاثیرگذار است. در این پژوهش، هدف یافتن چالش ها و ارائه راه کار به منظور پیشگیری از تصادفات و کاهش تلفات بوده است.

    روش

    این پژوهش از نوع کاربردی است و روش گردآوری اطلاعات در آن، آمیخته اکتشافی است. در این تحقیق با استفاده از مرور پیشینه پژوهش، مبانی نظری و مصاحبه با افراد صاحب نظر و خبره در این زمینه، پرسش نامه ای با 24 سوال که شامل عوامل انسانی موثر بر تصادفات، تدوین گردید و به جامعه آماری 63 نفره که شامل صاحب نظران و خبرگان این حوزه، داده شد. سپس داده های به دست آمده در این مرحله با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل شد و نتایج توصیف کمی به دست آمد. سپس با استفاده از روش SWOT  نقش های چهارگانه این عوامل مشخص شد که پس از تحلیل نتایج  (تجزیه و تحلیل لازم در این زمینه با استفاده از روش های تشکیل ماتریس  IFEو EFE  انجام و به محیط شناسی لازم نیز پرداخته شد) به دست آمد؛ امکان شناخت چالش ها و ارائه راه کارهای مختلف به منظور پیشگیری از تصادفات ناشی از عوامل انسانی به وجود آمد.

    یافته ها

    ارکان جهت ساز در پیشگیری از تصادفات ناشی از عوامل انسانی به روش داده بنیاد به دست آمد و 24 عامل اثرگذار در پیشگیری از تصادفات ناشی از عوامل انسانی به روش تحلیل محتوا مشخص گردید؛ با استفاده از روش SWOT  نقش های چهارگانه احصا شد که 3 عامل ضعف، 7 عامل قوت، 6 عامل فرصت و 7 عامل تهدید بودند (یک عامل بی اثر بود و حذف شد). با مشخص شدن چالش ها در این خصوص با کمک نظرات خبرگی، امکان ارائه راه کارهایی به منظور پیشگیری از تصادفات ناشی از عوامل انسانی به وجود آمد. با توجه به مراحلی که در این تحقیق طی شد، چالش های پلیس راهور فراجا در پیشگیری از تصادفات ناشی از عوامل انسانی در قالب ضعف ها و تهدیدها شناسایی شدند و در نهایت پس از مطرح شدن در جلسه خبرگی و بحث و گفت وگو در این زمینه، تعداد 19 راه کار جهت رفع این چالش ها احصا و ارائه گردید.

    نتیجه گیری

     نتایج این پژوهش نشان دهنده طرحی با 19 راه کار است که هدف اصلی آن پیشگیری از تصادفات ناشی از عوامل انسانی است و با توجه به اینکه عامل انسانی مهم ترین و تاثیرگذارترین عامل در وقوع تصادفات رانندگی می باشد، با اجرایی کردن 19 راه کار برشمرده شده توسط پلیس راهور فراجا می توان قدم موثری در جهت کاهش تلفات انسانی ناشی از تصادفات جاده ای برداشت.

    کلیدواژگان: پلیس راهور فراجا، تصادف، پیشگیری از تصادف، عامل انسانی
  • سید تیمور حسینی، مجید حق شناس*، سجاد امیری صفحات 71-102
    زمینه و هدف

    تشخیص اصالت وسایل نقلیه یکی از موضوعات مورد تاکید کارشناسان واحدهای شماره گذاری و تعویض پلاک بوده و دلایل مختلفی ممکن است موجب تغییر اصالت وسایل نقلیه شده که در مواردی این تغییرات اجتناب ناپذیر بوده و در بعضی موارد هم با توجه به قوانین کشور تغییرات در ارکان وسایل نقلیه از مصادیق جرم بوده و قانونگذار برای آن مجازات کرده است. هدف از پژوهش حاضر شناسایی آسیب های احراز اصالت وسایل نقلیه می باشد.

