فهرست مطالب

پژوهش در نظام های آموزشی - پیاپی 65 (تابستان 1403)

فصلنامه پژوهش در نظام های آموزشی
پیاپی 65 (تابستان 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/04/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمد گراوندنیا، اسماعیل سعدی پور*، حسن اسدزاده، صغرا ابراهیمی قوام صفحات 5-23
    هدف

    هدف این پژوهش، اثربخشی آموزش مسئولیت پذیری مبتنی بر نظریه انتخاب بر پایستگی تحصیلی و کیفیت تجارب یادگیری دانش آموزان مقطع متوسطه دوم رشته تجربی بود.

    روش

    روش پژوهش از نوع هدف کاربردی و از نوع مطالعات شبه آزمایشی (پیش آزمون_پس آزمون با گروه کنترل) است. جامعه آماری شامل دانش آموزان دوره دوم متوسطه منطقه 2 شهر کرج است که در سال تحصیلی 1402-1401 مشغول به تحصیل بوده اند. از بین آن ها 30 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و در دو گروه آزمایش (15 نفر) و کنترل (15 نفر) جای گماری شدند و گروه آزمایش تحت آموزش بسته ی مسئولیت پذیری قرار گرفتند، درحالی که گروه کنترل آموزش خاصی دریافت نکردند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ی پایستگی تحصیلی Martin and Marsh (2008)، پرسشنامه کیفیت تجارب یادگیری Newman (1990) و بسته آموزش مسئولیت پذیری مبتنی بر نظریه انتخاب گراوند و همکاران بوده است. گروه آزمایش به مدت 10 جلسه تحت آموزش بسته ی مسئولیت پذیری قرار گرفتند ولی گروه کنترل آموزشی دریافت نکردند؛ و داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 26 و به روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری تحلیل شده اند.

    یافته‏ ها: 

    نتایج نشان داد که بین گروه های آزمایش و کنترل ازنظر پایستگی تحصیلی و کیفیت تجارب یادگیری دانش آموزان مقطع متوسطه دوم رشته تجربی تفاوت معناداری وجود دارد؛ یعنی آموزش مسئولیت پذیری مبتنی بر نظریه انتخاب باعث افزایش پایستگی تحصیلی (743/24 و 001/0=p) و کیفیت تجارب یادگیری (415/44 و 001/0 =p) می شود.

    نتیجه‏ گیری: 

    باتوجه به یافته ها نتیجه گیری می شود که بسته ی آموزش مسئولیت پذیری می تواند تلویحات آموزشی و کاربردی برای دانش آموزان در افزایش پایستگی تحصیلی و کیفیت تجارب یادگیری شود.

    کلیدواژگان: پایستگی تحصیلی، کیفیت تجارب یادگیری، مسئولیت پذیری، نظریه انتخاب
  • پرستو سلطانی، یدالله مهرعلیزاده*، سکینه شاهی، عبدالله پارسا، علی بیرمی پور صفحات 24-40
    هدف

    انتخاب مدیران به گونه ای که بتوانند رسالت ها و ماموریت های نظام های آموزشی را محقق نماید، یکی از مسئله ها و چالش های جدی و استراتژیک آموزش وپرورش است. ازاین رو، شناخت عوامل موثر و دخیل در انتخاب مدیران مدارس به دلیل شایسته ‏گزینی و شایسته‏ گماری آن‏ها ضرورت دارد. لذا پژوهش حاضر با هدف شناسایی و اولویت‏ بندی عوامل موثر بر انتخاب مدیران مدارس انجام گرفت.

