فهرست مطالب

نشریه مطالعات توسعه و مدیریت منابع
پیاپی 7 (پاییز 1403)
- تاریخ انتشار: 1403/10/09
- تعداد عناوین: 10
-
صفحات 1-12
هدف از تحقیق حاضر تاثیر عوامل موثر بر بهینه سازی خط مشی سازمان های فرهنگی بر اساس مصاحبه خبرگان وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است. روش تحقیق کیفی است. جامعه آماری به روش نظریه داده بنیاد شامل تمام صاحب نظران و خبرگان دانشگاهی اعضا هیات علمی و مدیران میانی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در کشور بودند. حجم نمونه ی آماری 15 نفر به روش هدفمند و نظری (قضاوتی) انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده های تحقیق استفاده از پرسش های نیمه ساختاریافته با روش دلفی با اعضا هیات علمی و مدیران میانی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بود. نتایج نشان داد که به صورت کیفی تحقیق عوامل موثر بر بهینه خط مشی سازمان های فرهنگی براساس مقوله ها در قالب 6 مقوله، و 25 گویه (سنجه) مشخص شد و عوامل موثر موجبات علی (6 گویه)، پدیده اصلی و مرکزی (5 گویه)، راهبردها (4 گویه)، شرایط زمینه ای (4 گویه)، شرایط مداخله گر یا میانجی (4 گویه)، و پیامدها (2 گویه) به دست آمدند.
کلیدواژگان: خط مشی، سازمان های فرهنگی، میراث فرهنگی، صنایع دستی، گردشگری -
صفحات 13-24
هدف این مطالعه ترکیب کیفی نتایج مطالعات پیشین صورت گرفته در حوزه بالندگی رهبری زنان در سازمان ملی استاندارد ایران و ارائه الگویی جامع در این زمینه می باشد. این مطالعه مبنا و چارچوبی را برای توسعه رهبران زن در سازمان های مردسالار با هدف توسعه استراتژی هایی برای پیشرفت زنان حرفه ای فراهم می کند. براساس بررسی مبانی و مرور پیشینه تحقیقات انجام شده، مشاهده می شود که بیشتر این تحقیقات به صورت مجزا، کمی و همبستگی مورد بررسی قرار کرفته است. به بیان دیگر هیچ یک از مطالعات انجام شده همانند تحقیق پیش رو، از یک الگوی جامع در بالندگی رهبری زنان استفاده نکرده اند. در این تحقیق از رویکرد فراترکیب کیفی و روش سندلوسکی و بارسو، استفاده شد. بدین صورت که با غربالگری تحقیقات در پایگاه های معتبر داخلی و خارجی در یک بازه زمانی (1390-1401) و (2010 تا 2021) الگوی بالندگی رهبری زنان در سازمان ملی استاندارد ایران ارائه گردید. برای بررسی روایی از ابزار گلین و سنجش پایایی از طریق ضریب کاپای کوهن برآورد شد که مقدار توافق به دست آمده برابر با 895/0 بود. اهمیت و اولویت شاخص ها با آنتروپی شانون مشخص گردید.
کلیدواژگان: الگو، بالندگی رهبری زنان، رهبری زنان، فراترکیب -
صفحات 25-38
نظریه حکمرانی خوب از جدیدترین مباحث توسعه در جهان کنونی است و نظام دانشگاهی نیز مانند سایر نظام های سیاسی نیازمند درک عمیق و گسترده از عوامل، مولفه ها و ویژگی هایی می باشد که آن را کارآمدتر و اثربخش تر می کند. هدف اصلی این تحقیق ارائه الگوی حکمرانی خوب در نظام دانشگاهی است. با استفاده از ابزار فراترکیب با روش هفت مرحله ای سندلوسکی و بارسو به ارزیابی و تحلیل نظام مند 317 مورد از یافته های پژوهش های گذشته پرداخته شده است و بعد از انجام مراحل پایش به 50 مقاله مربوط کاهش یافت. در انتها نیز به روش پرسشنامه نظر 11 نفر از خبرگان و مدیران دانشگاهی جمع آوری گردید و با استفاده از روش آنتروپی شانون بر اساس رویکرد تحلیل محتوا به تعیین ضریب اثر عوامل شناسایی شده، پرداخته شد. طبق این پژوهش تعداد پنج بعد اصلی شامل، پایبندی به قانون، عملکرد دولت، مشارکت ، رهبری و چشم انداز گردید که بعد پایبندی به قانون شامل مولفه های (کنترل فساد، شفافیت، ثبات سیاسی، کیفیت قوانین و عدالت) می باشد و بعد عملکرد دولت از مولفه های (پاسخگویی، اثربخشی و کارایی، برنامه ریزی) و بعد مشارکت از مولفه ی (مشارکت مردم در تصمیم گیری) و بعد رهبری از مولفه های (توانمند سازی و توسعه خلاقانه، وظایف رهبری و مسئولیت پذیری) و بعد چشم انداز از مولفه (تعیین رویکرد و آرمان های سیاسی و اقتصادی) تشکیل شده است. نتایج نشان داد مولفه شفافیت بیشترین تاثیر را بین مولفه های تحقیق داراست.
