فهرست مطالب

نشریه گفتمان طراحی شهری
سال پنجم شماره 4 (پیاپی 20، زمستان 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/08/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • اصغر مولائی* صفحات 1-17
    هدف

    هدف این مقاله استخراج مولفه ها و شاخصهای مکتب معماری و شهرسازی تبریز با تاکید بر بازار تاریخی تبریز است.

    روش ها

    این تحقیق با روش پژوهش تحلیل محتوای متن و پیمایش میدانی و شیوه های مطالعه کتابخانه ای و اسنادی، مشاهده و عکاسی انجام شده است.  

    یافته ها

    مکتب تبریز را می توان در تاریخ کهن تبریز، هنرهای گوناگون، بناها و فضاهای تاریخی، طبیعت و باغات تبریز، محلات و گذرهای اصیل، بازار و جنبه های کهن و فرهنگی اجتماعی آن، کالاها و خوراکیهای اصیل آن جستجو نمود. این شهر که در گذر زمان مهد هنرمندان، بازرگانان، عالمان و سیاستمداران و رویدادها و آثار ملموس و ناملموس بسیاری است که مجموع آنها می تواند بیانگر مکتبی اصیل در معماری، شهرسازی و نگارگری باشد. بازار تبریز یکی از ارکان هویتی این شهر که مجموعه ای از راسته ها و تیمچه ها و سراهایی با معماری و طراحی شهری ارزشمند نمایانگر بنیانهای اقتصادی، اجتماعی، معماری بومی می باشد. این مجموعه با برخورداری از حیات پایدار اقتصادی بدلیل قرار گرفتن بر سر راه بازرگانی بین المللی ابریشم، انسجام اجتماعی و فرهنگی ویژه ای که سرمایه اجتماعی محسوب می شود و رموز برنامه ریزی و طراحی شهری که قابل بازآموزی برای وضع موجود شهرهاست

    نتیجه گیری

    بازار تبریز برخلاف بازارهای تهران، اصفهان، کاشان که ساختاری خطی با انشعابات کمتر می باشند، به صورت شبکه ای متشکل از راسته ها و گره ها در قالب تیم، تیمچه، سرا، مسجد و با انشعابات فراوان به عنوان یکی سیستم کارامد در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، اقلیمی و با تنوع بالای فعالیتی و اقتصادی با نظمی پیچیده به حیات خود ادامه می دهد. شناخت عمیق جنبه های هویت ساز بازار تبریز در ابعاد مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، عملکردی، کالبدی، طبیعی و منظر می تواند به حفاظت آن در وضعیت کنونی و آتی کمک نماید.

    کلیدواژگان: مکتب تبریز، بازار تبریز، هویت تبریز، معماری و شهرسازی بومی
  • احسان رنجبر، مرتضی میرغلامی، مرتضی خیاط پور نجیب* صفحات 19-37

    مترو علاوه بر تامین حمل ونقل عمومی، زمینه ارتباط شهروندان را با یکدیگر و محیط شهری برقرار می کند. ازاین رو توجه به مسئله تعاملات اجتماعی و تمهیدات فضا برای تبدیل به مکان های شهری حائز اهمیت است. هدف از انجام این پژوهش، دستیابی به ساختاری در برقراری کیفیت زیست در فضاهای زیرزمینی است که دارای بیانی جامع از مکان سازی باشد. روش شناسی پژوهش در این تحقیق، مبتنی بر جمع آوری و تحلیل داده های متنی و اسنادی و به عبارتی مبتنی بر روش تحقیق کیفی است؛ این جستار نظری متاثر از پارادایم های تفسیری، به دنبال تقویت فهم انتقادی از فرایندهای تولید و مصرف در قالب فضای عمومی شهری است. یافته ها نشانگر آن است که فضاهای زیرزمینی شهری برای ایفای نقش به عنوان فضاهای شهری بایستی مجموعه کیفیت های منحصربه فردی را در ساختاری متناسب با نیاز شهروندان ارائه کنند؛ چراکه کیفیت های فضای شهری زیرزمینی علاوه بر محدوده مشخص فضای شهری، حدودی فراتر را در برمی گیرد. این فضاهای شهری را می توان در گونه های فضای زیست شده، فضای ادراک شده و فضای پنداشته شده شهروندان موردبررسی قرار داد. در نتیجه گیری باید گفت در جهت نیل به نوعی مکان سازی، مولفه های زندگی روزمره شامل کردار فضایی، بازنمایی فضا و فضای بازنمایی در تطابق با کیفیت های فضاهای شهری زیرزمینی همچون کیفیت های درون فضا، کیفیت های میان فضا و کیفیت های برون فضایی (خوانایی، همه شمولی، سرزندگی، دسترسی پذیری، اعتدال، ارائه تنوعی از خدمات و امکانات)، بر شکل دهی به منظر زندگی روزمره شهروندان اثرگذار هستند و شناسایی این کیفیت ها و کنش متقابل زندگی روزمره شهروندان و فضای شهری، می تواند منجر به آفرینش مکان و فرایند مکان سازی شود.

