فهرست مطالب

Journal of Fundamentals of Mental Health
Volume:26 Issue: 5, Oct-Nov 2024
- تاریخ انتشار: 1403/06/11
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 279-283مقدمه
خواب کافی برای سلامت کلی کودکان مهم است، زیرا اختلالات خواب می تواند منجر به چالش های شناختی و ذهنی شود. همه گیری جهانی COVID-19، با اختلالات قابل توجه در شیوه زندگی، به طور بالقوه الگوهای خواب کودکان را تغییر داده است. این مطالعه به بررسی شیوع مشکلات خواب در کودکان و عوامل مرتبط با این مسائل در طول همه گیری می پردازد.
مواد و روش هااین تحلیل مقطعی بین مارس تا آوریل 2020 بر روی 270 کودک 6 تا 11 ساله در طول همه گیری COVID-19 انجام شد. رفتارهای خواب با استفاده از پرسشنامه عادات خواب کودکان (CSHQ) که به صورت آنلاین بین شرکت کنندگان توزیع شد، ارزیابی شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16، آزمون های مجذور کای و تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هادر نهایت 262 نفر (131 پسر و 131 دختر) مورد مطالعه قرار گرفتند. میانگین سنی شرکت کنندگان 97/1±56/8 سال بود. میانگین نمره CSHQ 85/7±99/51 بود که 8/95 درصد (251 کودک) مشکلات مربوط به خواب را نشان دادند. قابل ذکر است، کودکانی که والدینشان تحصیلات عالی داشتند، به طور قابل توجهی مشکلات خواب کمتری را نشان دادند.
نتیجه گیریاین مطالعه شیوع بالایی از اختلالات خواب را در بین کودکان 11-6 ساله به ویژه در دوران قرنطینه COVID-19 نشان می دهد. یافته ها نقش مهم آموزش والدین را در کاهش این مشکلات خواب برجسته می کند و بر نیاز به بررسی بیشتر در مورد تاثیرات محیط های خانوادگی بر الگوی خواب کودکان در دوره های استرس و حبس تاکید می کند.
-
صفحات 285-289مقدمه
با توجه به اثربخشی احتمالی افزودن فلوکستین به رژیم دارویی درمان مواد افیونی، مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثر نالترکسون با یا بدون فلوکستین در پیشگیری از بازگشت به اعتیاد به مواد افیونی انجام شد.
مواد و روش هادر این مطالعه مقطعی در سال 1395، 93 نفر از افراد معتاد به تریاک که در بیمارستان امام رضا (ع) مشهد سم زدایی شده بودند، به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. آنها به طور تصادفی به دو گروه نالترکسون و نالترکسون + فلوکستین تقسیم شدند. آزمایش ادرار مورفین در پایان ماه اول، ماه دوم، ماه سوم، ماه چهارم و بیش از 4 ماه پس از سم زدایی انجام شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، آزمون دقیق فیشر، مجذور کای پیرسون، تی مستقل، من ویتنی و نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هادر نهایت 73 بیمار (39 بیمار در گروه نالترکسون و 34 بیمار در گروه نالترکسون + فلوکستین) مورد بررسی قرار گرفتند. دو گروه به جز وضعیت تاهل تفاوت معنی داری در متغیرهای جمعیت شناختی نداشتند. یافته ها تفاوت معنی داری را در میزان عود بین دو گروه نشان نداد، اگرچه میزان عود کمتری در گروه نالترکسون + فلوکستین نسبت به گروه نالترکسون مشاهده شد (563/0= P). در عین حال، گروه نالترکسون + فلوکستین در ماه های اولیه آزمایش های ادرار مورفین مثبت تری نسبت به گروه نالترکسون داشتند (040/0=P).
نتیجه گیریمطالعه حاضر نشان داد که افزودن فلوکستین به نالترکسون میزان عود را کاهش می دهد، در حالی که با مدت زمان ماندگاری کوتاه تری نسبت به گروه نالترکسون همراه است.
کلیدواژگان: اعتیاد، فلوکستین، نالترکسون، تریاک، عود -
صفحات 291-297مقدمه
با توجه به پیامدهای مخرب پرخاشگری برای فرد و جامعه و اهمیت شناسایی عوامل تاثیرگذار، پژوهش حاضر به بررسی نقش میانجی ادغام عاطفه در رابطه بین تجارب نامطلوب دوران کودکی (ACEs) و پرخاشگری پرداخت.
