فهرست مطالب
نشریه دانش انتظامی آذربایجان شرقی
پیاپی 51 (زمستان 1402)
- تاریخ انتشار: 1402/12/01
- تعداد عناوین: 6
-
سنجش میزان اثربخشی اقدامات فرماندهی انتظامی شهرستان تبریز در کنترل ناآرامی های 1398صفحه 1
تحقیق حاضر با هدف سنجش میزان اثربخشی اقدامات فرماندهی انتظامی شهرستان تبریز با هدف سازماندهی بحران ها در ناآرامی های آبان ماه 1398 انجام گرفت. روش پژوهش کیفی بوده و جامعه مورد مطالعه شامل 32 نفر از اعضای شورای تامین استان و شهرستان، فرماندهان انتظامی و روسای کلانتریها، معاونت های ستادی و فرماندهان یگان ویژه استان می باشند که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از ابزار مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل مضمون انجام گرفت. مقوله های بدست آمده در زمینه ی میزان اثربخشی اقدامات فرماندهی انتظامی شهرستان تبریز به تفکیک نوع اقدامات شامل 4 مقوله در زمینه ی فیلترینگ فضای مجازی (تعدیل اثرات رسانه ها، حذف مجراها و نظام ارتباطی، شناسایی و تضعیف رهبران، جلوگیری از سرایت و شیوع ناآرام)، 4 مقوله در زمینه ی کاربست دوربین های مداربسته(رصد و پایش دقیق نقاط اغتشاشات، شناسایی پیشروان و رهبران ناآرامی ها، ممانعت از اجتماع آشوبگران، روان سازی ترافیک شهری) و 3 مقوله در مورد سرکشی مداوم و ایجاد سد معبر (توانمندسازی نیروهای انتظامی، نظام تصمیم گیری درست، بهره گیری از شیوه های متناسب با وضعیت) می باشند. بر این اساس می توان گفت اقدامات سازماندهی و برنامه ریزی آنها بایستی با هدف قرار دادن رویکردهایی که بتوانند آسیب ها را به حداقل برسانند و از وقوع اغتشاشات در جامعه جلوگیری بکنند، گامی مهم در حفظ نظم و امنیت در جامعه بردارند.
کلیدواژگان: اقدمات بازدارنده، فرماندهی انتظامی، تبریز، کنترل اغتشاشات -
بررسی نقش ابعاد اعتیاد به اینترنت در بلوغ اجتماعی نوجوانان شهر مرندصفحه 2
پژوهش حاضر تلاشی در جهت بررسی نقش اعتیاد به اینترنت در بلوغ اجتماعی نوجوانان شهر مرند بود. به این ترتیب، از روش تحقیق همبستگی استفاده شد. بدین منظور 361 نفر از دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه شهر مرند که در سال تحصیلی 1400-1399 مشغول به تدریس بودند با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب و با استفاده از پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ (1996) و پرسشنامه بلوغ اجتماعی گرین برگر (1990) مورد آزمون قرار گرفتند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون رگرسیون چندگانه استفاده شد. نتایج تحلیل نشان دادکه اعتیاد به اینترنت قادر است در واحد استاندارد 778/4-، (77/4-B=) درصد از واریانس بلوغ اجتماعی، مشکلات اجتماعی قادر است در واحد استاندارد 241/1-، (24/1-B=) درصد از واریانس بلوغ اجتماعی، تاثیر بر عملکرد قادر است در واحد استاندارد 771/0-، (77/0-B=) درصد از واریانس بلوغ اجتماعی، فقدان کنترل قادر است در واحد استاندارد 079/1-، (07/1-B=) درصد از واریانس بلوغ اجتماعی، استفاده مرضی از چت روم قادر است در واحد استاندارد 694/1-، (69/1-B=) درصد از واریانس بلوغ اجتماعی، و بی توجهی به وظایف شغلی و تحصیلی قادر است در واحد استاندارد 271/1-، (27/0-B=) درصد از واریانس بلوغ اجتماعی را به صورت منفی و معنادار پیش بینی کنند.
