فهرست مطالب

آموزش و پرورش متعالی - سال سوم شماره 4 (پیاپی 12، زمستان 1402)

نشریه آموزش و پرورش متعالی
سال سوم شماره 4 (پیاپی 12، زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1403/05/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • گیو جودی شاه آباد، صادق ملکی آوارسین*، زرین دانشور هریس صفحات 1-19
    مقدمه و هدف

    وفاداری سازمانی مدیران مدارس، مهم ترین عامل اثرگذار برعملکرد آنان است. هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه علی بین اخلاق کاری با وفاداری سازمانی و نقش میانجی گری تعهد سازمانی مدیران مدارس میاندوآب انجام می باشد.

    روش شناسی پژوهش:

     این پژوهش از نوع کاربردی، همبستگی مبتنی بر معادلات ساختاری می باشد. جامعه آماری کلیه مدیران مدارس دخترانه و پسرانه میاندوآب در همه دوره های تحصیلی در سالتحصیلی 1401-1400 است که با استفاده از روش طبقه ای نسبتی 262 نفر بعنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های وفاداری سازمانی کومار و شکهار (2012)، تعهد سازمانی بالفور و وکسلر (1996) و اخلاق کاری پتی (1995) بود. نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان دهنده این بود که هر سه پرسشنامه از برازش نسبی خوبی برخوردار می باشند. داده ها با استفاده از نرم افزار Smart PLS 3.2.8 تحلیل شدند.

    یافته ها

    اخلاق کاری بر وفاداری سازمانی اثر مثبت و معناداری (01/0>p)، تعهد سازمانی بر وفادرای سازمانی اثر مثبت و معناداری (01/0>p)، اخلاق کاری بر تعهد سازمانی اثر مثبت و معناداری (01/0>p) دارد. همچنین اثر میانجی گری تعهد سازمانی در رابطه اخلاق کاری با وفاداری سازمانی (01/0>p) تائید شد.

    بحث و نتیجه گیری

    از آنجا که بهبود و پیشرفت عملکرد مدارس مستلزم اخلاق کاری مطلوب و تعهد و وفاداری مدیران مدارس نسبت به آموزش وپرورش است. لازم است مدیران و کارشناسان مناطق و نواحی آموزش وپرورش در توانمندسازی مدیران مدارس به این مهم توجه ویژه ای داشته باشند.

    کلیدواژگان: اخلاق کاری، وفاداری سازمانی، تعهد سازمانی، مدیران مدارس
  • سمیه حقیقت*، حمیدرضا معتمد، علیرضا قاسمی زاد صفحات 20-35
    مقدمه

    فناوری های جدید، تغییرات عمده ای در کلاس درس بوجود می آورد،که سبب ایجاد تغییرات در ساختارهای آموزشی، الگوهای رفتاری داخل نظام آموزش و پرورش و حتی محتوا آموزشی شده است. موسسات آموزشی در تمام سطوح سعی کرده اند، با ادغام فناوری در روش های آموزشی بهبود فرایندهای یاددهی- یادگیری را تسهیل کنند. وقتی که فناوری اطلاعات در آموزش وپرورش تغییرات عمده ایجاد می کند، بی شک برنامه های درسی نیز تغییر خواهند کرد. هدف اصلی پژوهش حاضر، موانع اجرای فناوری واقعیت افزوده در برنامه درسی نظام آموزش ابتدایی ایران است.

    روش شناسی پژوهش:

    روش پژوهش کیفی است.از روش تحلیل مضمون انجام شد. جامعه آماری صاحب نظران برنامه درسی و کارشناسان تکنولوژی آموزشی و معلمان بودند. که بر اساس نمونه گیری هدفمند 18 نفر انتخاب شدند. ابزار پژوهش، مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. به منظور بررسی روایی و پایایی چهار معیار:1- مقبول بودن 2- تائیدپذیری 3 اطمینان پذیری 4 انتقال پذیری برای ارزیابی مدنظر قرار گرفت.

    یافته ها

    پس از کدگذاری و تحلیل داده های مصاحبه، تعداد 51 مضمون پایه استخراج شد. از این مضامین پایه تعداد 15مضمون سازمان دهنده و در نهایت 6 مضمون فراگیر که شکل دهنده موانع اجرای برنامه درسی مبتنی بر فناوری واقعیت افزوده بودند، شناسایی شدند.

