فهرست مطالب

نشریه صنعت و دانشگاه
سال پانزدهم شماره 57 (پاییز و زمستان 1401)
- تاریخ انتشار: 1403/07/05
- تعداد عناوین: 12
-
-
صفحات 1-24
هدف پژوهش حاضر، ارائه یک تجزیه و تحلیل جامع از رابطه بین صنعت 4.0 و کارآفرینی دانشگاهی و بررسی روندهای گذشته، حال و آینده این چشم انداز پویا است. همچنین، با استفاده از شواهد تجربی از مطالعات مختلف، به تاثیر تحول آفرین فناوری های صنعت 4.0مانند هوش مصنوعی، بلاک چین و اینترنت اشیا بر موسسات دانشگاهی پرداخته است. یافته های پژوهش بر ماهیت پویای تغییرات تکنولوژیکی و بر نیاز به مطالعات طولی برای ثبت روندهای در حال تحول در طول زمان تاکید می کند. این مطالعه همچنین تنوع جهانی در پاسخ به صنعت 4.0را آشکار می کند و بر تاثیر پویایی های منطقه ای و زمینه های فرهنگی صحه می گذارد. همچنین در پژوهش حاضر، نقش محوری چارچوب های سیاستی و حاکمیتی را در شکل دهی به کارآفرینی دانشگاهی، معرفی عوامل تسهیل کننده و موانع در زمینه های مختلف مورد بررسی قرار داده است. با بینش هایی که ضرورت وجود تیم های تحقیقاتی مشترک برای ارائه دیدگاه های متنوع را آشکار می کند؛ همکاری بین رشته ای به عنوان یک موضوع کلیدی ظاهر می شود. نهایتا، این مطالعه با توصیه های راهبردی برای تحقیقات آینده که اهمیت تحقیقات عمیق در مورد فناوری های خاص، مطالعات طولی، تحلیل های فرهنگی، بررسی سیاست ها و رویکردهای بین رشته ای را برجسته می کند؛ پایان می یابد.
کلیدواژگان: صنعت 4.0، کارآفرینی دانشگاهی، تحول فناوری، همکاری میان رشته ای -
صفحات 25-42
مقاله ی حاضر کوششی است برای شناخت بهتر زمینه های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تحول خواهی و همچنان مولفه ها و ابعاد آن در اشعار «علی اکبر صابر» مندرج در کتاب «هوپ هوپ نامه». تحول خواهی در این مقاله به معنی گسست از سنت یا بازنگری در آن با هدف تحقق تجدد و مدرنیته بکار رفته است. این تحقیق در چارچوب «رویکرد بازتاب» و با استفاده از روش های «تحلیل محتوای کیفی» و روش «کتابخانه ای» اجرا شد. روش تحلیل محتوای کیفی برای تحلیل متن اشعار و روش کتابخانه ای برای توصیف و معرفی زمینه های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی شکل گیری چنین گرایشی استفاده شد. «رویکرد بازتاب» در کنار رویکردهای «شکل دهی» و «اثر به مثابه نهاد اجتماعی» سه رویکرد اصلی در سنت جامعه شناسی ادبیات را شکل داده است. مفهوم رویکرد بازتاب، که مهم ترین جریان در جامعه شناسی ادبیات است، این است که اثر ادبی همچون آیین ه ای است که واقعیات اجتماعی را انعکاس می دهد. یافته ها نشان داد که تغییرات سریع و بنیادین سیاسی و اجتماعی که در جامعه ی شاعر از قرن نوزده میلادی آغاز شده بود و فضای اجتماعی را با مفاهیم و پدیده های جدید مواجه می کرد، نمود مستقیم و روشنی در اشعار مندرج در کتاب هوپ هوپ نامه دارد؛ همچنین مولفه ها و ابعاد این تحول و تحول خواهی نیز مشخص و تبیین شد؛ از جمله ی این مولفه ها می توان به حاکمیت قانون، نشر معارف، تحصیل دختران، مبارزه با خرافات، جنبش مشروطیت، احزاب، حقوق شهروندی و... اشاره کرد.
