فهرست مطالب

نشریه سیاستگذاری شهری و منطقه ای
سال سوم شماره 3 (پیاپی 11، پاییز 1403)
- تاریخ انتشار: 1403/04/06
- تعداد عناوین: 7
-
سیاستگذاری عدالت فضایی کاربریها و تراکم جمعیت در کلانشهر تبریزصفحه 2
پژوهش حاضر در زمره تحقیقات کاربردی است که با روش تحلیلی و رویکرد کمی انجام گرفته است. در بخش نخست به منظور تحلیل الگوی کاربری اراضی و تراکم جمعیت در سطح مناطق شهر تبریز ابتدا به بررسی و تجزیه و تحلیل شاخص های مطالعاتی مطابق آمار و اطلاعات اسنادی شامل منابع سرشماری، طرح ها و اسناد فرادست از جمله مطالعات طرح تفصیلی و داده های آماری حوزه و بلوک مرکز آمار ایران در سال 1395 پرداخته شد. سپس برای ارزیابی عوامل اثرگذار به نظرخواهی از کارشناسان در مرحله اقدام شد که در بخش نخست به ارائه یافته های توصیفی و معرفی حجم نمونه پرداخته می شود. در بخش نخست پژوهش حاضر، بررسی توسعه کالبدی شهر تبریز طی بازه های زمانی 1364، 1384، 1394، و 1400 پرداخته شده است. نتایج نشان می دهد که در بین مناطق 10گانه تبریز، از نظر الگوی کاربری و تراکم جمعیت اختلاف وجود دارد. به طوری که در تمامی مناطق مورد مطالعه، سطح معنی داری با فرض 0.05>p کمتر از 0.05 است. در نتیجه شرایط شاخص های مورد بررسی در سطح مناطق متفاوت است. از لحاظ شاخص کلی عدالت در کاربری اراضی بین مناطق تفاوت معنادار است و باتوجه به میانگین منطقه 5 (1.960) با سایر مناطق 2 (1.901)، منطقه 10 (1.001)، منطقه 6 (0.987)، منطقه 1 (0.921)، منطقه 9 (0.887)، منطقه 4 (0.801)، منطقه 3 (0.798)، منطقه 7 (0.667) و 8 (0.557) این اختلاف به نفع 4 منطقه 5، 2، 10 و 6 است و این مناطق از شرایط الگوی پراکنش کاربری اراضی بهتری برخوردار هستند. مطابق نتایج مورد بررسی می توان بیان کرد شاخص موران 0.107252 می باشد، نزدیک به یک است می توان گفت که داده ها دارای خودهمبستگی فضایی و الگوی خوشه بندی می باشند مقدار بالای Z (101.036834) و پایین بودن p-value (0.000000) نشان از تائید الگوی خوشه بندی جمعیت و توزیع کاربری اراضی است. تحلیل لکه های آبی رنگ (لکه های سرد) نشان می دهد که در شهر تبریز در جمعیت در بخش های میانی و مرکزی شهر، حد مناطق 8، 4، 3، 1، 2 و 10 دارای تراکم بالا می باشد و در قسمت های مرکزی شهر که شامل بازار و محل ادارات و سازمان ها می باشد اختلاط کاربری شدید و در نتیجه سرانه های خدماتی و مسکونی پایین است.
