فهرست مطالب
نشریه نواندیشی در آموزش و یادگیری
پیاپی 1 (پاییز 1403)
- تاریخ انتشار: 1403/08/17
- تعداد عناوین: 8
-
صفحات 1-8مقدمه و هدف
یادگیری معکوس یک مدل آموزشی جدید است که زمان درون و بیرون کلاس را دوباره تنظیم می کند و قدرت تصمیم گیری یادگیری را از معلم به دانش آموز منتقل می کند. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثربخشی یادگیری معکوس بر اشتیاق تحصیلی و مهارت حل مساله دانش آموزان بود.
روش شناسی پژوهش:
تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ گردآوری داده ها شبه-آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پسر پایه ششم ابتدایی مدارس دولتی عادی شهر زنجان در سال تحصیلی 1403-1402 بودند. حجم نمونه 40 نفر (20 نفر گروه گواه و 20 نفر آزمایش) بود که با استفاده از شیوه نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. جمع آوری داده ها بر اساس 12 جلسه تدریس با روش یادگیری معکوس و ارائه پرسشنامه اشتیاق تحصیلی فردریکز و همکاران (2004) و مهارت حل مساله هپنر و پترسون (1984) در قالب پیش آزمون و پس آزمون به گروه ها صورت گرفت.
یافته هاتجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار spss 19 صورت پذیرفت و نتایج حاصل از تحلیل کوواریانس نشان داد در سطح خطای 5 درصد، یادگیری معکوس بر اشتیاق تحصیلی تاثیر مثبت و معناداری داشت. همچنین، یادگیری معکوس بر مهارت حل مساله تاثیر مثبت و معناداری داشت.
بحث و نتیجه گیریبا توجه به یافته ها پیشنهاد می گردد که دوره های آموزشی لازم جهت پیاده سازی یادگیری معکوس توسط معلمان تدارک دیده شود.
کلیدواژگان: یادگیری معکوس، اشتیاق، حل مساله -
صفحات 9-23مقدمه و هدف
آموزش و پرورش پیش دبستانی به عنوان اولین مرحله از آموزش و پرورش رسمی بستر مناسبی را برای رشد و شکوفایی شخصیت کودکان فراهم می آورند. از آنجا که رشد پرورش مطلوب شخصیت کودکان بدون توجه به تعلیم و تربیت منطقی آن ها میسر نخواهد بود؛ و با توجه به کمبود مطالعات در زمینه جنبه های گوناگون برنامه درسی دوره پیش دبستانی با تاکید بر مهارت های زندگی، مطالعه حاضر با هدف سنجش و ارزیابی مولفه های الگوی بومی برنامه درسی دوره پیش دبستانی با تاکید بر مهارت های زندگی با رویکرد IPA صورت پذیرفته است.
روش شناسی پژوهش:
جامعه آماری بخش این مطالعه شامل کلیه مربیان مهد کودک استان فارس به تعدا 5112 نفر تشکیل بود؛ که بر اساس فرمول کوکران و شیوه خوشه ای دومرحله ای تعداد 375 نفر، در پژوهش شرکت داده شدند. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه 69 سوالی محقق ساخته استفاده گردید. جهت تحلیل داده ها نیز تکنیک IPA (تجزیه و تحلیل اهمیت-عملکرد)، مورد استفاده قرار گرفت.
یافته هانتایج تکنیک IPA نشان داد که شاخص های " تفکر خلاق، حل مساله، تفکر انتقادی و بهداشت جسمی" در ناحیه "کار خوب را ادامه دهید" قرار گرفته اند، به عبارت دیگر عملکرد سازمان در این شاخص ها مطلوب می باشد؛ از این رو سازمان بایستی این عملکرد مطلوب خود را حفظ کند. شاخص آموزش حقوق شهروندی در ناحیه "اولویت پایین" قرار گرفته است؛ در واقع این شاخص از دید خبرگان دارای اهمیت کمی است و عملکرد سازمان در آن نیز پایین است. دلیل این موضوع نیز می تواند این باشد که به اندازه کافی به این مفهوم پرداخته شده است. شاخص های "مهارت ارتباطی و ارتباطات موثر، مدیریت احساسات، مهارت تصمیم گیری، و خودآگاهی" در ناحیه "اینجا تمرکز کنید" قرار گرفته اند. به عبارتی، این مولفه ها از دید خبرگان دارای اهمیت بالایی است اما عملکرد سازمان در آن پایین است. بنابراین سازمان باید بر روی آن ها تمرکز کند
بحث و نتیجه گیریبه نظر می رسد جهت بهبود الگوی برنامه درسی در دوره پیش دبستانی سازمان آموزش و پرورش باید به مولفه هایی که دارای اهمیت بالا و عملکرد ضعیف هستند توجه بیشتری نماید.
