فهرست مطالب
The Iranian Journal of Botany
Volume:30 Issue: 2, Autumn and Winter 2024
- تاریخ انتشار: 1403/10/01
- تعداد عناوین: 12
-
-
صفحات 99-108
Polygala جنس بزرگی در خانواده Polygalaceae است. این پژوهش مرور تاکزونومیکی جنس در ارمنستان براساس مطالعات نمونه های هرباریومی و نمونه های زنده است. یک کلید شناسایی جدید برای جنس Polygala در ارمنستان ارایه می شود. اطلاعات کاملی در مورد گونه ها شامل شرح، یادداشتهای نامگذاری، روابط درون جنس، پراکندگی جغرافیایی، رویشگاه های شاخص، زمان گل و میوه دهی، منابع نمونه های تیپ و یادداشتهایی در مورد جایگاه حفاظتی تعدادی از گونه ها بر اساس IUCN ارایه می گردد. نام Polygala supina برای اولین بار در لیست نام دارای حق تقدم برای فلور ارمنستان ارایه می شود. براساس این کار جنس Polygala در فلور ارمنستان با 13 گونه حضور دارد که دو گونه آن انحصاری این کشور هستند. گونه های Polygala stoksiana و Polygala pruinosa برای اولین بار از فلور ارمنستان گزارش می شوند. هم چنین ناحیه جغرافیایی جدید برای تعدادی از گونه ها گزارش می گردد.
-
صفحات 109-126کوه هشتاد با ارتفاع 3770 متر از سطح دریا، یکی از قله های مرتفع رشته کوه های زاگرس در غرب استان اصفهان به شمار می آید. مطالعه حاضر با هدف بررسی فلور این کوه در مناطق ارتفاعی مختلف انجام شد. نتایج این مطالعه نشان دهنده وجود تنوع بالای گونه های گیاهی در این منطقه است، در مجموع در این مطالعه 212 آرایه متعلق به 39 تیره و 135 جنس شناسایی شدند. Asteraceae با 27 گونه بزرگترین تیره گیاهی بوده و تیره های Fabaceae و Lamiaceae به ترتیب با 26 و 20 گونه در رتبه های بعدی قرار گرفتند. در این میان جنس گون (Astragalus) با 21 گونه به عنوان بزرگترین جنس شناخته شد. فراوان ترین شکل زیستی در این مطالعه همی کریپتوفیت ها (59%) و کامفیت ها (13/7%) بودند. علاوه بر این، از نظر پراکندگی جغرافیایی، 5/65% از گونه های شناسایی شده به منطقه ایرانی-تورانی تعلق داشتند. نتایج این مطالعه نشان داد که 63 گونه (7/29%) انحصاری ایران هستند، و از این میان 21 گونه (9/9%) به طور خاص انحصاری زاگرس هستند که نشان دهنده تنوع زیستی بالای این منطقه است. با این حال، معدن کاوی، ساخت جاده و چرای مفرط دام، تهدیدات مهمی برای تنوع زیستی این منطقه محسوب می شوند. اقدامات حفاظتی از جمله ایجاد مناطق حفاظت شده و مدیریت فعالیت های انسانی، برای حفظ تنوع زیستی کوه هشتاد ضروری است.
-
صفحات 127-131Trifolium با داشتن حدود 290 گونه در دنیا، یکی از جنس های مهم و بزرگ بعد از گون و اسپرس در تیره ی باقلاییان در ایران می باشد. نرخ بومزادی جنس شبدر در ایران بسیار پایین است. T. kurdistanicum و T. radicosum تنها گونه های انحصاری ایران هستند که به مناطق آلپی و نیمه آلپی محدود شده اند. اهداف این مطالعه معرفی T. retusumبه عنوان گزارشی جدید و کشف مجدد T. sylvaticum از استان کردستان برای فلور ایران می باشد. شرح جامع، پراکنش جغرافیایی، عکس و کلید شناسایی T. retusum از گونه های خویشاوند یکساله اش در بخشه Lotoidea ارایه شده است.