    روش

    این تحقیق از نظر هدف کاربردی از نظر روش آمیخته از نوع اکتشافی است. جامعه آماری در بخش کیفی، مصاحبه با خبرگان ستاد پلیس راهور به روش نمونه گیری هدفمند و در بخش کمی جامعه آماری کارشناسان شماره گذاری استان تهران به روش طبقه ای بود. بخش کیفی از روش تحلیل تم با استفاده از نرم افزار MAXQDA2020 و در بخش کمی ازتحلیل عاملی تاییدی و برای اعتبارسنجی مدل حاصل از بخش کیفی به روش مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار تحلیل عاملی تاییدی pls3 Smart بهره برداری شد.

    یافته ها

    بیشترین تاثیر آسیب شناسی احراز اصالت وسایل نقلیه در بخش کمی مربوط به بعد آسیب های رفتاری با مقدار361/24، و سپس مربوط به بعد آسیب های زمینه ای با مقدار753/17، درنهایت کمترین تاثیر مربوط به بعد آسیب های ساختاری با مقدار641/4 در الگوی آسیب شناسی احراز اصالت وسایل نقلیه می باشد.

    نتایج

    با افزایش تعداد وسایل نقلیه و پیشرفت علم و فن آوری، لزوم شناخت آسیب های احراز اصالت وسایل نقلیه و کنترل و نظارت بر عملکرد رانندگان و مالکین وسایل نقلیه با استفاده از تجهیزات تخصصی در حوزه احراز اصالت اجتناب ناپذیر شده است.

    کلیدواژگان: اصالت، وسایل نقلیه، آسیب شناسی، کارشناس تصادفات، راهنمایی و رانندگی
  • سعید رمضان زاده*، مصطفی منصور فلاح صفحات 103-130
    زمینه و هدف

    شیفت کاری طولانی مدت و غیر  اصولی، بر توانایی ها، سلامت و ایمنی و کیفیت تصمیم گیری کارکنان پلیس تاثیر منفی می گذارد. بر این اساس، این تحقیق با هدف ارائه یک مدل ریاضی برای برنامه ریزی شیفت کاری گشتی های پلیس راهور فاتب انجام شد. 

    روش

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و به لحاظ ماهیت، پژوهشی اکتشافی از نوع کیفی - کمی و از نظر روش گردآوری داده ها اسنادی-پیمایشی بود. جامعه آماری بخش کیفی، خبرگان راهور فرماندهی انتظامی تهران بزرگ و منطقه 3 و جامعه آماری بخش کمی نیز تمامی کارکنان گشت خودرویی، موتوری و پیاده راهور منطقه 3 تهران بزرگ به تعداد 50 نفر بود. روش نمونه گیری بخش کیفی، هدفمند و حجم نمونه آن 10 نفر و نمونه گیری بخش کمی نیز تمام شمار انجام شد. جهت شناسایی شاخص های مدل که برای طراحی توابع هدف و محدودیت های مدل ریاضی استفاده شد، از پرسش نامه محقق ساخته و برای جمع آوری داده ها، از ابزار پرسش نامه محقق ساخته به علاوه آمار و ارقام موجود به روش اسنادی استفاده شد. برای شناسایی شاخص های مدل از روش دلفی و برای حل مدل ریاضی از برنامه ریزی خطی چندهدفه استفاده شد.

    یافته ها

    روش دلفی منتج به شناسایی شش شاخص شد و بر این اساس، مدل برنامه ریزی خطی چندهدفه شامل دو هدف و 9 محدودیت کارکردی و علامت برای شیفت بندی گشتی ها طراحی شد.

    نتایج

    حل مدل ریاضی ارائه شده در منطقه مورد مطالعه نشان داد که می توان بدین وسیله بار زیادی از دوش برنامه ریزان برداشت. مدل را می توان برای افق برنامه ریزی هفتگی و ماهانه و در سایر مناطق تهران بزرگ، پیاده سازی کرد.

