فهرست مطالب
نشریه مدیریت توسعه و تحول
پیاپی 58 (پاییز 1403)
- تاریخ انتشار: 1403/10/02
- تعداد عناوین: 12
-
صفحات 1-8
بالندگی کارکنان، به عنوان یک عامل کلیدی در ارتقای عملکرد سازمانی، نقشی محوری در فعالیت های ماموران پلیس و ایفای نقش صحیح آنها در ماموریت های محوله دارد. از این رو هدف از این پژوهش طراحی مدل بالندگی کارکنان در تراز رضایت مردم در واحدهای اجرایی فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) است. در این راستا،. برای دستیابی به اهداف این پژوهش از روش توصیفی - پیمایشی استفاده شده است. بدین منظور با مرور اسنادی ادبیات حوزه بالندگی و تشکیل پنل نخبگان خبرگان مولفه های اساسی اثرگذار بر بالندگی سازمانی و تاثیر آن بر رضایت مردم استخراج گردیده و مورد اعتبار سنجی قرار گرفته است. سپس از طریق طراحی پرسش نامه و گردآوری داده های پژوهش با حجم نمونه 270 نفر مدل مفهومی پژوهش ارزیابی و تایید شد. پرسش نامه ها پس از تایید توسط خبرگان بین 270 نفر از مراجعین به ادارات پلیس توزیع گردید. در نهایت، بار عاملی تاثیر بالندگی پلیس بر عوامل درون و برون سازمانی که جزء رضایت مردم هستند با درنظرگرفتن متغیر میانجی ویژگی های پلیس بالاتر از 0.6 شد و در نتیجه مشخص شد که بالندگی پلیس بر رضایت مردم با درنظرگرفتن متغیر میانجی ویژگی های پلیس تاثیرگذار است.
کلیدواژگان: بالندگی سازمانی، رضایت مردم، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران -
صفحه 3
امروزه انتخاب شرکت های برون سپاری مناسب، یکی از مسایل مهم راهبردی در بین شرکت هایی است که به نحوی جهت تامین خدمات مورد نیاز خود به آن ها وابسته اند. هدف از انجام پژوهش حاضر انتخاب شرکت های برون سپاری مدیریت پروژه در صنعت نفت و گاز ایران می باشد. بدین منظور با مرور دقیق مبانی نظری و پیشینه پژوهش ابتدا به شناسایی ابعاد و مولفه های کلیدی برون سپاری مدیریت پروژه با تکنیک غربالگری فازی و نظرسنجی از 30 خبره این صنعت جهت شناخت آن ها استفاده شد. سپس با استفاده از روش بهترین - بدترین به وزن دهی و اولویت بندی ابعاد و مولفه های کلیدی پژوهش با استفاده از نظرسنجی از خبرگان و نرم افزار لینگو نسخه 18پرداخته شد. سپس با استفاده از تکنیک ویکور فازی به رتبه بندی شرکت های کاندید اخذ مدیریت پروژه های برون سپاری شرکت های زیرمجموعه نفت و گاز پرداخته شده است. نتایج حاصل از غربالگری فازی نشان داد، از 28 مولفه برون سپاری مدیریت پروژه به تعداد 20 مولفه تقلیل یافت که این مولفه ها از طریق بررسی روایی صوری، مجددا تایید و نهایی گردید. نتایج وزن دهی به ابعاد مورد بررسی با روش بهترین - بدترین نشان داد، بعد استراتژی، رتبه اول و ابعاد تکنولوژیک، مالی، انتخاب شریک برون سپاری و سازمانی، به ترتیب رتبه های دوم تا پنجم را کسب نمودند. مطابق نتایج حاصل از محاسبات VIKOR فازی از میان شرکت های مورد بررسی، شرکت B رتبه اول و شرکت های A و C به ترتیب رتبه های دوم و سوم را در خصوص اولویت اخذ پروژه های برون سپاری مدیریت پروژه در صنعت نفت و گاز کسب نمودند.
