فهرست مطالب

نوآوری های آموزشی - پیاپی 92 (زمستان 1403)

فصلنامه نوآوری های آموزشی
پیاپی 92 (زمستان 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/10/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • عطا ازنب، رضا نوروز زاده*، مهران فرج اللهی صفحات 7-45

    هدف از انجام این پژوهش واکاوی وضعیت کنونی تشویق دانش ‏آموزان دوره ابتدایی است؛ که از نظر هدف «کاربردی» بوده و با روش «پدیدارنگاری» ‏از روش‏های کیفی و درون پارادایم تفسیرگرایی ‏ اجرا شده است. جامعه آماری عوامل نظام آموزشی (مدیران، معاونان، مشاوران، آموزگاران، و دانش ‏آموزان) شهرستان مریوان بود؛ برای این پژوهش با نمونه‏ گیری هدفمند، 20 نفر جهت انجام مصاحبه‏ های عمیق نیمه‏ ساختاریافته انتخاب ‏‏شدند. روش تحلیل داده ‏ها تحلیل محتوای استقرایی با بهره ‏گیری از کدگذاری و ابزار بازبینه و نرم‏افزار MAXQDA بود که طی آن، مفاهیم، مضامین، طبقات توصیفی، و در نهایت ابعاد پدیده تشویق، در قالب فضای نتیجه به‏ صورت افقی، ترسیم گردید. براساس یافته ‏ها، بعد اول (تبیین مفهومی) شامل دو عنصر ثابت است؛ اول: معانی و مفاهیم، مشتمل بر دو عنصر متغیر انگیزش - پاداش، بازخورد، و دوم: اهداف و مقاصد، مشتمل بر چهار عنصر متغیر بازخورد، استقلال، ارتباط، رضایت؛ بعد دوم (توصیف رویکردی) شامل دو عنصر ثابت است: اول، روش‏ها و رویکردها، مشتمل بر سه عنصر متغیر ژتونی، عاطفی، بازخورد توصیفی؛ و دوم، تهدیدات و مفاسد، مشتمل بر سه عنصر متغیر تهدیدات رفتاری، عاطفی، شناختی روش‏های موجود؛ در نهایت، بعد سوم (تدوین راهبردی) شامل عنصر ثابت تمهیدات و راهبردها مشتمل بر هشت عنصر متغیر است: حذف روش‏های ژتونی، تداوم روش‏های شناختی، تداوم روش‏های عاطفی، ایجاد شوق یادگیری، ارائه تکالیف چالشی، تبیین اهداف و مسئولیت‏ها، تقویت انگیزش درونی، و تحول رویکردی در نظام آموزشی.

    کلیدواژگان: تشویق، دانش‏آموز، دوره ابتدایی
  • سکینه جعفری* صفحات 49-78

    هدف پژوهش حاضر، شناسایی مولفه های موثر در بالندگی نظام آموزش و پرورش از دیدگاه صاحب نظران بود که با رویکرد کیفی و روش مطالعه موردی انجام شد. جامعه آماری پژوهش صاحب نظران حوزه بالندگی و مدیران ارشد آموزش و پرورش استان سمنان در سال 1402 بودند که 20 نفر، طبق اصل اشباع نظری با روش نمونه گیری هدفمند، انتخاب شدند. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختاریافته و بررسی اسناد موجود در این زمینه بود. داده ها با روش تحلیل مضمون تحلیل شدند. نتیجه تحلیل داده ها به شناسایی 323 مضمون پایه، 63 مضمون سازمان دهنده یک و 15 مضمون سازمان دهنده دو در زمینه بالندگی نظام آموزش و پرورش منجر شد. این مضامین در قالب چهار مضمون فراگیر بالندگی در سطح وزارت آموزش و پرورش با چهار مضمون سازمان دهنده (سیاست گذاری و راهبری، مدیریت منابع انسانی، وضعیت اقتصادی و ساختار سازمانی)؛ بالندگی در سطح ادارات کل آموزش و پروش با سه مضمون سازمان دهنده (رهبری، مراکز بالندگی، نیروی ستادی و کارشناسان)؛ بالندگی مدرسه با چهار مضمون سازمان دهنده (بالندگی فردی، بالندگی حرفه ای، سازمانی و سواد مدیران و معلمان) و بالندگی برنامه درسی با چهار مضمون سازمان دهنده (برنامه درسی مهارت محور، برنامه درسی آینده پژوهانه، برنامه درسی مبتنی بر حقوق شهروندی، برنامه درسی مبتنی بر تربیت شهروند جهانی) طبقه بندی شدند. داده های به دست آمده با استفاده از روش بازخورد مشارکت کننده اعتباریابی شدند و روایی داده ها با استفاده از معیار کیفیت (موثق بودن) سنجیده و تایید شد. با استفاده از یافته های پژوهش، الگویی برای بالندگی نظام آموزش و پرورش ارائه شد. امید می رود نظام آموزش و پرورش با حرکت به سوی این الگو، با دیدن یک کل منسجم، در راستای استقرار مطلوب و استمرار بالندگی در سطح وزارت، ادارات کل، مدرسه و برنامه درسی تغییرات اساسی ایجاد کند.

