فهرست مطالب

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 174 (آذر و دی 1403)
- تاریخ انتشار: 1403/10/16
- تعداد عناوین: 8
-
صفحات 1-10مقدمه و هدف
کبد یک اندام متابولیکی پیچیده جهت حفظ هموستاز بدن است. استرس اکسیداتیو ناشی از پیری یک ریسک فاکتور مهم در ایجاد بیماری های مزمن کبدی می باشد. هدف این مطالعه بررسی اثر کافئیک اسید در برابر آسیب های اکسیداتیو ناشی از پیری در موش های سوری می باشد.
مواد و روش هادر این مطالعه تجربی 40 سر موش سوری نر به طور تصادفی به 5 گروه 8 تایی شامل: 1- کنترل (Con)؛ 2- شم (Sham) ؛ 3- کافئیک اسید (CA) 4- پیری (Ag) و 5- پیری + کافئیک اسید (Ag + CA) تقسیم شدند. پیری با تزریق دی-گالاکتوز (300 میلی گرم/کیلوگرم، داخل صفاقی) روزانه به مدت 6 هفته ایجاد شد. کافئیک اسید (60 میلی گرم بر کیلوگرم، داخل صفاقی) روزانه به مدت 6 هفته تزریق شد. 24 ساعت پس از آخرین تزریق موش ها بیهوش شده و بلافاصله کبد خارج گردید. سپس تغییرات فاکتورهای استرس اکسیداتیو (مالون دی آلدئید (MDA)، سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPx) و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (TAC)) با آزمون واریانس یک راهه و توکی مورد بررسی قرار گرفت.
نتایجنتایج نشان داد که پیری القا شده با دی-گالاکتوز به طور معنی داری باعث افزایش سطح MDA و کاهش سطح SOD، GPx و TAC کبد نسبت به گروه کنترل و شم می شود (P<0.05). درمان با کافئیک اسید در گروه Ag + CA به طور معناداری باعث کاهش سطح MDA و بهبود فعالیت SOD، GPx و TAC گردید (P<0.05).
نتیجه گیرینتایج نشان داد که کافئیک اسید باعث کاهش پراکسیداسیون لیپیدی و بهبود عملکرد آنزیم های آنتی اکسیدانی در بافت کبد می گردد.
کلیدواژگان: کافئیک اسید، پیری، کبد، دی-گالاکتوز، پراکسیداسیون لیپیدی -
صفحات 11-22مقدمه و هدفبافت چربی با آزادسازی آدیپوکاین ها نقش مهمی در متابولیسم و التهاب بدن دارد و محدودیت کالری و تمرین تداومی با تاثیر بر بافت چربی می تواند بر التهاب و روند پیری تاثیر بگذارد، لذا هدف این تحقیق بررسی تاثیر محدودیت کالریک و تمرین تداومی بر بیان ژن لپتین، آدیپونکتین، نسبت آدیپونکتین به لپتین و مقاومت به انسولین در موش های سفید بزرگ آزمایشگاهی های سالمند بود.مواد و روش ها36 موش های سفید بزرگ آزمایشگاهی سالمند (26 ماه) ویستار نر به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند: کنترل، محدودیت کالریک، تمرین تداومی و محدودیت کالریک+ تمرین تداومی. پروتکل تمرین تداومی و محدودیت کالری به مدت شش هفته و هر هفته 5 جلسه انجام شد. سپس از بافت چربی اپیدیدیم موش های سفید بزرگ آزمایشگاهی نمونه برداری انجام شد و از روش Real Time PCR برای اندازه گیری بیان ژن های آدیپونکتین و لپتین استفاده شد. برای مقاومت به انسولین، شاخص HOMA-IR گزارش شد. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از آزمون آنالیز کروسکال-والیس و یومن ویتنی و در سطح معنادار 05/0 صورت پذیرفت.نتایجنتایج نشان داد که بیان ژن آدیپونکتین در گروه های محدودیت کالری و تمرین تداومی افزایش معنی داری یافته است اما در گروه محدودیت کالری به همراه تمرین تداومی بیان ژن آدیپونکتین کاهش یافته است. از سوی دیگر، نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری بین گروه ها در بیان ژن لپتین، نسبت بیان ژن آدیپونکتین به لپتین و مقاومت به انسولین در بافت چربی وجود ندارد.نتیجه گیرینشان دادند که در حالی که محدودیت کالری و تمرین تداومی اثرات مفیدی بر افزایش بیان ژن آدیپونکتین دارند اما ترکیب آنها ممکن است همیشه به هم افزایی منجر نشود.کلیدواژگان: تمرین تداومی، محدودیت کالری، سالمندی، آدیپونکتین، لپتین، مقاومت به انسولین
