فهرست مطالب

مطالعات فرهنگی و ارتباطات - پیاپی 75 (تابستان 1403)

فصلنامه مطالعات فرهنگی و ارتباطات
پیاپی 75 (تابستان 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/06/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سید نورالدین رضوی زاده* صفحات 11-34

    خبر تلویزیونی از دو بعد فرم و محتوا تشکیل شده است. فارغ از محتوا، فرم خبر تلویزیونی از عناصر مهم در جذب مخاطبان است. پرسش اصلی این تحقیق این است که شبکه های تلویزیونی فارسی زبان از چه مدل هایی برای تولید و ارائه خبر به مخاطبان خود استفاده می کنند؟ در این پژوهش سبک های ارائه خبر در بخش خبری " 60 دقیقه" در بی بی سی فارسی و بخش خبری "اتاق خبر" در شبکه "من و تو" مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها نشان می دهند در بخش خبری «اتاق خبر» «شبکه تلویزیونی من و تو» از مدلی که می توان عامه پسند نامید استفاده می شود. این پلتفورم بر وجوه پاتوس در رتوریک خبر مبتنی است و تلاش دارد تا احساسات بینندگان را تحت تاثیر قرار دهد. در «برنامه شصت دقیقه» شبکه تلویزیونی بی بی سی فارسی، عمدتا «مدل تحلیلی» مورد استفاده قرار می گیرد. که برای پرورش اخبار از گزارشهای خبری و مصاحبه با شخصیت های متخصص و یا دانشگاهی و یا کارشناسان و مدیران سازمان های جهانی و به طور کلی افراد شناخته شده و معتبر استفاده می کند. از سوی دیگر به نظر می رسد اتاق خبر شبکه من و تو در اجرای خبر از تلفیقی از عناصر اجرای تجاری و نمایشی استفاده می کند در حالیکه برنامه شصت دقیق تلاش دارد تا تلفیقی از سبک های مختلف (اخلاقی، تجاری و نمایشی) را در دستور کار خود قرار دهد.

    کلیدواژگان: خبر، خبر تلویزیونی، سبک اجرای خبر
  • امیر صفری* صفحات 35-54

    در این نوشتار قصد داریم حضور دو لایه زمانی را در مفهوم انقلاب در ایران بکاویم. این «همزمانی افق های نا همزمان»، لایه های متفاوت زمانی را ممکن کرد و در نهایت چیرگی و برتری یکی بر دیگری، تغییرات و دگرگونی های عظیمی را در مفهوم انقلاب در ایران به وجود آورد. انقلاب ایران، که داستانی نو در اذهان ایرانیان بود، ابتدا انقلابی سیاسی بود: انقلابی ضداستبدادی که هدف عمده آن برقراری آزادی بود. این انقلاب اما به سرعت به انقلابی اجتماعی تبدیل شد و لایه زمانی آن نیز تغییر کرد. آرمان آزادی، جای خود را به آرمان عدالت اجتماعی داد و امر اجتماعی بر امر سیاسی غلبه یافت. این دگرگونی معنایی و جابجایی مفهومی، لاجرم افق زمانی انقلاب را نیز تغییر داد. هدفی که در ابتدا دست یافتنی به نظر می رسید، به آینده ای دوردست حواله داده شد. انقلابی که هدف آن قابل تحقق می نمود، لاجرم به انقلابی جاودان و ابدی تبدیل شد. انقلاب جاودان باید تا محقق شدن آرمان امر اجتماعی ادامه پیدا کند.

    کلیدواژگان: انقلاب سیاسی، انقلاب اجتماعی، آرنت، همزمانی ناهمزمان
  • مهدی سلیمانیه* صفحات 55-82
    ظهور و افول تیپ های اجتماعی، یکی از معرف های تحولات جوامع است. ظهور تیپی جدید با عنوان «آخوندهای مصدقی» در دهه های بیست و سی شمسی، از جمله ی همین معرف هاست. تیپی از حوزویان که نماد تلاش جامعه ی پسامشروطه ی ایران برای برقراری تعدال میان دین و دنیا و دینداری و توسعه بودند. نظیر همین تلاش برای رسیدن به نسبتی متعادل از دینداری و توسعه، در دوره ی زمانی مشابه در امریکای لاتین اتفاق می افتد. ثمره ی این وضعیت، ظهور تیپی جدید با عنوان باورمندان به «الهیات رهایی بخش» در میان کشیشان مسیحی است. در این متن تلاش شده است تا از خلال مقایسه ای میان این دو تیپ، نوع نقش آفرینی آن ها در جوامع خود به خصوص با تمرکز بر نسبت دین و مسائل اجتماعی بررسی شود. یافته های این پژوهش نشان از هشت شباهت و پنج تفاوت قابل تامل در زمینه های شکلگیری و ویژگی های عملکردی این دو تیپ است. می توان ادعا کرد که شکلگیری تیپ متالهان «الهیات رهایی بخش» در امریکای لاتین، با مسائلی تا حدی مشابه با جامعه ایران، چه از منظر جایگاه دین در جامعه و چه نوع مسائل اجتماعی توانست سرنوشت متفاوتی برای آن جوامع بیافریند و دین را با دنیا و دینداری را با توسعه هم راستا کند. چنان که در صورت تکرار تجربه ی تاریخی مشابه شکلگیری تیپ «آخوندهای مصدقی»، می توان به ایجاد چنین شرایطی نیز برای جامعه ی ایران امید داشت. همچنین به نظر می رسد تفاوت های اجتماعی اشاره شده در مورد این دو تیپ نیز در میزان اثرگذاری متفاوت آن ها و در نوع سرنوشت متفاوت تاریخی شان در زمینه ی اجتماعی ایران و امریکای لاتین اثرگذار بوده است.
    کلیدواژگان: آخوندهای مصدقی، الهیات رهایی بخش، امریکای لاتین، تقریب، فقر
  • حمید شاکری*، سارا شریعتی، مهرداد نوابخش صفحات 83-116