    کلیدواژگان: زندگی روزمره، فضای عمومی شهری، مترو، مکان سازی، فضای زیرزمینی شهری
  • عرفان خداپرست، فاطمه اسحقی، امیرهوشنگ احسانی* صفحات 39-53
    اهداف

    پیشرفتهای اخیر در مباحث بوم شناسی منظر و داده های ماهواره ای فرصتی را برای تغییر رویکردها در برنامه ریزی پایدار شهری فراهم آورده و پتانسیل بالایی برای بهبود تاب آوری در تعامات سیستمهای اجتماعی- اکولوژیک ایجاد نموده است. در این پژوهش با استفاده از مفهوم تاب آوری فضایی و سنجش مولفه ها و روابط کلیدی منظر اجتماعی-اکولوژیکی در طول زمان، آستانه های مرتبط با هویت به صورت کمی استخراج گردید تا راهکاری را برای پیوند اهداف ملموس مدیریتی و نظریه ی تاب آوری ارائه نماید.

    روش ها

    با ارزیابی منظر اکولوژی شهر قم به وسیله ی متریک های MN-AREA ،NP ،CA ،PLAND و داده های ماهواره ای، تغییرات تاب آوری منظر این شهر طی یک دوره سی ساله مبتنی بر نظریه ی تاب آوری فضایی مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    با تعریف و استخراج آستانه های هویتی، تغییرات هویتی منظر شهر در ارتباط با تاب آوری در سالهای آتی پیش بینی شد. سپس با شناسایی الگوهای فضایی-هویتی شهر در دوره های مختلف و سنجش آنها بر اساس ابعاد تاب آوری، پیشنهاداتی قابل اندازه گیری و سنجش برای سیاستگذاران و برنامه ریزان در راستای قرارگیری منظر شهر در تعادلی جدید، تاب آور و پایدار ارائه گردید.

    نتیجه گیری

    منظر شهر قم در سال 2009 و 2019 از آستانه ی اول و دوم هویتی عبور کرده است و با ادامه ی روند کنونی در 20 سال آینده عبور از سومین آستانه (دگرگونی کامل هویت منظر) اتفاق خواهد افتاد و چنانچه روند کاهش مساحت ساختارهای سبز ادامه یابد، منظر به مرحله ی جبران ناپذیری از لحاظ تاب آوری میرسد.

    کلیدواژگان: منظر شهری، توسعه ی پایدار، سنجش از دور، اکولوژی منظر، الگوهای فضایی-هویتی منظر
  • سمانه جلیلی صدراباد*، محیا ستاری، سمیه جلیلی صدرآباد صفحات 55-66

    بیان مسئله:

     مبلمان شهری یکی از عناصر مهم در فضاهای شهری به جهت خدمات رسانی به شهروندان محسوب می شود که از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ لذا در طراحی و مکان یابی این مبلمان باید تمامی شرایط و ملاحظات لازم را در نظر گرفت.

    اهداف

    هدف اصلی در این پژوهش بررسی ملاحظات طراحی مبلمان شهری در فضاهای شهری است که برای این منظور در این مطالعه معیارها و ملاحظات مربوطه مورد سنجش قرار می گیرند.

    روش تحقیق: 