کلیدواژگان: حکمرانی خوب، ابعاد و مولفه ها، نظام دانشگاهی -
صفحات 39-48
بررسی رابطه بین استراتژی های بازاریابی و توسعه محصول برای همسوسازی نیازهای مشتری، روند بازار و اهداف تجاری برای هدایت نوآوری، تمایز و مزیت رقابتی ضروری است. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین استراتژی بازاریابی با توسعه محصول اوره درشرکت پتروشیمی پردیس می باشد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نوع توصیفی - همبستگی می باشدو جامعه آماری شامل مدیران و کارکنان پتروشیمی پردیس است که تعداد 150 نفر بصورت نمونه گیری تصادفی در دسترس انتخاب شدندو داده ها از طریق پرسشنامه استاندارد استراتژی بازاریابی (کسزی و بیمنز، 2016) و توسعه محصول (مو وهمکاران، 2007) جمع آوری شدندو از طریق روش معادلات ساختاری و نرم افزار Smart PLS3 تجزیه وتحلیل شدند. نتایج نشان داد رابطه معناداری بین ابعاد استراتژی بازاریابی و توسعه محصول اوره در پتروشیمی پردیس وجود دارد. بنابراین با توجه به این نتایج پیشنهاد می شود پتروشیمی پردیس همکاری و ارتباط بین تیم های بازاریابی و توسعه محصول برای اطمینان از یک رویکرد منسجم را تقویت نماید.
کلیدواژگان: استراتژی بازاریابی، اوره، توسعه محصول، پتروشیمی پردیس، معادلات ساختاری. -
صفحات 49-62
توسعه کارراهه شغلی و ارتقا سلسله مراتبی نیازمند تقویت ظرفیت انطباق پذیری و سازگاری با چالش ها است. تاب آوری کارراهه شغلی بیانگر تعامل ویژگی های فردی و محیط بوده و توانایی سازگاری با محیط در حال تغییر و مقابله با شرایط نامطلوب در محیط کار را به ارمغان می آورد. از این رو پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل تاب آوری کار راهه شغلی در کارکنان صنعت بانکداری انجام شده است. این پژوهش کیفی و با استفاده از تحلیل مضمون تدوین شده است؛ در این پژوهش با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته با خبرگان حوزه مدیریت منابع انسانی و مدیریت دولتی به تعداد 21 نفر، یافته ها ترکیب و الگوی حاضر طراحی شد. بر این اساس با تحلیل محتوای مصاحبه ها و پژوهش ها با استفاده از نرم افزار 2020MaxQda ابعاد و کدهای مربوطه استخراج و میزان اهمیت و اولویت هر یک با استفاده از تکنیک آنتروپی شانون تعیین شد. براساس رویکرد پژوهش 3 مقوله، 37 مفهوم و 121 کد استخراج گردید. ابهامات نقش، چابکی استراتژیک و جلوگیری از تضعیف عملکردی در بخش عوامل علی، هوشیاری محیطی، چشم انداز استراتژیک و ارزیابی کارراهه شغلی در بخش عوامل راهبردها و ارتقاپذیری، سلامت روانشناختی و ارتقا ظرفیت حل مسئله در بخش پیامدها بیشترین ضریب اهمیت را به دست آوردند. در این پژوهش، مدل تاب آوری کار راهه شغلی در قالب سه بخش عوامل علی، راهبردها و پیامدها ارائه شد. از آنجا که تاکنون مدل جامعی برای تاب آوری کار راهه شغلی ارائه نشده است، این پژوهش می تواند در راستای چالش های نوظهور، توسعه مسیر شغلی و ارتقا بهره-وری در صنعت بانکداری سودمند باشد.ز آنجا که تاکنون مدل جامعی برای تاب آوری کار راهه شغلی ارائه نشده است، این پژوهش می تواند در راستای چالش های نوظهور، توسعه مسیر شغلی و ارتقا بهره-وری در صنعت بانکداری سودمند باشد.ز آنجا که تاکنون مدل جامعی می باشد.