    کلیدواژگان: شیفت بندی، گشتی های پلیس راهور، برنامه ریزی خطی چند هدفه
  • سید محمد سادات حسینی، محمدباقر سلیمی کوچی*، امیر جوزی دستجره، محسن بیرانوند صفحات 131-152
    زمینه و هدف

      امروزه با آمار رو به افزایش تصادفات، لزوم مدیریت ایمنی راه با تمرکز بر شناسایی چالش های اساسی و زیرساختی از جمله شناسایی، ایمن سازی و رفع نقاط حادثه خیز ضرورتی اجتناب ناپذیر است بر همین اساس این پژوهش با هدف شناسایی و تحلیل نقاط حادثه خیز معابر درون شهری همدان صورت گرفته است.

    روش

    پژوهش حاضر برحسب هدف، کاربردی و بر حسب ماهیت و روش اجرا، توصیفی- تحلیلی و استنباطی است و همچنین از نوع کمی است. در این تحقیق برای شناسایی و تحلیل نقاط حادثه خیز معابر درون شهری همدان، آمار تصادفات شهر همدان در سال 1401 بر اساس موقعیت مکانی تحلیل و نسبت به قطعه بندی معابر اقدام و با بر مبنای فراوانی تصادفات، نرخ تصادف و شاخص همسنگ [1]، قطعات حادثه خیز شناسایی و رتبه بندی گردیدند. ابزار گردآوری اطلاعات، فرم های کروکی های ترسیم شده تصادفات (کام)، توسط افسران کارشناس تصادف و همچنین مشاهده میدانی معابر شهر همدان در سال 1400 می باشد. استفاده از سه روش به طور همزمان برای شناسایی نقاط حادثه خیز، نوآوری این تحقیق، قلمداد می گردد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که اگر برای تشخیص نقاط حادثه خیز، صرفا از روش فراوانی تصادفات استفاده شود، نقاط مستعد معابر بزرگراهی به عنوان نقطه حادثه خیز شناسایی خواهند شد در صورتی که اگر از روش نرخ تصادفات استفاده شود، خروجی مطالعه، تقاطع ها و میادین به عنوان نقطه حادثه خیز تعیین خواهند شد و اگر از روش همسنگ استفاده شود، نقاط مستعد بلوارها و معابر شریانی به عنوان نقطه حادثه خیز معرفی خواهند شد.

    نتیجه گیری

    در این تحقیق نشان داده شد که روش های مختلف تعیین نقاط حادثه خیز، نتایج مختلفی را ارائه خواهند کرد و از این جهت لازم است محققین بسته به نوع تحقیق خود، روش مناسب را انتخاب نمایند. این تحقیق برای شهرداری ها، راهداری ها و پلیس راهور نیز جالب توجه می باشد تا در گزارش های مربوط به ایمنی، نوع معابر را نیز مورد مورد توجه قرار دهند. همچنین ترکیب روش های سه گانه فراوانی تصادفات، نرخ تصادف و شاخص همسنگ منجر به نتایج قابل اعتمادی در شناسایی نقاط حادثه خیز شهری و اولویت بندی آن ها خواهد داشت.

    کلیدواژگان: ترافیک، تصادف، نقاط حادثه خیز، همدان، ایمنی راه
  • محسن نوغانی دخت بهمنی*، فاطمه دلدار صفحات 153-180
    زمینه و هدف

    مطالعه حاضر، به منظور کشف و درک انگیزه ها، علل و دلایل اقدام به صحنه زنی و تصادفات ساختگی و ترسیم زمینه های اجتماعی آن با تکیه بر تجربه زیسته کنشگران این عرصه در سال 1402 در شهر مشهد انجام شد.

    روش

    این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر رویکرد، کیفی از نوع تحلیل مضمون می باشد. نمونه ها (افرادی باسابقه حداقل یک بار صحنه زنی) به صورت هدفمند انتخاب گردیدند و داده ها از طریق ابزار مصاحبه روایتی مستقیم با کنشگران گردآوری و با استفاده از روش کیفی تحلیل مضمون تحلیل شد.

