فهرست مطالب

تعلیم و تربیت استثنایی - سال بیست و چهارم شماره 183 (آذر و دی 1403)

نشریه تعلیم و تربیت استثنایی
سال بیست و چهارم شماره 183 (آذر و دی 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/09/11
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محمد عاشوری* صفحات 9-22
    زمینه و هدف

    نگرش جامعه به کودکان و نوجوانان با آسیب بینایی در سطح جهان در راستای گسترش فناوری در حال تغییر است. از نظام های آموزشی انتظار می رود که این گروه از افراد را هرچه بیشتر و بهتر و با استفاده از فناوری کمکی برای ورود به زندگی بزرگسالی آماده کنند. علاوه بر این، فناوری کمکی نقش موثری در آموزش و توان بخشی کودکان و نوجوانان با آسیب بینایی دارد. این مطالعه با هدف بررسی کاربرد فناوری های کمکی برای خواندن، نوشتن، ریاضیات، علوم، جهت یابی و حرکت، فعالیت های زندگی روزمره، بازی و اوقات فراغت کودکان و نوجوانان با آسیب بینایی انجام شد.

    روش

    پژوهش حاضر توصیفی و از نوع مروری نظام مند بود. برای جمع آوری اطلاعات از فلوچارت غربالگری و سیاهه ارزیابی کاسپ استفاده شد که در ابتدا 36 منبع شناسایی و در نهایت از 25 منبع استفاده شد. برای جستجوی منابع از پایگاه های علمی از جمله Google Scholar،Science Direct, Elsevier, Springer, Web of Science, PubMed استفاده شد. برای این کار، کلیدواژه های فناوری های کمکی، مهارت های تحصیلی، جهت یابی و حرکت، فعالیت های زندگی روزمره، بازی و اوقات فراغت در سال های 2001 تا 2023 مورد جستجو قرار گرفت و اطلاعات ضروری جمع آوری شد.

    نتیجه گیری

    فناوری های کمکی با توجه به نوع و میزان ناتوانی افراد، تولید و انطباق یابی می شوند. فناوری عرصه بسیار گسترده ای دارد و از قلم های نوری تا تبلت های مختلف را شامل می شود و کمک قابل توجهی به کودکان و نوجوانان با آسیب بینایی می کند. تلفن های همراه و تبلت ها در اندازه ها و الگو های مختلف نمونه ای از ابزارهای فناوری اطلاعات هستند که کودکان و نوجوانان با آسیب بینایی می توانند از طریق ارسال پیام های نوشتاری یا تصویری با والدین خود یا سایر افراد ارتباط برقرار کنند. فناوری این قابلیت را دارد که برای کودکان و نوجوانان به عنوان گفتار عمل کند. بنابراین، استفاده از فناوری کمکی برای کودکان و نوجوانان با آسیب بینایی ضروری است.

    کلیدواژگان: آسیب بینایی، آموزش، توان بخشی، فناوری های کمکی
  • غلامعلی افروز، محمد طحان*، مریم ممقانیه، سعیده سهیلی مهر صفحات 23-39
    زمینه و هدف

    امروزه ربات ها نقش پررنگی در زندگی ما انسان ها پیدا کرده اند. در سال های اخیر، ربات های اجتماعی به بخشی از انواع فعالیت های انسانی تبدیل شده اند، بویژه در برنامه هایی مانند سرگرمی، آموزش، همراهی که شامل کودکان نیز می شود، علاقمندی این کار در تعامل ربات های اجتماعی با کودکان در زمینه آموزش های ویژه است. هدف این پژوهش بررسی سیستماتیک کاربرد و چالش های استفاده از ربات ها در آموزش ویژه بود.

    روش

    برای شناسایی چالش ها و کاربرد ربات های اجتماعی، از 2 روش اسنادی و گروه های مرجع استفاده شد. در ابتدا و پس از بررسی منابع مرتبط، درمجموع 355 منبع شناسایی شد که 26 مورد از آنها براساس ملاک های سودمندی، به طور دقیق تر ارزیابی شد. پس از تحلیل چندمرحله ای و استخراج یافته ها، موارد به نسبت مشترک با یکدیگر تلفیق و در 3 بخش حوزه های اصلی، ابعاد و نشانگرهای کیفیت دسته بندی شدند. در گام بعدی، پس از بررسی اعتبار یافته ها به روش مرور همتا، این یافته ها متناسب با شرایط پالایش شدند.