کلیدواژگان: تاب آوری، کارراهه شغلی، بانک تجارت -
صفحات 63-76
کسب وکارهای دانش بنیان، فعالیت های مبتنی بر فناوری های نو در مسیر خدمات رسانی بهتر، کاهش هزینه و همچنین جلوگیری از خروج ارز در هر کشوری است که به دلیل اهمیت این شرکت ها در توسعه اقتصادی و مقابله با برخی از مسیرهای تحریمی بسیار بااهمیت هستند. ازاین رو این پژوهش، با هدف واکاوی راه کارهای گسترش و تقویت کسب وکارهای دانش بنیان انجام شده است. شرکت کنندگان، شامل 112 فر از کارکنان و مدیران شرکت های دانش بنیان شهرستان آباده بودند که با استفاده از نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. روش تحقیق، شیوه آمیخته (کیفی و کمی) بود که در بخش کیفی از رویکرد فراترکیب و در بخش کمی از شیوه توصیفی- همبستگی مبتنی بر مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد. بر همین اساس، 4 عامل سازمانی، فردی-دانشی، محیطی-بازاریابی و اقتصادی- حمایتی؛ به عنوان عوامل واکاوی راه کارهای گسترش و تقویت کسب وکارهای دانش بنیان تشخیص داده شدند. همچنین روایی در هر دو شیوه به صورت قابل قبولی مورد تائید قرار گرفتند و پایایی در رویکرد فراترکیب بر مبنای شاخص های لینکلن و گوبا (1985) و در مطالعه مقدماتی بخش کمی نیز، با استفاده از ضرایب آلفای کرونباخ تائید شدند. جهت تحلیل یافته های این مطالعه در بخش کیفی از اسنادکاوی با تاکید بر مطالعات داخلی و خارجی و در بخش کمی نیز از آمار توصیفی (شاخص های جمعیت شناختی با استفاده از نرم افزار (SPSS) و آمار استنباطی (حاصل از معیارهای مدل سازی معادلات ساختاری با نرم افزار Smart PLS) استفاده شد. نتایج نشان داد، شاخص های فردی-دانشی و اقتصادی- حمایتی در ایجاد و بسط کارآفرینی و اشتغال در حوزه مدیریت فناوری اطلاعات پزشکی تاثیر معنادار داشتند؛ اما عوامل محیطی-بازاریابی به عنوان یکی از راه کارهای گسترش و تقویت کسب وکارهای دانش بنیان در شرکت های شهرک صنعتی شهرستان آباده مورد تائید قرار نگرفتند"؛ بنابراین به نظر می رسد، جهت تقویت کسب وکارهای دانش بنیان ضمن توجه به مرتفع کردن مشکلات سازمانی می بایست عوامل فردی و دانشی کارکنان و حمایت های دولتی و بخش خصوصی در بخش مالی موردتوجه باشد.