    یافته ها

    در میان یافته های توصیفی شاخص هایی چون مرد بودن، در دوره سنی 28-50 ساله بودن، مهاجر بودن از ویژگی های مشترک کنشگران و نیمه شب اتفاق افتادن و در جاده های خلوت و بزرگراه های پرخطر رقم زدن از ویژگی های مشترک عمل صحنه زنی ا ست. از تجزیه وتحلیل مضامین به هفت مضمون اصلی شامل: «مهاجرت»، «پیوند و تقویت افتراقی»، «خانواده گسترده نابسامان»، «ناپایداری اقتصادی»، «تله محرومیت»، «ادراک نابرابری اجتماعی» و «عنصر هیجان در زندگی کارناوالی» برای انگیزه و اقدام به صحنه زنی دست یافتیم.

    نتایج

    صحنه زنی پدیده ایست که بیشترین ارتباطش با مسائل اقتصادی یا سایر انشعاب های آن مانند نابرابری و فقر است و مهم ترین انگیزه افراد در اقدام به صحنه زنی دریافت دیه و رفع مشکلات مالی است.

    کلیدواژگان: صحنه زنی، تصادفات ساختگی، فقر، نابرابری، مشکلات اقتصادی
|
  • Esmail Ehsanpoor *, Behzad Khalili Somarin Pages 1-30
    Background and purpose

    Vehicle accidents with pedestrians are considered a serious threat to human life, and identifying the accident-prone points of pedestrian traffic accidents is very important in order to manage the traffic safety of this vulnerable group. Therefore, the aim of this research is spatial-spatial analysis of pedestrian traffic accidents.

    Method

    The present study was written using a descriptive-documentary method and with an applied nature, with the aim of identifying environmental factors and their effect on the occurrence of pedestrian traffic accidents, modeling and predicting the occurrence of said accidents. In order to collect the necessary statistics and information, the library method was used, and Geoda and ARCGIS software were used to analyze the spatial data.

    Findings

    The research findings show the existence of a cluster pattern in the spatial distribution of pedestrian traffic accidents. These accidents have been distributed in the direction of southwest-northeast geography, with the center of gravity in the central areas of Tehran.

    Conclusion

    The main foci of pedestrian traffic accidents, mostly corresponding to the geographical location of highways in Tehran, including Azadegan highway (Saeedi bridge area, Kazemi bridge, in front of Tara Bar Central), Imam Reza highway (A.S.), Aghanoor square and Afsarieh bridge, Babaei highway area Astakhar Bridge, the intersection of the streets of the central areas of Tehran, Imam Ali (AS) highway and Basij highway, both in terms of the frequency of pedestrian accidents and the severity of accidents leading to death and injury, are among the most dangerous areas with very high density.

    Keywords: Spatial Analysis, Pedestrian Traffic Accidents, Accident-Prone Points, Urban Transportation Management
  • Traffic police challenges in preventing accidents caused by human factors and providing appropriate solutions
    Mohammad Purshams *, Reza Javadian, Mahmoud Saffarzadeh, Eskandar Momeni, Hamid Foruzan Page 2

    Road accidents and the resulting casualties are one of the current challenges of human societies that have imposed significant economic costs on countries. In Iran, an average of 17,000 people die each year due to road accidents. Among them, human factors have been mentioned as the main cause of accidents, The aim of this study was to find challenges and provide solutions to prevent accidents and reduce casualties. In this study using literature review and interviews with relevant experts , a questionnaire with 24 questions that included human factors affecting accidents was developed and given to the statistical population, which after analyzing the results, the possibility of identifying challenges and providing various solutions to prevent accidents caused by human factors was created. Using document analysis method and basic principles regarding accident prevention were statistically analyzed, and through interviews with experts, the factors affecting the challenges of traffic police in preventing accidents caused by human factors were identified, and after necessary analysis in this field and using the methods of forming IFE and EFE matrices, the necessary environmental analysis was done, and 7 threats and 3 weaknesses were identified, which with the identification of challenges in this regard, the possibility of providing solutions to prevent accidents caused by human factors was created with the help of expert opinions and finally, after being raised in the expert meeting and discussion in this regard, 12 solutions were identified and presented to overcome these challenges