    روش

    این پژوهش از نوع پژوهش‏ های آمیخته بود که در سال 1402 با استفاده از روش فراترکیب و تحلیل مضمون انجام گرفت. ازنظر هدف، کاربردی - توسعه ‏ای و ازنظر روش توصیفی - پیمایشی بوده است. در مرحله اول با جستجو در پایگاه ‏های مختلف علمی تعداد 357 منبع اولیه در بازه زمانی 2000 تا 2023 که به کلیدواژه های پژوهش اشاره شده بود، استخراج گردید. سپس با در نظر گرفتن معیارهای موردنظر تعداد 34 مقاله و 7 نفر خبره با استفاده از روش نمونه‏ گیری هدفمند معیار انتخاب گردید. روایی داده‏ ها با بهره ‏گیری از آزمون کاپا 79 درصد به دست آمد. در ادامه با استفاده از تکنیک تحلیل مضمون و نرم‏افزار مکس کیودا، منابع منتخب مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ‏ها:

     یافته‏ ها نشان از 93 مضمون پایه، 78 مضمون سازمان‏ دهنده و 13 مضمون فراگیر (صلاحیت ‏‏ها؛ مهارت‏‏ ها؛ رهبری؛ بومی‏ گرایی؛ ذی نفعان؛ قدرت؛ مدیریت مشارکتی؛ تجربه؛ حرفه‏‏ گرایی؛ معنویت‏‎گرایی؛ تعهد سازمانی؛ پاسخگویی؛ شبکه‏ سازی) دارد. به منظور اولویت‏ بندی عوامل ازنظر درجه اهمیت، با بهره ‏گیری از نظرات 7 نفر از خبرگان دانشگاه شهید چمران اهواز و اداره کل آموزش وپرورش استان خوزستان و با استفاده از نرم افزار SPSS (رتبه‏ بندی فریدمن) عوامل یادشده رتبه‏ بندی شدند.

    نتیجه ‏گیری:

     نتایج نشان داد عوامل "شبکه‏ سازی" "صلاحیت و شایستگی محوری" و "ذینفعان" به ترتیب از بیش‏ترین درجه اهمیت برخوردارند؛ بنابراین برنامه‏ ریزان و سیاست‏ گذاران آموزش وپرورش بایستی در انتخاب و انتصاب مدیران مدارس علاوه بر عوامل دیگر به سه عامل دارای اهمیت توجه ویژه‏ ای داشته باشند.

    کلیدواژگان: انتخاب، مدیران مدارس، فراترکیب، تحلیل مضمون
  • علیرضا همایونی*، منوچهر بابانژاد صفحات 41-56
    هدف

    این پژوهش با هدف بررسی رابطه ساختاری بین ویژگی های شخصیتی چندفرهنگی و خلاقیت هیجانی با اضطراب زبان انگلیسی در دانش آموزان دو زبانه انجام شد.

    روش

    جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزان دوزبانه ترکمن سال سوم متوسطه اول تشکیل دادند که بر اساس روش نمونه گیری در معادلات ساختاری، با توجه به 11 متغیر آشکار در مدل و تخصیص ضریب 20 و با احتساب پرسشنامه های ناقص 225 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند و به پرسشنامه های شخصیت چندفرهنگی ون درزی و همکاران (2013)، خلاقیت هیجانی آوریل (1999)، و مقیاس اضطراب کلاس زبان خارجی هورویتز و همکاران (1986) پاسخ دادند. تجزیه و تحلیل داده ها با روش معادلات ساختاری مبتنی بر رگرسیون چند متغیری و نرم افزار SPSS8 و Amos24 انجام شد.

    نتایج

    یافته ها نشان داد که ویژگی های شخصیتی چندفرهنگی و خلاقیت هیجانی اثر مستقیم بر اضطراب زبان انگلیسی دارند. همچتین ویژگی های شخصیتی چندفرهنگی با میانجیگری خلاقیت هیجانی اثر غیر مستقیم بر اضطراب زبان انگلیسی دارند. مدل پژوهش نیز تایید شد و 31 درصد از واریانس متغیر اضطراب زبان انگلیسیتوسط متغیرهای پژوهش در سطح معنی داری 05/0 قابل تبیین می باشد.

    نتیجه گیری

    بنابر یافته های پژوهش و نقش متغیرهای پژوهش در فراگیری زبان، و ارتباط زبان با عوامل فرهنگی و شناختی-هیجانی، توصیه می شود که اهمیت آنها در مراکز آموزشی و موسسات آموزش زبان مورد تاکید قرارگیرد تا سطح یادگیری زبان افزایش یابد.

