فهرست مطالب

نشریه ابن سینا
سال بیست و ششم شماره 3 (پیاپی 88، پاییز 1403)
- تاریخ انتشار: 1403/07/10
- تعداد عناوین: 10
-
-
صفحات 4-12زمینه و اهداف
با توجه به فراگیر شدن روز افزون تلفن همراه هوشمند می توان آن را مسئله مهم در ابعاد زندگی بررسی کرد. هدف مطالعه حاضر، بررسی تاثیر استفاده طولانی مدت از تلفن همراه هوشمند بر نیمرخ ساختاری نیمه فوقانی بدن و کیفیت زندگی بود.
روش بررسیدر این پژوهش علی-مقایسه ای تعداد 90 دختر و پسر با دامنه سنی 18 تا 30 سال از شهر میاندوآب به صورت داوطلبانه در تحقیق شرکت کردند. آزمودنی ها با استفاده از پرسشنامه اعتیاد به تلفن همراه، به دو گروه 45 نفری کاربر بلندمدت و کاربر کوتاه مدت تقسیم بندی شدند. میزان سر به جلو، شانه گرد، کج گردنی و شانه نابرابر توسط روش عکس برداری، مقدار انحنای کایفوز و لوردوز به وسیله خط کش منعطف و کیفیت زندگی با استفاده از پرسشنامه SF-36 ارزیابی شدند.
یافته هانتایج نشان داد که بین میزان ناهنجاری های سر به جلو، شانه به جلو و کایفوز در بین کاربران بلند مدت و کوتاه مدت تفاوت معناداری وجود داشت (0.05 > p). اما بین مولفه های کج گردنی، شانه نابرابر، لوردوز و کیفیت زندگی در دو گروه تفاوت معناداری وجود نداشت.
نتیجه گیریبا توجه به نتایج تحقیق حاضر پیشنهاد می شود تا کاربران بلند مدت تلفن همراه به منظور پیشگیری از ناهنجاری های اسکلتی - عضلانی از قبیل کایفوز، سر به جلو و شانه به جلو از تلفن همراه خود در مدت زمان کمتری استفاده نموده و ملاحظات و تمرینات اصلاحی را به منظور پیشگیری از ناهنجاری ها در دستور کار قرار دهند.
کلیدواژگان: وضعیت بدنی، کیفیت زندگی، گوشی هوشمند، اختلالات -
صفحات 13-21زمینه و اهداف
اضطراب اجتماعی با توجه به ماهیتش می تواند سازگاری اجتماعی نوجوانان را مختل نماید. هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی درمان شناختی- رفتاری (CBT) و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) بر سازگاری اجتماعی نوجوانان دارای اضطراب اجتماعی است.
روش بررسیطرح پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل در انتظار درمان بود. جامعه آماری این پژوهش دانش آموزان پسر دارای اضطراب اجتماعی مقطع تحصیلی متوسطه دوم مدارس ناحیه یک شهر بابل بودند که در سال تحصیلی 1401-1402 مشغول به تحصیل بودند. از جامعه مذکور با استفاده روش نمونه گیری هدفمند تعداد 45 نفر که با ملاک های ورودی پژوهش همخوانی داشتند انتخاب شدند و به صورت تصادفی ساده در 3 گروه (15 نفر CBT، 15 نفر ACT و 15 نفر کنترل) قرار گرفتند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه سازگاری اجتماعی استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد.
یافته هاCBT و ACT موجب افزایش معنادار سازگاری اجتماعی نوجوانان دارای اضطراب اجتماعی شد (0.001>p) و میزان اثربخشی این دو درمان بر سازگاری اجتماعی به هم متفاوت نیست.
نتیجه گیریمی توان هر دو روش درمانی CBT و ACT را جهت بهبود سازگاری اجتماعی نوجوانان دارای اضطراب اجتماعی توصیه نمود.
کلیدواژگان: درمان شناختی-رفتاری، درمان پذیرش و تعهد، سازگاری اجتماعی، نوجوانان، اختلال اضطراب اجتماعی -
صفحات 22-36زمینه و اهداف
خودزنی و سوءمصرف مواد در افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی می تواند منجر به آسیب بسیار جدی به خود و اطرافیان گردد. از این رو هدف مطالعه حاضر بررسی اثربخشی درمان ذهن آگاهی و تنظیم هیجان مبتنی بر رفتار درمانی دیالکتیکی بر سوءمصرف مواد و خوددزنی در افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی بود.