-
صفحات 23-33مقدمه و هدفاسپرماتوژنز فرآیندی است که با تکثیر و تمایز سلولهای بنیادی اسپرماتوگونی صورت می پذیرد. این سلولها روی غشای پایه لوله های منی ساز واقع شده اند و سلولهای سرتولی آنها را احاطه کرده اند. این مجموعه محیطی را فراهم می آورد که باعث عملکرد و بقای اسپرماتوژنز میشود. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر تمرین شنا و سلول های بنیادی بر بیان ژن های DAZL و VASA در موش های سفید بزرگ آزمایشگاهی مدل آزواسپرمی بود.مواد و روش هاروش تحقیق از نظر کنترل متغیرهای تحقیق تجربی و از نظر هدف کاربردی است. 25 سر رت 8 هفته ای و پس از القاء مدل آزواسپرمی که با بررسی های بافت شناسی انحطاط مشخص سلول های اسپرم ساز را نشان داد که منجر به ایجاد اپیتلیوم منی ساز با دیواره نازک در اکثر لوله های منی ساز می شود که نشان دهنده اختلال شدید در تولید اسپرم است و پس از تایید مدل آزواسپرمی به صورت تصادفی به 5 گروه؛ سالم، آزواسپرمی، آزواسپرمی+ورزش، گروه آزواسپرمی+سلول بنیادی و گروه آزواسپرمی+سلول بنیادی+ورزش تقسیم شدند. یک ماه بعد از ایجاد مدل, یک میلیون سلول بنیادی, یک بار به صورت پیوند در ناحیه مجران دفران هر موش پیوند زده شد. تمرین شنا به صورت روزانه به مدت 30 دقیقه در روز و 5 روز در هفته به مدت 8 هفته انجام گرفت. ژن ها با روش Real time-PCR اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کروسکال والیس استفاده گردید. کلیه محاسبات با استفاده از نرم افزار آماری SPSS/23 و در سطح معنی دار 05/0P≤ انجام شد.نتایجنتایج نشان داد بین اثر تمرینات شنا و سلول های بنیادی بر بیان ژن DAZL (879/22 F=و 0001/0P=) و VASA (359/23 F=و 0001/0P=) در موش های سفید بزرگ آزمایشگاهی مدل آزواسپرمی تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد در هر دو متغیر گروه کنترل سالم و گروه آزواسپرمی با تمامی گروه ها اختلاف معنی دار دارندو بین گروه های آزواسپرمی+سلول های بنیادی با آزواسپرمی+تمرین و آزواسپرمی+سلول های بنیادی+تمرین و همچنین گروه آزواسپرمی+تمرین با آزواسپرمی+سلول های بنیادی+تمرین تفاوت معناداری مشاهده نشد.نتیجه گیریبه طور کلی نتایج تحقیق حاضر بیانگر آن است که فعالیت ورزشی منظم هوازی مانند شنا به همراه تزریق سلول های بنیادی در مهار آثار ناشی از بیماری های ناباروری از طریق افزایش بیان ژن DAZL و VASAدر بهبود فرایند اسپرماتوژنز کمک شایانی می کند.کلیدواژگان: آزواسپرمی، سلول های بنیادی، تمرین شنا، DAZL، VASA
-
اثر تمرین هوازی و پیش شرطی سازی ایسکمی دور بر بیان ژن بکلین-1 بافت قلب موشهای بزرگ آزمایشگاهی دیابتیصفحات 34-43مقدمه و هدف
با وجود اثر محافظتی پیش شرطی سازی ایسکمی از بافتها، اثر آن بر اتوفاژی افزایش یافته ناشی از دیابت به روشنی مشخص نیست. اتوفاژی می تواند با فعالیت ورزشی مهار یا فعال شود. هدف از مطالعه ی حاضر، بررسی اثر تمرین استقامتی و پیش شرطی سازی ایسکمی دور بر بیان ژن بکلین-1 بافت قلب موش ها دیابتی بود.