کلیدواژگان: سیاستگذاری، جمعیت، کاربری اراضی، عدالت فضایی، کلانشهرتبریز -
همکنشی اکوسیستم نوآوری و اکوسیستم طبیعی بر چگونگی شکل گیری مکانهای کارآفرین از دیدگاه بازآفرینی شهری با استفاده از روش فرا ترکیب (2020-2010)صفحه 3
معیارها و شاخص های موثر بر رفتار مکانهای کارآفرین شهری و سیاستهای تشکیل چنین مکانهایی باید برگرفته از تغییر ساختار برنامه ها و استراتژی های مکانها و فضاهای شهری باشد. اما، این تغییرات صرفا با توجه به رویکردهای پیشین و تجربیات گذشته بدون تعامل با رویکردهای اصلی تاثیر گذار بر ریشه های رفتاری در شکل گیری مکانهای کارآفرین شهری مواجه بوده است. لذا مطالعات واقعگرایانه و سیاستگذاری با توجه به سیستم های نوین جهانی بر روی مکانها و فضاهایی که مستعد توسعه و پیشرفت هستند و همچنین، مکانهایی که قابلیت بهسازی و باززنده سازی را دارا میباشند، بیش از هر زمان دیگری متصور میشود. لذا، این پژوهش در راستای اهدف خود با کمک روش فراترکیب ابزاری برای توسعه چارچوب مفهومی، بر اساس همکنش دو رویکرد "اکوسیستم نو آوری و اکوسیستم طبیعی شهری" ارائه داده که نتایج آن ظهور دانشی نوین در ایجاد مکانهای کارآفرینی در تعامل با بازآفرینی شهری میباشد. یافته های این مقاله، با تمرکز برمفاهیم و معیارهای بدست آمده از دو رویکرد منتهی به استخراج 4 مولفه گردید، مولفه های استخراج شده سوابق مداخلات، مشخصه ها، روابط متقابل، منابع، دیدگاه ها، سیاستها و مفاهیم دو رویکرد را با هم ادغام کرده و راهکار زمینه های تغییر در رفتار شکل گیری و ایجاد مکانهایی پویا و کارآمد را ارائه داده است. نتایج حاصل ارتباطات اجتماعی-فرهنگی، ارتقاء و پیشرفت رفاه جامعه مدنی، تاثیر سیستم های هوشمند بر جامعه مدنی واقتصادی و نهایتا تاثیر مثبت دانش و آموزش بر رفتارهای انسانی و فرهنگی را ارائه داده است. لذا، این پژوهش را میتوان نمونه ای آزمون شده برای پایه گذاری انجام تحقیقاتی در آینده دانست.
کلیدواژگان: اکوسیستم نوآوری، اکوسیستم طبیعی، بازآفرینی شهری، مکانهای شهری، فرا ترکیب -
تحلیلی بر مولفه های شراکت عمومی - خصوصی در در پروژه های محرک توسعه شهری مورد مطالعه: کلانشهر تهرانصفحه 4
ارائ خدمات شری کاراتر و باکیفیتتر و توس ررو ای توس شری و مچنین ررو ای زیرساختی، ضمن اینک از ریشفرضا و زیرساختای مم و حیاتی توس رایدار در اباد اقتصادی بشمار میرود، بلک از الزامات مدیریت مطلوب شری است. در این میان مدلای شراکت عمومی - خصو ی با روش ای مختلف بستری مناس را جت تامین مطلوب و بین خدمات و زیرس اختای عمومی شروندان با استفاد از رتانسیلا و ظرفیتای بخش خصو ی فرام میس ازد. بر این اس ا دت تحقی تحلیلی بر مولف ای شراکت عمومی - خصو ی در در ررو ای محرک توس شری تران است. روش تحقی با دت تحلیل مولف ای شراکت عمومی - خصصی در ررو ای محرک توس شری ک از نظر دت کاربردی، از نظر مایت و روش شناسی تو یفی می باشد. گردآوری داد ای مورد نیاز ب ورت اسنادی و میدانی بود است. در روش اسنادی چارچوب نظری شراکت عمومی - خصو ی و ررو ای محرک توس شری با مطالات کتابخانای شر داد شد. مچنین جام آماری شامل 150نفر اساتید و کارشناسان خر متخصر در دانشگاه ها و سازمان ای استان تهران که با استفاد از روش نمون گیری تصادفی ساده و بر اساس فرمول کوکران 100نمون انتخاب شد ک شامل نخگان و کارشناسان مدیریت شری ستند. یافت ا نشان میدد ک بیشترین میانگین مربوط ب مولف ساختاری است ک میانگین برای این مولف برابر با 76/43 و مچنین کمترین مقدار میانگین مربوط ب مولف سیاست گذاری برابر با 64/48 است. نتایج نشان می دد ک مدل اندازه گیری متغیر های مشاد شده از برازش خوبی برخوردار ستند و به این منی است ک متغیر ای آشکار به خوبی میتوانند متغیرای رنان را اندازه گیری کنند.
