فهرست مطالب

طراحی و برنامه ریزی در معماری و شهرسازی - سال دوم شماره 3 (پاییز 1403)

نشریه طراحی و برنامه ریزی در معماری و شهرسازی
سال دوم شماره 3 (پاییز 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/09/03
  • تعداد عناوین: 6
|
  • امیرحسین مستوفی زاده اظهری*، غلامحسین ناصری، محسن بغدادی صفحات 1-16

    بسیاری از مهارت ها آموختنی هستند و با آموزش و تمرین می توان سطح توانایهای فردی را در یادگیری ارتقا داد. یادگیری خود نیازمند انگیزه است که خود بجوش نمی آید و هر فرد با توجه به شناخت درونی و عوامل بیرونی کسب می کند. هدف پژوهش حاضر آن است که پس از اثبات رابطه بین هوش هیجانی و حس انگیزه در یادگیری دروس عملی به لزوم تقویت هوش هیجانی برای یادگیری بهتر دروس عملی پرداخته شود. این مقوله با موفقیت در تحصیل، و حتی نحوه زندگی دانشجویان در آینده بطور مستقیم در ارتباط است. بیشتر انسانها موضوعات را از طریق هوش هیجانی خود فرا می گیرند، درنتیجه می توان دریافت که با بررسی رابطه این دو موضوع می توان به تقویت حس انگیزه برای یادگیری در دروس عملی رشته معماری استفاده نمود. براین اساس، از جامعه آماری دانشجویان هنر و معماری دانشگاه آزاد واحد رودهن برای نمونه گیری جامعه آماری استفاده شده که به تعداد 400 نفر بودنده و بر اساس فورمول فیدل و تاباچینگ محاسبه، وتعداد 70 نفر با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده اند. روش انجام این پژوهش از نوع کاربردی و همبستگی می باشد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه خودارزیابی عملکرد و از نرم افزار، (Spss) برای تحلیل داده ها استفاده و بر اساس مطالعات صورت گرفته، شاخصها در جداول رگرسیون مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفته شده است. نتایج تحقیق نشان داده، بین هوش هیجانی و انگیزه برای یادگیری در دروس عملی رابطه معنی داری وجود دارد. پس می توان دریافت که دانشجویانی که هوش هیجانی بالاتری دارند در دریافت برای یادگیری و پیاده سازی ایدهای خود ابتکار عمل بیشتری دارند. درنتیجه می توان دریافت که هوش هیجانی از عوامل مهم برای یادگیری بهتر دروس عملی رشته معماری بشمار می آید ونیازمنده نگاه ویژه است.

    کلیدواژگان: آموزش معماری، هوش هیجانی، پرورش مهارت، حس انگیزه، دروس عملی
  • نیما بایرام زاده * صفحات 17-30

    به دلایل متعددی نظیر تامین مسکن ارزان، مهاجرت از روستا و... پدیده سکونتگاه های غیررسمی در حال گسترش بوده و مشکلات متعددی نظیر دسترسی نامناسب ساکنین به خدمات شهری (آموزشی، بهداشتی، فرهنگی و...)، ایجاد چهره نازیبا، بازتولید فقر، کاهش کیفیت فضاهای شهری را به همراه داشته است که دراین بین یکی از این محلات، محله کشتارگاه بوده که وضعیت نامناسبی دارد و در حاشیه شهر ارومیه رشد کرده است که نیازمند توجه ویژه مدیران شهری در راستای جلوگیری از بازتولید نابرابری می باشد. هدف اصلی این پژوهش ارزیابی سطح اهمیت-عملکرد گویه های توسعه پایدار در سکونتگاه غیررسمی کشتارگاه واقع در شهر ارومیه می باشد. روش پژوهش حاضر توصیفی-تحلیلی بوده و دارای هدف کاربردی می باشد. جمع آوری داده ها در این پژوهش به صورت کتابخانه ای و میدانی صورت گرفته است. جامعه ی آماری این پژوهش ساکنین محله کشتارگاه می باشد که با استفاده از فرمول کوکران و سطح خطای 5 درصد، تعداد حجم نمونه 375 نفر برآورده شده است که به صورت تصادفی ساده توزیع گردیده است. روایی پرسشنامه توسط 10 نفر از متخصصین شهری و پایایی پرسشنامه ها با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ و برای 20 پرسشنامه و مقدار 727/0 مورد تایید قرارگرفته است. تجزیه وتحلیل داده به صورت کمی و با استفاده از تکنیک اهمیت- عملکرد و آزمون آماری تی تک نمونه ای صورت گرفته است. نتایج این پژوهش نشانگر این است که وضعیت گویه های توسعه پایدار در محله کشتارگاه با میانگین 1/2 از سطح متوسط پایین تر می باشد همچنین با بررسی تکنیک IPA دو گویه میزان رضایت از درآمد و دسترسی به حمل ونقل عمومی از نظر ساکنین با اهمیت ترین گویه ها برای ارتقاء سطح توسعه پایدار در محله کشتارگاه می باشد. به طورکلی بهبود دسترسی به حمل ونقل عمومی و افزایش درآمد مالی ساکنین می تواند بهبود قابل توجهی در سطح توسعه پایدار این محله داشته باشد. همچنین، اهمیت دسترسی به خدمات آموزشی، مشاغل و خدمات بهداشتی نیز نباید اغماض شود.