    Keywords: Accident, Accident Prevention, Human Factor, Traffic Police
  • Mohammad Purshams *, Eskandar Moemeni, Reza Javadian, Mahmoud Saffarzadeh, Hamid Forouzan Pages 31-70
    Background and Purpose

    Road accidents and the resulting casualties are one of the current challenges of human societies, which have imposed a lot of economic costs on the economies of countries. In Iran, on average, 17 thousand people die each year due to road accidents. In the meantime, the human factor has been mentioned as the main cause of accidents, and many conditions such as fatigue, sleepiness, lack of skills, consumption of alcoholic beverages, drugs, etc. affect the human factor. In this research, the aim was to find challenges and provide solutions in order to prevent accidents and reduce casualties.

    Method

    This research is of an applied type and the method of collecting information in it is mixed exploratory. In this research, using a review of the research background, theoretical foundations and interviews with experts in this field, a questionnaire with 24 questions that includes human factors affecting accidents was compiled and applied to a statistical population of 63 people, which includes Experts and experts in this field were given. Then, the data obtained in this stage were analyzed using SPSS software and quantitative description results were obtained. Then, by using the SWOT method, the four roles of these factors were determined, which was obtained after the analysis of the results (the necessary analysis in this field was carried out using the IFE and EFE matrix formation methods and the necessary ecology was also addressed).  It was possible to recognize the challenges and provide different solutions in order to prevent accidents caused by human factors.

    Findings

    The guiding elements in the prevention of accidents caused by human factors were obtained by the foundation data method, and 24 effective factors in the prevention of accidents caused by human factors were determined by the content analysis method; Using the SWOT method, four roles were calculated, which were 3 weakness factors, 7 strength factors, 6 opportunity factors and 7 threat factors (one factor was ineffective and was removed). By identifying the challenges in this regard with the help of expert opinions, it became possible to provide solutions to prevent accidents caused by human factors. According to the phases that were taken in this research, the challenges of IRI Traffic Police in preventing accidents caused by human factors were identified in the form of weaknesses and threats, and finally after being brought up in the expert meeting and discussion. In this context, the number of 19 solutions to solve these challenges were counted and presented.

    Conclusion

    The results of this research show a plan with 19 solutions whose main goal is to prevent accidents caused by human factors and considering that the human factor is the most important and influential factor in the occurrence of traffic accidents. By implementing the 19 solutions listed by the IRI Traffic Police, an effective step can be taken to reduce human casualties caused by road accidents.

    Keywords: Accident, Accident Prevention, Human Factor, Traffic Police
  • Seyyed Teymour Hosseini, Majid Haghshenas *, Amiri Amiri Pages 71-102
    Background and Purpose

    Identifying authenticity of vehicles one of the issues emphasized by the experts of numbering and plate changing units, and various reasons may change the authenticity of vehicles, which is unavoidable in some cases, according to the laws of the country. Changes in components of vehicles are examples of such a crimes. The purpose of current research is to identify damages of verifying authenticity of vehicles.

    Method

    This research is an exploratory mixed method in terms of practical purpose. In qualitative part, the statistical population was interviews with the experts of traffic police headquarters using a purposeful sampling method, and quantitative part, statistical population was based numbering experts of Tehran province using a stratified method. qualitative part of the theme analysis method was used using MAXQDA2020 software quantitative part, confirmatory factor analysis was used, validate model obtained from the qualitative part, structural equation modeling was used using pls3 Smart confirmatory factor analysis software.

    Findings

    The greatest effect of vehicle authentication pathology quantitative section related to the dimension of behavioral injuries with a value of 24.361, and then related to dimension of contextual injuries with a value of 17.753, finally, the least impact is related to dimension Structural damage with a value of 4.641 is in

    Results

    With the increase in the number of vehicles and the progress science and technology, need to recognize the damage of authenticating vehicles control and monitor performance of drivers and owners of vehicles using specialized equipment in field of authenticating has become inevitable.