کلیدواژگان: شراکت عمومی و خصوصی، کلانشهر، توسعه یافتگی، تهران -
الگوهای جدید سازماندهی فضا در ارتقاء کیفیت معماری شهری؛ گامی نوین در راستای سیاستگذاری شهری (نمونه موردی: مشهد)صفحه 5
ایجاد محیطی باکیفیت، نیازمند رویکردی یکپارچه و منطقی درسازماندهی فضا می باشد. در این زمینه استفاده هدفمند از ظرفیت فناوری دیجیتالی و داده ها اهمیت خاصی دارد و بعد ارتباطی بین الگوها و معماری شهری نیز بخش مهم دیگری از این یکپارچگی در سیاستگذاری شهری است. درهمین راستا با هدف شناسایی فرایندهای الگویی موثر با رویکرد فناوری دیجیتالی و ارائه مدلی ازآنها پژوهش حاضرصورت گرفت که از نظر هدف کاربردی و از نظرماهیت ترکیبی است. ابتدا با روش تحلیل موضوعی جهت شناسایی مولفه ها، معیارها و شاخصهای الگوها از بررسی متون پژوهشی مختلف بهره برده و پرسشنامه ای برمبنای سنجش اثرات متقابل شاخصهای این موضوع طراحی و توسط پنج خبره متخصص در دسترس پاسخ-گفته شد. در بخش دوم بررسی تحلیلی این پرسشنامه به روشahp و نرم افزار expert choiceصورت گرفت. نتایج اولویت بندی شده حاصل و زیرمعیارهای نهایی مربوط به هرشاخص براساس طیف لیکرت توسط خبرگان نظرسنجی شد. سپس درجهت اجرایی کردن این مولفه ها ازطریق معیارها و شاخصها، با استفاده از استنتاجات منطقی و تکیه بر الگوهای جدید مکمل ارائه شده برای رفع چالشهای شهری توسط سالینگروس، فرایندهای الگویی موثرمشخص شده و ساختار ارائه شده پیشنهادی در منطقه یک مشهد به عنوان نمونه مطالعه موردی مورد راستی آزمایی قرار گرفته است. نوآوری اصلی کار، روش خاص این پژوهش بود که به تحقق کاربردی الگوهای مکمل انجامید و با استفاده از فناوری دیجیتالی به تبیین فرایندهای الگویی سازماندهی فضا در زمینه مولفه های اجتماعی فرهنگی و خلاقیت فضا با ده معیار و شانزده شاخص منجرشد و استفاده پذیری الگوهای موثر را در قالب بیست و یک رابطه الگویی ملموس، تعریف و ترسیم کرد. این امر منجر به گسترش، سازگاری و تقویت زبان الگوهای دخیل در معماری شهری گردیده و ساختارهای پیوندی باکیفیتی رقم می خورد که به یکپارچگی و ارتقاء ساختارشهر و معماری شهری کمک می کند. همچنین بر نقش مهم پیشرفتهای نوین فضایی در برنامه ریزی و توسعه و سیاستگذاری شهری صحه می گذارد و درقیاس با وضعیت موجود منطقه یک، کارآمدی و نیاز به فرایندهای الگویی بدست آمده را نشان می دهد.
کلیدواژگان: ارتقاءکیفیت، سازماندهی فضایی، توسعه و سیاستگذاری شهری، الگوهای فناوری محور دیجیتالی، الگوهای جدید مکمل -
طراحی مدل سیاستگذاری امنیت پایدار سکونتگاه های غیررسمی شهرستان های استان تهرانصفحات 23-37
امنیت پایدار در سکونتگاه های غیررسمی شهرستان های استان تهران، چالشی پیچیده و چند وجهی است که نیازمند رویکردی جامع و مبتنی بر مشارکت است. این سکونتگاه ها که اغلب در حاشیه شهرها شکل می گیرند، با مشکلات متعددی از جمله فقدان زیرساخت های مناسب، آسیب پذیری در برابر حوادث طبیعی، و محرومیت اجتماعی روبرو هستند. دستیابی به امنیت پایدار در این مناطق مستلزم بهبود کیفیت زندگی ساکنان، کاهش آسیب پذیری ها، و ایجاد محیطی امن و پایدار است. در این راستا، این مقاله کوشیده است با روش ساختاری-تفسیری، عوامل موثر بر امنیت پایدار در سکونتگاه های غیررسمی شهرستان های استان تهران را بازشناسی و خوشه بندی کند. روش انجام پژوهش به صورت توصیفی- تحلیلی است. به منظور شناسایی عوامل، از روش تحلیل محتوا استفاده شد. ابزار جمع آوری داده ها به صورت مصاحبه و پرسشنامه دوبه دویی می باشد. روابط بین عوامل موثر بر امنیت پایدار سکونتگاه های غیررسمی شهرستان های استان تهران با استفاده از یک متدولوژی تحلیلی نوین تحت عنوان مدل سازی ساختاری تفسیری (ISM) تعیین و به صورت یکپارچه مورد تحلیل قرار گرفته است. نتایج این پژوهش نشان می دهد عوامل عوامل توسعه زیرساخت های شهری، حمایت از گروه های آسیب پذیر و هماهنگی بین دستگاه های اجرایی به عنوان اصلی ترین عوامل موثر بر امنیت پایدار سکونتگاه های غیررسمی شهرستان های استان تهران عمل می کند که بیشترین قدرت نفوذ (میزان قدرت نفوذ 10) را داشته و همانند سنگ زیربنای مدل عمل می کند و برای امنیت پایدار سکونتگاه های غیررسمی شهرستان های استان تهران و ارتقای جایگاه این عوامل در این شهرستان ها باید در وهله ی اول روی آن ها تاکید کرد.