    در این مقاله تحول نقاشی ایران در دوره قاجار را از منظری جامعه شناختی مورد بررسی قرار دادیم. در این میان با بررسی سیر تحول نقاشی ایران در دوران گذار از سنت به تجدد و تاکید بر نقش دو نقاش برجسته این دوران یعنی صنیع الملک و کمال الملک، با بهره گیری از نظریه های جامعه شناسی هنر پی یر بوردیو و به طور مشخص نظریه میدان های اجتماعی و منش (هبیتاس)، در پی یافتن پاسخ مناسب به پرسش هایی از این دست بر آمدیم: آثار نقاشی صنیع الملک و کمال الملک در تعامل میان منش آنان با قواعد و منطق میدان قدرت و میدان تولید هنری از چه نسبتی برخوردار است؟ چرا به رغم تربیت مشترک (منش) کمال الملک و صنیع الملک، در نهایت کمال الملک در موضوع و سوژه مسیری متفاوت از صنیع الملک در پیش گرفت؟ آیا وقوع جنبش مشروطیت در تغییر نگرش کما ل الملک و گذر او از "هنرمند قطب وابسته" به "هنرمند قطب مستقل" تاثیر داشته است؟ بدین منظور از روش ساختارگرایی تکوینی بوردیو که رویکردی تلفیقی را دنبال می کند استفاده کرده و در نهایت پس از تحلیل آن به این نتیجه رسیدیم: کمال الملک، متاثر از انقلاب مشروطه و در واکنش به تحولات اجتماعی ناشی از آن، با گذر از «هنرمند قطب وابسته» تبدیل به «هنرمند قطب مستقل» شده و این تحول اساسی و مهم را می توان آغاز شکل گیری میدان مستقل نقاشی در ایران قلمداد نمود.

    کلیدواژگان: میدان تولید نقاشی، منش، ساختارگرایی تکوینی، هنرمند قطب وابسته، هنرمند قطب مستقل
  • زینب بهمنی گیلاوندانی*، سید روح الله زرگرباشی صفحات 117-141
    دیپلماسی عمومی یکی از مهم ترین مسائل مربوط به روابط خارجی کشورها و به طور کلی روابط بین الملل است که با توجه نوسعه فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی که امروزه فاصله های زمانی و مکانی را نیز درنوردیده اند، اهمیت و کارکرد بیشتری یافته است. دیپلماسی عمومی با تاکید بر فرهنگ، مولفه های غیر مادی و هنجارها، به دنبال شکل دادن به هویت ها و ذهنیت افراد در دیگر جوامع است. این مولفه ها مشتمل بر طیف وسیعی از موضوعات و مفاهیم بوده و نمادها و ارزش های مذهبی را نیز در بر می گیرند. بر این اساس حجاب اسلامی به عنوان نماد و یک هنجار دینی، می تواند با تاثیر بر ذهن مخاطبان و بازنمایی تصویری خاص در جوامع، واجد کارکردهای دیپلماسی عمومی برای گفتمان اسلامی باشد. مقاله حاضر به دنبال آزمون این پرسش اصلی است که حجاب اسلامی چگونه می تواند موجب تقویت دیپلماسی عمومی گفتمان اسلامی شود؟ یافته ها حکایت از آن دارد که حجاب اسلامی به واسطه وجه نمادین خود، از طریق نماد سازی غیرکلامی و تصویرسازی مثبت در برابر گفتمان های رقیب، موجب تقویت دیپلماسی عمومی گفتمان اسلامی می شود. این پژوهش میان رشته ای، از نوع کیفی بوده و با استفاده از روش تبیینی با هدف شناسایی حجاب اسلامی به عنوان نماد و ابزاری غیرکلامی و بصری، در مسیر نهادینه کردن ارزش های فرهنگی گفتمان اسلامی انجام شده و نقش و تاثیر حجاب را به عنوان مقوم گفتمان اسلامی نشان می دهد. چنین کارکردی در ذهن نومسلمانان و غیرمسلمانان جوامع اروپایی قابل ارزیابی و شناسایی بوده و یافته های پژوهش موید همین مدعاست.
    کلیدواژگان: حجاب، حجاب اسلامی، دیپلماسی عمومی، گفتمان اسلامی، سازه انگاری
  • رضا شکرگزار*، محمدجواد (مجید) رضاییان، اکبر نصرالهی کاسمانی صفحات 143-170