روش بررسیاین پژوهش در چهارچوب آزمایش تک موردی از نوع خط پایه چندگانه پلکانی، طی هشت جلسه، هر جلسه به مدت یک ساعت بر روی سه بیمار و با دوره پیگیری یک ماهه صورت گرفت. جامعه آماری در این پژوهش بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی بودند که از میان آنها سه نفر با تشخیص اختلال شخصیت مرزی و با توجه به داوطلب بودن و با تطبیق با معیارهای پژوهش به صورت نمونه گیری هدفمند و در دسترس انتخاب شده و بر اساس تشخیص روانپزشک و مصاحبه بالینی ساختار یافته وارد پژوهش شدند و به مدت 8 جلسه رفتاردرمانی دیالکتیکی مبتنی بر تنظیم هیجان و ذهن آگاهی را دریافت کردند. داده ها از طریق مقیاس رفتارهای خودزنی از پرسشنامه ارزیابی شخصیت- مقیاس ویژگی های مرزی و پرسشنامه رفتارهای پرخطر محمدخانی جمع آوری شد.
یافته هاتحلیل داده ها با استفاده از نمودار و جدول ویژه طرح های تک آزمودنی، نشان داد که به دنبال مداخلات ذهن آگاهی و تنظیم هیجان مبتنی بر رفتاردرمانی دیالکتیکی، اندازه اثر برای آزمودنی اول در متغیرهای خودزنی و سوء مصرف مواد به ترتیب: 4.526 و 3.779، برای آزمودنی دوم 6.253 و 6.772 و برای آزمودنی سوم 3.651 و 6.134 است.
نتیجه گیریاین روش درمانی تغییرات معنی دار و قابل توجهی به لحاظ آماری در نشانه های خودزنی و سوء مصرف مواد در بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی ایجاد کرده است.
کلیدواژگان: اختلال شخصیت مرزی، تنظیم هیجان، ذهن آگاهی، خودزنی، سوءمصرف مواد -
صفحات 37-49زمینه و اهداف
تمرینات ورزشی به عنوان ابزاری برای کنترل آتروفی عضلانی استفاده می شوند. هدف این پژوهش، بررسی اثر یک دوره تمرین تناوبی شدید (HIIT) قبل و بعد از تعلیق اندام تحتانی بر بیان ژن های مایوستاتین (MSTN) و گیرنده اکتیوین نوع IIB (ActRIIB) در عضله اسکلتی موش های نر ویستار بود.
روش بررسیتعداد 32 سر موش صحرایی نر (چهار تا شش ماه) به طور تصادفی به چهار گروه هشت تایی (گروه (1): کنترل؛ گروه (2): تمرین-تعلیق-بازتمرین؛ گروه (3): بی تمرین-تعلیق-بازتمرین؛ و گروه (4): تمرین-تعلیق-بی تمرین) تقسیم شدند. طول مدت HIIT پنج هفته و طول مدت پروتکل تعلیق دو هفته بود. بیان ژن ها با استفاده از RT-PCR اندازه گیری شد.
یافته ها: در بیان ژن های MSTN و ACTRIIB عضله نعلی گروه (2) نسبت به سایر گروه ها کاهش معنی داری مشاهده شد (0.05>p). در بیان ژن MSTN عضله بازکننده طویل انگشتان گروه های تجربی نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری وجود داشت (0.05>p). این اثر در گروه (2) نسبت به دیگر گروه ها بیشتر بود. کاهش معنی داری در بیان ژن ACTRIIB عضله بازکننده طویل انگشتان گروه (2) نسبت به سایر گروه ها مشاهده شد (0.05>p). در بیان ژن ACTRIIB عضله بازکننده طویل انگشتان گروه (3) نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری وجود داشت (0.05>p).
نتیجه گیرییافته های پژوهش حاضر نشان از اثربخشی بیشتر تمرین-بازتمرینی (به روش HIIT) در مهار آتروفی عضلانی ناشی از تعلیق اندام تحتانی دارد. این یافته ها از مدل تمرینی HIIT به عنوان یک روش درمانی بسیار کارآمد در جهت پیشگیری و مهار آتروفی ناشی از بی حرکتی اندام در عضله اسکلتی مدل حیوانی حمایت می کند.
کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، مایوستاتین، گیرنده اکتیوین نوع IIB، تعلیق اندام تحتانی -
صفحات 50-57زمینه و اهداف
با افزایش سن، تغییرات متابولیکی و آسیب های اکسیداتیو در مغز، به ویژه در ناحیه هیپوکمپ، می تواند منجر به کاهش عملکرد شناختی و بروز اختلالات عصبی شود. هدف این مطالعه بررسی تاثیر تمرینات تناوبی هوازی و مصرف عصاره زنجبیل بر فعالیت کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و میزان مالون دی آلدهید (MDA) در هیپوکمپ رت های سالمند بود.
