فهرست مطالب

تحقیقات علوم قرآن و حدیث - سال بیست و یکم شماره 3 (پیاپی 63، پاییز 1403)

مجله تحقیقات علوم قرآن و حدیث
سال بیست و یکم شماره 3 (پیاپی 63، پاییز 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سمیه ابرقویی پوده*، زهرا صرفی صفحات 1-27
    "سمع" از واژگان پربسامد در آیات قرآن است که نشان دهنده اهمیت این قوه ادراکی در زندگی انسان است. استخراج قواعد و نکات شنیداری مربوط قوه ادراکی سمع در آیات قرآن کریم، در توانمندسازی انسان برای کاربری آگاهانه این قوه موثر و راه گشا است. این پژوهش به روش توصیفی تحلیلی از نوع تحلیل محتوا و با مطالعه کتابخانه ای به استخراج الگوی حاکم بر این آیات می پردازد. بدین منظور، ابتدا آیات مشتمل بر واژه سمع تفکیک شد(163 آیه) و پس از انس با آیات مبتنی بر سیاق، تحلیل کمی شد و تعداد 679مضمون فرعی و 34 مضمون اصلی به دست آمد. این مضامین در سه جهتگیری مضمونی خداوند و سمع، سمع انسان و سمع غیر انسان سازمان دهی شد. طبق یافته های پژوهش سمع الهی حاکی از علم و احاطه مطلق خداوند بر مخلوقات است و بر آشکار و نهان آگاه است. افزون بر این خداوند جاعل سمع در مخلوقات است و هرگاه اراده کند آن را بازمی ستاند. قوه سمع در انسان ابزار هدایت اوست و این امر مشروط به نوع کنش و موضع گیری شنیداری او در برابر مسموعات است و چه بسا کنش نامناسب انسان اسباب هلاکت اوست. طبق آیات قرآن شیاطین و جنیان نیز از قوه سمع برخوردارند و نسبت به شنیدن آیات الهی دارای اختیار بوده و کنش هایی را در مواجه با کلام الهی نشان داده اند.
    کلیدواژگان: سمع، جعل الهی، قوه ادراکی، سمع غیر انسان
  • زهره اخوان مقدم، علی آهنگ* صفحات 29-55
    نبود پیوند آشکار بین صدر و ذیل آیه سوم سوره مبارکه نساء، باعث پدید آمدن چالشی ترین دیدگاه های تفسیری در ذیل آیه شده است. مجموع این دیدگاه ها تحت سه انگاره قابل دسته بندی هستند: «إنگاره مبتنی بر سیاق»، «انگاره مبتنی بر سبب نزول» و «انگاره مبتنی بر تحریف و گسست». دو إنگاره نخست در پی کشف پیوند عبارات آیه می باشد؛ ولی انگاره اخیر، تلاش در این راستا را بی حاصل دانسته است. پژوهش پیش رو با تاکید بر جریان شناسی تفسیری و با تکیه بر مطالعه تاریخی منابع تفسیری، در صدد تحلیل سه إنگاره فوق می باشد، تا از این رهگذر عوامل شکل گیری، توسعه و یا افول هر إنگاره در دوره های مختلف زمانی مشخص گردد. نتیجه آنکه «إنگاره مبتنی بر سیاق» که عموما زادبوم آنها مدرسه تفسیری مکه می باشد و تا مدرسه تفسیری عراق نیز توسعه یافته، با وجود آنکه شانس این را پیدا نمود که تا چندین سده به حیات خود ادامه دهد؛ اما هرگز نتوانست به إنگاره ای برتر تبدیل شود. در مقابل، «إنگاره مبتنی بر سبب نزول» که در بوم مدینه متولد شد و با همت محدثان به توسعه و شهرت رسید از آغاز سده سوم هجری برای اولین بار وارد حوزه تفسیر شد و به مرور زمان به انگاره ای بی رقیب بدل گشت و به واسطه تصریح شیخ طوسی مبنی بر تعلق آن به حوزه تفسیری شیعه، چندین سده نیز مورد توجه مفسران شیعه بود. قرن ششم هجری نقطه آغاز «انگاره مبتنی بر تحریف و گسست» محسوب می شود که در دوره صفویه مفسران اخباری حیاتی دوباره به این انگاره می بخشند.
    کلیدواژگان: آیه سوم نساء، جریان شناسی تفسیری، إنگاره، تعدد زوجات
  • سعیده جان نثاری، امیر احمدنژاد*، محمدعلی مهدوی راد صفحات 57-98