کلیدواژگان: علی اکبر صابر، سنت، تحول خواهی، رویکرد بازتاب، شهروندی، حقوق زنان، آموزش نوین -
صفحات 43-62
«کارآفرینی اجتماعی» مفهومی بین رشته ای است که در رشته های مدیریت، اقتصاد، روانشناسی و جامعه شناسی مطرح شده و می تواند راهکار مناسبی برای حل مسائل اجتماعی و رانه ای برای تغییرات اجتماعی و توسعه اقتصادی باشد. طی یکی دو دهه گذشته اقدامات کارآفرینانه و انواع آن در کشور گسترش یافته و در این میان شناخت و دسته بندی ارزش های کارآفرینانه بسیار حایز اهمیت است. این مقاله با هدف تحلیل و سنخ بندی جامعه شناختی مولفه های نظام ارزشی مشوق کارآفرینی اجتماعی زنان شهر تهران انجام شد. با استفاده از رویکرد پژوهش کیفی تلاش گردید ضمن شناخت و فهم فرایند شکل گیری نظام ارزشی زنان کارآفرین اجتماعی، به دسته بندی این ارزش ها بپردازیم. برای گردآوری و تحلیل یافته ها از روش تحلیل محتوای کیفی استفاده گردید. و از طریق نمونه گیری هدفمند و مصاحبه نیمه ساخت یافته با 17 زن کارآفرین اجتماعی که به عنوان «موسس» سازمان شناخته می شدند، داده ها، گردآوری، کدگذاری و تجزیه وتحلیل شده و سپس در نتیجه فرایند تبدیل مفاهیم به مقوله های انجام شده، از تعداد 108 مقوله به بیست و سه مفهوم، و نهایتا پنج مقوله فرعی و در پایان به سه مقوله اصلی تقلیل یافته است. یافته های پژوهش نشان می دهد؛ مهمترین ارزش های زنان کارآفرین اجتماعی، توجه به دیگران و ارتقا سطح زندگی آنها (ارزش های جمع گرایانه)، قدرت طلبی و محافظه کاری (ارزش های فردگرایانه) می باشد.
کلیدواژگان: کارآفرینی اجتماعی، ارزش های زنان کار آفرین اجتماعی، توجه به دیگران، قدرت طلبی، محافظه کاری -
صفحات 63-86
انتخاب استراتژی کلان در هر سازمان و بنگاه اقتصادی نقش بسزایی را در آینده آن سازمان دارد. از آنجا که منابع سازمان محدود است و سازمان نمی تواند در تمامی فناوری های خود سرمایه گذاری نماید لذا تعیین اولویت فناوری های سازمان و تعیین استراتژی مناسب برای این فناوری ها بسیار مهم است. هدف از تحقیق حاضر ارائه مدلی جهت تعیین استراتژی های اکتساب تکنولوژی در در سازمان بهزیستی براساس نظریه زمینه ای کلاسیک بود. این تحقیق از نوع کاربردی طبقهبندی میشود. همچنین، از نظر چگونگی گردآوری دادههای مورد نیاز، در گروه «تحقیق آمیخته اکتشافی» است. جامعه آماری تحقیق در بخش کیفی شامل صاحب نظران حوزه مدیریت تکنولوژی و مدیران ارشد سازمان بهزیستی شهر تهران بود و اما روش نمونه گیری آن نظری بود. جامعه آماری بخش کمی در برگیرنده کلیه مدیران و کارشناسان سازمان بهزیستی شهر تهران بود. در بخش کمی پژوهش از روش نمونه گیری غیر احتمالی در دسترس استفاده می شود. لذا حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران شامل 292 نفر مدیران و کارشناسان سازمان بهزیستی شهر تهران تعیین شد. براساس داده بنیاد کلاسیک گلیزری نقشه مدل تعیین استراتژی های اکتساب تکنولوژی در سازمان بهزیستی مشخص شد. بر این اساس استراتژی های سازمانی بر مبنای استراتژی های فنی و از طریق استراتژی های مالی و استراتژی های محیطی و با درنظر گرفتن عوامل مداخله گر منجر به پیامدهای اثربخشی سازمان، رضایت ارباب رجوع و انطباق با نیازهای جامعه هدف می شود. نوع روابط میان نشانگر و مضامین مدل تعیین استراتژی های اکتساب تکنولوژی در سازمان بهزیستی نیز با توجه به کدگذاری صورت گرفته در قالب مدل ارائه گردید.
کلیدواژگان: تعیین استراتژی، اکتساب تکنولوژی، سازمان بهزیستی، داده بنیاد -
صفحات 87-106
مسیریابی شبکه ای پهپادها برای عملیات جست وجو و نجات یک چالش مهم است. این چالش به دلیل محدودیت های فیزیکی پهپادها، شرایط محیطی نامساعد، و محدودیت های زمانی است. در این مقاله، یک روش جدید برای مسیریابی شبکه ای پهپادها با استفاده از الگوریتم Q-Learning ارائه شده است. این الگوریتم به پهپادها امکان می دهد تا به صورت خودکار بهترین مسیرها را در محیط های پیچیده ترسیم کنند و همچنین با تغییرات محیطی سازگار شوند. نتایج شبیه سازی های انجام شده نشان می دهد که الگوریتم Q-Learning می تواند مسیرهای کوتاه تر و کارآمدتری را نسبت به الگوریتم های حوزه ژنتیک پیدا کند. این نتایج نشان می دهد که الگوریتم Q-Learning می تواند یک روش امیدوارکننده برای بهبود مسیریابی شبکه ای پهپادها در عملیات جست وجو و نجات باشد.