کلیدواژگان: اعتیاد، اینترنت، بلوغ اجتماعی -
تبیین نقش قدرت های منطقه ای(روسیه، ترکیه، ایران) دربحران ژئوپلیتیکی قره باغصفحه 3
بحران ژئوپلیتکی در منطقه قره باغ یکی از پیچیده ترین مناقشات در منطقه قفقاز می باشد که پیش از فروپاشی شوروی آغاز و تا کنون ادامه دارد ، بررسی این بحران از نگاه جغرافیای سیاسی و ژئوپلیتیک حائز اهمیت می باشد . قرار گرفتن منطقه درگیری در غرب آسیا و در مرکز بیضوی استراتژیک انرژی ، شاهراه اتصال غرب به شرق و موقعیت استراتژیک کشورهای قفقاز جنوبی ، همچنین وجود ذخایر سرشار نفت و گاز و منابع هیدروکربن حوزه دریای خزر باعث شده که تمامی بازیگران منطقه ای به اندازه قدرت خود ،سعی در نقش آفرینی و ایجاد مواضع در این منطقه نمایند البته با وجود قدرت بزرگی همچون روسیه که به نوعی خود را پدر خوانده سیاسی منطقه قفقاز می داند و این منطقه را حیاط خلوت خود و همچنین مکمل ژئو استراتژیک و ژئواکونومیک خود می پندارد، تلاش های دیگر بازیگران را در حل این بحران به نوعی خنثی می نماید تا هژمونی منطقه ای خود را حفظ کند و از این بحران حداکثر بهره برداری را به نفع خود داشته باشند . پژوهش حاضر از نظر ماهیت موضوع از نوع تحلیلی -تبیینی بوده و از طریق گردآوری اسناد، مدارک و اطلاعات موجود در کتب و اسناد علمی و طبقه بندی محتوایی آن ها به دست آمده است و در در یافته های پژوهش سعی شده نقش قدرت های منطقه ای در بحران ژئوپولیتیکی قره باغ تشریح گرددو نتایج حاکی از این مطلب است که تداوم این بحران طی سالها درگیری نشان دهنده عدم تمایل برخی کشورها به پایان این بحران است زیرا انتفاع آنها از این درگیری بر پایان یافتن بحران ارجحیت دارد و در طول زمان های مختلف گرایش قدرت ها به یکی از دو طرف درگیر در این منازعه نشان از عدم موضوعیت ، حل بحران برای این قدرت ها را نمایش دهد.
کلیدواژگان: قره باغ، بحران ژئوپلیتیکی، قدرت منطقه ای، ارمنستان، آذربایجان -
راهکارهای کاهش موانع تولید دانش انتظامی و افزایش پشتیبانی ها در چارچوب واقعیت ها و محدودیت های بخشی و سازمانیصفحه 4
موانع متعددی در کاهش تولید دانش انتظامی در سازمان نیروی انتظامی وجود دارد. با ظهور و بروز فناوری اطلاعات و ارتباطات و پیشرفت سریع علوم و شکل گیری جرایم نوین و مرتبط بودن وظایف سازمان نیروی انتظامی با امنیت در معنای وسیع آن، ضرورت تولید دانش انتظامی و استفاده از دانش تولید شده در این سازمان بیشتر احساس می شود. اما مسئله این است چه علل و عواملی مانع تولید دانش انتظامی می شوند و چه راهکارهای برای کاهش موانع تولید دانش انتظامی وجود دارد. در این مقال سعی گردیده عوامل مانع تولید دانش انتظامی مانند سیستم مدیریتی، عدم تخصیص منابع مالی، موانع بروز استعداد های سازمانی، تخصصی نبودن و عدم آشنایی به نحوه مدیریت، نگاه سازمان در تولید دانش به بیرون، پایین بودن حقوق و مزایا و تاثیر آن بر عدم جذب داوطلبان شایسته و از دست رفتن کارکنان متخصص مورد بررسی قرار گرفته و برای مرتفع شدن موانع تولید دانش انتظامی با توجه به واقعیت ها و و افزایش پشتیبانی ها راهکار های ارائه گردد تا با استفاده از آنها به امنیت مطلوب دست یافت. روش تحقیق پدیدار شناختی یا رویکرد کیفی با هدف کابردی می باشد.که از طریق روش کتابخانه ای و تجربی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.یافته های پژوهش حاکی از این است که موانع متعددی درتولید دانش انتظامی وجود دارند که با بکارگیری راهکارهای و افزایش پشتیبانی ها در چارچوب واقعیت ها و محدودیت های بخشی و سازمانی می توان به تولید دانش انتظامی گردد دست یافت.
