فهرست مطالب

نشریه تحولات سیاسی اجتماعی معاصر ایران
سال سوم شماره 1 (پیاپی 6، بهار 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/01/25
  • تعداد عناوین: 19
|
  • غلامرضا خواجه سروی* صفحات 2-14
    مسئله این نوشته مطالعه چگونگی فائق آمدن بر فقدان روشمندی درتحلیل سیاسی اجتماعی معاصر ایران بود برای طرح و بررسی و حل مسئله از روش مشاهده و تحلیل تجربیات موجود بهره گرفته شد و در نهایت این نتیجه حاصل شد که با بهره گیری از عوامل هفتگانه نگاه جریان شناسانه، تمرکز بر رهبران سرآمد توجه به نقش دیانت و مذهب بر جامعه ایران عطف توجه به هویت ملی ایران، انقلاب اسلامی ایران موقعیت ژئوپولیتیکی ایران و دولت های رقیب تا حد زیادی می توان بر اغتشاش موجود فائق آمد.گرچه همواره در طول تاریخ معاصر ایران اشتیاق به آگاهی از تحولات سیاسی اجتماعی معاصر ایران روزافزون بوده و وقوف آنها برای عموم و نخبگان ایران و بعضا ایرانی همیشه جذاب بوده جز دلمشغولی های آنان به حساب آمد و اشراف به آنها را برای ترسیم حرکت ایران در آینده لازم و ضروری دانسته اند اما مطالعه این تحولات حالتی چند پاره و تکه تکه پیدا کرده و در حوزه های سیاسی خصوصا رنگ و بوی بخشی نگری هم به خود گرفته است از لحاظ تاریخی از زمانی که آموزش سیاست در ایران سامان مند شده
    کلیدواژگان: واژگان کلیدی: اغتشاش، تحلیل سیاسی، تحولات معاصر، مسائل ایران، هویت ملی
  • حمید زارعی، فرانک سیدی*، فرزاد نوابخش صفحات 16-32

    دست نیافتن به اهداف و پیامدهای مورد انتظار در توسعه اجتماعی، موضوع قانون خواهی و قانون گریزی را تبدیل به یک مسئله پیچیده اجتماعی متاثر از ابعاد حقوقی و تاریخی نموده است. در این مقاله، تنش میان امر دینی و حقوق بین الملل با توجه به اعمال حاکمیت دینی از مسیر نهاد نظارتی شورای نگهبان و با استفاده از نظریه های دین و حقوق وبر تبیین گردید تا مشخص شود که تا چه اندازه نظام سیاسی این تنش را با ابزار حق تحفظ و نظارت شرعی تبدیل به توافق نموده است. یافته ها نشان می دهد که تعارضی جدی میان حاکمیت شرع و قوانین مدرن در حقوق بین الملل وجود دارد، از یک سو، موضوع اولویت حکم حکومتی بر حکم شرعی یک دستاویزی برای اعمال مصلحت اندیشانه قوانین داخلی و بین المللی بوده است و از سوی دیگر تعداد معاهدات بین المللی که با وجود مغایرت های شرعی و بنا بر ضروریات روز به تصویب رسیده اند کم نیستند؛ در نتیجه، نمی توان کارکرد نظارت شرعی شورای نگهبان را به عنوان یک نهاد مشروعیت بخش به قوانین، کارآمد دید، زیرا این نهاد با دخالت ملاحظات مذهبی بر قوانین به جای بهره بردن از خرد جمعی باعث سیاسی شدن حقوق اجتماعی و فرهنگی شده است.

    کلیدواژگان: سیاست های سلامت، جامعه پذیری، توسعه اقتصادی، شهرستان دورود
  • مهری دلقندی، حبیب الله کریمیان*، نیر پیراهری صفحات 34-64
    گردشگری یکی از نیروهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بسیار مهم به حساب می آید که در حال تبدیل شدن به یکی از ارکان اصلی اقتصاد کشورها در سراسر جهان می باشد. وجود زیرساخت های مناسب اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در شهرها سبب ارتقا رضایت گردشگر و گردشگری می شود. لذا در این مقاله هدف اصلی شناسایی مولفه های اثرگذار زیرساخت اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بر رضایت گردشگران در شهر سبزوار می باشد. این پژوهش با توجه به ماهیت موضوع ، "توصیفی-تبیینی" است که تحلیل داده ها به صورت تحلیل کیفی بر اساس تحلیل محتوای انجام شده است و هم چنین، تحقیق ازلحاظ هدف توسعه ای-کاربردی می باشد. ابزار اصلی پژوهش مصاحبه می باشد که جامعه آماری شامل متخصصین حوزه گردشگری، اساتید، کارشناسان، برگزارکنندگان تورهای گردشگری شهر سبزوار در نظر گرفته شده است. قابل ذکر است که حجم نمونه بر اساس اشباع نظری تعریف شده است و هم چنین افراد در حجم نمونه به صورت سیستماتیک و هدفمند انتخاب شدند. قابل ذکر است که تحلیل محتوا نیز با استفاده از MAXQDA انجام شده است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که پتانسیل گردشگری سبزوار، وجود دانشگاه به عنوان پتانسیل فرهنگی،تبلیغات،سرمایه اجتماعی،هوشمندسازی، بازار سبزوار به عنوان پتانسیل اقتصادی و نزدیکی به شهر مشهد قطب زیارتی کشور به عنوان موارد اثرگذار بر رضایت گردشگر و توسعه گردشگری بر اساس ابعاد زیرساختی می باشند.
    کلیدواژگان: زیرساخت اجتماعی، زیرساخت فرهنگی، زیرساخت اقتصادی، رضایت گردشگر
  • اکبر بهرامی نژاد، علیرضا رضایی*، عباس صالحی نجف آبادی صفحات 66-83

    با استفاده از روش تحقیق توصیفی به تبیین علل گسترش پوپولیسم در جهان (مطالعه موردی انتخابات آمریکا)پرداختیم نتایج نشان می دهد ،فرضیه تحقیق مورد تایید قرار می گیرد و بر اساس ظهور پوپولیسم در غرب از جمله ایلات متحده پاسخی به کاهش استانداردهای طبقات کارگر و تعارض های مدرنیه و نهاد دموکراسی است ، در مجموع می توان گفت پوپولیسم به معنای توده گرایی یا عوام گرایی است روشی در طرفداری کردن یا تظاهر به طرفداری از حقوق و علایق مردم عامه در برابر نخبگان است. نتایج نشان می دهد که پوپولیسم به عنوان واکنشی به کاهش استانداردهای طبقات کارگر و تعارض های مدرنیته و دموکراسی بروز کرده است. دو نظریه اصلی برای توضیح این پدیده مطرح شده: یکی افزایش نابرابری اقتصادی در نظام سرمایه داری غربی و دیگری تغییرات فرهنگی پس از جنگ های جهانی. تحلیل ها حاکی از آن است که پوپولیسم ویژگی های مشترکی دارد، از جمله ضدیت با نخبگان و تمرکز بر مردم عادی. ترامپیسم، به عنوان نماینده ای از این پدیده، همچنان تهدیدی جدی برای دموکراسی به شمار می آید و جدایی حزب جمهوری خواه از ترامپ می تواند به کاهش نفوذ او منجر شود.