    کلیدواژگان: اهمیت-عملکرد، توسعه پایدار، سکونتگاه های غیررسمی، محله کشتارگاه.
  • امیرمحمد بابازاده، فرزانه اسدی ملک جهان * صفحات 31-48

    سیستم های صنعتی نوین ساختمانی سابقه ای طولانی در نقاط مختلف بخصوص اروپا دارند و با توجه به مزیت های آن می تواند در صنعت ساخت وساز مورداستفاده قرار گیرد و در کنترل مصرف انرژی موثر واقع شود. بتن هوادار یا اتو کلاو شده به عنوان یکی از مصالح ساختمانی از ابتدای قرن بیستم به صورت صنعتی تولید می شود. تولید این بلوک ها در حالتی که صرفا عنصر جداکننده و غیر باربر باشند، به هیچ دانش انحصاری نیاز ندارد و درنتیجه بلوک های بتن هوادار به یک کالای در دسترس در بسیاری از بازارها تبدیل شدند. ساختار متخلخل سبک وزن و سرعت ساخت بیشتر بلوک های بتن هوادار از مزیت های این نوع از بلوک ها می باشد که به دلیل ساختار آن ها، یک مانع رطوبتی بسیار موثر و همچنین عایق حرارتی قابل توجهی در برابر شرایط محیط پیرامونی بنا می باشد. استان گیلان و شهر رشت دارای آب و هوایی معتدل و مرطوب می باشد که کنترل رطوبت در این اقلیم از الزامات طراحی است. علاوه بر این سهولت در اجرا، چگالی کم و به طورکلی ویژگی های فیزیکی مناسب بلوک های بتن هوادار می تواند موردبررسی و مقایسه با سایر بلوک های مرسوم در ساخت وساز ابنیه مسکونی شهر رشت قرار بگیرد؛ بنابراین در این پژوهش که به شیوه توصیفی-تحلیلی انجام شده است، سعی بر آن است تا به این پرسش اصلی که آیا می توان بلوک های بتن هوادار را به عنوان جایگزینی برای مصالح مرسوم در ساخت وساز ابنیه مسکونی در رشت معرفی نمود؟ نتایج نشان می دهد که در مقایسه سناریو های آزمایش شده میان بلوک های مرسوم و بتن هوادار، توسط نرم افزار، بلوک های سیمانی ساده و سیمانی عایق دار درصورتی که مطابق با استانداردهای موجود تولید و مورداستفاده قرار بگیرند، می توانند سالانه تا حدود 106% در مصرف گاز و تا حدود 50% در مصرف برق به نسبت بلوک های سفالی ساده مرسوم در ساخت و ساز در کاهش مصرف انرژی موثر باشند.