روش بررسیدر این پژوهش نیمه تجربی تعداد 20 سر رت نژاد ویستار با میانگین 500 گرم به عنوان نمونه انتخاب شدند و به طور تصادفی به 4 گروه پنج تایی (کنترل، زنجبیل، زنجبیل+تمرین و تمرین) تقسیم شدند. پروتکل تمرین در مدت 8 هفته و 3 جلسه در هفته و زنجبیل به میزان 100 میلی گرم بر کیلوگرم وزن برای حیوانات تهیه و در آب حل شد و به صورت آشامیدنی در دسترس آنها قرار گرفت. جهت آزمون فرضیات از آنوای یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.
یافته هاآزمون تعقیبی توکی نشان داد میانگین MDA گروه تمرین و گروه زنجبیل+تمرین به صورت معنی داری کمتر از گروه کنترل بود (به ترتیب 0.005=p و 0.013=p). در عین حال میانگین کاتالاز و SOD گروه زنجبیل+تمرین به صورت معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (به ترتیب 0.016=p و 0.034=p) و بین میانگین سایر گروه ها و گروه کنترل تفاوت معنی داری وجود نداشت.
نتیجه گیرییافته ها نشان داد تمرین به تنهایی و در تعامل با زنجبیل باعث کاهش MDA می شود. هر چند تمرین و مصرف زنجبیل به تنهایی تاثیر معناداری بر MDA، کاتالاز و SOR نداشت اما در ترکیب با یکدیگر باعث افزایش آنزیم های آنتی اکسیدانی شدند.
کلیدواژگان: زنجبیل، تمرین ورزشی، کاتالاز، مالون دی آلدهید، سوپراکسید دیسموتاز -
صفحات 58-70زمینه و اهداف
اختلال اوتیسم یک اختلال عصبی رشدی است که با نقص در ارتباطات و تعامل اجتماعی و فعالیت های محدود و تکراری شناخته می شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر 8 هفته بازی های اصلاحی بر میزان افت استخوان ناویکولار، نقص توجه و تعادل (ایستا و پویا) در کودکان اوتیسم دارای کف پای صاف بود.
روش بررسیدر یک پژوهش نیمه تجربی با گروه کنترل، 20 کودک پسر (12-7 سال) اوتیسم دارای کف پای صاف به صورت هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه بازی اصلاحی (10 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. از خط کش کولیس، پرسشنامه کانرز و روش بروئینینکس-اوزرتسکی به ترتیب جهت ارزیابی افت استخوان ناویکولار، نقص توجه و تعادل ایستا و پویا کودکان پسر اوتیسم دارای کف پای صاف استفاده شد. بازی های اصلاحی به مدت 8 هفته تحت نظارت مربی انجام شد. جهت بررسی تفاوت بین گروهی و درون گروهی به ترتیب از آزمون کوواریانس و تی وابسته استفاده شد.
یافته هامیزان قوس کف پایی و نقص توجه بعد از انجام بازی های اصلاحی کاهش معنی داری پیدا کردند (0.05>p)، همچنین تعادل ایستا و پویا کودکان بعد از بازی های اصلاحی افزایش معنی داری پیدا کردند (0.05>p). اما در گروه کنترل هیچ تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
نتیجه گیریبازی های اصلاحی بر میزان قوس کف پایی، نقص توجه، تعادل ایستا و پویا اثرگذار بود که باعث بهبودی قوس کف پای داخلی، نقص توجه و افزایش تعادل در کودکان پسر اوتیسم دارای کف پای صاف شد. از این رو به مربیان و کاردرمان ها پیشنهاد می گردد از این بازی های اصلاحی استفاده کنند.
کلیدواژگان: بازی درمانی، استخوان ناویکولار پا، تعادل، کف پای صاف، اوتیسم -
صفحات 71-78زمینه و اهداف
پرستاری به منزله یک حرفه با میزان مخاطره بالا و فرسودگی محسوب می شود و می تواند عواقبی همانند خستگی از محیط کار و عدم رضایت شغلی به دنبال داشته باشد. هدف این مطالعه مقایسه اثربخشی روان درمانی مثبت گرا و آموزش واقعیت درمانی بر خستگی از شفقت و فرسودگی شغلی در کادر درمان بیمارستانی در دوران شیوع کووید-19 بود.