    کلیدواژگان: پوپولیسم، عوام گرایی، اقتصاد، آمریکا
  • جمال یوسفی، حسن موثقی*، ناصر رهبرفرش پیرا صفحات 85-105
    تروریسم سایبری، به عنوان یکی از چالش های عصر حاضر در اغلب اسناد حقوقی مرتبط با امنیت سایبری، به عنوان یک تهدید جدی علیه صلح و امنیت بین المللی معرفی و بر لزوم مبارزه با آن تاکید شده است. تهدیدات ناشی از اقدامات تروریستی، دیگر در چارچوب سرزمین معین نمی گنجد و به یک تهدید جهانی مبدل گشته است. تروریسم ارزش هایی را هدف قرار می دهد که بنیان منشور ملل متحد، از قبیل: احترام به حقوق بشر، حاکمیت قانون، قوانین و مقررات ناظر به حمایت از غیر نظامیان در جنگ، بردباری و تساهل میان ملت ها و کشورها، وحل و فصل مسالمت آمیز اختلافات می باشند. پژوهش حاضر که با روش توصیفی-تحلیلی و استفاده از منابع و اطلاعات کتابخانه ای صورت گرفته است، در صدد پاسخگویی به این سوال است که تعهدات بین المللی دولت ها در مقابله با تروریسم سایبری چگونه است و براساس یافته های تحقیق به این نتیجه رسیده است که به نظر می-رسد که مهمترین تعهد منعکس در معاهدات بین المللی ضد تروریسم، جرم انگاری اینگونه اعمال در قوانین کیفری است و این که دول عضو باید زمینه پذیرش صلاحیت قضایی جهانی را در قوانین کیفری خود بگنجانند که این موضوع شامل رسیدگی قضائی سرزمینی، رسیدگی بر مبنای تابعیت مجرم و قربانی و مطابق معاهدات و قضاوت بر مبنای محل اقامت متهم خواهد بود که این الزامات شامل استرداد مجرمین نیز می گردد.
    کلیدواژگان: ایران، تروریسم سایبری، تروریسم، تعهد، سیاستگذاری، همکاری بین المللی
  • حیدر عبدالله جبر الجعیفری، محمود اشرافی مهابادی*، باسم جمیل الموسوی، مسعود حیدری صفحات 107-127
    بازجویی به عنوان یکی از مراحل تحقیقات جنایی برای رسیدن به کشف حقیقت و در راستای رسیدگی به دعاوی شخصی و یا اثبات جرائم کیفری از قدمت بسیاری برخوردار است. در حقیقت بازجویی یکی از روش های اصلی تحقیقات قضایی به منظور جلوگیری از انکار متهم و یا شناخت او است که به وسیله ی مقام قضایی یا انتظامی برای دستیابی به شواهد و یا رسیدن به کشف حقیقت مورد استفاده قرار می گیرد. از این رو در دنیای امروز بهره مندی و استفاده از بازجوهایی متکی به علم و دانش، در سایه ی حضور در دوره های آموزشی ویژه مختلف و تخصصی می تواند نقش تاثیرگذار و عمده ای در پرونده های قضایی کشورها داشته باشد. بنابراین و با توجه به پیشرفت های چشمگیر در حوزه ی علوم و تکنولوژی، این مقامات از روش های علمی جدیدی برای کشف حقیقت استفاده می کنندبا توجه به پیشرفت های چشمگیر در حوزه ی علوم و تکنولوژی، این مقامات از روش های علمی جدیدی برای کشف حقیقت استفاده می کنند
    کلیدواژگان: بازجویی، اعتراف، علم و تکنولوژی، قوه قضاییه، مقام قضایی
  • حسن سالم حسن الفریجی، زینب پور خاقان شاهرضایی*، عدنان هاشم جواد، سمیرا محسن پور صفحات 129-146
    مسئولیت های مدنی تولیدکنندگان کالا به عنوان یکی از محورهای اصلی حمایت از حقوق مصرف کنندگان در نظام های حقوقی مختلف مورد توجه قرار دارد. در این پژوهش، به مقایسه عملی و قضائی اجرای مسئولیت های مدنی تولیدکنندگان در حقوق ایران و عراق پرداخته شده است. در هر دو کشور، تولیدکنندگان موظف به رعایت استانداردهای کیفیت، قیمت گذاری، بسته بندی و شیوه های توزیع محصولات هستند که تاثیر مستقیم بر حقوق مصرف کنندگان دارد. در هر جامعه، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان نقش های متفاوتی ایفا می کنند که تولیدکنندگان دارای مسئولیت هایی در قبال مصرف کنندگان هستند. یکی از این مسئولیت ها رعایت استانداردهای تولید، قیمت گذاری، بسته بندی و شیوه توزیع محصولات است که تاثیر مستقیم بر حقوق مصرف کنندگان دارد. با توجه به این نیاز، سیستم های حقوقی در بسیاری از کشورها به حمایت از مصرف کنندگان پرداخته و به بررسی مسئولیت های تولیدکنندگان در زمینه نقص کالاهای تولیدی پرداخته اند. این پژوهش به روش توصیفی-تحلیلی مسئولیت های تولیدکنندگان کالا در زمینه نقص محصولات را در سیستم های حقوقی ایران و عراق مورد بررسی قرار داده است. در حقوق اسلامی، قواعدی نظیر قاعده لاضرر، اتلاف و غرور وجود دارند که در تعیین مسئولیت های مدنی تولیدکنندگان به کار می روند. نتایج این پژوهش نشان می دهند که سیستم های حقوقی ایران و عراق در زمینه مسئولیت تولیدکنندگان کالا تفاوت هایی دارند. در حقوق ایران، مسئولیت محض به عنوان یک ابزار حمایتی برجسته پذیرفته شده است، در حالی که در حقوق عراق، قانون مدنی و قانون حمایت از مصرف کننده مصوب 2010 میلادی به طور مستقیم به مسئولیت تولیدکنندگان در زمینه نقص کالا پرداخته و مسئولیت تولیدکنندگان عمدتا بر مبنای نظریه خطر توجیه می شود.
    کلیدواژگان: مسئولیت مدنی مدنی و کیفری، حقوق ایران، حقوق عراق، مسئولیت محض
  • حسین عطایی والله، میر ابراهیم صدیق*، آرمین امینی صفحات 148-168

    مقاله حاضر از نوع مقایسه ای به بررسی نظریه و تجربه سیاست شهری و دیپلماسی شهری در مدرنیزاسیون در دو دوره مختلف پهلوی دوم و جمهوری اسلامی می پردازد. یکی از اهداف سیاست خارجی هر کشور نیز، به طور عام، توسعه قلمرو نفوذ یا حوزه نفوذ است. منظور از حوزه نفوذ نیز شکل گیری فضاهایی برای حضور مرئی و نامرئی یک کشور است تا بتواند ارزش های مورد توجه خود را ترویج نماید. این مقاله از نوع توصیفی و تحلیلی بوده و تلاش دارد به شیوه اسنادی و در چارچوب بحث دیپلماسی شهری، سیاست های دولت ها را در دوره پهلوی دوم و جمهوری اسلامی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دهد. بر این اساس پرسش اصلی عبارت است از: تجربه سیاست شهری و دیپلماسی شهری در دوران پهلوی دوم و جمهوری اسلامی چه تاثیری بر مدرنیزاسیون در دو دوره داشته است؟فرضیه موقت نیز عبارت است از: با وجود دولت استبدادی شبه مدرن، خرده گفتمان های دولت خودکامه، دولت اقتدارگرای بوروکراتیک و دولت اقتدارگری رانتیر در دوران پهلوی دوم و با وجود مردم سالاری دینی و دولت رانتیر جمهوری اسلامی هر دو دوره سیاست شهری و دیپلماسی شهری با موفقیت ها و ضعف هایی همراه بوده و به روند مدرنیزاسیون در ایران کمک شده است.