کلیدواژگان: برون سپاری، پروژه های نفت و گاز، مدیریت پروژه. -
صفحه 4
مساله زمان بندی و توالی جریان کارگاهی همواره مساله مهمی در تمامی صنایع و کارخانه ها می باشد که با ظهور الگو های مختلف تغییرات اساسی در آن رخ می دهد. این مقاله تلاش می کند مساله زمان بندی و تعیین توالی وظایف در سیستم های تولید با جریان کارگاهی را متناسب با مولفه های انقلاب صنعتی چهارم مورد بررسی و تحلیل قرار دهد. در ابتدا یک مدل برنامه ریزی ریاضی چند هدفه داده محور ارائه شد که به دنبال کمینه کردن زمان ساخت، تاخیر کلی و مصرف انرژی کلی می باشد. سپس، برای مقابله با عدم قطعیت، در این مطالعه از یک رویکرد بهینه سازی استوار داده محور برای نخستین بار در مسائل جریان کارگاهی استفاده شده است. پارامترهای مهم مدل با استفاده از الگوریتم های SARIMA و SVR برآورد شده و سپس مدل مساله با استفاده از چند الگوریتم فراابتکاری ترکیبی حل گردید. نوآوری اصلی این مقاله ارائه رویکرد بهینه سازی داده محور استوار و استفاده از الگوریتم SVR در برآورد پارامتر و بررسی تاثیر مولفه های انقلاب صنعتی چهارم بر بهینه سازی جریان کارگاهی می باشد. نتایج نشان داد که LP-GA-SA توسعه یافته بهترین عملکرد را بر اساس معیار کیفیت پاسخ ها در مسائل آزمایشی با اندازه های کوچک و بزرگ دارد. دو مساله اصلی که صنعت 4.0 بر جریان کارگاهی تاثیر مستقیم می گذارد ضریب یادگیری و نرخ زوال پذیری می باشد که طبق تحلیل حساسیت مشاهده می شود افزایش ضریب یادگیری که به دلیل استفاده از فناوری های صنعت 4.0 حاصل می شود موجب بهبود تمامی توابع هدف می شود. هم چنین اثر زوال پذیری را نیز حداقل کرده که مجددا موجب بهبود توابع هدف می گردد.
کلیدواژگان: توالی وظایف، جریان کارگاهی، زمان بندی، صنعت 4.0، مدل داده محور -
صفحه 5
پژوهش با عنوان ارایه الگوی سنجش شایستگی مدیران حرفه ای در دستگاه های دولتی با استفاده از روش توصیفی- پیمایشی انجام شده است. هدف پژوهش شناسایی مولفه های موثر در سنجش شایستگی مدیران حرفه ای در دستگاه های دولتی می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل ، مدیران دستگاه های دولتی ایران می باشد . حجم نمونه به روش طبقه ای نسبی از میان مدیران ستادی و مدیران عملیاتی سازمان های تامین اجتماعی و بهزیستی و نهاد کمیته امداد امام خمینی به روش طبقه ای نسبی از میان دو سطح از مدیران ، شامل مدیران ستادی و مدیران عملیاتی و برای تعیین حجم نمونه از طریق کوکران تعداد 384 نفر و از پرسشنامه جهت جمع آوری اطلاعات استفاده شده ،سنجش روایی بر اساس نظر متخصصان و برای سنجش پایایی از آلفای کرونباخ و برای تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss و برای تحلیل استنباطی داده ها از آزمون کولمو گروف-اسمیر نوف برای تعیین نرمال بودن داده ها و ازآزمون t مستقل و تحلیل واریانس یک راهه استفاده شده است .در نهایت طبق نتایج به دست آمده مشخص گردید دانش فردی مدیران با 803 /0 ، ویژگی فردی مدیران با 604/0 ، ارزش های مدیریتی مدیران با 600/0 و مهارت شخصی مدیران با 511/ 0 به ترتیب اولویت اول تا چهارم در سنجش شایستگی مدیران حرفه ای در دستگاه های دولتی کشور تاثیر گذار بوده اند .
کلیدواژگان: شایسته سالاری، بهره وری، نوآوری، اثر بخشی -
صفحه 6
پژوهش حاضر با هدف ارائه مدل بازاریابی دیجیتال مبتنی بر تبلیغات الکترونیکی انجام شده است. روش استفاده شده در پژوهش، کیفی و مبتنی بر راهبرد نظریه داده بنیاد است. برای جمع آوری داده ها از ابزار مصاحبه عمیق استفاده شده است. جامعه هدف خبرگان دانشگاهی ، مدیران و کارشناسان ارشد حوزه های گردشگری مشارکت داشتند، بوده اند با استفاده از نمونه گیری هدفمند پس از 15 مصاحبه عمیق، اشباع نظری حاصل شد.در رویکرد داده بنیاد در این پژوهش طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی بیانگر 31 مقوله کلی در قالب پارادیمی شامل شرایط علی، زمینه ای، مداخله گر، مقوله های محوری، راهبردها و پیامدها بوده است. .نتایج نشان داد که بازاریابی دیجیتال مبتنی بر تبلیغات الکترونیکی توسط شرایط علی (هویت بخشی بازاریابی دیجیتال در صنعت گردشگری ، ایجاد کمپین بازاریابی دیجیتال، ارتقا نفوذ فرهنگ گردشگری ، محیط دیجیتال و توسعه زیرساخت مورد نیاز)، زمینه ای (استراتژی تمرکز، برندسازی دیجیتال و پیاده سازی بازاریابی دیجیتال، پاسخگویی به نیازها و علائق در فضای دیجیتال و بهینه سازی فعالیت های دیجیتالی)، مداخله گر (بینش مشتریان، عوامل محیطی، قابلیت های تبلیغات دیجیتالی، انقلاب دیجیتالی، شفافیت قیمت، چالش های سازمانی)، مقوله های محوری (برندسازی مبتنی بر رفتار، رویکرد تعاملی و انتظارات مشتری از خدمات گردشگری) ، راهبردها (، ارتقای جایگاه یابی، ارتقای کانال های ارتباطی و ارزش آفرینی برای مشتریان از طریق تولید محتوا، تعامل و مشارکت مشتری مبتنی بر E-WOM؛ توسعه فناوری های دیجیتال و نوآوری دیجیتالی)و پیامدهای (افزایش سهم بازار؛ اثربخشی سازمانی، ارتقا و جایگاه برند (شرکت)، ارتقای ارزش ویژه برند الکترونیکی و توسعه کسب وکار دیجیتال) تحقق می یابد.