مواد و روش هادر یک مطالعه مقطعی تحلیلی، 288 بزرگسال از جامعه عمومی ایران در سال 1391 انتخاب شدند که به فرم کوتاه پرسشنامه ترومای دوران کودکی، پرسشنامه رفتارهای پرخطر، تکانشی و خود تخریبی و پرسشنامه پاسخ دادند. فرم کوتاه فهرست ادغام تاثیر داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون، آزمون z فیشر و مدل سازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 26 و Mplus-8 تجزیه و تحلیل شد.
یافته هابین مولفه های پرخاشگری و یکپارچگی عاطفه (از r= -0.36 تا r= -0.01، P<0.01) و همبستگی مثبت بین پرخاشگری و ACE (از r=0.29 تا r=0.48، P<0.01) همبستگی منفی وجود داشت. مدل پیشنهادی به خوبی با داده ها مطابقت دارد (RMSEA= 0.07، SRMR= 0.04، CFI= 0.95، TLI= 0.93). ACE ها پرخاشگری را هم به طور مستقیم (42/0β=، 01/0P<) و هم به طور غیرمستقیم از طریق کاهش یکپارچگی عاطفه (12/0β=، 01/0 P<) تحت تاثیر قرار دادند. همچنین 34 درصد از کل واریانس ادغام عاطفی و 32 درصد از کل واریانس پرخاشگری توسط مدل تبیین شد.
نتیجه گیریبر اساس یافته ها، تجارب نامطلوب دوران کودکی با کاهش ادغام عاطفی، پرخاشگری را به طور مستقیم و غیرمستقیم افزایش می دهد.
کلیدواژگان: پرخاشگری، ترومای دوران کودکی، تنظیم هیجان -
صفحات 299-307مقدمه
پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش شخصیت و طرحواره های ناسازگار اولیه در پیش بینی بخشش زناشویی با نقش میانجی تاب آوری در زنان خیانت شده مبتلا به افسردگی انجام شد.
مواد و روش هاروش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی با معادلات ساختاری است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه زنان متاهل دارای خیانت زناشویی و افسرده مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر دهدشت در سال 1392 می باشد. نمونه شامل 162 نفر از مجموع 280 زن بود که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. روش ابزارهای تحقیق شامل پرسشنامه افسردگی بک-II (BDI-II)، مقیاس بخشش خانواده، پرسشنامه شخصیتی HEXACO تجدید نظر شده، پرسشنامه طرحواره جوان-فرم کوتاه (YSQ-SF) و مقیاس تاب آوری کانر-دیویدسون (CD-RIS) بود.). برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون و معادلات ساختاری استفاده شد.
یافته هامدل ساختاری برازش قابل قبولی با داده های جمع آوری شده دارد (x2/df=2.62، CFI=0.937، GFI=0.919، AGFI=0.876، RMSEA=0.078 و P=0.055).
نتیجه گیرینتایج نشان داد که شخصیت و طرحواره های ناسازگار اولیه در پیش بینی بخشش زناشویی هم به طور مستقیم و هم با میانجیگری تاب آوری در زنان خیانت شده مبتلا به افسردگی نقش دارند.
کلیدواژگان: افسردگی، طرحواره های ناسازگار اولیه، بخشش، شخصیت، تاب آوری -
صفحات 309-315مقدمه
این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی مداخله مجازی در برنامه بازی درمانی والدین-کودک بر مشکلات رفتاری کودکان در قرنطینه کووید-19 انجام شد.
مواد و روش هادر مطالعه حاضر که در شهر شاهرود در سال 1399 انجام شد، 26 مادر با کودکان 3 تا 9 ساله مبتلا به مشکلات رفتاری داوطلبانه از طریق تماس در شبکه های اجتماعی وارد مطالعه شدند. آنها به طور تصادفی به دو گروه مداخله و انتظار تقسیم شدند. برنامه مداخله شامل یک بسته آموزشی بازی درمانی بر اساس رابطه والد-کودکی برگرفته از مدل لندرث بود که در ده جلسه گروهی مجازی 90 دقیقه ای هفتگی اجرا شد. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه رفتار کودک آیبرگ (ECBI) و آزمون خانه- درخت- فرد (HTP) بود. داده ها با استفاده از مدل MANCOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هادر نهایت 18 مادر فرآیند تحقیق را تکمیل کردند. در مقایسه دو گروه، نمرات شدت مشکل (17/45 = F (16/1)، 001/0= P، 94/0= ηp2) و مشکل رفتاری (02/34=F (16/1)، 001/0=P، 97/0= ηp2) به طور معنی داری به دست آمد. متفاوت است. نتایج نشان داد که درمان رابطه کودک و والدین به طور معناداری مشکلات رفتاری کودکان را کاهش می دهد.