    بحث و نتیجه گیری

    شواهد نشان می دهد که عوامل زیادی موانع استفاده از فن آوری های نوین آموزشی در فرایند تدریس و آموزش می شوند و ترتیب اولویت این موانع با همدیگر در تحقیقات مختلف، متفاوت است.

    کلیدواژگان: برنامه درسی آموزش ابتدایی، فن آوری واقعیت افزوده، موانع اجرایی
  • محسن نیازی، محبوبه مصاحبی*، مصطفی فخرآبادی، فاطمه خوش بیانی صفحات 36-50
    مقدمه و هدف

    پیشرفت تحصیلی به نتایج عملکردی اطلاق می شود که نشان می دهد فرد تا چه اندازه در اهداف خاص فعالیت ها در محیط های آموزشی مانند مدرسه، دانشگاه و...یشرفت کرده است. 

    روش شناسی پژوهش: 

    روش این پژوهش به صورت کیفی و از نوع فراترکیب است که برای گردآوری اطلاعات از روش مطالعه ای بهره گرفته شد. جامعه آماری کلیه مقاله های مربوط به پیشرفت تحصیلی دانش آموزان است که 42 عدد آنها به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند .

    یافته ها

    نتایج پژوهش های گذشته از منابع داخلی طی سال های 1401-1390 جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. از239مقاله استخراج شده،42 مقاله برای تجزیه و تحلیل نهایی انتخاب شده است. همچنین این پژوهش روایی و اعتبار کاپای آن 95/0. و رو به بالا است. نتایج پژوهش با توجه به بررسی مقالات مستخرج شده به 75مفهوم منجر شد و سپس با بررسی یافته های اولیه و با بررسی زمینه های فرعی موجود شش عامل اصلی به دست آمد، که این عوامل شامل عوامل فردی، اجتماعی ،خانوادگی ،آموزشی ،محیطی و زمینه ای است.

    بحث و نتیجه گیری

    در یک جمع بندی کلی می توان گفت با توجه اینکه عملکرد تحصیلی تعیین کننده اهداف و مقاصد آینده دانش آموزان است ،

    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، دانش آموزان، ابعاد پیشرفت تحصیلی، مدرسه، فرا ترکیب
  • فرهاد شفیع پور مطلق * صفحات 51-66

    با گسترش فناوری های مدرن و پیشرفت های صورت گرفته،هوش مصنوعی با سرعت شگرفی در زمینه های مختلف از جمله آموزش و پرورش نفوذ کرده است. هدف پژوهش حاضر، پاسخگویی به سه پرسش چرایی، چیستی، و چگونگی استفاده از هوش مصنوعی در آموزش کودکان و فراگیران بوده است.تحقیق حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی بود و دامنه مطالعه را کلیه مقالات منشتر شده (2023-2010) تشکیل داد. بطور کلی نتایج این مطالعه نشان داد، در رابطه با اینکه یادگیری چه مواردی برای کودکان و دانش آموزان از همان ابتدای تحصیل از طریق هوش مصنوعی لازم است، یافته های نشان داد، مسائلی از قبیل املا، وتصحیح آن، تلفظ کلمات و تنظیم توانایی های دانش آموزان از ابعاد شناختی، عاطفی-هنری، و روانی-حرکتی مواردی می باشند که با فناوری هوش مصنوعی برای آنها ممکن پذیر است. در رابطه با چرایی یادگیری هوش مصنوعی، یافته ها نشان داد،از آنجایی که همه باید برای شهروندی دیجیتالی رشد یابند، و در آینده همه امور زندگی خود را با فناوری های مصنوعی انجام دهند، لذا یادگیری آنها از اوان کودکی ضرورت می یابددر پاسخگویی به چگونگی استفاده از هوش مصنوعی، یافته های نشان داد، تعامل کودکان و فراگیران با اسباب بازی ها، بازی های آموزشی یا ربات های هوشمند،راهبردهای یادگیری کارآمدی برای آنها بشمار می روند.

    کلیدواژگان: هوش مصنوعی، فناوری های نوین، چیستی، چرایی، چگونگی
  • محمد شریفانی*، فاطمه حاجی بابایی صفحات 68-83
    مقدمه و هدف

    استقلال فرهنگی، بنیادی ترین محور استقلال و زیرساخت همه ابعاد دیگر استقلال کشور است. برای تحقق استقلال فرهنگی، تغییر رویکرد تربیتی نظام آموزشی از نگرش غربگرایانه به نگرش اسلامی، راهبرد اصلی است. مقاله حاضر با تمرکز بر نقش متغیر جنسیت در تربیت، به نقد جهت گیری نظام آموزشی کشور در تدوین محتواهای تربیتی و آموزشی می پردازد، که علی رغم هدفگذاری های اسناد بالادستی، شالوده آن برگرفته از رویکرد تربیتی غرب است. به علاوه، به برخی تفاوت های رویکرد تربیتی اسلامی و غربی اشاره می کند.