کلیدواژگان: بازاریابی دیجیتال، تبلیغات الکترونیکی، نظریه داده بنیاد -
صفحه 7
در این این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی است و با بهره گیری از مبانی نظری، پیشینه و مصاحبه نیمه ساختاریافته به استخراج مفاهیم پرداخته شد. از بعد کیفی، تیم مشارکت کننده متشکل از خبرگان دانشگاهی و مدیران متشکل از مدیران شرکت های سرمایه گذاری خطرپذیر، صندوق های جسورانه و تامین سرمایه ، شتاب دهنده ها و فرشتگان سرمایه گذاری و براساس معیارهای تجربه، دانش کافی و سابقه پژوهشی با روش نمونه برداری هدفمند به شیوه گلوله برفی به تعداد 10 نفر انتخاب شدند. یافته ها نشان داد در بخش اقتصادی پایدار از طریق سرمایه گذاری مخاطره پذیر مقولات ریسک پذیری سرمایه گذاری مخاطره پذیر، مدیریت نقدینگی سرمایه گذاری مخاطره پذیر، بازده سرمایه گذاری مخاطره پذیر، ارزش گذاری سهام، رقابت پذیری، مشارکت اقتصادی، انعطاف پذیری مالی، بهبود محیط کسب وکار و افزایش کمیت یا کیفیت نیروی کار شناسایی شد و در بخش اجتماعی پایدار از طریق سرمایه گذاری مخاطره پذیر مقولات مشارکت اجتماعی، روابط اجتماعی، شفافیت اطلاعاتی، امکانات آموزشی، امکانات رفاهی و دغدغه زیست محیطی شناسایی شد. اولویت بندی ابعاد اقتصادی اجتماعی پایدار از طریق سرمایه گذاری مخاطره پذیر نشان داد مشارکت اجتماعی با وزن نهایی 0.079 در اولویت اول، روابط اجتماعی با وزن نهایی 0.057 در اولویت دوم، افزایش کمیت یا کیفیت نیروی کار با وزن نهایی 0.038 در اولویت سوم قرار دارد. نتایج حاصل از برازش الگو نشان داد کلیه مقوله های شناسایی شده در حالت تاییدی قرار گرفتند.
کلیدواژگان: اقتصادی اجتماعی پایدار، سرمایه گذاری مخاطره پذیر، مسئولیت پذیری اجتماعی شرکتی. -
صفحات 9-22
با تغییر رویکرد نظام بودجه ریزی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از سنتی به بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد امکان پرداخت مبتنی بر عملکرد که پیش از این بصورت ثابت و متناسب با پست سازمانی بود،در قالب کارایی و اثربخشی فراهم گردید اما هدف غایی از بکارگیری شیوه پرداخت مبتنی بر عملکرد یعنی افزایش بهره وری نیروی انسانی محقق نشد.در این پژوهش با بررسی ادبیات تحقیق و انجام مصاحبه های اکتشافی با 15 نفر از خبرگان و متخصصان منابع انسانی، الزامات طراحی و پیاده سازی مدل پرداخت مبتنی بر عملکرد براساس رویکرد ساختاری تفسیری و با بهره گیری از روش تحلیل تم و با روش تجزیه و تحلیل MICMAC و ماتریس قدرت نفوذ و وابستگی تحلیل شد. مبتنی بر یافته ها6 مولفه آمادگی سازمان ، تعامل و ارتباط موثر، رویه های شفاف ، طراحی سیستم منصفانه ،رویه های قانونی و رویه های مستند بعنوان الزامات پرداخت مبتنی برعملکرد شناسایی شد. براساس ترسیم مدل شبکه تعاملات میان مولفه ها 4 سطح از مولفه ها، مولفه آمادگی سازمان در سطح چهارم بعنوان یکی از الزامات و عوامل ثبات و پایداری مالی، سبک مدیریتی مشارکتی و ساختار سازمانی چابک و انعطاف پذیر بعنوان تم های این مولفه شناسایی شد. مولفه تعامل و ارتباط موثر با قدرت نفوذ و هدایت بالا با بیشترین اثرگذاری و کمترین تاثیرپذیری با تم های اطلاع رسانی فرایندها، بازخوردگیری از تجربه کارکنان، وجود رابطان برنامه و برگزاری جلسه بازخوردگیری شناسایی شد. 2مولفه رویه های قانونی و مستند بعنوان مولفه های پویا در مدل شناسایی شد. مولفه طراحی سیستم منصفانه در سطح 1 مدل شبکه تعاملات شناسایی شد.