    یافته ها

    با توجه به چالش های موجود، نتایج نشان داد، ربات های اجتماعی در دستیابی به اهداف درمانی و آموزشی بویژه برای حمایت از کودکان با نیازهای ویژه موثر بودند.

    نتیجه گیری

    این مطالعه تعداد زیادی تلاش برای به کارگیری ربات های اجتماعی در آموزش ویژه کودکان با آسیب های مختلف، بویژه در سال های اخیر و همچنین طیف گسترده ای از ربات های اجتماعی از بازار را نشان داد که در چنین فعالیت هایی مشارکت دارند. همچنین با توجه به نقش پرررنگی که ربات ها در آموزش خصوصا آموزش ویژه می توانند ایفا کنند و با عنایت به یافته های پیشین که حا کی از تاثیرات مثبت ربات های اجتماعی در آموزش و درمان کودکان با نیازهای ویژه بود. نتیجه اصلی این کار این است که زمینه خاص کاربرد ربات های اجتماعی در اولین گام توسعه است با این حال، انتظار می رود که در سال های آتی مورد توجه جامعه پژوهشی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آموزش ویژه، تعامل انسان با ربات، ربات اجتماعی، کاربرد ربات ها
  • سیده مریم مشعشعی، رضیه پرورده، لاله کهن سال، سهیلا اسعدی*، فربد امین انارکی صفحات 40-54
    زمینه و هدف

    این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی بازی درمانی به شیوه شناختی رفتاری و فیلیال تراپی برکاهش تکانشگری، شایستگی اجتماعی و همدلی کودکان با ناتوانی یادگیری انجام شد.

    روش

    روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون و گروه گواه با دوره پیگیری 3 ماهه بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دان شآموزان 7 تا 9 سال پای ه های اول و سوم ابتدایی با اختلال یادگیری در سال تحصیلی 1402 - 1401 مراجعه کننده به مرا کز اختلال یادگیری واقع در شهرستان های تنکابن و چالوس بودند. 45 کودک به صورت در دسترس و به صورت تصادفی در 3 گروه آزمایشی اول بازی درمانی شناختی رفتاری، آزمایشی دوم فیلیال تراپی و گروه گواه قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده پرسشنامه مقیاس تکانشگری بارات 1959 ، مقیاس شایستگی اجتماعی توسط کوهن و رسمن 1972 ، پرسشنامه استاندارد همدلی-کودک و نوجوان خسروی و لاریجانی 1399 و مداخله بازی درمانی فیلیال یک دوره درمانی 10 جلسه ای و 90 دقیقه ای و 1 بار در هفته و مداخله بازی درمانی شناختی رفتاری یک دوره درمانی 8 جلسه ای و 60 دقیقه ای و 1 بار در هفته بوده است، داده ها به روش تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر و به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 24 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    هر 2 روش بازی درمانی شناختی رفتاری و فیلیال تراپی در کاهش تکانشگری در کودکان با ناتوانی یادگیری موثر بودند P>0/01 . با این حال، براساس آزمون تعقیبی بونفرونی، روش شناختی رفتاری در مقایسه با فیلیال تراپی تاثیر بیشتری در کاهش تکانشگری داشت. نتایج نشان داد که هر 2 روش بازی درمانی شناختی رفتاری و فیلیال تراپی در بهبود شایستگی اجتماعی و همدلی کودکان با ناتوانی یادگیری موثر بودند. با این حال، براساس آزمون تعقیبی بونفرونی، روش فیلیال تراپی در مقایسه با شناختی رفتاری تاثیر بیشتری در افزایش شایستگی اجتماعی و همدلی داشت 01 / .P>0

    نتیجه گیری

    در مجموع، این پژوهش نشان داد که هر 2 رویکرد شناختی-رفتاری و فیلیال تراپی، ابزارهای موثری برای افزایش همدلی، کاهش تکانشگری و شایستگی اجتماعی افراد هستند و استفاده از این رویکردها در مرا کز مشاوره و درمان می تواند به بهبود روابط بین فردی و سلامت روان کمک کند.