    روش شناسی پژوهش:

     این تحقیق با روش ترکیبی پرسشنامه و توصیفی و تحلیلی، به تبیین نگاه آیات قرآن و روایات می پردازد تا دیدگاه اسلام را نسبت به نقش جنسیت در محتوای آموزشی و تربیتی یادآور شود.

    یافته ها

    مطابق نتایج این پژوهش، متغیر جنسیت، در محتوای مورد نظر برای تربیت عبادی و اخلاقی تعیین کننده بوده و در پذیرش هویت جنسیتی (فطری)، که باعث ایفای نقش های زنانه و مردانه می شود، موثر است.

    بحث و نتیجه گیری

    در نتیجه، طبق رویکرد تربیت اسلامی، محتوای تربیتی و آموزشی برنامه درسی، باید با محوریت تفاوت های جنسیتی متربیان، طراحی و تدوین شود، تا براساس نظام معیار اسلامی، علاوه بر تاکید بر رشد معنوی دانش آموزان، زمینه را برای ایفای بهتر نقش های وابسته به جنس شان در خانواده و اجتماع، فراهم سازد.

    کلیدواژگان: تربیت اخلاقی، تربیت عبادی، محتوای تربیتی و آموزشی، نقش جنسیتی، هویت جنسیتی.
  • کوروش فاتح نژاد*، نادر شهامت، عبادالله احمدی، احمدرضا اوجی صفحات 85-97
    مقدمه و هدف

    هدف از پژوهش حاضر، طراحی مدل توانمند سازی مدیران آموزشی در آموزش و پرورش بود است.

    روش شناسی پژوهش: 

    پژوهش حاضر از نوع هدف کاربردی- توسعه ای، از لحاظ گرداوری اطلاعات توصیفی و از نظر ماهیت داده ها آمیخته است. که شامل دو بخش اصلی است. در بخش اول با استفاده از ادبیات تحقیق و تحلیل مضمون به شناسایی معیارهای مدل توانمند سازی مدیران پرداخته شد. جامعه آماری شامل کلیه مدیران آموزشی آموزش و پرورش بود به دلیل نامحدود بودن جامعه اماری 384 نفر بع عنوان نمونه انتخاب شد. روایی و پایایی پرسشنامه با استفاده از شاخص AVE و آلفای کرونباخ تائید شد و پرسشنامه ای بین نمونه به صورت خوشه ای توزیع شد و بر اساس 384 پرسشنامه به دست آمده مدل توانمند سازی مدیران در آموزش و پرورش با روش تحلیل عاملی تاییدی تائید شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که مدل توانمند سازی مدیران در آموزش و پرورش شامل ابعاد تحقیق شامل: بعد فردی، بعد سازمانی، بعد ارتباطی، بعد عملکردی، بعد ارزیابی می باشد مولفه های تحقیق شامل: ویژگی های روان شناختی، مهارت های حرفه ای، یادگیری، ویژگی های مدیریتی، ارتباطات شفاف، مشارکت، فرهنگ سازمانی، کنترل مبتنی بر بازخورد، ارزیابی و تشخیص مشکلات، پیگیری پایدار ارزیابی می باشد. همچنین نتایج نشان داد در مدل توانمند سازی مدیران آموزش و پرورش به ترتیب بعد فردی با بار عاملی 0.917 در رتبه اول و بعد سازمانی با بار عاملی 0.801 در رتبه دوم و بعد ارتباطی با بار عاملی 0.832 در رتبه بعدی قرار دارد.

    کلیدواژگان: توانمند سازی، آموزش و پرورش، مدیران آموزشی
  • فاطمه جعفریان*، فریبا جعفریان صفحات 98-106
    هدف

    از تاریخ خلقت بشر، انسان همواره درحال یادگیری و آموزش بوده است. از یک سو روش های آموزشی در طول حیات انسان درکره خاکی همواره تغییر یافته است، از سویی دیگر پیشرفت سریع علوم و تکنولوژی ضرورتهای فراوانی را در ایجاد تحول بنیادی در نظام آموزشی می طلبد، در همین راستا پژوهش حاضر با هدف تاثیر آموزش با دست سازه های ساخت دانش آموز در ارتقاء یادگیری دانش آموزان در درس زیست شناسی انجام شده است.

