فهرست مطالب
فصلنامه مدیریت پرستاری
سال سیزدهم شماره 1 (پیاپی 47، بهار 1403)
- تاریخ انتشار: 1403/09/11
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 5-15مقدمه
کارکنان پرستاری جزء حیاتی نظام های مراقبت بهداشتی هستند. با توجه به مسئله کمبود پرستار و هم چنین، توزیع نامتناسب آنان در مناطق جغرافیایی مختلف، شناسایی عوامل موثر بر عرضه نیروی کار پرستاری به منظور درک بهتر محرک های مالی و غیرمالی موثر بر ساعات کار آنان، ضرورت می یابد.
هدفهدف این مطالعه، شناسایی عوامل و متغیرهای موثر بر عرضه نیروی کار و تصمیمات شغلی پرستاران است.
مواد و روش هامطالعه حاضر به صورت مرور مفهومی انجام شده است. با استفاده از کلمات کلیدی مرتبط با عرضه نیروی کار پرستاری به زبان های فارسی و انگلیسی در پایگاه های SID ،MAGIRAN ،Scopus ،Web of Science ،PubMed چاپ شده بودند مورد جست وجو قرار گرفتند. از (36) مطالعه وارد شده به غربالگری، در نهایت، (9) مطالعه انتخاب شدند.
یافته هامتغیرهای دستمزد، وضعیت تاهل، سایر درآمدهای خانوار، وجود فرزندان، سن، سابقه کاری و تحصیلات، هم چنین، متغیرهای موقعیت محل کار و بخش محل کار، تخصصی یا غیرتخصصی بودن خدمت ارائه شده توسط پرستار، شاخص برخورداری، نژاد و قومیت، سن فرزندان، مرتبه و درجه شغلی، امنیت شغلی، سابقه کار، شیفت کاری (شب إکاری و...) به عنوان متغیرهای موثر بر عرضه نیروی کار پرستاری شناسایی شدند.
نتیجه گیریاین مطالعه، لیستی از متغیرهای موثر بر عرضه نیروی کار پرستاری ارائه می کند. استفاده از این لیست با تسهیل انتخاب متغیرها برای پژوهشگران، پیش زمینه ای برای مطالعات آتی پژوهشگران درخصوص عرضه نیروی کار پرستاری فراهم می آورد و هم چنین از این لیست، می توان برای انتخاب ویژگی ها و سطوح آزمایش انتخاب گسسته درخصوص ترجیحات شغلی پرستاران استفاده کرد.
کلیدواژگان: عرضه نیروی کار، نیروی کار پرستاری، اشتغال، ماندگاری نیروی کاری کار -
صفحات 16-23مقدمه
حرفه پرستاری درصدد ارائه مراقبت های مبتنی بر شواهد و شایسته و به ویژه براساس اصول انسانی و اخلاقی است. ارائه مراقبت اخلاقی نیازمند برخورداری از سطح مناسبی از استدلال اخلاقی است.
هدفهدف از این پژوهش بررسی تاثیر حل مسائل رفع خستگی شناختی مبتنی بر تخلیه ایگو بر قضاوت اخلاقی پرستاران بود.
مواد و روش هاطرح مطالعه، نیمه تجربی با دو گروه مداخله و کنترل پیش و پس از آزمون بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی پرستاران زن دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سال 1398 بود. 44 پرستار زن به عنوان نمونه به صورت در دسترس انتخاب شدند و به دو گروه کنترل (22 نفر) و گروه مداخله (22 نفر) تقسیم شدند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه قضاوت اخلاقی ویاراه بود. به گروه کنترل، مسائل شناختی تشخیصی قابل حل (آسان/ قابل کنترل) و به گروه مداخله، مسائل غیر قابل حل (سخت/ غیر قابل کنترل) سدک و کافتا ارائه شد. بعد از پاسخگویی به تکلیف و مسائل ریاضی، پس آزمون قضاوت اخلاقی بر روی دو گروه اجرا شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS 23 و آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد.
یافته هانتایج نشان داد درمان خستگی شناختی مبتنی بر رویکرد تخلیه ایگو بر قضاوت اخلاقی دانشجویان پرستاران تاثیر داشت. میانگین (انحراف استاندارد) گروه آزمایش از 125/82 (9/019) در مرحله پیش آزمون به 152/05 (12/44) تغییر یافت (0/001>P). مقدار این تاثیر براساس مجذور 1 تا 0/42 بود.