کلیدواژگان: راهکار، موانع، تولید، دانش انتظامی، اطلاعات و فن آوری -
نگاهی به مقوله قومیت در ایران از منظر فرایند جهانی شدنصفحه 5
قومیت با تمدن و فرهنگ مردمان از بدو آفرینش تا بحال اجین گردیده و به نوعی سنگ بنای تشکیل جوامع امروزی و ایجاد تنوع های فرهنگی و اجتماعی گردیده و تکثر قومیت ها در تاریخ ایران موجبات اتحاد ملی و انسجام و از همه مهمتر در رشد و بالندگی کشورمان دخیل بوده و به نوعی به عنوان ابزار قدرت تمام شدنی می باشند .فرایند جهانی شدن به مثابه دگرگونی در سازمان فضایی و روابط فرهنگی و اقتصادی، ابعاد مختلف زندگی بشر را تحت تاثیر قرار داده است. جهانی شدن با جریان آزاد اطلاعات، ارتباطات و تغییر در تعاملات و ارتباطات از سطح خرد تا کلان، چالشها و فرصت هایی را در مقابل جامعه جهانی ایجاد کرده است. یکی از حوزه های تاثیرپذیر از جهانی شدن مسئله قومیتها در کشورهای با تنوع قومیتی مثل ایران بوده است.روش پژوهش در این مقاله، از نوع کاربردی و با استفاده از بررسی اسناد کتابخانه ای و پایش سایت های اینترنتی به دنبال پاسخ به این سئوال است که : قومیت به چه میزان در اتحاد ملی ایران اسلامی در فرایند جهانی شدن تاثیر گذار باشد ؟ نتایج نشان می دهد، وجود تنوع قومیتی در ایران از چندین هزار سال تا حالاموجبات بروز و ظهور فرهنگ ها- آداب و سنن و تقویت کننده امنیت ملی ایران نقش آفرینی بوده و بدین جهت است که دشمن از این قدرت بزرگ قومیت ها در ایران هراس داشته و از اول انقلاب سعی بر فعال نمون گسل قومیتی در ایران را دنبال می نماید. تقویت نقش و جایگاه اقوام- برخورداری عادلانه از منافع ملی و استفاده از ظرفیت آنها در تصمیم گیری های کلان، می توان در فرایند جهانی شدن نیز این ظرفیت را تقویت ،حفظ و گفتمان جدیدیی در حکمرانی متعالی اسلامی در جهان ایجاد نماید.
کلیدواژگان: قومیت، ایران، جهانی شدن، نگرش، فرهنگ، هویت -
تحلیل و بررسی سازمان براساس استعاره های رفتاریصفحه 6
سازمانها و نهادهای دولتی و مردمی ، قلب تپنده جوامع امروزی بوده که مهمترین و اصلی ترین سرمایه آنها نیروی انسانی کارآمد و متهد آنها می باشد .مهمترین مولفه ای که در حوزه نیروی انسانی مهم و بی بدیل با خروجی سازمان است ، فرهنگ سازی رفتار سازمانی در راستای خط و مشی های تعریف شده بوده و هر قدر رفتار افراد و سازمان به سمت مطلوب حرکت کند، رضایتمندی و بهره وری در سازمان سیر صعودی به خود خواهد گرفت. استفاده از استعاره ها در جهت تسهیل فرایند تحول سازمانی، یکی از بزرگترین دستاوردهای پژوهشگران و مشاوران سازمان در سالهای اخیر می باشد.طرح پژوهش در این مقاله، از نوع هدف کاربردی و با استفاده از بررسی اسناد کتابخانه ای و تجارب فرماندهی و مدیریت اینجانب در طول سالیان خدمت در فراجا بوده و به دنبال پاسخ به این سئوال است که : استفاده از استعاره های رفتاری در سازمان فراجا به چه میزان در بهره وری سازمان نقش آفرین می باشد؟ نتایج نشانگر این موضوع بوده که به جهت ارتباط فراجا با کل جامعه و اهمیت توجه به حق و حقوق جامعه و شهروندان، استفاده از استعاره های رفتاری در راهبردی های سطح کلان سازمان، خیلی مهم بوده و می تواند گفتمان جدیدی را در فراجا شکل داده که نمونه بارز آن مطالعه و بازتعریف تحول در سند معماری فراجای آینده می باشد.