    کلیدواژگان: سیاست خارجی، دیپلماسی شهری، مدرنیزاسیون، پهلوی دوم، جمهوری اسلامی
  • زهرا میرعرب رضی، سینا فروزش*، امید سپهری راد صفحات 170-190
    مقاله حاضر به واکاوی زمینه ها و دستاورد های تجمع اعتراضی معلمان در میدان بهارستان در سال 1340هجری شمسی پرداخته است. محور این پژوهش موضوع فعالیتهای معلمان و تقاضای آنها در این زمان است. مساله اصلی این است که چرا و چگونه مطالبات صنفی معلمان با مسائل سیاسی روز در آمیخته شد؟ معلمان در ابتدا تقاضاهای صنفی از جمله افزایش حقوق ماهیانه خود را داشتند، اما به دلیل شرایط جهانی و اوضاع و احوال داخلی اهداف سیاسی هم به جنبش آنها افزوده شد و این امر باعث گردید در نتیجه معلمان در مسیر مطالبات تا حدی به خواسته های خود دست یابند. این پژوهش نشان می دهد که اعتصابات، تشکل های صنفی و همکاری با سایر گروه های اجتماعی، از جمله راهبردهای اصلی معلمان برای تحقق مطالبات خود بوده است. روش تحقیق این مقاله تاریخی با رویکر کیفی بوده که با تطبیق داده ها و اطلاعات تاریخی به تحلیل منجر شده است. شیوه تدوین و نگارش توصیفی- تحلیلی است. و تلاش شده از اسناد ، مطالب روزنامه ها، کتاب های مرتبط، نیز استفاده گردد.
    کلیدواژگان: جنبش، معلمان، مطالبات، صنفی، اعتراض، آموزش و پرورش
  • آیت مولایی، لیندا موثقی* صفحات 192-209
    انحصاری بودن حکومت ها در دست یک طبقه حاکم در طول تاریخ به یک سنت سیاسی و عمومی مبدل شده است با این حال در هر جامعه ای شهروندان کثیری نیز زندگی می کنند که مشتاقند از طریق پرداخت مالیات و انجام خدمت نظام وظیفه و زمانی از طریق انتخابات نقشی در اداره جامعه و اجتماع داشته باشند. از سوی دیگر حق تعیین سرنوشت مردم که از حقوق طبیعی و فطری همه ملت ها است این صلاحیت و حق را به آنها می دهد که خواستار حکومتی شوند که هم مطیع قانون باشد و هم آنها را به سوی دموکراسی قانونمند سوق دهد. در این راستا از قرن ها قبل نهاد پارلمان، مجلس، سنا؛ مهستان و قوریلتای تشکیل شد تا نمایندگان منتخب ملت و شهروندان از سوی آنها به مطالبه خواسته های قانونی شان مبادرت ورزند. بهترین ابزار برای تحقق این رویاها، انتخابات به اتکاء قانون بوده است که امروزه به موضوعی کاملا متعارف و معمول تبدیل شده و زمینه ساز تحقق دموکراسی در همه زمینه هاست. مفهوم واقعی دموکراسی در هزاره سوم حاکمیت قانون و استقرار ارزش های انسانی با محوریت عدالت توزیعی می باشد. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی- تحلیلی بود. یافته های تحقیق ثابت می کند که حق تعیین سرنوشت مردم با شرکت در انتخابات آزاد و آگاهانه می تواند زمینه ساز استقرار تدریجی دموکراسی در جوامع باشد آن هم با اتکاء قانون.
    کلیدواژگان: انتخابات، حقوق عمومی، دموکراسی، رای، نظام های انتخاباتی
  • صابر خزایی، زهرا حضرتی صومعه*، ساسان ودیعه صفحات 227-242
    این پژوهش با هدف تحلیل کیفی تجربیات و واکنش های زنان خشونت دیده در شهر تهران و شناسایی راهکارهای موثر برای بهبود وضعیت آن ها انجام شده است. روش تحقیق به کار رفته در این مطالعه، کیفی و بر پایه راهبرد پدیدارشناسی است و از روش تحلیل مضمون برای بررسی تجربه ها و راهکارهای مقابله ای زنان خشونت دیده استفاده شده است. جامعه آماری شامل زنان خشونت دیده ساکن تهران است که بر اساس معیارهای خاص انتخاب شده اند. نمونه گیری به صورت هدفمند و با استفاده از روش گلوله برفی انجام شده و داده ها از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته جمع آوری گردیده است. تحلیل داده ها نشان می دهد که زنان خشونت دیده با چالش های عمیق و متنوعی مواجه اند که ناشی از انواع خشونت های فیزیکی، کلامی، و عاطفی است. یافته ها حاکی از آن است که این زنان غالبا در برابر خشونت، چاره ای جز تحمل و سکوت ندارند و در موارد نادر به پرخاشگری متقابل روی می آورند. این وضعیت ناشی از فقدان حمایت های اجتماعی و خانوادگی، مشکلات مالی، و ضعف در سیستم قانونی و حمایتی کشور است. زنان خشونت دیده مشکلات خود را به عوامل فرهنگی و خانوادگی نسبت می دهند و معتقدند که تغییر این رفتارها از اختیار آن ها خارج است. در بخش راهکارها، پیشنهادات اصلی شامل تقویت حمایت های اجتماعی و خانوادگی، اصلاحات قانونی، آموزش و فرهنگ سازی، بررسی و پر کردن خلاهای قانونی، و توسعه خدمات حمایتی اقتصادی است. اجرای این راهکارها می تواند به بهبود وضعیت زنان خشونت دیده کمک کرده و زمینه را برای کاهش خشونت و افزایش حمایت های اجتماعی و قانونی فراهم آورد.
    کلیدواژگان: خشونت، زنان خشونت دیده، تجربه زیسته
  • امیر حسین محمدی، فرهاد میرزایی*، یاسین صعیدی صفحات 244-258
    با فراگیر شدن بحث رمزارز و پول الکترونیکی و در دسترس قرار گرفتن این موضوع برای عموم شهروندان ، به واسطه چالش های احتمالی ناشی از رمزارزها و پول الکترونیکی از منظر حقوقی ، مالی و اقتصادی، دولت و مجلس درصدد اتخاذ یک سیاست جنایی برآمدند. در این پژوهش که به روش توصیفی - تحلیلی تنظیم شده است . بررسی سیاست جنایی ایران در قبال پول الکترونیکی و رمزارزها، هدف مطالعه بوده است و مسائل مطروحه پیرامون پاسخ به این سوال اصلی بودن است که اساسا سیاست جنایی ایران در رابطه با پول الکترونیکی و رمز ارزها چگونه است . یافته ها و نتایج پژوهش بیانگر این است که برآیند موضع و واکنش دولت و مجلس در قبال رمزارزها، به خصوص بیت کوین ، از وضوح و شفافیت کافی و وافی برخوردار نبوده است و در حال حاضر نمی توان به شفافیتی که در کشورهای گردی در خصوص رمزارز وجود دارد در حقوق ایران نیز صحبت کرد و آن را مثلا ذیل سیاست جنایی ممنوعیت مطلق با سیاست جنایی مشاهده و ارزیابی و غیره قرار داد. رویکرد سیاست جنایی ایران تا مقطعی از زمان ، خصوصا تا سال 1397، یک رویکرد مثبت بوده و حتی از سرمایه گذاری در این حوزه استقبال شد، اما رفته رفته چالش های فقهی مبتنی بر ربوی و غرری بودن مطرح شد و سپس دو نوع موضع مختلف و متفاوت از مجلس اتخاذ شد و بعدها بانک مرکزی و دولت نیز به این ابهام افزودند.
    کلیدواژگان: اقتصاد، بیت کوین، پول الکترونیکی، سیاست جنایی، رمزارز، . نظام حقوقی
  • سودابه سلیمانی، بهزاد رضوی فرد*، مریم صفایی صفحات 260-281
    هدف پژوهش حاضر، الزامات تقنینی و کیفرگذاری متناسب جرایم سایبری علیه امنیت در حوزه انرژی های نوپدید با نگاهی به فقه و حقوق فرانسه است. جرایم سایبری به عنوان مصادیقی نوین در حقوق کیفری امروزه در تمامی کشورها جرم انگاری گردیده اند، اما با توجه به ماهیت این جرایم و پیشینه آن، سیاست جنایی مترتب بر این جرایم هنوز به بلوغ کافی دست نیافته است.. جستار پیش رو با روشی توصیفی تحلیلی به بررسی الزامات تقنینی و کیفرگذاری متناسب جرایم سایبری علیه امنیت در زمینه انرژی های نوپدید پرداخته است.  قوانین کیفری ایران در این زمینه از نگاه اصول پذیرفته شده و کاستی ها و موانع حاضر در این گستره از جمله موانع در دو قسمت کاستی ها، دو فهمی های قوانین، اثربخشی واژگونه قوانین و شدت یافتن هجمه های مجازی علیه انرژی های نو پدید می تواند سر منشا جدیدی برای کیفرگذاری و پیرایش قوانین جزایی در حوزه های امنیتی و جرایم سایبری علیه زیر ساخت های انرژی های نوپدید باشد و کارامدی و نقش پیشگیرانه این قوانین را بهبود بخشد. از طرفی تفاوت میان حقوق جزای ایران و فرانسه در زمینه تعیین جرائم علیه امنیت، ناشی از تاثیر آموزه های فقهی و شرعی در ایران در جرم انگاری بعضی جرائم علیه امنیت در حقوق جزای ایران و فقدان این موضوع در جرائم علیه امنیت در حقوق جزای فرانسه باشد. یافته های تحقیق حاکی از آن است که تدوین بایسته های کیفرگذاری، به مانند دستورالعملی می ماند که فراروی مقنن در وضع کیفر قرار داشته و کاربست صحیح آن به
    کلیدواژگان: الزامات تقنینی، کیفرگذاری، جرایم سایبری، امنیت، انرژی های نوپدید
  • شهریار برقی، رضا پریزاد*، مهدی مطهرنیا صفحات 283-305