روش بررسیاین مطالعه از نوع نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. تعداد 45 نفر از کارکنان زن و مرد شاغل در بیمارستان کاشانی شهرکرد به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل به صورت تصادفی گمارده شدند (هر گروه 15 نفر). شرکت کنندگان در پژوهش پرسشنامه خستگی از شفقت و فرسودگی شغلی را به عنوان پیش آزمون تکمیل نمودند و پس از آموزش 8 جلسه ای پروتکل روان درمانی مثبت گرا و آموزش واقعیت درمانی به گروه های آزمایش، آزمودنی ها در مرحله پس آزمون به پرسشنامه ها پاسخ دادند. داده ها با آزمون های آماری تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته هانتایج نشان داد که بین روان درمانی مثبت گرا و آموزش واقعیت درمانی بر خستگی از شفقت و فرسودگی شغلی در کادر درمان تفاوت وجود دارد و واقعیت درمانی اثربخشی بیشتری دارد (0.01>p).
نتیجه گیرینتایج پژوهش حاضر بیانگر این بود که روان درمانی مثبت گرا و آموزش واقعیت درمانی بر کاهش میزان خستگی از شفقت و فرسودگی شغلی موثر هستند و اثربخشی روان درمانی واقعیت درمانی بیشتر از درمان مثبت گرا است.
کلیدواژگان: روان درمانی، واقعیت درمانی، خستگی از شفقت، فرسودگی شغلی، کادر درمان -
صفحات 79-85زمینه و اهداف
یکی از رایج ترین بیماری های دستگاه غدد درون ریز در زنان در سنین بارداری، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) است که با نقص قاعدگی، ناباروری، پرمویی، آکنه و چاقی همراه است. این مطالعه با هدف سهولت القاء مدل حیوانی تخمدان پلی کیستیک تزریق یک نوبت استرادیول والرات در موش صحرایی ماده بالغ انجام شد.
روش بررسیدر این مطالعه تجربی، 50 سر موش صحرایی بالغ ماده نژاد ویستار به چهار گروه PCO+1 (تزریق زیرجلدی 1 میلی گرم در هر رت استرادیول والریت 0.2 میلی لیتر روغن زیتون، تعداد: 15)، PCO+2 (تزریق زیرجلدی 2 میلی گرم در هر رت استرادیول والریت+0.2 میلی لیتر روغن زیتون، تعداد: 15) و گروه کنترل (بدون تزریق، تعداد: 10) و گروه شم (ترزیق زیر جلدی 0.2 میلی لیتر روغن زیتون، تعداد: 10) تقسیم شدند. اندازه گیری وزن بدن و همچنین تخمدان ها انجام شد. بررسی های بافت شناسی به منظور شمارش فولیکول های تخمدان انجام شد.
یافته هاافزایش معنادار وزن گروه PCO+2 نسبت به سایر گروه ها وجود داشت. تعداد فولیکول های اولیه، ثانویه و بالغ و همچنین تعداد جسم های زرد در گروه های کنترل، شم و PCO+1 نسبت به گروه PCO+2 بیشتر بود. اما تعداد فولیکول های آترتیک تفاوت معنا داری را نشان نداد. علاوه بر این، تعداد فولیکول های کیستیک افزایش معنا داری را در گروه PCO+2 نسبت به سایر گروه ها نشان داد.
نتیجه گیریمدل تخمدان پلی کیستیک با تزریق یک نوبت استرادیول والرات به میزان 2 میلی گرم در موش صحرایی بالغ القاء می شود و با ایجاد فولیکول های کیستی و کاهش فولیکول های بالغ همراه است.
کلیدواژگان: تخمدان پلی کیستیک، استرادیول والرات، فولیکول، موش صحرایی -
صفحات 86-99زمینه و اهداف
فعالیت ورزشی می تواند آسیب های ناشی از آپوپتوز را در بیماران مبتلا به دیابت کاهش داده و کنترل کند. هدف از پژوهش حاضر، مروری بر مطالعات انجام شده جهت بررسی اثر فعالیت های ورزشی بر آپوپتوز در بیماران مبتلا به دیابت بود.
روش بررسیدر این مطالعه مروری، پاسخ مسیرهای سیگنالیک آپوپتوز در انواع فعالیت های ورزشی هوازی، مقاومتی و تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) در بیماران مبتلا به دیابت در مقالات منتشر شده در پایگاه های داده ملی و بین المللی با استفاده از کلید واژه های «آپوپتوز، مسیرهای درونی و بیرونی آپوپتوز، پروتئین های ضدآپوپتوز، دیابت شیرین، تمرینات ورزشی، فعالیت بدنی، کاسپازها، تمرین تناوبی با شدت بالا و ورزش مقاومتی» جستجو شد.