مواد و روش هادر این مطالعه تجربی، 35 موش ویستار به صورت تصادفی به 7 گروه: کنترل سالم، دیابتی، دیابتی ایسکمی یک پا، دیابتی ایسکمی دو پا، دیابتی تمرین استقامتی، دیابتی تمرین+ایسکمی یک پا، دیابتی تمرین+ایسکمی دو پا تقسیم شدند. پیش شرطی سازی ایسکمی شامل سه دور 5 دقیقه ای ایسکمی و 5 دقیقه رپرفیوژن متعاقب بود. تمرین استقامتی به مدت 6 هفته و 5 روز در هفته انجام شد و شامل دویدن روی تردمیل با سرعت 9 متر در دقیقه و مدت 15 دقیقه در هفته اول بود که در هفته ششم به سرعت 18 متر در دقیقه و مدت 30 دقیقه رسید. بیان ژن بکلین-1 با روش real-time PCR اندازه گیری گردید. از روش آماری واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.
نتایجبیان ژن بکلین-1 افزایش معناداری در گروه دیابتی نسبت به گروه سالم داشت (0001/0=P). در مقایسه با گروه دیابت، ایسکمی یک پا (0001/0=P)، ایسکمی دو پا (0001/0=P)، تمرین (0001/0=P)، تمرین+ایسکمی یک پا (0001/0=P) و تمرین+ایسکمی دو پا (0001/0=P) منجر به کاهش معنی دار بیان بکلین-1 بافت قلب شد.
نتیجه گیریبه نظر می رسد که اثر پیش شرطی سازی ایسکمی در کاهش بکلین-1 مستقل از حجم عضلانی درگیر ایسکمی است. تمرین استقامتی به همراه پیش شرطی سازی ایسکمی اثر بیشتری در کاهش بکلین-1 بافت قلب موشهای دیابتی نسبت به تمرین و ایسکمی تنها دارد.
کلیدواژگان: تمرین، پیش شرطی سازی ایسکمی، اتوفاژی، بکلین-1 -
صفحات 44-54مقدمه و هدفبیماری سندروم تخمدان پلی کیستیک یکی از پیچیده ترین و درعین حال شایع ترین ناهنجاری ها در زنانی است که در سن بارداری قرار دارند. همچنین این سندروم منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری هایی نظیر دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و تومورهای اندومتریال نیز می شود. هدف از این تحقیق، توصیف میزان و چگونگی هزینه درمان بیماران مبتلا در سال 1402 در شهر تهران و بررسی تاثیر اقتصادی آن در کیفیت زندگی ایشان می باشد.مواد و روش هااین پژوهش شامل طراحی یک پرسشنامه بر روی 384 بیمار بود. از آماره های توصیفی و استنباطی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. برای بررسی نرمال بودن داده ها، از ضرایب چولگی و آزمون کشیدگی، ارتباط بین متغیرها از آزمون ناپارامتری ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون من ویتنی و برای تجزیه و تحلیل آماری دادهها نیز از نرم افزار SPSS ورژن 26 استفاده شد.نتایجیافته ها نشان داد که بار اقتصادی این بیماری به ازای هر بیمار به طور متوسط حدود 90 میلیون تومان در سال تخمین زده می شود. در این بررسی، هزینه های مستقیم پزشکی، بیشترین سهم و سپس هزینه های غیر مستقیم پزشکی و در نهایت هزینه های غیرمستقیم (ناملموس) قرار داشتند.نتیجه گیریسندروم تخمدان پلی کیستیک بار عظیم اقتصادی دارد و هزینه های بسیار زیادی را بر خانواده ها و سیستم های اقتصادی و بیمه ای کشور وارد می سازد. از این رو پیشنهاد می شود تا سیاستگذاران حوزه بهداشت و درمان از طریق اطلاع رسانی مناسب جهت رعایت سبک زندگی سالم، انجام منظم فعالیت های فیزیکی و رژیم غذایی مناسب که در پیشگیری از این سندروم نقش بسزایی دارند، بار اقتصادی این بیماری را کاهش دهند.کلیدواژگان: سندروم تخمدان پلی کیستیک، ناهنجاری های اندوکرین در زنان، سن بارداری، بار اقتصادی
-
صفحات 55-66مقدمه و هدف
فرایند پیری با مجموعه ای از تغییرات مولکولی و سلولی در طول سال ها مشخص می شود که می تواند به تخریب پارامترهای فیزیولوژیکی مهم برای زنده و سالم نگه داشتن یک موجود زنده منجر شود. از طرفی فعالیت بدنی نه تنها باعث بهبود عملکرد قلبی می شود، بلکه خطر بیماری های قلبی را هم کاهش می دهد. از این رو هدف این پژوهش، بررسی اثر هشت هفته تمرین هوازی تداومی (MICT) برشاخص های آپوپتوز بافت قلب موش های نر سالمند بود.