    جامعه شناسان مهمترین شرط توسعهیافتگی جوامع نوین را حضور حداکثری و مشارکت وسیع شهروندان در قلمروهای گوناگون زندگی اجتماعی است. مشارکت سیاسی نوعی اراده مردم برای تعیین سرنوشت جمعی خودشان است. بدیهی است که نشانه یک جامعه سالم و روبه رشد مشارکت حداکثری آحاد جامعه در عرصه های اجتماعی سیاسی است و چنین جامعهای میتواند در عرصه جهانی نیز رشد و توسعه درخوری داشته باشد. اما باتوجه به اهمیت این مسئله آنچه امروزه با آن روبرو هستیم ناامیدی افراد جامعه از فاعلیت سیاسی و اجتماعی خود و در نتیجه انفعال و بیتفاوتی سیاسی و اجتماعی است. براین اساس سوال اصلی این است که: عوامل و اشکال مشارکت سیاسی و انفعال سیاسی چیست و از کجا ناشی می شوند؟ برای پاسخ به سوال مذکور، با استفاده از روش توصیفی تحلیلی و جمع‎آوری داده ها با بهره گیری از مقالات، اسناد و منابع کتابخانه ای موجود این نتیجه حاصل شده است که دلایل و عوامل انفعال سیاسی در عواملی روانشناختی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی چون؛ بیاعتمادی اجتماعی، نارضایتی اجتماعی، اثربخشی اجتماعی، انگیزه های فردی، قومیت، احساس بی قدرتی، احساس از خودبیگانگی، همدلی، عزت نفس، رضایت از زندگی، احساس امنیت، احساس فردگرایی، فقر و... می باشد.

    کلیدواژگان: انفعال گرایی سیاسی، مشارکت سیاسی، توسعه یافتگی، عوامل روانشناختی، عوامل اقتصادی
  • محمد نحوی، مهربان هادی پیکانی*، سعید شریفی، رضا ابراهیم زاده صفحات 307-317

    چکیدههدف تحلیل گفتمان انتقادی سیاستهای موسیقی در دولت عدالت محور بوده روش پژوهش کیفی و تحلیل براساس روش فرکلاف بود. حوزه پژوهش قوانین وزارت ارشاد شامل قوانین صدور مجوز در امر موسیقی مصوب 12/12/ 1365 است ، وظایف این وزارتخانه، در خصوص نیاز به مجوز اموزشگاه ها واجرای کنسرتها بیان شده: 1 -قانون تعطیل واحدهای فرهنگی. 2- -موسساتی که بدون مجوز قانونی دایر شده مصوب7/10/1372 مقررات نظارت بر آنها مصوب 27/6/1375 شورای عالی انقلاب فرهنگی. 3 -دوآیین نامه مصوب7/7/1379 وزیرفرهنگ، بند 22، به تاسیس یا انحلال ، موسسات فرهنگی در کشور و نظارت بر فعالیتهااشاره دارد و در خصوص تولید اثار موسیقیائی ، بندهای 22 و 23 ماده 2 قانون وظایف وزارت ارشاد اسلامی مصوب12/12/1365به صدور اجازه تاسیس یا انحلال تولیدکنندگان نوار سمعی و بصری اشاره دارد .روش نمونه گیری هدفمند ، از 87 متن برگزیده است. ابزار اندازه گیری بصورت کیفی ، روش تحلیل بر اساس شاخصهای زبانشناختی بوده نتایج نشان داد که سیاست های اجراهای صحنه ای موسیقی در این دوره، تلاش داشته اند تا موسیقی را به عنوان ابزار ی برایعدالت گستری فرهنگی وجلب مشارکت مطرح نمایند ولی از سوی دیگر با چالش هایی مانند ابهام در مبانی فقهی، نبود سیاست گذاری موسیقی بر اساس گفتمان اصول گرایی ولایت مطلقه فقیه مواجه بوده.

