فهرست مطالب

نشریه پژوهش های یاددهی و یادگیری
سال نوزدهم شماره 4 (پیاپی 80، پاییز 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/06/29
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علیرضا نوری*، نگین جباری، کیومرث نیازآذری صفحات 1-21

    هدف پژوهش طراحی الگوی مدیریت تعارض وتاثیرآن بر فرآیند یاد دهی ویادگیری معلمان بود. دراین تحقیق ازروش آمیخته استفاده شد. جامعه آماری، بخش کیفی معلمان مدارس متوسطه دوم درخراسان شمالی بود که با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی و با حداکثر تنوع تا رسیدن به اشباع نظری، به تعداد 17 نفر به عنوان مشارکت کننده مصاحبه عمیق انجام گردید.تجزیه و تحلیل کیفی مصاحبه های جمع آوری شده با روش تحلیل موضوعی شش مرحله ای کلارک و براون انجام شد. جامعه آماری بخش کمی کلیه معلمان مقطع متوسطه دوم بود که با استفاده از فرمول کوکران 347 نفر انتخاب شدند. در بخش کمی براساس یافته های کیفی حاصل از مصاحبه، پرسشنامه ساختاریافته مدیریت تعارض مبتنی بر تجارب حرفه ای معلمان ساخته شد. برای بررسی روایی محتوایی پرسشنامه از شاخص روایی محتوایی CVI و برای پایایی ازآلفای کرونباخ استفاده شدکه ضریب 975. بود. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از روش های آماری تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی در نرم افزارهای SPSS و AMOS استفاده شد. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی با استفاده از روش تجزیه به مولفه های اصلی و با چرخش متعامد واریماکس به استخراج پنج عامل منجر شد که درمجموع 68.4 درصد از واریانس کل الگوی مدیریت تعارض را تبیین می کنند که نتایج تحلیل عاملی تاییدی مرتبه بیانگر برازش مطلوب الگوی مدیریت تعارض مبتنی بر تجارب حرفه ای معلمان متوسطه دوم است. لذا می توان نتیجه گرفت که مدیریت تعارض می تواند تاثیر مطلوبی بر فرایند یاددهی-یادگیری معلمان داشته باشد و معلمان می توانند با تقویت مدیریت تعارض، فرایند یاددهی-یادگیری راتسهیل بخشند.

    کلیدواژگان: مدیریت تعارض، معلمان مدارس متوسطه، تجارب حرفه ای
  • صغری مرتضوی *، صغری افکانه، مهدی کلانتری صفحه 2

    این مطالعه با هدف تجزیه و تحلیل توانمندی های دیجیتالی معلمان در آموزش مجازی از طریق مرور سیستماتیک منابع موجود در ادبیات انجام شده است. با استفاده از پایگاه های علمی Web of Science و Scopus، مقالات مرتبط با مهارت های دیجیتالی، نوآوری های آموزشی، توسعه حرفه ای و روش های تدریس استخراج و تحلیل شدند. معیارهای انتخاب شامل مقالات منتشر شده بین ژانویه 2008 تا دسامبر 2022 در ژورنال های علمی داوری شده و به زبان انگلیسی بودند. در نهایت، 377 مقاله انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند.یافته های این مطالعه نشان داد که توجیهات توانمندی های دیجیتالی معلمان شامل چهار دسته اصلی می شود: توانایی مواجهه با چالش های جدید جامعه دیجیتال، غنی سازی فرآیند یادگیری-تدریس، توسعه توانمندی های دیجیتال دانش آموزان و ترویج توسعه حرفه ای با استفاده از فناوری های دیجیتال. همچنین، مهارت های دیجیتالی معلمان به چهار دسته اصلی تقسیم می شوند: مهارت های فنی، کاربردهای دیدگاهی در فرآیندهای یادگیری-تدریس، گنجاندن در توسعه حرفه ای و توانایی توسعه مهارت های دیجیتالی دانش آموزان. نتایج بررسی ها نشان داد که بیشتر معلمان توانایی تدریس دیجیتال مناسبی در سطح پایه دارند، اما در استفاده پداگوژیک از فناوری های دیجیتال نتایج متنوع تری مشاهده شد. برخی معلمان توانایی بالایی در طراحی فعالیت های یادگیری با استفاده از فناوری دارند، در حالی که دیگران با چالش های بیشتری مواجه هستند. این مطالعه نشان می دهد که برای بهبود مهارت های دیجیتالی معلمان، نیاز به برنامه های آموزشی بیشتر و تخصصی تر وجود دارد و پیشنهاداتی برای تحقیقات آینده ارائه می دهد.