کلیدواژگان: استعاره، سازمان، تغییر، فرهنگ، معماری، رفتار خادمانه
-
Measuring the effectiveness of Tabriz administrative command measures in controlling the riots in 2019Page 1
The present research was conducted with the aim of evaluating the effectiveness of controlling measures taken by the Tabriz Police Command during the unrest of November 2019. It was a qualitative research and the population studied in this research includes 32 members of the province and city supply council, police and chiefs of police stations, deputy staffs and commanders of the province, who were selected by purposive sampling method. The data collection tool in this research was a semi-structured interview. The data were analyzed through content analysis. The findings show that 4 categories in the field of filtering the virtual space (adjusting the magical effects of the media, removing channels and communication systems, identifying the leaders, preventing the spread of unrest), 4 categories in the field of using CCTV cameras (monitoring the unrest points, identifying the leaders of the unrest, preventing rioters from gathering, smoothing the urban traffic) and 3 categories regarding continuous control and making roadblocks in the starting points of the riots (empowerment of police forces, correct decision-making system, using appropriate methods considering the situation) are found. Accordingly, it can be said that The organizing and planning actions of the police should take an important step in maintaining order and security in society by targeting approaches that can minimize damages and prevent disturbances in the society.
Keywords: : Preventive Measures, Police Command, Tabriz, Riot Control -
Examining the role of Internet addiction dimensions in the social maturity of adolescents in Marand cityPage 2
The present study was an attempt to investigate the role of Internet addiction in the social maturity of adolescents in Marand city. In this way, the correlation research method was used. For this purpose, 361 second grade female students of Marand city who were teaching in the academic year of 2018-2019 were selected using the cluster sampling method and using the Young Internet Addiction Questionnaire (1996) and the Greenberger Social Maturity Questionnaire (1990). ) were tested. In order to analyze the data, multiple regression test was used. The results of the analysis showed that Internet addiction can be found in the standard unit of -4.778, (B=4.77) percent of the variance of social maturity, social problems can be found in the standard unit of -1.241, (B=1.24) ) the percentage of the variance of social maturity, the effect on performance is able in the standard unit -0.771, (B=-0.77) the percentage of the variance of social maturity, the lack of control is able in the standard unit -1.079, (1.07 (B=-) percentage of the variance of social maturity, pathological use of chat room is able in the standard unit -1.694, (B=-1.69) percentage of the variance of social maturity, and neglecting work and academic duties is able in the standard unit -1.271, (B=0.27) predict the percentage of social maturity variance negatively and significantly.