    کلیدواژگان: تحلیل گفتمان انتقادی، عدالت محور، قوانین، مجوز
  • محمود حمزه، هادی همتیان*، مهدی سلطانی فر صفحات 319-338

    فرهنگ جهادی مجموعه ای از ویژگی ها و ارزش های مثبت مدیریت و مدیران جهادی برخاسته از رفتار و روابط کارکنان است که به نوعی نقش الگویی و مثال زدنی برای جامعه، رفتار اداری و رویه های اجرایی و مدیریتی در سایر حوزه ها و ارگان ها داشته است؛ به گونه ای که یکی از کارکردها و انتظاراتی که از وجود جهاد در اذهان و اندیشه ی بخش عمده ای از مسئولین و سیاست گذاران نظام اداری مورد توجه بوده و هست، استفاده از روش های موفق جهاد در تحقق تحولات اداری است. در ادامه باید گفت که فرهنگ جهادی یک مفهوم کلی است که از جمله مصادیق آن دین محوری، ولایت مداری، ایثار و ازخودگذشتگی، مردم گرایی، ارزش مداری، انعطاف پذیری، خودباوری، پویایی و ماموریت پذیری است.. فرهنگ جهادی پدیده ای اسلامی است که با دو عامل پیدایش زمینه ی وجود فقر و محرومیت و وقوع انقلاب عظیم اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی(ره)، با ماموریت توسعه ی منطقه ای در حوزه ی روستایی و عشایری و با ظهور سربازان حضرت امام راحل، بیش از دو دهه در تاریخ اسلام و ایران، مجددا فرصت تجلی پیدا کرده است

    کلیدواژگان: آرمان گرایی، تحول، تحرک، تاریخ انقلاب معاصر، فرهنگ جهادی
  • عباد حاجی نژاد، علی فلاح نژاد*، علی فلاحی سیف الدین صفحات 340-362

    در قرن نوزدهم اتفاقات بسیار بزرگی در ایران رخ داد و تاریخ ایران از این برهه دچار تغییرات بسیار گسترده ای شد. شاید بتوان گفت مهمترین عامل این تغییرات، آشنایی ایرانیان با اندیشه های غرب در حوزه های مختلف بود. روشنفکران ایران در آن دوران نقش بسیار مهمی در ورود ایده های نوگرایانه به کشور داشتند. ورود اندیشه های جدید باعث تغییر و تاثیرگذاری بر سطوح و لایه های مختلف اجتماعی شد. یکی از مهمترین تغییرات در این دوران، هویت سازی سکولار از دولت در ایران بود. به همین منظور این پژوهش با هدف واکاوی هویت سازی سکولاریستی از دولت در ایران مدرن با رویکرد توصیفی - تحلیلی انجام شده است. نتایج پژوهش نشان داد رویکرد هویت سازی سکولار از دولت با توسعه ی آمرانه ی رضا شاه به قدرت رسید و حکومت دارای هویت مدرن شد. مولفه ی هویت سازی رضاشاهی در ایران، زدودن بسیاری از جنبه های فرهنگ سنتی در ایران و غرب گرایی رادیکال بود. هویت سازی در دوران رضاشاه تاکید زیادی بر باستانیت ایران داشت؛ از این رو می توان گفت پهلوی اول با جایگزینی ایران باستان به جای فرهنگ سنتی و مذهبی ایرانی به دنبال شکل گیری یک هویت ملی بر پایه ی سکولاریسم بود. در هویت سازی دوران پهلوی اول، باستانیت جای مذهب را در حکومت گرفت و به دولت یک هویت ملی داد. بنابراین ناسیونالیسم باستان گرا در ایران مبنای یک هویت مستقل در سیاست ایران قرار گرفت.

    کلیدواژگان: اندیشه، پهلوی، هویت سازی، دولت مدرن، سکولاریسم
  • طاهره اقبالیان، معصومه صمدی*، سعید بهشتی صفحات 341-362

    فناوری و آخرین دستاوردش، فناوری اطلاعات، نقشی گسترده و چشمگیر در قلمروهای گوناگون زندگی آدمی از جمله تعلیم و تربیت داشته و افقها و تنگناهای آن از جنبه های مختلف از جمله تربیت اخلاقی قابل کنکاش و ارزیابی است. از اینرو، هدف اصلی پژوهش حاضر، تبیین کاربرد تربیت اخلاقی بر اساس دیدگاه علامه طباطبایی در فضای مجازی است. روش پژوهش استنتاجی از نوع قیاس عملی است. بدین صورت که ابتدا به تحلیل مبانی تربیت اخلاقی از دیدگاه علامه طباطبایی پرداخته گردید، سپس به استنتاج مهارت های تربیت اخلاقی به منظور ورود به فضای مجازی اقدام شد. بر این اساس مبانی تربیت اخلاقی عبارتند از: مدیر و مدبری یگانه جهان هستی، تربیت بر مدار معرفت، خودشناسی، ولایت و قرب الهی، کمال انسان در حد تعادل و توازن. همچنین اهداف شامل دستیابی به تعلیم و تربیت توحیدی، شناخت، خودشناسی، کمال انسانی و لزوم هماهنگی در رشد ارزش ها می شونداصول نیز عبارتند از: زی عبودیت، غفلت زدایی، خودشناسی، مبارزه با هوای نفس و همخوانی ارزش ها و باورها تبیین شده اند. از دیدگاه علامه طباطبایی مهارت های (روش های) مورد برای کسب تربیت اخلاقی در فضای مجازی عبارتند از عبادت، معرفت، مرابطه و مشارطه، پرورش منش و شخصیت و روش انذار و تبشیر هستند.

    کلیدواژگان: سیاست، تربیت، تربیت اخلاقی، اخلاق، علامه طباطبایی، فضای مجازی
  • ابراهیم کیانی نژاد، محمدرضا غلامپور*، سید محسن حسینی پویا صفحات 364-390
    چکیده حق اولویت (Pre-emption Right) یکی از مفاهیم اساسی در حقوق قراردادها و معاملات در حقوق انگلیس است که به دارنده این حق امکان می دهد تا پیش از فروش دارایی به شخص ثالث، خود اقدام به خرید آن نماید. با وجود این، پیاده سازی این حق در عمل با چالش های متعددی مواجه است. این مقاله به بررسی چالش های اصلی مرتبط با حق اولویت در معامله در حقوق انگلیس می پردازد. ابهام در تعریف و دامنه حق اولویت، مشکلات مربوط به اطلاع رسانی به دارنده حق، زمان بندی اعمال این حق، و تعیین شرایط مالی معامله از جمله مشکلاتی است که در این مقاله تحلیل می شود. همچنین، به موضوعات پیچیده ای نظیر انتقالات غیرمستقیم دارایی، تعارض با سایر قوانین و حقوق، و مشکلات اجرایی در دعاوی قضایی پرداخته می شود. این مقاله با استناد به قوانین موجود و رویه های قضایی مرتبط، به بررسی راه حل های ممکن برای رفع این چالش ها می پردازد و پیشنهادهایی برای تنظیم دقیق تر قراردادها و اصلاح قوانین ارائه می دهد. نتیجه گیری مقاله تاکید دارد که برای جلوگیری از بروز اختلافات، نیاز به وضوح بیشتر در قراردادها و قوانین مرتبط وجود دارد.
    کلیدواژگان: واژگان کلیدی:حق اولویت، حقوق قراردادها، معاملات در حقوق انگلیس، اطلاع رسانی، انتقال غیرمستقیم دارایی، دعاوی قضایی
|
  • Gholam Reza Khaje Sarvi * Pages 2-14
    The problem of this writing was to study how to overcome the lack of methodology in the contemporary social political analysis of Iran in order to propose and investigate and solve the problem from the method of observation and analysis The existing experiences were used and finally the result was obtained that by taking advantage of the seven factors of the current perspective, focusing on the top leaders, paying attention to the role of religion and religion on the Iranian society, turning attention to the national identity of Iran, the Islamic Revolution of Iran, the geopolitical position of Iran and the governments The competitor can overcome the existing disturbance to a great extent. Key words: unrest, political analysis, contemporary developments, Iranian issues, national identityinally the result was obtained that by taking advantage of the seven factors of the current perspective, focusing on the top leaders, paying attention to the role
    Keywords: Unrest, Political Analysis, Contemporary Developments, Iranian Issues, National Identity
  • Hamid Zarei, Frank Sidi *, Farzad Navabakhsh Pages 16-32