-
صفحات 132-138
گونه Ferula huber-morathii از خانواده چتریان برای اولین بار از فلور ارمنستان از شیبهای خشک دره رودخانه (Arpa (Vayots Dzor province گزارش می شود. این گونه قبلا به عنوان یک گونه انحصاری از ترکیه شناخته می شد. به علاوه بعد از عدم گزارش از گونه بعد از سال 1970 ، از گونه F. glabrifolia دو جمعیت از آن را از ارمنستان گزارش می کنیم. هم چنین اطلاعاتی در مورد پویایی جمعیت و جایگاه حفاظتی این گونه ها از ارمنستان ارایه می گردد، نقشه پراکندگی و تصاویری از گونه ها نشان داده می شوند.
-
صفحات 139-144در این مطالعه گونه Ermurus alberti به عنوان گزارشی جدید برای فلورایران از استان خراسان رضوی معرفی می شود. این گونه در تپه ماهورهای مارنی و دامنه های صخره ای مناطق خشک و نیمه خشک کپه داغ در شمال شرقی کشور رشد می کند. گونه ی یادشده با داشتن گلهای قرمز گوشتی از سایر گونه های سریش در ایران بسیار متفاوت است. این گونه با داشتن برگ های قاعده ای چشمگیر، گل آذین بسیار زیبا در دوره ی گلدهی و میوه، می تواند یکی از گونه های بسیار زیبا برای اهداف تزیینی باشد. این گونه خاص مناطق آسیای میانه و افغانستان است. در این مقاله شرح جامع گونه، تصاویر و نقشه ی پراکندگی آن ارایه می گردد.کلیدواژگان: تیره سریش، Eremurus، گزارش جدید، تنوع زیستی، کپه داغ
-
صفحات 145-154این مقاله نتایج مطالعات صحرایی در سالهای 2021 تا 2022 است و بر تنوع جنس زنبق (Iris) در منطقه فیتوجغرافیایی کوهیتنگ از بخش حصار غربی تمرکز می کند. به علاوه مطالعه دقیق روی نمونه های هرباریوم ملی ازبکستان (TASH) انجام گردیده است. گونه نادر Iris svetlanae (Vved.) T. Hall & Seisums که در کتاب قرمز جمهوری ازبکستان (2019) لیست شده است، به لیست فلور منطقه کوهیتنگ اضافه گردید. به علاوه توسعه محدوده پراکنش گونه های انحصاری I. stolonifera Maxim و I. warleyensis Fosterاز پامیر آلای غربی، گزارش می شود. همه داده های قابل دسترسی در فایل های اکسل وارد و با نرم افزار point-to-grid در آرک جی آی اس نسخه 10.6.1 با استفاده از نقشه های گرید 5× 5 کیلومتری آنالیز شدند. نقشه های گرید پراکندگی جعرافیایی زنبق را مشخص نمود.
-
صفحات 155-172وضعیت سیستماتیک جنس Fritillaria در سطح زیرجنس موضوع بحث های طولانی بوده است. این جنس از نظر ریخت شناسی پیاز، خامه، نوش جای و کپسول، مطالعه هسته و تیمارهای مولکولی به دو تا ده زیرجنس طبقه بندی شده است. در این مطالعه از میکروسکوپ الکترونیکی روبشی میله پرچم و بساک برای بازنگری سیستماتیک جنس در سطح فرعی استفاده شد. چندین ویژگی کمی و کیفی از جمله طول میله پرچم، ریخت شناسی، رنگ، تزئینات و طول، رنگ و چسبندگی بساک ها در27 گونه از جنس Fritillaria مورد بررسی قرار گرفت. برای گونه های مورد مطالعه، یک دندروگرام خوشه بندی براساس این صفات ساخته شد و یک درخت فیلوژنتیک با استفاده از ستون فقرات فیلوژنتیکی براساس نام گذاری گیاه شناسی فهرست گیاهان در نرم افزار R صورت گرفت. نتایج نشان داد که تناظری بین دندروگرام و درخت فیلوژنتیک وجود دارد که نشان دهنده سودمندی نسبی ویژگی های فراساختاری میله و بساک در سیستماتیک Fritillaria در سطح زیرجنس است. علاوه بر این، هر دو درخت نشان دادند که اعضای زیرجنس Fritillaria تک نیا نیستند و یک رابطه خواهری بین زیرجنس های Petilium و Theresia وجود دارد.کلیدواژگان: Fritillaria، Liliaceae، فراساختار رشته- بساک، میکروسکوپ الکترونی روبشی
-