    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی چندفرهنگی، خلاقیت هیجانی، اضطراب زبان انگلیسی، دانش آموزان دوزبانه
  • سکینه جعفری* صفحات 57-71
    هدف

    هدف پژوهش حاضر شناسایی چالش‏ های کیفیت مدارس عادی دولتی در راستای عدالت آموزشی و تربیتی بود.

    روش

    این پژوهش با رویکرد کیفی و روش مطالعه موردی انجام شد. مشارکت کنندگان پژوهش، مدیران مدارس عادی دولتی مقطع متوسطه دوم شهر سمنان در سال تحصیلی 03-1402 بودند که 44 نفر طبق اصل اشباع نظری با روش نمونه‏ گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. داده های به دست آمده با استفاده از روش بازخورد مشارکت کننده اعتباریابی شدند و روایی داده ها با استفاده از معیار کیفیت (موثق بودن) سنجیده و مورد تایید قرار گرفت. داده ها با روش تحلیل مضمون تحلیل شدند.

    یافته ‏ها: 

    نتیجه تحلیل داده ها منجر به شناسایی 323 مضمون پایه، 27 مضمون سازمان‏ دهنده در زمینه چالش ‏های کیفیت مدارس عادی دولتی گردید. که در قالب 5 مضمون فراگیر به شرح 1. چالش سیاسی، 2. چالش مدیریتی، 3. چالش مالی، 4. چالش ساختاری، 5. چالش نیروی انسانی طبقه بندی شد.

    نتیجه‏ گیری:

     نتایج پژوهش نشان داد که چالش‏ های کیفیت مدارس عادی دولتی شناسایی شده در این پژوهش و راهکارهای ارائه شده می‏تواند گسترش برابری فرصت‏ ها و عدالت آموزشی را به همراه داشته باشد.

    کلیدواژگان: تربیتی، عدالت آموزشی، کیفیت مدارس
  • فریده محمدی، منیژه ذکریایی*، رسول داودی صفحات 72-86
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی برنامه های درسی با بهره ‏گیری از قصه گویی بر خلاقیت دانش آموزان دختر پایه سوم ابتدایی ناحیه ی 2 زنجان انجام شده است.

    روش

    روش پژوهش حاضر به لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی و به لحاظ گردآوری اطلاعات از نوع تحقیقات نیمه‏ آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری شامل دانش آموزان دختر پایه سوم ابتدایی ناحیه 2 شهر زنجان در سال تحصیلی 1401-1400 بودند که تعداد 60 دانش ‏آموز با روش نمونه‏ گیری خوشه ‏ای چندمرحله‏ ای به عنوان نمونه انتخاب شدند و به تصادف، 30 نفر در گروه آزمایش و 30 نفر در گروه کنترل قرار گرفتند. برنامه درسی با بهره ‏گیری از قصه گویی شامل 15 فعالیت بود که در 15 جلسه 60 دقیقه ‏ای به دانش ‏آموزان گروه آزمایش ارائه شد و دانش آموزان گروه کنترل برنامه درسی متداول را دریافت کردند. خلاقیت دانش آموزان با استفاده از (فرم تصویری A) آزمون خلاقیت Torrance (1974) اندازه گیری شد و درنهایت داده ‏ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

    یافته ‏ها: 

    یافته ‏ها نشان داد تفاوت معناداری در نمرات پس آزمون مهارت خلاقیت و مولفه‏ های آن (سیالی، بسط، ابتکار و انعطاف پذیری) در دو گروه آزمایش و کنترل وجود دارد؛ نمرات این متغیر و مولفه ‏های آن در گروه آزمایش بعد از آموزش برنامه درسی با بهره‏ گیری از قصه گویی افزایش یافته است. همچنین در هر یک از متغیرهای خلاقیت کل، ابتکار، بسط، سیالی و انعطاف‏ پذیری به ترتیب 61%، 32%، 52%، 43% و 48%، تغییرات با توجه به مداخله برنامه درسی با بهره‏@گیری از قصه‏ گویی، قابل تبیین است.