    ترتیب نزول سوره های قرآن کریم در روایات متعددی از صحابه و تابعین نقل شده است. تعدد و اختلاف روایات ترتیب نزول و کیفیت نقل آن ها در منابع مختلف برای قرآن پژوهان به ویژه در مطالعات مکی مدنی، ترتیب نزولی و تفسیر تنزیلی باعث سردرگمی شده است. تعداد زیادی از این روایات از ابن عباس نقل شده است. یکی از طرق نقل ترتیب ابن عباس، طریق ابوصالح است که به دلیل ویژگی های خاص و تحریرهای گوناگون آن مورد توجه و سوال قرارگرفته است. در این تحقیق با جستجو در نسخ کهن ترین منابع موجود، تبارشناسی و مقایسه ی فهرست های روایی، فهرست های ابن عباس از طریق ابوصالح و ترتیب های ماخوذ از آن بازشناسی و بررسی می شود. خواهیم دید علاوه بر فهرست هایی که به صورت مسند از طریق ابوصالح نقل شده است، دو فهرست کلبی از ابن عباس و مقاتل بن سلیمان نیز که بدون ذکر سند و منبع در تفسیر شهرستانی آمده و فهرست های مستقلی در نظر گرفته می شوند، بنا بر شاخصه های متنی مشترک و مشایخ آن دو، به شاخه ی ابوصالح از ابن عباس ملحق می گردند. ابوصالح، کلبی و سایر راویان این شاخه کوفی هستند. تشابه زیاد و شاخصه های مشترک در متن روایات و بوم راویان این مجموعه، نشان دهنده ی ریشه ی واحد این فهرست هاست. بعضی از اختلافات جزئی در این مجموعه را می توان به حساب اشتباه در نقل یا استنساخ گذاشت؛ اما پاره ای اختلافات مانند حذف و اضافه ی سوره حمد و جابجا شدن سوره های حج، سجده و انسان میان بخش مکی و مدنی، با خطای سهوی قابل توجیه نیست و تنها می تواند ناشی از اجتهاد روایان و دخالت در فهرست پایه به دلیل ترجیح دیگر اقوال باشد.

    کلیدواژگان: ترتیب نزول قرآن، ابن عباس، ابوصالح، کلبی، مقاتل بن سلیمان
  • زهرا جلیلی* صفحات 99-125

    نظریه ساختارگرا، از نظریه های زبان شناسی معاصر برای درک صحیح کلام است که نگاهی همه جانبه به آثار مکتوب دارد و به واسطه آن می توان با زوایای مختلف متن آشنا شد. در این نظریه، نشانه های زبان دو بخشند شکل و محتوا که به منزله امری واحد در خدمت مفهوم سخن هستند لذا برای بررسی آثار ادبی تنها نمی-توان به محتوا و معنا توجه نمود، بلکه چگونگی ادای معنا در سطوح مختلف آن نیز مورد توجه قرار می گیرد تا نهایت امر، ارزیابی کلی نسبت به اثر ادبی صورت پذیرد بنابراین به کارگیری نظریه ساختارگرا در خصوص خطب گران قدری مانند خطبه حضرت زینب سلام الله علیها در شام، نکات نورانی آن را هر چه پرفروغ تر می نماید. جستار پیش رو با هدف آشنایی بیش تر با خطبه مذکور در صدد پاسخ به این پرسش است آیا مولفه های نظریه ساختارگرایی بر این خطبه منطبق است؟ و یا انسجام و هماهنگی بین شکل و محتوای خطبه در چه سطحی است؟ روش تحقیق، روش توصیفی- تحلیلی و مبتنی بر منابع کتابخانه ای است. به این گونه که ابتدا متن خطبه مذکور آورده شد و سپس ابعاد مختلف آوایی، واژگانی، نحوی و بلاغی آن مورد تحلیل ساختاری قرار گرفت. نتایج تحقیق حاکی از آن است که عناصر ساختار زبانی خطبه متناسب با اقتضای زمانی آن، دارای برجستگی های برهانی و استدلالی است و از ظرایف علم معانی و دقایق علم بیان و بدیع به شایستگی استفاده شده است و لذا می توان گفت مولفه های نظریه ساختارگرایی کاملا بر خطبه منطبق است.