کلیدواژگان: الگوی برنامه درسی، مهارت های زندگی، دوره پیش دبستانی، تجزیه و تحلیل اهمیت-عملکرد -
صفحات 24-45مقدمه و هدف
پژوهش حاضر با هدف طراحی و اعتبارسنجی مدل رفتاری توانمندسازی مدیران آموزش و پرورش استان فارس انجام شد.
روش شناسی پژوهش:
طرح پژوهش آمیخته اکتشافی بوده است. روش پژوهش در بخش کیفی مطالعه موردی و در بخش کمی توصیفی پیمایشی بود. جامعه آماری شامل تمام مدیران آموزش و پرورش استان فارس به تعداد 580 نفر بود. انتخاب نمونه در بخش کیفی به روش نمونه گیری هدفمند و با تکنیک ملاک محور صورت گرفت. حجم نمونه تا مرحله پدیدآیی نظم و عدم گسترش 14 نفر شد. نمونه گیری بخش کمی به صورت نمونه گیری تصادفی ساده انجام و حجم نمونه طبق فرمول کوکران 466 نفر شد. برای گردآوری داده ها، در بخش کیفی از مصاحبه نیمه ساختاریافته در بخش میدانی از بررسی و کنکاش اسناد بالادستی و اسناد آموزش در بخش کتابخانه ای، استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها در بخش کیفی بر اساس تحلیل مضمون انجام شد. همچنین در بخش کمی، برای تجزیه وتحلیل داده ها از تحلیل عاملی تاییدی و مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد.
یافته هانتایج به دست آمده نشان دهنده نزدیک 60 شاخص و 3 مولفه (انگیزشی، خودتوانمندسازی و نظارت و توانمندسازی) است و در نهایت مدل پژوهش ارائه شد. عوامل رفتاری با بار عاملی 59/0 و آماره تی 25/9 بر توانمندسازی مدیران تاثیر گذار است.
بحث و نتیجه گیریشاخص های برازش هنجار شده بنتلربونت، برازش نسبی، برازش افزایشی، شاخص های تطبیقی مدل نشان داد که مدل طراحی شده از برازش مطلوبی برخوردار بود.
کلیدواژگان: توانمندسازی مدیران، آموزش پرورش استان فارس، عوامل رفتاری -
صفحات 47-57مقدمه و هدف
هدف از انجام این پژوهش، بررسی نقش واسطه ای انعطاف پذیری راهبردی در ارتباط بین شایستگی های حرفه ای و چابکی سازمانی معلمان مقطع ابتدایی ناحیه 3 شیراز، بود.
روش شناسی پژوهش:
این پژوهش بر حسب هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش، توصیفی از نوع همبستگی بود. روش اجرای پژوهش، پیمایشی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه معلمان مقطع ابتدایی ناحیه 3 شیراز به تعداد 825 نفر در سال 1402 / 1403 می باشد. حجم نمونه شامل 375 نفر معلمان می باشد که به روش تصادفی طبقه ای و بر اساس جدول مورگان انتخاب می شوند. روش گردآوری اطلاعات در این مطالعه، ترکیبی از کتابخانه ای و میدانی می باشد. برای گردآوری مبانی نظری و پیشنه تحقیق از روش کتابخانه ای و برای گردآوری اطلاعات آماری از روش میدانی استفاده شد. برای جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه چابکی سازمانی که توسط فلتو و همکاران (2011) ساخته شده است. پرسشنامه استاندارد صلاحیت های حرفه ای معلمان (موسوی و اباذری، 1396) استفاده می شود. پرسشنامه استاندارد انعطاف پذیری راهبردی (خادمی و امیرنژاد، 1399) استفاده شد. از آنجایی که اعتبار محتوای پرسش نامه توسط اساتید و سایر مطالعات معتبر داخلی و خارجی مورد تائید قرارگرفته است، از روایی لازم برخوردار می باشد. به منظور اندازه گیری قابلیت اعتماد، از روش آلفای کرونباخ و با استفاده از نرم افزار spss انجام می شود. ضریب آلفای کرونباخ، پرسشنامه ها به ترتیب 86/0، 79/0، 89/0، بود. داده های گردآوری شده با استفاده از تحلیل رگرسیون، معادلات ساختاری و تحلیل مسیر مورد آزمون قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها، از نرم افزارهای SPSS و AMOS استفاده شد.