    هدف پژوهش حاضر شناسایی و ارائه شاخص های کارآمدی خبرگزاری های ایران است. روش تحقیق کیفی و تحلیل و بررسی داده های گردآوری شده از طریق مصاحبه عمیق (با استفاده از سوالات نیمه ساختار یافته)، به شیوه کدگذاری (باز، محوری و انتخابی) انجام شد. روش نمونه گیری نظری (گلوله برفی) است.در این پژوهش با 12 نفر از مدیران رسانه ها (دارای سابقه اجرایی و مدیریتی در خبرگزاری و مطبوعات)؛ متخصص با رتبه علمی- دانشگاهی در حوزه؛ مدیریت، رسانه، مدیریت رسانه و علوم ارتباطات مصاحبه انجام شد.یافته ها و نتایج نشان داد: پنج مولفه اصلی؛ 1-معیارهای کارآمدی خبرگزاری داخلی، 2-معیارهای کارآمدی خبرگزاری جهانی،3- عوامل (قابلیت های) درونی موثر بر کارآمد سازی،4- عوامل (قابلیت های) بیرونی موثر بر کارآمدسازی، 5-چالش های (فرصت ها و تهدیده) خبرگزاری ها در کارآمدسازی خبرگزاری های داخلی موثر است و مولفه و زیر مولفه های بخش معیارهای کارآمدی خبرگزاری داخلی، دارای بیشترین فراوانی بود که در کل نتایج نشان داد: استراتژی و چشم انداز مشخص، مخاطب محوری، نیروی انسانی ماهر و استفاده از فناوری برای رسیدن یک خبرگزاری به بالاترین سطح کارآمدی مورد توجه و تاکید بیشتر پاسخ دهندگان است.

    کلیدواژگان: کارآمدی، رسانه، خبرگزاری، کارآمدی خبرگزاری
  • آذر اسدی کرم، رها خرازی آذر* صفحات 171-195

    این مقاله به مقایسه شیوه دیپلماسی رسانه ای وزرای امور خارجه ایران و امریکا در زمان توافق جامع هستهای وین، در توئیتر می پردازد. در میان رسانه های اجتماعی، توئیتر توانست بیش از همه، توجه سیاستمداران را به خود جلب کند و به کار برده شود. در این مقاله، تلاش شده با استفاده از نظریات یورگن هابرماس و مانوئل کاستلز در حوزه ارتباطات سیاسی، مبحث توئیپلماسی و استفاده از روش تحلیل گفتمان انتقادی بر اساس روش نورمن فرکلاف، شیوه استفاده وزرای امور خارجه ایران و امریکا در طول توافق جامع هسته ای وین در رسانه اجتماعی توئیتر، ارزیابی و درنهایت با هم مقایسه شوند. نتایج تحلیل توئیت های جواد ظریف و جان کری نشان می دهد ادبیات ظریف در توئیتر مبتنی بر استعاره و همراه موضع گیری است، اما توئیت های کری بیشتر جنبه اطلاع رسانی دارند. استفاده ظریف از توئیتر استمرار ندارد، اما کری به طور مستمر از توئیتر استفاده می کند. ظریف توئیت های خود را با ریتوئیتی از اکانت آیت الله خامنه ای و جان کری با توئیتی که در آن از ضمیر اول شخص استفاده شده، شروع کرده که می تواند برگرفته از ساختارهای سیاسی کشورها باشد. به طور کلی می توان گفت که هر دوی آنها با ویژگی های توئیتر آشنا هستند، هر دو برای توئیتر محتوا تولید می کنند، اما کری از ابزارهای این فضا استفاده دقیق تر و بیشتری می کند.