    کلیدواژگان: توانمندسازی دیجیتالی، مهارت های دیجیتالی، آموزش مجازی، توسعه حرفه ای معلمان
  • سنجش میزان انطباق محتوای آموزشی برنامه شاد براساس استانداردهای تائید شده آموزشی در دوره پیش دبستانی
    بهاره کنعانی، سهیلا حسین پور*، فرشته افکاری صفحه 3

    پژوهش حاضر با هدف سنجش میزان انطباق محتوای آموزشی برنامه شاد بر اساس استانداردهای تائید شده توسط آموزش و پرورش در دوره پیش دبستانی انجام شد. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش، مربیان شاغل در مراکز پیش دبستانی شهر سنندج است که1500نفر بودند. نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان 306نفر به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد، روایی آن مورد تایید اساتید و متخصصان علوم تربیتی قرار گرفت، ضریب آلفای کرونباخ 73/0 محاسبه گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کولموگروف اسمیرنوف، آزمون فریدمن، t مستقل و تحلیل واریانس یک طرفه استفاده شد. از دیدگاه مربیان میزان انطباق محتوای برنامه شاد با استانداردهای تایید شده به ترتیب؛ آموزش کاربرد حواس پنج گانه، مهارت های حسی حرکتی و عاطفی، آموزش ابتدایی اندام های بدن، کاربردها و ویژگی های آن ها، آموزش نکات و مسائل بهداشت فردی و اجتماعی، آموزش حقوق فردی و اجتماع در کودکان، آشنا کردن کودکان با شخصیت های مذهبی و ملی، آموزش و آشنایی با حروف الفبا، اعداد و دایره لغات و کمترین انطباق را با آموزش مسائل اخلاقی، دینی و تربیتی دارد. محتوای برنامه آموزشی شاد با هفت استاندارد آموزشی انطباق دارد. در سطح شاخص ها میزان انطباق کم است.

    کلیدواژگان: استاندارد آموزشی، پیش دبستانی، محتوی، برنامه شاد، مجازی.
  • فروزان کمانگر*، بهنام مکوندی، رضوان همائی، سعید بختیارپور، مرجان علی زاده صفحات 42-78

    پژوهش حاضر با هدف ارائه الگوی درگیری تحصیلی بر اساس خود تنظیمی و انگیزش پیشرفت با میانجی گری اخلاق تحصیلی: نقش ‏تعدیلگر پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان صورت گرفته است. روش پژوهش،‎ ‎توصیفی از‎ ‎نوع همبستگی و معادلات ساختاری بود. ‏جامعه‎ ‎آماری شامل دانش آموزان‎ ‎دختر دوره دوم متوسطه شهر اهواز در سال 1401-1400 بود که 358 نفر به روش نمونه گیری ‏تصادفی طبقه ای نسبی انتخاب شدند. ابزار‎ ‎گردآوری‎ ‎داده ها با استفاده از پرسشنامه های (خودتنظیمی بوفارد،1995)، (انگیزه پیشرفت ‏هرمنس،1970)، (درگیری‎ ‎تحصیلی‎ ‎ریو ،2013) و (اخلاق تحصیلی گل پرور،1389)، انجام شدند. داده ها در‎ ‎نرم‎ ‎افزار‎ ‎اس‎ ‎پی‎ ‎اس‎ ‎اس‎ ‎نسخه‎ ‎‏26‏‎ ‎و‎ ‎آموس‎ ‎نسخه‎ ‎‏26‏‎ ‎تحلیل‎ ‎شدند. یافته ها نشان داد که تمام مسیرهای‎ ‎مستقیم و غیرمستقیم، خود تنظیمی و انگیزش ‏پیشرفت به درگیری تحصیلی (05/0>‏P‏)، معنادار بودند. همچنین یافته ها نشان داد، نقش تعدیلگری متوسط پیشرفت تحصیلی در ‏خودتنظیمی و انگیزش پیشرفت به درگیری تحصیلی (05/0>‏P‏)، معنادار نبود ولی اخلاق تحصیلی به درگیری تحصیلی (05/0>‏P‏)، ‏معنادار بود. با توجه به نتایج یافته ها، اخلاق تحصیلی می تواند نقش میانجی در همبستگی بین خودتنظیمی و انگیزش پیشرفت با ‏درگیری تحصیلی و متوسط پیشرفت تحصیلی، نقش تعدیلگری در اخلاق تحصیلی به درگیری تحصیلی داشته باشد.‏

    کلیدواژگان: خود تنظیمی، انگیزه پیشرفت، درگیری تحصیلی، اخلاق تحصیلی، پیشرفت تحصیلی
  • مرضیه موسوی بیدله *، صدرالدین ستاری، توران سلیمانی صفحات 61-90