صفحات 173-183کرک های برگ برای فیزیولوژی گیاه، مکانیسم های دفاعی و برهم کنش های بوم شناختی اساسی هستند. در این تحقیق از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) برای بررسی کرک برگ 11 گونه از تیره Heliotropiaceae که شامل سرده های Euploca، Heliotropium، Ixorhea و Myriopus هستند، استفاده شد. شش گونه از Heliotropium، سه گونه از Euploca، یک گونه از Ixorhea و یک گونه از Myriopus بررسی شدند. تجزیه و تحلیل دقیق ما انواع مختلفی از کرک های غده ای و غیرغده ای را در گونه های مورد مطالعه نشان داد. نتایج تفاوت هایی را در ریخت شناسی، تراکم و توزیع کرک در داخل و بین سرده ها نشان داد. توزیع کرک ها در سطح برگ برخی از گونه ها متراکم و در برخی دیگر کم است. همچنین، کرک های برگ از نظر اندازه متفاوت هستند و برخی از گونه ها دارای انواع کوتاه و بلند هستند. بیشتر کرک ها روی سطح خود تزئیناتی دارند و تنوع در شکل آنها به چشم می خورد. همچنین نقشه پراکنش گونه های مورد مطالعه به دست آمد و با نوع کرک مقایسه شد. این مطالعه درک ما از تنوع تشریحی و اهمیت اکولوژیکی کرک های برگ در این تیره را افزایش می دهد و پایه ای برای تحقیقات آینده در زیست شناسی و بوم شناسی گیاهی فراهم می کند. علاوه بر این، یافته ها تنوع کرک ها و استفاده آنها را به عنوان یک صفت بالقوه طبقه بندی برجسته می کند.کلیدواژگان: تیره آفتاب پرست، کرک، میکروسکوپ الکترونی روبشی
-
صفحات 184-206در این مطالعه، صفات ریزریخت شناسی اپیدرم برگ 14 گونه (28 نمونه هرباریومی) از جنسSaxifraga (Saxifragaceae) با میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج حاضر، صفات ریزریخت شناسی مانند وجود یا عدم وجود کرک های ساده و غده دار، وجود یا عدم وجود زگیل و گرانول ها در سطح کرک، موقعیت کرک ها نسبت به اپیدرم، شکل سلول های اپیدرمی ، دیواره آنتی کلینال، بیرونی ترین لایه پری کلینال، الگوی سطح اپیدرم، تزیینات مومی روی کوتیکولی، شکل روزنه ها و توزیع موم روی کوتیکولی روی سطح روزنه ها بیشترین تنوع را نشان دادند. این صفات از دارای اهمیت تاکسونومیک هستند و می توان از آنها برای شناسایی گونه ها استفاده کرد. آنالیز چند متغیره برای داده های ریزریخت شناسی در روابط بین و درون گونه ای با استفاده از نرم افزار R مورد استفاده قرار گرفت. نتایج آنالیز خوشه ای و تجزیه مولفه های اصلی نشان داد که صفات ریزریخت شناسی از لحاظ تاکسونومیک مهم هستند و می توان از این صفات برای شناسایی گونه ها و تعیین مرز گونه ها استفاده کرد.
-
صفحات 207-219Oxalis L. جنسی با پراکندگی وسیع از خانواده Oxalidaceae است که 500 گونه دارد و گستردگی وتنوع زیادی در مناطق گرمسیری، به خصوص در برزیل، مکزیک و جنوب آفریقا دارد. در هند 10 گونه از آن حضور دارد. مطالعه حاضر به بررسی آناتومیکی ساقه دمبرگ، برگ و ریشه پنج گونه مختلف از جنس Oxalis می پردازد. گونه های انتخاب شده عبارتند از:O. corniculata, O. latifolia, O. pes-caprae, O. spiralis, and O. triangularisاز میان گونه ای بررسی شده، دو گونه بدون ساقه هستند. نمونه های جمع آوری شده با روش متداول مطالعات آناتومیکی بررسی شده اند.نتایج بررسی ها تفاوت های کم و بیش مفیدی را نشان داد که می تواند در تفکیک و شناسایی گونه ها مورد استفاده قرار گیرد. از میان صفات بررسی شده شاخص لایه زاینده ساقه (pericycle) یکی از مهمترین صفات تفکیک کننده به خصوص در گونه های ساقه دار است و همچنین تعداد سلولهای لایه پوست (cortex) و تعداد دستجات آوندی می تواند برای شناسایی گونه ها مورد استفاده قرار گیرد. هدف از این مطالعه بررسی ویژگی های داخلی گونه ها با تمرکز بر تفاوت های آناتومیکی آنهاست که می تواند در ارتباط با صفات مورفولوژیکی برای شناسایی و تفکیک گونه ها مورد استفاده قرار گیرد.