    کلیدواژگان: دیپلماسی رسانه ای، رسانه های اجتماعی، تحلیل گفتمان، توئیتر
  • مرتضی انوشه، سید مجتبی موسوی نقابی* صفحات 197-225
    هدف کمپین های بازاریابی فرهنگی شناسایی و پاسخگویی به نیازهای فرهنگی جامعه است. با توجه به اینکه تاکنون مطالعه جامعی در خصوص سازوکار بازاریابی فرهنگی صورت نگرفته است، در پژوهش حاضر با استفاده از روش نظریه برخاسته از داده ها، مدل بازاریابی فرهنگی بر اساس رویکرد بازاریابی اجتماعی تدوین شود. بر اساس یافته های تحقیق، بازاریابی فرهنگی دارای دو بعد داخلی و بین المللی است. در بعد داخلی، هدف بازاریابی فرهنگی، غنی سازی فرهنگی و پاسخگویی به نیازهای فرهنگی مخاطبان داخل کشور، به ویژه جوانان، است. اما، هدف از بازاریابی فرهنگی بین المللی صدور ارزش‏ها و اصول فرهنگ اسلامی- ایرانی به سایر کشورها است. بر اساس نظرات خبرگان، استفاده از رویکرد بازاریابی اجتماعی ضریب موفقیت کمپین های بازاریابی فرهنگی را افزایش می دهد. برای این منظور، پیشنهاد می شود که در کمپین های بازاریابی فرهنگی، از یک سو، بر غنای فرهنگ اسلامی- ایرانی، و از سویی دیگر بر معضلات فرهنگ جامعه غربی، تاکید شود. جهت موفقیت کمپین های بازاریابی فرهنگی لازم است مشارکت عموم مردم جلب شود که این مهم از طریق پویش های فضای مجازی امکان پذیر است. در واقع، در کمپین های بازاریابی فرهنگی می بایست در کنار سازمان های دولتی، آحاد مردم و سازمان های مردم نهاد مشارکت داشته باشند. در خصوص کمپین های بازاریابی فرهنگی بین-المللی که هدف اصلی، اشاعه ارزش های فرهنگ اسلامی-ایرانی در بین سایر ملل می باشد، لازم است علاوه بر برنامه های فرهنگی مانند ترجمه آثار ادبی و هنری فارسی به زبان های زنده دنیا، با گسترش گردشگری فرهنگی، افراد سایر فرهنگ ها از نزدیک با فرهنگ جامعه آشنا شوند.
    کلیدواژگان: بازاریابی فرهنگی، بازاریابی اجتماعی، کمپین، نیاز فرهنگی، نظریه برخاسته از داده ها
  • علی شرفی*، علیرضا نوروزی، سپیده فهیمی فر، نادر نقشینه صفحات 227-257

     هدف این پژوهش مطالعه علم سنجی مقاله های مصرف کالاهای فرهنگی است.این پژوهش از نوع کاربردی و با روش توصیفی-تحلیلی و علم سنجی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل (556 عنوان) مقاله علمی نمایه شده در پایگاه استنادی کلریویت آنالیتیک از سال 1986-2018 است. ابزار تجزیه و تحلیل اطلاعات نرم ‏افزارهای HisCite, VOSwiever, و اکسل است. یافته ها نشان داد که روند انتشار مقاله ها با کمی نوسان در سال های مختلف صعودی بوده و بیشترین استنادها به مقاله-های قدیمی صورت گرفته و بیشترین موضوع های مقاله ها به ترتیب در حوزه ‏های موضوعی تجارت، اقتصاد، جامعه‏ شناسی، انسان‎‏شناسی، مطالعات فرهنگی، اکولوژی، علوم اجتماعی و علوم زیستی است. همچنین یافته ها نشان داد که کشورهای آمریکا، انگلیس، کانادا، ایتالیا و اسپانیا بیشترین تولید مقاله و استنادهای محلی و جهانی و دانشگاه‏ های لندن، گلف، مکواری، لنکستر و سوری بیشترین تولید مقاله و بیشترین استناد محلی و جهانی را دریافت کرده‏اند و مجله پژوهش مصرف‏کننده و اقتصاد فرهنگی بیشترین انتشار مقاله و استناد محلی و جهانی را دریافت کرده و بیشتر مقاله ها در مجله های با ضریب تاثیر بالا (Q1) چاپ شده اند. علاوه بر این یافته ها نشان داد که همکاری استنادی نویسندگان کشورها و سازمان ها درکل کمتر است و شبکه هم خدادی کلیدواژه ها نیز پراکندگی بیشتری دارد.نتایج نشان داد که استنادهای محلی به مقاله ها و همکاری علمی نویسندگان در سط محلی بسیار پایین تر از از سطح جهانی است. لذا سیاست گذاران حوزه فرهنگی باید به تقویت همکاری های علمی در سطح محلی و بین‏المللی پرداخته و انگیزه های لازم برای افزایش همکاری های علمی را در بین نویسندگان، کشورها و سازمان ها ایجاد کنند.

    کلیدواژگان: مصرف، کالاهای فرهنگی، مصرف کالاهای فرهنگی، علم سنجی
  • زهرا فضلعلی، سید علی رحمان زاده*، ثریا احمدی، فائزه تقی پور صفحات 259-280