کلیدواژگان: مدل، تحلیل ساختاری- تفسیری، امنیت پایدار، سکونتگاه های غیررسمی، استان تهران -
سیاستگذاری سبک زندگی بانوان ورزشکار در مناطق کلانشهری (مورد مطالعه: بانوان ورزشکار تهران)صفحات 39-54
پسا قهرمانی از ورزش خواسته یا ناخواسته یک انتقال زندگی است که پیامدهای قابل توجهی بر سلامت جسمی و روانی ورزشکاران و همچنین رشد اجتماعی و حرفه ای آنها دارد. هدف از پژوهش حاضر سیاستگذاری سبک زندگی بانوان ورزشکار در مناطق کلانشهری، (مورد مطالعه: بانوان ورزشکار تهران) بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل بانوان ورزشکار حرفه ای پس از پایان دوره قهرمانی می باشد روش نمونه گیری در این پژوهش گلوله برفی بوده است. به این ترتیب که یک گروه نمونه شامل 22 مشارکت کننده دارای خصوصیات متنوع و متناسب با اهداف تحقیق تشکیل شده اند و روش گردآوری اطلاعات مصاحبه های نیمه ساختار یافته ای بوده است. نتایج حاصله بصورت مجموعه ای از مضامین اصلی و فرعی استخراج شده است. نتایج نشان می دهد که: انتقال سبک زندگی بانوان ورزشکار پس از پایان دوره قهرمانی را تحت تاثیر قرار داده است و درکل تجارب فردی، منابع مقابله و نوع انتقال می تواند موفقیت یا شکست فرد را در فرایند کناره گیری تعیین کند. پیشنهاد میگردد در تحقیقات بعدی به روش تحقیق کیفی-کمی تدوین برنامه راهبردی ورزش قهرمانی ، استفاده از نیروی متخصص(پساقهرمانی)، افزایش مربیان و داوران، جذب حمایت های بخش های دولتی و خصوصی و طراحی برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت توسعه ورزش را بعنوان عوامل موثر در سبک زندگی بانوان ورزشکار و حمایت از آنان در نظر گرفته شود.