نتیجه گیرینتایج حاکی از درمان خستگی شناختی مبتنی بر رویکرد تخلیه ایگو بر افزایش قضاوت اخلاقی پرستاران بود. بنابراین پیشنهاد می شود مشاوران و درمانگران برای کاهش مشکلات روان شناختی پرستاران از درمان خستگی شناختی مبتنی بر رویکرد تخلیه ایگو استفاده کنند.
کلیدواژگان: پرستاران، خستگی شناختی، رویکرد تخلیه ایگو، قضاوت اخلاقی -
صفحات 24-37مقدمه
نوجوانی دوره ی ایجاد تغییرات جسمی، شناختی، اجتماعی- عاطفی برای افراد است و با افزایش توانایی در تفکر، شروع بلوغ و تغییر در روابط با خانواده، دوستان، انتظارات، نقش های خانوادگی، مسئولیت ها، مدیریت تکالیف زندگی بدون وابستگی بیش از حد به افراد دیگر و ایجاد جهت گیری جدیدی برای آینده به عنوان بزرگسالان مستقل و مولد همراه است و مسائل مرتبط با سلامت روان (از جمله شایستگی اجتماعی و انعطاف پذیری هیجانی) در این دوره اهمیت پیدا می کند.
هدفپژوهش حاضر با هدف تدوین بسته آموزش تنظیم هیجان مبتنی بر راهبرد یادگیری خرد و بررسی اثربخشی آن بر شایستگی اجتماعی و انعطاف پذیری هیجانی نوجوانان با روش آمیخته انجام شد.
مواد و روش هادر بخش کیفی از روش اسنادی و در بخش کمی از طرح پیش آزمون-پس آزمون و پیگیری استفاده شد. تولید محتوی الکترونیکی براساس الگوی کمپ در شش مرحله ، انجام شد و بسته آموزشی در(8) جلسه تدوین و توسط (10) متخصص، با روش نسبت روایی محتوایی (CVI) والس و باسل، اعتباریابی شدند. نتایج نشان داد که (CVI) بسته تدوین شده بالاتر از (0/79) است. جامعه آماری بخش کمی، دانش آموزان دختر متوسطه اول شهر کرج در سال بودند که از بین آن ها (50) نفر به روش تصادفی انتخاب و در دو گروه آزمایش (هر گروه 25 نفر) جایگزین شدند. گروه آزمایش آموزش تنظیم هیجان را در (8) جلسه دریافت کرد و گروه کنترل مداخله ای دریافت نکرد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه شایستگی اجتماعی اسمارت و سانسون (2003) و انعطاف پذیری هیجانی رشید و بیات (1398) استفاده شد. داده ها با استفاد از تحلیل کوواریانس در نرم افزار SPSS نسخه 25، تجزیه و تحلیل شدند.
یافته هامعدل تحصیلی گروه آزمایش (17/04) و گروه کنترل (16/91) بود. نتیجه شاخص روایی محتوایی نشان داد بسته آموزشی تنظیم هیجان مبتنی بر راهبرد یادگیری خرد از اعتبار مطلوبی برخوردار است (0/79< CVT). نتایج دیگر نشان داد که آموزش تنظیم هیجان مبتنی بر راهبرد یادگیری خرد بر بهبود شایستگی اجتماعی و انعطاف پذیری هیجانی دانش آموزان متوسطه اول به طور معناداری موثر بوده (0/05>P) و تاثیر آن ماندگاری داشته است(0/05> P).
نتیجه گیریمشاوران محیط های آموزشی و روان شناسان سازمانی از الگوی آموزشی تدوین و رواسازی شده در پژوهش حاضر می توانند برای تقویت شایستگی اجتماعی، انعطاف پذیری هیجانی فراگیران از جمله دانش آموزان و کارکنان از جمله پرستاران استفاده کنند.
کلیدواژگان: انعطاف پذیری هیجانی، راهبرد یادگیری خرد، شایستگی اجتماعی -
صفحات 38-48مقدمه
بیماری مالتیپل اسکلروزیس (MS) به عنوان یک بیماری مزمن به دلایلی همچون بروز ناگهانی و نداشتن پیش آگهی خوب باعث بروز استرس، اضطراب، افسردگی و سایر مشکلات روحی و روانی می شود.
هدفاین پژوهش با هدف اثربخشی درمان متمرکز بر هیجان بر حساسیت اضطرابی و فراهیجان زنان با بیماری مالتیپل اسکلروزیس انجام پذیرفت.