-
صفحات 220-233گیاهان دارویی منابع بسیار مهمی از ترکیبات فعال زیستی هستند و به عنوان داروهای ضروری برای بسیاری از مردم در سراسر جهان عمل می کنند. بسیاری از گونه ها علیرغم محبوبیت فزاینده خود به سرعت در حال ناپدید شدن هستند و تغییرات آب و هوایی این موضوع را بدتر می کند. در این مطالعه از مدل MaxEnt برای پیش بینی تاثیر تغییر اقلیم بر پراکنش Tetrataenium lasiopetalum در استان چهارمحال و بختیاری استفاده شد. مدل گردش عمومی CCSM4 و دو سناریوی اقلیمی 6.RCP2 و 5.RCP8 در دهه های 2050 و 2070 برای پیش بینی اثر بالقوه اقلیم بر پراکنش گونه موردمطالعه مورداستفاده قرار گرفت. بر اساس یافته های این پژوهش، عملکرد مدل برای پیش بینی عالی (AUC≥0.9) بوده است. متغیرهای محیطی کلیدی موثر بر پراکنش گونه عبارتند از اسیدیته (1/59%)، کربن آلی خاک (4/10%)، شیب (8/5%)، درصد شن (4/4%)، ارتفاع (4%) و بارش در مرطوب ترین ماه (Bio13) (%4). مدل MaxEnt پیش بینی می کند که کمتر از ده درصد از زیستگاه های مناسب بالقوه این گونه در مناطق حفاظت شده سازمان محیط زیست قرار دارند. انتظار می رود پراکنش پیش بینی شده این گونه در دهه 2050 افزایش یابد و در دهه 2070 به دلیل تغییرات آب و هوایی کاهش یابد. این مطالعه نخستین مطالعه ای است که از یک رویکرد مدل سازی پراکنش گونه ای برای پیش بینی زیستگاه های مناسب برای T. lasiopetalum استفاده می کند. نتایج به دست آمده اطلاعات ارزشمندی را برای حفاظت، مدیریت و تحقیقات بیشتر این گونه گیاهی ارزشمند در استان چهارمحال و بختیاری ارائه می دهد.
-
صفحات 234-253
رودخانه کشکان یکی از رودخانه های بزرگ در غرب ایران است و به عنوان یک مسیر آبی که عمدتا بیشتر برای کشاورزی و شرب استفاده می شود مورد توجه قرار می گیرد. بنابراین پایش دقیق بر کیفیت آب رودخانه ضروری است. اشکال تراتولوژیکی دیاتومه ها، همراه با دیگر شاخص های استرس زای اکولوژیکی، نقش مهمی در برنامه های پایش کیفیت آب در نظر گرفته می شوند. شناخت ارتباط بین عوامل محیطی و اشکال تراتولوژیک برای شاخص های دقیق کیفی آب حائز اهمیت است. مطالعه حاضر به منظور بررسی جوامع اشکال تراتولوژیکی دیاتومه ها در رودخانه کشکان و بررسی همبستگی آنها با فلزات سنگین با هدف آشکار کردن کیفیت آب رودخانه انجام شد. در این مطالعه 48 نمونه اپی پل و اپی لیت با در نظر گرفتن فعالیت های انسانی در طول رودخانه کشکان در فصل بهار سال 1398جمع آوری شد. سه تیپ از اشکال تراتولوژیکی دیاتومه ها شناسایی شد: تیپ اول براساس تغییرات والو، تیپ دوم بر اساس تغییرات استریا و تیپ سوم بر اساس ترکیب تغییرات. شایع ترین شکل تراتولوژیک در تغییر والو دیاتومه های Achnanthidium minutissimumو Diatoma moniliformis مشاهده شد. علاوه بر این، غلظت کادمیوم، آهن و کروم در رسوبات به عنوان متغیرهای زیست محیطی مهم مرتبط با افزایش غلظت بالای فلزات سنگین در رودخانه کشکان مشاهده شد. همچنین، تجزیه و تحلیل مولفه های اصلی (PCA) نشان داد که غلظت آهن، غلظت مس و غلظت کروم در رسوبات از عوامل کلیدی موثر بر ترکیب اشکال تراتولوژی دیاتومه ها است. بنابراین، اجرای برنامه مدیریت کیفیت آب برای ارتقای کیفیت آب رودخانه کشکان ضروری به نظر می رسد.