کلیدواژگان: بهینه سازی، الگوریتم ژنتیک، الگوریتم Q-Learning، مسیریابی پهپادها، شبکه ای از پهپادها -
صفحات 107-124
هدف تحقیق حاضر شناسایی عوامل موثر بر یکسان سازی نرخ های حق بیمه دریافتی در راستای سیاستگذاری مدیریت منابع، مصارف و ذخایرمالی سازمان تامین اجتماعی است. روش تحقیق آمیخته کیفی-کمی بود. جامعه آماری خبرگان مسلط به موضوع هستند و با روش گلوله برفی 20 نفر به عنوان حجم نمونه تعیین شد. روش گرداوری داده ها در بخش کیفی کتابخانه ای و میدانی است و روش گردآوری داده ها در بخش کمی میدانی با استفاده از پرسشنامه می باشد. روایی پرسشنامه از طریق نظرات خبرگان و جهت بررسی پایایی از روش آلفای کرونباخ استفاده شد جهت تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کیفی از روش گرندد تئوری و در بخش کمی از روش دلفی و نرم افزار SPSS5 استفاده شد. یافته ها نشان داد برای مدل 37 زیر مولفه شناسایی شد که7 عامل علی شامل نحوه پرداخت حق بیمه، رشد حق بیمه، نرخ وصول حق بیمه و...، 8 عامل زمینه ای شامل مدت زمان تعلق گرفتن مزایای بیمه، تعداد جمعیت مستمری بگیر، متناسب سازی با میزان سنوات و... 7 عامل مداخله گر شامل نرخ تورم، نرخ بیکاری، ارزش و قدرت خرید پول ملی و... ، 11 راهبرد شامل نظام چند لایه تامین اجتماعی، توسعه ظرفیت سازمانی و بهبود مدیریت، اعمال سیاست هایی در جهت توسعه مدیریت ذخایر صندوق ها و... 4 پیامد شامل استقلال مالی و اداری، حفظ منابع مالی برای پرداخت تعهدات آتی و... که نتایج دلفی مدل حاکی از مناسب بودن عوامل شناسایی شده بود.
کلیدواژگان: بیمه، سیاستگذاری، سازمان تامین اجتماعی، نرخ حق بیمه، یکسان سازی -
صفحات 125-140
سرمایه فکری ترکیبی از دارایی های نامشهود، دارایی انسانی و زیرساخت هایی است که سازمان را در انجام وظایفش توانمند می سازد. سرمایه های ساختاری، انسانی و رابطه ای از اجزای تشکیل دهنده سرمایه فکری هستند که ترکیبی از دارایی های نامشهود، دارایی انسانی و زیرساخت هایی می باشند که سازمان را در انجام وظایفش توانمند می سازد. بر همین اساس هدف اصلی تحقیق حاضر طراحی روابط درونی بین سرمایه های ساختاری، انسانی و رابطه ای در صنعت بیمه با استفاده از مدل سازی ساختاری تفسیری (ISM) است. روش در این پژوهش کمی (توصیفی – پیمایشی) بوده و با استفاده از روش گلوله برفی 15 متخصص در حوزه مدیریت دولتی و رفتار سازمانی که در زمینه سرمایه فکری و سرمایه اجتماعی صاحب اثر بودند و در صنعت بیمه نیز سابقه مدیریتی داشته اند به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند که با روش مدل سازی ساختاری تفسیری (ISM) روابط درونی بین مولفه های تحقیق شناسایی شدند.