مواد و روش هاطرح پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش، کلیه زنان دارای بیماری مالتیپل اسکلروزیس شهر اصفهان در شش ماهه اول سال (1400) بود. برای انتخاب حجم نمونه (30) نفر از زنان دارای مالتیپل اسکلروزیس با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و در گروه آزمایشی و گروه کنترل، (15) نفر در هر گروه گمارده شدند. داده ها با پرسشنامه های حساسیت اضطرابی فلوید (2005) و فراهیجان میتمانسگروبر (2009) جمع آوری شدند. مداخله درمان متمرکز بر هیجان براساس پروتکل گرینبرگ و گلدمن (2019) در (12)جلسه، به مدت (60) دقیقه بر روی گروه آزمایش انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیری تجزیه و تحلیل شد.
یافته هامیانگین و انحراف معیار سن در گروه آزمایش (65/3 ± 68/42) سال و در گروه کنترل (89/2 ± 54/44) سال بود. نتایج آزمون دقیق فیشر نشان داد بین گروه آزمایش و کنترل از لحاظ سن (427/0=P)، وضعیت تاهل (233/0=P)، سطح تحصیلات (458/0=P) و مدت زمان بروز بیماری (374/0=P)، تفاوت آماری مشاهده نشد. نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که درمان متمرکز بر هیجان بر کاهش حساسیت اضطرابی اثربخشی معنی داری دارد (001/0>P). همچنین نتایچ نشان داد درمان متمرکز بر هیجان بر کاهش فراهیجان منفی اثربخشی معنی داری دارد (001/0>P).
نتیجه گیریباتوجه به نتایج پژوهش، متخصصین، پژوهشگران و درمانگران این حوزه می توانند از این مداخله به عنوان گزینه درمانی موثری جهت بهبود حساسیت اضطرابی و فراهیجان بیماران دارای مالتیپل اسکلروزیس استفاده نمایند.
کلیدواژگان: حساسیت اضطرابی، فراهیجان، درمان متمرکز بر هیجان، مالتیپل اسکلروزیس -
صفحات 49-62مقدمه
نشخوار فکری و نارسایی شناختی در بیماران مبتلا به افسردگی اساسی یکی از عوامل خطرساز شناختی جهت ابتلاء به اختلالات خلقی است.
هدفاین پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی تحریک مکرر مغناطیسی فراقشری (rTMS) و درمان شناختی رفتاری (CBT) بر نشخوار فکری، نارسایی شناختی در افراد مبتلا به افسردگی انجام شده است.
مواد و روش هاروش پژوهش، نیمه تجربی و از طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل و پیگیری یک ماهه بوده است. جامعه آماری این پژوهش را مردان و زنان مبتلا به افسردگی عمده بستری در بیمارستان روان پزشکی دلارام سینا شهر تهران در سال (1401) تشکیل داده است. نمونه آماری (39) مرد و زن مبتلا به افسردگی عمده بود. نمونه مورد مطالعه به روش هدفمند انتخاب و به روش تصادفی (قرعه کشی) در سه گروه تحریک مکرر مغناطیسی فراقشری (13 نفر)، درمان شناختی رفتاری (13 نفر) و گروه کنترل (13 نفر) جایگزین شد. تحریک مکرر مغناطیسی فراقشری در (12) جلسه و درمان شناختی- رفتاری نیز در (12) جلسه برای گروه های آزمایش اجرا شد و گروه کنترل بدون هیچ آموزشی دریافت نکرد. ابزار پژوهش مقیاس افسردگی (Beck) نسخه دوم (1996)، پرسشنامه نشخوار فکری نولن نولن هوکسما و مورو (1991)، پرسشنامه نارسایی شناختی برودبنت و همکاران (1982) بود. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر در نرم افزار SPSS نسخه (26) تحلیل شدند.
یافته هانتایج نشان داد که تحریک مکرر مغناطیسی فراقشری و درمان شناختی رفتاری بر نشخوار فکری و نارسایی شناختی در افراد مبتلا به افسردگی موثر بوده اند و بین میزان تاثیر این دو مداخله بر نشخوار فکری و نارسایی شناختی تفاوت معناداری وجود نداشت.
نتیجه گیریبراساس نتایج حاصل می توان از پروتکل های تحریک مکرر مغناطیسی فراقشری و درمان شناختی رفتاری برای مداخله در نشخوار فکری و نارسایی شناختی در افراد مبتلا به افسردگی در مراکز سلامت روان و بیمارستان های روان پزشکی بهره برد.