    پس از مطالعات و بررسی های انجام شده، در ابتدا به بررسی تعاریف مختلفی که کارشناسان برای مبلمان شهری در نظر گرفته اند پرداخته شده و سپس به دسته بندی آن در دنیا و ایران و پس از آن ملاحظات و معیارهای مبلمان شهری مورد بررسی قرار گرفته است.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان می دهد که در طراحی مبلمان شهری، ملاحظات و معیارهای طراحی در یک تعامل و رابطه دوجانبه هستند. در واقع می توان عنوان کرد که از نظر چگونگی توجه به ملاحظات و معیارهای طراحی دو حالت می تواند وجود داشته باشد؛ حالت اول طراحی استاندارد محور و یکسان که در پروسه طراحی آن کلیه ملاحظات و معیارها به طورکلی موردتوجه است و معیارهای معناشناسانه یا متوجه اهداف نهاد متولی مبلمان است و یا بعضا فاقد معیارهای معناشناسانه است. این مبلمان و طراحی آن در بازه های زمانی بلند مورداستفاده قرار می گیرد و گاهی پس از گذشت چند دهه بازطراحی انجام می شود.حالت دوم طراحی موردی، که بر اساس شرایط ویژه و بر اساس مکان و بستر قرارگیری مبلمان و با رعایت ملاحظات و معیارهای متناسب با آن طراحی صورت می گیرد.

    کلیدواژگان: مبلمان شهری، فضاهای شهری، ملاحظات طراحی مبلمان شهری، تجهیزات شهری
  • سویل مهدیلو، فریبرز دولت آبادی*، معصومه یعقوبی سنقرچی صفحات 67-83

    طرح مسئله:

     چگونه مکان فراتر از یک فضای فیزیکی، بر شکل گیری هویت، شناخت و تجربه انسان تاثیرگذار است؟ این مقاله با هدف بررسی این پرسش بنیادین، به تبیین تعامل پیچیده میان انسان و محیط ساخته پرداخته است.

    هدف

    ارائه مدلی جامع از فرایند تجربه حسی-حرکتی انسان و ایجاد ارتباط غیرکلامی موثر با محیط، به منظور تسهیل امکان طراحی فضاهای با کیفیت تر و انسانی تر است.

    روش

    با اتکا بر روشی توصیفی-تحلیلی و بررسی عمیق ادبیات موضوع، این مقاله به دنبال تبیین الگوهای پنهان بین فضا، تجربه و معنا است. تحلیل کیفی متون، ابزاری کلیدی برای دستیابی به این هدف بوده است.

    یافته ها

    مکان، صرفا یک بستر فیزیکی نیست، بلکه یک بستر معنایی است که در آن، هویت فردی و جمعی شکل می گیرد. نمادها و عناصر بصری فضایی، به عنوان زبانی مشترک، امکان برقراری ارتباط با محیط اطراف و معنایابی را فراهم می کند. ذهن انسان به شدت تحت تاثیر ساختارهای فضایی قرار دارد و فضاها می توانند بر ادراک، احساسات و رفتارها تاثیر بگذارند.

    نتیجه گیری

    با درک عمیق از رابطه انسان و مکان، می توان به طراحی فضاهایی پرداخت که نه تنها پاسخگوی نیازهای فیزیکی انسان باشند، بلکه به ارتقای کیفیت زندگی، تقویت حس تعلق و شکل دهی به هویت جمعی نیز کمک کنند. ذهن، بدن و محیط به طور جدایی ناپذیری با هم مرتبط هستند و درک این رابطه پیچیده، برای ایجاد محیط های انسانی پایدار و پویا ضروری است. مدل ارائه شده، می تواند به عنوان ابزاری برای طراحان و برنامه ریزان شهری مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مکان، هویت، ذهن، بدن، محیط شهری، نماد، فضا، ارتباطات غیرکلامی
  • فاطمه رازقی*، رضا جعفری ها، نرگس میرزاخانلری صفحات 85-98

    بیان مساله:

     فضاهای همگانی بویژه پارک ها، مکانی حیاتی برای اعضای خانواده در هر سنی به حساب می آیند، در حالیکه تا به امروز کمتر به بیان شاخص های کیفیت فضایی برای همه سنین در پارک ها پرداخته شده و به ندرت الزامات محیط برای گروه های مختلف سنی ترکیب شده است.

    اهداف

    پژوهش حاضر به دنبال کشف شاخص ها به عنوان ابزاری برای پیشروی به سوی جوامع مادام العمر از دیدگاه فضای شهری برای همه ی سنین، در پارک ها و در سطحی بالاتر ارتقاء کیفیت فضای همگانی می باشد.

    روش

    این پژوهش از نوع کاربردی و روش تحقیق در آن، توصیفی- تحلیلی است. در پژوهش پیش رو یک متغیر وابسته و 12 متغیر مستقل در پارک ملت قزوین به عنوان میدان پژوهش معرفی شده اند.