    تحقیق حاضر با هدف مشخص نمودن مدل یابی معادلات ساختاری رابطه رهبری عاطفی با اعتماد سازمانی، یادگیری سازمانی و نوآوری سازمانی (مورد مطالعه: مدیران دانشگاه های استان مازندران) انجام شده است. روش تحقیق نیز توصیفی- همبستگی از نوع معادلات ساختاری ،و جامعه آماری کلیه مدیران دانشگاه های (آزاد اسلامی، سراسری، علوم پزشکی) استان مازندران، که به تعداد 460 نفر که با مراجعه به جدول کرجسی و مورگان تعداد نمونه 210 نفر انتخاب شده است. پژوهش به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی است. در این پژوهش جمع آوری اطلاعات مورد نیاز پژوهش درباره سبک رهبری عاطفی و متغیرهای وابسته به آن (یادگیری سازمانی، ،اعتماد سازمانی، ،نوآوری سازمانی) با پرسشنامه های استاندار شده مورد بررسی قرار گرفته است وآلفای کرونباخ آنها به ترتیب 88/0 ، 80/0 ، 88/0 ، 70/0، بدست آمده است. همچنین برای تجزیه و تحلیل داده های حاصل از پرسشنامه متناسب با سوالات تحقیق از آمار استباطی و توصیفی و روش معادلات ساختاری استفاده شده است و تحلیل داده ها با استفاده و نرم افزار،lisrel8.8 ،spss26 انجام شده است.نتایج تحلیل نشان داد که متغیر مستقل رهبری عاطفی در ارتباط با متغیرهای وابسته (یادگیری سازمانی،نوآوری سازمانی و اعتماد سازمانی) رابطه مثبت و معنادار وجود دارد و مقادیر محاسبه شده نشان دهنده ی تایید برازش مدل براساس این شاخص ها می باشند و به عبارتی مدل از تناسب و برازش خوبی برخوردار است.

    کلیدواژگان: رهبری عاطفی، یادگیری سازمانی، نوآوری سازمانی، اعتماد سازمانی
  • مجید کهرازهی *، زهرا مقیمی، وحید حاجیلو صفحات 62-84

    پژوهش حاضر به بررسی و واکاوی عمیق چالش ها و راهبردهای فرآیند ارزشیابی در شبکه آموزشی دانش آموز (شاد) پرداخته است. پژوهش دارای رویکرد کیفی است و به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت توصیفی تحلیلی است و با بهره گیری از پدیدار شناسی انجام گرفته است. جامعه آماری کلیه ی معلمان دوره ابتدایی شاغل در سال تحصیلی 1400- 1399 در بخش مرکزی شهر میرجاوه شامل 120 معلم در 10 مدرسه دوره ابتدایی می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند از هر مدرسه 3 معلم و در مجموع 30 معلم به عنوان نمونه آماری پژوهش انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه نیمه ساختار یافته است و بصورت غیر حضوری و در قالب 6 سوال انجام گرفت که 3 سوال مربوط به چالش های ارزشیابی و 3 سوال مربوط به راهبردهای ارزشیابی می باشد. پس از انجام مصاحبه، به منظور تجزیه و تحلیل داده ها، از راهبرد هفت مرحله ای کلایزی استفاده شده است. همچنین قابلیت تائید از طریق مرور و بازبینی های دقیق و چندین باره داده-ها، تفسیرها و یافته های این مطالعه با نگاهی به مطالعات پیشین حاصل شده است. نتایج نشان داد مهمترین چالش های ارزشیابی شامل زیرساخت های ضعیف، اعتبار پایین ارزشیابی، مشکلات دانش آموزان، عدم نظارت دقیق معلم، عدم مشارکت خانواده ها، عدم-برقراری ارتباط دوسویه، اضطراب و تنش بالاست و در مقابل، استفاده از قابلیت های سایر برنامه ها، برگزاری ارزشیابی تصویری، بهره گیری از ارزشیابی تلفیقی، طرح سوالات استاندارد، توجه به ویژگی های دانش آموزان، نظارت مستمر معلم، و جلب مشارکت خانواده ها از مهمترین راهبردهای ارزشیابی در شبکه شاد می باشد.