    نتیجه‏ گیری:

     بنابراین می توان نتیجه گرفت آموزش برنامه درسی با بهره‏ گیری از قصه گویی با ایجاد قدرت تولید ایده ‏ها و جواب‏ های فراوان، ایجاد توانایی لازم برای تغییر جهت فکری، ایجاد توانایی تولید ایده ‏های متنو و ایجاد توانایی توجه به جزئیات وابسته به یک ایده، مهارت خلاقیت را در دانش آموزان ابتدایی افزایش دهد.

    کلیدواژگان: ابتکار، انعطاف پذیری، بسط، خلاقیت، سیالی، قصه گویی
  • حسن محمودیان* صفحات 87-100
    هدف

    هدف مطالعه حاضر شناسایی پاسخ‏ های وانمود در آزمون شخصیتی پنج عامل بزرگ بود.

    روش

    در این مطالعه توصیفی، داده‏ ها با اجرای آزمون‏ های شخصیتی نئو فرم کوتاه به صورت در دسترس در دانشجویان دانشگاه علامه طباطبائی (748 نفر) در دو گروه وانمود (366 نفر) و صادقانه (382 نفر) جمع‏ آوری شد. آزمودنی‏ ها به صورت تصادفی در دو گروه گزینش شدند: آزمودنی‏‎هایی که صادقانه پاسخ دادند و آزمودنی‏ هایی با پاسخ‏ های وانمود.

    یافته‏ ها:

     یافته ها با بررسی تفاوت‏ها در میانگین‏ های طبقه، ترکیب گروه های اصلی، نمودارهای آستانه ی انتخاب و احتمالات تایید گزینه های سوال توسط طبقه، در بیشتر ابعاد دو طبقه از نمونه‏‏ ها را به عنوان گروه وانمود و صادقانه شناسایی کرد.

    نتیجه‏ گیری: 

    درنهایت می‏توان گفت که طی 10 سال گذشته، تحقیقات شناسایی پاسخ‏ های وانمود توجه فراوانی در حوزه های ارزیابی به خود جلب کرده اند؛ اما به نظر می رسد در ارزیابی پاسخ‏های وانمود، جدای از کاربردهای مختصر در مطالعات شبیه سازی، کمبودی نسبی در مطالعات تجربی وجود دارد که می‏تواند دقیقا توضیح دهد چطور باید ناسازگارهای فردی را شناسایی، تشریح و اصلاح کرد. علاوه بر این، علی رغم چند گزارش اولیه در این زمینه، الگوهای ناسازگاری فردی به ندرت در گزارش های رسمی برای بررسی های آموزشی در مقیاس ‏های بزرگ همچون آزمون‏ های استخدامی کشوری و ارزیابی‏ های روان‏ شناختی ارائه می شوند. ازاین رو، می توان از روش های بررسی آماری نظیر نظریه سوال - پاسخ و تحلیل عاملی در شناسایی پاسخ های انحرافی و وانمود در آزمون‏ های استخدامی یا ارزیابی های روان‏ شناختی با اهداف ویژه استفاده نمود.

    کلیدواژگان: پاسخ‏ های وانمود، پنج عامل بزرگ شخصیتی، نظریه سوال - پاسخ
  • اسما ملازهی*، غلامرضا ثناگوی محرر، محمدعلی فردین صفحات 101-113
    هدف

    امروزه کسب مهارت‏ های لازم برای یادگیری خودتنظیم یکی از اهداف برنامه‏ های آموزشی به شمار می‏ آید و تبدیل "یاددهی" به "یادگیری" امری ضروری تلقی می‏شود؛ بنابراین محیط های آموزشی باید به طورجدی بر اهمیت کسب این مهارت‏ ها تاکید نمایند. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی کلاس‏ درس ‏معکوس مبتنی بر بار شناختی بر یادگیری خودتنظیم دانشجویان انجام گرفت.