    Failure to achieve the expected goals and consequences in the social society turns the issue of seeking the law and evasion of the law into a complex social issue influenced by legal and historical. In this article, the tension between religious order and international law with regard to the application of religious sovereignty through the supervisory body of the Guardian Council and by using Weber's theory of religion and rights, it was determined to what extent the political system can resolve this tension with the right of protection. Shariah supervision has been agreed upon. The findings show that there is a serious conflict between the rule of Sharia and modern laws in international law, on the one hand, the issue of the priority of government rulings over Sharia rulings has been a pretext for the expedient application of domestic and international laws, and on the other hand, the number of international treaties that despite There are not a few contradictions of the Shari'ah that have been approved according to the needs of the day; As a result, the function of Sharia supervision of the Guardian Council as an institution that legitimizes laws cannot be seen as effective, because this institution has caused the politicization of social and cultural rights by interfering with religious considerations on laws instead of benefiting from collective wisdom.

  • Mehri Delghandi, Habibollah Karimian *, Nir Pirahari Pages 34-64
    Tourism is considered one of the most important economic, social and cultural forces, which is becoming one of the main pillars of the economy of countries around the world. The existence of suitable social, cultural and economic infrastructures in cities improves the satisfaction of tourists and tourism. Therefore, in this article, the main goal is to identify the effective components of social, cultural and economic infrastructure on the satisfaction of tourists in Sabzevar city. According to the nature of the subject, this research is "descriptive-explanatory" that the data analysis was done in the form of qualitative analysis based on content analysis, and also, the research is in terms of developmental-applicative goal. The main tool of the research is the interview, which the statistical population includes experts in the field of tourism, professors, experts, tour organizers of Sabzevar city. It should be mentioned that the sample size is defined based on theoretical saturation and also the people in the sample size were selected systematically and purposefully. It should be mentioned that the content analysis was also done using MAXQDA. The research results indicate that Sabzevar's tourism potential, the existence of a university as a cultural potential, advertising, social capital, smart building, Sabzevar market as an economic potential and proximity to the city of Mashhad, a pilgrimage hub of the country, as factors that influence tourist satisfaction and tourism development. They are the basis of infrastructural dimensions.
    Keywords: Social Infrastructure, Cultural Infrastructure, Economic Infrastructure, Tourist Satisfaction
  • Akbar Bahraminejad, Alireza Rezaei *, Abbas Salehi Najafabadi Pages 66-83

    Explaining the causes of the spread of populism in the world (case study of Iran) Review : Using the descriptive research method, we analyzed the explanation of the causes of the spread of populism in the world (a case study of Iran). The results show that the hypothesis is confirmed, and based on this, class differences and unequal distribution of wealth are the basis for the formation of populism in countries It is developing, including Iran, with the explanation that populism means populism or populism, it is a way of favoring or pretending to favor the rights and interests of the common people against the elites. Political populism is actually the use of people to achieve political goals. A danger that also threatens Iran due to the current economic and political conditions. Popularism or populism is a political doctrine and method in favoring or favoring the rights and interests of the common people against the elite group. In the 20th century, most "populist" movements were identified with Latin American and Indian movements, but since the 1980s, these movements have also gained some success in Canada, Italy, the Netherlands, Scandinavia, and the United States. Class differences and unequal distribution of wealth have been the basis for the formation of governments and even populist social movements in developing countries, including Iran, and the advanced capitalist societies of Europe and the United States have witnessed the emergence of populism and its rapid expansion in recent years.

    Keywords: Populism, Economy, America
  • Jamal Yousefi, Hassan Movasaghi *, Naser Rahbar Farshpira Pages 85-105
    Cyber terrorism, as one of the challenges of the present era, has been introduced as a serious threat to international peace and security in most of the legal documents related to cyber security, and the need to fight against it has been emphasized. Threats caused by terrorist acts are no longer within the framework of a certain territory and have become a global threat. Terrorism targets values that are the foundation of the United Nations Charter, such as: respect for human rights, the rule of law, laws and regulations regarding the protection of civilians in war, tolerance and tolerance between nations and countries, and the peaceful settlement of disputes. The current research, which was carried out with the descriptive-analytical method and the use of library resources, aims to answer the question of what are the international obligations of governments in dealing with cyber terrorism. Based on the findings of the research, it has come to conclusion that the most important commitment reflected in the international anti-terrorism treaties is the criminalization of such acts in the criminal laws and that the member states should include the field of accepting universal jurisdiction in their criminal laws that includes territorial judicial proceedings, proceedings based on the nationality of the criminal and the victim. According to treaties and judgment, it will be based on the defendant's residence and these requirements include the extradition of criminals.
    Keywords: Iran, Cyber Terrorism, Terrorism, Commitment, Policy Making, International Cooperation
  • Ehydar Abdolahjabr Aljaeiferi, Mahmod Ashrafi Mahabadi *, Basem Jamil Almosavi, Masoud Heydari Pages 107-127
    Interrogation as one of the stages of criminal investigation to discover the truth and in order to deal with personal claims or prove criminal offenses has a long history. In fact, interrogation is one of the main methods of judicial investigation in order to prevent the accused from denying or recognizing him, which is used by the judicial or law enforcement authorities to obtain evidence or to discover the truth. Therefore, in today's world, the benefit and use of interrogators based on science and knowledge, in the shadow of attending various special and specialized training courses, can have an influential and major role in the judicial cases of countries. Therefore, due to the significant advances in the field of science and technology, these authorities use new scientific methods to discover the trut can have an influential and major role in the judicial cases of countries. Therefore, due to the
    Keywords: Interrogation, Confession, Science, Technology, Judiciary, Judicial Authority
  • Hasan Salem Hasan Alfariji, Zeynab Porkhaghan Sharezaei *, Adnan Hashem Javad, Samira Mohsenpor Pages 129-146
    The civil responsibilities of goods producers are considered as one of the main axes of protecting the rights of consumers in different legal systems. In this research, the practical and judicial comparison of the implementation of the civil responsibilities of producers in the laws of Iran and Iraq has been discussed. In both countries, manufacturers are required to adhere to standards of quality, pricing, packaging, and distribution practices for products that directly affect consumer rights. In any society, producers and consumers play different roles, with producers having responsibilities towards consumers. One of these responsibilities is to comply with the standards of production, pricing, packaging and distribution of products, which has a direct impact on the rights of consumers. Due to this need, the legal systems in many countries have supported consumers and investigated the responsibilities of manufacturers in the field of defects in manufactured goods. This research has analyzed the responsibilities of product manufacturers in the field of product defects in the legal systems of Iran and Iraq using a descriptive-analytical method. In Islamic law, there are rules such as the rule of harm, waste and pride, which are used in determining the civil responsibilities of producers. The results of this research show that the legal systems of Iran and Iraq have differences in the field of responsibility of product producers. In Iranian law, strict liability is accepted as a prominent protection tool, while in Iraqi law, the civil law and consumer protection law approved in 2010 directly address
    Keywords: Civil, Criminal Liability, Iranian Law, Iraqi Law, Pure Liability
  • Mir Ebrahim Seddigh * Pages 148-168

