فهرست مطالب
نشریه پژوهش های نوین بین رشته ای علوم پایه و فنی و مهندسی
سال چهارم شماره 3 (پاییز 1403)
- تاریخ انتشار: 1403/09/19
- تعداد عناوین: 8
-
صفحه 1
مسئله چرخه همیلتونی، که در پی یافتن مسیری در یک گراف است که تمام راس ها را دقیقا یکبار ملاقات کرده و به راس شروع بازگردد، از مسائل کلاسیک و مهم در حوزه نظریه گراف و علوم کامپیوتر است. این مسئله در دسته مسائل ان پی کامل قرار دارد و حل آن به صورت قطعی و کارآمد در حالت کلی ممکن نیست، اما کاربردهای فراوانی در دنیای واقعی دارد. در این مقاله، راه حل های ترتیبی و موازی برای حل این مسئله بررسی و پیاده سازی شده اند. الگوریتم بازگشتی با پسگرد به عنوان یک روش ترتیبی و ترکیب روش های تقسیم و حل و بازگشتی با پسگرد به عنوان یک روش موازی، پیاده سازی شده اند. نتایج اجرای الگوریتم ها بر روی مجموعه ای از گراف ها نشان می دهد که روش ترتیبی برای گراف های کوچک و متوسط کارآمد است، اما با افزایش تعداد رئوس، زمان اجرا به صورت نمایی افزایش می یابد. روش موازی در سیستم های با پردازنده های زیاد برای گراف های کوچک و متوسط کارآمد نیست، اما برای گراف های بزرگ با پردازنده های بیشتر، عملکرد بهتری نسبت به روش ترتیبی دارد. به طور کلی، انتخاب بین روش ترتیبی و موازی بستگی به اندازه و ساختار گراف و تعداد پردازنده های سیستم دارد.
کلیدواژگان: چرخه همیلتونی، الگوریتم ترتیبی، الگوریتم موازی، نظریه گراف -
صفحه 2
در تخمین کانال های مخابراتی چند ورودی-چند خروجی(MIMO) ، تخمین گر بایستی بهینه باشد. به عبارت دیگر، ضرایب کانال با حداقل خطا تعیین شوند. انتخاب تخمین گر بهینه در هر کانال به مدل محوشدگی و نویز کانال بستگی دارد. در تخمین کانال به روش ارسال رشته های آموزشی از طریق آنتن فرستنده، بدیهی است که در صورت امکان باید رشته های آموزشی ارسالی نیز بهینه باشند. با انتخاب و بکارگیری رشته های آموزشی بهینه، خطای تخمین گر به حداقل می رسد و در نتیجه آشکارسازی داده در گیرنده به بهترین شکل ممکن انجام می شود. در کانال با مدل محوشدگی ناکاگامی ممکن است ضریب شکل مدل کوچکتر یا بزرگتر از یک باشد. اگر ضریب مذکور بزرگتر از یک باشد امکان استفاده از تخمین گرهایی مانند SSLS و یا GMMSE فراهم است. اما به ازای ضرایب کوچکتر از یک که کانال بدترین حالت ها را تجربه می کند، تخمین گر MAP پیشنهاد می شود. در این کار از تلفیق دو تخمین گر GMMSE و MAP الگوریتمی پیشنهاد می شود که به ازای تمام مقادیر ضریب شکل کانال ناکاگامی قابل استفاده است. با تحلیل نظری و ارزیابی مبتنی بر شبیه سازی در این کار نشان داده می شود که الگوریتم پیشنهادی کارآیی لازم را دارد و حتی در بدترین شرایط کانال، بهتر از تخمین گرهای کلاسیک مثل LS و یا ML عمل می کند.
کلیدواژگان: MIMO، محوشدگی ناکاگامی، محوشدگی رایس، تخمین گر ML، تخمین گر GMMSE، تخمین گر MAP -
صفحه 3
هدف پژوهش:
پژوهش حاضر به بررسی تاثیر حجم کاری بر عملکرد کارکنان از طریق استرس شغلی در سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی انجام پذیرفت.