نتیجه گیریبه نظر می رسد درمان رابطه ای کودک و والدین می تواند به طور موثری مشکلات رفتاری کودکان را در شرایط قرنطینه مشابه با همه گیری کووید-19 بهبود بخشد.
کلیدواژگان: مشکل رفتاری، کودکان، کووید-19، بازی درمانی -
صفحات 317-323مقدمه
اختلالات عملکردی گوارشی (FGIDs) شایع ترین بیماری در بیمارانی است که با علائم شکمی به کلینیک های پزشکی مراجعه می کنند. مطالعات متعدد نشان داده اند که همبودی روانپزشکی، از جمله اختلالات خلقی و اضطرابی، در بیماران مبتلا به FGID بسیار شایع است. ویژگی های شخصیتی می تواند علائم عملکردی را در انواع بیماری ها ایجاد کند. با این حال، مطالعات محدودی ویژگی های شخصیتی را در بیماران مبتلا به FGID ارزیابی کرده اند. بنابراین، هدف پژوهش حاضر، مقایسه ویژگی های شخصیتی بیماران مبتلا به FGID و افراد سالم بر اساس مدل شخصیت پنج عاملی بود.
مواد و روش هادر این مطالعه مورد-شاهدی، 40 بیمار مراجعه کننده به کلینیک روان تنی بیمارستان بوعلی سینا قزوین از شهریور 1397 تا اسفند 1399 با تشخیص FGID و 40 فرد سالم شرکت کردند. پس از مصاحبه بالینی با روانپزشک، همه شرکت کنندگان پرسشنامه پنج عامل NEO-FFI (NEO-FFI) را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از آزمون های مجذور کای، تی مستقل و آزمون همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هانتایج نشان داد که میانگین نمرات روان رنجوری در بیماران مبتلا به FGID به طور معنی داری بالاتر از افراد سالم بود (000/0= P). همچنین، موارد FGID در مقایسه با آزمودنی های سالم دارای برون گرایی (000/0=P)، وظیفه شناسی (005/0=P)، گشودگی به تجربیات (023/0=P) و موافق بودن (000/0=P) به طور معنی داری کمتر بود.
نتیجه گیرینتایج این پژوهش حاکی از تفاوت شخصیتی بین بیماران مبتلا به اختلالات عملکردی دستگاه گوارش و افراد سالم بود. اگر مطالعات بیشتر این یافته را تایید کند، ممکن است مداخلات روان شناختی جدیدی با تمرکز بر ویژگی های شخصیتی برای درمان اختلالات عملکردی دستگاه گوارش معرفی شود.
کلیدواژگان: سوء هاضمه، اختلالات عملکردی دستگاه گوارش، سندرم روده تحریک پذیر، شخصیت -
صفحات 325-334مقدمه
پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین طرحواره های ناسازگار اولیه و نگرانی از تصویر بدن و نقش واسطه ای شفقت به خود و تنظیم هیجان در زنان انجام شد.
مواد و روش هاجامعه آماری این پژوهش توصیفی و همبستگی شامل کلیه زنان 18 تا 45 ساله شهر مشهد بود که طی سال های 1391 تا 1392 پرسش نامه ها را تکمیل کردند. روش نمونه گیری در دسترس برای انتخاب 400 نفر که پرسشنامه طرحواره جوان را تکمیل کردند، انتخاب شدند. YSQ)، فهرست نگرانی تصویر بدن (BICI)، مقیاس دلسوزی به خود (SCS)، و پرسشنامه تنظیم هیجان (ERQ). داده ها را از طریق ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر تحلیل کردیم.
یافته هایافته ها نشان داد که بین نمره کل نگرانی از تصویر بدن و ارزیابی مجدد همبستگی معنادار و منفی و بین نمره کل نگرانی از تصویر بدن و سرکوب هیجانی همبستگی مثبت و معنادار وجود دارد. همچنین بین نمرات کل شفقت به خود و نگرانی از تصویر بدن رابطه معنادار و منفی مشاهده شد (05/0<p).