کلیدواژگان: گسترش کسب وکار، تقویت کسب وکار، شرکت های دانش بنیان -
شناسایی و اولویت بندی عوامل شکست استارت آپ ها به کمک تحلیل سلسه مراتبی AHP و ارائه استراتژی های غلبهصفحات 77-92
استارت آپ ها به عنوان نهادهای نوآور و پرشتاب، نقش حیاتی در توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال دارند. این کسب وکارها با ارائه راه حل های خلاقانه و فناورانه، می توانند نیازهای جدید بازار را برآورده کرده و به رشد و پویایی اقتصادی کمک کنند. با این حال، نرخ بالای شکست استارت آپ ها نشان دهنده چالش های جدی در مدیریت و عملکرد آنهاست. بر این اساس، هدف این تحقیق شناسایی و اولویت بندی عوامل شکست استارت آپ ها و ارائه استراتژی های مناسب برای غلبه بر این چالش ها است. در این پژوهش، ابتدا با مرور 45 مقاله معتبر در زمینه استارت آپ ها، عوامل کلیدی شکست شناسایی شدند. این مقالات از منابع مختلفی مانند پایگاه های داده علمی، مجلات تخصصی و کنفرانس های معتبر جمع آوری و با استفاده از نرم افزار اطلس تی (Atlas.ti) تحلیل شدند. در مرحله بعد، برای اولویت بندی این عوامل از تکنیک تصمیم گیری سلسله مراتبی (AHP) استفاده شد. درادامه، یک ساختار سلسله مراتبی شامل هدف (شناسایی و اولویت بندی عوامل شکست استارت آپ ها)، گزینه ها (عوامل اصلی شناسایی شده) و شاخص ها (تعیین شده بر اساس عوامل فرعی) طراحی شد. سپس با استفاده از ماتریس مقایسات زوجی، اهمیت نسبی هر یک از گزینه ها و معیارها ارزیابی شد. در هر گام نرخ ناسازگاری در محدوده مجاز و زیر 0.1 قرار داشت. نتایج نهایی وزن دهی نشان داد که مدیریت ضعیف و ناکارآمد با وزن 0.366892، منابع مالی ناکافی با وزن 0.221917، و مشکلات فنی و تیم نامناسب و عدم نوآوری با وزن 0.196686 به ترتیب مهم ترین عوامل شکست استارت آپ ها هستند. مشکلات بازار و مشکلات قانونی نیز با وزن های کمتر در مراتب بعدی قرار گرفتند. این نتایج اهمیت مدیریت کارآمد، تامین منابع مالی کافی و تقویت تیم فنی و نوآوری را برجسته می سازد و نشان می دهد. در نهایت، بر اساس نتایج، برای هر یک از این عوامل، استراتژی های مناسبی برای غلبه بر آنها پیشنهاد شد.
کلیدواژگان: استارت آپ، عوامل شکست، طراحی استراتژی، تحلیل سلسه مراتبی -
صفحات 93-110
پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه رهبری تحول آفرین، تعهد سازمانی و عملکرد کارکنان با نقش میانجی رفتار شهروندی سازمانی صورت گرفت. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از منظر روش و ماهیت توصیفی - پیمایشی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری در این تحقیق کارکنان مدیریت مراکز پزشکی شهرداری مشهد می باشد. برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده گردیده و تعداد 92 نفر جهت نمونه انتخاب شدند. روش نمونه گیری تصادفی ساده می باشد. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه استفاده گردید، بدین صورت که برای سنجش تعهد سازمانی از پرسش نامه آلن و مایر (1991)، رفتار شهروندی سازمانی از پرسش نامه پودساکف و همکاران (2000)، رهبری تحول آفرین از باس و اولیو (2000) و عملکرد کارکنان از پرسش نامه پرادهان و ینا (2017) استفاده شده است. پایایی پرسش نامه مذکور با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای متغیرهای تعهد سازمانی (922/0)، رفتار شهروندی سازمانی (797/0)، رهبری تحول آفرین (891/0) و عملکرد کارکنان (712/0) بدست آمد و روایی محتوا و صوری پرسش نامه نیز مورد تایید قرار گرفت. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS 24و نرم افزار SmartPLS انجام پذیرفت. نتیجه تحقیق نشان داد بین تعهد سازمانی و رهبری تحول آفرین با رفتار شهروندی سازمانی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد، از سویی نتایج نشان داد رفتار شهروندی سازمانی رابطه بین تعهد سازمانی و رهبری تحول آفرین با عملکرد کارکنان را میانجی گری می نماید، علاوه بر این نتایج نشان داد تعهد سازمانی و رهبری تحول آفرین با رفتار شهروندی سازمانی نیز رابطه مستقیم دارد.