یافته هایافته های پژوهش نشان می دهد بین شایستگی های حرفه ای با چابکی سازمانی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین بین انعطاف پذیری راهبردی با چابکی سازمانی نیز رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. بین انعطاف پذیری راهبردی با هر یک از ابعاد انعطاف پذیری، سرعت پاسخگویی و شایستگی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین شایستگی مدیریتی با انعطاف پذیری راهبردی، شایستگی اخلاقی با انعطاف پذیری راهبردی و شایستگی فناورانه با انعطاف پذیری راهبردی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
بحث و نتیجه گیریانعطاف پذیری راهبردی در ارتباط بین شایستگی های حرفه ای و چابکی سازمانی از دیدگاه معلمان مدارس ابتدایی، نقش واسطه ای دارد.
کلیدواژگان: انعطاف پذیری راهبردی، شایستگی های حرفه ای، چابکی سازمانی -
صفحات 58-70مقدمه و هدف
تفکر انتقادی یکی از مهارت های کلیدی در فرآیند یاددهی یادگیری است که عزت نفس و سواد اطلاعاتی با تاثیر بر آن به بهبود کیفیت آموزش کمک می کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین عزت نفس و تفکر انتقادی با توجه به نقش میانجی سواد اطلاعاتی در بین معلمان ابتدایی شهرستان جاسک انجام شد.
روش شناسی پژوهش:
تحقیق حاضر از نظر نوع کاربردی و با در نظر گرفتن موضوع تحقیق توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کلیه معلمان مقطع ابتدایی جاسک به تعداد 317 نفر بود. با استفاده از جدول مورگان و روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای تعداد 175 نفر به عنوان نمونه انتخاب شد. جهت جمع آوری اطلاعات از سه پرسشنامه عزت نفس روزنبرگ (1989)، پرسشنامه تفکر انتقادی ریکتس (2003) و پرسشنامه سواد اطلاعاتی کارکنان سیامک و داورپناه (1388) استفاده شد. روایی پرسشنامه ها توسط متخصصان تایید شد و پایایی آنها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای متغییرهای عزت نفس 764/0، تفکر انتقادی 882/0 و سواد اطلاعاتی 831/0 محاسبه شد. نتایج با استفاده از روش همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شد.
یافته هانتایج نشان داد که بین عزت نفس و تفکر انتقادی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد (01/0>p ، 64/0=r). همچنین، رابطه مثبت و معناداری بین عزت نفس و سواد اطلاعاتی (01/0>p ، 57/0=r) و بین سواد اطلاعاتی و تفکر انتقادی (01/0>p ، 69/0=r) مشاهده شد. علاوه بر این، نتایج مدل معادلات ساختاری نشان داد که سواد اطلاعاتی نقش میانجی موثری در رابطه بین عزت نفس و تفکر انتقادی ایفا می کند.
بحث و نتیجه گیریمی توان گفت که هر جامعه ای جهت دستیابی به رشد و شکوفایی به اشخاصی نیازمند است که دارای تفکر انتقادی بالایی باشند. این اشخاص برای اینکه بتوانند با پدیده های مختلف برخورد منتقدانه کنند باید از اطلاعات و دانش لازم برخوردار باشند، درنتیجه ارتباط بین تفکر انتقادی و سواد اطلاعاتی در این خصوص نمایان می شود. تفکر انتقادی به عنوان یک ابزار یادگیری، معلمان را با هنر استدلال و منطق آشنا ساخته و آمادگی آن ها را برای موقعیت های پویای داخل و خارج از کلاس ها افزایش داده، شایستگی های لازم برای بهتر زیستن و همچنین بهتر درک کردن و تدریس کردن را در اختیار آنان قرار می دهد.