    کلیدواژگان: آموزش مجازی، ارزشیابی، پدیدارشناسی، شبکه شاد
  • فرحناز عطاییان *، شهناز خالقی پور صفحات 100-124

    ضرورت شناخت عوامل موثر بر علاقه تحصیلی به عنوان یک هدف اساسی مورد توجه می باشد. این پژوهش با هدف نقش میانجی انگیزش تحصیلی در رابطه با غرقگی، عملکرد شناختی و سلامت معنوی با اشتیاق تحصیلی انجام شد. روش پژوهش توصیفی - همبستگی بود. جامعه آماری دانشجویان دانشگاه اصفهان در سال 1400 بودند که با نمونه گیری دردسترس 200 نفر انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه انگیزش تحصیلی والرند و همکاران، پرسشنامه اشتیاق تحصیلی وانگ و همکاران، پرسشنامه غرقگی جکسون و مارتین، پرسشنامه کارکردهای شناختی نجاتی و پرسشنامه سلامت معنوی پولوتزین والیسون بود. یافته ها نشان داد برازش کلی مدل  با شاخص نیکویی برازش ریشه باقیمانده مجذور میانگین مورد تایید قرار گرفت. متغیرهای عملکرد شناختی، غرقگی و سلامت معنوی توانسته اند 40/8 درصد از تغییرات اشتیاق تحصیلی را تبیین کنند. باتوجه به مقدار ضریب استاندارد انگیزش بیرونی و درونی نسبت به عملکرد شناختی و سلامت معنوی تاثیر بیشتری بر اشتیاق تحصیلی داشته اند و متغیرهای عملکرد شناختی، غرقگی و سلامت معنوی در مجموع فقط 26/3 درصد از انگیزش درونی و 15/4 درصد از انگیزش بیرونی را تبیین می کنند. در سطح اطمینان 95% مسیرهای عملکرد شناختی، غرقگی و سلامت معنوی بر اشتیاق تحصیلی معنی دار است. همچنین مسیر عملکرد شناختی(انعطاف پذیری ذهنی) و سلامت معنوی بر انگیزش تاثیر گذار است. مسیر عملکرد شناختی (برنامه ریزی، حل مسئله) بر اشتیاق تحصیلی تاثیر گذار است. بنابراین انگیزش تحصیلی به عنوان یک متغیر میانجی می تواند روابط بین کارکردهای شناختی، غرقگی و سلامت معنوی را با اشتیاق تحصیلی تحت تاثیر قرار دهد.

    کلیدواژگان: انگیزه تحصیلی، غرقگی، عملکرد شناختی، سلامت معنوی، اشتیاق تحصیلی
  • داود کاظمی فرد *، فرزانه میکائیلی منیع، علی عیسی زادگان صفحات 120-153

    هدف این پژوهش پیش بینی رویکردهای یادگیری بر اساس تصورات از یادگیری، باورهای معرفت شناختی علمی، خودکارآمدی یادگیری در میان دانشجویان رشته های علوم پایه دانشگاه ارومیه بود. روش تحقیق، توصیفی - از نوع همبستگی بود. بدین منظور تعداد 328 نفر (157 دختر و 171 پسر)، از دانشجویان رشته های علوم پایه بر اساس جدول مورگان و کرجسی به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند و پرسشنامه های تصورات از یادگیری ((لی، جانسون و تسای، 2008)، باورهای معرفت شناختی علمی ((کانلی، پینتریچ، وکاری و هریسون، 2004)، خودکارآمدی یادگیری (لین و تسای، 2013)، و رویکردهای یادگیری (لی، و همکاران، 2008)، جهت جمع آوری داده های پژوهش مورد استفاده قرار گرفت. داده ها با استفاده روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون در نرم افزار SPSS-26 تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که بین رویکردهای سطحی و عمقی با تصورات یادگیری غیرمولد و سازنده رابطه مثبت معنادار وجود دارد (01/0<p). همچنین، بین رویکردهای سطحی با مولفه های یقین و اطمینان رابطه مثبت معنادار و با مولفه های توجیه پذیری و پیشرفت رابطه منفی معنادار (05/0<p)؛ و بین رویکردهای عمقی با مولفه های توجیه پذیری و پیشرفت رابطه مثبت معنادار و با مولفه های یقین و اطمینان رابطه منفی معناداری وجود دارد (01/0<p). علاوه بر این، بین رویکردهای سطحی با همه مولفه های خودکارآمدی یادگیری رابطه منفی معنادار (05/0<p) و بین رویکردهای عمقی با همه مولفه های خودکارآمدی یادگیری رابطه مثبت معناداری مشاهده گردید (01/0<p). نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که رویکردهای یادگیری دانشجویان می تواند به وسیله مولفه های تصورات از یادگیری، باورهای معرفت شناختی علمی و خودکارآمدی یادگیری به شکل معناداری پیش بینی شود.

    کلیدواژگان: رویکردهای یادگیری، تصورات از یادگیری، باورهای معرفت شناختی علمی، خودکارآمدی یادگیری.
  • رضا فضلعلی زاده * صفحات 161-182
    هدف

    ارزشیابی نقش الگوهای یادگیری مبتنی بر فاوا در تفکر خلاق دانش آموزان دختر پایه چهارم ابتدایی منطقه 2 شهر تهران از دیدگاه مدیران آموزشی و معلمان " می باشد .