کلیدواژگان: تعهد سازمانی، رهبری تحول آفرین، رفتار شهروندی سازمانی، عملکرد کارکنان -
صفحات 111-118
هدف از این پژوهش، آزمون الگوی مفهومی ارتباط مدیریت منابع انسانی و شایسته سالاری از طریق تملق سازمانی بود. این تحقیق بر حسب هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش، توصیفی - همبستگی و از لحاظ زمانی، مقطعی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه مدیران مدارس ناحیه 2 شیراز به تعداد 215 نفر که با توجه به جدول مورگان، 127 نفر بعنوان نمونه مورد آزمون قرار گرفتند. جهت گردآوری اطلاعات آماری از سه پرسشنامه استاندارد تملق سازمانی پارسایی و همکاران (1398)، شایسته سالاری انصاری (1393) و مدیریت منابع انسانی یاژو و جیان (2012) استفاده شد. روایی محتوایی هر سه پرسشنامه توسط صاحب نظران تایید گردید است و پایایی آن پس از اجرای آزمایشی بین 30 نفر از جامعه آماری به وسیله محاسبه آلفای کرونباخ برای سه پرسشنامه به ترتیب 821/0، 895 و 929/0 تعیین گردید. داده های گردآوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و در دو سطح آمار توصیفی و آمار استنباطی (همبستگی پیرسون و معادلات ساختاری)، مورد تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داده که بین مدیریت منابع انسانی با شایسته سالاری رابطه مثبت و معنادار برقرار بود. تملق سازمانی با شایسته سالاری رابطه منفی و معناداری دارد. همچنین، بین مدیریت منابع انسانی و تملق سازمانی رابطه منفی و معناداری وجود داشت. درنهایت؛ تملق سازمانی در رابطه بین مدیریت منابع انسانی و شایسته سالاری از دیدگاه مدیران مدارس ناحیه 2 شیراز، نقش واسطه ای دارد.
کلیدواژگان: تملق سازمانی، مدیریت منابع انسانی، شایسته سالاری. -
صفحات 119-132
هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر شیوههای مدیریت منابع انسانی در توسعه سازمانی و عملکرد کارکنان میباشد. این پژوهش از نوع کاربردی میباشد و با استفاده از روش کتابخانهای و میدانی با توزیع پرسشنامه بین 280 نفر از کارکنان دانشگاه شیراز به جمع آوری داده ها پرداخته شده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی نظیر رگرسیون خطی و فریدمن استفاده شده است. نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل داده ها نشان میدهد که استراتژی های مدیریت منابع انسانی بر توسعه سازمان و عملکرد کارکنان تاثیرگذار می باشد مولفه های:توانایی، حمایت، انگیرش،شناخت، ارزیابی و اعتبار با استراتژیهای مدیریت منابع انسانی رابطه مستقیم و معنادار دارند اما مولفه سازگاری رابطه معنادار ندارد. رسیدن به اهداف و توسعه سازمان بستگی به توانایی کارکنان در انجام وظایف محوله و انطباق با شرایط و محیط متغیر دارد. اجرای برنامه های آموزشی برای منابع انسانی و توسعه سازمان سبب می شود افراد بتوانند با تناسب تغییرات سازمانی و محیط به طور موثر فعالیتهای خود را ادامه دهند و بر کارایی خود بیفزایند. با توجه به پیشرفتهای سریع علم، روشهای کار در سازمان ها نیز قابل تغییر و تحول میباشند. همچنین افزایش کارایی سازمانها بستگی به افزایش کارایی منابع انسانی دارد و افزایش کارایی منابع انسانی به آموزش و توسعه دانش و مهارت و ایجاد رفتارهای مطلوب و موفقیت آمیز بستگی دارد.