    کلیدواژگان: آموزش وپرورش، الگو، بالندگی
  • افشین عابدی نیا، عادل زاهد بابلان*، مهدی معینی کیا، علی خالق خواه صفحات 81-102

    هدف پژوهش حاضر، طراحی و تبیین مدل معلم رهبری در مدارس دوره ابتدایی است و به روش کیفی از نوع فراترکیب با استفاده از رویکرد هفت مرحله ای سندلوسکی و باروسو (2007) انجام شده است. جامعه آماری پژوهش را کلیه مطالعات فارسی و انگلیسی چاپ شده در حوزه معلم رهبری طی سال های 2012 تا 2023 تشکیل می دهد. در این راستا، کلیدواژه های مرتبط با هدف پژوهش مورد جستجو قرار گرفت و مطالعات و مقالات بدست آمده با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و معیارهای پذیرش مورد برر سی قرار گرفت که در نهایت 48 مقاله به عنوان نمونه انتخاب شدند که از معیارهای ورود به مطالعه برخوردار بودند. مقالات منتخب با استفاده از روش کدگذاری باز، محوری، انتخابی از طریق نرم افزار مکس کیودی ای (maxqda) تجزیه و تحلیل شدند. پایایی کدگذاری ها با استفاده از ضریب توافق کاپا (kappa) در نرم افزار اس پی اس اس (spss) با مقدار 763/0 تایید شد و جهت بررسی روایی پژوهش، از نظرات پنج نفر از متخصصین و مفسران تحقیق کیفی استفاده شد. نتایج تحلیل داده ها، 186 کد باز برای معلم رهبری نشان داد که براساس ارتباطات مفهومی و یافته های پژوهشی در قالب 15 مولفه فرعی و 5 مولفه اصلی قرار گرفتند که در نهایت منجر به ترسیم مدل معلم رهبری برای مدارس دوره ابتدایی شد. ابعاد اصلی این مدل عبارتند از: رشد و بهبود مستمر، فرهنگ مشارکتی، ظرفیت سازی، رفتار رهبری و شایستگی ها. ساسیت گذاران و دست اندرکاران تعلیم و تربیت می توانند از این مدل به عنوان کاتالیزوی برای ایجاد تحول و بهبود وضعیت مدراس دوره ابتدایی استفاده نماید.

    کلیدواژگان: معلم رهبری، طراحی مدل، مدارس ابتدایی، فراترکیب
  • حمید رئیسی*، رحمت الله مرزوقی، جعفر ترک زاده، جعفر جهانی صفحات 103-134

    هدف از این پژوهش ارائه چهارچوب مفهومی اشاعه برنامه درسی در آموزش وپرورش عمومی است. پژوهش از نوع کیفی و با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی استقرایی انجام شد. داده ها ازطریق بررسی اسناد و منابع علمی، مرتبط با موضع پژوهش در دو دهه گذشته (2000 تا 2023) گردآوری شده است. بدین منظور، کلیدواژه های مرتبط با موضوع در پایگاه های معتبر علمی جست وجو شدند و درنهایت 49 منبع (35 خارجی و 14 داخلی) برای تحلیل نهایی انتخاب شد. منابع و پژوهش های انتخاب شده در نرم افزار اطلس تی آی  سازمان دهی و با روش تحلیل محتوای مقوله ای و با واحد تحلیل مضامین تجزیه وتحلیل شدند و بخش های کلیدی هر متن، انتخاب و نشانه گذاری شد. پس از بررسی و تحلیل محتوای منابع، به روش کدگذاری، چهارچوب مفهومی اشاعه برنامه درسی شامل 7 بعد، مشتمل بر 27 مولفه، استخراج شد. ابعاد چهارچوب مفهومی اشاعه برنامه درسی، شامل ماهیت اشاعه، عناصر اشاعه، فرایند آگاه سازی و ترغیب ذی نفعان، رویکردهای اشاعه، ذی نفعان برنامه درسی (عاملان تغییر)، فعالیت های اشاعه و عوامل موثر در آن است که از تعامل چندجانبه این مولفه ها، چهارچوب چندبعدی اشاعه برنامه درسی کشف و ارائه شد.