کلیدواژگان: عزت نفس، تفکر انتقادی، سواد اطلاعاتی، معلمان مقطع ابتدایی، معادلات ساختاری -
تاثیر دست سازه های دانش آموزی بر بهبود مهارت های حرکتی و کلامی دانش آموزان مقطع پیش دبستانی شهر ساریصفحات 71-78مقدمه و هدف
این پژوهش با هدف بررسی تاثیر دست سازه های دانش آموزی بر بهبود مهارت های حرکتی و کلامی دانش آموزان مقطع پیش دبستانی شهر ساری در سال تحصیلی 1403-1402 انجام شد. در این دوره، تقویت مهارت های حرکتی و کلامی اهمیت بسیاری در رشد شناختی و اجتماعی کودکان دارد و بهبود آن ها از طریق روش های فعال یادگیری نظیر استفاده از دست سازه های دانش آموزی ممکن است.
روش شناسی پژوهش:
پژوهش حاضر از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون و گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل 2532 دانش آموز پیش دبستانی شهر ساری بود. نمونه گیری به صورت خوشه ای تصادفی انجام شد و در نهایت 60 دانش آموز در دو گروه 30 نفره (آزمایش و کنترل) قرار گرفتند. گروه آزمایش طی 10 جلسه 45 دقیقه ای تحت آموزش های مرتبط با ساخت دست سازه ها قرار گرفت، در حالی که گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. ابزارهای گردآوری داده ها شامل پرسشنامه مهارت های حرکتی لینکلن-اوزرتسکی و پرسشنامه مهارت های کلامی بارتون بود. روایی این پرسشنامه ها با استفاده از روایی صوری تایید شد و پایایی آن ها به ترتیب برای پرسشنامه مهارت های حرکتی با ضریب 0.96 و برای پرسشنامه مهارت های کلامی با ضریب 0.94 به دست آمد. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس (ANOVA) و آزمون F استفاده شد.
یافته هانتایج نشان داد که میانگین نمرات پس آزمون گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل به طور معناداری افزایش یافته است. تحلیل واریانس با حذف اثر پیش آزمون نشان داد که دست سازه های دانش آموزی تاثیر مثبتی بر بهبود مهارت های حرکتی و کلامی داشته اند (F=57.15، p<0.05). در زمینه مهارت های حرکتی، گروه آزمایش پس از مداخله به طور متوسط نمرات بالاتری در مقایسه با گروه کنترل داشت. همچنین در مهارت های کلامی، نتایج نشان داد که میانگین نمرات پس آزمون گروه آزمایش به طور معناداری بالاتر از گروه کنترل بود، که بیانگر تاثیر مثبت این مداخله آموزشی بر بهبود توانایی های زبانی دانش آموزان است.
بحث و نتیجه گیریپژوهش نشان داد که استفاده از دست سازه های دانش آموزی به طور معناداری به بهبود مهارت های حرکتی و کلامی دانش آموزان پیش دبستانی کمک می کند. این فعالیت ها نه تنها به بهبود مهارت های جسمانی و زبانی کودکان کمک می کنند، بلکه موجب افزایش مشارکت و تعامل بیشتر آن ها در فرآیند یادگیری نیز می شوند. بر این اساس، پیشنهاد می شود که این نوع مداخلات در برنامه های آموزشی پیش دبستانی به طور گسترده تری به کار گرفته شود تا رشد همه جانبه کودکان بهبود یابد.
کلیدواژگان: دست سازه، مهارت حرکتی، مهارت کلامی، پیش دبستانی -
صفحات 79-89مقدمه و هدف
تیپ های شخصیتی به دلیل تاثیرگذاری بر خلاقیت و هوش هیجانی، نقش مهمی در بهبود عملکرد فردی و ایجاد فرصت های شغلی دارند. این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین تیپ های شخصیتی، خلاقیت و هوش هیجانی در میان کارکنان اداره آموزش و پرورش ناحیه 1 بندرعباس انجام شده است.