-
Pages 99-108
Polygala is a large genus within the Polygalaceae family. This study presents a comprehensive taxonomic revision of the genus Polygala in Armenia, based on detailed morphological studies of living and herbarium specimens. A new identification key for the genus Polygala in Armenia has been developed. A detailed description for each taxon including full synonymy, nomenclatural notes, intrageneric relationships, geographical distribution, characteristic habitats, flowering and fruiting periods, references to type specimens, and notes on the conservation status of some species according to IUCN is given. The name Polygala supina is presented for the first time as a priority name for the flora of Armenia. According to the presented revision, the genus Polygala in the flora of Armenia is represented by 13 species, 2 of which are endemic to the country. Polygala stoksiana and Polygala pruinosa are reporting for the first time in Armenia. In addition, new floristic regions have been identified for some species.
Keywords: Flora Of Armenia, Identification Key, Polygalaceae, Polygala, Species Distribution -
Pages 109-126The Hashtad Mountain, with an elevation of approximately 3770 m.a.s.l., is one of the highest peaks of the Zagros Mountains in the west of Isfahan province. The objective of the present work was to study the flora of this mountain across different altitudinal ranges. The results showed that Hashtad Mountain has a rich flora with a high plant diversity. A total of 212 taxa belonging to 39 families and 135 genera were identified. Asteraceae, represented by 27 species, was the largest family, followed by Fabaceae and Lamiaceae with 26 and 20 species, respectively. Astragalus, with 21 species, was identified as the largest genus. The region was dominated by hemicryptophytes (59%) and chamaephytes (13.7%) in terms of life form. In terms of geographical distribution, 65.5% of the identified species belong to the Irano-Turanian region. 63 species (29.7%) were endemic to Iran, with 21 species (9.9%) specifically endemic to the Zagros, highlighting the area's rich biodiversity. However, mining, road construction, and overgrazing are significant threats to the biodiversity of this area. Protection measures, including defining protected areas and regulating human activities, are necessary to conserve the biodiversity of Hashtad Mountain.Keywords: Biodiversity, Conservation, Endemism, Floristic Study, Isfahan
-
Pages 127-131Trifolium, with about 290 species worldwide, is a significant and the largest genus of legumes in Iran, after Astragalus and Onobrychis. The endemic rate of the genus Trifolium in Iran is low. Trifolium kurdistanicum and T. radicosum are the only endemic species, restricted to subalpine and alpine regions. This study aims to introduce T. retusum as a new record and report a rediscovery of T. sylvaticum for the Flora of Iran in Kurdistan Province. A detailed description, a distribution map, photographs, and an identification key for T. retusum from its annual related species in section Lotoidea are prepared.Keywords: Biodiversity, Kurdistan, Fabaceae, Lotoidea, New Record, Trifolium
-
Pages 132-138
Ferula huber-morathii (Apiaceae), is reported for the first time in the flora of Armenia, where it is found along the dry slopes of the Arpa River valley (Vayots Dzor province). It was previously known to be a rare Turkish endemic. Additionally, after data deficiency from the early 1970s, we report the re-discovery of two populations of F. glabrifolia in Armenia. Data on population dynamics and conservation status of both species in Armenia are provided, and a distribution map and images of the species are presented.