    کلیدواژگان: اشاعه، برنامه درسی، چهارچوب مفهومی، نظام آموزش و پرورش
  • روح الله مظفری پور* صفحات 135-155

    هدف این پژوهش بررسی شباهت ها و تفاوت ها و امکان تطبیق دو رویکرد مهم در فلسفه فناوری یعنی پساپدیدارشناسی و ساخت گرایی انتقادی و دلالت های آن در تعلیم وتربیت است؛ ازاین رو با استفاده از روش تحلیل و توصیف و استنتاج، ابتدا شباهت ها و تفاوت های دو رویکرد بررسی شده است و سپس امکان استفاده از این دو رویکرد در مطالعات فناوری های آموزشی مورد توجه قرار گرفته است. هر دو رویکرد، فراتر از ابزارگرایی و جبرگرایی، بر نقش فناوری ها در زندگی انسان تمرکز دارند. پساپدیدارشناسی بیشتر بر جنبه فردی و ساخت گرایی انتقادی بیشتر بر جنبه اجتماعی و سیاسی تاکید دارد. تعلیم وتربیت در فرایند دموکراتیک کردن فناوری ها، که مورد توجه ساخت گرایی انتقادی است، سهم مهمی دارد. دلالت های تربیتی حاصل از بررسی تطبیقی دو رویکرد عبارت اند از: تغییر مفهوم فناوری های آموزشی از ابزارهای آموزشی به عامل های آموزشی، توجه به تفاوت های فرهنگی در تولید فناوری های آموزشی، توجه به جنبه های سیاسی و اجتماعی پنهان در فناوری های آموزشی، تحول در پژوهش های فناوری های آموزشی و تحول در اهداف تربیت در رابطه با فناوری.

    کلیدواژگان: پساپدیدارشناسی، ساخت گرایی انتقادی، تعلیم وتربیت
  • مجتبی رضایی راد* صفحات 157-172

    پژوهش حاضر با هدف طراحی و اجرای یادگیری شخصی سازی شده مبتنی بر ابزارهای درسی الکترونیکی و تاثیر آن بر توانایی های خودتنظیمی، خودکارآمدی تحصیلی و کیفیت یادگیری دانش آموزان با روش نیمه (شبه) آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون و گروه کنترل انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پایه چهارم ابتدائی شهر ساری در سال تحصیلی 1402-1401 به تعداد 5382 نفر بود که تعداد 60 نفر از آنان به عنوان نمونه انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش (30 نفر) و کنترل (30 نفر) گمارش شدند. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه های توانایی های خودتنظیمی بوفارد و همکاران (1995)، خودکارآمدی شرر (1982) و کیفیت یادگیری مهدیون و همکاران (1390) بود که پایایی ابزار به روش همسانی درونی و با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب برابر، 78/0، 88/0 و 84/0 بدست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس یک متغیره (آنکوا) و تحلیل کواریانس چند متغیره (مانکوا) انجام شد. یافته ها نشان داد یادگیری شخصی سازی شده مبتنی بر ابزارهای درسی الکترونیکی بر توانایی های خودتنظیمی، خودکارآمدی تحصیلی و کیفیت یادگیری دانش آموزان پایه چهارم ابتدائی تاثیر دارد. هم چنین، تاثیر یادگیری شخصی سازی شده مبتنی بر ابزارهای درسی الکترونیکی بر توانایی های خودتنظیمی بیشترین و در مراتب بعد، به ترتیب بر خودکارآمدی تحصیلی و کیفیت یادگیری تاثیرگذار بود.