روش شناسی پژوهش:
پژوهش حاضر از نوع توصیفی-همبستگی و کاربردی است. جامعه آماری شامل 893 نفر از کارکنان آموزش و پرورش ناحیه 1 بندرعباس بود که بر اساس جدول مورگان 265 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های استاندارد تیپ شخصیتی کاستا (1962)، پرسشنامه خلاقیت ژو و جورج (2001)، و پرسشنامه هوش هیجانی بار-آن جمع آوری شد. روایی محتوایی پرسشنامه ها توسط اساتید و متخصصان تایید و پایایی آن ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای تیپ شخصیتی (0.84)، خلاقیت (0.92) و هوش هیجانی (0.86) محاسبه شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و روش های آماری شامل همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام انجام گرفت.
یافته هانتایج نشان داد که بین تیپ های شخصیتی با خلاقیت (r=0.470، p<0.05) و هوش هیجانی (r=0.510، p<0.05) رابطه معناداری وجود دارد. همچنین، تیپ های شخصیتی توانستند 48 درصد از تغییرات خلاقیت و هوش هیجانی را پیش بینی کنند.
بحث و نتیجه گیریاین پژوهش نشان می دهد که تیپ های شخصیتی تاثیر مستقیمی بر خلاقیت و هوش هیجانی دارند و می توانند به عنوان یک مولفه مهم در پیش بینی و ارتقاء این ویژگی ها در محیط های کاری مورد استفاده قرار گیرند.
کلیدواژگان: تیپ های شخصیتی، خلاقیت، هوش هیجانی -
صفحات 90-108مقدمه و هدف
هوش تجاری یا هوشمندی کسب وکار، فناوری های نوینی است که در سازمان برای جمع آوری، یکپارچه سازی، تجزیه وتحلیل و ارائه داده های کسب وکار مورد استفاده قرار می گیرد. تسهیل و بهینه سازی فرایند تصمیم سازی، شناسایی فرصت های کسب وکار، افزایش به اشتراک گذاری اطلاعات، ارتباط موثرتر با مشتریان، افزایش قابلیت تهیه گزارش های متنوع و پویا و پیش بینی شرایط آتی سازمان از جمله مزایای هوش تجاری است. هدف از این پژوهش تبیین هوش تجاری به عنوان صلاحیتی مورد انتظار برای دبیران ورزش بوده است.
روش شناسی پژوهش:
این پژوهش در سال 1403 با استفاده از روش تحقیق کیفی انجام شد.مشارکت کنندگان شامل مدیران و خبرگان حوزه موردمطالعه در رشته مدیریت ورزشی بود.حجم نمونه طبق نقطه اشباع نظری به تعداد 14 نفر و به روش نمونه گیری گلوله برفی محاسبه و انجام شد. گردآوری اطلاعات، از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته با خبرگان انجام و تجزیه وتحلیل اطلاعات نیز با استفاده از روش کد گذاری باز، محوری و انتخابی الگوی اشترواس و کوربین در تئوری داده بنیاد و با کمک نرم افزار مکس کیودا 20 انجام شد. برای بررسی میزان اعتبار پذیری پژوهش کیفی از شاخص های گوبا و لینکلن و برای تایید پایایی از ضریب کاپا و ضریب پایایی هولستی استفاده گردید.
یافته هانتایج به دست آمده نشان دهنده 110 کد باز، 30 مفهوم و 8 مقوله بود که منجر به ارائه الگوی هوش تجاری به عنوان صلاحیتی برای دبیران ورزشی شد.
بحث و نتیجه گیریدر عصر اطلاعات، هر سازمانی از جمله آموزش و پرورش که از قدرت فناوری اطلاعات برخوردار باشد در صنعت و حرفه خود در مقایسه با رقبای متمایز و ممتاز می شود. با یکپارچه سازی سیستم های سازمانی و اتصال سامانه ها و نرم افزارهای سازمانی به یکدیگر و ایجاد بستری امن برای اشتراک گذاری اطلاعات و داده ها بستر مناسب تری برای فعالیت های شرکت ایجاد می شود.