    روش شناسی: 

    پژوهش حاضرکاربردی و از نوع پژوهش های آزمایشی با دوگروه کنترل و آزمایش به اجراء درآمد، جامعه آماری این پژوهش تعداد60 نفر بوده که به روش تصادفی انتخاب شدند. (آموزش درگروه آزمایش با استفاده از دست سازه های دانش آموزی و درگروه کنترل به شیوه سنتی انجام شد). از طرح پیش آزمون، پس آزمون درگروه های کنترل و آزمایش و از آزمون مستقل t برای محاسبات آماری استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج نمرات پس از بررسی به وسیله آزمونt نشان داد که بین نمرات دو گروه آزمایش وکنترل تفاوت معنی داری وجود دارد، بعبارتی بکارگیری دست سازه های دانش آموزی در ارتقاء یادگیری در درس زیست شناسی تاثیر مثبت دارد.

    نتیجه گیری

    با کاربرد نتایج پژوهشهایی از این دست جهت سامان دهی روش های آموزشی در برنامه ریزی ها ، میتوان به منظور رشد توانایی های شخصیتی و شناختی دانش آموزان، در مواجهه با تحولات روزافزون و موقعیتهای جدید، قدمهای موثری برداشت.

    کلیدواژگان: دست سازه، دانش آموز، یادگیری، زیست شناسی
  • سمیه ابراهیمی دلاز * صفحات 107-125
    مقدمه و هدف

    پژوهش حاضر با هدف بهبود درک دانش آموزان پایه دوم ابتدایی از چگونگی جمع و تفریق اعداد سه رقمی به روش تکنیکی انجام گرفت.

    روش شناسی پژوهش:

     روش پژوهش در این مطالعه روش موردی کیفی بوده است. جامعه آماری دانش آموزان پایه دوم دو کلاس 25و23 نفره دبستان دخترانه سما شهر بیرجند در سال تحصیلی 1402-1401 بودند. در این مطالعه از دو دسته داده های کیفی و کمی استفاده شد. ابزار گردآوری داده های کیفی، مصاحبه با 9 نفراز معلمان گروه درس پژوهی بوده است که دارای تجربه های آموزشی در مقطع ابتدایی بودند. برای تحلیل داده های به دست آمده از روش کدگذاری استفاده شد. داده های کمی شامل نتایج آزمون ریاضی پایه دوم قبل و بعد از اجرای فرآیند درس پژوهی است.

    یافته ها

    به کمک روش شناسی مدل برخواسته از داده ها و تحلیل متن های حاصل از مصاحبه های انجام شده، نتایج حاصل از کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری گزینشی تشریح شده و در کدگذاری باز به 32 عبارت، کدگذاری محوری به 12 عبارت و کدگذاری گزینشی به 6 عبارت دست یافته شد. همچنین نتایج آزمون های دانش آموزان نشان داد روش درس پژوهی بر یادگیری دانش آموزان پایه دوم در جمع و تفریق اعداد سه رقمی به روش تکنیکی موثر بوده است.

    کلیدواژگان: درس پژوهی، جمع و تفریق، اعدادسه رقمی
|
  • Ghive Joudy Shahabad, Sadegh Maleki Avarsin*, Zarin Dneshvar Haris Pages 1-19
    Introduction

    Organizational loyalty of school administrators is the most important factor affecting their performance. The aim of the current research is to determine the causal relationship between work ethics and organizational loyalty and the mediating role of organizational commitment of Miandoab school principals.

    research methodology

    This research is of applied type, correlation based on structural equations. The statistical population is all principals of girls' and boys' schools in Miandoab in all academic years in the academic year 1401-1400, and 262 people were selected as a sample using the proportional stratification method. The tools of data collection were organizational loyalty questionnaires of Kumar and Shekhar (2012), organizational commitment of Balfour and Wechsler (1996) and work ethics of Petty (1995). The results of confirmatory factor analysis showed that all three questionnaires have good relative fit. Data were analyzed using Smart PLS 3.2.8 software.

    Findings

    Work ethic has a positive and significant effect on organizational loyalty (p<0.01), organizational commitment has a positive and significant effect on organizational loyalty (p<0.01), work ethic has a positive and significant effect on organizational commitment (p<0.01). has it. Also, the mediating effect of organizational commitment on the relationship between work ethic and organizational loyalty was confirmed (p<0.01).