    کلیدواژگان: یادگیری شخصی سازی شده، ابزارهای درسی الکترونیکی، توانایی های خودتنظیمی، خودکارآمدی تحصیلی، کیفیت یادگیری
  • روژین حسین زاده، مجید علی عسگری*، عفت عباسی، مصطفی قادری صفحات 173-192
    گسترش مشارکت دیجیتالی در دنیای امروز محیط های آموزشی را با مسئله تبدیل کودکان به شهروندان نمونه جامعه روبه رو کرده است. هدف این تحقیق تعیین عناصر برنامه درسی پیشنهادی آموزش شهروند الکترونیک و اولویت بندی آن هاست. پژوهش حاضر ازنظر هدف کاربردی، ازنظر روش شناسی تلفیقی و ازنظر نوع روش کمی و کیفی است. جامعه پژوهش را منابع چاپی و الکترونیک خارجی در زمینه شهروندی الکترونیک در پایگاه های داده ای آی اس آی، اسکوپوس، ای اس آی و آی اس سی و مقاله های داخلی در پایگاه های اس آی دی، مگیران، سیویلیکا و غیره در دوره 2022-2000 شامل می شد. 107 نمونه از آن ها براساس نمونه گیری هدفمند انتخاب و داده ها با استفاده از روش فراتحلیل تجزیه وتحلیل شدند. روایی الگو با بهره گیری از نظرهای کارشناسی در چارچوب روش دلفی و روش قابلیت اعتماد محاسبه شد. به منظور اولویت بندی عناصر برنامه درسی پرسش نامه ای میان 80 نفر از آموزگاران دوره ابتدایی توزیع و نتایج با استفاده از روش آنتروپی شانون تحلیل شد. 27 مولفه موثر در ذیل چهار عنصر هدف ها، محتوا، راهبردهای یاددهی یادگیری و ارزشیابی شناسایی شد. براساس مدل آنتروپی شانون راهبردهای یاددهی یادگیری (037/0)، محتوا (029/0)، هدف ها (025/0) و ارزشیابی (019/0) به ترتیب اولویت های اول تا آخر را دریافت کردند. بیشترین ضریب های اهمیت در عنصر هدف ها مولفه توانایی مشارکت الکترونیک (029/0)، در عنصر محتوا مولفه دانش کار با سخت افزارها (040/0)، در عنصر راهبردهای یاددهی یادگیری مولفه مشارکتی (0397/0) و در عنصر ارزشیابی مولفه ارزشیاب بود.  در بسیاری از مدرسه های ابتدایی، به علت کمبود و گاهی نبود امکانات عملیاتی کردن تمامی مولفه های پیشنهادی امکان پذیر نیست. یافته های این تحقیق با ارائه اولویت عناصر برنامه درسی قابلیت دارد تا در مدرسه های ابتدایی ایران، طبق ضرورت و امکانات در دسترس برنامه ریزی آموزش شهروند الکترونیک، کاربردی شود.
    کلیدواژگان: برنامه درسی، دوره ابتدایی، شهروندی الکترونیک، آموزش
|
  • Atā Aznab, Rezā Norouz Zāde *, Mehrān Farajollāhi Pages 7-45

    The purpose of this study was to examine the current state of student encouragement in primary schools. The research, which is applied in nature, was conducted using a qualitative phenomenological method within the interpretive paradigm. The research population consisted of educational system stakeholders (principals, vice-principals, counselors, teachers, and students) in Marivān city. Using purposive sampling, 20 participants were selected for in-depth semi-structured interviews. Data analysis was performed through inductive content analysis using coding, checklists, and MAXQDA software. During the process, concepts, themes, descriptive categories, and ultimately, the dimensions of the phenomenon of encouragement were horizontally mapped within the outcome space. According to the findings, the first dimension (conceptual explanation) includes two fixed elements. The first element, meanings and concepts, consists of two variable components: motivation-reward and feedback. The second element, goals and objectives, includes four variable components: feedback, autonomy, connection, and satisfaction. The second dimension (approach description) also comprises two fixed elements. The first element, methods and approaches, includes three variable components: token, emotional, and descriptive feedback methods. The second element, threats and drawbacks, encompasses three variable components: behavioral, emotional, and cognitive threats associated with existing methods. Finally, the third dimension (strategic formulation) includes the fixed element of measures and strategies, comprising eight variable components: eliminating token-based methods, continuing cognitive approaches, continuing emotional approaches, fostering enthusiasm for learning, providing challenging assignments, clarifying goals and responsibilities, enhancing intrinsic motivation, and transforming approaches within the educational system.