نتیجه گیریما نشان دادیم که متغیرهای خوددلسوزی و تنظیم هیجان می توانند به عنوان میانجی های کلیدی در تاثیر طرحواره های ناسازگار اولیه بر نگرانی از تصویر بدن عمل کنند که منجر به کاهش تاثیر طرحواره های ناسازگار اولیه بر تصویر بدن با افزایش شفقت به خود و افزایش آن می شود. تنظیم احساسات
کلیدواژگان: تصویر بدن، طرحواره های ناسازگار اولیه، تنظیم هیجانی، شفقت به خود -
صفحات 335-341مقدمه
این پژوهش با هدف پیش بینی اعتیاد به سایت های شبکه های اجتماعی (SNS) بر اساس خودتنظیمی، بررسی نقش های میانجی تاب آوری تحصیلی و بهزیستی روان شناختی انجام شده است.
مواد و روش هااین مطالعه توصیفی- همبستگی با دانش آموزان پسر مقطع متوسطه شهر تربت حیدریه در سال تحصیلی 92-91 انجام شد. نمونه ای متشکل از 399 دانش آموز با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. شرکت کنندگان مقیاس اعتیاد به شبکه های اجتماعی (SNA)، پرسشنامه یادگیری خودتنظیمی، پرسشنامه تاب آوری تحصیلی، و پرسشنامه بهزیستی روانشناختی را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی شامل همبستگی و مدل سازی معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هانتایج نشان داد که خودتنظیمی (23/0-=β، 01/0>P) و بهزیستی روان شناختی (19/0-=β، 03/0=P) به طور معنی دار و منفی اعتیاد به SNS را پیش بینی می کنند. با این حال، تاب آوری تحصیلی (04/0-β=، 60/0=P) به طور معنی داری اعتیاد به SNS را پیش بینی نمی کند و بنابراین، رابطه بین خود تنظیمی و اعتیاد به SNS را واسطه نمی کند. تاب آوری تحصیلی می تواند به طور غیرمستقیم اعتیاد به SNS را با تاثیرگذاری بر بهزیستی روان شناختی پیش بینی کند (09/0-=β، 09/0=P).
نتیجه گیرییافته ها رابطه پیچیده ای را بین خودتنظیمی، تاب آوری تحصیلی، بهزیستی روان شناختی و اعتیاد به شبکه های اجتماعی نشان می دهد. این متغیرها باید در توسعه برنامه های عملی و پیشگیرانه با هدف مقابله با اعتیاد به شبکه های اجتماعی در نظر گرفته شوند.
کلیدواژگان: اعتیاد، بهزیستی روانی، تاب آوری، خودتنظیمی، شبکه های اجتماعی
-
Pages 279-283Introduction
Adequate sleep is important to children's overall health, as sleep disturbances can result in both cognitive and mental challenges. The global COVID-19 pandemic, with its significant lifestyle disruptions, potentially altered children's sleep patterns. This study investigates the prevalence of sleep problems in children and the factors associated with these issues during the pandemic.
Materials and MethodsThis cross-sectional analysis was conducted between March and April 2020 on 270 children aged 6-11 during the COVID-19 pandemic. Sleep behaviors were assessed using the Children's Sleep Habits Questionnaire (CSHQ), which was distributed online to the participants. The data were analyzed using SPSS 16, Chi-square test, and independent t-test.
ResultsFinally 262 were studied (131 boys and 131 girls). The mean age of participants was 8.56±1.97 years. The mean score of CSHQ was 51.99±7.85, with 95.8% (251 children) demonstrating sleep-related issues. Notably, children with highly educated parents exhibited significantly fewer sleep problems.
ConclusionThe study reveals a high prevalence of sleep disturbances among children aged 6-11, particularly during the COVID-19 lockdown. The findings highlight the significant role of parental education in mitigating these sleep issues, emphasizing the need for further investigation into the effects of familial environments on children's sleep patterns during periods of stress and confinement.
Keywords: Sleep Disturbances, Children's Health, COVID-19 Pandemic, Parental Education -
Pages 285-289Introduction
Regarding the probable effectiveness of adding fluoxetine to a medical regimen of opioid treatment, the present study aimed to compare the effect of naltrexone with or without fluoxetine to prevent relapse to opioid addiction.
Materials and MethodsIn this cross-sectional study in 2016, 93 people with an opium addiction who were detoxified in Imam Reza Hospital in Mashhad, Iran, were selected using a purposeful sampling method. They were randomly divided into two groups (naltrexone and naltrexone + fluoxetine). The morphine urine test was performed at the end of the 1st month, 2nd month, 3rd month, 4th month, and more than 4 months after detoxification. The data were analyzed through descriptive statistics, Fisher's exact test, Pearson chi-square, Independent samples t-test, Mann-Whitney test, and SPSS software.