کلیدواژگان: رداخت مبتنی بر عملکرد، وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات، شناسایی الزامات طراحی مدل، مدلسازی ساختاری تفسیری -
صفحات 23-39
مدیریت کارا و اثربخش روابط مشتریان، باعث افزایش رضایت و حفظ مشتریان می شود. مدیریت ارتباط با مشتری، به سازمان ها در ارزیابی سودآوری و وفاداری مشتریان به کمک معیارهایی مانند خریدهای تکراری، پول خرج شده و دوام پذیری، کمک می نماید. هدف اصلی این پژوهش مدل سازی پویای ارتباط با مشتریان و تحلیل دینامیکی این مدل بوده است. تحقیق حاضر از حیث هدف کاربردی و از حیث روش پیمایشی با رویکرد توسعه مدل است. بازه زمانی تحقیق پنج سال (1396-1400) است. برای این منظور، اطلاعات شاخص های 33 عامل موثر بر مزیت رقابتی در بانک تجارت وارد مدل های میانگین گیری بیزین (BMA)، مدل میانگین متحرک پویا با پارامترهای قابل تغییر طی زمان (TVP-DMA) ومدل گزینشی پویا با پارامترهای قابل تغییر طی زمان (TVP-DMS) شد. بر اساس میزان خطا، مدل BMA از بالاترین دقت برخوردار بود. پس از برآورد مدل، 8 متغیر اصلی شناسایی گردید. که عبارت از: مانده حساب بلند مدت؛ میزان استفاده از موبایل بانک؛ میزان استفاده از اینترنت بانک؛ مشتریان حقیقی؛ مشتریان حقوقی؛ ویژه یا عادی بودن مشتری؛ نوع شغل و تحصیلات. این 8 متغیر اصلی شناسایی شده در مدل پویا وارد گردیده و پس از آن مدل بر اساس آزمون های کفایت مرز، ارزیابی ساختار، خطای یکپارچگی و تحلیل حساسیت اعتبار سنجی گردید.
کلیدواژگان: مدیریت ارتباط با مشتریان، مدل سازی پویا، سیستم دینامیک -
صفحات 41-54هدف
در حال حاضر توسعه سریع فناوری دیجیتال توجه زیادی را از سوی محققان، رسانه ها و سیاست گذاران به خود جلب کرده است هدف از این پژوهش شناخت و درک تجارب خبرگان در زمینه ارائه الگوی راهبری شرکت در عصر فناوری اطلاعات می باشد.
روشدر این پژوهش به صورت پرسشنامه ای به تعداد 88 عدد پرسشنامه توسط خبرگان نظیر اعضای کمیته حسابرسی، مدیر حسابرسی داخلی، اعضای هیئت مدیره و مدیران مالی که فعالیت حرفه ای در راهبری شرکتی داشته اند، پاسخ داده شد.
یافته هانتایج به دست آمده نشان می دهد که عوامل افزایش تخصص و به روزرسانی، کنترل های اداری و مراکز مسئولیت، حسابرسی مستقل و داخلی، کنترل های داخلی، کنترل مدیریت عملکرد، نظام جبران خدمات، نظام انگیزشی، نظام پاداش، نظام ارزیابی عملکرد، سازمان های شبکه ای مجازی و بدون مرز، کنترل رسانه ای، کنترل سیستم قانونی، کنترل ذی نفعان، کنترل بازار و افزایش اثربخشی و کارایی ابعاد تشکیل دهنده الگوی راهبری شرکتی مطلوب در عصر فناوری اطلاعات می باشند.
نتیجه گیریبرای بهبود و ارائه اطلاعات بهتر باید با فناوری همسو شد و مسلما توسعه فناوری و همچنین شناخت و استفاده درست از آن می تواند در اثربخشی حاکمیت شرکتی موثر باشد.
کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، راهبری شرکتی، کارایی و اثر بخشی -
صفحات 55-65
چکیده این پژوهش باهدف طراحی مدل افشاگری سازمانی در سازمان های دولتی به انجام رسید. این پژوهش ازلحاظ هدف کاربردی، ازلحاظ رویکرد، توسعه ای، و ازلحاظ نحوه تجزیه وتحلیل داده ها، آمیخته (کیفی-کمی) می باشد. در فاز کیفی پژوهش، گروهی از خبرگان شامل اساتید دانشگاهی، مدیران ارشد سازمان های دولتی و مشاورین مجرب منابع انسانی و مدیریت دولتی به عنوان جامعه آماری در نظر گرفته شدند. در این فاز با استفاده از روش نمونه گیری نظری، 10 نفر از خبرگان انتخاب و مورد مصاحبه عمیق قرار گرفتند. در فاز کمی نیز، کلیه مدیران ارشد و میانی سازمان های دولتی استان کرمانشاه به عنوان جامعه در نظر گرفته شدند و از میان آن ها، 210 نفر براساس روش نمونه گیری تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار اصلی جمع آوری داده ها در فاز کیفی تحقیق، مصاحبه های عمیق و غیر ساختاریافته با خبرگان بود. در فاز کمی تحقیق نیز، از پرسشنامه ای بسته و محقق ساز مشتمل بر 30 گویه به عنوان ابزار اصلی جمع آوری داده ها استفاده شد. در فاز کیفی تحقیق، داده های حاصل از پرسشنامه بر اساس روش تحلیل تم مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. در فاز کمی تحقیق، جهت انجام تجزیه وتحلیل های توصیفی و استنباطی، از نرم افزارهای SPSS و smart-PLS استفاده شد. سرانجام، نتایج تحقیق منجر به طراحی مدل افشاگری سازمانی در سازمان های دولتی شد و روابط فرضی و ساختار کامل مدل در یک جامعه وسیع مورد آزمون و تایید قرار گرفتند. بر اساس یافته های تحقیق، الگوی پیشنهادی سه دسته عوامل را در خود جای می دهد که عبارت اند از: عوامل علی ؛ عوامل میانجی ؛ و نهایتا عوامل پیامدی.
کلیدواژگان: افشاگری، سازمان های دولتی، تحلیل تم -
صفحات 67-77
امروزه، هر جامعه و کشوری درپی دستیابی به رشد و توسعه می باشد، تا بتواند به جایگاه برتری نسبت به دیگر جوامع قرار گیرد. توسعه پایدار به عنوان یک متغیر جامع تمامی ابعاد رشد را در بر می گیرد که هر جامعه ای با توجه به امکانات و وضعیت خود به دنبال دستیابی به آن می باشد. هدف از این پژوهش ارائه مدلی جهت پیشیبرد خط مشی های توسعه پایدار بر مبنای موفقیت های جزئی در ایران است؛ روش پژوهش برحسب هدف، کاربردی و براساس ماهیت، توصیفی- پیمایشی است. مشارکت کنندگان در این پژوهش شامل10 نفر از متخصصان و خبرگان تاثیرگذار در اجرای خط مشی بودند که نمونه گیری به صورت هدفمند و تا رسیدن به اشباع نظری ادامه پیدا کرد. پژوهش حاضر با رویکرد کیفی و با استفاده از روش داده بنیاد کلاسیک صورت گرفته است. ابزار گردآوری دادهها مصاحبه بود که پس از جمع آوری داده ها، با استفاده از رویکرد ظاهرشونده (گلیزری) نظریه داده بنیاد کلاسیک کدگذاری و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که عوامل مختلفی جهت پیشبرد خط مشی های توسعه پایدار اثرگذار هستند. اما با توجه به مفهوم جدید موفقیت های جزئی و مفهوم توسعه پایدار و کدگذاری های صورت گرفته شش عامل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، استراتژیکی، زیست محیطی و سازمانی بعنوان عوامل پیشبرد خط مشی های توسعه پایدار بر مبنای موفقیت های جزئی در ایران شناسایی شدند و در برگیرنده 18 زیر شاخص بودند که کشور ایران جهت پیشبرد و دستیابی به توسعه پایدار به این عوامل توجه ویژه ای داشته اند. باید توجه نمود که کشورهای در حال توسعه و از جمله کشور ایران به این شاخص ها بعنوان شاخص های تدوین خط مشی توسعه پایدار توجه نمایند تا بتوانند در عرصه جهان به این مهم دست یابند.
کلیدواژگان: خط مشی، توسعه پایدار، موفقیت های جزئی، داده بنیاد. -
صفحات 79-90
پژوهش حاضر با هدف ارائه شاخص های فرهنگ معنویت دینی و اخلاق حرفه ای سرمایه انسانی با رویکرد تحول و توسعه منابع انسانی در سازمان (مورد مطالعه سازمان شهر داری تهران) صورت گرفته است. روش تحقیق از نوع کیفی براساس نظریه داده بنیاد است.در بخش تحلیل محتوی مقاله ها 160 مقاله گردآوری شد که 80 مقاله داخلی(از سال 1398 تا 1401) و خارجی (2018 تا 2022) دسته بندی شد، روش تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کیفی با استفاده از کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی بود شاخص های اساسی استخراج شد .سوال های مصاحبه زیر نظر کمیته علمی طراحی و بصورت مصاحبه نیمه ساختار یافته طراحی شد.جامعه آماری مدیران و معاونان ذیربط در شهرداری تهران بودند که با به کارگیری روش نمونه گیری هدفمند به روش گلوله برفی 30 نفر آنها به عنوان نمونه تا اشباع نظری انتخاب شدند. نتایج پژوهش حاضر منجر به شناسایی و 6 کد انتخابی شدو 18کد 275 کد باز قرار گرفت.شاخص اصلی شامل هویت معنویت دینی فردی شامل زیر مولفه های،استقرار معنویت سازمانی،اخلاق حرفه ای فردی ،استقرار اخلاق حرفه ای سازمانی ،مدیریت منابع انسانی سازمان و سبک رهبری سازمانی بود. در دور دوم پرسشنامه ای با لطف لیکرت برای 30 نفز از خبرگان ارسال شد تا ضریب توافق هریک از مولفه ها مشخص شود که در این پژوهش با استفاده از آمون ضریب کندال w و مقایسه میانگین و میزان توافق دو گروه خبرگان بالاتر از 80/0 درصد بود .