    Keywords: Authenticity, Vehicles, Pathology, Accident Expert, Road Traffic
  • Ahmad Souri *, Mostafa Mansour Fallah Pages 103-130
    Background and purpose

    This research was carried out with the aim of providing a mathematical model for planning the work shifts of Rahor Fateb police patrols.

    Method

    In terms of purpose, this research was applied, and in terms of its nature, it was an exploratory research of qualitative-quantitative type, and in terms of the data collection method, it was documentary-survey. The statistical population of the qualitative section of traffic experts of the Greater Tehran Police Command and Region 3, including the regional commanders and senior officers of Region 3, with more than 15 years of specialized service in the field of traffic, and the statistical population of the quantitative section is also all employees of the traffic, motor and pedestrian patrols of the region.

    Findings

    The findings of the Delphi method led to the identification of six indicators. Also, a multi-objective linear programming model was designed including two objectives and 9 functional restrictions and signs for patrol shifts.

    Results

    The solution of the mathematical model presented in the study area showed that a lot of burden can be removed from the shoulders of the planners. The model can be implemented for weekly and monthly planning horizon and in other areas of Tehran,

    Keywords: Shift Planning, Traffic Police Patrols, Multi-Objective Linear Programming
  • Seyyed Mohammad Sadat Hoseini, Mohammadbagher Salimi Koochi *, Amir Jozi Dastjare, Mohsen Bayranvand Pages 131-152
    Background and Purpose

    Today, with the increasing statistics of accidents, it shows the necessity of creating safety and traffic engineering on the roads, in order to reduce accidents; then accident-prone points must be identified, so that the necessary measures can be taken in this direction. This research aims to identify and analyze the accident-prone areas of Hamadan city.

    Method

    The current research is applied in terms of its purpose and descriptive-analytical and inferential in terms of its nature and implementation method and is of a quantitative type. Using the accident statistics of Hamadan city in 2022, regarding the segmentation of roads, and with the methods of identifying accident-prone areas, including accident frequency method, accident rate and equal index, accident-prone parts have been identified and ranked.

    Findings

    In this research, it was shown that if the method of frequency of accidents is detect the accident-prone points, highway passages are determined as the accident-prone points, but if the accident rate method is used, the intersections squares are the accident points are identified and if the same method is used, the boulevards and highways will be an accident-prone spot.

    Conclusion

    In this research, it was shown that different methods of determining accident-prone points give different results, and for this reason, it is necessary for researchers to choose the appropriate method depending on the type of their research. This research is also interesting for municipalities, highways and traffic police to pay attention to the type of roads in the reports related to safety.

    Keywords: Traffic, Accidents, Accident Prone Areas, Hamadan, Road Safety
  • Mohsen Noghani Dokht Bahmani *, Fatemeh Deldar Pages 153-180
    Background and Purpose

    This study was conducted in Mashhad city in 2023 in order to discover and understand the motivations, causes and reasons for staged car accident and drawing its social contexts based on the lived experience of actors in this field.

    Method

    The samples (people with a history of staged car accident at least once) were selected purposefully and the data were collected through the direct narrative interview technique with the actors and analyzed using the qualitative method of thematic analysis. 

    Findings

    Among the descriptive findings, indicators such as being a male, being between the ages of 28 and 50, being a migrant are common characteristics of actors, and happening in the middle of the night and lonely roads and dangerous highways are common characteristics of the action of staged car accident. From the theme analysis, we found seven main themes, which are : “Migration”, “Differential bonding and reinforcement”, “Disordered extended family”, “Economic instability”, “Deprivation trap”, “Perception of social inequality”, and “Element of excitement in carnival life”.

    Results

    Staged car accident is a phenomenon that is most related to economic issues or other branches of it, such as inequality and poverty, and the most important motive for staged car accident is to receive blood money and solve financial problems.

    Keywords: Staged Accident, Staged Car Accident, Poverty, Inequality, Economic Problems