روش پژوهش:
روش مورد استفاده در این پژوهش، مطالعه کمی است. پرسشنامه از نظر روایی و پایایی مورد آزمون قرار گرفته و بین 112 نفر از کارمندان و کتابداران سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی توزیع شده است. ابزارهای اندازه گیری در این تحقیق عبارتند از: پرسشنامه استاندارد حجم کار منصور (2016)، پرسشنامه استرس شغلی هلریگل و اسلوکام (1996) و پرسشنامه ارزیابی عملکرد پارکر(2000). از نرم افزار SmartPLS برای پردازش داده های نتایج پژوهش استفاده شد.
یافته هایافته های این مطالعه دارای چندین مفهوم کاربردی است. اول اینکه تحقیق تاکید کرده است که حجم کاری از عوامل تاثیرگذار بر عملکرد کارکنان است. ثانیا، این مطالعه تاکید می کند که استرس شغلی یکی از عوامل تاثیرگذار بر عملکرد کارکنان است. استرس شغلی در حوزه کاری مورد تحقیق نشان می دهد که در صورت عدم رفع اضطراب، می تواند اثرات زیانباری داشته باشد و استرس شغلی که به وجود می آید، می تواند عملکرد را تضعیف کند. همچنین حجم کار تاثیر بسزایی بر عملکرد دارد، هر چه حجم کار بیشتر شود، عملکرد کارکنان کاهش می یابد.
نتایج تحقیق:
این است که حجم کاری بر عملکرد کارکنان تاثیر منفی و معنی داری دارد(t = 3.652) ، حجم کاری بر استرس شغلی تاثیر مثبت و معنی داری دارد(t = 11.357) ، استرس شغلی بر عملکرد کارکنان تاثیر منفی و معنی داری دارد(t = 5.157) ، حجم کاری از طریق استرس شغلی بر عملکرد کارکنان اثر منفی معنی داری دارد (t = 4.100).
کلیدواژگان: حجم کاری، استرس شغلی، عملکرد کارکنان، کتابخانه های آستان قدس رضوی -
صفحه 4
در سال های اخیر، با تکامل فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی، مدیریت دانش پیشرفته تر و پیچیده تر به نظر می رسد. مدیریت دانش به دلیل حیاتی بودن برای موفقیت سازمان ها، مدت هاست که توسط محققان متعددی از دانشگاه ها و بخش تجاری مورد مطالعه قرار گرفته است. علاوه بر این، بسیاری از شرکت های پیشرو در سراسر جهان چندین روش مدیریت دانش را اتخاذ کرده اند تا اطمینان حاصل کنند که در دنیای تجاری رقابتی امروز از شرکت های رقیب خود جلوتر می مانند. از این رو، شرکت ها همچنان به دنبال روش هایی برای بهبود شیوه های مدیریت دانش هستند. مطالعات متعددی برای درک عمیق تر از روند تحقیقات اخیر فرآیندهای مدیریت دانش و بهترین شیوه های آن در سازمان ها انجام شد. با این حال، این موضوع نیاز به بررسی بیشتر از دیدگاه های دیگر دارد. بسیاری از مطالعات قبلی از بررسی تاثیر کاربرد مفاهیم و تکنیک های هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات بر کارایی مدیریت دانش در سازمان های مدرن به ویژه غفلت کرده اند. این تحقیق به طور نظام مند شیوه های مدیریت دانش فعلی را که بر مکانیسم های فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی، تاثیرات آن ها بر سازمان های مدرن و چالش ها و محدودیت های ها را مورد بررسی قرار داده است. پژوهش حاضر با هدف ارائه یک تحلیل عمیق از 15 مقاله که از 844 مقاله استخراج شده است، که این تحقیقات منتشر شده در مجلات با استاندارد بالا و مجموعه مقالات کنفرانس در طول 10 سال گذشته، جمع آوری شده اند. این پژوهش برخی از شکاف ها و گلوگاه ها را در زمینه مدیریت دانش به ویژه در مطالعات مرتبط با فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی پر می کند.