کلیدواژگان: هوش تجاری، صلاحیت حرفه ای، دبیران ورزش
-
Pages 1-8Introduction
Flipped learning is a new educational model that rearranges the time in and out of the classroom and transfers the learning decision-making power from the teacher to the student. The purpose of this research was to investigate the effectiveness of reverse learning on students' academic enthusiasm and problem solving skills.
MethodologyThe current research was applied in terms of purpose and quasi-experimental in terms of data collection with a pre-test and post-test design with a control group. The statistical population included all male students of the 6th grade of elementary public schools in Zanjan city in the academic year of 2023-2024. The sample size was 40 people (20 control group and 20 experimental group) who were selected using multi-stage cluster sampling method. Data collection was based on 12 teaching sessions with the reverse learning method and presentation of Fredericks et al.'s (2004) academic enthusiasm questionnaire and Hepner and Patterson's (1984) problem solving skills in the form of pre-test and post-test to the groups.
FindingsData analysis was done using spss 19 software and the results of covariance analysis showed that reverse learning had a positive and significant effect on academic enthusiasm at the error level of 5%. Also, reverse learning had a positive and significant effect on problem solving skills.
ConclusionAccording to the findings, it is suggested that the necessary training courses for the implementation of reverse learning be prepared by the teachers.
Keywords: Filipped Learning, Academic Enthusiasm, Problem Solving Skills -
Pages 9-23Introduction
Preschool education as the first stage of formal education provides a suitable platform for the growth and development of children's personality. The purpose of this study was Measuring and evaluating the components of the native model of the preschool curriculum with an emphasis on life skills with the IPA approach.
research methodologyThe statistical population of the quantitative part included all the kindergarten teachers of Fars province in the number of 5112 people; Based on Cochran's formula and two-stage cluster method, 375 people participated in the research. In order to collect data, a researcher-made 69-question questionnaire was used. The importance-performance analysis technique was also used to analyze the data
FindingsThe results of the importance-performance analysis showed that the indicators of "creative thinking, problem solving, critical thinking and physical health" are in the "keep up the good work" area, in other words, the organization's performance in these indicators is favorable; Therefore, the organization must maintain this desirable performance. The citizenship rights education index is in the "low priority" area; In fact, this index has little importance from the point of view of experts, and the performance of the organization is also low in it. The reason for this issue can be that this concept has been sufficiently addressed. The indicators of "Communication and Effective Communication Skills, Managing Emotions, Decision-Making Skills, and Self-Awareness" are included in the "Focus Here" area. In other words, these components are highly important from the point of view of experts, but the performance of the organization is low. Therefore, the organization should focus on them
ConclusionIt seems that in order to improve the curriculum model in the preschool period, the education organization should pay more attention to the components that have high importance and poor performance.
Keywords: Curriculum Model, Life Skills, Preschool Period, Importance-Performance Analysis -
Pages 24-45Introduction
The present research was conducted with the aim of designing and validating the behavioral model of empowering education managers in Fars province.
research methodologyT This research was a qualitative strategy. The research method was a case study in the qualitative part and descriptive survey in the quantitative part. The statistical population included all education managers of Fars province, numbering 580 people. The selection of the sample in the qualitative part was done by the purposeful sampling method and criterion-oriented technique. The sample size was 14 people until the emergence of order and non-spreading. Quantitative part sampling was done by simple random sampling and the sample size was 466 according to Cochran's formula. In order to collect data, semi-structured interviews were used in the qualitative part of the field section to examine and explore upstream documents and training documents in the library section. Data analysis was done in the qualitative section based on thematic analysis. Also, in the quantitative part, confirmatory factor analysis and structural equation modeling were used to analyze the data.
FindingsThe obtained results show nearly 60 indicators and 3 components (motivational, self-empowerment and supervision and empowerment) and finally the research model was presented. Behavioral factors with a factor load of 0.59 and a T-statistic of 9.25 have an effect on the empowerment of managers
ConclusionBentlerbont's normalized fit indices, relative fit, incremental fit, comparative indices of the model showed that the designed model had a good fit.