کلیدواژگان: تحول و توسعه، مدیریت منابع انسانی، فرهنگ معنویت دینی، اخلاق حرفه ای
-
Pages 1-8
The growth of employees, as a key factor in improving organizational performance, has a central role in the activities of police officers and their correct role in assigned missions. Therefore, the purpose of this research is to design a model of employee growth in the level of people's satisfaction in the executive units of the General Police Command of the Islamic Republic of Iran (Faraja).In this regard, To achieve the goals of this research, a descriptive-survey method has been used. For this purpose, by reviewing the literature of the growth field and forming an elite panel of experts, the basic components affecting organizational growth and its effect on people's satisfaction have been extracted and validated.Then, through questionnaire design and research data collection with a sample size of 270 people, the conceptual model of the research was evaluated and confirmed. Questionnaires after being verified by experts were distributed among 270 clients to police departments. Finally, the factor load of the effect of police growth on internal and external organizational factors that are part of people's satisfaction by considering the mediating variable of police characteristics was higher than 0.6, and as a result, it was found that police growth has an effect on people's satisfaction by considering the mediating variable of police characteristics
Keywords: Organizational Growth, People's Satisfaction, Iran's Police Force -
Page 3
Nowadays, selecting suitable outsourcing companies is one of the strategic issues among companies that are somehow dependent on them to provide the required services. The aim of the present research is to select project management outsourcing companies in the oil and gas industry in Iran. To achieve this goal, a comprehensive review of theoretical foundations and research background was conducted. Initially, the key dimensions and components of project management outsourcing were identified using fuzzy screening and survey techniques with the input of 30 industry experts. Subsequently, the best-worst method was employed to prioritize and weigh the key dimensions and components through expert surveys and Linguo software version 18. Using fuzzy VIKOR technique, the candidate companies for outsourcing project management in the subsidiaries of the oil and gas industry were then ranked. The results of fuzzy screening showed a reduction from 28 to 20 project management outsourcing components, which were further validated and finalized through formal content analysis. The weighting results using the best-worst method revealed that the strategic dimension ranked first, while technological, financial, outsourcing partner selection, and organizational dimensions secured the second to fifth positions, respectively. According to the VIKOR fuzzy calculations, among the examined companies, Company B obtained the first rank, and Companies A and C secured the second and third positions, respectively, in terms of prioritizing outsourcing project management in the oil and gas industry.
Keywords: Outsourcing, Oil, Gas Projects, Project Management -
Page 4
The issue of scheduling flow shop is always an important issue in all industries and factories, which undergoes fundamental changes with the emergence of different paradigms. This article aimed to analyze the problem of scheduling and determining the sequence of tasks in production systems with flow shop according to the components of the industry4.0. For this purpose, a data-driven model and its integration with meta-heuristic hybrid algorithms are presented to solve the problem. In the first step the problem model is designed and to deal with uncertainty the data-driven robust optimization approach has been used for the first time in flow shop problems. The important parameters of the model were estimated using SARIMA and SVR algorithms, and then the problem model was solved using hybrid algorithms, and the findings showed that LP-GA-SA algorithm has the best performance. The main innovation of this article is to present a data-driven optimization approach and use the SVR algorithm in parameter estimation and investigate the impact of industry4.0 on flow shop optimization. The findings show that the use of robotics and AI from Industry 4.0 in the flow shop will improve the execution time and costs in the long run. The two main issues that Industry 4.0 directly affects the workshop flow are the learning coefficient and the deterioration rate. The increase in the learning coefficient that is obtained due to the use of Industry 4.0 technologies improves all the target functions. It also minimizes the deterioration effect, which again improves the target functions.
Keywords: Flow Shop, Sequence, Scheduling, Data-Driven Model, Industry 4.0 -
Page 5
The research has been carried out with the title of providing a model for assessing the competence of professional managers in government agencies using a descriptive-survey method. The purpose of the research is to identify the effective components in measuring the competence of professional managers in government agencies. The statistical population of the research includes managers of Iranian government agencies. The sample size is based on a relative stratified method from among the staff managers and operational managers of social security and welfare organizations and the Imam Khomeini Relief Committee institution. Through Cochran, there were 384 people and a questionnaire was used to collect information, validity measurement was based on the opinion of experts, and Cronbach's alpha was used to measure reliability, and data analysis was done using spss software, and Colmogrove test was used for inferential analysis of data. Smirnoff was used to determine the normality of the data and independent t-test and one-way analysis of variance were used. Finally, according to the obtained results, the individual knowledge of managers was determined with 0.803, the individual characteristics of managers with 0.604, and the managerial values of managers. with 0.600 and the personal skill of managers with 0.511 respectively, the first to fourth priorities have been effective in measuring the competence of professional managers in the country's government institutions.