    یافته ها

    در این تحقیق دریافتیم «راحتی» و «مشارکت اجتماعی و تشویق به روابط بین نسلی» بیشترین تاثیر و «امنیت» و «غنای حسی و بهره گیری از خلاقیت در طراحی» کمترین تاثیر را در کیفیت طراحی پارک ملت، برای همه سنین ایفا می کنند، همچنین شاخص های "ایمنی" و "غنای حسی و بهره گیری از خلاقیت در طراحی" در سنین پایین و شاخص های "امنیت" و "احترام به تنوع و تفاوت همه سنین با هر میزان توانایی" در سنین بالا، از مهمترین عوامل موثر بر کیفیت این پارک به حساب می آیند.

    نتیجه گیری

    در نهایت دریافتیم که پارک ملت قزوین هنوز به عنوان پارکی برای همه سنین نمی باشد و در نتیجه متفاوت بودن اولویت شاخص ها برای سنین مختلف درمی یابیم که دستیابی به میانگینی از تمام شاخص ها می تواند پارک را برای همه سنین مناسب گرداند.

    کلیدواژگان: فضای شهری برای همه ی سنین، پارک شهری، فضاهای همگانی، طراحی همه شمول، جوامع مادام العمر
  • الناز سلیمانی، امیر فرج اللهی راد* صفحات 99-110
    اهداف

    با وجود نیروهای انسانی و اجرایی بالقوه در ایران، استفاده از مصالح در ساختمان ها جهت کاهش هدر رفت مصالح، با روند بسیار کندی طی مسیر نموده، با توجه به اهمیت ساختمان در فعالیتهای اقتصادی لازم است؛  اقدامات موثری در این زمینه انجام پذیرد.  این پژوهش با هدف شناسایی و رتبه بندی شاخص های موثر بر هدر رفت مصالح با توجه مبانی نظری موجود انجام پذیرفته است.

    روش ها

    این پژوهش از لحاظ هدف از نوع تحقیق توسعه ای و از لحاظ روش انجام کار، توصیفی و از نوع پیمایشی و اسنادی می باشد. جهت شناسایی عوامل موثر، نمونه ای را از میان جامعه خبرگان وکارشناسان این صنعت با روش نمونه گیری تصادفی ساده  انتخاب نموده و داده های مورد نظر با  توزیع پرسشنامه جمع آوری شده و با نرم افزار آماری spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    تحقیق نشان داد، که طراحی مناسب توسط مصالح نوین با درصدی معادل 73/74% بیشترین تاثیر را بر میزان کاهش ضایعات ساختمانی دارد. پس از آن، صنعت ساخت با درصدی معادل 65/71% در رتبه دوم ، آموزش با درصد تاثیری معادل 62/70% در رتبه سوم، منابع مالی و توجیه اقتصادی با درصدی معادل 83/64% در رتبه چهارم و در نهایت ذخیره و انبار با 33/63% دارای کمترین تاثیربرافزایش ضایعات می باشند.

    نتیجه گیری

    مسئله تحقیق چگونگی حل مشکلات مذکور به شیوه ای علمی و هدفمند آن نیل به الگویی موثر به منظور بهره وری بهینه از مصالح در راستای کاهش هدررفت مصالح است.

    کلیدواژگان: مصالح نوین، ساختمان های بلند مرتبه در شهرهای بزرگ، ضایعات صفر
|
  • Asghar Molaei* Pages 1-17
    Aim

    The purpose of this article is to extract the components and indicators of Tabriz school of architecture and urban planning with an emphasis on the historical market of Tabriz.

    Methods

    This research was carried out with the research method of text content analysis and field survey and methods of library and documentary search, observation and photography.

    Findings

    The school of Tabriz can be found in the ancient history of Tabriz, various arts, historical buildings and spaces, nature and gardens of Tabriz, authentic neighborhoods and passages, the market and its ancient social and cultural aspects, its authentic goods and foods. did This city, which is the birthplace of artists, merchants, scholars and politicians, and many tangible and intangible events and works, the sum of which can express an original school in architecture, urban planning and painting. Tabriz market is one of the pillars of the identity of this city, which is a collection of rows and timchehs and palaces with valuable urban architecture and design representing the economic, social, and native architecture foundations. This complex has a stable economic life due to being on the international silk trade route, a special social and cultural cohesion that is considered a social capital, and the secrets of urban planning and design that can be relearned for the current state of cities.