    روش

    این پژوهش از نظر هدف ، از نوع تحقیقات کاربردی اجرای آن با بهره گیری از روش زمینه ای می باشد . جامعه آماری شامل مدیران آموزشی و معلمان دوره ابتدایی پایه چهارم دخترانه منطقه 2 تهران بوده که حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان برای مدیران آموزشی 30 نفر و برای معلمان 60 نفرکه به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب گردیدند . ابزار گردآوری اطلاعات ، پرسش نامه محقق ساخته ای است که دارای 50 سوال ترکیبی فاوا و تفکر خلاق در 4 بعد آن می باشد . روایی صوری و محتوایی آن به تایید متخصصان امر رسیده و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ 98/0 است . جهت پاسخگویی به سوالات پژوهش در حیطه آمار توصیفی از (فراوانی و نمودار) و برای تحلیل داده ها ، در حیطه آمار استنباطی با توجه به پیش فرض غیر نرمال برای توزیع داده ها و اینکه مقیاس اندازه گیری اسمی می باشد از آزمون خی دو استفاده شده است .

    یافته ها و نتایج:

     نشان داد ، ارزشیابی نقش الگوهای یادگیری مبتنی بر فاوا در تفکر خلاق دانش آموزان دختر دوره ابتدایی شهر تهران از دیدگاه مدیران آموزشی و معلمان در دو بعد انعطاف پذیری و بسط متفاوت و در دو بعد سیالی و ابتکار یکسان می باشد .

    کلیدواژگان: الگوهای یادگیری، فاوا، یادگیری اکتشافی مجازی، تفکر خلاق
  • معصومه مرادیان*، فرحناز کیان ارثی، محمود نجفی صفحات 201-223

    زورگویی یک نوع خشونت سطح پایین به شمار می آید که اخیرا مورد توجه روانشناسان مدرسه قرار گرفته است. هدف این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی، تعیین سهم حرمت خود و نگرش فرزند به والدین در پیش بینی زورگویی در دانش آموزان دختر و پسر مقطع دبیرستان دولتی شهرستان بجنورد (93-92) بود.400 دانش آموز (200 دختر و 200 پسر) با استفاده از نمونه گیری خوشه ای انتخاب و به پرسش نامه های آزمون سنجش روابط نوجوانان همسال (پارادا، 2000)، آزمون سنجش حرمت خود (روزنبرگ، 1965) و آزمون سنجش نگرش فرزند به والدین (والتر دبیلیو هودسن، 1976) پاسخ دادند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss 18  در دو سطح بهره گرفته شد. در سطح آمار توصیفی با استفاده از شاخص های آماری میانگین و  انحراف استاندارد و در سطح آمار استنباطی با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون نتایج ارائه شد. آلفای کرونباخ در پژوهش حاضر برای پرسش نامه های آزمون سنجش روابط نوجوانان همسال برای زورگویی کلامی، جسمانی، اجتماعی به ترتیب 80/0، 76/0، 79/0 و برای قربانی شدن کلامی، جسمانی، اجتماعی به ترتیب 82/0، 77/0، 78/0 می باشد؛ همچنین آلفای کرونباخ برای آزمون سنجش حرمت خود 82/0، و برای آزمون سنجش نگرش فرزند به والدین، مادر 91/0 و پدر 93/0، بوده است که همگی معنادار بوده اند و بیانگر اعتبار درونی این پرسشنامه ها می باشند. مبتنی بر نتایج، بین زورگویی کردن، قربانی شدن، حرمت خود و نگرش فرزند به والدین رابطه معناداری وجود دارد. حرمت خود و نگرش فرزند به والدین قادر به پیش بینی ابعاد زورگویی و قربانی شدن هستند. پیشنهاد می شود در جهت ارتقاء میزان آگاهی معلمان، والدین و دیگر اولیاء مدرسه از این پدیده و نحوه کمک به فرزندان خود در این رابطه آموزش های کاربردی انجام شود.