کلیدواژگان: بانوان ورزشکار، سیاستگذاری سبک زندگی ورزش بانوان، پسا قهرمانی، کناره گیری. -
بررسی عوامل موثر بر تامین مسکن جامعه ایثارگری از منظر شاخص های پایداری مسکنصفحات 105-129
تامین مسکن یکی از اساسی ترین مسائل هر کشور است. این مساله نشانه بارزی از واقعیت های اقتصادی، اجتماعی و عدم تعادل بین رشد جمعیت و رشد فضا محسوب می شود. گسترش پدیده شهرنشینی از یک طرف و رشد جمعیت از طرف دیگر در دوران نوین اقتصادی موجب آن شده است که پدیده تامین مسکن به عنوان یکی از معضلات اصلی جوامع مطرح باشد. این معضل دامنه ای وسیع از کمبود مسکن و نیاز به مسکن ارزان قیمت تا تقاضای فزاینده برای مسکن با کیفیت بالاتر را در بر می گیرد به همین دلیل از اواخر قرن نوزدهم به بعد یکی از محورهای عمده مداخله دولت ها در اقتصاد، بخش مسکن بوده است. در ایران نیز در برنامه های مختلف عمرانی و توسعه در راستای کاهش معضل مسکن انجام شده است. مسکن یا فضای زندگی باید از دو جهت کارایی داشته باشد. یکی از جنبه مادی، یعنی ایجاد محیطی با دسترسی و امکانات مناسب، درجه حرارت مطلوب، فشار مناسب، رطوبت، نور مناسب و نظایر آن و دیگر از نظر پاسخگویی به نیازهای معنوی مردم، یعنی ایجاد فضاهای مناسب با طرز زندگی و نوع در این میان، برنامه ریزی زمانی می تواند سبب دستیابی فرهنگ و آداب ورسوم اجتماعی. در این میان برنامه ریزی می تواند به بهبود رضایتمندی سکونتی در تامین مسکن اقشار کم درآمد شود. به همین دلیل هدف کلی تحقیق بررسی عوامل موثر بر تامین مسکن جامعه ایثارگری از منظر شاخص های پایداری مسکن می باشد. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش ANP فازی استفاده می شود. نتایج نشان دهنده آن است که شاخص شاخص های مسکن پایدار (A3) بیشترین نزدیکی را به جواب ایده آل مثبت و بیشترین فاصله را از جواب ایده آل منفی دارا می باشد و الویت نخست مدل تامین مسکن جامعه ایثارگری از منظر شاخص های پایداری مسکن از لحاظ معیارهای موردنظر برای تاب آوری مدل تامین مسکن جامعه ایثارگری از منظر شاخص های پایداری مسکن می باشد.
کلیدواژگان: پایداری مسکن، تاب آوری، تامین مسکن، جامعه ایثارگری، پدیده شهرنشینی
-
Spatial justice policy of uses and population density in Tabriz metropolisPage 2
us sources, plans and documents, including detailed plan studies and statistical data of district and block. Statistics Center of Iran was paid in 2015. Then, in order to evaluate the influencing factors, experts were asked for their opinions in the first part, which presents the descriptive findings and introduces the sample size. In the first part of this research, the physical development of Tabriz city during the time periods of 1364, 1384, 1394, and 1400 has been discussed. The results show that there are differences among the 10 districts of Tabriz in terms of land use pattern and population density. So that in all the studied areas, the significance level is less than 0.05 with the assumption of p>0.05. As a result, the conditions of the examined indicators are different at the level of the regions. In terms of the general index of justice in land use, there is a significant difference between regions and according to the average of region 5 (1.960) with other regions 2 (1.901), region 10 (1.001), region 6 (0.987), region 1 (0.921), region 9 (0.887), region 4 (0.801), region 3 (0.798), region 7 (0.667) and 8 (0.557). This difference is in favor of 4 regions 5, 2, 10 and 6, and these regions are part of the conditions of land use distribution pattern. They are better. According to the investigated results, it can be stated that Moran's index is 0.107252, it is close to one, it can be said that the data have spatial autocorrelation and clustering pattern, the high value of Z (101.036834) and the low p-value (0.000000) show the confirmation of the clustering pattern of the population and distribution It is land use. The analysis of blue spots (cold spots) shows that in the city of Tabriz, the population in the middle and central parts of the city, the limit of areas 8, 4, 3, 1, 2 and 10 has a high density, and in the central parts of the city, which includes the market and local Offices and organizations have a strong mix of uses, and as a result, service and residential per capita is low.
Keywords: Per Capita, Population Density, Land Use, Spatial Justice, Tabriz Metropolis -
The interaction of innovation ecosystem and natural ecosystem on the formation of entrepreneurial places from the point of view of urban regeneration using metasynthesis method (2010-2020)Page 3
The criteria and indicators affecting the behavior of urban entrepreneurial places and the policies of forming such places should be derived from the change in the structure of plans and strategies of urban places and spaces. However, these changes have been faced only with regard to previous approaches and past experiences without interacting with the main approaches affecting behavioral roots in the formation of urban entrepreneur places. Therefore, realistic studies and policy-making with regard to modern global systems on places and spaces that are prone to development and progress, as well as places that have the ability to be improved and revitalized, are imagined more than ever. Therefore, in line with its goals, this research has provided a tool for developing a conceptual framework based on the interaction of two approaches "innovation ecosystem and natural urban ecosystem" with the help of metacombination method, the results of which is the emergence of new knowledge in creating entrepreneurial places in interaction with urban regeneration. . The findings of this article, by focusing on the concepts and criteria obtained from the two approaches, led to the extraction of 4 components, the extracted components integrate records of interventions, characteristics, mutual relationships, resources, views, policies and concepts of the two approaches and The solution has presented the fields of change in the behavior of formation and creation of dynamic and efficient places. The results of socio-cultural communication, the promotion and development of the welfare of the civil society, the impact of intelligent systems on the civil and economic society, and finally the positive impact of knowledge and education on human and cultural behaviors have been presented. Therefore, this research can be considered as a tested example for the foundation of conducting research in the future.