    The present article compares the theory and experience of urban politics and diplomacy in modernization in two different periods of Pahlavi II and Islamic Republic. One of the goals of the foreign policy of any country, in general, is the development of the sphere of influence. The sphere of influence also means the formation of spaces for presenceThe meaning of sphere of influence is the formation of spaces for the visible and invisible presence of a country so that it can promote the values it cares about. This article is of a descriptive and analytical type and tries to examine and analyze the policies of the governments in the second Pahlavi period and the Islamic Republic in a documentary way and in the context of the discussion of urban diplomacy.

  • Zahra .Mirarabrazi, Sina Foroozesh *, Omid Sepehrirad Pages 170-190
    The present article analyzes the grounds and achievements of teachers' protest rally in Baharestan Square in 1340 AH. The focus of this research is the subject of teachers' activities and their demand at this time. The main issue is why and how teachers union demands were mixed with current political issues? At first, the teachers had union demands, including an increase in their monthly salariesHowever, due to the global conditions and the domestic situation, political goals were added to their movement, and this made the teachers achieve their demands to some extent. This research shows that strikes, union organizations and cooperation with other social groups were among the main strategies of teachers to realize their demands.The research method of this historical article is qualitative, which has led to analysis by matching historical data and information. The method of editing and writing is descriptive-analytical. And it has been tried to use documents, newspaper content, and related books.
    Keywords: Movement, Teachers, Demands, Union, Protest, Education
  • Ayat Mulaee, Linda Movassaghi * Pages 192-209
    The monopoly of governments in the hands of a ruling class has become a political and general tradition throughout history, however, in every society there are many citizens who are eager to play a role in the administration through paying taxes and serving the duty and time system through elections. To have a community. On the other hand, the right to determine the fate of the people, which is one of the natural and innate rights of all nations, gives them the authority and right to demand a government that obeys the law and leads them towards a lawful democracy. In this regard, since centuries ago, the institution of Parliament, Majlis, and Senate; Mehestan and Ghoriltai were formed so that the elected representatives of the nation and the citizens could demand their legal demands on their behalf. The best tool for the realization of these dreams has been the election based on the law, which today has become a completely conventional and usual issue and is the basis for the realization of democracy in all fields. The real concept of democracy in the third millennium is the rule of law and the establishment of human values centered on distributive justice. The research method in this study was descriptive-analytical. The findings of the research prove that the right to self-determination of the people by participating in free and informed elections can be the basis for the gradual establishment of democracy in societies, relying on the law.
    Keywords: Elections, Public Rights, Democracy, Vote, Electoral Systems
  • Saber Khazaei, Zahra Hazrati Someeh *, Sasan Vadieeh Pages 227-242
    This research was conducted with the aim of qualitatively analyzing the experiences and reactions of women who experienced violence in Tehran and identifying effective solutions to improve their situation. The research method used in this study is qualitative and based on the phenomenological strategy, and thematic analysis method was used to examine the experiences and coping strategies of women who experienced violence. The statistical population includes women who experienced violence living in Tehran, who were selected based on specific criteria. Sampling was done purposefully using the snowball method and data was collected through semi-structured interviews. Data analysis shows that abused women face deep and diverse challenges caused by physical, verbal, and emotional violence. The findings indicate that these women often have no choice but to tolerate and remain silent in the face of violence, and in rare cases, they turn to mutual aggression. This situation is caused by the lack of social and family support, financial problems, and weakness in the country's legal and support system. Abused women attribute their problems to cultural and family factors and believe that changing these behaviors is beyond their control. In the solutions section, the main suggestions include strengthening social and family support, legal reforms, education and culture, examining and filling legal gaps, and developing economic support services. The implementation of these strategies can help improve the situation of women who have experienced violence and provide the basis for reducing violence and increasing social and legal support.
    Keywords: Violence, Women Subjected To Violence, Lived Experience
  • امیر حسین محمدی, Farhad Mirzaei *, Yasin Saeidi Pages 244-258
    As the discussion of cryptocurrency and electronic money became widespread and became accessible to the general public, the government and parliament sought to adopt a criminal policy due to the potential challenges posed by cryptocurrency and electronic money from a legal, financial, and economic perspective. In this study, which is organized using a descriptive-analytical method, the aim of the study was to examine Iran's criminal policy towards electronic money and cryptocurrencies, and the issues raised revolve around answering the main question of what Iran's criminal policy is in relation to electronic money and cryptocurrencies. The findings and results of the research indicate that the outcome of the government and parliament's stance and reaction to cryptocurrencies, especially Bitcoin, has not been sufficiently clear and transparent, and currently, the transparency that exists in other countries regarding cryptocurrencies cannot be compared to Iranian law, and it cannot be placed, for example, under the criminal policy of absolute prohibition with the criminal policy of observation and evaluation, etc. Iran's criminal policy approach was positive for a period of time, especially until 2018, and even investment in this area was welcomed, but gradually, jurisprudential challenges based on usury and embezzlement were raised, and then two different and different stances were adopted by the parliament, and later the central bank and the government also added to this ambiguity.
  • Soodabeh Soleymani, Behzad Razavifard *, Maryam Safaee Pages 260-281
    The purpose of the current research is the legislative requirements and appropriate punishment of cybercrimes against security in the field of emerging energies with a look at French jurisprudence and law. Cybercrimes have been criminalized in all countries as modern examples of criminal law, but due to the nature of these crimes and their background, the criminal policy related to these crimes has not yet reached sufficient maturityThe upcoming research has investigated the legal requirements and appropriate punishment of cybercrimes against security in the field of emerging energies with a descriptive and analytical method.  Iran's criminal laws in this field from the point of view of the accepted principles and the shortcomings and obstacles present in this field, such as obstacles in the two parts of shortcomings, misunderstandings of the laws, the effectiveness of subverting the laws and the intensification of virtual attacks against new energies can appear. A new source for criminalization and editing of criminal laws in the fieldssecurity and cybercrimes against emerging energy infrastructures and improve the effectiveness and preventive role of these laws. On the other hand, the difference between Iranian and French criminal laws in determining crimes against security is due to the influence of jurisprudence and Shariah teachings in Iran in the criminalization of some crimes against security in Iranian criminal law and the lack of this issue in crimes against security in French criminal law. . The findings of the research indicate that the formulation of the requirements of punishment remains like a
    Keywords: Legal Requirements, Criminalization, Cyber Crimes, Security, Emerging Energies
  • Shahriyar Barghi, Reza Parizad *, Mahdi Motaharnia Pages 283-305