ResultsFinally, 73 patients (39 patients in the naltrexone group and 34 patients in the naltrexone + fluoxetine group) were evaluated. The two groups had no significant demographic variable differences except marital status. The findings showed no significant difference in the relapse rate between the two groups, although a lower rate of relapse was seen in the naltrexone + fluoxetine group than in the naltrexone group (P= 0.563). At the same time, the naltrexone + fluoxetine group had more positive morphine urine tests in the early months than the naltrexone group significantly (P= 0.040).
ConclusionThe present study showed that adding fluoxetine to naltrexone reduces the relapse rate, while it is associated with a shorter duration of retention than the naltrexone group.
Keywords: Addiction, Fluoxetine, Naltrexone, Opioid, Relapse -
Pages 291-297Introduction
Considering the destructive consequences of aggression for the individual and society and the importance of identifying influencing factors, the present study investigated the mediating role of affect integration in the relationship between Adverse Childhood Experiences (ACEs) and aggression.
Materials and MethodsIn an analytical cross-sectional study, 288 adults were selected from the general population of Iran in 2022. They responded to the short form of the childhood trauma questionnaire, risky, impulsive, and self-destructive behavior questionnaire, and the short form of the affect integration inventory. We analyzed the data using the Pearson correlation test, Fisher's z test, and structural equation modeling using SPSS version 26 and Mplus-8 software.
ResultsThere were negative correlations between aggression and affect integration components (from r= -0.36 to r= -0.42, P< 0.01) and positive correlations between aggression and ACEs (from r= 0.29 to r= 0.48, P< 0.01). The proposed model fit well with the data (RMSEA= 0.07, SRMR= 0.04, CFI= 0.95, TLI= 0.93). ACEs affected aggression both directly (β= 0.42, P< 0.01) and indirectly through the reduction of affect integration (β= 0.12, P< 0.01). Also, 34% of the total variance of affect integration and 32% of the total variance of aggression were explained by the model.
ConclusionBased on the findings, adverse childhood experiences increase aggression both directly and indirectly by reducing affect integration.
Keywords: Aggression, Childhood Trauma, Emotion Regulation -
Pages 299-307Introduction
The present study aimed to investigate the role of personality and early maladaptive schemas in predicting marital forgiveness with the mediation role of resilience in betrayed women suffering depression.
Materials and MethodsThe research method used descriptive correlation with structural equations. The statistical population of this research included all married women who experienced marital infidelity and were depressed and referred to the counseling centers of Dehdasht City, Iran, in 2023. The sample consisted of 162 people out of all 280 women who were selected through the purposeful sampling method. Research tools included the Beck Depression Inventory-II (BDI-II), the Family Forgiveness Scale, the HEXACO Personality Inventory-Revised, the Young Schema Questionnaire-Short Form (YSQ-SF), and Connor-Davidson Resilience Scale (CD-RIS). Pearson's correlation test and structural equations were utilized to analyze data.
ResultsThe structural model has an acceptable fit with the collected data (x2/df= 2.62, CFI= 0.937, GFI= 0.919, AGFI= 0.876, RMSEA= 0.078, and P= 0.055).
ConclusionThe results showed that personality and early maladaptive schemas play a role in predicting marital forgiveness both directly and through the mediation of resilience in betrayed women with depression.
Keywords: Depression, Early Maladaptive Schemas, Forgiveness, Personality, Resilience -
Pages 309-315Introduction
This study aimed to investigate the effectiveness of a virtual intervention in a parent-child play therapy program on children's behavioral problems in COVID-19 quarantine.
Materials and MethodsIn the present study conducted in Shahrood City, Iran, in 2020, twenty-six mothers with 3-9 year-old children suffering from behavioral problems volunteered to enter the study through a call on social networks. They were randomly divided into intervention and waiting groups. The intervention program included a training package of play therapy based on the parent-child relationship adapted from the Landreth's model, which was administered in ten weekly virtual 90-minute group sessions. The research instruments included Eyberg Child Behavior Inventory (ECBI) and House-Tree-Person Test (HTP). Data were analyzed via the MANCOVA model.
ResultsFinally, 18 mothers completed the research process. Comparing two groups, the scores of problem intensity (F (1,16) = 45.17, P= 0.001, ηp2= 0.94) and behavioral problem (F (1,16) = 34.02, P= 0.001, ηp2= 0.97) were significantly different. The results showed that child-parent relationship therapy significantly reduced the children's behavioral problems.