کلیدواژگان: سرمایه ساختاری، سرمایه انسانی، سرمایه رابطه ای، صنعت بیمه -
صفحات 141-162
مقاله حاضر به رصد وضعیت شغلی فارغ التحصیلان دانشگاهی و شناسایی مهمترین چالش ها و مشکلات آنها در مسیر کاریابی در بازه زمانی 10 سال اخیر می پردازد. رویکرد تحقیق ترکیبی است. در فاز اول تحقیق، پرسشنامه آنلاین طراحی شد و به جامعه آماری 2088 نفری ارائه شد و 268 نفر از آنها در پیمایش شرکت کردند. یافته های توصیفی حاصل از پیمایش نشان می دهد که، 68.3 درصد از فارغ التحصیلان که از این تعداد 35.1 درصد از آنها شغل دائم دولتی و کمترین تعداد معادل با 6.3 درصد خود اشتغال بودند و 31 درصد هم بیکار و در جستجوی کار می باشند. 47 درصد از پاسخگویان معتقد بودند که در یافتن شغل با مشکلات زیادی مواجه بودند و مهمترین مشکلاتی که شناسایی شده به گزینش ناعادلانه در بازار کار، عدم تعامل دانشگاه و بازار، ابهام ماهوی و کارکردی برای کارفرمایان، مشکلات فردی و ناپایداری بازار کار در کشور، باز می گردد. یافته های تحقیق در فاز دوم، حاکی از قطع ارتباط دانش آموختگان دانشگاهی با دانشگاه و عدم بهره مندی آنها از شبکه روابط حمایتی اساتید و متخصصان پس از اتمام دوره تحصیلی، تقاضا محور نبودن رشته های دانشگاهی و عدم آشنایی بازارکار با پتانسیل های فارغ التحصیلان دانشگاهی است که موجب گسست پیوند میان دانشگاه و بازار کار می شود. مشکل دیگر به تعریف محتواهای درسی به صورت نظری به ویژه در اکثر رشته های علوم اجتماعی و انسانی باز می گردد که موجب شده محتواهای آموزشی فاقد دوره های کارآموزی و تجربه کردن کار در میدان عمل باشد
کلیدواژگان: صنعت، بازار و دانشگاه، اشتغال فارغ التحصیلان، علوم اجتماعی. -
صفحات 163-184
با کاهش میزان روستانشینی، خدمات آموزشی درجامعه روستایی درکشور ما با چالش های جدی مواجه است. به حد نصاب نرسیدن تعداد دانش آموزان در مدارس ابتدایی، همچنین سایر افراد درمشاغل به دلیل نداشتن مهارت های فنی و حرفه ای در بخش های کشاورزی، صنعت و خدمات موجب کاهش بهره وری تولید شده است. مقاله حاضر از نتایج پژوهش تحت عنوان "توانمندسازی یادگیری عوامل موثر از تکنولوژی نوین آموزشی درجامعه روستایی" با استفاده از نظرخبرگان به روش تکنیک DANP دیمتل فازی می باشد. جامعه هدف این پژوهش، جامعه روستایی، صفت آماری، تعداد دانش آموزان ابتدایی وکشاورزان روستایی، مدل استفاده برای تعیین حجم نمونه مدل کوکران و برآورد تعداد53 نمونه آماری می باشد. برای سنجش پایایی و روایی سئوالات پرسشنامه نیز با نظرخبرگان نمره دهی و محاسبه نرخ ناسازگاری شاخص کاپا کوهن تائید گردید. یافته های پژوهش نشان می دهد مهم ترین عوامل موثر یادگیری در بین 6 معیار اصلی، عوامل محیطی در رتبه نخست و زیر معیارهای آن" زیرساخت مناسب در جامعه روستایی" درآمد خانوارها، تداوم هزینه های پشتیبانی از آموزش"و "انعطاف در زمان و مکان " به ترتیب در رتبه 1و 2 و4در گروه عوامل محیطی قرار دارند. همچنین عوامل محتوایی زیرمعیار آن: به ترتیب "مفاهیم تصویری ،کتابخانه ای، بنر و پوستری" و" محتوای مفاهیم کتب درسی" و" دسترسی آنی به اطلاعات به شبکه" در رتبه بندی 5، 6 ،7 اولویت بندی شده است. درمعیارجامعه شناختی و زیرمعیارهای آن"سواد رایانه ای و کاربرد صحیح آن در رتبه 3 بهترین عوامل موثر در توانمندی سازی یادگیری آموزش روستایی می باشند.