    پژوهش حاضر با هدف ترسیم آینده حکمرانی اینترنت در ایران و با تاکید بر فناوری های وب آینده، به بررسی چالش ها و فرصت های پیش رو پرداخته است. در این پژوهش، با استفاده از تکنیک های تحلیل محتوا و دلفی، 37 چالش و 23 پیشران فرهنگی شناسایی شده اند. همچنین، دو عدم قطعیت کلیدی شامل "تغییرات سریع فناوری و ظهور فناوری های نوین" و "تغییرات در ساختار قدرت و سیاست های داخلی" به عنوان عوامل موثر بر آینده حکمرانی اینترنت در نظر گرفته شد.بر این اساس چهار سناریوی محتمل برای آینده حکمرانی اینترنت در افق 1406 ترسیم شده که می توانند به عنوان نقشه راهی برای مواجهه با چالش های آتی و بهره برداری از فرصت های پیش رو در عرصه فناوری های وب آینده عمل کنند.سناریوی همگرایی با استانداردهای جهانی، ایران با پذیرش استانداردهای بین المللی و سرمایه گذاری در زیرساخت های فناوری اطلاعات، به سوی حکمرانی بازتر و شفاف تری حرکت می کند، تعامل با جامعه جهانی افزایش یافته و رشد اقتصادی تسریع می شود، سناریوی کنترل متمرکز که با افزایش نظارت و سانسور همراه خواهد بود. سناریوی تعامل محدود که با تمرکز بر توسعه فناوری های داخلی و حمایت از تولیدکنندگان داخلی همراه است و نهایتا سناریوی بی نظمی و عدم قطعیت که با افزایش شکاف دیجیتالی و کاهش اعتماد عمومی به دولت همراه خواهد بود. نتایج نشان می دهد آینده حکمرانی اینترنت در ایران به عوامل متعددی از جمله تصمیم گیری های سیاست گذاران، تغییرات فناوری و تحولات اجتماعی بستگی دارد. برای دستیابی به یک آینده مطلوب، ضروری است ایران با توجه به چالش ها و فرصت های پیش رو، یک استراتژی جامع و بلندمدت برای حکمرانی اینترنت تدوین کند.

    کلیدواژگان: حکمرانی اینترنت ایران، فناوری های وب آینده، سناریوهای آینده پژوهانه، تحلیل محتوای کیفی، تکنیک دلفی
  • فرشته رضائیانی، الهام فتحی، اشرف سادات موسوی* صفحات 281-298
    زمینه و هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تصویر ارائه شده از اختلالات روانی و افراد مبتلا به این اختلالات در دو دهه ی اخیر سینمای ایران انجام شد.

    روش

    در این راستا با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند تعداد زیادی فیلم سینمایی مورد بررسی قرار گرفته و نهایتا 14 فیلم بر اساس ملاک های ورود به تحقیق انتخاب شدند. سپس فیلم ها با روش تحلیل محتوای کیفی و رویکرد قیاسی تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده نشان داد چهره ی ترسیم شده از افراد مبتلا به اختلالات روانی در این فیلم ها، چهره ای مردانه و محدود به قشر جوان و از طبقه ی بالای جامعه است. همچنین این چهره، خطرناک، بی ثبات، ناتوان و بی مسئولیت است. از طرفی اختلالات روانی در این فیلم ها، به ندرت درمان پذیر نشان داده شده اند. در مورد آگاهی و حمایت خانواده نسبت به اختلالات روانی، در 71/35٪ از فیلم ها، خانواده ها نسبت به وجود اختلال روانی در فرد آگاهی داشتند و از او حمایت می کردند. اما در سایر فیلم ها ما شاهد یک جو منفی و خالی از حمایت و آگاهی نسبت به اختلال روانی و فرد مبتلا به آن اختلال بودیم که همین مساله در بسیاری از موارد، روند درمان یا بهبود فرد را دچار مشکل می کرد.

    نتیجه گیری

    آثار منفی ترسیم چنین چهره ای بر فرهنگ عمومی و در نهایت سلامت روان آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

    کلیدواژگان: اختلالات روانی، افراد مبتلا به اختلالات روانی، رسانه، سینما، بازنمایی فرهنگی
  • حمیده بیگی* صفحات 299-326

    غذا بعنوان ماده اولیه ضروری برای زندگی و حیات بشر، همیشه نقش مهمی در روابط بین دولت ها ایفا کرده است. از سوی دیگر، غذا به مثابه خوراک فرهنگی، آداب و رسوم مردم یک سرزمین را در خود جای داده است. دیپلماسی غذایی ایجاد ارتباط با سایر ملل و فرهنگ ها از طریق فرآورده های غذایی و نوشیدنی است و نقش آن در حوزه اقدامات دیپلماسی عمومی در کشورهای مختلف روز به روز در حال افزایش است. این مقاله به منظور بررسی این فرضیه به انجام رسیده است که غذا را بیشتر از قبل بعنوان یک قدرت نرم و سفیر فرهنگی ایران معرفی نماید. بر این اساس با روش کمی و با استفاده از دو نوع پرسشنامه الکترونیکی محقق ساخته که به شیوه هدفمند در اختیار دو گروه (دیپلمات ها و متخصصان گردشگری و علوم سیاسی) قرار گرفت، تحلیل های پژوهش انجام گردید. نتایج نشان داد که، اگرچه دیپلماسی گردشگری غذایی حوزه ای است که در آن با استفاده از غذا بعنوان یک برند هویت ساز ملی، اهداف دیپلماتیک و مالی محقق می شوند، لیکن دستاورد نهائی آن، ایجاد قدرت نرم، آشنایی و ارتباط مثبت با غذاهای بومی محلی ایرانی و تشویق افراد برای سفر به مقاصد گردشگری غذایی کشور است.