    کلیدواژگان: میزان مصرف انرژی سالانه، بلوک بتن هوادار، بلوک های سیمانی، بلوک های سفالی، رشت، ساختمان مسکونی
  • نگار زرگران خوزانی، لیلا زارع * صفحات 49-65

    در این مقاله به بررسی نقش بسیار مهم و موثر هوش مصنوعی در فرایند شکل گیری ایده های طراحی در حوزه معماری پرداخته می شود. در این بررسی، مفهوم ایده، اهمیت آن در طراحی معماری، و کاربردهای هوش مصنوعی در تحول فرایند طراحی معماری بررسی شده و سپس، برخی از ساختمان های قدیمی و معروف را که توسط معماران برجسته به کمک ابزارهای هوش مصنوعی طراحی شده اند، مورد بررسی قرار می گیرند. ایده های طراحی به مجموعه ای از اصول، مفاهیم و الهاماتی اشاره دارد که به طراحان کمک می کند تا محصولات، فضاها و تجربیات بصری و کاربری منحصر به فرد و جذابی خلق کنند. همچنین مورد پر اهمیت دیگر هوش مصنوعی است که شاخه ای از علوم کامپیوتر است که به طراحی و توسعه سیستم هایی می پردازد که قادر به انجام وظایف انسانی هستند. هوش مصنوعی بدون شک یکی از پویاترین و چالش برانگیزترین حوزه های فناوری در دنیای امروز است و تاثیرات گسترده ای بر زندگی روزمره و آینده بشر خواهد شد. این مطالعه به روش کیفی- تحلیلی انجام شده و نشان می دهد که هوش مصنوعی به عنوان یک ابزار قدرتمند، قادر است به معماران کمک کند تا به ایده های طراحی نوآورانه تر و بهتری دست یابند. در فرایند تحلیل و اثبات این امر، از هوش مصنوعی خواسته شد که ساختمان های شاخص را باتوجه به افکار و نظریه های معماران بزرگ جهان بازطراحی کند. نتایج این بازطراحی نشان داد که، استفاده از این ابزار به ایده پردازی معماران کمک شایانی می کند و نتیجه گیری شد که از طریق تحلیل داده های بزرگ، الگوریتم های یادگیری ماشین، و فناوری های پیشرفته ی دیگر، هوش مصنوعی می تواند فرایند طراحی را بهبود بخشیده و به معماران امکان دهد تا به راه حل های خلاقانه تر و باکیفیت تری دست یابند. این مقاله نه تنها به پیشرفت های تکنولوژیک در زمینه معماری پرداخته، بلکه به تاکید بر ارتباط موثر بین هوش مصنوعی و ایده پردازی معماران می پردازد.

    کلیدواژگان: هوش مصنوعی، شکل گیری ایده، طراحی معماری
  • زهرا یارمحمودی، طاهره نصر *، حامد مضطرزاده صفحات 66-85

    با گسترش تکنولوژی، مصرف انرژی به خصوص در بخش ساختمان افزایش یافته است. وجود سایبان هوشمند در ساختمان می تواند باعث کاهش مصرف انرژی شود. با وجود این، طراحی بهترین سیستم های مدیریتی مبتنی بر قوانین که به طور هم زمان قرار گرفتن در معرض نور خورشید، گرمای بیش از حد و مصرف انرژی را بتواند به حداقل برساند، همواره موضوعی چالش برانگیز برای طراحان به شمار می آید. باتوجه به اینکه طبیعت همیشه منبع الهام انسان بوده است، از این رو، گیاهان به عنوان منبع الهام جهت طراحی سایبان هوشمند در پژوهش حاضر انتخاب شده اند. گیاهان، مانند ساختمان با ریشه در جای خود ثابت هستند، اما نسبت به تغییرات محیط پیرامون خود واکنش نشان می دهند. بنابراین دارای عملکرد رفتاری مشابه ساختمان هستند. هدف از انجام پژوهش حاضر، طراحی سایبان هوشمند نمای ساختمان با الهام از الگوی رفتاری گیاه اگزالیس در طول شبانه روز جهت کنترل ورود نور خورشید به فضای داخلی ساختمان در اقلیم گرم و نیمه خشک و فصل تابستان است. روش پژوهش حاضر مدلسازی-شبیه سازی است. از نرم افزار راینو6 و پلاگین گرس هاپر جهت مدلسازی سایبان و از افزونه ی لیدی باگ و هانی بی جهت تحلیل انرژی تابشی و آنالیز نور روز استفاده شده است. نتایج حاصله حاکی از آن است که حرکت سایبان هوشمند در اقلیم شیراز متناسب با مسیر حرکت خورشید می تواند در حالت سایبان با پنل های بسته، نیمه باز و باز به ترتیب: 30%، 50% و 80% انرژی تابشی جذب شده توسط سطح شفاف نمای جنوبی، نور روز وارد شده به فضای داخلی و شدت روشنایی را کاهش دهد. این نشان دهنده ی عملکرد مطلوب سایبان هوشمند نمای ساختمان متناسب با اقلیم شیراز است. در نهایت پیشنهاداتی جهت طراحی کاربردی تر سایبان نما ارائه شده که شامل: طراحی سایبان به صورت مدولار، گسترش پذیر، سازگار با محیط پیرامون و طراحی به روش دیجیتال جهت تولید دقیق تر محصول است.