    کلیدواژگان: بازی درمانی به شیوه شناختی رفتاری، شایستگی اجتماعی، فیلیال تراپی، کاهش تکانشگری، همدلی
  • علیرضا محمدی سنگاچین دوست*، مهناز خسروجاوید، سمیه محمدی کشکا، سیده زهرا سیدنوری صفحات 55-64
    زمینه و هدف

    اختلال اضطراب جدایی کودکان به عنوان یکی از اختلال های شایع دوران کودکی و نوجوانی می تواند منجر به از دست دادن سلامت روان و پریشانی روان شناختی مادران شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر شفقت بر افسردگی، اضطراب، و تنیدگی مادران کودکان با اختلال اضطراب جدایی در سال 1401 - 1400 در شهر قائم شهر انجام شد.

    روش

    در این پژوهش از روش شبه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه گواه استفاده شد. جامعه آماری شامل مادران کودکان دختر با اختلال اضطراب جدایی و نمونه مورد مطالعه شامل 30 نفر از آنها بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب، و به تصادف در 2 گروه آزمایشی و گواه جای دهی شدند. گروه آزمایشی به مدت 8 جلسه هفتگی در دوره آموزشی درمانی شفقت ورزی به صورت گروهی شرکت داده شدند ولی گروه گواه مداخله ای دریافت نکرد. هر 2 گروه در 2 مرحله پیش آزمون و پس آزمون با پرسشنامه افسردگی، اضطراب، و تنیدگی ارزیابی شدند. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که درمان مبتنی بر شفقت اثرات مثبت معناداری بر نمره افسردگی، اضطراب، و تنیدگی مادران داشته، بدین ترتیب که در مرحله پس آزمون نسبت به پیش آزمون، نمرات افسردگی، اضطراب، و تنیدگی به طور معناداری کاهش یافته است (001 / p>0)

    نتیجه گیری

    بنابراین، با توجه به نتایج مثبتی که شفقت ورزی در کاهش افسردگی، اضطراب، و تنیدگی مادران دارد و می تواند با بهبود رابطه والد کودک، نقش موثری در کاهش اضطراب این کودکان نیز داشته باشد، می توان آن را به عنوان یکی از مداخلات موثر و برتر در زمینه ارتقا سلامت روان آنها دانست.

    کلیدواژگان: اضطراب، اضطراب جدایی، افسردگی، تنیدگی، شفقت
  • سمیه رسولی*، رامین نوظهوری، حسن رحیمی صفحات 65-76
    زمینه و هدف

    اختلال خواندن یکی از انواع اختلالات یادگیری ویژه است که به مشکلات تحصیلی و یادگیری در دانش آموزان منجر می شود و در مدارس میزان شیوع بالایی دارد. بنابراین پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی مداخله آموزشی مبتنی بر سیستم های یادگیری چندگانه بر بهبود حافظه ی کاری و توجه در دانش آموزان با اختلال خواندن انجام شد.