    کلیدواژگان: خطبه، زینب (س)، شام، نظریه ساختارگرا، ساختارگرایی حروف
  • محمدحسین حاجی احمدی*، اعظم پویازاده صفحات 127-157
    توجه به زمینه های نزول قرآن امری است که از همان عصر نزول قرآن مدنظر عالمان این عرصه بوده است. این اهتمام را می توان در خلال مباحث متقدم شان نزول و اسباب نزول و همچنین مباحث متاخر بینامتنیت مشاهده کرد. در این میان شفاهیت قرآن یکی دیگر از این حوزه هاست با این تفاوت که توجه به زمینه های شکل گیری آیات قرآن را رکن رکین قرآن پژوهی و فهم قرآن می داند. دیدگاه شفاهیت قرآن، کلام مقدس مسلمانان را به سان نمایشنامه ای می بیند که پیامبر و همه اقتضائات معاصر وی در شکل گیری آن نقش فعال خود را دارند و آن ها را از شنونده صرف به عنصر فعال تبدیل می کند. از این رو دیدگاه مذکور، متن بودگی قرآن را ساحتی غیر اصیل دانسته و اصالت را به مشافهه میان پیامبر و عصر او می دهد. این پژوهش با روش توصیفی - تحلیلی، ضمن بررسی آراء باورمندان به دیدگاه شفاهیت قرآن همچون آنگلیکا نویورث، ویلیام آلبرت گراهام، دانیل مدیگان و... و نیز تدقیق در وجه نام گذاری وحی اسلامی به «قرآن»، «قول، «ذکر» و «حدیث» در خلال آیات ابتدایی و همچنین بهره گیری از راهبرد تحدی به عنوان سنجه ارزیابی دیدگاه های قرآن، دیدگاه شفاهیت قرآن مورد نقد و بررسی قرار گرفته است. حاصل آن که به نظر می رسد شواهد قرآنی استفاده شده در این پژوهش، همگی بر اصالت قدسی قرآن تاکید داشته و دیدگاه شفاهیت قرآن از این نظر مخدوس است.
    کلیدواژگان: شفاهیت قرآن، آنگلیکا نویورث، تحدی، قدسی بودن
  • بررسی معنی شناختی واژه «تاویل» در قرآن با روش های تحلیل توزیع پیکره ای و نظریه شبکه های شعاعی
    آسیه ذوعلم، نصرت نیل ساز*، حیات عامری صفحات 159-186