    کلیدواژگان: سایبان هوشمند، انرژی تابشی، نور روز، شدت روشنایی، گیاه اگزالیس، شیراز.
  • نازیلا ادریسی خسروشاهی*، جعفر قیاسی صفحات 86-103
    بیان مسئله

    مقاله حاضر در رابطه با تحلیل هندسی و طراحی مساجد در اعصار مختلف بر مبنای ساختار هندسه ی پنج ضلعی می باشد. مساجد شهر تبریز که در دوره ها و ادوار متفاوت تاریخی ساخته شده اند جهت مطالعه و بازخوانی هندسه پنج ضلعی انتخاب شده اند. معماری بناهایی با عظمت و البته جذاب در نگاه نخست، خبر از آگاهی سازندگان آن به علوم مختلف زمانه خود از جمله هندسه و ریاضی می دهد. آنچه که در این مطالعه درصدد یافتن پاسخی برآن هستیم این است که آیا در طراحی و ساخت مساجد سلجوقی تا صفوی در شهر تبریز از هندسه پنج ضلعی بهره گرفته شده است و آیا این استفاده در تمام دوره ها یکسان هست یا اینکه در دوره خاصی غالبیت این هندسه به وضوح خود را نشان می دهد.

    اهمیت و ضرورت پژوهش

    مسجد تنها نمونه از انواع بناهای تاریخی ایران هست که معماران و هنرمندان همواره سعی میکردند بهترین تجربه ها وابتکارهای خود را درآن به کارگیرند تا عالی ترین نمونه های معماری راخلق کنند.به همین سبب بسیاری از دگرگونی های ساختاری در معماری سنتی ایران را میتوان در ساختمان مساجد مشاهده کرد. اگرچه ما نمی توانیم به معماری گذشته با تمام کمال و اصول خلاق آن بازگردیم،لیکن شناخت مکاتب ،امری ضروری میباشد .

    روش تحقیق

    این مقاله با روش توصیفی- تحلیلیبه بررسی هندسه پنج ضلعی درمعماری مساجد سنتی تبریز پرداخته است.

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق، چه به صورت مطالعه هندسی و چه مطالعه آماری، در بین هشت مسجد انتخاب شده در این شهر، حاکی از غالبیت هندسه پنج ضلعی در دوران صفوی و در بین چهار مسجد از مساجد نامبرده دارد. واژگان کلیدی: هندسه، پنج ضلعی، معماری، طراحی، مساجد سنتی، تبریز

    کلیدواژگان: هندسه، پنج ضلعی، معماری، طراحی، مساجد سنتی، تبریز
|
  • Amirhosein Mostoufizadeh Azhari *, Gholamhossein Naseri, Mouhsen Baghdadi Pages 1-16

    Self-learning requires motivation that does not boil by itself and that each person acquires according to internal knowledge and external factors. The purpose of this research is to prove the relationship between emotional intelligence and the sense of motivation in learning practical lessons. This category is directly related to success in education, and even how students live in the future. Most people learn subjects through their emotional intelligence, as a result, it can be seen that by examining the relationship between these two subjects, it can be used to strengthen the sense of motivation for learning in the practical courses of architecture. Therefore, the statistical population of art and architecture students of Azad University of Rodhan branch was used to sample the statistical population, which was 400 people and was calculated based on Fidel and Tabachingpish formula, and 70 people were selected by random sampling method. The method of conducting this research is applied and correlational. which is used to collect data from the performance self-assessment questionnaire and from the software. spss was used for data analysis and as a result, it was measured and evaluated based on the indicators in the regression tables. The research results showed that there is a significant relationship between emotional intelligence and motivation to learn in practical courses. So it can be seen that students who have higher emotional intelligence have more initiative in learning and implementing their ideas. As a result, it can be seen that emotional intelligence is one of the important factors for better learning of practical courses in the field of architecture.