کلیدواژگان: افسردگی، تحریک مکرر مغناطیسی فراقشری، درمان شناختی رفتاری، نارسایی شناختی، نشخوار فکری -
صفحات 63-74مقدمه
مدیریت کیفیت جامع در مراقبت های بهداشتی یک رویکرد جامع برای ارائه مراقبت برتر از بیمار، کارایی عملیاتی و بهبود مستمر است. کیفیت خدمات بیمارستانی ابعاد مختلفی از جمله اثربخشی بالینی، ایمنی، بیمار محوری وکارایی را دربر می گیرد و پرستاران بزرگترین گروه ارائه دهنده خدمات در نظام سلامت هستند که می توانند بر کیفیت خدمات تاثیر بگذارند.
هدفهدف این پژوهش، بررسی رابطه بین مدیریت کیفیت جامع و کیفیت خدمات بیمارستانی است که توسط پرستاران در بیمارستان های منتخب استان خوزستان درک می شود.
مواد و روش هاپژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ گردآوری داده ها پیمایشی همبستگی است. جامعه آماری، پرستاران شاغل در بیمارستان های آموزشی درمانی منطقه ای استان خوزستان (ابوذر اهواز و گنجویان دزفول) است. نمونه پژوهش (269) نفر بود که با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها یک پرسشنامه استاندارد است که روایی آن تایید و پایایی آن براساس ضریب آلفای کرونباخ بالاتر از (7/0) است. تحلیل آمار توصیفی توسط نرم افزار SPSS 22 و برای آزمون فرضیات پژوهش از مدل معادلات ساختاری توسط نرم افزار Smart PLS 3 استفاده شده است.
یافته هایافته ها نشان داد (27) درصد نمونه ها را مردان و (73) درصد را زنان تشکیل داده و (6/57) درصد نمونه ها در رده سنی (20) تا (30) سال بوده و (6/86) درصد از نمونه ها دارای تحصیلات کارشناسی می باشند. ابعاد متغیر کیفیت خدمات بیمارستانی (HSQ) به میزان قوی تر در جامعه نسبت به ابعاد متغیر مدیریت کیفیت جامع (TQM) وجود دارند. همچنین ازبین ابعاد مدیریت کیفیت جامع، بعد مدیریت فرآیند و مشتری مداری به ترتیب بیشترین و کمترین میانگین را داشته که در مقایسه با ابعاد پنج گانه متغیر کیفیت خدمات بیمارستانی، بعد اعتماد و همدلی به ترتیب قوی ترین و ضعیف ترین بعد می باشند. مدیریت کیفیت جامع با کیفیت خدمات بیمارستانی رابطه مثبت و معنادار دارد و اعمال اصول مدیریت کیفیت جامع منجربه افزایش کیفیت خدمات بیمارستانی می شود.
نتیجه گیریبنابر یافته های پژوهش، اجرای شیوه های مدیریت کیفیت جامع دریک محیط بیمارستانی می تواند منجربه رویکردی جامع برای بهبود کیفیت شود که درنهایت منجربه سطوح بالاتر کیفیت خدمات برای بیماران و سایر ذینفعان می شود.
کلیدواژگان: کیفیت، کیفیت خدمات بیمارستانی، مدیریت کیفیت جامع -
صفحات 75-89مقدمه
مشاغل پرستاری، ماهیتی پراسترس و پرآشوب دارند، به طوری که پرستاران مجبورند در محیط هایی با تراکم بیمار بسیار بالا و امکانات محدود، به ارائه خدمات درمانی و مراقبتی بپردازند. این شرایط دشوار، منجر به بروز سطوح بالای استرس و اضطراب در بین این قشر زحمتکش می شود. لذا این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی آموزش شفقت به خود بر سرمایه روانشناختی،رضایت شغلی و خستگی هیجانی در پرستاران انجام شد.
روش کاراین پژوهش از نوع تجربی و نیمه آزمایشی با استفاده از روش پیش آزمون-پس آزمون همراه با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل پرستاران بیمارستان رازی قائمشهر در سال 1403بودند. تعداد 30 نفر از این افراد با استفاده از روش هدفمند انتخاب شدند و سپس با استفاده از روش تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. داده ها با استفاده از پرسشنامه سرمایه های روانشناختی لوتانز (2007) (PCQ)، رضایت شغلی مینه سوتا (1977) (MSQ) وخستگی هیجانی چن و همکاران (2019) جمع آوری شدند. سپس، داده ها با استفاده از روش کواریانس چند متغیره و تک متغیره در نرم افزار SPSS-26 تحلیل شدند.
یافته ها:
نتایج نشان داد تمام متغیرهای وابسته شامل سرمایه روانشناختی (05/0>P، 17/105(25، 1)F، رضایت شغلی (05/0>P، 38/64=)(25، 1)F، و خستگی هیجانی (05/0>P، 56/427=)(25، 1)F، در مرحله پس آزمون معنادار شدهاند. بنابراین آموزش شفقت به خود بر روی سرمایه روانشناختی، رضایت شغلی و خستگی هیجانی در پرستاران اثر بخش بود.