    کلیدواژگان: حرمت خود، نگرش فرزند به والدین، زورگویی، دانش آموزان مدرسه
|
  • Alireza Noori*, Negin Jabarai, Kiyomarth Niazazari Pages 1-21

    This study aimed to design a model for conflict management and impact in teachers' learning and teaching processes. A mixed methods approach was used in this study. The qualitative population consisted of secondary school teachers in North Khorasan Province, and using a snowball sampling method, 17 participants were selected for in-depth interviews, thereby achieving theoretical saturation. The qualitative interview data collected was analyzed using the six-stage thematic analysis method proposed by Clarke and Braun. The quantitative population included all secondary school teachers, and a sample of 347 teachers was selected using the Cochran formula. Based on the qualitative findings from the interviews, a structured conflict management questionnaire was developed, focusing on teachers' professional experiences. Content validity of the questionnaire was assessed using the Content Validity Index (CVI), and reliability was assessed using Cronbach's alpha, which had a coefficient of 0.975. The results of exploratory factor analysis using principal component analysis with orthogonal rotation (Varimax) revealed five factors: active coping, passive coping, strengthening management and relationships, strengthening faith and religious values, and personal development and growth. These factors explained 68.4% of the variance in the overall conflict management model. The results of the confirmatory factor analysis showed a good fit of the conflict management model based on the teachers' professional experiences in the secondary school context. Effective conflict management can have a positive impact on the teaching and learning process of teachers. Teachers can facilitate the teaching and learning process by strengthening their conflict management skills.

    Keywords: Conflict Management, Secondary School Teachers, Professional Experiences
  • Soghra Mortazavi, Soghra Afkaneh *, Mehdi Kalantari Page 2

    This study aimed to analyze the digital competencies of teachers in virtual education through a systematic review of existing literature. Using the scientific databases Web of Science and Scopus, relevant articles on digital skills, educational innovations, professional development, and teaching methods were extracted and analyzed. The selection criteria included articles published between January 2008 and December 2022 in peer-reviewed scientific journals and in English. Ultimately, 377 articles were selected and reviewed. The findings of this study indicated that the justifications for teachers' digital competencies fall into four main categories: the ability to face the challenges of the new digital society, enriching the teaching-learning process, developing students' digital skills, and promoting professional development using digital technologies. Additionally, teachers' digital competencies are divided into four main categories: technical skills, pedagogical applications in the teaching-learning processes, inclusion in professional development, and the ability to develop students' digital competencies.The review results showed that most teachers have adequate basic digital teaching skills, but there are more diverse outcomes in the pedagogical use of digital technologies. Some teachers exhibit high capability in designing learning activities involving technology, while others face significant challenges. This study highlights the need for more specialized and comprehensive training programs to enhance teachers' digital skills and offers suggestions for future research.

    Keywords: Digital Empowerment, Digital Skills, Virtual Education, Professional Development Of Teachers
  • Measuring the compliance of the educational content of the Shad program based on approved educational standards in the preschool period
    Bahareh Kanani, Soheila Hossainpour*, Fereshte Afkari Page 3

    The present study was conducted with the aim of measuring the compliance of the educational content of the happy program based on the standards approved by education in the preschool period. This research is applied in terms of purpose and descriptive research method in terms of survey type. The statistical population of this research is the teachers working in the preschool centers of Sanandaj city, which were 1500 people. 306 people were selected using available sampling method using Karjesi and Morgan table. A researcher-made questionnaire was used to collect data, its validity was confirmed by professors and educational science experts, Cronbach's alpha coefficient was calculated as 0.73. To analyze the data, Kolmogorov-Smirnov test, Friedman test, independent t test and one-way analysis of variance were used. From the point of view of the trainers, the degree of conformity of the content of the happy program with the approved standards, respectively; Teaching the use of the five senses, sensorimotor and emotional skills, elementary teaching of body parts, their uses and characteristics, teaching personal and social health tips and issues, teaching individual and community rights in children, introducing children to religious and national figures, teaching and familiarizing with letters Alphabet, numbers and vocabulary have the least compatibility with the teaching of moral, religious and educational issues. The content of Shad educational program complies with seven educational standards. At the level of indicators, the compliance rate is low.
    Keywords: Educational standard, preschool, content, happy program, virtual.

    Keywords: Educational Standard, Preschool, Content, Happy Program, Virtual
  • Forozan Kamangar*, Behnam Makvandi, Rezvan Homaei, Saeed Bakhtiar Poor, Marjan Alizadeh Pages 42-78

    The present study aims to provide a model of academic engagement based on self-regulation and ‎achievement motivation‏ ‏with the mediation of academic ethics: the role of modulating academic ‎achievement in students. The research method was a description of correlation and structural ‎equations. The statistical population consisted of female students of the second year of secondary ‎school in Ahvaz city in 2021-2022, 358 of whom were selected by stratified random sampling ‎method. Data collection tools using questionnaires (Boufard's self-regulation, 1995), (Hermans' ‎achievement motivation‏ ‏‎, 1970), (Rio's academic engagement‏ ‏‎, 2013) and Gol Paror's (2019) ‎academic ethics. , done. Data were analyzed in SPSS version 26 and AMOS software. The findings ‎showed that all the direct and indirect paths of self-regulation and achievement motivation to ‎academic engagement (P<0.05) were significant. Also, the findings showed that the moderate ‎moderating role of academic achivement in self-regulation and‏ ‏achievement motivation‏ ‏was not ‎significant to academic engagement (P<0.05), but academic ethics was significant to academic ‎engagement (P<0.05). Was. According to the results of the findings, academic ethics can play a ‎mediating role in the correlation between self-regulation and achievement motivation‏ ‏with academic ‎engagement and average academic achievement, a moderating role in academic ethics to academic ‎engagement.‎