    Keywords: Architectural Education, Emotional Intelligence, Skill Development, Sense Of Motivation, Practical Lessons
  • Nima Bayramzdeh * Pages 17-30

    For various reasons such as providing affordable housing, migration from rural areas, the phenomenon of informal settlements has been expanding and causing numerous problems, such as inadequate access to urban services (educational, health, cultural, etc.), creating an unsightly appearance, reproducing poverty, and decreasing the quality of urban spaces. Among these areas, one of the neighborhoods is the Koshtargah neighborhood, which has an inappropriate situation and has grown on the outskirts of Urmia city, requiring special attention from city managers to prevent the reproduction of inequality. The main goal of this research is to evaluate the importance-performance level of sustainable development indicators in the informal settlement of the Koshtargah located in Urmia city. The present research method is descriptive-analytical and has an applied purpose. Data collection in this research was done both library-based and in the field. The statistical population of this research is the residents of the Koshtargah neighborhood, and with the use of Cochran's formula, the sample size of 375 has been estimated and randomly selected. 10 urban specialists confirmed the validity of the questionnaire, and the reliability of the questionnaires, using Cronbach's alpha test, for 20 questionnaires and a value of 0.727, has been approved. Data analysis was done quantitatively using the importance-performance analysis technique and one-sample t-test. The results of this research indicate that the status of sustainable development indicators in the Koshtargah neighborhood is below the average level by 2.1, and with the examination of the IPA technique, the factors of income satisfaction and access to public transportation are the most important indicators for improving the level of sustainable development in the Koshtargah neighborhood. In general, improving access to public transportation and increasing residents' financial income can significantly improve the level of sustainable development in this neighborhood.

    Keywords: Importance-Performance, Sustainable Development, Informal Settlements, Koshtargah Neighborhood
  • Amir Mohammad Babazadeh, Farzaneh Asadi Malekjahan * Pages 31-48

    Modern construction industrial systems have a long history in different places, especially in Europe, and due to its advantages, it can be used in the construction industry and be effective in controlling energy consumption. Autoclaved aerated concrete (AAC) has been industrially produced as one of the building materials since the beginning of the 20th century.The lightweight porous structure and the speed of making most of the AAC blocks are among the advantages of this type of blocks, which, due to their structure, are a very effective moisture barrier as well as a significant thermal insulation against the conditions of the building's surrounding environment. Gilan province and the city of Rasht have a moderate and humid climate, and humidity control in this climate is one of the design requirements. In addition to this ease of implementation, the low density and generally suitable physical characteristics of AAC blocks can be investigated and compared with other conventional blocks in the construction of residential buildings in Rasht city; Therefore, in this research, which was done in a descriptive-analytical way, it is tried to answer the main question: can AAC blocks be introduced as an alternative to conventional materials in the construction of residential buildings in Rasht? The results show that in the comparison of the tested scenarios between simple clay blocks, simple cement blocks, foamed cement blocks and AAC blocks, by the software, simple cement blocks and insulated cement, if they are in accordance with the existing standards. Produced and used in accordance with the standards of relevant organizations, they can be effective in reducing energy consumption by up to 106% in gas consumption and up to 50% in electricity per year compared to conventional simple clay blocks in construction.

    Keywords: Annual Energy Consumption, Autoclaved Aerated Concrete, Cement Blocks, Clay Blocks, Rasht, Residential Building
  • Negar Zargaran Khoozany, Leila Zare * Pages 49-65