Keywords: Apiaceae, Ferula, Dorema, Conservation, New Record, Armenia, Vayots Dzor -
Pages 139-144Eremurus alberti is introduced as a new record for the flora of Iran from the Khorasan-e-Razavi Province in northeast Iran. It grows on marl hills and rocky slopes in arid or semiarid areas and distinctly differs from the other Iranian Eremurus species by its fleshy red petals. Its remarkable features, such as impressive rosette leaves, and eye-catching inflorescence during flowering and fruiting periods, make it a sought-after choice for ornamental purposes. This species is mainly distributed in Middle Asia and Afghanistan. A detailed description, pictures, and distribution map for the species are presented.Keywords: Asphodelaceae, Eremurus, New Record, Biodiversity, Kopet Dagh, Middle Asia
-
Pages 145-154This article presents the results of field studies (2021-2022) focusing on the diversity of the genus Iris in the Kuhitang botanical-geographical region of the Western Hissar district, as well as a critical study of specimens from the National Herbarium of Uzbekistan (TASH). Iris svetlanae a rare species listed in the Red Book of the Republic of Uzbekistan (2019) is recorded as an addition to the flora of Kuhitang Ridge. Moreover, expansion in the distribution ranges of endemics I. stolonifera and I. warleyensis of the Western Pamir-Alay are also recorded. All available data were organized in MS Excel database, and analyzed in the point-to-grid analysis tool of ArcGIS 10.6.1 software, using 5 × 5 km grid maps. The grid maps of the study show the distribution of Iris species.Keywords: Endemics, Grid Map, Iris, Kuhitang, New Record, Uzbekistan
-
Pages 155-172The systematic state of the genus Fritillaria at the subgeneric level has been the subject of long debate. The genus was classified into various subgenera ranging from two to ten in different morphological e.g., bulbs, style, nectaries, and capsule, Karyological, and molecular studies. In this study scanning electron microscopy imaging of the filament and anther was used to revise the systematics of the genus at the subgeneric level. Several quantitative and qualitative characteristics including filaments' morphology, length, color, ornaments, and anthers' length, color, and attachment were studied in 27 Fritillaria species. For the species under study, a clustering dendrogram was constructed based on these characters, and a phylogenetic tree was built using a phylogenetic backbone based on the botanical nomenclature of The Plant List in R software. The results showed some correspondence between the dendrogram and phylogenetic tree, indicating the relative usefulness of filament and anthers' ultrastructure characters in the systematics of Fritillaria at the subgeneric level. Moreover, both trees were correspondent in suggesting that the members of subgenus Fritillaria were not monophyletic, and a sister relationship between the subgenera Petilium and Theresia.Keywords: Fritillaria, Liliaceae, Filament, Anther, Classification, SEM
-
Pages 173-183Leaf trichomes are essential for plant physiology, defense mechanisms, and ecological interactions. In this research, we used scanning electron microscopy to examine the leaf trichomes of 11 species in the family Heliotropiaceae, including the representative species of the genera Euploca, Heliotropium, Ixorhea, and Myriopus. Six species from Heliotropium, three from Euploca, one from Ixorhea, and one from Myriopus were examined. Our detailed results revealed various trichome types, both glandular and non-glandular, across the studied species. The results demonstrated differences in trichome morphology, density, and distribution within and across the genera. The distribution of trichomes on the leaf surface of some species is dense and sparse in others. Also, leaf trichomes vary in size and both short and long types of trichomes were observed in some species. Most trichomes have decorations on their surface and variation can be seen in their shape. Furthermore, the distribution maps of the studied species were obtained and inferred with the trichome type. This study enhances our understanding of the anatomical diversity and ecological importance of leaf trichomes in the family, providing a basis for future studies in plant biology and ecology. Furthermore, the findings underscore trichomes' diversity and potential applications in taxonomic treatments.Keywords: Boraginales, Heliotropiaceae, Micromorphology, SEM, Trichome
-
Pages 184-206In this study, the micromorphological characteristics of the leaf epidermis of 14 species (28 samples) of the genus Saxifraga (Saxifragaceae) were examined with a scanning electron microscope (SEM). Leaf samples were examined on both abaxial and adaxial surfaces. Based on the results, micromorphological traits such as the presence or absence of simple and glandular hairs, the presence or absence of verruca and granules on the hair surface, the position of hairs relative to the epidermis, the shape of epidermal cells, the anticlinal wall, the outer periclinal layer, epidermal surface pattern, wax ornamentation on the cuticle, the shape of the stomata and the distribution of wax on the cuticle, and stomata showed the most diversity. The result showed that micromorphological characters are taxonomically informative and can be used to identify species. Multivariate analysis was used to estimate the potential contribution of micromorphology data to inter- and intraspecific relationships using R software. The cluster and principal component analysis results showed that leaf morphological characters are useful for determining species boundaries.Keywords: Epicuticular Wax, Trichome, Saxifraga, Scanning Electron Microscopy, Multivariate Analysis