    روش

    روش ‏پژوهش، نیمه ‏آزمایشی، از نوع پیش ‏آزمون-پس ‏آزمون با گروه آزمایش و کنترل بود. جامعه ‏آماری شامل کلیه دانشجویان ‏دختر کارشناسی رشته ‏آموزش ‏ابتدایی دانشگاه ‏فرهنگیان چابهار در نیمسال اول سال تحصیلی 1403-1402 به تعداد 402 نفر بودند. انتخاب نمونه موردنیاز پژوهش به صورت هدفمند از میان دانشجویانی که واحد درسی پژوهش ‏و‏ توسعه ‏حرفه ‏ای را اخذ کرده ‏بودند انجام شد و با روش قرعه کشی در گروه‏ های آزمایش و کنترل (30 نفر گروه ‏آزمایش و 30 نفر گروه‏ کنترل) جایگزین شدند. برای جمع ‏آوری داده‏ ها از پرسشنامه یادگیری ‏خودتنظیم Pintrich and De Groot (1990) استفاده شد. داده‏ ها با استفاده از روش تحلیل واریانس با اندازه ‏گیری ‏های مکرر مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

    یافته‏ ها:

     یافته‏ ها نشان داد بین میانگین نمرات پس آزمون و پیگیری یادگیری خودتنظیم در گروه آزمایش و کنترل تفاوت معنی‏ داری وجود دارد. بدین معنی که آموزش به شیوه کلاس درس معکوس مبتنی بر بار شناختی تاثیر مثبتی بر یادگیری خودتنظیم دانشجویان داشته ‏است (05/0 <p). با توجه به یافته ‏‏های این تحقیق می‏ توان نتیجه گرفت کلاس درس ‏معکوس مبتنی بر بار شناختی می ‏تواند در افزایش یادگیری خودتنظیم دانشجویان موثر باشد.

    نتیجه ‏گیری:

     درنتیجه به ‏کار بردن این شیوه آموزشی در دانشگاه‏ ها می‏ تواند کلاس‏های درس را فراگیرمحور کند و دانشجویان را ترغیب نماید تا در یادگیری خود فعال باشند.

    کلیدواژگان: کلاس درس معکوس، بارشناختی، یادگیری خودتنظیم، دانشجویان
|
  • Mohammad Gravand Nia, Esmaeil Sadipour *, Hassan Asadzadeh, Soghra Ebrahimi Ghavam Pages 5-23
    Objective

    The aim of this research was to the effectiveness of responsibility education based on choice theory on academic sustainability and the quality of learning experiences of secondary school students in the experimental field.

    Methods

    The research method is of the type of applied objective and the type of quasi-experimental studies (pre-test-post-test with control group). The statistical population includes students in the second year of high school in the 2nd district of Karaj city, who studied in the academic year 2022-2023. Among them, 30 people were selected by the available sampling method and were placed in two experimental (15 people) and control (15 people) groups. The data collection tools were Martin and Marsh's academic sustainability questionnaire (2008), Newman's quality of learning experience questionnaire (1990), and the responsibility training package based on Ground Selection Theory. The experimental group was trained in the accountability package for 10 sessions, and the data were analyzed with SPSS version 26 software and multivariate covariance analysis.

    Results

    The results showed a significant difference between the experimental and control groups regarding academic sustainability and the quality of learning experiences of the students of the second secondary level of the experimental field. Responsibility education based on choice theory increases academic persistence (p=0.001 and 24.743) and the quality of learning experiences (p=0.001 and 44.415).

    Conclusion

    According to the findings, it is concluded that the responsibility training package can have educational and practical implications for students in increasing academic sustainability and the quality of learning experiences.

    Keywords: Responsibility, Choice Theory, Academic Perseverance, Quality Of Learning Experiences
  • Parastoo Soltanii, Yadollah Mehralizadeh *, Sakineh Shahi, Abdollah Parsa, Ali Beiramy Pages 24-40
    Objective

    Choosing managers in such a way that they can realize the missions and missions of educational systems is one of the serious and strategic issues and challenges of education. Therefore, it is necessary to know the effective and involved factors in the selection of school principals due to their meritorious selection and appointment. Therefore, the current research was conducted with the aim of identifying and prioritizing factors affecting the selection of school principals.