مواد و روش هادر این مطالعه تجربی 16 سرموش صحرایی نر از نژاد ویستار با میانگین سنی 25/2±19 ماه و وزن12/20±02/ 350 گرم به طور تصادفی به دوگروه تمرین تداومی با شدت متوسط (MT) و کنترل (C) تقسیم شدند. برنامه تمرین هوازی تداومی (MICT) به مدت 8 هفته و پنج جلسه در هفته با شدت 60-75 درصد حداکثر سرعت به صورت فزاینده انجام شد. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی پس از بیهوشی کامل و کشتار موش ها بافت قلب برداشته و بلافاصل در محلول نیتروژن فریز و در دمای 80- درجه نگهداری شد. شد. مقادیر بیان ژن شاخص های BAX،BCL2، نسبت BAX به BCL2، P53 وکاسپاز 3 قلب به روش Real time PCRاندازه گیری شد. داده ها به روش آماری t مستقل در نرم افزار SPSS 27 و در سطح معنی داری (05/0>P) تجزیه وتحلیل شدند.
نتایجنتایج نشان داد انجام هشت هفته تمرین MICT باعث کاهش معنی دار شاخص های آپوپتوزی BAX (002/0=P) ، P53 (015/0=P) و کاسپاز3 (002/0=P) دربافت قلب موش های سالمند نسبت به گروه کنترل شد. همچنین نتایج نشان داد اجرای تمرین به روش MICT باعث افزایش BCL2 (011/0=P) و کاهش نسبت BAX به BCL2 (008/0=P) در بافت قلب موش های سالمند شد.
نتیجه گیریبه نظر می رسد انجام منظم تمرینات هوازی تداومی به روش MICT می تواند در کاهش شاخص های آپوپتوز بافت قلب و کند شدن سرعت فرآیند پیری نقش بسزایی داشته باشد.
کلیدواژگان: تمرین تداومی، آپوپتوز، قلب، سالمند -
صفحات 67-76هدف
هدف این پژوهش بررسی اثر شش هفته تمرین تناوبی شدید (HIIT) بر سطوح سرمی پارامترهای استرس اکسیداتیو (مالون دی آلدئید (MDA)، سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و کاتالاز (CAT)) ورزشکاران رشته دوومیدانی شهر یاسوج بود.
مواد و روش هادر این پژوهش نیمه تجربی، جامعه آماری ورزشکاران مرد رشته دوومیدانی شهر یاسوج به جز ورزشکاران ماده استقامتی بودند؛ که از این میان 30 نفر از دوندگان ماده های سرعتی، پرتابی و پرش کنندگان در دامنه سنی 32-22 سال به عنوان نمونه آماری، به صورت هدفمند انتخاب و در 2 گروه 15 نفری (تمرینHIIT و کنترل) به صورت تصادفی تقسیم شدند. پروتکل تمرینHIIT با شدت 90 درصد ضربان قلب بیشینه برای مدت 6 هفته (3 جلسه در هفته) اجرا شد. نمونه گیری خونی قبل و بعد از تمرین از آزمودنی ها انجام و از کیت های اندازه گیری میزان مالون دی آلدئید، سوپراکسیددسموتاز و کاتالاز استفاده گردید. به منظور تعیین تغییرات درون گروهی از آزمون t همبسته و برای مقایسه بین گروهی از آزمون کوواریانس در سطح معنی داری p<0/05 استفاده شد (p<0/05). اطلاعات حاصله با SPSS-25 تحلیل شدند.
نتایجیافته ها نشان داد که سطوح سرمی مالون دی آلدئید، سوپراکسیددیسموتاز و کاتالاز در گروه تمرین پس از شش هفته تمرینHIIT، تفاوت معنی داری نسبت به پیش آزمون دارد (p=0/00). همچنین مقادیر سرمی این متغییرها در پس آزمون بین گروه تمرین و گروه کنترل، اختلاف معنی داری داشت (p=0/01).
نتیجه گیرینتایج این مطالعه نشان داد که جهت کاهش فشارهای اکسایشی و بهبود ظرفیت آنتی اکسیدانی، می توان از تمرین HIIT در برنامه تمرینی ورزشکاران رشته دوومیدانی بهره برد.
کلیدواژگان: تمرین تناوبی با شدت بالا، مالون دی آلدئید، سوپراکسیددیسموتاز، کاتالاز، ورزشکاران دوومیدانی -
صفحات 77-90مقدمه و هدف
پوکی استخوان یک بیماری متابولیکی است که باعث افزایش خطر شکستگی استخوان می گردد. هدف از پژوهش، بررسی تاثیر الگوهای تمرینی شنا، مقاومتی و ترکیبی بر استحکام مکانیکی بافت استخوان استئوپروتیک رت های ماده ویستار بود.