-
Pages 207-219Oxalis L. is a widespread genus in the family Oxalidaceae, comprising 500 species, with notable species diversity in tropical regions such as Brazil, Mexico, and South Africa, and represented by ten species in India. The present study investigated the stem, petiole, leaf, and root anatomical features of five different species of the genus Oxalis. The taxa selected for the present study are O. corniculata, O. latifolia, O. pes-caprae, O. spiralis, and O. triangularis from South India. Out of these five species, two of them are acaulescent. The samples collected were studied anatomically using the conventional method. The results of anatomical studies showed small but significant differences that helped to differentiate these five species. Among these, the pericycle characteristics of the stem emerge as a crucial distinguishing feature, particularly for the caulescent species. The number of cells in the cortex and the number of vascular bundles can also be used to identify species. This study aims to examine the internal characteristics of the species, with a focus on identifying subtle anatomical variations that may be linked to the morphological differences.Keywords: Stem Anatomy, Petiole Anatomy, Leaf Anatomy, Root Anatomy, Oxalis, Oxalidaceae, South India
-
Pages 220-233Medicinal plants are crucial sources of bioactive compounds and serve as essential medicines for many people worldwide. Many species quickly disappear despite their growing popularity, and climate change worsens this issue. This study used the MaxEnt model to predict the impact of climate change on the distribution of Tetrataenium lasiopetalum in Chaharmahal and Bakhtiari province. The CCSM4 general circulation model and two climate scenarios, RCP2.6 and RCP8.5, for the 2050s and 2070s, were applied to predict the potential effects of climate on the species' distribution. According to the research findings, the model performed excellently in terms of prediction accuracy (AUC ≥ 0.9). The key environmental variables affecting species distribution were pH (59/1%), soil organic carbon (10/4%), slope (5/8%), sand (4/4%), altitude (4%), and precipitation of wettest month (Bio13) (4%). The MaxEnt model predicts that fewer than ten percent of potential suitable habitats of this species are located within environmental protection areas. The projected distribution of the species is expected to increase in the 2050s and decrease in the 2070s due to climate change. This study is the first to use a species distribution modeling approach to predict suitable habitats for T. lasiopetalum. The results offer valuable insights into the protection, management, and future research efforts needed to preserve this valuable species in Chaharmahal and Bakhtiari province.Keywords: Apiaceae, Conservation, Global Warming, Medicinal Plants, Migration, Species Distribution Modeling
-
Pages 234-253
The Kashkan River, situated in western Iran, is a significant waterway, primarily utilized for drinking water supply and agricultural purposes. Consequently, rigorous monitoring of the river’s water quality is imperative. Diatom’s teratological forms, and ecological stress indicators, play a crucial role in water quality assessment programs. Understanding the correlation between environmental factors and these teratological forms is crucial for accurate water quality indices. The primary objective of this study was to investigate the diatom teratological communities in the Kashkan River and explore their correlation with heavy metals, aiming to elucidate water quality dynamics. In spring 2019, 48 epipelic and epilithic samples were collected along the Kashkan River, considering the impact of anthropogenic activities on the river. Three distinct teratological forms were identified comprising type 1) deformities in valve outlines, type 2) deformities in striations, and type 3) mixed deformities. Notably, valve deformities in Achnanthidium minutissimum and Diatoma moniliformis were the most prevalent. Furthermore, the concentrations of Cd, Fe, and Cr in the sediments emerged as significant environmental variables associated with elevated heavy metal levels in the Kashkan River. Principal component analysis (PCA) highlighted that sedimentary Fe, Cu, and Cr concentrations were key factors influencing the composition of diatom teratological forms. Consequently, implementing a water quality management program is vital to enhance the overall water quality in the Kashkan River.
Keywords: Anthropogenic Activities, Freshwater Diatoms, Heavy Metals, Kashkan River, Teratology, Water Monitoring