    Conclusion

    Unlike the markets of Tehran, Isfahan, Kashan, which have a linear structure with fewer branches, the market of Tabriz is a network consisting of rows and nodes in the form of teams, timcheh, sera, and mosque and with many branches. It continues to exist as an efficient system in economic, social, climatic dimensions and with a high diversity of activities and economy with a complex order. A deep understanding of the identity-building aspects of Tabriz market in different cultural, economic, social, functional, physical, natural and landscape dimensions can help to protect it in the current and future situation.

    Keywords: Tabriz School, Tabriz Market, Tabriz Identity, Native Architecture, Urban Planning
  • Ehsan Ranjbar, Morteza Mirgholami, MORTEZA KHAYAT POUR NAJIB* Pages 19-37

    The metro not only provides public transportation but also fosters interactions among citizens and contributes to the urban environment. Hence, attention to social interactions and spatial provisions to transform into urban spaces is crucial. The objective of this research is to establish a framework for achieving the quality of life in underground spaces that incorporates a comprehensive expression of placemaking. The research methodology is based on collecting and analyzing textual and documentary data, qualitatively focused on interpretive paradigms. This theoretical article aims to enhance a critical understanding of production and consumption processes within the urban public space. Findings indicate that urban underground spaces, to function as urban areas, need to offer a set of unique qualities aligned with citizens' needs as these spaces extend beyond the defined scope of urban areas. These urban spaces can be examined in the realms of lived space, perceived space, and conceived space by the citizens. In conclusion, in achieving a form of placemaking, the components of daily life, encompassing spatial behaviour, spatial representation, and representational space in alignment with the qualities of underground urban spaces, such as inner space qualities, inter-space qualities and extra-spatial qualities (legibility, inclusiveness, vitality, Accessibility, moderation, providing a variety of services and facilities), significantly shape the landscape of citizens' everyday lives. Identifying these qualities and the interactive dynamics between citizens' daily lives and urban space can lead to the creation of place and the process of placemaking.

    Keywords: Daily Life, Urban Public Space, Metro, Place Making, Urban Underground Space
  • Erfan Khodaparast, Fatemh Eshaghi, Amirhoushang Ehsani* Pages 39-53
    Aims

     Recent advances in landscape ecology and satellite data have provided an opportunity to change approaches in sustainable urban planning and have created a high potential for enhancing resilience in the interactions of social-ecological systems. In this research, by using the concept of spatial resilience and measuring the critical components and relationships of the socio-ecological landscape over time, the thresholds related to identity were quantitatively extracted to provide a solution for linking concrete management objectives and the theory of resilience.

    Methods

     By evaluating the ecological landscape of Qom city using PLAND, CA, NP, AREA-MN metrics and satellite data, the changes in landscape resilience of this city during thirty years based on the theory of spatial resilience were analyzed.

    Findings

     By defining and extracting identity thresholds, identity changes in the city landscape were predicted concerning resilience in the coming years. Then, by identifying the spatial-identity patterns of the city in different periods and measuring them based on resilience dimensions, measurable suggestions were presented to policymakers and planners to place the urban landscape in a new, resilient, and sustainable balance.

    Conclusion

     The landscape of the city of Qom in 2009 and 2019 has crossed the first and second thresholds of identity, and with the continuation of the current trend, in the next 20 years, traveling the third threshold (complete transformation of landscape identity) will happen, and if the process of reducing the green area structures continues, the landscape will reach an irreparable stage in terms of resilience.

    Keywords: Urban Landscape, Sustainable Development, Remote Sensing, Landscape Ecology, Landscape Spatial-Identity Patterns
  • Samaneh Jalilisadrabad*, Mahya Sattari, Somayeh Jalili Sadr Abad Pages 55-66

    Problem:

    One of the most important elements of urban spaces is urban furniture, which has special importance for citizens.Urban furniture,in addition to providing services to citizens,makes them feel comfortable in urban spaces, and by strengthening the level of satisfaction,it can lead to more interaction with other citizens.

    Aims

    Considering the importance of observing standards in the design of urban furniture and the lack of attention to this issue in Iran, the main goal is to investigate the considerations and criteria for designing urban furniture in urban spaces.

    Methodology

    After conducting documentary studies, first,different definitions of urban furniture were examined,then its classification in the world and Iran and its criteria were studied.

    Findings

    The results of this research show that urban furniture design can be examined in three dimensions:1-Grammatical dimensions: this dimension examines the system and structure of signs,2-Functional dimensions:it analyzes the relationship between a sign and its user and 3-Semantic dimensions:it deals with the study of meaning, change of meaning, and principles governing the relationships between sentences and words and their meaning.Also,It can be said that in terms of how to pay attention to design considerations and criteria, there can be two modes;1-Standard-oriented and uniform design, in which all considerations and criteria are taken into account in the design process and 2-The design of a case that is based on special conditions and based on the location and platform of the furniture and by observing the appropriate considerations and criteria,the subject of creativity,styles,and artistic theories can find more expression and strength in this category of furniture.