Keywords: Innovation Ecosystem, Natural Ecosystem, Urban Regeneration, Urban Places, Metasynthesis -
An Analysis of Factors Affecting the Implementation of Public-Private Partnership Model in the Development of Metropolitan Areas, Case Study: Tehran MetropolisPage 4
Limited budget resources and economic capacities of metropolitan area management to provide resources for major cultural, technical and economic projects of metropolitan area management have made every effort to take advantage of the active participation of the private sector and create a competitive environment for their activities and decentralization in general. From decision-making to exploitation management, these efforts have been crystallized in various ways such as public-private partnerships and have accelerated the process of economic, social and infrastructural development. This research is descriptive-analytical in terms of method and nature and is in the category of applied research in terms of research purpose. In this research, library and survey methods have been used. Mean analysis, structural equations and regression tests were used to analyze the variables. The statistical population of this research is 100 managers of organizations and the private sector in Tehran Municipality. In this research, a simple random sampling method has been used to select the present samples. The results show that among the 4 variables whose effect on the ppp variable has been studied, the monitoring variable has the lowest value of statistics and because they are less than the standard statistic value of 1.96, so the effect of this last variable is significant. It does not. But the other variables are significant and have the highest statistical value.
Keywords: Keywords, Public, Private Participation, Metropolis, Development, Tehran -
New patterns of space organization in improving the quality of urban architecture ;a new step in urban policy(case study: Mashhad)Page 5
Making a high-quality space requires an integrated logical organizing approach. Here, fruitful use of the capacities of digital technology and data becomes so significant. Moreover, communication between urban patterns and architecture is another significant feature of integrated urban policy making. Considering the issue, this mixed applied study was done to identify effective pattern processes using digital technology and to introduce a model of them. At the first stage, using thematic analysis method, different researches were explored to identify the components, criteria, and indicators of the patterns. Moreover, a questionnaire was designed by using the mutual effects of the indicators. Then, the questionnaire was answered by five available experts. At the second stage of thematic analysis, AHP method and expert choice were used. The prioritized results and sub-criteria of all indices were analyzed by the experts based on Likert scale. Then, to implement these components through the criteria and indices, by applying logical conclusions and Salingaros’ new presented complementary patterns for the solution of urban challenges, we identified effective patterns processes and tested the proposed structure for District 1 of Mashhad as a case. The major innovation of this study is using a specific method that resulted in the realization of complementary patterns and the explanation of pattern processes of space organization regarding socio-cultural components and space creativity using digital technology, 10 criteria, and 16 indices. Moreover, it depicted clearly the usability of effective patterns by the use of 21 palpable pattern relationships. The result is the expansion, adaptation, and strengthening of the language of patterns that are used in urban architecture. It also makes high quality link structures that would help the integration and improvement of urban architecture and structure. Accordingly, the important role of modern spatial developments in designing and developing urban policies are confirmed. It also shows the effectiveness and the necessity of proposed pattern processes, taking into account the current condition of District 1 of Mashhad
Keywords: Quality Improvement, Spatial Organization, Urban Development, Policy Making, Digital Oriented Technology Patterns, New Complementary Patterns -
Designing a policy model for sustainable security of informal settlements in the cities of Tehran provincePages 23-37
<!-- [if gte mso 9]>
<![endif]--><!-- [if gte mso 9]>
Normal
0
false
false
false
EN-US
X-NONE
FA
<![endif]--><!-- [if gte mso 9]>
<![endif]--><!-- [if gte mso 10]>
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Table Normal";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:"Calibri",sans-serif;
mso-bidi-font-family:Arial;
mso-bidi-language:FA;}
<![endif]-->