Keywords: Meritocracy, Productivity, Innovation, Effectiveness -
Page 6
The current research was done with the aim of presenting a digital marketing model based on electronic advertising. The method used in the research is qualitative and based on the strategy of database theory. In-depth interview tool was used to collect data. The target community of academic experts, managers and senior experts in the fields of tourism participated, and by using purposeful sampling after 15 in-depth interviews, theoretical saturation was achieved. A selection of 31 general categories in a paradigmatic format including causal, contextual, intervening conditions, central categories, strategies and consequences has been selected. The results showed that digital marketing based on electronic advertising by causal conditions (Identification of digital marketing in the tourism industry, creating a digital marketing campaign, promoting the influence of tourism culture, digital environment and developing the required infrastructure), contextual (Focus strategy, digital branding and digital marketing implementation, responding to needs and interests in the digital space and optimizing digital activities), interventionist (Customer insight, environmental factors, digital advertising capabilities, digital revolution, price transparency, organizational challenges), core categories (Branding based on behavior, interactive approach and customer expectations from tourism services), Strategies (Improve positioning, promotion of communication channels and value creation for customers through content production, interaction and customer participation based on E-WOM; Development of digital technologies and digital innovation) and consequences (increasing market share; organizational effectiveness, promoting and positioning the brand (company), enhancing the special value of the electronic brand and developing digital business) are realized.
Keywords: Digital Marketing, Electronic Advertising, Foundation Data Theory -
Page 7
In this, this research is practical in terms of purpose, and concepts were extracted by using theoretical foundations, background and semi-structured interview. From the qualitative aspect, the participating team consisting of academic experts and managers consisting of managers of venture capital companies, venture funds and capital supply, accelerators and investment angels and based on the criteria of experience, sufficient knowledge and research history with a purposeful sampling method in the snowball method in the number of 10 people were chosen. The findings showed that in the sustainable economic sector through venture investment, the categories of venture investment risk acceptance, venture investment liquidity management, venture investment returns, stock valuation, competitiveness, economic participation, financial flexibility, improving the business environment and increasing the quantity or quality of the workforce were identified. The sustainable social sector was identified through risky investment in the categories of social participation, social relations, information transparency, educational facilities, welfare facilities and environmental concerns. The prioritization of sustainable socio-economic dimensions through venture capital showed that social participation with a final weight of 0.079 is in the first priority, social relations with a final weight of 0.057 is in the second priority, increasing the quantity or quality of the workforce with a final weight of 0.038 is in the third priority. The results of model fitting showed that all identified categories were confirmed.
Keywords: Sustainable Social Economy, Venture Capital, Corporate Social Responsibility -
Pages 9-22
By changing the approach of the budgeting system in the Ministry of ICT to the performance-based budgeting approach, the possibility of performance-based payment, was provided. Despite the use of this method, the goal of using was not achieved. This research by interviews with 15 experts and specialists in the field of human resources,and based on the interpretive structural approach and using the theme analysis method and the MICMAC the requirements for the design and implementation of the performance-based payment model was analyzed. Based on the research findings, 6 components of "organization readiness", "effective interaction and communication", "transparent procedures", "fair system design", "legal procedures" and "documented procedures" were identified as performance-based payment requirements. Based on the drawing of the interaction network model between the components of 4 levels of components, the organizational readiness component at the fourth level was identified as one of the requirements and factors of financial stability and stability, collaborative management style and agile and flexible organizational structure as the themes of this component. The component of effective interaction and communication with high influence and leadership was identified as the most effective and the least affected of other components with the themes of informing the processes, getting feedback from the experience of employees, the existence of program liaisons and holding feedback meetings. 2 components of legal and documented procedures were identified as dynamic components in the model. The components of fair system design and transparent procedures had the most dependence and the least effect on other components.
Keywords: Performance Related Payment, Ministry Of Communications, Information Technology, Identification Of Model Design Requirements, Interpretive Structural Modeling -
Pages 23-39
Efficient and effective customer relationship management increases customer satisfaction and retention. Customer relationship management helps organizations evaluate profitability and customer loyalty using criteria such as repeat purchases, money spent, and durability. The main goal of this research was the dynamic modeling of communication with customers and the dynamic analysis of this model. The current research is applied in terms of purpose and in terms of survey method with model development approach. The time frame of the research is five years (2017-2021). For this purpose, information on the indices of 33 factors affecting competitive advantage in Tejarat Bank were entered into Bayesian averaging models (BMA), dynamic moving average model with parameters that can be changed over time (TVP-DMA) and dynamic selection model with parameters that can be changed over time (TVP). -DMS) Based on the error rate, the BMA model had the highest accuracy. After estimating the model, 8 main variables were identified. which consists of: long-term account balance; the amount of use of mobile bank; the amount of internet bank usage; real customers; legal clients; special or normality of the customer; Type of job and education. These 8 main identified variables were entered into the dynamic model and then the model was validated based on boundary adequacy tests, structure evaluation, integration error and sensitivity analysis.