    Keywords: Self-Regulation., Achievement Motivation., Academic Engagement., Academic‏ ‏Ethics., Academic ‎Achievement ‎
  • Marziyeh Moosavi Bideleh*, Sadraddin Sattari, Tooran Soleymani Pages 61-90

    The present research was carried out with the aim of determining the modeling of the structural equations of the relationship of emotional leadership in organizational trust, organizational learning and organizational innovation (case study: managers of universities in Mazandaran province). The research method is also descriptive-correlation of the type of structural equations, and the statistical population of all managers of universities (Islamic Azad, Global, Medical Sciences) of Mazandaran province, which is 460people, and a sample of 210people was selected by referring to Karjesi and Morgan's table. The research is based on stratified random sampling. In this research, the collection of information required for research on emotional leadership style and its related variables (organizational learning, organizational trust, organizational innovation) has been investigated with standardized questionnaires and their Cronbach's alphas are 0/88 and 0/88 respectively0/88, 0/70 have been obtained. Also, to analyze the data obtained from the questionnaire according to the research questions, inferential and descriptive statistics and the method of structural equations have been used, and the data analysis has been done using lisrel 8.8, spss26 software. The results of the analysis showed that There is a positive and significant relationship between the independent variable of emotional leadership and the dependent variables (organizational learning, organizational innovation, and organizational trust) and the calculated values show the confirmation of the fit of the model based on these indicators, and in other words, the model has a good fit..

    Keywords: Emotional Leadership, Organizational Learning, Organizational Innovation, Organizational Trust
  • Majid Kahrazahi*, Zahra Moghimi, Vahid Hajilo Pages 62-84

    The present research aims to investigate and deeply analyze the challenges and strategies of the evaluation process in the student educational network(Shad). The current research is applied in terms of purpose and descriptive in nature, which was conducted using a qualitative method and using the phenomenological approach. The statistical population of all primary school teachers working in the academic year 2019-2020 in the central part of Mirjaveh city includes 120 teachers in 10 schools of primary school, using the purposeful sampling method, 3 teachers from each school and a total of 30 teachers as The statistical sample of the research was selected.The data collection tool is a semi-structured interview and it was conducted in person and in the form of 28 questions, After conducting the interview, in order to analyze the data, the seven-step Claysey strategy was used. The findings showed that the most important evaluation challenges in the happy network from the perspective of primary school teachers include; Weak infrastructure of Shaad network, low credibility of evaluation, problems related to students, lack of strict supervision of teachers, lack of participation of families, lack of two-way communication, high stress, anxiety and tension, and on the other hand, using the capabilities Other programs, the possibility of holding video evaluations, taking advantage of integrated evaluations, designing standard and quality questions, paying attention to the characteristics of students, careful and continuous supervision of the teacher, and attracting the participation of families are among the most important evaluation strategies.He is happy in the network.

    Keywords: Virtual Education, Evaluation, Phenomenology, SHAD Network
  • Farahnaz Ataeian*, Shahnaz Khaleghipour Pages 100-124

    Understanding the factors that influence academic interest is considered a fundamental goal. This <!-- [if !supportAnnotations]-->[u1]<!--[endif]--> research was conducted to examine the mediating role of academic motivation in relation to flow, cognitive performance, and spiritual health in the context of academic enthusiasm. The research method employed was descriptive correlation. The statistical population consisted of students from Isfahan University in 2022, with a sample size of 200 participants responding to the questionnaires. The research tools included Vallerand et al.'s academic motivation, Wang et al.'s academic enthusiasm, Jackson and Martin's flow, Nejat's cognitive functions, and Paloutzian and Wallison's spiritual health questionnaires. The findings indicated that the overall fit of the model was confirmed by the goodness of fit index of the root mean square residual. The variables of cognitive performance, flow, and spiritual health explained 40.8% of the variance in academic enthusiasm. According to the standardized coefficients, it can be concluded that both extrinsic and intrinsic motivation have a greater impact on academic enthusiasm than cognitive performance and spiritual health. Specifically, cognitive performance, flow, and spiritual health account for only 26.3% of the variance in intrinsic motivation and 15.4% in extrinsic motivation. At the 95% confidence level, the paths from cognitive performance, flow, and spiritual health to academic enthusiasm were found to be significant. Additionally, the path of spiritual health and cognitive performance (mental flexibility) influences motivation, while the path of cognitive performance (planning and problem-solving) affects academic enthusiasm. Therefore, academic motivation serves as a mediating variable that influences the relationships between cognitive functions, flow, and spiritual health with academic enthusiasm.