نتیجه گیریبر اساس یافته ها میتوان نتیجه گرفت که پرستاران میتوانند با پرورش روحیه خود شفقت ورزی در درونشان، در مسیر مراقبت از ارزش ها و اصول اخلاقی و انسانی گام بردارند. این امر به آن ها کمک میکند تا با درک و پذیرش مشکلات و شکست های خود، از منظر مهربانانه و همدلانه به آن ها نگاه کرده و در جهت بهبود و رشد خود تلاش کنند. هم چنین آموزش شفقت به خود نه تنها تاثیر مثبتی بر سرمایه روان شناختی پرستاران دارد، بلکه می تواند به افزایش رضایت شغلی و کاهش خستگی هیجانی آن ها نیز منجر شود.
کلیدواژگان: آموزش شفقت به خود، سرمایه روانشناختی، رضایت شغلی، خستگی هیجانی، پرستاران -
صفحات 90-105مقدمه
سرطان پستان در حال حاضر شایع ترین تشخیص سرطان و عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان است. برای بیماران مبتلا به سرطان پستان، درد یک علامت شایع و ناتوان کننده است که می تواند بر سلامت جسمانی، هیجانی و معنوی آن ها تاثیر منفی بگذارد. در این کارآزمایی تصادفی کنترل شده، هدف ما تعیینتاثیر آموزش مهارت های مقابله با درد معنا محور و کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر خودکارآمدی درد و امید به زندگی در زنان مبتلا به سرطان پستان بود.
روش کارپژوهش حاضر در قالب یک کارآزمایی تصادفی کنترل شده انجام شد. جامعه آماری این مطالعه شامل بیماران مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به بخش آنکولوژی و رادیوتراپی بیمارستان بازرگانان و مرکز رادیوتراپی و آنکولوژی روشنا در شهر تهران در شش ماهه دوم سال 1401 بودند. با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 45 نفر انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و یک گروه کنترل تخصیص داده شدند. مهارت های مقابله با درد معنا محور در 6 جلسه و کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی در 8 جلسه آموزشی به صورت گروهی ارائه شدند. شرکت کنندگان سه گروه، مقیاس خود کارآمدی درد (نیکولاس، 2007) و پرسشنامه امید اسنایدر (1991)، در مراحل پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری دو ماهه را تکمیل کردند. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون تحلیل واریانس آمیخته و آزمون تعقیبی بونفرنی در فضای نرم افزار SPSS27 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
یافته هامهارت های مقابله با درد معنا محور و کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی تاثیرات معناداری بر افزایش خودکارآمدی درد و امید به زندگی در بیماران مبتلابه سرطان پستان داشتند. بین تاثیرگذاری مهارت های مقابله با درد معنا محور و کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر خودکارآمدی درد در پژوهش حاضر تفاوت معناداری گزارش نشد. بدین سان مداخله مهارت های مقابله با درد معنا محور تاثیر بیشتری بر افزایش امید به زندگی در بیماران مبتلا به سرطان پستان نشان داد (001/0 <p).
نتیجه گیریآموزش مهارت های مقابله با درد معنا محور و کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی از اثربخشی قابل توجهی در جهت افزایش خود کارآمدی درد و امید به زندگی در بیماران مبتلابه سرطان پستان در ایران برخوردار هستند. ازاین رو متخصصین، پژوهشگران و درمان گران این حوزه می توانند از این مداخله ها به عنوان گزینه های موثر درمانی جهت بهبود کارکردهای روان شناختی بیماران مبتلابه سرطان پستان در کنار درمان های پزشکی آن ها استفاده کنند.
کلیدواژگان: امید به زندگی، خود کارآمدی درد، سرطان پستان، کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی، مهارت های مقابله با درد معنا محور
-
Pages 5-15Introduction
Nursing staff play a crucial role in healthcare systems. With the ongoing challenges of nursing shortages and unequal distribution across various geographic regions, it becomes essential to identify the factors that influence the nursing workforce supply. Understanding these factors can provide insight into both financial and non-financial elements that impact nurses' working hours.
AimThe objective of this study is to identify factors and variables affecting labor supply and nurses' career decisions.
Material & MethodsThis study employed a conceptual review approach to investigate the supply of the nursing workforce. A comprehensive search for relevant keywords, both in Persian and English, was conducted across several databases, including SID, MAGIRAN, Scopus, Web of Science, and PubMed, without imposing any time restrictions. From an initial screening of 36 studies, 9 were ultimately selected for detailed analysis.