Sustainable security in the informal settlements of the cities of Tehran province is a complex and multifaceted challenge that requires a comprehensive approach based on participation. These settlements, which are often formed on the outskirts of cities, face many problems, including lack of proper infrastructure, vulnerability to natural disasters, and social exclusion. Achieving sustainable security in these areas requires improving the quality of life of residents, reducing vulnerabilities, and creating a safe and stable environment. In this regard, this article has tried to identify and cluster the factors affecting sustainable security in the informal settlements of the cities of Tehran province using the structural-interpretive method. The research method is descriptive-analytical. In order to identify factors, content analysis method was used. The data collection tool is in the form of an interview and a two-way questionnaire. The relationships between factors affecting the sustainable security of informal settlements in the cities of Tehran province have been determined and analyzed in an integrated manner using a new analytical methodology called Interpretive Structural Modeling (ISM). The results of this research show that the factors of urban infrastructure development, support for vulnerable groups and coordination between executive bodies act as the main factors affecting the stable security of informal settlements in the cities of Tehran province, which have the greatest influence (level It has the power of influence (10) and acts like the foundation stone of the model, and for the sustainable security of informal settlements in the cities of Tehran province and to improve the position of these factors in these cities, they should be emphasized in the first place. didKeywords: Model, Structural-Interpretive Analysis, Sustainable Security, Informal Settlements, Tehran Province -
Lifestyle policy of female athletes in metropolitan areas (case study: female athletes in Tehran)Pages 39-54
Whether you want it or not, post-championship is a life transition that has significant consequences on the physical and mental health of athletes, as well as their social and professional development. The purpose of the current research was to make lifestyle policies for female athletes in metropolitan areas (case study: female athletes in Tehran). The statistical population of the present study includes female professional athletes after the end of the championship period. The sampling method in this study was snowball. In this way, a sample group consisting of 22 participants with diverse characteristics and appropriate to the research objectives was formed, and the data collection method was semi-structured interviews. The results have been extracted as a set of main and secondary themes. The results show that the transition has affected the lifestyle of female athletes after the end of the championship period, and in general, individual experiences, sources of coping, and the type of transition can determine the success or failure of a person in the withdrawal process. It is suggested to develop a strategic plan for championship sports in future research using the qualitative-quantitative research method, use experts (post-championship), increase coaches and referees, attract support from the public and private sectors, and design short-term and long-term sports development programs. To be considered as effective factors in the lifestyle of female athletes and their support.
Keywords: Female Athletes, Women', S Sports Lifestyle Policy, Post-Championship, Withdrawal -
Investigating the factors affecting the provision of housing in Ishargari community from the perspective of housing sustainability indicatorsPages 105-129
Providing housing is one of the most basic issues of any country. This problem is a clear sign of economic and social realities and the imbalance between population growth and space growth. The expansion of the phenomenon of urbanization on the one hand and population growth on the other hand in the new economic era has caused the phenomenon of housing supply to be considered as one of the main problems of societies.This problem covers a wide range from the lack of housing and the need for cheap housing to the increasing demand for higher quality housing. For this reason, from the end of the 19th century onwards, one of the main axes of government intervention in the economy is the sector. It has been housing. In Iran, various construction and development programs have been carried out in order to reduce the housing problem.Housing or living space should be efficient in two ways. One of the material aspects, that is, creating an environment with access and suitable facilities, the right temperature, the right pressure, humidity, the right light, and the like, and the other in terms of responding to the spiritual needs of the people, that is, the creation of suitable spaces with the lifestyle and type in between. Time planning can lead to the acquisition of social culture and customs. Meanwhile, planning can improve residential satisfaction in providing housing for low-income groups. For this reason, the general purpose of the research is to investigate the factors affecting the provision of housing in the community of sacrificers from the perspective of housing sustainability indicators. In order to analyze the information, the fuzzy ANP method is used. The results show that the index of sustainable housing indicators (A3) is the closest to the positive ideal answer and the greatest distance from the negative ideal answer, and the first priority of the housing supply model of the self-sacrificing society from the perspective of housing sustainability indicators in terms of the desired criteria. It is a sacrifice for the resilience of the society's housing supply model from the point of view of housing sustainability indicators.
Keywords: Housing Sustainability, Resilience, Housing Supply, Selfless Society, Urbanization Phenomenon