    Keywords: Urban Furniture, Urban Spaces, Urban Furniture Design Considerations, Urban Equipment
  • Sevil Mehdilou, Fariborz Dolatabadi*, Masoomeh Yaghoobi Pages 67-83

    Problem Statement:

     How does place, beyond being a physical space, influence the formation of human identity, cognition, and experience? This article aims to explore this fundamental question by explaining the complex interaction between humans and the built environment.

    Objective

    To present a comprehensive model of the human sensory-motor experience and the creation of effective non-verbal communication with the environment, in order to facilitate the design of higher-quality and more humane spaces.

    Methodology

    Relying on a descriptive-analytical approach and an in-depth review of the literature, this article seeks to explain the hidden patterns between space, experience, and meaning. Qualitative text analysis has been a key tool in achieving this goal.

    Findings

    Place is not merely a physical setting but a meaningful context in which individual and collective identities are formed. Spatial symbols and visual elements, as a common language, enable communication with the environment and the creation of meaning. The human mind is strongly influenced by spatial structures, and spaces can affect perception, emotions, and behaviors.

    Conclusion

    With a deep understanding of the relationship between humans and place, we can design spaces that not only meet the physical needs of humans but also improve the quality of life, strengthen a sense of belonging, and shape collective identity. Mind, body, and environment are inextricably linked, and understanding this complex relationship is essential for creating sustainable and dynamic human environments. The presented model can be used as a tool for designers and urban planners.

    Keywords: Place, Identity, Mind, Body, Urban Environment, Symbol, Space, Nonverbal Communication
  • Fatemeh Razeghi*, Reza Jafariha, Narges Mirzakhanlari Pages 85-98

    Problem:

    Urban public spaces, especially parks, are vital places for families.However, until now,less emphasis has been placed on articulating spatial quality indicators for all ages,and the environmental requirements for different groups of all age are rarely integrated.

    Aims

    This research aims to discover indicators from the perspective of urban space for all ages in parks and provide a tool for advancing towards lifelong communities and at a higher level to improve the quality of public space.

    Methods

    The research method in this study is applied and It employs descriptive-analytical method. In the present study, one dependent variable titled and 12 independent variables have been introduced in Mellat Park in Qazvin as a case study.

    Findings

    we found that "comfort" and "social participation and encouragement of intergenerational relationships" have the greatest impact,while "security" and "sensory richness and creativity in design" have the least impact on explaining the dependent variable.indicators such as "safety" and "sensory richness and creativity in design" are more significant for younger ages, whereas indicators such as "security" and "respect for diversity and differences of all ages with any level of ability" are more significant for older ages, making them some of the most influential factors in determining the quality of Mellat Park in Qazvin.

    Conclusion

    Based on the research findings,it can be concluded that Mellat Qazvin Park is not yet suitable for all ages.The differing priorities of indicators for various age groups suggest that achieving an average across all indicators could make the park more inclusive for everyone.

    Keywords: Urban Spaces For All Ages, Urban Park, Public Spaces, Universal Design, Lifetime Communities
  • Elnaz Soleimani, Amir Farajollahi Rod* Pages 99-110
    Aims

    Despite the existence of potential human and executive forces in Iran, industrialization and the use of materials in buildings in order to prevent the waste of materials, has gone through a very slow process, and considering the importance of the construction sector in Iran's economic activities, it is necessary to take effective measures to be done in this context. For this purpose, this research has been carried out with the aim of identifying and ranking the effective indicators on the waste of materials according to the existing theoretical foundations.

    Methods

    In terms of the purpose of this research, it is a developmental type of research, and in terms of the method of doing the work, it is descriptive, survey and document type. In order to identify the effective factors, a sample was selected from among the community of experts in this industry with a simple random sampling method, and the desired data was collected by distributing a questionnaire and analyzed with SPSS statistical software.

    Findings

    The research showed that proper design  has the greatest effect on the increase in construction waste. After that, the construction industry  in the second place, education  in the third place, financial resources and economic justification  in the fourth place and finally the reserve and warehouses  have the least impact on the increase of waste.

    Keywords: Modern Materials, High-Rise Buildings In Urban Centers, Zero Waste