کلیدواژگان: تکنولوژی نوین آموزشی، توانمندسازی عوامل موثر، روش دیمتل فازی -
صفحات 185-206
شرکت های فناورمحور در شروع فعالیت خود با چالش های زیادی روبرو می شوند که نیاز آن ها به حمایت را چندین برابر می کند. از این رو ارائه خدمات به آن ها براساس ویژگی اصلی آن ها یعنی سطح فناوری، منجر به هدفمندی استفاده از منابع محدود موجود خواهد شد. برای نیل به این هدف، خدمات موردنیاز شرکت ها با مطالعات کتابخانه ای و مصاحبه با خبرگان و با کمک شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس، در6 گروه خدمات مالی، دانشی، مدیریتی، رفاهی، بازاریابی وحقوقی و35 زیرگروه شناسایی شد. رابطه همبستگی سطح آمادگی فناوری (TRL) با خدمات مورد نیاز شرکت ها مورد آزمون قرارگرفت. بر اساس نتایج حاصله پنج گروه از خدمات غیرمالی وابسته به سطح آمادگی فناوری برای طراحی بسته های حمایتی مورد استفاده قرار گرفت. برای وزن دهی خدمات از روش ارزیابی وزن دهی تدریجی استفاده شد. در مرحله اول، وزن دهی و رتبه بندی 5 گروه خدمات انجام شد و درمرحله دوم، زیرمجموعه این خدمات اولویت بندی شدند. بر اساس نتایج پژوهش، بیشترین خدمات مورد نیاز شرکت ها در سطوح TRL1-3 خدمات دانشی، در سطوح TRL4-6 خدمات حقوقی و در سطح TRL7-9 نیاز خدمات بازاریابی می باشد.
کلیدواژگان: سطح آمادگی فناوری، شرکت های دانش بنیان، پارک های علم و فناوری، نیازسنجی، بسته حمایتی، روش سوارا. -
صفحات 207-230
رفتارهای پرخطر در میان دانشجویان یکی از مسائل دانشگاهی و آموزش عالی کشور محسوب می شود، اعتیاد، دخانیات، رفتارهای پرخطر جنسی، رانندگی خطرناک، قانون گریزی و غیره، به کاهش کیفیت نظام دانشگاهی، افت تحصیلی و سلطه مسائل اجتماعی منفی بر فضای کلی نظام آموزشی شده است. سرمایه اجتماعی و فرهنگی نقش مهمی در کاهش رفتارهای پرخطر اجتماعی در میان دانشجویان دارد. روش تحقیق حاضر از نوع فرا تحلیل کمی و مرور سامانمند با تکیه بر منابع و اسناد علمی منتشرشده از سایت نورمگز، مگ ایران و ایران داک دربازه زمانی 1390-1403 است. از جامعه آماری 24 پژوهش، با رعایت مراحل غربالگری و ملاک ورود (پیمایش و کمی بودن، دارا بودن حجم نمونه و ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن، سطح معنی داری و اعتبار علمی)، 13 سند به روش نمونه گیری غیراحتمالی (تعمدی و دسترس)، انتخاب و وارد نرم افزار cma2 شده است. آزمون مورداستفاده d کوهن و f فیشر و آزمون های Q است. درنهایت ضریب اندازه اثر (effect size) کوهن و فیشر نشان می دهد که سرمایه اجتماعی (31 درصد) و سرمایه فرهنگی (36 درصد) از تغییرات رفتار پرخطر دانشجویان را تبیین کرده و جهت این تاثیر معکوس است، همچنین سرمایه فرهنگی و اجتماعی (شاخص کلی سرمایه) به طورکلی 41 درصد (معکوس) از تغییرات رفتار پرخطر اجتماعی را پیش بینی نموده است. درنهایت با افزایش سرمایه اجتماعی و فرهنگی به دلیل ارتقای ساختار حمایتی، انسجامی، مشارکتی، اعتماد و بهبود منزلت فرهنگی، آگاهی و سواد فرهنگی؛ از عادی شدن کنش های منفی، ناهنجارانه و پرخطر ممانعت نموده و تدریجی فضای دانشگاهی تبدیل به محیطی سالم، بهنجار و خودکنترل گر می گردد.
کلیدواژگان: سطح سرمایه اجتماعی، سرمایه فرهنگی، رفتار پرخطر اجتماعی دانشگاهیان، سبک زندگی دانشجویان، دانشگاه. -
صفحات 231-250
برای مدت چند دهه است که کارآفرینی هم برای محققان و هم برای سیاست گذاران به یک نگرانی عمده تبدیل شده است زیرا نقش قابل توجهی بر تحولات اقتصادی و اجتماعی دارد. کارآفرینی دیدگاهی را ایجاد می کند که محرک انگیزه ها می باشد و باعث ایجاد اشتغالی می شود که برای تحول اقتصادی و پیشرفت در این زمینه، ضروری می باشد. هدف از این پژوهش طراحی و پیاده سازی مدل کارآفرینی فناورانه با روش آمیخته می باشد. در این راستا ضمن مروری بر مفاهیم کارآفرینی، کارآفرینی سازمانی، فناوری اطلاعات و کارآفرینی فناورانه، با مصاحبه از خبرگان فعال در صنعت کارآفرینی و با تمرکز بر کارآفرینی فناورانه از طریق روش تحلیل کیفی، به طراحی الگوی ویژگی های کارآفرینی فناورانه با رویکرد تعاملی مدیریت کارآفرینی، شناسایی شاخص ها و مولفه ها، پرداختیم. جامعه مورد مطالعه شامل خبرگان فعال در صنعت کارآفرینی بوده است که حجم نمونه مورد مطالعه شامل 15 خبره در حوزه مدیریت با تمرکز بر مدل کارآفرینی فناورانه است که به روش اشباع نظری انتخاب شده و جهت جمع آوری داده ها در این تحقیق از مصاحبه نیمه ساختار یافته و روش دلفی استفاده شده است. نتایج تحلیل کیفی توسط نرم افزار مکس کیودا نشان داد که ابعاد و مولفه های الگوی و تبیین مدل کارآفرینی فناورانه در پژوهشگاه های کشور 1- سیاست ها، 2- قوانین و مقررات، 3- موانع موجود، 4- ارزش گذاری، 5- توسعه کار آفرینی و 6- راهکارها، می باشند. همچنین جهت این مولفه ها تعداد 75 شاخص به تایید نهایی خبرگان رسید.