کلیدواژگان: مدیریت، منابع انسانی، توسعه، سازمان، عملکرد کارکنان
-
Pages 1-12
The purpose of the present research is the effect of the effective factors on the optimal policy of cultural organizations based on the interviews of experts of the Ministry of Cultural Heritage, Handicrafts and Tourism. The research method is qualitative. According to the data theory method of the foundation, the statistical population included all academic experts and academic staff members and middle managers of the Ministry of Cultural Heritage, Handicrafts and Tourism in the country. The statistical sample size of 15 people was selected in a purposeful and theoretical (judgmental) way. The research data collection tool was the use of semi-structured questions with the Delphi method with faculty members and middle managers of the Ministry of Cultural Heritage, Handicrafts and Tourism. The results showed that in a qualitative research, the effective factors on the optimal policy of cultural organizations were identified based on categories in the form of 6 categories and 25 items (measures), and the effective factors were causal factors (6 items), main and central phenomena (5 items), strategies (4 items), contextual conditions (4 items), intervening or mediating conditions (4 items), and consequences (2 items) were obtained.
Keywords: Policy, Cultural Organizations, Cultural Heritage, Crafts, Tourism -
Pages 13-24
The purpose of this study is to qualitatively combine the results of previous studies in the field of women's leadership development in the National Standards Organization of Iran and provide a comprehensive model in this field. This study provides a basis and framework for the development of women leaders in patriarchal organizations with the aim of developing strategies for the advancement of professional women. Based on the review of the basics and the review of the research background, it can be seen that most of these researches have been investigated in a separate, quantitative and correlational manner. In other words, none of the studies conducted, like the previous research, have used a comprehensive model in the development of women's leadership. In this research, qualitative meta-composite approach and Sandelowski and Barso method were used. In this way, by screening researches in reliable domestic and foreign databases in a period of time (1390-1401) and (2011-2021), the pattern of women's leadership growth in the National Organization of Standards of Iran was presented. To check the validity of Glynn's tool and measure the reliability through Cohen's kappa coefficient, it was estimated that the agreement value obtained was equal to 0.895. The importance and priority of indicators were determined by Shannon's entropy.
Keywords: Meta Synthesis, Model, Women's Leadership, Women's Leadership Development -
Pages 25-38Purpose
The theory of good governance is one of the newest topics of development in the current world, and the university system, like other political systems, requires a deep and extensive understanding of the factors, components, and features that make it more efficient and effective. The main goal of this research is to provide a model of good governance in the university system.
Research methodUsing the metacombination tool with the seven-step method of Sandelowski and Barso, the systematic evaluation and analysis of 317 cases of the findings of past researches has been done and after the monitoring steps, it was reduced to 50 related articles. At the end, the opinions of 11 experts and university administrators were collected using the questionnaire method, and using the Shannon entropy method, based on the content analysis approach, the effect coefficient of the identified factors was determined.
FindingsAccording to this research, five main dimensions include: adherence to the law, government performance, participation, leadership, and vision, and the dimension of adherence to the law includes (corruption control, transparency, political stability, quality of laws, and justice). And then the performance of the government from the components (accountability, effectiveness and efficiency, planning) and then the participation from the component (people's participation in decision-making) and then the leadership from the components (empowerment and creative development, leadership duties and responsibility) and The vision dimension consists of the component (determining the political and economic approach and ideals). The results showed that the transparency component has the most impact among the research components.
Keywords: Good Governance, Dimensions, Components, University System -
Pages 39-48
Examining the relationship between marketing strategies and product development is essential to aligning customer needs, market trends, and business goals to drive innovation, differentiation, and competitive advantage. Therefore, the aim of the current research is to investigate the relationship between marketing strategy and urea product development in Pardis Petrochemical Company. This research is applied in terms of purpose and descriptive-correlation, and the statistical population includes managers and petrochemical employees of the campus, 150 people were selected as available random sampling, and the data were collected through a standard marketing strategy questionnaire (Kaszai and Beamans, 2016). and product development (Mo et al., 20007) were collected and analyzed through structural equation method and Smart PLS3 software. The results showed that there is a significant relationship between the dimensions of marketing strategy and urea product development in Pardis Petrochemical. Therefore, according to these results, it is suggested that Pardis Petrochemicals strengthen the cooperation and communication between the marketing and product development teams to ensure a coherent approach.