    Keywords: Academic Motivation, Flow, Cognitive Performance, Spiritual Health, Passion For Education
  • Davud Kazemifard *, Farzaneh Michaeli Manee, Ali Issazadegan Pages 120-153

    The purpose of this study was to investigate the Predicting learning approaches Based on conceptions of learning, scientific epistemological beliefs, learning self-efficacy among students of basic sciences at Urmia University.For this purpose, 328 people (157 girls and 171 boys) were selected from basic science students by stratified random sampling and Learning Imagination ,Scientific Epistemological Beliefs , Learning self-efficacy, and learning approaches questionnaires were used to collect research data. The results showed that there is a positive and significant relationship between superficial learning strategies with the unproductive (static) component of perceptions of learning and between deep learning strategies with the component of constructing perceptions of learning. there is a positive and significant correlation between superficial learning approaches and the components of scientific epistemological beliefs and certainty and a significant negative correlation with the components of justification and progress; and there is a positive and significant relationship between deep learning approaches with the components of justification and development of scientific epistemological beliefs and a negative and significant relationship with the components of certainty and certainty of epistemological beliefs.In addition, a negative and significant relationship was observed between superficial learning approaches and all components of learning self-efficacy and a positive and significant relationship was observed between deep learning approaches and all components of learning self-efficacy,the results of the present study indicate the importance and role of motivational and cognitive variables in strengthening and improving the use of learning approaches, which in the process of motivation and scientific learning reveals useful implications for students.

    Keywords: Approaches To Learning, Conceptions Of Learning, Scientific Epistemological Beliefs, Learning Of Self-Efficacy
  • Reza Fazlalizadeh Pages 161-182
    Objective

    To evaluate the role of learning patterns based on ICT in the creative thinking of female students of the fourth grade of elementary school in district 2 of Tehran from the point of view of educational managers and teachers.

    Method

    In terms of purpose, this research is of the type of applied research, its implementation using the contextual method. The statistical population consisted of educational administrators and teachers of the fourth grade elementary school for girls in the 2nd district of Tehran, and the sample size was 30 for educational administrators and 60 for teachers using the Karjesi and Morgan table, which were selected by stratified random sampling. The tool for collecting information is a researcher-made questionnaire that has 50 combined questions of ICT and creative thinking in its 4 dimensions. Its face and content validity has been confirmed by experts and its reliability is 0.98 using Cronbach's alpha. In order to answer the research questions in the field of descriptive statistics (frequency and graph) and to analyze the data, in the field of inferential statistics, considering the assumption of non-normal distribution of data and that the measurement scale is nominal, Chi-square test was used. The findings and results showed that the evaluation of the role of learning models based on ICT in the creative thinking of elementary school girls in Tehran from the perspective of educational managers and teachers is different in two dimensions of flexibility and expansion and the same in two dimensions of fluidity and innovation.

    Keywords: Learning Patterns, ICT, Virtual Exploratory Learning, Creative Thinking
  • Masoumeh Moradyan*, Farahnaz Kianersi, Mahmmod Najafi Pages 201-223

    Bullying is a form of low-level violence that has recently attracted the attention of school psychologists. The purpose of this descriptive study is to determine child's self-esteem and child’s attitude toward parents in forecasting the bullying of boys /girls students at Bojnourd city public high school at the last year (92-93). A number of 400 students (200 boys and 200 girls) were selected by using a sampling area and answered to the adolescent peer relations questionnaire testing paradigm in 2000, Self-esteem Assessment Test published by Rosenberg in 1965, and Child’s Attitude toward Parents Test published by Walter D. Hudson in 1976. The Spss 18 software for data analysis could be used on two levels; the descriptive statistics using statistical indicators mean and standard and inferential statistics using Pearson correlation and regression analysis results presented. According to the results, there is significant relation between bullying, victimization, self-esteem and child’s attitude toward parents. The self-esteem and the child’s attitude toward parents can predict the bullying the victimization. It is proposed to use functional and practical training to upgrade the knowledge of teachers, parents and other school authorities to this phenomenon (bullying) and to help the children in this regard.

    Keywords: Self-Respect, Child's Attitude Towards Parents, Bullying, Students Of School