مواد و روش هادر این پژوهش تجربی، 36 سر رت ماده نژاد ویستار سالم (6 هفته ای) با میانگین وزن g170-190، مورد مطالعه قرار گرفتند. جهت تایید القای استئوپروسیس، 12 رت به صورت تصادفی، به دو گروه سالم و تزریق الکل تقسیم شدند. 24 سر رت باقی مانده، پس از القای پوکی استخوان به صورت تصادفی به 4 گروه (هر گروه 6 سر رت)، (1.تمرین مقاومتی، 2.تمرین شنا، 3.تمرین ترکیبی و 4.کنترل) تقسیم شدند. القای استئوپروسیس با تزریق 3 هفته ای صفاقی محلول 20% الکل اتانول و سالین با دوز 3 گرم به ازای 1 کیلوگرم وزن بدن، 1 نوبت در روز و 4 روز در هفته صورت گرفت. پروتکل تمرینی شنا (12 هفته، 90 دقیقه در روز، 5 روز در هفته) و پروتکل مقاومتی (12 هفته، 5 روز در هفته و هر جلسه شامل 8 ست با 8 تا 12 تکرار بالارفتن از نردبان) انجام گرفت. گروه ترکیبی، تمرین مقاومتی را در 4 ست با 8 تا 12 تکرار و تمرین شنا را با نصف مدت زمان گروه شنا، انجام دادند. پس از پایان 12 هفته، برداشت نمونه های استخوانی مهره L5 و استخوان تیبیا جهت مطالعه شاخص های مقاومت مکانیکی، انجام شد. برای ارزیابی استحکام استخوان از دستگاه تست خواص مکانیکی، مدل zwick ساخت کشور آلمان انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون های تی وابسته، تحلیل واریانس یک راهه و توکی در سطح معنی داری کمتر از 05/0 با SPSS-25 تحلیل شدند (p<0/05).
نتایجدر مقایسه درون گروهی، تمرین شنا، مقاومتی و تمرین ترکیبی باعث افزایش معنی داری در استحکام مکانیکی کششی تیبیا شدند (03/0=p، 004/0=, p 000/0=p). استحکام مکانیکی فشاری مهره L5 گروه مقاومتی و تمرین ترکیبی در مرحله پس آزمون افزایش معنی داری را نسبت به پیش آزمون نشان دادند (001/0=p، 009/0=p). در مقایسه بین گروهی، استحکام کششی تیبیا گروه ترکیبی افزایش معنی داری را در مقایسه با گروه های تمرین مقاومتی، شنا و گروه کنترل نشان داد (004/0=p، 000/0=, p 000/0=p). گروه های تمرین مقاومتی و شنا در مقایسه با گروه کنترل، افزایش معنی داری در این مولفه داشتند (001/0=p، 000/0=p). استحکام مکانیکی فشاری مهره L5 در گروه ترکیبی و مقاومتی (03/0=p، 02/0=p) افزایش معنی داری را در مقایسه با گروه های تمرین شنا و گروه کنترل (003/0=p، 002/0=p) نشان داد.
نتیجه گیریبه نظر می رسد مداخله ی تمرین شنا و مقاومتی در الگوی ترکیبی، ممکن است یک اثر هم افزایی بر افزایش استحکام مکانیکی استخوان در رت های ماده استئوپروتیک داشته باشد؛ این الگو، احتمال دارد استحکام مکانیکی استخوان را بهتر از اجرای محض تمرین شنا یا مقاومتی افزایش داده و مراقبت بهینه تری در برابر استئوپروسیس فراهم نماید.
کلیدواژگان: تمرین شنا، تمرین مقاومتی، تمرین ترکیبی، استحکام مکانیکی استخوان
-
Pages 1-10Background and Objective
The liver is a complex metabolic organ that maintains body homeostasis. Oxidative stress caused by aging is an important risk factor in the development of chronic liver diseases. This study aimed to investigate the effect of caffeic acid on oxidative damage caused by aging in mice.