    روش

    این پژوهش از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود، جامعه آماری پژوهش شامل دانش آموزان با اختلال خواندن در دوره دوم ابتدایی شهرستان مراغه بود که 30 نفر از آنان با استفاده از شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در 2 گروه آزمایشی  15 نفر و گواه   15 نفر جای دهی شدند. برای هر گروه از مشارکت کنندگان، نخست آزمون وکسلر   WISC-R 1 ، نسخه 5  و سپس آزمون تشخیص خواندن نما   کرمی و نوری، 1388  و سپس آزمون حافظه ی کاری و آزمون توجه استروپ   Stroop  اجرا شد. سپس برنامه آموزشی مبتنی بر سیستم های یادگیری به مدت 14 جلسه 45 دقیقه ای روی گروه آزمایشی اجرا شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    براساس یافته های پژوهش بین 2 گروه آزمودنی از نظر حافظه ی کاری و تعداد خطا و زمان وا کنش در توجه تفاوت آماری معنا داری وجود داشت و تعدادی خطای گروه آزمایشی کمتر از گروه گواه و زمان وا کنش گروه آزمایشی کمتر از گروه گواه بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به تفاوت آماری عملکرد 2 گروه آزمودنی می توان نتیجه گرفت که مداخله آموزشی مبتنی بر سیستم های یادگیری بر حافظه ی کاری و توجه اثربخش بوده و باعث بهبود عملکرد حافظه ی کاری و توجه دانش آموزان با اختلال خواندن می شود. بنابراین، پیشنهاد می شود مربیان مشکلات یادگیری ویژه از این نوع برنامه ها برای بهبود اختلال خواندن دانش آموزان خود استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: اثربخشی، توجه، حافظه ی کاری، سیستم های یادگیری چندگانه، مداخله، اختلال خواندن
  • الهام عبده پور سبزقبایی* صفحات 77-86
    روش

    طرح پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل تمامی دانش آموزان با اختلال یادگیری خاص در شهر دزفول بود که از میان آنان 30 نفر به صورت هدفمند انتخاب و در 2 گروه 15 نفری آزمایشی و گواه قرار داده شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه سبک اسناد کودکان تامپسون و همکاران، 1998   و اجتناب شناختی سکستون و دا گلاس، 2008   بود. ابتدا پیش آزمون در 2 گروه اجرا شد، سپس گروه آزمایشی به مدت 8 جلسه تحت آموزش طرح واره درمانی قرار گرفت. این جلسات به صورت گروهی و هفتگی برگزار شد. در پایان، هر 2 گروه مورد سنجش پس آزمون قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج تحلیل کوواریانس تک متغیری نشان داد که برنامه طرح واره درمانی موجب کاهش سبک اسناد منفی و اجتناب شناختی دانش آموزان با اختلال یادگیری خاص شده است .(001 /  P>0)

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده، می توان نتیجه گرفت که آموزش طرح واره درمانی یک درمان موثر برای کاهش سبک اسناد منفی و اجتناب شناختی و به طور کلی بهبود سلامت روان افراد است.

    کلیدواژگان: اجتناب شناختی، اختلال یادگیری خاص، سبک اسناد، طرح واره درمانی
|
  • Mohammad Ashori* Pages 9-22
    Background and Aim

    The society’s attitude towards children and adolescents with visual impairment is changing in the world in line with the development of technology. Educational systems are expected to prepare this group of people more and better and by using assistive technology to enter adult life. In addition, assistive technology plays an effective role in the education and rehabilitation of children and adolescents with visual impairment. This study was conducted with the aim of investigating the use of assistive technologies for reading, writing, mathematics, science, orientation and movement, daily life activities, play and lisure time of children and adolescents with visual impairment.

    Method

    this research is descriptive and systematic review. In order to collect information, a screening flowchart and a CASP evaluation checklist were used, which initially identified 36 sources and finally used 25 sources. Scientific databases such as Google Scholar, Science Direct, Elsevier, Springer, Web of Science, PubMed were used to search for sources. For this purpose, the keywords of assistive technologies, academic skills, orientation and mobility, activities of daily living, play and leisure were searched in the years 2001 to 2023 and necessary information was collected.

    Conclusion

    Assistive technologies are produced and adapted according to the type and degree of disability of people. Technology has a very wide field and includes from light pens to various tablets, and it significantly helps children and adolescents with visual impairment. Mobile phones and tablets in different sizes and models are examples of information technology tools that children and adolescents with visual impairments can use to communicate with their parents or other people by sending written or video messages. Technology has the ability to act as speech for children and adolescents. Therefore, it is necessary to use assistive technology for children and adolescents with visual impairment.