ConclusionIt seems that child-parent relationship therapy can effectively improve children's behavioral problems in quarantine conditions similar to the COVID-19 pandemic.
Keywords: Behavioral Problem, Children, COVID-19, Play Therapy -
Pages 317-323Introduction
Functional GastroIntestinal Disorders (FGIDs) represent the most prevalent condition in patients who come to medical clinics with abdominal symptoms. Several studies have shown that psychiatric comorbidity, including mood and anxiety disorders, is highly prevalent in patients with FGIDs. Personality traits can cause functional symptoms in a variety of diseases. However, limited studies have assessed personality characteristics in FGIDs patients. Therefore, the purpose of the present research was to compare personality traits between patients with FGIDs and healthy people based on the five-factor personality model.
Materials and MethodsIn this case-control study, 40 patients referred to the psychosomatic clinic of Booali Sina Hospital, Qazvin, Iran, from September 2019 to March 2020 and diagnosed as FGIDs and 40 healthy individuals were participated. After a clinical interview with a psychiatrist, all participants completed the NEO-Five Factor Inventory (NEO-FFI). The data was analyzed using Chi-square test, independent t-test, and the Pearson correlation test.
ResultsThe results showed that the mean neuroticism score in patients with FGIDs was significantly higher than that of healthy individuals (P= 0.000). Also, FGID cases had significantly lower extraversion (P= 0.000), conscientiousness (P= 0.005), openness to experiences (P= 0.023), and agreeableness (P= 0.000) scores compared to healthy subjects.
ConclusionThe results of this research indicated personality differences between patients with functional gastrointestinal disorders and healthy individuals. If further studies confirm this finding, new psychological interventions focused on personality characteristics may be introduced to treat functional gastrointestinal disorders.
Keywords: Dyspepsia, Functional Gastrointestinal Disorders, Irritable Bowel Syndrome, Personality -
Pages 325-334Introduction
The current study aimed to explore the relationship between early maladaptive schemas and body image concern and the mediating role of self-compassion and emotion regulation in women.
Materials and MethodsThe statistical population of this descriptive and correlational study included all women aged 18 to 45 in Mashhad, Iran, who completed the questionnaires from 2022 to 2023. The convenient sampling method was used to select 400 people completed the Young Schema Questionnaire (YSQ), Body Image Concern Inventory (BICI), Self-Compassion Scale (SCS), and Emotion Regulation Questionnaire (ERQ). We analyzed the data through Pearson's correlation coefficient and path analysis.
ResultsThe findings revealed a significant and negative correlation between the total score of body image concern and reappraisal, alongside a significant and positive correlation between the total score of body image concern and emotional suppression. Additionally, a significant and negative relationship was observed between the total scores of self-compassion and body image concern (P< 0.05).
ConclusionWe revealed that self-compassion and emotion regulation variables can serve as crucial mediators in the impact of early maladaptive schemas on body image concern, leading to a reduction in the effect of early maladaptive schemas on body image with increased self-compassion and enhanced emotion regulation.
Keywords: Body Image, Early Maladaptive Schemas, Emotional Regulation, Self-Compassion -
Pages 335-341Introduction
This study aims to predict Social Networking Sites (SNS) addiction based on self-regulation, examining the mediating roles of academic resilience and psychological well-being.
Materials and MethodsThis descriptive-correlational study was conducted with male high school students in Torbat-e Heydariyeh City, Iran, during the 2022-2023 academic year. A sample of 399 students was selected using multi-stage cluster random sampling. Participants completed the Social Networking Addiction (SNA) Scale, the Self-Regulated Learning Questionnaire, the Academic Resilience Questionnaire, and the Psychological Well-being Questionnaire. Data were analyzed using descriptive and inferential statistical methods, including correlation and structural equation modeling.
ResultsThe results indicated that self-regulation (β= -0.23, P< 0.01) and psychological well-being (β= -0.19, P= 0.03) significantly and negatively predict SNS addiction. However, academic resilience (β= -0.04, P= 0.60) does not significantly predict SNS addiction and, therefore, does not mediate the relationship between self-regulation and SNS addiction. Academic resilience can indirectly predict SNS addiction by influencing psychological well-being (β= -0.09, P= 0.09).
ConclusionThe findings reveal a complex relationship between self-regulation, academic resilience, psychological well-being, and social networking sites addiction. These variables should be considered in the development of practical and preventive programs aimed at addressing social networking sites addiction.
Keywords: Addiction, Psychological Well-Being, Resilience, Self-Regulation, Social Networks