Materials and MethodsIn this experimental study, 40 male mice were randomly divided into 5 groups (n=8): 1) control (Con); 2) Sham; 3) caffeic acid (CA), 4) aging (Ag), and 5) aging + caffeic acid (Ag + CA). The aging model was induced through daily intraperitoneal (i.p.) injections of D-galactose (300 mg/kg) for 6 weeks. Caffeic acid (60 mg/kg, i.p.) was injected daily for 6 weeks. The mice were anesthetized 24 hours after the last injection and the liver was removed immediately. Then, oxidative stress factors (malondialdehyde (MDA), superoxide dismutase (SOD), glutathione peroxidase (GPx) and total antioxidant capacity (TAC)) were investigated by One way ANOVA and Tukey.
ResultsThe results showed that D-galactose-induced aging significantly increases the level of MDA and also decreases the level of SOD, GPx, and TAC in the liver compared to the control and sham groups (P<0.05). Treatment with caffeic acid in the Ag + CA group significantly decreased MDA levels and improved the activity of SOD, GPx, and TAC (P<0.05).
ConclusionThe results showed that caffeic acid reduces lipid peroxidation and improves the liver antioxidant enzyme function.
Keywords: Caffeic Acid, Aging, Liver, D-Galactose, Lipid Peroxidation -
Pages 11-22Background and ObjectiveAdipose tissue plays a crucial role in body metabolism and inflammation by releasing adipokines. Both caloric restriction and continuous exercise can impact adipose tissue and affect inflammation and the aging process. Therefore, the aim of this research was to investigate the effect of caloric restriction and continuous exercise on the expression of the leptin gene, adiponectin, the ratio of adiponectin to leptin, and insulin resistance in aged rats.Materials and MethodsThe study included a total of 36 aged male Wistar rats (26 months old), randomly divided into four groups: control, restriction, caloric, and continuous exercise, as well as caloric restriction+continuous exercise. The rats underwent a six-week continuous training protocol, with five sessions per week. Samples were then taken from the epididymal fat tissue of the rats, and Real-Time PCR was used to measure the expression of the adiponectin and leptin genes. Statistical analysis was conducted using non-parametric statistics.ResultsThe statistical tests showed that the expression of the adiponectin gene significantly increased in the caloric restriction and continuous exercise groups. However, in the caloric restriction+continuous exercise group, the expression of the adiponectin gene decreased. Furthermore, there was no significant difference in leptin gene expression, the ratio of adiponectin to leptin gene expression, or insulin resistance in fat tissue among the groups.ConclusionThese findings suggest that while caloric restriction and continuous exercise have beneficial effects on increasing adiponectin gene expression, their combination may not always result in synergy.Keywords: Continuous Training, Calorie Restriction, Aging, Adiponectin, Leptin, Insulin Resistance
-
Pages 23-33Background and ObjectiveSpermatogenesis is a process that occurs with the proliferation and differentiation of spermatogonial stem cells. These cells are located on the basement membrane of seminiferous tubules and Sertoli cells surround them. This complex provides an environment that causes spermatogenesis to function and survive. The purpose of this research was to investigate the effect of swimming training and stem cells on the expression of DAZL and VASA genes in azoospermia model rats.Materials and MethodsThe research method is experimental in terms of controlling variables and practical in terms of purpose. Twenty-five 8-week-old rats were selected and after the induction of the azoospermia model, which histological studies showed the clear degeneration of spermatogenic cells, which leads to the formation of thin-walled seminiferous epithelium in most of the seminiferous tubules, which indicates a severe disorder in sperm production, and after confirmation Azoospermia model randomly divided into 5 groups; Healthy, azoospermic, azoospermic+exercise, azoospermic+stem cell group and azoospermic+stem cell+exercise group were divided. One month after the creation of the model, one million stem cells were transplanted once in the vas deferens of each mouse. Swimming training was done daily for 30 minutes a day and 5 days a week for 8 weeks. Genes were measured by Real time-PCR method. Kruskal-Wallis test was used to analyze the data. All calculations were done using SPSS/23 statistical software and at a significant level of P≤0.05.ResultsThe results showed that there is a difference between the effect of swimming exercises and stem cells on the expression of DAZL (F=22.879 and P=0.0001) and VASA (F=23.359 and P=0.0001) genes in rats. There is a significant difference in the azoospermia model. The results showed that there are significant differences in both variables of the healthy control group and the azoospermic group with all groups, and between the groups of azoospermia+stem cells with azoospermia+exercise and azoospermia+stem cells+exercise as well as the group of azoospermia+exercise with azoospermia+ Stem cells + exercise no significant difference was observed.ConclusionIn general, the results of the present research indicate that regular aerobic exercise such as swimming along with stem cell injection helps in controlling the effects of infertility diseases by increasing the expression of DAZL and VASA genes in improving the process of spermatogenesis.Keywords: Azoospermia, Stem Cells, Swimming Training, DAZL, VASA
-
Pages 34-43Background and Objective
Despite the protective effect of ischemic preconditioning (IPC) from tissues, its effect on diabetes-induced excessive autophagy is not clear. Autophagy could be inhibited or activated through exercise. The present study aimed to investigate the effect of endurance training and remote IPC on myocardial Beclin-1 gene expression in diabetic rats.