    Methods

    This research was a type of mixed research that was carried out in 1402 using the method of metacomposition and thematic analysis. In terms of purpose, it was applied-developmental and in terms of descriptive-survey method. In the first stage, by searching in various scientific databases, 357 primary sources were extracted in the period from 2000 to 2023, which were mentioned in the keywords of the research. Then, considering the desired criteria, the number of 34 articles and 7 experts were selected using the purposeful sampling method. The validity of the data was obtained by using the Kappa test of 79%. Next, selected sources were analyzed using the theme analysis technique and Max qda software.

    Results

    The findings show 93 basic themes, 78 organizing themes and 13 overarching themes (competencies, skills, leadership, indigenization, stakeholders, power, collaborative management, experience, professionalism, spirituality, organizational commitment, accountability, networking), as effective factors on the selection of school principals in Iran. In order to prioritize the factors in terms of their importance, using the opinions of 7 experts from Shahid Chamran University of Ahvaz and the General Department of Education of Khuzestan province, and using SPSS software (Friedman ranking), the mentioned factors were ranked.

    Conclusion

    The results showed that the factors of "networking", "core competency" and "stakeholders" have the highest degree of importance, respectively. So; Education planners and policymakers should pay special attention to three important factors in selecting and appointing school principals in addition to other factors.

    Keywords: Selection, School Principals, Meta Combination, Theme Analysis
  • Alireza Homayouni *, Manoochehr Babanezhad Pages 41-56
    Objective

    The purpose of this study was to investigate the mediating role of emotional creativity in the relationship between multicultural personality traits with English language anxiety in bilingual students

    Methods

    The statistical population of this research was made up of all bilingual third year of high school students based on the sampling method in structural equations, according to 11 apparent variables in the model and assigning a coefficient of 20, and including incomplete questionnaires, 225 students were selected, and answered to Van der Zee et al.’s Short-form Multicultural Personality questionnaire (2013), Averill’s Emotional Creativity questionnaire (1999), and Horwitz et al.’s Foreign Language Anxiety Scale (1986). Data analysis was performed by structural equation modeling based on multivariate regression and SPSS18 and Amos24 software.

    Results

    The findings of the analysis showed that multicultural personality traits and emotional creativity have a direct effect on English language anxiety. Also, emotional creativity mediates multicultural personality traits and has an indirect effect on English language anxiety. The research model was also confirmed which shows that 31% of the variance of the English anxiety variable can be explained by research variables at a significant level of 0.05.

    Conclusion

    According to the research findings and the role of research variables in language learning, and the relationship between language and cultural and cognitive-emotional factors, it is recommended that their importance be emphasized in educational centers and language teaching institutions in order to increase the level of language learning..

    Keywords: Multicultural Personality Traits, Emotional Creativity, English Anxiety, Bilingual Students
  • Sakineh Jafari * Pages 57-71
    Objective

    The purpose of the study was identifying the challenges of public normal schools based on educational and educational justice.

    Methods

    The current research was applied in terms of its purpose and qualitative in terms of how to collect data, which was done using thematic analysis. The research population included the principals of public schools of the second secondary level in Semnan city in the academic year 2023-2024, and sampling was done using a Purposive sampling non-probability method. Data collection continued until theoretical data saturation and 44 semi-structured interviews were conducted.

    Results

    Data coding was done manually and the result of data analysis led to the identification of 323 basic themes, 27 organizing themes in the field of challenges of public schools which were classified in the form of five global themes, including 1.political challenge, 2. administrative challenge, 3. financial challenge, 4. structural challenge, 5. manpower challenge.

    Conclusion

    The results of the study showed that the proposed solutions are effective for providing and expanding equal opportunities and educational justice.

    Keywords: Education, Educational Justice, Quality Of Schools
  • Farideh Mohammadi, Manizheh Zakariyai *, Rasol Davodi Pages 72-86
    Objective

    The present study was conducted with the aim of determining the effectiveness of the curriculum using storytelling on the creativity of the third grade female students of the 2nd district of Zanjan.