    کلیدواژگان: گردشگری غذایی، دیپلماسی گردشگری، قدرت نرم، برند ملی
|
  • Seyed Noureddin Razavizadeh * Pages 11-34

    TV news consists of two dimensions, form and content. Regardless of the content, the form of television news is one of the important elements in attracting audiences. The main question of this research is, what models do Persian language TV channels use to produce and present news to their audience? In this research, the styles of news presentation in "60 Minutes" news section on BBC Farsi and "Ataq Khabar" news section on "Man and You" channel were investigated. The findings show that a model that can be called popular is used in the news section of "Newsroom" of "Man and You TV Network". This platform is based on the aspects of pathos in the rhetoric of the news and tries to influence the emotions of the viewers. "Analytical model" is mainly used in the "Sixty Minutes Program" of the BBC Persian TV channel. which uses news reports and interviews with expert or academic personalities or experts and managers of global organizations and generally well-known and reliable people to develop news. On the other hand, it seems that the newsroom of Man and to network uses a combination of elements of commercial and theatrical performance in its news execution, while the Sixty Accurate program tries to combine different styles (ethical, commercial and theatrical) in order put your work.

    Keywords: News, TV News, News Performance Style
  • Amir Safari * Pages 35-54

    In this article we are trying to explore two temporal layers in the concept of revolution in Iran. It’s my contention that simultaneity of the non-simultaneous, as expounded by the German historian Koselleck, made substantial changes in the concept of revolution. In its initial steps, the revolution in Iran was a political revolution which was aimed at establishing political freedom and a new political regime. But as Hannah Arendt has explained in her work “On Revolution”, the social gradually overcame the political. The ideal of the political freedom gave its way to social justice. This transformation and displacement of the semantic content of revolution ultimately changed the horizon of the revolution. A political revolution turned in a social revolution. The goal which seemed attainable at the beginning was sent to a distant future. And the political revolution turned into a permanent revolution. The permanent revolution was there to remain until the attainment of social justice.

    Keywords: “Political Revolution”, ”Social Revolution”, “Arendt”, “Simultaneity Of The Non-Simultaneous”
  • Mahdi Soleimanieh * Pages 55-82
    The emergence and extinction of social types are considered as indicatives for social changes. The emergence of the new type called “Pro-Mosaddegh Mullahs” (P.M.M) during the 40s and 50s is one such indicative. This type of Shiite Muslim Mullahs could symbolize the efforts of the post-constitutional Iranian society for making a balance between religion and mundane life. Such attempt was made to reach a balance between religiousness and development in the same period in Latin America during the 50s and 60s, leading to the emergence of a new type of Christian theologians known “Liberation Theologians” (L.T). This paper attempts to scrutinize their role in their societies with specific focus on the relationship between religion and social questions. Results would show eight considerable shared points regarding the backgrounds of their formation and their pragmatic agenda: The time span of emergence, presenting a new/counter religious discourse in comparison with previous dominant religious discourse/s, introducing new exegesis and interpretations of the holy books (Quran and Bible), constructing the image of an “Active God” vs. the previous dominant image of “Passive God”, ecumenical approach toward the sects/religions, emphasis on the role of liberating religious “Act” , anti-colonialist approach and finally, anti-dictatorship tendencies. The study also came up with five probable social differences between the two aforementioned types: international scope and activities of L.T, social-oriented activities of L.T, the simultaneous presence of the L.T in the Universities and secular scientific institutions and in the Church, multi-language abilities of L.T, more geographical mobility of the L.T.
    Keywords: Pro-Mosaddegh Mullahs, Liberation Theology, Latin America, Ecumenical Approach, Poverty
  • Hamid Shakeri *, Sara Shariati Mazinani, Mehrdad Navabakhsh Pages 83-116

    In this article, evolution of Iranian painting in the Qajar period from sociological perspective was examined. in the meanwhile, by searching aboat the evolution of Iranian painting during the transition from tradition to modernity and emphasizing the role of two prominent painters of this period, namely Sani-ol-Molk and Kamal-ol-Molk, with using Pierre Bourdieu's sociological theories of art and specifically the theory of social fields and habitus. in order to find appropriate answers to these questions, we search aboat: what is the relationship between the paintings of Sani-ol-Molk and Kamal-ol-Molk in the interaction between their character and the rules and logic of power and the field of artistic production? why, in spite of the joint training (habitus) of Kamal-ol-Molk and Sani-ol-Molk, in the end, Kamal-ol-Molk took a different path from Sani-ol-Molk in the subject and subject? has the emergence of the constitutional movement changed the attitude of the perfectionist and his transition from an "affiliated pole artist" to an "independent pole artist"? for this purpose, we used Bourdieu's formative structuralist method, which follows an integrated approach, and finally, after analyzing it, we came to the conclusion Kamal-ol-Molk, influenced by the constitutional revolution and in response to the social changes that resulted, by passing through the "dependent pole artist" he has become an "independent pole artist" and this fundamental and important development can be considered as the beginning of the formation of an independent painting field in Iran.