یافته هادر مطالعات مربوط به مسیر ذاتی آپوپتوز، 3 مقاله، مسیر بیرونی آپوپتوز، 3 مقاله، آپوپتوز در بیماران دیابتی، 5 مقاله و در مطالعات مربوط به تاثیر فعالیت ورزشی هوازی بر مسیرهای سیگنالیک آپوپتوز در بیماران دیابتی، 6 مقاله، تاثیر تمرینات مقاومتی بر آپوپتوز در بیماران دیابتی، 1 مقاله و تاثیر HIIT بر روند آپوپتوز در انواع دیابت، 5 مقاله بررسی شد. به نظر می رسد فعالیت های ورزشی هوازی، مقاومتی و HIIT باعث افزایش بیان Bcl-2 و کاهش بیان Bax، Bcl-xl و کاهش پروتیئن p53 و کاسپاز3 می شود و روند آپوپتوز در بیماران دیابتی را به تاخیر می اندازد.
نتیجه گیریبررسی ها نشان می دهد فعالیت های ورزشی هوازی، مقاومتی و HIIT به صورت منظم اثرات مفیدی بر روی نشانگرهای ضدآپوپتوز در بیماران دیابتی دارد که باعث کنترل آپوپتوز در بیماری دیابت می شود. بنابراین ترکیب ورزش هوازی و تناوبی با شدت متوسط و بالا جهت کنترل آپوپتوز در بیماران مبتلا به دیابت به عنوان یک راه حل غیردارویی موثر توصیه می شود.
کلیدواژگان: آپوپتوز، دیابت ملیتوس، فعالیت های ورزشی -
صفحات 100-108زمینه و اهداف
با توجه به بحران بیماری قارچی سیاه در زمان اپیدمی کووید-19 و حضور قارچ ها در محیط های مختلف و تعدد گونه های آن شناخت مولفه های ابتلا به عفونت های قارچی ضروری است. در این راستا پژوهش حاضر با هدف تحلیل فاکتورهای موثر در ابتلا به عفونت های قارچی تهاجمی انجام گرفت.
روش بررسیدر پژوهش حاضر با استفاده از جست وجوی کلید واژه های عفونت های قارچی، فاکتورهای کلیدی، گروه خونی، ضعف ایمنی، شیمی درمانی، سن، نژاد و معادل های آنها در پایگاه های اطلاعاتی بین المللی مورد جستجو قرار گرفتند.
یافته ها25 مقاله مرتبط در زمینه عفونت های قارچی تهاجمی و فاکتورهای کلیدی معیارهای ورود به مطالعه را دارا بودند. از فاکتورهای موثر بر عفونت های تهاجمی قارچی گروه نخست ضعف سیستم ایمنی بدن، گروه دوم گروه های خونی شناخته شدند و عوامل جمعیت شناختی سن، جنس و نژاد در گروه سوم قرار گرفت. سایر علل نظیر دیابت، بارداری، بستری طولانی مدت در آی سی یو و پیوند عضو و شیمی درمانی جزو عوامل مستعدکننده بودند.
نتیجه گیریاز آنجایی که عفونت های قارچی مهاجم ناشی از قارچ های فرصت طلب عامل بحرانی مرگ و میر و بار بیماری شناخته شده اند، ضرورت دارد که اقدامات لازم جهت پیشگیری، تشخیص به موقع و درست عفونت های قارچی و راه حل های درمانی مناسب، بیش از گذشته مورد توجه مدیران مراکز مراقبت بهداشتی و درمانی قرار گیرد.
کلیدواژگان: عفونت های قارچی تهاجمی، سن، نژاد، ضعف ایمنی، گروه خونی
-
Pages 4-12Background and aims
With the increasing prevalence of smart mobile phones, their impact on various aspects of life has become a significant issue. This study aimed to investigate the effects of long-term use of smart mobile phones on the structural profile of the upper body and overall quality of life.
MethodsIn a causal comparative research, 90 participants, consisting of both males and females aged 18 to 30 years from the city of Miandoab, Iran, voluntarily took part in this research. The subjects were divided into two groups: 45 long-term users and 45 short-term users, as determined by the mobile phone addiction questionnaire. The assessment included measurements of forward head posture, rounded shoulders, cervical spine alignment, and shoulder asymmetry through photographic analysis. Kyphotic curvature and lordotic posture were evaluated using a flexible ruler, while quality of life was measured using the SF-36 questionnaire.