کلیدواژگان: کارآفرینی، فناوری، کارآفرینی فناورانه
-
Pages 1-24
This research explores the multifaceted relationship between Industry 4.0 and academic entrepreneurship. It examines the historical context, current trends, and anticipated future trajectories of this dynamic interaction. By analyzing empirical evidence and established theoretical frameworks, the study investigates the transformative effects of Industry 4.0 technologies (artificial intelligence, block chain, Internet of Things) on universities. The research highlights the evolving nature of academic performance metrics, shifting from solely focusing on publications to encompassing entrepreneurial endeavors, knowledge transfer, and societal impact. It acknowledges the challenges and opportunities presented by this integration, including faculty resistance, interdisciplinary complexities, and intellectual property concerns. The study concludes by identifying key enablers, such as visionary leadership, strong industry partnerships, and curriculum flexibility, which can foster a thriving ecosystem for academic entrepreneurship in the age of Industry 4.0
Keywords: Industry 4.0, Academic Entrepreneurship, Technological Evolution, Cooperation. JEL Classification: I23, O30 -
Pages 25-42
This paper is an attempt to better understand the social, political, economic, and cultural backgrounds of reformism and its elements and dimensions in the poems of "Ali Akbar Saber" included in the book "Hop Hop Name." Reformism in this article refers to a break from tradition or a re-evaluation of it with the aim of achieving modernity. This research is framed within the "reflection approach" and uses "qualitative content analysis" methods to analyze the texts of the poems and "library research" methods to describe and introduce the social, political, economic, and cultural contexts that shaped this tendency. The "reflection approach," along with the approaches of "shaping" and "work as a social institution," forms the three main approaches in the tradition of the sociology of literature. The concept of the reflection approach, which is the most significant trend in the sociology of literature, is that the literary work serves as a mirror reflecting social realities. The findings demonstrated that the rapid and fundamental political and social changes that began in the poet's society in the 19th century and exposed the social space to new concepts and phenomena are directly and clearly reflected in the poems included in "Hop Hop Name." Additionally, the components and dimensions of this reform and reformism were identified and explained. These components include the rule of law, dissemination of knowledge, education of girls, combating superstitions, the constitutional movement, political parties, civil rights, and more.
Keywords: Ali Akbar Saber, Tradition, Reformism, Reflection Approach, Qualitative Content Analysis -
Pages 43-62
"Social entrepreneurship" is an interdisciplinary concept proposed in the fields of management, , psychology and sociology, and it can be a suitable solution for solving social problems and a drive for social changes and economic development. During the last one or two decades, entrepreneurial actions and their types have expanded in the country, and among them, recognizing and categorizing entrepreneurial values is very important. This article was done with the aim of sociological analysis and ranking of the components of the value system that encourages social entrepreneurship of women in Tehran, as well as the formation process of these values. Knowing these characteristics helps them to move and be more dynamic in reaching the desired level, both structurally and functionally, in the field of social entrepreneurship. By using the qualitative research approach, we tried to categorize these values while recognizing and understanding the process of forming the value system of women social entrepreneurs. Qualitative content analysis method was used to collect and analyze the findings. And through purposeful sampling and semi-structured interviews with 17 female social entrepreneurs who were known as the "founders" of the organization, data was collected, coded and analyzed, and then as a result of the process of converting concepts into categories, from 108 categories to Twenty-three concepts, and finally five sub-categories and finally reduced to three main categories. The research findings show; The most important values of women social entrepreneurs are caring for others and improving their living standards (collectivist values), seeking power and conservatism (individualistic values).