Keywords: Empowerment Of Managers, Education In Fars Province, Behavioral, Factors -
Pages 47-57Introduction
The purpose of this research was to investigate the mediating role of strategic flexibility in the relationship between professional competencies and organizational agility of primary school teachers in the 3rd district of Shiraz.
research methodologyThis research was applied in terms of purpose and descriptive in nature and method. The research method was a survey. The statistical population of this research includes all the primary school teachers of the 3rd district of Shiraz, numbering 825 people in the year 2023-2024. The sample size includes 375 teachers who are selected by stratified random method and based on Morgan's table. The method of collecting information in this study is a combination of library and field. The library method was used to collect the theoretical foundations and the research background, and the field method was used to collect the statistical information. To collect data from three organizational agility questionnaires made by Felto et al. (2011). The standard questionnaire of teachers' professional qualifications (Mousavi and Abazari, 2016) is used. Standard strategic flexibility questionnaire (khadem and Amirnejad, 2020) was used. Since the validity of the content of the questionnaire has been confirmed by professors and other valid domestic and foreign studies, it has the necessary validity. In order to measure reliability, it is done by Cronbach's alpha method and using spss software. Cronbach's alpha coefficient of the questionnaires was 0.86, 0.79, 0.89, respectively. The collected data were tested using regression analysis, structural equations and path analysis. SPSS and AMOS software were used to analyze the data.
FindingsThe research findings show that there is a positive and significant relationship between professional competencies and organizational agility. There is also a positive and significant relationship between strategic flexibility and organizational agility.
ConclusionThere is a positive and significant relationship between strategic flexibility and each of the dimensions of flexibility, response speed and competence
Keywords: Strategic Flexibility, Professional Competencies, Organizational Agility -
Pages 58-70Introduction
Critical thinking is one of the key skills in the teaching-learning process, which is influenced by self-esteem and information literacy, contributing to the improvement of educational quality. This study aims to examine the relationship between self-esteem and critical thinking, considering the mediating role of information literacy among primary school teachers in Jask.
MethodologyThis research is applied in nature and, given the topic, is a descriptive-correlational study. The statistical population consisted of all primary school teachers in Jask (N = 317). Based on Morgan's table and stratified random sampling, 175 teachers were selected as the sample. Data were collected using three questionnaires: Rosenberg's Self-Esteem Scale (1989), Ricketts’ Critical Thinking Questionnaire (2003), and Siamak & Davarpanah's Information Literacy Questionnaire (2009). The validity of the questionnaires was confirmed by experts, and their reliability was calculated using Cronbach's alpha coefficient: 0.764 for self-esteem, 0.882 for critical thinking, and 0.831 for information literacy. The results were analyzed using Pearson's correlation and structural equation modeling.
FindingsThe results showed a positive and significant relationship between self-esteem and critical thinking (r = 0.64, p < 0.01). A positive and significant relationship was also found between self-esteem and information literacy (r = 0.57, p < 0.01), and between information literacy and critical thinking (r = 0.69, p < 0.01). Moreover, structural equation modeling revealed that information literacy plays a significant mediating role in the relationship between self-esteem and critical thinking.
ConclusionIt is often argued that every society needs individuals with high critical thinking skills to achieve growth and prosperity. To critically engage with various phenomena, these individuals must be equipped with the necessary information and knowledge beforehand, highlighting the relationship between critical thinking and information literacy. Critical thinking is best taught as a learning tool that equips teachers with essential reasoning and logical skills, preparing them for complex situations both inside and outside the classroom and providing them with the skills necessary for a better personal and professional life.
Keywords: Self-Esteem, Critical Thinking, Information Literacy, Elementary School Teachers, Structural Equation Model -
Pages 71-78Introduction
This research aimed to investigate the impact of student-made artifacts on the improvement of motor and language skills in preschool children in Sari city during the academic year 1402-1403. The development of motor and language skills during this period is crucial for children's cognitive and social growth. Enhancing these skills through active learning methods, such as utilizing student-made artifacts, is a promising approach.
research methodologyThis study employed a quasi-experimental design with pre-test, post-test, and control group elements. The population comprised 2,532 preschool children in Sari city. A random cluster sampling method was utilized, resulting in a final sample of 60 children divided into two groups of 30 (experimental and control). The experimental group participated in 10 sessions, each lasting 45 minutes, focused on creating handmade objects, while the control group received no intervention. Data collection instruments included the Lincoln-Ozeretsky Motor Skills Assessment and the Barton Verbal Skills Questionnaire. The validity of these instruments was confirmed through face validity, and their reliability coefficients were 0.96 for the motor skills questionnaire and 0.94 for the verbal skills questionnaire. Data analysis was conducted using analysis of variance (ANOVA) and the F-test.