    This article examines the very important and effective role of artificial intelligence in the process of forming design ideas in the field of architecture. In this review, the concept of idea, its importance in architectural design, and the applications of artificial intelligence in the evolution of the architectural design process are examined, and then some old and famous buildings designed by prominent architects with the help of artificial intelligence tools are examined. Design ideas refer to a set of principles, concepts and inspirations that help designers to create unique and attractive products, spaces and visual and user experiences. Another important issue is artificial intelligence, which is a branch of computer science that deals with the design and development of systems that are capable of performing human tasks. Artificial intelligence is undoubtedly one of the most dynamic and challenging fields of technology in today's world and will have a wide impact on the daily life and future of mankind. This study was conducted in a qualitative-analytical way and shows that artificial intelligence as a powerful tool is able to help architects to achieve more innovative and better design ideas. In the process of analyzing and proving this, artificial intelligence was asked to redesign landmark buildings according to the thoughts and theories of the world's great architects. The results of this redesign showed that the use of this tool helps architects' ideation, and it was concluded that through big data analysis, machine learning algorithms, and other advanced technologies, artificial intelligence can improve the design process and enable architects. to achieve more creative and high-quality solutions. This article not only deals with technological developments in the field of architecture, but also emphasizes the effective connection between artificial intelligence and architects ideation.

    Keywords: Artificial Intelligence, Idea Formation, Architectural Design
  • Zahra Yarmahmoodi, Tahereh Nasr *, Hamed Mozterzadeh Pages 66-85

    With the advancement of technology, energy consumption, particularly in the building sector, has significantly increased. Nowadays, designing smart facade shades is considered one of the proposed solutions in this field. However, designing optimal rule-based management systems that simultaneously minimize sunlight exposure, overheating, and energy consumption remains a challenging task for designers. To design a smart shade, it is necessary to first develop an appropriate and responsive motion pattern for the chosen performance. Considering that nature has always been a source of inspiration for humans and has sustainably operated over time, plants were selected as the inspiration source for designing the smart shade in this study. Plants, like buildings, are rooted and stationary yet respond to changes in their surrounding environment. Hence, they exhibit behavioral functions similar to building facades. This similarity arises from the fact that building facades, like plant skins, must protect the internal environment from external environmental changes. This highlights the importance of exploring plant-inspired sources to achieve desirable motion and form patterns. Additionally, Shiraz, characterized by a hot and semi-arid climate, was chosen as the case study due to its hot summers and intense sunlight on southern building facades, which necessitates the use of facade shades. The findings indicate that the movement of the smart facade shade in Shiraz’s climate, aligned with the sun’s path, can result in a 30% reduction in absorbed solar radiation on the transparent facade surface, as well as decreased daylight penetration and lighting intensity when the shade panels are fully closed. For shades with semi-open and open panels, the reductions were 50% and 80%, respectively. Furthermore, the lighting intensity in all shade states remained within standard ranges, demonstrating the efficient performance of the smart facade shade in Shiraz's climate. Finally, recommendations were made to enhance the practicality of facade shade design, including modular and expandable designs, adaptability to the surrounding environment, and digital methods for more precise product manufacturing.

    Keywords: Smart Shade, Solar Radiation, Daylight, Lighting Intensity, Oxalis Plant, Shiraz
  • Nazila Edrisi Khosroshahi *, Jafar Ghiasi Pages 86-103

    The application of geometric patterns in Iranian art and architecture has a long history. The design of geometric motifs, especially after Islam, has been employed to determine the dimensions of the structures and to obtain the desired proportions. The design of the structure is basically based on regular geometric shapes and their combinations, and among these shapes, regular pentagons play a more aesthetic role. The present study distinguishes and deals with the geometric analysis of mosques’ design and optimization in different periods of time which was performed on the structure of pentagon geometry. The mosques of Tabriz, built in different historical periods, were selected to study the adaptation of pentagonal geometry to the structure of mosques. The majesty and aesthetics of the buildings indicates that the architectures have skills on various sciences, including geometry and mathematics. Looking closely to the eight mosques from the Seljuk to the Safavid periods in Tabriz shows that the main problem in this study is adapting the pentagonal geometry to the structure of the mosque, both in plan and elevation.Furthermore, it will be investigated whether the pigeon geometry is used in the same way in all eras or whether the predominance of this structure can be determined in specific eras.The results show that the design and construction of the four Mosques including (Saheb-al-Amr, Kabood, Zahiriyeh, Haj Safar Ali) have been employed the Pentagon geometry effectively in both plan and elevation. The other mosques did not adapt the Pentagon geometry. With reference to the era of the mosques which has the conformity with the Pentagon geometry, it is clear that the Safavid architectures have been applied the Pentagon geometry more effective and prevailing than the other periods.

    Keywords: Geometry, Pentagon, Architecture, Design, Mosques, Tabriz