    Keywords: Assistive Technologies, Education, Rehabilitation, Visual Impairment
  • Gholamali Afrooz, Mohammad Tahan*, Maryam Mamaghaneh, Saeedeh Soheli Mehr Pages 23-39
    Background and purpose

    Today, robots have found a prominent role in our human lives. In recent years, social robots have become a part of all kinds of human activities, especially in programs such as entertainment, education, companionship that include children, the interest of this work is in the interaction of social robots with children in the field of special education. The aim of this research was to systematically investigate the application and challenges of using robots in special education.

    Method

    To identify the challenges and application of social robots, two documentary methods and reference groups have been used. At the beginning and after examining the related sources, a total of 355 sources were identified, 26 of which were evaluated more precisely based on the criteria of usefulness. After the multi-stage analysis and extracting the findings, the relatively common cases were combined with each other and categorized into three main areas, dimensions and quality indicators. In the next step, after checking the validity of the findings by the peer review method, these findings were refined according to the conditions.

    Findings

    The results showed that social robots were effective in achieving therapeutic and educational goals, especially for supporting children with special needs.

    Conclusion

    This study showed a large number of attempts to apply social robots in the special education of children with different disabilities, especially in recent years, as well as a wide variety of social robots from the market that are involved in such activities. Also, considering the colorful role that robots can play in education, especially special education, and considering the previous findings that indicated the positive effects of social robots in the education and treatment of children with special needs. The main result of this work is that the specific field of application of social robots is in the first step of development, however, it is expected that it will receive the attention of the research community in the coming years.

    Keywords: Application Of Robots, Human-Robot Interaction, Social Robot, Special Education
  • Seyedah Maryam Masheshai Masheshai, Razie Parvardeh, Laleh Kohansal, Soheila Asadi*, Farbad Amin Anarki Pages 40-54
    Background and purpose

    This research aimed to compare the effectiveness of cognitive-behavioral play therapy and filial therapy in reducing impulsivity, improving social competence, and enhancing empathy in children with learning disabilities.

    Method

    The current research method was semi-experimental with a pre-test-post-test design and a control group with a three-month follow-up period. The statistical population of the research included all students aged 7 to 9 (first and third grades) with learning disabilities in the academic year of 2011-2012 who referred to learning disability centers located in Tonkabon city. 45 were available and were randomly placed in three groups of the first experiment (cognitive behavioral game therapy), the second experiment (filial therapy) and the control group. The tools used are Barat Impulsivity Scale Questionnaire (1959), Social Competence Scale by Cohen and Rasman (1972), Khosravi and Larijani's Standard Empathy-Child and Adolescent Questionnaire (2019) and Filial play therapy intervention, a 10-session, 90-minute therapy session and a once a week and cognitive behavioral game therapy intervention was an 8-session, 60-minute therapy session once a week, the data were analyzed by repeated measurement variance analysis method and SPSS version 24 software.

    Findings

    Both cognitive-behavioral play therapy and filial therapy were effective in reducing impulsivity in children with learning disabilities (P<0.01). However, based on the Bonferroni post-hoc test, the cognitive-behavioral method had a greater effect on reducing impulsivity compared to filial therapy. The results showed that both cognitive-behavioral play therapy and filial therapy were effective in improving social competence and empathy in children with learning disabilities. However, based on the Bonferroni post-hoc test, filial therapy had a greater effect on increasing social competence and empathy compared to the cognitive-behavioral approach (P<0.01).

    Conclusion

    Overall, this research demonstrated that both cognitive-behavioral and filial therapy approaches are effective tools for increasing empathy, reducing impulsivity, and enhancing social competence in individuals. The use of these approaches in counseling and treatment centers can aid in improving interpersonal relationships and mental health.

    Keywords: Cognitive Behavioral Play Therapy, Empathy, Filial Therapy, Reduction Of Impulsivity, Socialcompetence
  • Alireza Mohammadi Sangachin*, Mahnaz Khosrojavid, Somayeh Mohammadi Kashka, Seyyedeh Zahra Seyyed Noori Pages 55-64
    Background & Purpose

    Children's separation anxiety disorder, as one of the common disorders of childhood and adolescence, can lead to the loss of mental health and psychological distress of mothers. The present study was conducted with the aim of investigating the effectiveness of compassion-based treatment on depression, anxiety and stress of mothers of children with separation anxiety disorder in 2021-2022 in Qaimshahr city.