    Conclusion

    Because the improvement and development of school performance requires good work ethics and the commitment and loyalty of school administrators towards education. It is necessary for the managers and experts of education regions to pay special attention to this issue in empowering school managers.

    Keywords: Work Ethics, Organizational Loyalty, Organizational Commitment, School Managers
  • Somayeh Haghighat *, Hamidreza Moetamed, Alireza Ghasemizad Pages 20-35
    Introduction

    New technologies bring major changes in the classroom, which have caused changes in educational structures, behavioral patterns within the education system, and even educational content. Educational institutions at all levels have tried to facilitate the improvement of teaching and learning processes by integrating technology into educational methods.When information technology makes major changes in education, the curricula will undoubtedly change as well. The main goal of the current research is the obstacles to the implementation of augmented reality technology in the curriculum of the elementary education system of Iran

    research methodology

    The research method is qualitative. It was done by thematic analysis method. The statistical population consisted of curriculum experts and educational technology experts and teachers. 18 people were selected based on targeted sampling. The research tool was a semi-structured interview. In order to check the validity and reliability, four criteria: 1- Acceptability, 2- Verifiability, 3- Reliability, 4- Transferability were considered for evaluation

    Findings

    After coding and analyzing the interview data, 51 basic themes were extracted. From these basic themes, 15 organizing themes and finally 6 overarching themes were identified and extracted, which formed obstacles to the implementation of the curriculum based on augmented reality technology.

    Discussion and conclusion

    The evidence shows that many factors prevent the use of new educational technologies in the teaching and learning process, and the order of priority of these obstacles is different from each other in different researches.

    Keywords: Elementary Education Curriculum, Augmented Reality Technology, Implementation Barriers
  • Mohsen Niazi, Mahboobeh Mosahebi*, Fatemeh KHOSHBAYANI Pages 36-50

    Educational progress is an issue that has been of concern to all countries in the world, and every year a large amount of society's budget is spent on the education of children and adolescents.. Research Methodology The method of this research is qualitative and meta-composite type, which was used to collect information from a study method. The statistical population is all articles related to the academic progress of students, 42 of which were selected as the sample size. The results of past researches have been collected and analyzed from internal sources during the years 1401-1390. Out of 239 extracted articles, 42 articles were selected for final analysis. Also, this study has a kappa validity of 0.95. And it's up. The results of the research led to 75 concepts according to the review of the extracted articles, and then six main factors were obtained by examining the initial findings and by examining the existing sub-fields, which include individual, social, family, educational, environmental and field factors. it can be said that considering that the academic performance determines the future goals and objectives of the students, in such a situation, questioning and awareness of the various dimensions of the students' academic progress and examining the effect of various factors on it have It is very important. The description and analysis of the opinions and behavioral tendencies of activists in the field of various aspects of students' academic progress provides the possibility to explain the academic progress of their students a more complete knowledge.

    Keywords: Academic Progress, Students, Dimensions Of Academic Progress, School, Metacomposition
  • Farhad Shafiepour Motlagh * Pages 51-66

    With the expansion of modern technologies and the progress made, artificial intelligence has penetrated at a tremendous speed in various fields, including education. The aim of the present research was to answer the three questions of why, what, and how to use artificial intelligence in the education of children and learners. In general, the results of this study showed that in relation to learning what things are necessary for children and students from the very beginning of education through artificial intelligence, the findings showed issues such as spelling, correcting it, pronouncing words and adjusting abilities. Students from cognitive, emotional-artistic, and psycho-motor dimensions are things that are possible for them with artificial intelligence technology. In relation to why learning artificial intelligence, the findings showed that since everyone must grow up to be a digital citizen, and in the future they will do all their life affairs with artificial technologies, therefore learning them from childhood becomes necessary in response to How to use artificial intelligence, the findings showed, the interaction of children and learners with toys, educational games or intelligent robots are effective learning strategies for them.

    Keywords: Artificial Intelligence, New Technologies, What, Why, How
  • Mohammad Sharifani *, Fatemeh Hajibabaei Pages 68-83
    Introduction

    Cultural independence is the most fundamental axis of independence as well as the infrastructure of all other aspects of the country's independence.In order to achieve cultural independence,changing the approach of the educational system from a Western approach to an Islamic approach is the main strategy.Focusing on the changing role of gender in education,the present article critically evaluates the orientation of the country's educational system in compiling educational contents,in which foundations are derived from the western educational approach,despite the goals of the upstream documents.In addition, this paper points to some differences between Islamic and Western approaches to education

    research methodology

    This research with a combined questionnaire,descriptive and analytical method,to discuss the view of the Qur'anic verses and Hadith in order to elaborate the Islamic view on the role of gender in educational content.