    Keywords: Encouragement, Student, Elementary School
  • Sakine Jafari * Pages 49-78

    The aim of this study was to identify the components influencing the flourishing of the education system from the perspective of experts. The research was conducted using a qualitative approach and a case study method. The statistical population included experts in the field of educational flourishing and senior managers of the Education Department of Semnān Province in 2023. A total of 20 participants were selected through purposive sampling based on the principle of theoretical saturation. The research instruments consisted of semi-structured interviews and analysis of the documents related to this topic. The data were analyzed using thematic analysis. The data analysis resulted in the identification of 323 basic themes, 63 first-level organizing themes, and 15 second-level organizing themes related to the flourishing of the education system. These were categorized into four overarching themes:1. Flourishing at the ministry of education level: This included four organizing themes: policymaking and leadership, human resource management, economic conditions, and organizational structure, 2. Flourishing at the provincial education department level: This encompassed three organizing themes: leadership, professional development centers, and administrative staff and experts, 3. School-level flourishing: This included four organizing themes: individual flourishing, professional flourishing, organizational flourishing, and literacy of principals and teachers, and 4. Curriculum-level flourishing: This consisted of four organizing themes: skill-based curricula, future-oriented curricula, curricula based on the citizenship rights, and curricula focused on global citizenship education. The collected data were validated using the participant feedback method, and their reliability was assessed and confirmed based on the quality criterion (trustworthiness). Using the research findings, a model for the flourishing of the education system was proposed. It is hoped that by moving toward this model, the education system, as a cohesive whole, can bring about fundamental changes to establish and sustain flourishing at the levels of the Ministry, provincial education departments, schools, and curricula.

    Keywords: Education System, Model, Flourishing
  • Afshin Ābediniyā, Ādel Zāhed Bābelān *, Mahdi Moinikiyā, Ali Khāleghkhāh Pages 81-102

    The purpose of the current research is to design and explain the teacher leadership model in elementary schools and it was done using the qualitative method of Meta synthesis type using the seven-step approach of Sandlowski and Barros (2007). The statistical population of the research consists of all Persian and English studies published in the field of teacher leadership during the years 2012 to 2023. In this regard, the keywords related to the purpose of the research were searched and the studies and articles obtained were examined using the purposeful sampling method and the acceptance criteria, and finally 48 articles were selected as samples that met the inclusion criteria. The selected articles were analyzed using the open, central, selective coding method through Maxqda software. The reliability of the coding was confirmed using the kappa coefficient of agreement in spss software with a value of 0.763, and to check the validity of the research, the opinions of five experts and commentators of qualitative research were used. The results of data analysis showed 186 open codes for teacher leadership, which were placed in the form of 15 sub-components and 5 main components based on conceptual connections and research findings, which finally led to the designing of the teacher-leadership model for elementary schools. The main dimensions of this model are: continuous growth and improvement, collaborative culture, capacity building, leadership behavior and competencies. Policymakers and education practitioners can use this model as a catalyst to create transformation and improve the state of elementary schools.

    Keywords: Teacher Leadership, Model Design, Elementary Schools, Meta Synthesis
  • Hamid Raisi *, Rahmatollāh Marzoghi, Jafar Torkzāde, Far Jahāni Pages 103-134

    The aim of this research is to present a conceptual framework for curriculum dissemination in the public education. The study is qualitative in nature and it was conducted using an inductive qualitative content analysis method. Data were collected through the review of documents and scholarly sources related to the research topic over the past two decades (2000 to 2023). For this purpose, the relevant keywords were searched in the reputable academic databases, and ultimately, 49 sources (35 international and 14 domestic) were selected for the final analysis. The selected sources and studies were organized using the software ‘ATLAS.ti’. They were analyzed with the categorical content analysis method, with the unit of analysis being ‘themes’. The key sections of each text were selected and marked. After reviewing and analyzing the content of the sources, the conceptual framework for curriculum dissemination was extracted through coding, comprising 7 dimensions and 27 components. The dimensions of the conceptual framework for curriculum dissemination include: the nature of dissemination, dissemination elements, the process of raising awareness and encouraging stakeholders, dissemination approaches, curriculum stakeholders (change agents), dissemination activities, and the factors influencing them. Through the interaction of these multiple components, a multidimensional framework for curriculum dissemination was discovered and presented.