ResultsThe research identified several key factors that influence the supply of the nursing workforce. These factors include wages, marital status, household income, the presence of children, age, work experience, and education level. Furthermore, additional variables were recognized as significant contributors to workforce supply, including workplace location, department type, the nature of the services provided by nurses (whether specialized or general), development index, race and ethnicity, the age of children, job rank and grade, job security, work history, and the type of shifts worked (such as night shifts).
ConclusionThis study presents a list of variables affecting the supply of nursing workforce. By facilitating the selection of variables for researchers, this list provides a background for future studies of researchers regarding the supply of the nursing workforce. Additionally, this list can be used to select the attributes and levels for discrete choice experiments regarding the job preferences of nurses.
Keywords: Labour Supply, Nursing Workforce, Employment, Workforce Retention -
Pages 16-23Introduction
The nursing profession seeks to provide evidence-based and competent care, especially based on humane and ethical principles. Providing ethical care requires an appropriate level of ethical reasoning.
AimThe purpose of this study was to investigate the effect of cognitive fatigue based on ego depletion on the moral judgment of nursing students.
Material & MethodsThe study design was semi-experimental with two intervention and control groups before and after the test. The statistical population of this research included all female nursing students of Kerman University of Medical Sciences in 2019. 44 female nurses were selected as a sample and divided into two control groups (22 people) and intervention group (22 people). The measuring instrument was Viarah's moral judgment questionnaire (2014). Sedak and Kafta (1990) were presented with solvable (easy/controllable) diagnostic cognitive problems to the control group and unsolvable problems (hard/uncontrollable) to the experimental group. After answering the homework and math problems, the moral judgment post-test was performed on two groups. SPSS 23 software and covariance analysis test were used for data analysis.
ResultsThe results showed that the treatment of cognitive fatigue based on the ego depletion approach had an effect on the moral judgment of nursing students. The mean (standard deviation) of the experimental group changed from 125.82 (9.019) in the pre-test phase to 152.05 (12.44) (P<0.001). The value of this effect was 0.42 based on eta square.
ConclusionThe results indicated that the treatment of cognitive fatigue based on the ego depletion approach increased the moral judgment of nurses. Therefore, it is suggested that counselors and therapists use the cognitive fatigue treatment based on the ego depletion approach to reduce the psychological problems of nurses.
Keywords: Cognitive Fatigue, Moral Judgment, Ego Depletion Approach, Nurses -
Pages 24-37Introduction
Adolescence is a period of physical, cognitive, social- emotional changes for individuals and is associated with an increase in the ability to think, the onset of puberty, and changes in relationships with family, friends, expectations, family roles, responsibilities, managing life tasks without being overly dependent on other people, and creating a new direction for the future as independent and productive adults, and mental health-related issues (including social competence and emotional flexibility) in these The period becomes important.
AimThe present study aimed to develop an emotion regulation training package based on microlearning strategies and to investigate its effectiveness on social competence and emotional flexibility in adolescents.
Material & MethodsIn the qualitative phase, a documentary method was used, while in the quantitative phase, a pretest- posttest-follow-up design was implemented. The electronic content was developed in six stages based on Kemp's model, and the training package was designed in eight sessions. It was validated by 10 experts using the Content Validity Index (CVI) method by Waltz and Bausell. The results showed that the CVI for the developed package was above 0.79. The statistical population for the quantitative section included female middle school students in Karaj, Iran, in the academic year. From this population, 50 students were randomly selected and assigned to two experimental groups (25 students in each group). The experimental group received the emotion regulation training in eight sessions, while the control group received no intervention. Data were collected using the Social Competence Questionnaire by Smart and Sanson (2003) and the Emotional Flexibility Questionnaire by Rashid and Bayat (2019). Data analysis was performed using covariance analysis in SPSS software version 25.
ResultsThe average grade point average of the experimental group was 17.04 and the control group was 16.91. The validity index result showed that the emotion regulation training package for micro strategies can be used with good validity (CVT<0.79). Other results show that emotion regulation training on micro strategies was significantly effective in improving social competence and emotional positivity of junior high school students (P<0.05) and its effect was durable (P<0.05).
ConclusionEducational counselors and organizational psychologists can utilize the validated training model developed in this study to enhance social competence and emotional flexibility among learners, including students and employees such as nurses.