    Methods

    The method of the present research is applied research in terms of purpose and semi-experimental research in terms of data collection with a pre-test and post-test design with a control group. The statistical population included third grade elementary school female students in the 2nd district of Zanjan city in the academic year of 2021-2022, and 60 students were selected as a sample using the multi-stage cluster sampling method, and by chance, 30 people were in the experimental group and 30 people were in the control group. The curriculum using storytelling included 15 activities that were presented to the students of the experimental group in 15 sessions of 60 minutes, and the students of the control group received the regular curriculum. Students' creativity was measured using Torrance's (1974) creativity test (image form A) and finally the data were analyzed using Multivariate analysis of covariance (MANCOVA).

    Results

    The findings showed that there is a significant difference in the post-test scores of creativity skills and its components (fluidity, expansion, initiative and flexibility) in the two experimental and control groups; The scores of this variable and its components have increased in the experimental group after teaching the curriculum using storytelling. Also, in each of the variables (total creativity, innovation, expansion, fluidity and flexibility, respectively, 61%, 32%, 52%, 43% and 48%, changes according to the intervention of the curriculum using stories) As if, it can be explained.

    Conclusion

    Therefore, it can be concluded that teaching the curriculum using storytelling creates the ability to generate many ideas and answers, creates the necessary ability to change the direction of thought, creates the ability to generate text ideas, and creates the ability to pay attention to details. depending on an idea, to increase creativity skills in primary school students.

    Keywords: Creativity, Storytelling, Fluidity, Expansion, Initiative, Flexibility
  • Hasan Mahmoudian* Pages 87-100
    Objective

    The aim of the present study was to identify faking responses in the Big Five personality inventory. In this study, data were collected by administering the NEO-FF short form personality inventory to students of Allameh Tabataba'i University.

    Methods

    748 participants in two instructed (n = 366) and honest (n = 382) groups completed the research questionnaire. In this study, the participants were randomly assigned to two groups: those who responded honestly and those with instructed responses.

    Results

    The findings, by examining the differences in class means, the composition of the main groups, the selection threshold graphs, and the probability of confirming the answer choices by class, identified most dimensions of the two classes of samples as simulated and honest groups.

    Conclusion

    Finally, it can be said that over the past 10 years, research on identifying faking responses has attracted considerable attention in assessments areas; however, there seems to be a relative lack of empirical studies in evaluating faking responses, apart from limited applications in simulation studies, that can accurately explain how to identify, describe and correct individual inconsistencies. Additionally, despite a few initial reports in this area, patterns of individual inconsistency are rarely reported in official reports for large-scale educational screenings such as national employment tests and psychological assessments. Therefore, statistical methods such as item response theory and factor analysis can be used to identify faking responses in employment or psychological assessment with specific goals.

    Keywords: Englishfaking Responses, Big Five Personality Inventory, Mixed Rasch Analysis
  • Asma Mollazehi *, Gholamreza Sanagouye Moharer, Mohammadali Fardin Pages 101-113
    Objective

    Nowadays, acquiring the necessary skills to learn self-regulation is one of the goals of educational programs and turning "teaching" into "learning" is considered essential. Therefore, educational environments should seriously emphasize the importance of acquiring these skills. The current research was conducted with the aim of determining the effectiveness of the flipped classroom based on cognitive load on students' self-regulation learning.

    Methods

    The research method was semi-experimental, of pre-test-post-test type with experimental and control groups. The statistical population included all female undergraduate students in the elementary education field of Farhangian University of Chabahar in the first half of the academic year 1402-1403, numbering 402 people. The sample required for the research was selected purposefully from among the students who had taken the research and professional development course that randomly replaced by lottery in experimental and control groups (30 people in the experimental group and 30 people in the control group). The data were analyzed using the method of variance analysis with repeated measurements.

    Results

    The findings showed that there is a significant difference between the average scores of the post-test and follow-up self-regulation learning in the experimental and control groups. This means that teaching in a flipped classroom based on cognitive load had a positive effect on students' self-regulation learning (p < 0.05). According to the findings of this research, it can be concluded that the flipped classroom based on cognitive load can be effective in increasing students' self-regulated learning.

    Conclusion

    Therefore, using this educational method in universities can make classrooms inclusive and encourage students to be active in their learning.

    Keywords: Cognitive Load, Flipped Classroom, Self-Regulated Learning, Students