ResultsThe results indicated a significant difference in forward head posture, rounded shoulders, and kyphosis between long-term and short-term users (p<0.05). However, there were no significant differences in terms of wry neck, shoulder asymmetry, lordosis, or overall quality of life between the two groups.
ConclusionBased on the findings of this research, it is recommended that long-term mobile phone users reduce their usage duration to prevent musculoskeletal abnormalities such as kyphosis and forward head and shoulder posture. Additionally, implementing considerations for corrective exercises is advised to mitigate these issues.
Keywords: Posture, Quality Of Life, Smartphone, Disorders -
Pages 13-21Background and aims
Due to its nature, social anxiety can disturb the social adjustment of adolescents. The purpose of this study was to compare the effectiveness of cognitive behavioral therapy (CBT) and acceptance and commitment therapy (ACT) on the social adjustment of adolescents with social anxiety disorder.
MethodsThis research employed a quasi-experimental design with a pre-/post- test format alongside a control group. The statistical population consisted of male students diagnosed with social anxiety disorder in the second year of high school within the first district of Babol city during the 1401-1402 academic year. A total of 45 participants were selected from this population using purposeful sampling, ensuring they met the study's inclusion criteria. These participants were randomly assigned to three groups: 15 in the CBT group, 15 in the ACT group, and 15 in the control group. Data were collected using social adjustment questionnaire, and the analysis of covariance (ANCOVA) was utilized for data analysis.
ResultsThe findings indicated that both CBT and ACT significantly improved social adjustment in adolescents with social anxiety disorder (p<0.001), with no significant difference in effectiveness between the two treatments.
ConclusionCBT and ACT, both can be recommended for enhancing social adjustment among adolescents with social anxiety disorder.
Keywords: Cognitive Behavioral Therapy, Acceptance, Commitment Therapy, Social Adjustment, Adolescents, Social Anxiety Disorder -
Pages 22-36Background and aims
Self-injury and substance abuse in people with borderline personality disorder can lead to serious harm to themselves and those around them. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effectiveness of mindfulness and emotion regulation therapy based on dialectical behavior therapy on substance abuse and self-injury in people with borderline personality disorder (BPD).
MethodsThis research was conducted using a single-case experimental design (SCED) of the multiple baseline type, consisting of eight one-hour sessions for three patients, followed by a one-month follow-up period. The statistical population included patients diagnosed with PBD. Three individuals were selected based on their voluntary participation and adherence to the research criteria, utilizing targeted and available sampling methods. Inclusion was based on a psychiatrist's diagnosis and a structured clinical interview. They received dialectical behavior therapy based on emotion regulation and mindfulness for eight sessions. Data were collected using the Risky Behaviors Questionnaire by Mohammadkhani and the Personality Assessment Inventory Borderline Features Scale (PAI-BFS).
ResultsData analysis, presented through graphs and tables for SCED, indicated that mindfulness and emotion regulation interventions based on dialectical behavior therapy resulted in significant changes. The effect sizes for the first subject in the variables of self-harm and substance abuse were 4.526 and 2.260, respectively; for the second subject, they were 6.253 and 6.772; and for the third subject, they were 3.651 and 6.134.
ConclusionThis treatment method has led to statistically significant improvements in the symptoms of substance abuse and self-harm among patients with BPD.
Keywords: Borderline Personality Disorder, Emotional Regulation, Mindfulness, Self Harm, Substance Abuses -
Pages 37-49Background and aims
Exercise training is employed as a practical method to combat muscle atrophy. The purpose of this study was to investigate the effects of high-intensity interval training (HIIT) conducted before and after hindlimb suspension (HLS) on the gene expression of MSTN and ActRIIB in the skeletal muscle of male Wistar rats.
MethodsThirty-two male rats, aged four to six months, were randomly divided into four groups (N=8 each): (1) control, (2) training-suspension-retraining, (3) non-training-suspension-retraining, and (4) training-suspension-non-training. The HIIT duration was five weeks, while the HLS lasted for two weeks. Gene expression levels were assessed using RT-PCR.
ResultsA significant decrease in the expression of MSTN and ActRIIB was observed in the soleus muscle of the group (2) compared to the other groups (p<0.05). There was also a notable reduction in MSTN expression in the extensor digitorum longus (EDL) muscle among the experimental groups relative to the control group (p<0.05), with the group (2) showing a greater effect than the others. Additionally, a significant decline in ActRIIB expression in the EDL muscle of the group (2) was noted compared to the other groups (p<0.05). The group (3) also exhibited a significant decrease in ActRIIB expression in the EDL muscle compared to the control group (p<0.05).