    Method

    In this research, a quasi-experimental method was used with a pre-test-post-test design with a control group. The statistical population included mothers of female children with separation anxiety disorder, and the study sample included 30 of them, who were selected by available sampling method, and randomly assigned to two experimental and control groups. The experimental group participated in the compassion therapy training course for 8 weekly sessions, but the control group did not receive any intervention. Both groups were evaluated in pre-test and post-test stages with depression, anxiety and stress questionnaires. Univariate analysis of covariance test was used to analyze the data.

    Findings

    The findings of the research showed that compassion-based treatment had significant positive effects on the depression, anxiety and stress scores of mothers, so that in the post-test stage, compared to the pre-test, the scores of depression, anxiety and stress decreased significantly (p<0.001).

    Conclusion

    Therefore, considering the positive results that compassion has in reducing mothers' depression, anxiety, and stress, and it can play an effective role in reducing the anxiety of these children by improving the child's parent relationship, it can be considered as one of the most effective and superior interventions in the field of promotion. He knew their mental health.

    Keywords: Anxiety, Compassion, Depression, Separation Anxiety Disorder, Stress
  • Ramin Nozohouri, Hasan Rahimi Pages 65-76
    Background and Purpose

    Dyslexia is a Specific learning difficulty that could lead to academic and learning problems in students and has a very high prevalence in schools. the Aim of this study was to investigate the Effectiveness of educational intervention based on multiple learning systems on improving working memory and attention in Students with Reading difficulties.

    Method

    This research has been quasi-experimental with pretest-posttest outline with a control group. Statical community of this study includes all dyslexic students of elementary school in Maragheh that 30 of them were selected by using available sampling through random sampling were located in two test and control groups. For each group, first, the pretest WISC-R test (5th version) and also the Reading and Dyslexia Test (Nema) (Karami & et al, 2009) attention test (Stroop) was performed. then, the intervention program based on learning systems was implemented on test group for 14 sessions (each session, 45 minutes. the data were analyzed using covariance analysis method.

    Findings

    According to the findings of the research, there was a significant statistical difference between the two groups of subjects in terms of working memory and the number of errors and reaction time in attention, and the number of errors in the experimental group was less than that of the control group, and the reaction time of the experimental group was less than that of the control group.

    Conclusion

    According to the statistical difference between the performance of the two groups of subjects, it can be concluded that the educational intervention based on learning systems is effective on working memory and attention and improves the performance of working memory and attention of students with reading difficulties. Therefore, it is suggested that teachers of special learning problems use these types of programs to improve the reading difficulty of their students.

    Keywords: Attention, Effectiveness, Intervention, Multiple Learning Systems, Reading Difficulties, Workingmemory
  • Elham Abdepour Sabzghaba* Pages 77-86
    Background and Purpose

    The purpose of this research was to effect schema therapy on reducing negative attribution style and cognitive avoidance of students with specific learning disabilities.

    Method

    The research design was semi-experimental with pre-test and post-test with control group. The statistical population included all students with specific learning disabilities in Dezful city, from among whom 30 were purposefully selected and tested in two groups of 15 each. The research instrument was children's attribution style questionnaire (Thompson et al., 1998) and cognitive avoidance (Sexton and Douglas, 2008). First, the pre-test was conducted in two groups and then the experimental group was trained in schema therapy for 8 sessions. These meetings were held in groups and weekly. At the end, both groups were evaluated in the post-test.

    Findings

    The results of univariate covariance analysis showed that the schema therapy program reduced the negative attribution style and cognitive avoidance of students with specific learning disorder (P<0.001).

    Conclusion

    According to the obtained results, it can be concluded that schema therapy training is an effective treatment for reducing the negative and avoidant attribution style and generally improve mentally healthy.

    Keywords: Attribution Style, Cognitive Avoidance, Schema Therapy, Specific Learning Disabilities