FindingsThe results indicated a significant increase in the post-test mean scores of the experimental group compared to the control group. ANOVA, after controlling for pre-test effects, demonstrated that student-created artifacts positively impacted the improvement of both motor and verbal skills (F = 57.15, p < 0.05). Specifically, the experimental group achieved higher average scores in motor skills post-intervention. Furthermore, the results revealed that the post-test mean scores for verbal skills in the experimental group were significantly greater than those in the control group, indicating a positive impact of this educational intervention on enhancing students' language abilities.
ConclusionThe research demonstrates that utilizing student-made crafts significantly enhances the motor and language skills of preschoolers. These activities not only improve children's physical and linguistic capabilities but also promote greater engagement and interaction within the learning process. Based on these findings, it is recommended that similar interventions be more widely incorporated into preschool curricula to foster children's overall development
Keywords: Student-Made Artifacts, Motor Skills, Verbal Skills, Preschool -
Pages 79-89Introduction
Personality types significantly influence creativity and emotional intelligence, playing a crucial role in enhancing individual performance and creating new career opportunities. The aim of this study was to examine the relationship between personality types, creativity, and emotional intelligence among employees of the Department of Education, District 1 of Bandar Abbas.research methodology This descriptive-correlational and applied research surveyed a population of 893 employees from the Department of Education, District 1, Bandar Abbas. Based on Morgan’s table, 265 participants were selected through simple random sampling. Data were collected using standardized questionnaires: Costa's Personality Type Inventory (1962), Zhou and George’s Creativity Scale (2001), and the Bar-On Emotional Intelligence Inventory. The content validity of the questionnaires was confirmed by experts, and their reliability was assessed using Cronbach’s alpha, yielding coefficients of 0.84 for personality types, 0.92 for creativity, and 0.86 for emotional intelligence. Data analysis was conducted using SPSS software and statistical methods including Pearson correlation and stepwise regression.
FindingsThe results indicated a significant relationship between personality types and creativity (r = 0.470, p < 0.05) as well as between personality types and emotional intelligence (r = 0.510, p < 0.05). Additionally, personality types predicted 48% of the variance in creativity and emotional intelligence.
ConclusionThis study demonstrates that personality types have a direct influence on creativity and emotional intelligence and can be considered a critical factor in predicting and improving these traits in work environments.
Keywords: Personality Types, Creativity, Emotional Intelligence -
Pages 90-108
Introduction:
Business intelligence is a new technology that is used in the organization to collect, integrate, analyze and present business data. Facilitating and optimizing the decision-making process, identifying business opportunities, increasing information sharing, more effective communication with customers, increasing the ability to prepare diverse and dynamic reports, and predicting the future conditions of the organization are among the benefits of business intelligence. The purpose of this research was to explain business intelligence as an expected qualification for sports teachers.
Research MethodologyThis research was conducted in 1403 using the qualitative research method. The participants included managers and experts in the field of study in the field of sports management. The sample size was 14 people according to the theoretical saturation point and calculated by the snowball sampling method. And it was done. Data collection was done through semi-structured interviews with experts and data analysis was done using the open, axial and selective coding method of the Strauss and Corbin model in the Foundation's data theory and with the help of Max Kyuda 20 software. Guba and Lincoln indexes were used to check the reliability of the qualitative research, and Kappa coefficient and Holstein reliability coefficient were used to confirm the reliability.
FindingsThe obtained results showed 110 open codes, 30 concepts and 8 categories, which led to the presentation of the business intelligence model as a competency for sports teachers.
Discussion and conclusionIn the age of information, any organization, including education, that has the power of information technology in its industry and profession will be distinguished and privileged compared to its competitors. By integrating organizational systems and connecting organizational systems and software to each other and creating a secure platform for sharing information and data, a more suitable platform for the company's activities is created.
Keywords: Business Intelligence, Sports Medical Equipment, Grounded Theory