ConclusionThe findings of this study suggest that the training-retraining approach (with HIIT) is particularly effective in mitigating muscle atrophy induced by HLS. These results highlight the HIIT training model as a highly efficient treatment method for preventing and reducing atrophy in rodent skeletal muscle.
Keywords: High Intensity Interval Training, Myostatin, ACTR-IIB, Hindlimb Suspension -
Pages 50-57Background and aims
Age-related metabolic changes and oxidative damage in the brain, particularly in the hippocampus, can contribute to cognitive decline and the onset of neurological disorders. This study aimed to investigate the effects of aerobic interval training and ginger extract on catalase and superoxide dismutase (SOD) activity, as well as malondialdehyde (MDA) levels, in the hippocampus of aged rats.
MethodsThis semi-experimental study involved 20 Wistar rats with an average weight of 500 grams, randomly divided into four groups (n=5): control, ginger, training, and ginger, training+ginger group. The aerobic interval training protocol lasted for eight weeks, with three sessions per week. Ginger extract was administered at a dose of 100 mg/kg, dissolved in water and provided as the drinking water. One-way ANOVA and Tukey's post-hoc test were employed to analyze the data.
ResultsTukey's post-hoc test revealed that the mean MDA levels in both the training group and the training+ginger group were significantly lower than those in the control group (p=0.005 and p=0.013, respectively). Additionally, the mean levels of catalase and SOD in the training+ginger group were significantly higher compared to the control group (p=0.016 and p=0.034, respectively). No significant differences were observed between the means of the other groups and the control group.
ConclusionThe findings suggest that both aerobic exercise and its combination with ginger extract lead to a reduction in MDA levels. Although exercise and ginger consumption alone did not significantly affect MDA, SOD, or catalase levels, their combined effect resulted in an increase in antioxidant enzyme activity.
Keywords: Ginger Root, Exercise, Catalase, Malondialdehyde, Superoxide Dismutase -
Pages 58-70Background and aims
Autism Spectrum Disorder (ASD) is a neurodevelopmental disorder characterized by challenges in communication and social interaction, as well as restricted and repetitive behaviors. The purpose of this research was to investigate the effects of eight weeks of corrective games on the rate of navicular bone drop, attention deficit, and both static and dynamic balance in children with flat feet who were on the autism spectrum.
MethodsIn a quasi-experimental study with control group, 20 autistic boys aged 7 to 12 years with flat feet were purposefully selected and randomly divided into two groups: a corrective games group (n=10) and a control group (n=10). A caliper ruler, Conner's questionnaire, and the Bruininks-Oseretsky test were utilized to evaluate navicular drop, attention deficit, and static and dynamic balance, respectively. The corrective games were conducted for eight weeks under the supervision of a trainer. Covariance analysis and paired t-tests were employed to assess differences between and within groups.
ResultsAfter the corrective games, there was a significant decrease in navicular drop and in attention deficit (p<0.05). Additionally, static and dynamic balance improved significantly (p<0.05) in boys on the autism spectrum with flat feet following participation in the corrective games. In contrast, the control group showed no significant differences.
ConclusionThe results of this study indicate that corrective games positively impact navicular drop, attention deficit, and both static and dynamic balance, thereby improving the overall stability of autistic children with flat feet. It is recommended that trainers and occupational therapists incorporate these corrective games into their practices.
Keywords: Play Therapy, Foot Navicular Bone, Posture Balance, Flat Feet, Autism -
Pages 71-78Background and aims
Nursing is a high-risk profession often associated with burnout, leading to conditions such as workplace fatigue and job dissatisfaction. This study aimed to compare the effectiveness of positive psychotherapy and reality therapy training in reducing compassion fatigue and job burnout among the medical staff during the COVID-19 outbreak.
MethodsThis study employed a quasi-experimental design with a pre-test and post-test and a control group. A total of 45 male and female staff members from Kashani Hospital in Shahrekord were selected through purposive sampling and randomly assigned to three groups: two experimental and one control (15 participants each). Participants completed questionnaires measuring compassion fatigue and job burnout prior to the intervention. After eight sessions of training in positive psychotherapy and reality therapy for the experimental groups, participants completed the questionnaires again for the post-test phase. Data were analyzed using analysis of covariance (ANCOVA).
ResultsThe findings indicated a significant difference between the effectiveness of positive psychotherapy and reality therapy training on compassion fatigue and job burnout among the medical staff, with reality therapy demonstrating greater effectiveness (p<0.01).