Keywords: Marketing Strategy, Urea, Product Development, Pardis Petrochemical Company -
Pages 49-62
The development of the career path and hierarchical promotion requires strengthening the capacity of adaptability and suitability to challenges. The resilience of the career path expresses the interaction of individual characteristics and the environment and brings the ability to adapt to the changing environment and deal with adverse conditions in the work environment. Therefore, the current research was conducted with the aim of designing a model of career path resilience in banking industry employees. This qualitative research was compiled using thematic analysis; In this research, using semi-structured interviews with 21 experts in the field of human resource management and public administration, the findings were combined and the present model was designed. Based on this, by analyzing the content of the interviews and researches using MaxQda2020 software, the relevant dimensions and codes were extracted and the importance and priority of each was determined using Shannon's entropy technique. Based on the research approach, 3 categories, 37 concepts and 121 codes were extracted. Role ambiguities, strategic agility and prevention of functional weakening in the causal factors section, environmental awareness, strategic vision and career evaluation in the strategies and promotability, psychological health and problem-solving capacity improvement in the consequences section obtained the highest coefficient of importance. In this research, the career path resilience model was presented in the form of three parts: causal factors, strategies and consequences. Since a comprehensive model for career path resilience has not been presented so far, this research can be beneficial in line with emerging challenges, career path development and productivity improvement in the banking industry.
Keywords: Resilience, Career Path, Tejarat Bank -
Pages 63-76
this research has been carried out with the aim of "examining the ways to expand and strengthen knowledge-based businesses. The statistical population in the qualitative part of all domestic and foreign studies and in the quantitative part were the employees and managers of knowledge-based companies located in Science and Technology Park and active towns in Abadeh city, 112 people were selected as a sample using available sampling. The research method was a mixed method (qualitative and quantitative), which in the qualitative part of the metacomposite approach and in the quantitative part of the descriptive method of causal correlation . Accordingly, 4 organizational factors, individual-knowledge, environment-marketing and economic-support; They were recognized as the factors of analysis of ways to expand and strengthen knowledge-based businesses. Also, the validity in both methods were confirmed in an acceptable manner, and the reliability in the metacomposite approach based on Lincoln and Goba (1985) indices and in the preliminary study of the quantitative part were also confirmed using Cronbach's alpha coefficients. To analyze the findings in the qualitative part of document mining with emphasis on domestic and foreign studies and in the quantitative part of descriptive statistics (demographic indices using SPSS software and inferential statistics ( with Smart PLS software) was used. The results finally showed, "individual-knowledge and economic-support indicators had a significant impact on the creation and expansion of entrepreneurship and employment in the field of medical information technology management. But environmental-marketing factors as one of the ways to expand and strengthen Knowledge-based businesses were not approved in the companies of the Industrial town of Abadeh. Therefore, it seems that in order to strengthen knowledge-based businesses while paying attention to solving organizational problems, the individual and knowledge factors of employees as well as government and sector support should be used
Keywords: Business Expansion, Business Strengthening, Knowledge-Based Companies -
Pages 77-92
Startups, as innovative and fast-paced entities, play a crucial role in economic development and job creation. These businesses, by offering creative and technological solutions, can meet new market demands and contribute to economic growth and dynamism. However, the high failure rate of startups indicates serious challenges in their management and performance. Accordingly, the aim of this research is to identify and prioritize the factors leading to startup failures and to propose appropriate strategies to overcome these challenges. In this study, first, by reviewing 45 reputable articles on startups, key failure factors were identified. These articles were collected from various sources such as scientific databases, specialized journals, and reputable conferences and analyzed using Atlas.ti software. In the next stage, the Analytic Hierarchy Process (AHP) technique was used to prioritize these factors. Subsequently, a hierarchical structure was designed, including the goal (identifying and prioritizing startup failure factors), options (identified main factors), and criteria (determined based on sub-factors). Then, using the pairwise comparison matrix, the relative importance of each option and criterion was assessed. At each step, the inconsistency ratio remained within the acceptable range, below 0.1. The final weighting results showed that poor and inefficient management with a weight of 0.366892, insufficient financial resources with a weight of 0.221917, and technical problems and an inappropriate team and lack of innovation with a weight of 0.196686 are the most important factors leading to startup failures, respectively. Market problems and legal issues also ranked lower with lesser weights. These results highlight the importance of effective management, adequate financial resources, and strengthening the technical team and innovation. Finally, based on the results, appropriate strategies were proposed to address each of these factors.