    «تاویل» از موضوعات مهم علوم قرآنی، با کاربردهای متعدد در قرآن و روایات است؛ که در میان آن ها «تاویل قرآن» به سبب ارتباط با حوزه فهم آن جایگاه مهمی دارد. با وجود این که نظریه های متفاوتی در بیان معنی تاویل در قرآن مطرح شده، آثار متعدد معاصر، نشانگر عدم بیان دیدگاهی جامع و تلاش پژوهشگران برای یافتن این معنی است. در پژوهش حاضر با روش توصیفی- تحلیلی، از طریق روش های معنی شناسی جدید، به معنای واژه تاویل در قرآن پرداخته می شود. به این منظور، پس از معرفی اجمالی دیدگاه های مختلف در مورد واژه تاویل در قرآن از دو روش «تحلیل توزیع پیکره ای» و «نظریه شبکه های شعاعی» برای یافتن معنای این واژه استفاده شد. بر اساس روش توزیعی، برای واژه تاویل در قرآن دو معنای کلی «رجوع به یک معیار»، و «منشا ایجاد یک پدیده» به دست آمد؛ که معنای اخیر، خود به چهار معنا، شامل تعبیر رویا (منشا ایجاد رویا)؛ هدف و مراد فاعل (منشا ایجاد عمل)؛ حقایق وجودی، و مفاهیم الفاظ (منشا ایجاد قرآن)، گسترش یافته است. در بررسی این واژه با نظریه شبکه های شعاعی نیز، واژه سرنمون «آل»، به معنای «ستون خیمه»، شبکه شعاعی معنا را برای ریشه «اول» شکل می دهد. از دستاوردهای ارزیابی نظریات تاویل با نتایج معنی شناسی واژه تاویل، حذف معنای «عاقبت» از مجموعه معانی ذکرشده برای این واژه است.

    کلیدواژگان: قرآن، تاویل، معنی شناسی توزیعی، نظریه شبکه های شعاعی
  • نانسی ساکی*، زهره بابا احمدی میلانی، رضیه امیری منش صفحات 187-218

    در طول تاریخ اسلام حجیت سنت و روایات در فهم قرآن با اندک اختلافی در مصادیق، مورد اتفاق مفسران تمام فرقه ها بوده است؛ اما، در عصر کنونی رویکرد جدیدی توسط نواندیشان ظهور کرد و در مقابل قرآنیون که به طور کلی سنت را نفی کردند، به نقد و تنقیح جوامع حدیثی و تقلیل گستره ی حجیت سنت پرداخت. پژوهش پیش رو در صدد است با بررسی تطبیقی آرای 3تن از نواندیشان منتقد حدیث، دیدگاه آنان به حجیت سنت و میزان تفاوت و شباهت آرای آنان در این زمینه را بسنجد. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد؛ علی رغم آن که، طیف معتدل نواندیشان منتقد حدیث همواره به عنوان جریانی ملتزم به حجیت سنت معرفی شده اند، که تنها سنت گفتاری را مورد نقد قرار می دهند؛ در دیدگاه های آنان تاریخی نگری که بر پایه ی آن سنت مساله ای تاریخی و حاصل فهم پیامبر(ص) دانسته شده است، دیده می شود. نفی تشریعی و وحیانی بودن سنت و عدم عصمت رسول خدا(ص) از خطا و سهو و نسیان نیز از دیگر دیدگاه های مطرح شده توسط متفکران این جریان است.کلید واژه ها: حدیث نبوی، حجیت سنت، منتقدان حدیث، تاریخی نگری.کلید واژه ها: حدیث نبوی، حجیت سنت، منتقدان حدیث، تاریخی نگری.