    Findings

    According to the results of this research,the variable of gender is decisive in developing desired content for religious,devotional and moral aspect of the education.It also concludes the gender factor is effective in acceptance of the innate gender identity, which leads to the fulfilment of female and male roles and responsibilities in the society.The result of this study showed the educational content of the curriculum should be designed and compiled with the focus on the gender differences of the pupils,according to the approach of Islamic education

    Conclusion

    Therefore,based on the Islamic standard system,It seems the contents needs to emphasize on the spiritual growth of the students,to develop them for roles related to their gender in the family and society.

    Keywords: Educational Attitude, Educational Content, Religious, Moral Education, Gender Role
  • Koorosh Fatehnejhad *, Nader Shahamat, Ebadolah Ahmadi, Ahmadreza Ojinejad Pages 85-97
    Introduction

    The purpose of this research was to design a model for empowering educational managers in education.

    research methodology

    The current research is of the type of applied-developmental purpose, in terms of collecting descriptive information and in terms of the nature of the data, it is mixed. which includes two main parts. In the first part, using research literature and thematic analysis, the criteria of the managers' empowerment model were identified. The statistical population included all the educational managers of education, because the statistical population was unlimited, 384 people were selected as a sample.questionnaire was distributed among the sample in a cluster form, and based on the 384 questionnaires obtained, the model of empowering managers in education was confirmed by the method of confirmatory factor analysis.

    Findings

    The findings of the research showed that the model of empowering managers in education includes research dimensions including: individual dimension, organizational dimension, communication dimension, functional dimension, evaluation dimension. The research components include: psychological characteristics, professional skills, Learning, management characteristics, transparent communication, participation, organizational culture, feedback-based control, evaluation and diagnosis of problems, sustainable follow-up of evaluation. Also, the results showed that in the model of empowering education managers, the individual dimension with a factor load of 0.917 is in the first rank, the organizational dimension is in the second rank with a factor load of 0.801, and the communication dimension is in the next rank with a factor load of 0.832.

    Keywords: Empowerment, Education, Training, Educational Managers
  • Fatemeh Jafarian*, Fariba Jafarian Pages 98-106
    Purpose

    From the history of human creation, man has always been learning and teaching, on the one hand, educational methods have always changed throughout the life of man on the earth, on the other hand, the rapid progress of science and technology requires many necessities in creating a fundamental transformation in the educational system. In this regard, the current research has been conducted with the aim of teaching the effect of hand-made structures made by students in improving students' learning in biology.

    Methodology

    The present research is an applied and experimental research type with two control and experimental groups. The statistical population of this research is 60 people who were randomly selected. (Teaching in the experimental group was done using student hand-made constructions and in the control group in the traditional way). The design of pre-test, post-test in control and experimental groups and independent t-test was used for statistical calculations.

    Findings

    The results of the grades after checking with the t-test showed that there is a significant difference between the grades of the two experimental and control groups, in other words, the use of student constructions has a positive effect on improving learning in the biology course.

    Conclusion

    By using the results of researches like this to organize educational methods in planning, effective steps can be taken to develop the personality and cognitive abilities of students in the face of ever-increasing developments and new situations.

    Keywords: Handmade, Student, Learning, Biology
  • Somayeh Ebrahimi-Dolar * Pages 107-125
    Introduction

    The research was conducted with the aim of improving the second grade students' understanding of how to add and subtract three-digit numbers using a technical method.

    research methodology

    The study method in this research was a qualitative case study. The statistical community of second grade students was two classes of 25 and 23 of the Sama Girls' Primary School in the city of Birjand, in the academic year 2022-2023. The study used two categories of qualitative and quantitative data. The qualitative data acquisition tool was an interview with nine teachers from the research group who had educational experience in primary school. The coding method was used to analyze the data obtained. Quantitative data includes the results of the second grade math test before and after the research process.

    Findings

    With the help of model methodology, we have analyzed the data and texts from the interviews conducted, the results of open coding, axial coding and selective coding are described, and in open coding we have achieved 32 phrases, axial coding we have achieved 12 phrases and selective coding we have achieved 6 phrases. The results of the students ' tests also showed that the teaching method influenced the learning of second-graders in addition and subtraction of three-digit numbers in a technical way.

    Keywords: Study Lesson, Addition, Subtraction, Three-Digit Numbers