Keywords: Startup, Failure Factors, Strategy Design, Analytic Hierarchy Process -
Pages 93-110
The present study was conducted with the aim of investigating the relationship between transformational leadership, organizational commitment and employee performance with the mediating role of organizational citizenship behavior. This research was applied in terms of its purpose, and in terms of method and descriptive nature, it was a correlational survey. The statistical population in this research is the management staff of Mashhad municipal medical centers. To determine the sample size, Cochran's formula was used and 92 people were selected for the sample. The random sampling method is simple. A questionnaire was used to collect data, in order to measure organizational commitment from the Allen and Mayer (1991) questionnaire, organizational citizenship behavior from the Podsakoff et al. (2000) questionnaire, transformational leadership from Bass and Olive (2000) and employee performance from the questionnaire. Pradhan and Jena (2017) is used. The reliability of the mentioned questionnaire was obtained using Cronbach's alpha coefficient for the variables of organizational commitment (0.922), organizational citizenship behavior (0.797), transformational leadership (0.891) and employee performance (0.712) and content and face validity The questionnaire was also approved. SPSS 24 and PLS software were used to analyze the data. The result of the research showed that there is a positive and significant relationship between organizational commitment and transformational leadership with organizational citizenship behavior, on the other hand, the results showed that organizational citizenship behavior mediates the relationship between organizational commitment and transformational leadership with employee performance. Organizational commitment and transformational leadership have a direct relationship with organizational citizenship behavior.
Keywords: Organizational Commitment, Transformational Leadership, Organizational Citizenship Behavior, Employee Performance -
Pages 111-118
The Purpose of This Study Was to Investigating the Mediating Role of Organizational Flattery in The Relationship Between Human Resource Management and Meritocracy from The Perspective of Principals of Shiraz district 2 schools. This Research Was Applied in Terms of Purpose and Descriptive-Correlational in Nature and Method and Cross-Sectional in Terms of Time. The Statistical Population of This Study Included All principals of schools in the 2nd district of Shiraz (200 People) and According to Morgan Table, 127 People Were Tested as A Sample. In Order to Collect Statistical Information, Three Standard Questionnaires of Organizational Flattery of Parsai Et Al. (1398), Meritocracy (Ansari, 1393) And Human Resource Management of Yazhu and Jian (2012) Were Used. The Content Validity of All Three Questionnaires Was Confirmed by Experts and Its Reliability Was Determined After Experimental Implementation Among 30 Members of The Statistical Population by Calculating Cronbach's Alpha for The Three Questionnaires Respectively 0.821, 895 And 0.929. The Collected Data Were Statistically Analyzed Using SPSS Software at Two Levels of Descriptive Statistics and Inferential Statistics (Pearson Correlation and Structural Equations). The Results Showed That There Was a Positive and Significant Relationship Between Human Resource Management and Meritocracy. Organizational Flattery Has a Negative and Significant Relationship with Meritocracy. Also, There Was a Negative and Significant Relationship Between Human Resource Management and Organizational Flattery. Eventually; Organizational Flattery Has a Mediating Role in The Relationship Between Human Resource Management and Meritocracy from The Perspective of Principals of Shiraz district 2 schools.
Keywords: Organizational Flattery, Human Resource Management, Meritocracy -
Pages 119-132
In this research, the purpose of the study was to investigate the impact of human resource management practices on organizational development and employee performance. The current research is of an applied type and by using the library and field method by distributing the management strategy and employee performance questionnaire among 280 employees of Shiraz University, information has been collected. Descriptive and inferential statistics such as linear regression and Friedman have been used to analyze the data. The results obtained from the data analysis show that human resource management strategies have an impact on the development of the organization and the performance of employees are direct and meaningful, but the compatibility component does not have a meaningful relationship. Achieving the goals and development of the organization depends on the ability of the employees to perform the assigned tasks and adapt to the changing conditions and environment. The implementation of training programs for human resources and organization development allows people to effectively continue their activities and increase their efficiency with the appropriateness of organizational and environmental changes. Due to the rapid progress of science, working methods in organizations can also be changed and transformed. Also, increasing the efficiency of organizations depends on increasing human resources, and increasing the efficiency of human resources depends on training and developing knowledge and skills and creating desirable and successful behaviors.
Keywords: Management, Human Resources, Development, Organization, Employee Performance