Materials and MethodIn this experimental research, 35 Wistar rats were randomly divided into seven groups: normal control (C), diabetic (D), diabetic one leg ischemia (OI), diabetic two legs ischemia (TI), diabetic endurance training (E), diabetes one leg ischemia + endurance training (OIE), diabetes two legs ischemia+ endurance training (TIE). IPC was included three 5-minute cycles of ischemia, followed by five minutes of reperfusion. The endurance training groups performed exercise training for six weeks and five days a week and was included running on a treadmill. The speed for the first week is set at 9 meters per minute for 15 minutes. By the sixth week, the training speed was increased to 18 meters per minute for 30 minutes. Beclin-1 gene expression was measured by RT-PCR. Data were analyzed by one-way analysis of variance and Tukey post hoc tests.
ResultsBeclin-1 gene expression significantly increased in D group compared to C group (p=0.0001). Becli-1 gene expression significantly decreased in OI (p=0.0001), TI (p=0.0001), E (p=0.0001), OIE (p=0.0001) and TIE (p=0.0001) compared to the D.
ConclusionIt seems that the effect of ischemia preconditioning in decreasing Beclin-1 is independent of the ischemia-affected muscle mass. Endurance training with IPC is more effective in decreasing Beclin-1 in diabetes than any of the exercise and IPC interventions alone.
Keywords: Exercise Training, Ischemic Preconditioning, Autophagy, Beclin-1 -
Pages 44-54Background and ObjectivePolycystic ovary syndrome (PCOS) is one of the most complex and common endocrine disorders affecting women of childbearing age. Previous studies have indicated that this syndrome increases the risk of various diseases, including diabetes, cardiovascular diseases, and endometrial tumors. This research aimed to assess the cost of treating patients with PCOS in Tehran in 2023 and to evaluate its economic impact on patient's quality of life.Materials and MethodsThis study involved administering a questionnaire to 384 patients diagnosed with PCOS. Descriptive and inferential statistics were utilized for data analysis. To assess the normality of the data, the coefficients of skewness and kurtosis were calculated. The relationships between variables were examined using non-parametric methods, specifically the Spearman correlation coefficient and the Mann-Whitney test. SPSS software (version 26) was employed for statistical analysis.ResultsThe findings revealed that the economic burden of PCOS is estimated to be approximately 90 million Tomans per year on average. Direct medical expenses constituted the largest share of costs, followed by medical indirect expenditures and indirect (intangible) costs.ConclusionPolycystic ovary syndrome imposes a significant economic burden on families and the healthcare and insurance systems in the country. To alleviate this burden, promoting a healthy lifestyle, encouraging physical activity, and advocating for a proper diet are recommended, as these factors play a crucial role in preventing PCOS.Keywords: Polycystic Ovary Syndrome, Endocrine Abnormalities In Women, Gestational Age, Economic Burden
-
Pages 55-66Background and Objective
The aging process is characterized by a series of molecular and cellular changes over the years that can lead to the destruction of important physiological parameters to keep an organism alive and healthy. On the other hand, physical activity not only improves heart function but also reduces the risk of heart disease. Therefore, this study aimed to investigate the effect of eight weeks of continuous aerobic training (MICT) on the apoptosis indices of heart tissue in aged male rats.
Materials and MethodsIn this experimental study, 16 male Wistar rats with an average age of 19±2.25 months and weight of 350.02±20.12 grams were used. They were randomly divided into two groups of moderate intensity continuous training (MT) and control (C). The continuous aerobic exercise program (MICT) was performed for 8 weeks and five sessions per week with an intensity of 60-75% of the maximum speed. 48 hours after the last training session, after complete anesthesia and killing of the mice, heart tissue was removed and immediately frozen in nitrogen solution and kept at -80 degrees. The gene expression values of BAX, BCL2, the ratio of BAX to BCL2 and P53, and caspase 3 of the heart were measured by real-time PCR. The data were analyzed by independent t-statistical method in SPSS 27 software at a significant level of P<0.05.