    Keywords: Field Of Painting Production, Habitus, Genetic Structuralism, Dependent Pole Artist, Independent Pole Artist
  • Zeynab Bahmani Gilavandani *, Seyyed Rouhollah Hadj Zargarbashi Pages 117-141
    Public diplomacy is one of the most important and prominent issues related to political relations and international relations in general, and with the existence of information and communication technologies that span time and space, it has become more important and functional. Emphasizing culture and values, public diplomacy seeks to shape people's identity and mentality, and the Islamic hijab in this context, with its effect on the minds of the audience, leads to an effect on public diplomacy that is not necessarily limited to official channels. What the main question of the research seeks to test is: How does the Islamic hijab strengthen the public diplomacy of the Islamic discourse? And its proposed idea is as follows: the Islamic hijab as a non-verbal symbol strengthens the public diplomacy of the Islamic discourse through non-verbal symbolization and positive imagery against competing discourses. The most important achievement of this research is that the hijab is effective in the way of institutionalizing the cultural values of the Islamic discourse in a non-verbal and visual way, in its symbolic aspect in public diplomacy, therefore, as a non-verbal symbol and a cultural-value component, it is effective in introducing the Islamic discourse because It plays a role in the world by creating a positive image in the minds of different countries and influencing new Muslims and non-Muslims in European countries.
    Keywords: Hijab, Islamic Hijab, Public Diplomacy, Islamic Discourse, Constructivism
  • Reza Shokrgozar *, Mohamadjavad (Majid) Rezaeian, Akbar Nsarollahi Pages 143-170

    The aim of this study is to identify and present the efficiency indicators of Iranian news agencies (with emphasis on three news agencies; IRNA, ISNA and Vailna). Qualitative research method and using the foundation data theory technique, data collection method; In-depth interview, theoretical sampling method and data analysis method; Coding (open, central, and selective).In this research , has been candacted by interviewing with 12 media managers and professors who are axperts and working in meida industry (with executive experience in news agencies and press) and specialists and with scientific-academic rank in the field; Management, media, media management and communication sciences were interviewed. The following results achieved from the self-made questionnaire.Findings and results showed: four main components; Internal News Agency's Efficiency Criteria, World News Agency's Efficiency Criteria, Internal Factors Affecting Efficiency, External Factors Affecting Efficiency, Challenges (Opportunities and Threats) Agencies Affect Internal News Agency Efficiency .The component and sub-components of the internal efficiency criteria section of the domestic news agency had the highest frequency and the overall results showed: clear strategy and vision, central audience, skilled manpower and use of technology to reach a news agency to the highest level of efficiency. Most respondents.

    Keywords: Efficiency, Media, News Agency, News Agency Efficiency
  • Azar Assadi Karam, Raha Kharazi Azar * Pages 171-195

    This article compares the media diplomacy of the Iranian and US foreign ministers during the Vienna Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty on Twitter. Among social media, Twitter has been able to attract and be used by politicians the most. In this article, we try to use the views of Jürgen Habermas and Manuel Castells in the field of political communication, the topic of diplomacy and the critical discourse analysis method based on Norman Fairclough, the method used by the Iranian and US foreign ministers during the Vienna nuclear deal. Twitter's social media, evaluate and finally compare.The results of this study show that Javad Zarif and John Kerry both produce content on Twitter, but Kerry uses the tools of this space more accurately and more, the literature of these two people on Twitter and their approach to content production are different. Zarif started his tweets with a retweet from the account of Ayatollah Khamenei and John Kerry with a tweet in which the first person pronoun was used.

    Keywords: Media Diplomacy, Social Media, Discourse Analysis, Twitter
  • Morteza Anoosheh, Seyed Mojtaba Mousavi Neghabi * Pages 197-225
    The purpose of cultural marketing campaigns is to identify and respond to the cultural needs of society. Since no comprehensive study of cultural marketing mechanism has been conducted so far, the present study uses a Grounded theory to develop a cultural marketing model based on the social marketing approach. According to the research findings, cultural marketing has two dimensions: domestic and international. Internally, the goal of cultural marketing is cultural enrichment and responding to the cultural needs of domestic audiences, especially young people. However, the purpose of international cultural marketing is to export the values and principles of Islamic-Iranian culture to other countries. According to experts, using a social marketing approach increases the chance of success of cultural marketing campaigns. To this end, it is suggested that cultural marketing campaigns emphasize, on the one hand, the richness of Islamic-Iranian culture and, on the other hand, the problems of Western society's culture. The success of cultural marketing campaigns requires public engagement, which is possible through social networks. In fact, cultural marketing campaigns should involve government agencies, people, and NGOs. For international cultural marketing campaigns whose main purpose is to spread the values of Islamic-Iranian culture among other nations, it is necessary in addition to cultural programs such as translating Persian literary and artistic works into living languages of the world, to extend cultural tourism, so people from other cultures become more familiar with the culture of Iran.
    Keywords: Cultural Marketing, Social Marketing, Cultural Needs, Campaign, Grounded Theory
  • Ali Sharafi *, Alireza Noruzi, Sepideh Fahimifar, Nader Naghshineh Pages 227-257