    Keywords: Dissemination, Curriculum, Conceptual Framework, Education System
  • Ruhollāh Mozaffaripoor * Pages 135-155

    The aim of this research is to examine the similarities, differences, and the potential for compatibility between the two major approaches in the philosophy of technology, namely post-phenomenology and critical constructivism, and their implications for education. To this end, using the methods of analysis, description, and inference, the similarities and differences between the two approaches have been first explored, and then their applicability in the study of educational technologies has been considered. Both approaches, moving beyond instrumentalism and determinism, focus on the role of technologies in human life. Post-phenomenology emphasizes the individual aspect, while critical constructivism focuses more on the social and political dimensions. Education can play a significant role in the process of democratizing technologies, which is a key concern of critical constructivism. The educational implications derived from the comparative study of these two approaches include: redefining educational technologies from teaching tools to teaching agents, considering cultural differences in the production of educational technologies, addressing the hidden political and social dimensions of educational technologies, transformation in the educational technology research, and reshaping the educational goals in relation to the technology.

    Keywords: Post-Phenomenology, Critical Constructivism, Education
  • Mojtabā Rezaei Rezā Irād * Pages 157-172

    The purpose of this research is to design and implement personalized learning based on electronic teaching tools and its effect on self-regulation abilities, academic self-efficacy and learning quality of students with a semi-experimental method with a pre-test-post-test and group design. The control was done. The statistical population included all the fourth grade elementary students of Sari city in the academic year of 2021-2022 in the number of 5382 people, of which 60 people were selected as a sample and assigned to two experimental (30 people) and control (30 people) groups. became The measuring tools were the questionnaires of self-regulation abilities of Bouffard et al. (1995), self-efficacy of Sherer (1982) and quality of learning by Mahdiun et al. Equally, 0.78, 0.88 and 0.84 were obtained. Data analysis was done using univariate analysis of covariance (ANCVA) and multivariate analysis of covariance (MANCVA). The findings showed that personalized learning based on electronic teaching tools has an effect on self-regulation abilities, academic self-efficacy and learning quality of fourth grade elementary students. Also, the effect of personalized learning based on electronic teaching tools was the greatest on self-regulation abilities and, in the next ranks, on academic self-efficacy and learning quality, respectively.

    Keywords: Personalized Learning, Electronic Learning Tools, Self-Regulation Abilities, Academic Self-Efficacy, Learning Quality
  • Rojin Hosseinzāde, Majid Aliasgari *, Effat Abbāsi, Mostafā Ghāderi Pages 173-192
    Today, educational environments face the challenge of turning children into exemplary citizens in a society increasingly driven by digital participation. The purpose of this study was to identify and prioritize the proposed curriculum elements for e-citizenship education. This research is applied in terms of purpose and employs a mixed-methods approach, combining qualitative and quantitative methods. The research population consisted of printed and electronic international resources on e-citizenship available in ISI, Scopus, ESI, and ISC databases, as well as Iranian papers from SID, Magiran, Civilica, and others, published during 2000-2022. A total of 107 resources were selected using purposive sampling. Data were analyzed using the meta-analysis method. The validity of the framework was confirmed through expert opinions using the Delphi method, and also its reliability was ensured. To prioritize the curriculum elements, a questionnaire was distributed among 80 primary school teachers. The results were analyzed using Shannon entropy. Twenty-seven influential components were identified under four curriculum elements: objectives, content, teaching-learning strategies, and evaluation. Based on the Shannon entropy model, teaching-learning strategies (0.037), content (0.029), objectives (0.025), and evaluation (0.019) received first to last priorities. The highest importance coefficients were as follows: in the "objectives" element, the component of electronic participation ability (0.029); in the "content" element, the component of hardware operation knowledge (0.040); in the "teaching-learning strategies" element, the component of collaboration (0.0397); and in the "evaluation" element, the component of assessment (0.019). In many primary schools, it is not possible to implement all the suggested components of education curriculum due to the lack of facilities. The findings of this research is applicable to the planning of e-citizenship education in Iran's primary schools according to the necessity and available facilities by providing the priority of curriculum elements.
    Keywords: Faculty Members, Professional Development, Learning Community, University