    کلیدواژگان: حدیث نبوی، حجیت سنت، منتقدان حدیث، تاریخی نگری
  • علی کریمیان صیقلانی* صفحات 219-243
    یکی از فرضیه های مهم در حوزه های انسان شناسی، گیتی شناسی و حتی هستی شناسی، ادعای برتری انسان بر موجودات دیگر است و به طور عمده برای تایید این ادعا، به برخی آیات قرآنی و روایات همسو رجوع شده است. از جمله این آیات، دو آیه 64 سوره غافر و 3 سوره تغابن است که در آن ها با تعبیر «و صورکم‏ فاحسن صورکم» به حسن صورت انسان اشاره شده و ازاین رو مفسران با رویکردهای گوناگون علمی در آثار خود چنین استنباط کرده اند که چون «احسن» افعل تفضیل ودال بر انحصار صورتگری احسن الهی درباره انسان است، پس نوع انسان اشرف مخلوقات خواهد بود. هدف این مقاله بررسی رابطه مبنایی این دو آیه با ادعای «اشرفیت انسان بر موجودات دیگر» و کشف حقیقت است. همچنین در این آثار با استناد به روایت «الصوره الانسانیه اکبر حجج الله...»، تلاش شده تا آن مدعای اشرفیت انسان تقویت شود. اما روایت مذکور مورد تایید علم الدرایه نیست و از حیث سند، دلالت و حکایت گری مورد نقد می باشد. یافته های این تحقیق حکایت از آن دارد که «احسن»، افعل تفضیل نیست و فعل ماضی است، به نظر می رسد آن دو آیه و نیز روایت مذکور، نمی تواند ادعای مورد نظر را اثبات کند و لذا این فرضیه عرفانی، کلامی و فلسفی، از حیث استناد به این ادله درون دینی، نارسا و بی دلیل خواهد بود.
    کلیدواژگان: صورت، صورت احسن، صورتگری، اشرفیت انسان، آیات پیرامون حسن صورت
|
  • Somayeh Abarghoie Podeh *, Zahra Sarfi Pages 1-27
    : "Hearing"(Samā') is one of the frequently used terms in the verses of the Quran, reflecting the significance of this perceptual faculty in human life. This study employs a descriptive-analytical approach, specifically content analysis, and utilizes library research to derive and outline a Quranic model of Samā'. Initially, verses containing the term " Samā'" were identified (163 verses), and through engagement with the contextual meaning of these verses, a quantitative analysis was conducted, resulting in the extraction of 679 sub-themes and 34 organizing themes related to the Samā'. These themes were categorized into three overarching thematic groups: Divine Hearing, Human Hearing, and Non-Human Hearing. According to the findings, Divine Hearing (Samā') indicates God's absolute knowledge and dominion over His creations. Moreover, God is the creator of hearing in His creatures and can withdraw it whenever He wills. In humans, the faculty of hearing serves as a tool for guidance, contingent upon their actions and auditory responses to what they hear; inappropriate actions may lead to their ruin. The Quranic verses also indicate that demons and jinn possess the faculty of hearing, exercising free will in listening to divine verses and demonstrating various reactions in response to the divine word.
    Keywords: Hearing, Divine Forgery, Perceptive Power, Non-Human Hearing
  • Zohreh Akhavan Moghadam, Ali Ahang * Pages 29-55
    The lack of a clear connection between the beginning and the end of verse three of Surat An-Nisa has given rise to some of the most challenging interpretative perspectives regarding this verse. All these perspectives can be categorized into three concepts: the "contextual concept," " concept based on the cause of descent," and " concept based on distortion and disjunction". The first two concepts aim to uncover the connection between the phrases of the verse, while the latter regards such efforts as fruitless. This study, emphasizing on interpretative trend analysis and relying on a historical examination of interpretative sources, seeks to analyze the aforementioned three concepts to elucidate the factors that contributed to the formation, development, or decline of each concept across different historical periods. The findings indicate that the "contextual concept," which primarily originates from the interpretative school of Mecca and later expanded to the school of Iraq, managed to sustain its existence for several centuries; however, it never succeeded in becoming a dominant perspective. In contrast, the "concept based on the cause of descent," which emerged in Medina and gained prominence through the efforts of hadith scholars, first entered the realm of interpretation in the early third century AH and gradually transformed into an unrivaled perspective and due to Sheikh Tusi's statement of it as belonging to the Shia interpretative domain, it remained a focal point for Shia interpreters for several centuries. The sixth century AH marks the beginning of the "concept based on distortion and disjunction," which later experienced a resurgence during the Safavid era alongside the rise of the Akhbari approach. However, as interest in Akhbari thought waned and the discourse surrounding it diminished, this concept also fell into obscurity and was gradually forgotten.
    Keywords: The Third Verse Of Nisa, Interpretive Flowology, Ingareh, Polygamy
  • Saeedeh Jannesari, Amir Ahmadnezhad *, Mohammad Ali Mahdavi Rad Pages 57-98