    The purpose of this research is scientometric study of consumption of the cultural good articles.This research is an applied research that done by the descriptive-analytical and scientometric methodology. Statistical population of this research includes 556 articles of consumption of the cultural goods in the Clarivate Analytics database during 1986-2018. Data analysis tool is HisCite, VOSviewer, and Excel software. Findings showed that the publication trend of articles has slight fluctuated in different years and most of the citations are related to old articles and most of the article subjects are in the areas of business, economics, sociology, anthropology, cultural studies, ecology, social sciences, and life sciences. Findings also showed that the United States, England and Canada had the most article production and had the most local and global citations and universities of London, Guelph, Macquarie, Lancaster and Surrey, had the most local and global citations, and journals of consumer research and cultural economics had the most local and global citations, and most articles had published in the high-impact journals (Q1). In addition, the findings showed that generally the citation cooperation of authors, countries and organizations are low, and the network of keywords is also more dispersed. The results showed that local citations to articles and scientific co-operation of the authors' are much lower than global citations of them. Therefore, cultural policy-makers should strengthen academic cooperation at the local and international level and create the incentives to increase scientific collaboration among authors, countries and organizations.

    Keywords: Consumption, Cultural Goods, Cultural Goods Consumption, Scientometric
  • Zahra Fazlali, Seyyed Ali Rahmanzadeh *, Soraya Ahmadi, Faezeh Taghipour Pages 259-280

    The present research aims to outline the future of internet governance in Iran, emphasizing future web technologies while examining the challenges and opportunities ahead. Using content analysis and Delphi techniques, 37 challenges and 23 cultural drivers have been identified. Additionally, two key uncertainties—"rapid technological changes and the emergence of new technologies" and "changes in power structures and domestic policies"—are considered influential factors in the future of internet governance.Based on this analysis, four potential scenarios for internet governance by 2027 have been outlined, which can serve as a roadmap for addressing future challenges and capitalizing on opportunities in the realm of emerging web technologies. Global Standards Convergence: Iran moves towards more open and transparent governance by adopting international standards and investing in IT infrastructure, leading to increased engagement with the global community and accelerated economic growth.Centralized Control: This scenario involves heightened surveillance and censorship.Limited Interaction: Focusing on the development of domestic technologies and supporting local producers.Disorder and Uncertainty: Characterized by an increasing digital divide and declining public trust in the government.The results indicate that the future of internet governance in Iran relies on various factors, including policymakers' decisions, technological changes, and social transformations. To achieve a desirable future, it is essential for Iran to develop a comprehensive and long-term strategy for internet governance, considering the challenges and opportunities ahead.

    Keywords: Internet Governance In Iran, Future Web Technologies, Futuristic Scenarios, Qualitative Content Analysis, Delphi Technique
  • Fereshteh Rezaeiani, Elham Fathi, Ashraf Sadat Mousavi * Pages 281-298
    Background and purpose

    The present study was conducted with the aim of examining the image presented of mental disorders and people suffering from these disorders in the last two decades of Iranian cinema.

    Method

    In this regard, a large number of movies were examined using the Purposive sampling method, and finally 14 movies were selected based on the Inclusion criteria. Then the films were analyzed using the qualitative content analysis method deductive approach.

    Findings

    The results showed that the representation of people suffering from mental disorders in these films is male and limited to the young and upper class of the society. Also, this face is dangerous, unstable, incapable and irresponsible. On the other hand, mental disorders are rarely shown to be treatable in these films. Regarding the family's awareness and support for mental disorders, in 35.71% of the films, the families were aware of the existence of a mental disorder in the person and supported him. But in other films, we saw a negative atmosphere devoid of support and awareness of mental disorder and the person suffering from that disorder, which in many cases made the process of treatment or recovery difficult.

    Conclusion

    The negative effects of this representation on public culture and finally public mental health were discussed and investigated.

    Keywords: Mental Disorders, People With Mental Disorders, Media, Cinema, Cultural Representation
  • Hamideh Beigi * Pages 299-326

    Food as an essential ingredient for human life, has always played an important role in relations between governments. On the other hand, food served as a cultural feed, customs and people's customs. Gastro diplomacy is linked to other nations and culture - through food and drink products, and its role in the scope of public diplomacy efforts in different countries is increasing every day. This article has been done to investigate the hypothesis that introduce food more than before as a soft power and cultural ambassador of Iran. Based on this, research analyzes were performed using a quantitative method and using two types of researcher-made electronic questionnaires that were purposefully provided to two groups (diplomats and tourism and political science specialists). The results showed that, although gastro tourism diplomacy is an area in which diplomatic and financial goals are achieved through the use of food as a national identity brand, its ultimate achievement is to create soft power, establish familiarity and a positive relationship with Local Iranian food. And encourage people to travel to the country's gastro tourism destinations.

    Keywords: Gastro Tourism, Tourism Diplomacy, Soft Power, National Brand