کلیدواژگان: مدیریت دانش، هوش مصنوعی، سازمان های مدرن -
صفحه 5
یکی از رایج ترین بلایای طبیعی در جهان زمین لغزش ها هستند که باعث تلفات جانی و خسارات اقتصادی زیادی می شوند. در سال 1994، یک فاجعه زمین لغزش بخشی از کشور نپال را در طول جاده ایلام درگیر کرد. این زمین لغزش در آن زمان باعث ویرانی زیادی در کشور شد. در این مقاله، ارزیابی این زمین لغزش انجام شده و مطالعه عمیقی برای کاهش خطر این نوع حوادث صورت گرفته است. پیشگیری از زمین لغزش همواره اهمیت زیادی دارد تا اطمینان حاصل شود که جریان ترافیک در مناطق مستعد زمین لغزش روان باشد. درجه پایداری شیب منطقه زمین لغزش قبل و بعد از پیشگیری از وقوع زمین لغزش ارزیابی شده است. از بسیاری از روش های پایداری شیب مانند روش برش ساده معمولی، روش ساده شده بیشاپ، روش ساده شده جنبو، روش اسپنسر، روش سپاه مهندسین و روش مورگنسترن پرایس استفاده شده است. ضریب اطمینان محاسبه شده توسط این روش ها تقریبا 9 درصد تفاوت داشت. در زمان وقوع زمین لغزش، ضریب اطمینان محاسبه شده کمتر از یک بود. برای افزایش ضریب اطمینان، تکنیک های مختلفی مانند پایین آوردن سطح آب زیرزمینی، استفاده از سد خاکی بزرگ در پای شیب، و استفاده از مهارهای تزریقی برای پشتیبانی از توده خاک پیشنهاد شد. پایین آوردن سطح آب به تنهایی کافی نبود تا ضریب اطمینان به 1.5 برسد، همچنین استفاده از سد خاکی بزرگ نیز کافی نبود. موثرترین تکنیک برای افزایش ضریب اطمینان، استفاده از مهارهای تزریقی برای پشتیبانی از توده خاک در منطقه زمین لغزش بود. این تکنیک به افزایش ضریب اطمینان بیش از 2 برای حالت استاتیک و بیش از 1.1 برای حالت دینامیک کمک کرد. برای تایید محاسبات و تحلیل ها از نرم افزار Rockscience Slide 6.0 استفاده شد که محاسبات روش های ساده شده معمولی و بیشاپ از طریق صفحات اکسل را بررسی کرد.
کلیدواژگان: زمین لغزش، پویا، پیشگیری، پایداری شیب، عامل ایمنی -
صفحه 6
بازآفرینی شهری به عنوان فرآیندی که به تحولات بافت های شهری پرداخته و از تاریخ و فرهنگ به عنوان منابع الهام استفاده می کند، در سطح جهانی به ویژه از قرن نوزدهم به این سو، شاهد تغییرات و رویکردهای متنوعی بوده است. کشورهای مختلف، با توجه به زمینه های تاریخی، فرهنگی و اقتصادی خود، رویکردهای متفاوتی را برای حفظ و نوسازی بافت های تاریخی به کار گرفته اند. تجربیات کشورهای اروپایی غربی مانند فرانسه و ایتالیا نشان دهنده تاکید بر حفظ هویت تاریخی و ایجاد تعادل میان توسعه مدرن و ارزش های تاریخی است. در این کشورها، قوانین حمایتی و سیاست های بازآفرینی نقش مهمی در مرمت بافت های تاریخی ایفا کرده اند. به ویژه، برنامه های مرمت و نوسازی با هدف حفظ ویژگی های فرهنگی و اجتماعی بافت ها و جذب گردشگر، مورد توجه قرار گرفته است. از سوی دیگر، کشورهای اروپای شرقی و آمریکای شمالی، به ویژه در دوران های مختلف سیاسی و اقتصادی، رویکردهای متفاوتی را برای نوسازی مراکز شهری به کار گرفته اند. در این کشورها، برنامه های نوسازی بزرگ مقیاس، با چالش هایی در حفظ هویت تاریخی و برخورد با مسائل اجتماعی و فرهنگی همراه بوده است. در ایران، تجربه های بازآفرینی شهری نیز به خوبی مشکلات و فرصت های موجود را نشان می دهد. این تجربیات تاکید می کنند که موفقیت در بازآفرینی بافت های تاریخی نیازمند رویکردی جامع و چندبعدی است که شامل اقدامات کالبدی، اجتماعی، فرهنگی و آموزشی باشد. تحلیل این تجربیات نشان می دهد که توجه به ابعاد اجتماعی و فرهنگی، شناسایی دقیق عناصر با ارزش تاریخی و اجرای طرح های هدفمند، می تواند به حفظ هویت تاریخی، بهبود کیفیت زندگی ساکنان و ارتقاء محیط های شهری پایدارتر کمک کند.