Keywords: Social Eentrepreneurship, Values Of Women Social Entrepreneurs, Attention To Others, Seeking Power, Conservatism -
Pages 63-86
Choosing a macro strategy in every organization and economic enterprise has a great role in the future of that organization. Since the organization's resources are limited and the organization cannot invest in all its technologies, it is very important to determine the priority of the organization's technologies and to determine the appropriate strategy for these technologies. The aim of the current research was to provide a model to determine the technology acquisition strategies in the welfare organization based on the classical contextual theory. This research is classified as applied. Also, in terms of how to collect the required data, it is in the "exploratory mixed research" group. The statistical population of the research in the qualitative part included experts in the field of technology management and senior managers of Tehran Welfare Organization, but the sampling method was theoretical. The statistical population of the quantitative part included all the managers and experts of Tehran welfare organization. Non-probability sampling method is used in the quantitative part of the research. Therefore, the sample size was determined based on Cochran's formula, including 292 managers and experts of Tehran welfare organization. Based on the data of Glaseri Classical Foundation, the model map for determining the technology acquisition strategies in the welfare organization was determined. Based on this, organizational strategies based on technical strategies and through financial strategies and environmental strategies and taking into account the intervening factors lead to the consequences of the organization's effectiveness, client satisfaction and compliance with the needs of the target society. The type of relationships between the indicators and themes of the model for determining technology acquisition strategies in the welfare organization was also presented according to the coding done in the form of the model.
Keywords: Strategy Determination, Technology Acquisition, Welfare Organization, Foundation Data -
Pages 87-106
Network routing of drones for search and rescue operations is a critical challenge. This challenge arises due to the physical limitations of drones, adverse environmental conditions, and time constraints. In this paper, a novel approach for network routing of drones using the Q-Learning algorithm is proposed. This algorithm enables drones to automatically determine optimal paths in complex environments and adapt to environmental changes. Simulation results demonstrate that the Q-Learning algorithm can find shorter and more efficient routes compared to genetic algorithms. These findings highlight Q-Learning as a promising method for improving network routing of drones in search and rescue operations
Keywords: Drone Routing, Genetic Algorithm, Q-Learning Algorithm, Network Of Drones, Optimization -
Pages 107-124
The purpose of the present research is to identify the effective factors on the equalization of the insurance premium rates received in line with the policy of resource management, consumption and financial reserves of the social security organization. The research method was qualitative-quantitative. The statistical community is experts in the subject and 20 people were determined as the sample size by snowball method. The method of data collection in the qualitative section is library and field, and the method of data collection in the quantitative section is by using a questionnaire. The validity of the questionnaire is through the opinions of experts and to check the reliability, Cronbach's alpha method was used to analyze the data. Grounded theory method was used in the qualitative part and Delphi method and SPSS5 software were used in the quantitative part. The findings showed that for the model, 37 sub-components were identified that 7 causal factors include the way insurance premiums are paid, the growth of insurance premiums, the rate of insurance premium collection, etc., 8 background factors include the duration of insurance benefits, the number of pensioners, proportionality With the amount of years and ... 7 intervening factors including inflation rate, unemployment rate, value and purchasing power of the national currency and ..., 11 strategies including multi-layer social security system, development of organizational capacity and improvement of management, implementation of policies in the direction of development Management of fund reserves and... 4 consequences including financial and administrative independence, preservation of financial resources to pay future obligations and... the results of the Delphi model indicated the appropriateness of the identified factors
Keywords: Insurance, Policy Making, Social Security Organization, Insurance Premium Rate, Equalization -
Pages 125-140
Intellectual capital is a combination of intangible assets, human assets and infrastructures that enable the organization to perform its tasks. Structural, human, and relational capitals are the components of intellectual capital, which are a combination of intangible assets, human assets, and infrastructures that enable the organization to perform its duties. Based on this, the main goal of the current research is to design internal relationships between structural, human and relational capitals in the insurance industry using Interpretive Structural Modeling (ISM). The method in this research is quantitative (descriptive-survey) and by using the snowball method, 15 experts in the field of public administration and organizational behavior who were effective in the field of intellectual capital and social capital and also had management experience in the insurance industry as The statistical sample of the research was selected and the internal relationships between the research components were identified by the Interpretive Structural Modeling (ISM) method.