    The order of revelation of the Surahs of the Holy Qur'an has been narrated in many traditions of the Companions and followers. The number and difference of these narrations for Quran scholars, especially in Macci-Madani studies, descending order and descending interpretation cause confusion. Many of these traditions have been narrated from Ibn-Abbas. One of the ways of narrating from Ibn-Abbas is the way of Abu-Saleh, which has been called into question due to its special features and various interpretations. In this research, by searching in the oldest available sources, genealogy and comparison of the narrative lists, the lists of Ibn-Abbas through Abu-Saleh and the orders taken from them are identified. In addition to the lists that have been quoted in the form of a Musnad by Abu-Saleh, we would also like to add two Kalbi lists by Ibn-Abbas and Muqatil-ibn-Saliman, which are included in the Shahristani Tafsir without mentioning the document or source. Abu-Saleh, Kalbi and other narrators are of the branch of Kufi. The many similarities in Matns and Isnads indicate the common origin of these lists. Some of the minor differences can be attributed to mistakes in copying. But some differences, such as the addition and deletion of Surah Hamd and the transfer of Surahs Hajj, Sajdah, and Insan between Meccan and Madani sections, cannot be explained by an accidental error and can only be caused by It is from the ijtihad of its narrators and interference in the base list because of the preference of some sayings.

    Keywords: Choronological List Of Suras Of The Qur', An, Ibn Abbas, Abu Saleh, Kalbi, Muqatil Ibn Sulaiman
  • Zahra Jalili * Pages 99-125

    The structuralist theory is one of the contemporary linguistic theories for the correct understanding of words, which has a comprehensive look at written works and because of this, you can get to know different angles of the text. In this theory, language signs have two parts, form and content, which serve as a single thing in the service of the concept of speech Therefore, to examine literary works, not only the content and meaning can be considered, but also how the meaning is expressed at its different levels. Finally, a general evaluation of the literary work should be done Therefore, the application of the structuralist theory regarding a valuable sermon such as Hazrat Zainab’s sermon, peace be upon her, in Syria, makes its enlightening points more and more prominent. The upcoming essay, with the aim of getting to know more about the mentioned sermon, aims to answer this question, do the components of the theory of structuralism correspond to this sermon? Or at what level is the coherence and harmony between the form and content of the sermon? The research method is a descriptive-analytical method based on library sources. In this way, first the text of the said sermon was brought and then its various phonetic, lexical, syntactic and rhetorical dimensions were structurally analyzed. The results of the research indicate that the elements of the linguistic structure of the sermon, according to its time requirements, have evidential and argumentative highlights. And the subtleties of the science of meanings and ....,

    Keywords: Sermon, Zainab (S), Sham, Structuralist Theory, Structuralism Of Letters
  • Mohammad Hosein Hajiahmadi *, Azam Puyazade Pages 127-157
    Attention to the context of the revelation process has been an important topic in Qur’anic studies from the time of Islam's genesis. It can be seen through many topics like the cause of revelation (Sha'ni nūzūl), the occasion of revelation ('asbābūn nūzūl), intertextuality and etc. Orality is also one of these topics that understand the Qur'an as a drama in which the prophet and his era are in an active dialogue. As Angelika Neuwirth, one of the most important scholars who believe in this theory, has mentioned, the Qur’an should be understood as a process of dialogue on the earth instead of a sacred monologue textual book from heaven. Hence the revelation itself has also distinguished the word “book” from the word “Qur’an” in many verses which means the Qur'an introduce itself as a situationalized speech. The present study argues the morality of the Qur’an through Qur’anic evidence, namely primary names of the Islamic revelation in the first Surahs and also application of the Qur'anic challenge strategy, called Tahaddi, and finally concludes that the beloved theory contradicts the primary self-referentiality of the Qur’an which emphasize the sacredness of the Qur’an as the most important aspect and the original dimension of the Islamic revelation.
    Keywords: Orality, Angelika Neuwirth, Tahaddi, Qur&Rsquo, Anic Self-Referentiality, Sacredness
  • The Semantical Study of Ta’wil in the Qur'an, With the Approaches of Distributional Semantics and Radial Network Theory.
    Asieh Zouelm, Nosrat Nilsaz *, Hayat Ameri Pages 159-186