    Sociologists consider the most important condition for the development of modern societies to be the maximum presence and broad participation of citizens in various spheres of social life. Political participation is a kind of will of the people to determine their collective destiny. It is obvious that the sign of a healthy and growing society is the maximum participation of the members of the society in the social-political arenas, and such societies can grow and develop in the global arena as well. However, due to the importance of this issue, what we are facing today is the despair of the people of the society about their political and social effectiveness, and as a result, political and social passivity and indifference. Therefore, the main question is: What are the factors and forms of political participation and political passivity and where do they come from? To answer the mentioned question, by using the descriptive-analytical method and data collection by using the available articles, documents and library resources, it has been concluded that the reasons and factors of political passivity in psychological, political, social, economic factors such as; Social mistrust, social dissatisfaction, social effectivenessIndividual motives, ethnicity, feeling of powerlessness, feeling of alienation, empathy, self-esteem, satisfaction with life, feeling of security, feeling of individualism, poverty, etcis

    Keywords: Political Passivism, Political Participation, Development, Psychological Factors, Economic Factors
  • Mohamad Nahvi, Mehraban Hadipeykani *, Saeed Sharifi, Reza Ebrahimzadeh Pages 307-317

    abstractThe purpose of analyzing the critical discourse of music policies in the government was based on justice, and the method of qualitative research and analysis was based on Fairclough method. The field of research of the laws of the Ministry of Guidance includes the laws of licensing in the matter of music approved on 12/12/1365, the duties of this ministry regarding the need for licenses for educational institutions and concerts are stated: 1- Law on the closure of cultural units. 2- Institutions that were established without a legal license approved on 10/7/1372, their supervision regulations approved on 6/27/1375 Supreme Council of Cultural Revolution. 3- The document approved by the Minister of Culture on 7/7/1379, paragraph 22, refers to the establishment or liquidation of cultural institutions in the country and the supervision of activities, and regarding the production of musical works, paragraphs 22 and 23 of Article 2 of the Law on the Duties of the Ministry of Islamic Guidance approved on 12/12/ 1365 refers to the issuance of permission for the establishment or liquidation of audio and visual tape producers. The purposeful sampling method is selected from 87 texts. The measurement tool was qualitative, the analysis method was based on linguistic indicators, the results showed that the policies of musical stage performances in this period have tried to present music as a tool for spreading cultural justice and attracting participation, but on the other hand, with challenges such as ambiguity in Jurisprudential foundations, lack of music policy

    Keywords: Critical Discourse Analysis, Justice-Oriented, Laws, License
  • Mahmood Hamzeh, Hadi Hematyan *, Mehdi Soltani Far Pages 319-338

    Jihadi culture is a set of positive characteristics and values ​​of management and Jihadi managers arising from the behavior and relationships of employees, which has played a role of a model and example for society, administrative behavior, and executive and managerial procedures in other fields and organizations; in such a way that one of the functions and expectations that have been and is considered from the existence of Jihadi in the minds and thoughts of a large part of the officials and policymakers of the administrative system is the use of successful Jihadi methods in realizing administrative changes. It should be said that Jihadi culture is a general concept, examples of which include religion-centeredness, guardianship, sacrifice and self-sacrifice, populism, value-orientedness, flexibility, self-confidence, dynamism, and mission-orientedness. Jihadi culture is an Islamic phenomenon that has found an opportunity to manifest itself again for more than two decades in the history of Islam and Iran, with the two factors of the emergence of the background of poverty and deprivation and the occurrence of the great Islamic revolution led by Imam Khomeini (RA), with the mission of regional development in the rural and nomadic areas, and with the emergence of the soldiers of the late Imam. It has found an opportunity to manifest itself again for more than two decades in the history of Islam and Iran. It has presented a new framework in organizational culture by emphasizing characteristics such as religious orientation, guardianship-centeredness, flexibility, dynamism, self-belief, populism,

    Keywords: Idealism, Transformation, Movement, Contemporary Revolutionary History, Jihadi Culture
  • Ebad Hajinejad, Ali Falahnejad *, Ali Fallahiseyaldin Pages 340-362

    In the 19th century, very big events took place in Iran, and the history of Iran underwent very extensive changes from this point on. Perhaps the most important factor in these changes was the Iranians' familiarity with Western ideas in various fields. Iranian intellectuals during that period played a very important role in the introduction of modern ideas into the country. The introduction of new ideas caused changes and influenced various levels and layers of society. One of the most important changes during this period was the secularization of the state in Iran. For this reason, this research aimed to analyze the secularization of the state in modern Iran with a descriptive-analytical approach. The results of the research showed that the secularization of the state was developed with the authoritarian development of Reza Shah and the government acquired a modern identity. The component of the Reza Shahi identity in Iran was the elimination of many aspects of traditional culture in Iran and radical Westernization. Identity formation during the Reza Shah era placed great emphasis on the antiquity of Iran; Therefore, it can be said that the first Pahlavi dynasty sought to form a national identity based on secularism by replacing ancient Iran with traditional Iranian religious and cultural values. In the identity-building process of the first Pahlavi dynasty, antiquity replaced religion in the government and gave the government a national identity. Therefore, ancient nationalism in Iran became the basis for an independent identity in Iranian politics.

    Keywords: Thought, Pahlavi, Identity Building, Modern State, Secularism
  • Tahere Eghbalian, Masome Samadi *, Saied Beheshti Pages 341-362

    Technology and its latest achievement, information technology, has played a wide and significant role in various fields of human life, including education, and its horizons and bottlenecks can be explored and evaluated from various aspects, including moral education. Therefore, the main goal of the current research is to explain the application of moral education based on Allameh Tabatabai's point of view in the virtual space. The research method is an inference of practical analogy type. In this way, the basics of moral education were first analyzed from the point of view of Allameh Tabatabai, then the skills of moral education were deduced in order to enter the virtual space. Based on this, the foundations of moral education are: the sole manager of the universe, education based on knowledge, self-awareness, guardianship and closeness to God, perfection of man in balance. Also, the goals include achieving monotheistic education and training, knowledge, self-knowledge, human perfection and the need for harmony in the development of values. The principles also include: subjugation, neglect, self-knowledge, fighting ego and congruence of values ​​and Beliefs have been explained. From Allameh Tabatabai's point of view, the skills (methods) needed to acquire moral education in virtual space are worship, knowledge, respect and compassion, development of character and character, and methods of warning and preaching.

  • Ebrahim Kiani Nezhad, Mohamadreza Gholampor *, Seyed Mohsen Hoseini Poya Pages 364-390
    Pre-emption Right is a fundamental concept in the law of contracts and transactions in English law that allows the holder of this right to purchase the asset before it is sold to a third party. However, the implementation of this right in practice faces several challenges. This article examines the main challenges associated with the right of pre-emption in transactions in English law. The ambiguity in the definition and scope of the right of pre-emption, the problems related to informing the right holder, the timing of exercising this right, and determining the financial terms of the transaction are among the problems analyzed in this article. It also addresses complex issues such as indirect transfers of assets, conflicts with other laws and rights, and enforcement problems in legal proceedings. This article examines possible solutions to overcome these challenges, citing existing laws and relevant judicial procedures. It offers suggestions for more precise regulation of contracts and reform of the laws. The conclusion of the article emphasizes that there is a need for greater clarity in contracts and related laws to prevent disputes.
    Keywords: Right Of Priority, Contract Law, Transactions In English Law, Notification, Indirect Transfer Of Property