Keywords: Microlearning Strategies, Social Competence, Emotional Flexibility -
Pages 38-48Introduction
Multiple Sclerosis (MS), as a chronic illness, leads to psychological issues such as stress, anxiety, depression, and other mental health problems due to its sudden onset and poor prognosis.
AimThis study aimed to examine the effectiveness of Emotion-Focused Therapy (EFT) on anxiety sensitivity and metacognition in women with Multiple Sclerosis.
Material & MethodsThe research utilized a quasi-experimental design with a pretest-posttest control group. The statistical population included all women with Multiple Sclerosis in Isfahan during the first half of 2020. A sample size of 30 women with MS were selected through purposive sampling and randomly assigned to an experimental group (n = 15) and a control group (n = 15). Data were collected using the Anxiety Sensitivity Index (ASI) by Floyd (2005) and the Metacognition Questionnaire by Mitmansgruber (2009). The experimental group received Emotion-Focused Therapy based on the protocol by Greenberg and Goldman (2019) in 12 sessions, each lasting 60 minutes. Data were analyzed using Multivariate Analysis of Covariance (MANCOVA).
ResultsThe mean and standard deviation of age in the experimental group was 42.68 ± 3.65 years and in the control group was 44.54 ± 2.89 years. The results of Fisher's exact test showed that there was no statistical difference between the experimental and control groups in terms of age (P=0.427), marital status (P=0.233), education level (P=0.458), and duration of disease (P=0.374). The results of analysis of covariance indicated that Emotion-Focused Therapy significantly reduced anxiety sensitivity (P< 0.001). Additionally, it was found to significantly decrease negative metacognition (P < 0.001).
ConclusionBased on the findings, specialists, researchers, and therapists in this field can utilize Emotion-Focused Therapy as an effective treatment option to improve anxiety sensitivity and metacognition in patients with Multiple Sclerosis.
Keywords: Anxiety Sensitivity, Metacognition, Emotion-Focused Therapy, Multiple Sclerosis -
Pages 49-62Introduction
Rumination and cognitive impairment in patients with major depression is one of the cognitive risk factors for mood disorders.
AimThis research was conducted with the aim of comparing the effectiveness of repetitive transcortical magnetic stimulation (rTMS) and cognitive behavioral therapy on rumination, cognitive impairment in people with depression.
Material & MethodsThe research method was semi-experimental and pre-test and post-test with a control group with a one-month follow-up. The statistical population of this study consisted of men and women with major depression hospitalized in Delaram Sina Psychiatric Hospital in Tehran in 2022. A statistical sample of 39 men and women suffering from major injuries, the study sample was selected by a purposeful method and by a random method (lottery) in three groups: repetitive transcortical magnetic stimulation (rTMS) (13 people), cognitive behavioral therapy (13 people) and the control group. (13 people) was replaced. Repetitive transcortical magnetic stimulation (rTMS) was performed in 12 sessions and cognitive-behavioral therapy was also performed in 12 sessions for the experimental groups and the control group did not receive any training. Beck's economics research tool - second edition (1996), rumination questionnaire of Nolen Hoeksma and Maro (1991), cognitive impairment questionnaire of Broadbent et al. (1982). The data were analyzed using variance analysis with repeated measurements in SPSS software version 26.
ResultsThe results showed that repeated extracortical magnetic stimulation and cognitive behavioral therapy were effective on rumination and cognitive impairment in people suffering from depression, and there was no significant difference between the effect of these two interventions on rumination and cognitive impairment.
ConclusionBased on the results, it is possible to use the protocols of repetitive extracortical magnetic stimulation and cognitive behavioral therapy to intervene in rumination and cognitive impairment in people with depression in mental health centers and psychiatric hospitals.
Keywords: Repetitive Transcortical Magnetic Stimulation, Cognitive Behavioral Therapy, Rumination, Cognitive Impairment, Depression -
Pages 63-74Introduction
Total Quality Management in healthcare is a comprehensive approach to provide superior patient care, operational efficiency and continuous improvement. The Quality of hospital services includes various dimensions, including clinical effectiveness, safety, patient-centeredness, and efficiency, and nurses are the largest group of service providers in the health system that can influence the quality of services.
AimThe purpose of this research is to investigate the relationship between TQM and the HSQ as perceived by nurses in selected hospitals of Khuzestan province.
Material & MethodsThe current research is a correlational survey in terms of practical purpose and in terms of data collection. The statistical population is the nurses working in the regional educational and therapeutic hospitals of Khuzestan province (Abuzar Ahvaz and Ganjavian Dezful). The research sample was 269 people who were selected by simple random sampling method. The data collection tool is a standard questionnaire whose validity is confirmed and its reliability is higher than 0/7 based on Cronbach's alpha coefficient. Descriptive statistics analysis was done by SPSS 22 software and structural equation model was used by Smart PLS3 software to test research hypotheses.