    "Ta’wil" is one of the important subjects of Quranic sciences, with many applications in Quran and hadiths. "Ta’wil of the Qur'an" has an important place due to its connection with the field of understanding. Despite the fact that different theories have been proposed to express the meaning of Ta’wil in the Qur'an, numerous works of contemporary researchers trying to find this meaning indicate the lack of a comprehensive view. The current research tries to find the meaning of "Ta’wil" in Qur'an with descriptive-analytical method, through semantics. For this purpose, two methods "Distributional Corpus Analysis" and "the Theory of Radial Network" were used, to obtain the different meanings of Ta’wil in the Qur'an According to the Qur'anic context, and to analyse the relationship between the meanings of this word. Based on the distributional method, two general meanings of "referring to a criterion" and "origin of creating a phenomenon" were obtained for this word in Qur'an. The latter meaning has extended to four meanings: the interpretation of dreams (the origin of creating dreams), the purpose and meaning of the doer (the origin of the action), existential facts, and concepts of words (the origin of the Qur'an). By the theory of radial networks, the protoscene word "Al", meaning "tent pillar", forms a radial network of meaning for the root "Awl". One of the achievements of the evaluation of "Ta'wil" theories with the results of semantical study of this word, is the removal of the meaning of "the End" from the set of meanings.

    Keywords: Ta&Rsquo, Wil, The Qur&Rsquo, An, Distributional Corpus Analysis, Radial Network Theory
  • Nancy Saki *, Zohreh Babaahmadi Milani, Razieh Amirimanesh Pages 187-218

    Throughout the history of Islam, the validity of the Sunnah and hadiths in understanding the Qur'an has been agreed upon by commentators of all sects, with a slight difference in the examples. However, in the present era, a new approach emerged by the new thinkers, and in contrast to the Qur'anists who rejected the Sunnah in general, they criticized and revised the Hadith societies and reduced the scope of the Sunnah's authority.The upcoming research aims to compare the opinions of 3 new thinkers of Hadith critics, to measure their views on the authenticity of the Sunnah and the degree of difference and similarity between their opinions in this field.The results of the research show; In spite of the fact that the moderate range of modern thinkers critical of hadith have always been introduced as a trend committed to the authenticity of the Sunnah, which only criticizes the oral Sunnah; In their views, the historicism based on which the Sunnah is considered a historical issue and the result of the understanding of the Prophet (PBUH) can be seen. Negation of the legality and revelation of the Sunnah and the infallibility of the Messenger of God (PBUH) from mistakes, mistakes and forgetfulness are also other views raised by the thinkers of this movement.Keywords: Prophetic hadith, Sunnah authority, critics of hadith, historicism.Keywords: Prophetic hadith, Sunnah authority, critics of hadith, historicism.

    Keywords: Prophetic Hadith, Sunnah Authority, Critics Of Hadith, Historicism
  • Ali Karimiyan Seyghalani * Pages 219-243
    One of the important hypotheses in the fields of anthropology, geology and even the ontology of mystical interpretation is the claim of human superiority over other beings, and mainly in mystical books and statements to confirm this claim, some Quranic verses are used. And similar narrations have been referred. Among these verses, there are two verses 64 of Surah Ghafar and 3 of Surah Taghabun, in which the beauty of a person's face is referred to with the expression "And your faces are good, so your faces are good" and hence the mystics have deduced this in their works. Since the divine image is only about man in the best way, then he will be the superior of the creations. The purpose of this article is to investigate the basic relationship of these two verses with the claim of "man's superiority over other creatures" and to discover the truth. Also, in these works, by referring to the narration "Al-Soora al-Insaniya Akbar Hajjullah...", an attempt has been made to strengthen the claimed Quranic basis and provide internal religious evidence for it, and that narration is also criticized in terms of evidence and implications. has taken. The findings of this research indicate that it seems that those two verses as well as the mentioned narration cannot prove the desired claim and therefore this hypothesis will be a baseless claim in terms of citing these evidences. .
    Keywords: Face, Good Face, Portraiture, Nobility Of Man, Domain Of Portraiture