کلیدواژگان: بازآفرینی شهری، مرمت بافت تاریخی، حفظ هویت تاریخی، توسعه پایدار -
صفحه 7
این مطالعه تاثیر سواد مالی، نگرش مالی، locus of control و سبک زندگی را بر رفتار مدیریت مالی در مصرف کنندگان را بررسی می کند. این تحقیق نشان می دهد که درحالی که خدمات فین تک راحتی را ارائه می دهند، می توانند به خریدهای ناگهانی نیز منجر شوند. تحلیل های این موضوع نشان می دهد که همه چهار عامل به طور مثبت و معناداری بر رفتار مدیریت مالی تاثیر می گذارند. این مطالعه هدف دارد تا آگاهی جوانان را درباره اهمیت بهبود سواد مالی و اتخاذ شیوه های بهتر مالی افزایش دهد. پیشرفت های سریع فناوری تاثیرات قابل توجهی بر جنبه های مختلف جامعه، ازجمله فناوری مالی (فین تک) گذاشته است. فین تک به نوآوری ها در خدمات مالی اشاره دارد که از فناوری های مدرن استفاده می کند. یکی از خدمات فین تک، کیف پول الکترونیکی (e-wallet) است که محبوبیت زیادی پیداکرده و 65٪ از مردم آن را به کارت های اعتباری ترجیح می دهند. اکثریت کاربران کیف پول الکترونیکی در گروه سنی 20 تا 30 سال قرار دارند که 52.3٪ از کاربران را تشکیل می دهند و بعدازآن نوجوانان زیر 20 سال ،33.3٪ کاربران را تشکیل می دهند . کیف پول های الکترونیکی(e-wallet) به دودسته تقسیم می شوند: کیف پول های دیجیتال مستقل (مانند OVO، Dana و LinkAja) و کیف پول هایی که به اکوسیستم های خاصی متصل هستند (مانند Gopay و Shopeepay). این مطالعه بر روی کیف پول های دیجیتال مستقل تمرکز دارد به دلیل انعطاف پذیری و استقلال آن ها از هرگونه اکوسیستم های خاص.