Keywords: Addiction, Internet, Social Maturity -
Explaining the role of regional powers (Russia, Turkey, Iran) in the geopolitical crisis of KarabakhPage 3
The geopolitical crisis in the Nagorno-Karabakh region is one of the most complex conflicts in the Caucasus region, which began before the collapse of the Soviet Union and continues until now. It is important to examine this crisis from the point of view of political geography and geopolitics. The location of the conflict zone in West Asia and in the center of the strategic energy ellipse, the highway connecting the West to the East, and the strategic location of the South Caucasus countries, as well as the presence of rich oil and gas reserves and hydrocarbon resources in the Caspian Sea basin, have made all regional players use their strength. try to play a role and establish positions in this region, of course, despite the presence of a great power like Russia, which somehow considers itself the political godfather of the Caucasus region.and considers this region as its backyard as well as its geo-strategic and geo-economic complement, it somehow neutralizes the efforts of other actors in solving this crisis in order to maintain its regional hegemony and to take maximum advantage of this crisis for the benefit of have their own In terms of the nature of the subject, the present research is analytical-explanatory and has been obtained through the collection of documents, documents and The regional powers in the geopolitical crisis of Karabakh are explained and the results indicate that the continuation of this crisis during the years of conflict shows the unwillingness of some countries to end this crisis because their profit from this conflict is preferable to the end of the crisis and during At different times, the tendency of the powers to one of the two parties involved in this conflict shows the lack of objectivity in solving the crisis for these powers.information available in scientific books and documents and their content classification, and the role of
Keywords: Karabakh, Geopolitical Crisis, Regional Power, Armenia, Azerbaijan -
Solutions to reduce barriers to law enforcement knowledge production and increase support in the context of sectoral and organizational realities and constraintsPage 4
There are several obstacles to reducing the production of law enforcement knowledge in law enforcement. With the advent of information and communication technology and the rapid development of science and the formation of new crimes and the relationship between the duties of the police force and security in its broadest sense, the need to produce law enforcement knowledge and use the knowledge produced in this organization is felt more. But the question is, what are the causes and factors that hinder the production of law enforcement knowledge? The organization in the production of external knowledge, low salaries and benefits and its impact on the lack of qualified volunteers and the loss of specialized staff have been examined and solutions to remove barriers to the production of law enforcement knowledge according to the facts and increase support. Be provided to achieve the desired security by using them. The research method is phenomenological or qualitative approach with an applied purpose, which has been analyzed through library and experimental methods.The research findings indicate that there are several obstacles in the production of law enforcement knowledge that by applying strategies and increasing support in the context of realities and sectoral and organizational constraints, security in its broadest sense can be achieved.
Keywords: Solutions, Barriers, Production, Law Enforcement Knowledge, Information, Technology -
A look at the category of ethnicity in Iran from the perspective of the globalization processPage 5
Ethnicity has been associated with the civilization and culture of the people since the beginning of creation and has become a kind of cornerstone for the formation of today's societies and the creation of cultural and social diversity, and the multiplicity of ethnicities in the history of Iran has led to national unity and cohesion, and most importantly, to the growth and development of our country. They are involved and in a way they are expendable as a tool of power.The process of globalization as a transformation in spatial organization and cultural and economic relations has affected various aspects of human life. Globalization with the free flow of information, communication and change in interactions and communications from the micro to macro level has created challenges and opportunities for the global community. One of the influential areas of globalization has been the issue of ethnicities in ethnically diverse countries like Iran.The research method in this article is of an applied type and by using library documents and monitoring websites, it seeks to answer the question: To what extent does ethnicity affect the Islamic National Union of Iran in the process of globalization? The results show that the existence of ethnic diversity in Iran has played a role since several thousand years due to the emergence of cultures- customs and traditions and strengthening the national security of Iran, and that is why the enemy was afraid of this great power of ethnicities in Iran.And since the beginning of the revolution, he has tried to actively follow the pattern of ethnic fault in Iran. Strengthening the role and status of ethnic groups - fair enjoyment of national interests and use of their capacity in making big decisions, this capacity can be strengthened, preserved and a new discourse in Islamic transcendental governance in the world can also be strengthened in the process of globalization.
Keywords: Ethnicity, Iran, Globalization, Attitude, Culture, Identity -
Organizational analysis based on behavioral metaphorsPage 6
Public and governmental organizations and institutions are the beating heart of today's societies, whose most important and main capital is their efficient and committed human resources. The most important component in the field of human resources, which is important and irreplaceable with the organization's output, is the culturalization of organizational behavior in It is in line with the defined policies and the more the behavior of individuals and the organization moves in the desired direction, the satisfaction and productivity in the organization will increase. The use of metaphors to facilitate the process of organizational transformation is one of the greatest achievements of researchers and organization consultants in recent years.The research plan in this article is of the type of practical purpose and by using library documents and my command and management experiences during my years of service in Faraja and seeks to answer the following question:To what extent does the use of behavioral metaphors in Faraja organization play a role in the productivity of the organization? The results show that for Faraja's relationship with the whole society and the importance of paying attention to the rights of society and citizens, the use of behavioral metaphors in the organization's macro-level strategies is very important and can form a new discourse in Faraja that A clear example of that is the study and redefinition of the transformation in the Faraja Future Architecture document.
Keywords: Metaphor, Organization, Change, Culture, Architecture, Servant Behavior