ResultsThe findings showed that eight weeks of MICT training significantly reduced the apoptotic indices of BAX (P=0.002), P53 (P=0.015), and caspase 3 (P=0.002) in the heart tissue of elderly rats compared to the control group. Also, the results showed that MICT training increased BCL2 (P=0.011) and decreased the ratio of BAX to BCL2 (P=0.008) in the heart tissue of elderly rats.
ConclusionIt seems that regular continuous aerobic exercise using the MICT method can play a significant role in reducing the apoptotic indices of the heart tissue and slowing down the aging process.
Keywords: Continuous Exercise, Apoptosis, Heart, Elderly -
Pages 67-76Objective
The aim of this study was to investigate the effect of 6 weeks of high intensity interval training (HIIT) on the serum levels of oxidative stress parameters(malondialdehyde, superoxide dismutase and catalase) of athletics athletes in Yasouj city
Materials and MethodsIn this quasi-experimental study, the statistical population was male track and field athletes in Yasuj, excluding female endurance athletes; among them, 30 female sprinters, throwers, and jumpers in the age range of 22-32 years were purposefully selected as a statistical sample and randomly divided into 2 groups of 15 (HIIT training and control).HIIT training protocol was performed at an intensity of 90% of maximum heart rate for 6 weeks (3 sessions per week). Blood samples were taken from the subjects before and after training and kits were used to measure malondialdehyde, superoxide dismutase, and catalase. Paired t-test was used to determine intra-group changes, and covariance test was used to compare between groups at a significance level of p<0.05 (p<0.05). The obtained data were analyzed with SPSS-25.
ResultsThe findings showed that serum levels of malondialdehyde, superoxide dismutase, and catalase in the training group after six weeks of HIIT training were significantly different from the pre-test (p=0.00). Also, serum levels of these variables were significantly different between the training group and the control group at the post-test (p=0.01).
ConclusionThe results of this study showed that in order to reduce oxidative stress and improve the antioxidant capacity of runners, HIIT exercises can be used in runners' training program.
Keywords: High-Intensity Interval Training, Malondialdehyde, Superoxide Dismutase, Catalase, Track, Field Athletes -
Pages 77-90Background and Objective
Osteoporosis is a disease that is spreading as a threat to world health. This study aimed to compare the effect of resistance training, swimming, and combination training patterns on the on mechanical strength of osteoporotic bone tissue of female Wistar rats.
Materials and MethodsThe current type of research was experimental and 36 healthy female Wistar rats (6 weeks old) with an average initial weight of 170-190 grams were studied. In order to confirm the induction of osteoporosis in the initial study, 12 were randomly divided into two groups: healthy and alcohol injection. In the main study, the remaining 24 rats were randomly divided into 4 groups (6 rats in each group) after induction of osteoporosis (resistance exercise, swimming exercise, combined exercise and control). Osteoporosis was induced by intraperitoneal injection of 20% ethanol solution and saline at a dose of 3 grams per kilogram of rat body weight, once a day and 4 days a week. Swimming training protocol (12 weeks, 90 minutes per day, 5 days per week) and resistance protocol (12 weeks, 5 days per week and each session including 8 sets with 8 to 12 repetitions of climbing the ladder) were performed. The combined group performed resistance training with progressive overload in 4 sets with 8 to 12 repetitions and swimming training with half the time of the swimming group. After the end of 12 weeks, femur bone samples were taken for densitometry and L5 vertebra and tibia bone to study mechanical resistance indicators. To assess bone strength, a mechanical properties testing machine, the Zwick model, made in Germany, was used. Data were analyzed using SPSS-25 using independent t-tests, one-way analysis of variance and Tukey's at a significance level of less than 0.05 (P<0.05).
ResultsThe tibia tensile maximum load in swimming, resistance and concurrent training groups was significantly greater than pretest (p=0.000, p=0.004, p=0.03). The L5 maximum load of resistance and concurrent training groups was significantly greater than pretest (p=0.009 , p=0.001). the tibia tensile maximum load in concurrent groups was significantly greater than swimming, resistance and control groups (p=0.000, p=0.000, p=0.004 ). The L5 maximum load in concurrent training (p=0.02 , p=0.03) and resistance group (p=0.003 , p=0.002) was significantly greater than swimming and control groups.
ConclusionIt seems that the intervention of swimming and resistance training in a combined model may have a synergistic effect on increasing the mechanical strength of bone in osteoporotic female rats. This model is likely to increase the mechanical strength of bone better than the implementation of swimming or resistance training alone and provide more optimal care against osteoporosis.
Keywords: Swimming Training, Resistance Training, Concurrent Training, Mechanical Strength Of Bone