کلیدواژگان: برنامه ریزی مالی، کنترل مالی، مدیریت مالی، ذخیره مالی، توانایی مدیریت مالی شخصی، توانایی اتخاذ تصمیمات مالی -
صفحه 8
گروه ویژه اقدام مالی (FATF) توسط اجلاس سران گروه هفت (G7) در سال 1989 در پاریس برای مبارزه با مشکل فزاینده پول شویی تاسیس شد. وظیفه این کارگروه بررسی روندهای پول شویی، نظارت بر فعالیت های قانونی، مالی و اجرای قانون در سطح ملی و بین المللی، گزارش رعایت و صدور توصیه ها و استانداردها برای مبارزه با پول شویی بود. FATF در زمان تشکیل 16 عضو داشت که تا سال 2023 به 39 عضو افزایش یافت و در سال اول، گزارشی حاوی 40 توصیه برای مبارزه موثرتر با پول شویی منتشر کرد. این استانداردها در سال 2003 موردبازنگری قرار گرفتند تا الگوها و تکنیک هایی درباره پول شویی در حال تحول را منعکس نمایند. ماموریت FATFدر سال 2001 گسترش یافت به گونه ای که مبارزه با تامین مالی تروریسم پیرو حملات تروریستی 11 سپتامبر را نیز در دستور کار قرارداد. بااین حال، نگرانی های درستی درباره تاثیرات نامطلوب و ناخواسته ناشی از توسعه استانداردهای FATF وجود دارد. این مقاله باهدف بررسی جنبه تاریک استانداردهای FATFبر مسائل ریسک زدا، محرومیت مالی، و هدف قرار دادن غیرموجه سازمان های غیرانتفاعی (NPO) تمرکز دارد. شایان ذکر است که استاندارد های FATF تنها عامل بروز این مسائل نیستند، اما تاثیر به سزایی در تداوم و تشدید آن ها دارند. پرداختن به این تاثیرات مستلزم درک کامل رویکرد مبتنی بر ریسک FATF، پایبندی به اصل تناسب و حس مالکیت در طراحی و اجرای استانداردهای FATF است.
کلیدواژگان: گروه ویژه اقدام مالی، مبارزه با پول شویی و تامین مالی تروریسم، ریسک زدا، محرومیت مالی، سازمان های غیرانتفاعی، اصل تناسب، حس مالکیت
-
Page 3Objective
The main objective in this research is to examine the effect of workload on performance of employees through work stress in the organization of libraries, museums and Document Center Astan Quds Razavi.
MethodologyThe method used in this research is a quantitative study. The questionnaire has been tested for validity and reliability and distributed to 112 librarians and employees. The measurement tools in this research are: Standard workload questionnaire Mansour(2016), Work stress questionnaire Hellrigal and Slocum and performance evaluation questionnaire Parker(2000). SmartPLS software is used to process data from research results.
FindingsThe findings of this study have several practical implications. First, the research has emphasized that workload is one of the factors affecting the performance of employees. Second, this study emphasizes that work stress is one of the factors affecting employee performance. work stress in the researched field of work shows that if anxiety is not removed, it can have harmful effects and job stress that occurs can weaken performance. Also, the workload has a significant effect on performance, the more the workload increases, the performance of employees decreases.
ConclusionThe results of the study are that there is a negative effect and significant impact of workload on performanc (t = 3.652), there is a positive and significant impact influence of workload on work stress (t = 11.357), there is negative effect and significant impact from work stress on employee performance (t = 5.157), there is a negative effect significant impact of workload on performance through work stress on purchasing employees (t = 4.100).
Keywords: Workload, Work Stress, Performance Of Employees, Astan Quds Razavi Libraries -
Page 4
In recent years, with the evolution of information technology and artificial intelligence, knowledge management seems more advanced and complex. Because knowledge management is critical to the success of organizations, it has long been studied by numerous researchers from universities and the business sector. Moreover, many leading companies around the world have adopted several knowledge management practices to ensure that they stay ahead of their competitors in today's competitive business world. Hence, companies are still looking for ways to improve their knowledge management practices. Several studies were conducted to gain a deeper understanding of the recent research process of knowledge management processes and its best practices in organizations. However, this issue needs further investigation from other perspectives. Many previous studies have neglected to examine the impact of the application of concepts and techniques of artificial intelligence and information technology on the efficiency of knowledge management in modern organizations. This research has systematically examined the current knowledge management practices that are based on the mechanisms of information technology and artificial intelligence, their effects on modern organizations, and challenges and limitations. The present study aims to provide an in-depth analysis of 15 articles extracted from 844 articles, which have been collected in high-standard journals and conference proceedings during the last 10 years. This research fills some gaps and bottlenecks in the field of knowledge management, especially in studies related to information technology and artificial intelligence.
Keywords: Knowledge Management, Artificial Intelligence, Modern Organizations