ConclusionThe results of this study suggest that both positive psychotherapy and reality therapy training are effective in mitigating compassion fatigue and job burnout. Moreover, reality therapy is more effective than positive psychotherapy in achieving these outcomes.
Keywords: Psychotherapy, Reality Therapy, Compassion Fatigue, Occupational Burnout, Medical Staffs -
Pages 79-85Background and aims
One of the most common endocrine disorders affecting females during their reproductive years is polycystic ovary syndrome (PCOS), which is associated with symptoms such as dysmenorrhea, infertility, hirsutism, acne, and obesity. This study aimed to induce a polycystic ovary model in female adult rats through a single injection of estradiol valerate.
MethodsIn this experimental study, 50 adult female rats were divided into four groups: PCO+1 (N=15), PCO+2 (N=15), control (N=10), and sham (N=10). The PCO+1 and PCO+2 groups received subcutaneous injections of estradiol valerate at doses of 1 mg and 2 mg, respectively, combined with 0.2 ml of olive oil. The sham group received a subcutaneous injection of 0.2 ml of olive oil, while the control group underwent no intervention. Body and ovarian weights were measured, and histological analyses were performed to count ovary follicles.
ResultsA significant increase in weight was observed in the PCO+2 group compared to the other groups. The numbers of primary, secondary, and mature follicles, as well as corpora lutea, were lower in the PCO+2 group compared to the others. However, there was no significant difference in the number of atretic follicles. Notably, the PCO+2 group showed a significant increase in the number of cystic follicles compared to the other groups.
ConclusionThe results of this study indicate that a single injection of 2 mg of estradiol valerate effectively induces a polycystic ovary model, characterized by the presence of cystic follicles and a reduction in mature follicles.
Keywords: Polycystic Ovary Syndrome, Estradiol Valerate, Ovarian Follicle, Laboratory Rats -
Pages 86-99Background and aims
Exercise activities can help to reduce and control apoptosis-related damage in patients with diabetes. This research aimed to review studies investigating the effects of exercise on apoptosis in diabetic patients.
MethodsWe conducted a search for studies examining the response of apoptosis signaling pathways to aerobic, resistance, and high-intensity interval training (HIIT) exercise in diabetic patients. This was accomplished using scientific national and international databases focusing on keywords such as "The role of apoptosis in diabetes," "Intrinsic and extrinsic pathways of apoptosis," "aerobic exercise and apoptosis," and "resistance and high-intensity interval training in diabetic patients."
ResultsOur review covered three articles related to the intrinsic pathway of apoptosis, three on the extrinsic pathway, and five addressing apoptosis specifically in diabetic patients. We identified six articles discussing the effects of aerobic exercise on apoptosis signaling pathways, one article on resistance exercises, and five on the implications of HIIT on apoptosis across various types of diabetes. The findings suggest that aerobic, resistance, and HIIT exercise interventions increase Bcl-2 expression while decreasing the expression of Bax, Bcl-xL, p53 protein, and caspase-3, ultimately delaying the process of apoptosis in diabetic patients.
ConclusionRegular participation in aerobic, resistance, and HIIT activities appears to have beneficial effects on anti-apoptotic biomarkers in diabetic patients, thereby controlling apoptosis. Consequently, a combination of HIIT and aerobic exercises is recommended as an effective non-pharmacological strategy to manage apoptosis in patients with diabetes.
Keywords: Apoptosis, Diabetes Mellitus, Exercises -
Pages 100-108Background and aims
Given the emergence of black fungal disease during the COVID-19 pandemic, along with the prevalence of fungi in various environments and the diversity of fungal species, understanding the causes of fungal infections is crucial. This study aimed to analyze the factors contributing to the prevalence of invasive fungal infections.
MethodsThis research utilized keywords related to fungal infections, key factors, blood group, immunodeficiency, chemotherapy, age, race, and their equivalents to perform searches in international databases.
ResultsA total of 25 relevant articles on invasive fungal infections and associated key factors were included in this review. The findings indicated that the primary factor influencing invasive fungal infections is immune system weakness. The second significant group of factors consists of blood groups, while demographic factors such as age, gender, and race were categorized in the third group. Other predisposing factors identified include diabetes, pregnancy, prolonged ICU hospitalization, organ transplantation, and chemotherapy.
ConclusionInvasive fungal infections caused by opportunistic fungi are a critical cause of mortality and disease burden. Therefore, it is imperative for healthcare managers to prioritize essential measures for the prevention, timely diagnosis, and appropriate treatment of fungal infections.
Keywords: Invasive Fungal Infections, Age, Race, Immune Deficiency, Blood Group