Keywords: Structural Capital, Human Capital, Relational Capital, Insurance Industry -
Pages 141-162
This article focuses on the employment status after graduation (2012-2022) of the Faculty of Social Sciences of Allameh Tabatabai University. It identifies the most critical challenges they face in seeking a job. The research approach is combined and based on the survey method in the first stage, as well as open question coding and theme extraction with the thematic analysis method. In the first phase of the research, an online questionnaire was designed and presented to the statistical population of 2088 people, and 268 of them participated in the survey. Descriptive findings show 68.3% of the graduates, of which 35.1% had permanent government jobs, the lowest number, equal to 6.3%, were self-employed, and 31% were unemployed and looking for work. 47% of the respondents believed they faced many problems finding a job. The most significant problems identified included unfair selection in the labor market, lack of interaction between the university and the market and industry, substantive and functional ambiguity for employers, personal problems, and The instability of the labor market in the country. Additionally, the findings indicate the disconnection of university graduates with the university and their lack of benefit from the support network of professors and specialists after graduation, the lack of demand-oriented academic courses, and the lack of familiarity with the labor market. After the students' graduation, the link between them and the university became lost. Another problem refers to defining the course contents in a theoretical way, especially in the majority of social sciences.
Keywords: Industry, Market, University, Employment Graduates, Social Sciences -
Pages 163-184
With the decrease in the rural population rate, educational services in the rural community in our country are facing serious challenges. The number of students in some rural primary schools does not reach the quorum. Also, technical skill in other levels of education has caused a decrease in productivity in the production of agriculture, industry and construction, mining and rural economy services. One of the ways out is to create an education network. The new education in the rural community is based on the opinion of experts. The statistical community and its attribute is based on the number of rural households in the country, which was scored using Cochran's method. 53 statistical samples were scored for the reliability and validity of the questions with the opinion of experts. It was weighted and prioritized. The findings of the research show that: the most important factors in the main criterion are environmental factors in order of first priority and sub-criteria "proper infrastructure in the rural community and household income, continuation of education support costs" In the 1st and 2nd ranks, "flexibility in time and place" is in the 4th rank. Also, in the sociological factors - its sub-criterion, "computer literacy and correct use of computers" is the third priority. "Library, banner and poster, the content of textbook concepts and instant access to information on the network" in priorities 5, 6 and 7 are the best effective factors of empowering modern education technology in rural society.
Keywords: Fuzzy Dimetal Method, Formal, Technical Professional Training, New Educational Technology, Effective Factors -
Pages 185-206
Technology-based firms face many challenges at the start of their activities, which multiply their need for support. Therefore, providing services to them based on their main feature, i.e. technology level, will lead to the purposeful use of limited available resources. In this study, we identified six groups of services required by the firms located in science and technology parks (STP), including financial, knowledge, management, welfare, marketing and legal services. This groups of services were divided into 35 subgroups based on library studies and interviews with experts and a needs assessment survey from the firms located in Tarbiat Modares Science and Technology Park. The correlation between technology readiness level (TRL) and services required by the firms was tested. Based on the results, the technology readiness level correlates with five groups of services, except financial services. In order to design the support packages, we used Stepwise Weight Assessment Ratio Analysis (SWARA) method to weight the five service groups in the first stage, and 35 subgroups of services in the second stage. According to the results, the most service groups required by the firms based on TRL1-3, TRL4-6 and TRL7-9 are respectively knowledge services, legal services and marketing services
Keywords: Technology Readiness Level (TRL), Needs Assessment, Support Package, Science, Technology Parks, SWARA Method -
Pages 207-230
High-risk behaviors among students is considered one of the issues of university and higher education in the country, addiction, smoking, high-risk sexual behaviors, dangerous driving, evasion of the law, etc., have reduced the quality of the academic system, academic decline, and the dominance of negative social issues on the overall atmosphere of the educational system. Social and cultural capital plays an important role in reducing risky social behaviors among students. The current research method is quantitative meta-analysis and systematic review based on sources and scientific documents published on Normagz, Iran Mag and Iran Doc sites in the period of 1403-1390. From the statistical population of 24 studies, following the screening steps and inclusion criteria (survey and quantitative, having sample size and Pearson and Spearman correlation coefficient, significance level and scientific validity), 13 documents were selected by non-probability sampling method (purposive and available). and entered into the cma2 software
Keywords: Social Capital, Cultural Capital, Risky Social Behavior, Students' Lifestyle, University -
Pages 231-250
Entrepreneurship, as a key factor in economic and social transformations, has become a major concern for researchers and policymakers. This research aims to design and implement a model of technological entrepreneurship through a mixed method. By reviewing related concepts and interviewing 15 experts in the entrepreneurship industry, a model of technological entrepreneurship characteristics was developed. The results showed that the dimensions of the model include policies, laws, barriers, valuation, entrepreneurship development, and solutions, with 75 indicators confirmed for these components.
Keywords: Entrepreneurship, Technology, Technological Entrepreneurship