ResultsThe findings showed that 27% of the samples were men and 73% were women, 57.6% of the samples were between 20 and 30 years of age, and 86.6% of the samples had a bachelor's degree. The dimensions of the HSQ variable are more strongly present in society than the dimensions of the TQM variable. Among the TQM dimensions, the dimensions of process management and customer orientation have the highest and lowest averages, respectively, and among the five dimensions of the HSQ variable, the dimensions of trust and empathy are the strongest and weakest, respectively. TQM has a positive and significant relationship with the HSQ, and applying the principles of TQM leads to an increase in the HSQ.
ConclusionAccording to the findings of the research, the implementation of Total Quality Management practices in a hospital environment can lead to a comprehensive approach to quality improvement, which ultimately leads to higher levels of service quality for patients and other stakeholders.
Keywords: Total Quality Management, Hospital Service Quality, Quality -
Pages 75-89Introduction
Nursing jobs have a stressful and turbulent nature, so that nurses have to provide medical and care services in environments with very high patient density and limited facilities. These difficult conditions lead to high levels of stress and anxiety among this hardworking class. Therefore, this research was conducted with the aim of investigating the effectiveness of self-compassion training on psychological capital, job satisfaction and emotional exhaustion in nurses.
MethodologyThis research was experimental and semi-experimental using the pre-test-post-test method with a control group. The statistical population of the research included the nurses of Razi Qaimshahr Hospital in 1403. 30 of these people were selected using a targeted method and then were randomly assigned to two experimental and control groups. Data were collected using Luthans Psychological Capital Questionnaire (2007) (PCQ), Minnesota Job Satisfaction (1977) (MSQ) and emotional exhaustion by Chen et al. (2019). Then, the data were analyzed using multivariate and univariate covariance methods in SPSS-26 software.
FindingsThe results showed that all dependent variables include psychological capital (P < 0.05, F (25, 1) 105.17), job satisfaction (P < 0.05, F = 64.38 (25, 1) and emotional fatigue (P < 0.05, F = 427.56) (25, 1) have become significant in the post-test stage. Therefore, teaching self-compassion was effective on psychological capital, job satisfaction and emotional exhaustion in nurses.
ConclusionBased on the findings, it can be concluded that nurses can take a step towards taking care of moral and human values and principles by cultivating the spirit of self-compassion within them. This helps them to understand and accept their problems and failures, look at them from a kind and empathetic point of view and try to improve and grow. Also, teaching self-compassion not only has a positive effect on the psychological capital of nurses, but can also lead to an increase in job satisfaction and a decrease in their emotional exhaustion.
Keywords: Self-Compassion Training, Psychological Capital, Job Satisfaction, Emotional Exhaustion, Nurses -
Pages 90-105Introduction
Breast cancer is now the most commonly diagnosed cancer and leading cause of cancer mortality in women worldwide. For patients with breast cancer, pain is a common and debilitating symptom that can negatively impact physical, emotional, and spiritual well-being. In this randomized controlled trial, we aim to determine the effect of meaning-centered pain coping skills training (MCPC), and mindfulness-based stress reduction (MBSR), on pain self-efficacy and life expectancy in women with breast cancer.
MethodsWe enrolled 45 adults females with stage III breast cancer referred to the Bazarganan Hospital and Roshana Oncology clinic in Tehran, were randomly assigned to one of the three MCPC (n = 15), MBSR (n = 15) or control (n = 15) groups. MCPC is a 6-session and MBSR is a systematic educational program during an 8-week period. The control group had no additional contact. Measures assessing the Pain Self-Efficacy Questionnaire and Snyder Adult Hope Scale were administered at baseline, post-intervention, and 2-month follow-up.
ResultsBoth the MCPC and MBSR groups achieved significant improvement in pain self-efficacy and life expectancy with statistically significant differences between groups. However, no significant difference was reported between the effectiveness of the interventions used in the present study on self-efficacy in breast cancer patients. Thus, the intervention of MCPC showed a greater effect on increasing life expectancy in breast cancer patients (P<0.001).
ConclusionOur findings, which found that the MCPC and MBSR group had improved in at both post-intervention and follow-up compared to the control group. These interventions may provide an important avenue for alleviating suffering in patients facing pain from breast cancer.
Keywords: Breast Cancer, Life Expectancy, Pain Self-Efficacy, Mindfulness Based Stress Reduction, Meaning-Centered Pain Coping Skills Training