Keywords: Customer Relationship Management (CRM), Dynamic Modeling, Dynamic System -
Pages 41-54Purpose
Currently, the rapid development of digital technology has attracted a lot of attention from researchers, media and policy makers, The purpose of this research is to know and understand the experiences of experts in the field of presenting the corporate governance model in the age of information technology.
MethodIn this research, 88 questionnaires were answered by experts such as members of the audit committee, internal audit manager, board members and financial managers who had professional activities in corporate governance.
FindingsThe obtained results show that the factors of increasing expertise and updating, administrative controls and responsibility centers, independent and internal audit, internal controls, performance management control, service compensation system, incentive system, reward system, performance evaluation system, virtual network organizations and Without borders, media control, legal system control, stakeholder control, market control, and increasing effectiveness and efficiency are the dimensions that constitute the ideal corporate governance model in the age of information technology.
The resultTo improve and provide better information, it should be aligned with technology, and certainly the development of technology, as well as knowing and using it correctly, can be effective in the effectiveness of corporate governance.
Keywords: Information Technology, Corporate Governance, Efficiency, Effectiveness -
Pages 55-65
s.Abstract This research was done with the aim of designing an organizational disclosure model in government organizations. This research is developmental in terms of practical purpose, in terms of approach, and mixed (qualitative-quantitative) in terms of data analysis. In the qualitative phase of the research, using the theoretical sampling method, 10 experts were selected as the statistical population and subjected to in-depth interviews. In the quantitative phase, all senior and middle managers of government organizations in Kermanshah province were considered as the population, and 210 people were selected as a statistical sample based on random sampling. The main tool of data collection in the qualitative phase of the research was in-depth and unstructured interviews with experts. In the quantitative phase of the research, a closed and researcher-made questionnaire consisting of 30 items was used as the main tool for data collection. In the qualitative phase of the research, the data obtained from the questionnaire were analyzed based on the theme analysis method. In the quantitative phase of the research, SPSS and smart-PLS software were used to perform descriptive and inferential analyses. Finally, the results of the research led to the design of the organizational disclosure model in government organizations, and the hypothetical relationships and the complete structure of the model were tested and verified in a large society.Based on the research findings, the proposed model includes three categories of factors, which are: causal factors; mediating factors; And finally, consequential factors.
Keywords: Whistle-Blowing, Government Agencies, Theme Analysis -
Pages 67-77
Today, societies and countries strive for growth and development to achieve superiority over others. Sustainable development encompasses all aspects of growth that each society aims to realize based on its resources and circumstances. This research aims to create a model for advancing sustainable development policies in Iran, drawing from partial successes. The study employs an applied research method with a descriptive-survey approach. It involved ten influential specialists in policy implementation, with sampling continuing until theoretical saturation was reached. Utilizing a qualitative approach and classical grounded theory, data was collected through interviews, which were then coded and analyzed using the emergent (Glaser) method. The findings indicate that multiple factors influence the promotion of sustainable development policies. Based on the new concept of partial successes and extensive coding, six key factors—economic, social, cultural, strategic, environmental, and organizational—were identified, along with 18 sub-indicators. Iran has prioritized these factors to advance sustainable development. Developing countries, including Iran, consider these indicators crucial for formulating sustainable development policies to achieve this significant global objective.
Keywords: Policy, Sustainable Development, Small Wins -
Pages 79-90
The current research was carried out with the aim of presenting indicators of culture, religious spirituality and professional ethics of human capital with the approach of transformation and development of human resources in the organization (the case study of Tehran Municipality Organization). The qualitative research method is based on the foundation's data theory. In the content analysis section of the articles, 160 articles were collected, 80 of which were classified as domestic (from 2018 to 2018) and foreign (2018 to 2022). The qualitative part was using open coding, central coding and selective coding, the basic indicators were extracted. The interview questions were designed under the supervision of the scientific committee and designed as a semi-structured interview. Using the purposeful snowball sampling method, 30 of them were selected as a sample until theoretical saturation. The results of the current research led to the identification of 6 codes and 18 codes out of 275 were open codes. The main index includes the identity of individual religious spirituality, including sub-components, establishment of organizational spirituality, individual professional ethics, establishment of organizational professional ethics, organization's human resources management and leadership style. It was an organization. In the second round, a Likert questionnaire was sent to 30 experts in order to determine the agreement coefficient of each component, which in this research was using Kendall coefficient w and comparing the average and the agreement of two groups of experts above 0.80%. Was .
Keywords: Transformation, Development, Human Resources Management, Culture Of Religious Spirituality, Professional Ethics