فهرست مطالب
مجله طب نظامی
سال بیست و ششم شماره 5 (پیاپی 129، آذر و دی 1403)
- تاریخ انتشار: 1403/10/01
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 2465-2466
-
صفحات 2467-2479زمینه و هدف
علی رغم نقش بسیار ضروری و حیاتی آب در محیط های زیستی، عموما به این ماده مغذی توجه زیادی نمی شود. وضعیت هیدراتاسیون بدن با تعادل آب (تفاوت بین ورودی و خروجی آب) تعیین می گردد. کمبود یا تعادل منفی آب، تحت تاثیر عوامل مختلف داخلی (عدم احساس تشنگی) و خارجی (مصرف داروهای متعدد یا مصرف مزمن برخی از داروها) قرار می گیرد. این مقاله مروری به ارزیابی شواهد موجود درباره اثرات داروها در وضعیت هیدراتاسیون می پردازد و تاثیرات آن ها را بر سلامت عمومی مورد بحث قرار می دهد.
روش هاجستجوی فراگیر با بهره گیری از کلمات کلیدی منتخب بر اساس مدل MeSH شامل آب، داروها، مواد افزودنی دارویی، هیدراتاسیون، دهیدراتاسیون در پایگاه های اطلاعاتی PubMed ،Scopus و Google Scholar برای مطالعات مرتبط به زبان انگلیسی انجام شد. این پژوهش ها بر روی اثرات هیدراتاسیون ناشی از داروها، در هر دو نوع تحقیقات اولیه و ثانویه تمرکز داشتند.
یافته هایافته های فعلی در مورد تعامل بین وضعیت هیدراتاسیون و مصرف داروها و سایر افزودنی های مربوطه معدود بوده است. داروها ممکن است با افزایش دفع آب از طریق اسهال، افزایش میزان ادرار و یا تعریق باعث ایجاد کمبود آب در بدن شوند. کاهش احساس تشنگی، کاهش اشتها ویا تغییر تنظیم دمای مرکزی بدن از مکانیسم های رایج اثرگذاری این عوامل می باشد. از طرف دیگر، بسیاری از داروها با تغییر زمان اقامت غذا در دستگاه گوارش و یا تغییر نفوذپذیری و جذب گوارشی، تغییراتی در وضعیت هیدراتاسیون بدن ایجاد می کنند.
نتیجه گیریپایش شرایط هیدراتاسیون بدن بیمار خصوصا در بیماران پرخطر، نقشی کلیدی در محافظت از بسیاری از عوارض ناخواسته ناشی از رژیم های دارویی و غذایی خواهد داشت. بهبود وضعیت هیدراتاسیون نه تنها به بهبود عملکرد کلی سیستم های بدن کمک می کند، بلکه می تواند خطر بروز عوارضی مانند اختلال در عملکرد کلیه، کاهش فشار خون و افزایش خطر عفونت ها را نیز کاهش دهد. بنابراین، توجه به هیدراتاسیون به عنوان یک عامل حیاتی در مراقبت از بیماران، به ویژه در شرایط خاص پزشکی، باید در اولویت قرار گیرد تا به بهبود نتایج درمانی و کیفیت زندگی بیماران کمک کند.
کلیدواژگان: هیدراتاسیون، دهیدراتاسیون، مواد افزودنی دارویی، داروها، آب -
صفحات 2480-2492
با توسعه فناوری ویرایش ژنی مبتنی بر کریسپر-Cas، هک زیستی و هک بدن، مورد توجه محققین زیست فناوری قرار گرفت. امروزه جنبش زیست شناسی را خودت انجام بده یا DIY-Biology (Do It Yourself Biology) با هدف انجام آزمایشات زیستی با حداقل امکانات در مکان های غیرآزمایشگاهی، شکل گرفته است. کاربرد ساده کریسپر در ویرایش ژنی سبب شد این فناوری یک سلاح بیوتروریستی ایده آل برای هکرهای زیستی باشد. ارتباط ویرایش ژنی و هک زیستی مانند ارتباط Yin/Yang است که با کسب دانش ویرایش ژنی می توان از تاریکی (Yin) خارج و در روشنایی (Yang) ارگانیسم ها را دستورزی (هک) نمود. تعیین فرصت های پیش روی هکرهای زیستی می تواند راهکارهای مقابله با آن ها را فراهم نماید، در این خصوص به کارگیری از آنتی کریسپرها می تواند مفید باشد. امروزه هکرهای زیستی به یک تهدید زیستی تبدیل شده اند. درنتیجه اطلاع از راهکارهای مقابله ای با آن ضروری است. براین اساس ضمن آشنایی با ابزارهای در دسترس جهت خنثی سازی تهدید هکرهای زیستی باید از فرصت پیش آمده به منظور توسعه کاربردی این فناوری ها نیز استفاده نمود. هدف از مطالعه اخیر بررسی فرصت ها و مخاطرات زیستی ناشی از هک زیستی و راهکارهای مقابله با آن است. مطالعه حاضر ضمن بررسی و تفسیر اطلاعات حاصل از مقالات و کتب علمی منتشر شده از سال 2000 به بعد با بررسی کلیدواژه هایی چون Biohacking، Bodyhacking، Biothreate و CRISPR در وبگاه های NCBI ،Google ،Scopus ،ScienceDirect و PubMed انجام گرفته است.
کلیدواژگان: هک زیستی، ویرایش ژنی، تهدید زیستی، کریسپر -
صفحات 2493-2506زمینه و هدف
امروزه علم ژنتیک به طور گسترده در فرایند استخدام سازمان های پیشرفته مورد استفاده قرار می گیرد تا با دقت بیش تر، افرادی در سازمان به کارگرفته شوند که کارآمدتر هستند. با این حال، ارزیابی های ژنتیکی بسیار پر هزینه است و پیش از استفاده از آن ها باید مناسب ترین ژن ها جهت ارزیابی تعیین شوند. در این راستا، این مطالعه باهدف تعیین مناسب ترین ژن ها جهت ارزیابی عملکرد توجه، در راستای بهبود روند استخدام نیروهای نظامی انجام شده است.
روش هافرآیند جستجو بدون محدودیت در اندازه نمونه، کشور، زبان یا طرح مطالعه، با تمرکز بر عامل مواجهه و پیامد انجام شد. جستجوی نظام مند، بدون محدودیت زمانی تا 1 مارس 2024، در پایگاه های داده Scopus ،PubMed و Web of Science انجام شد. با استفاده از چارچوب PEOS، جمعیت به عنوان افراد مبتلا به اختلال توجه و الزاما همراه با افراد سالم، مواجهه به عنوان آلل مشخص در ژن های COMT ،SLC6A3 و DRD4 نتیجه به عنوان اختلالات مرتبط با توجه و طراحی مطالعه به عنوان مطالعات شاهد-موردی، تعریف شد.
یافته هاپس از جستجوی نظام مند، برای ژن COMT، 295 مطالعه؛ برای ژن SLC6A3، 181 مطالعه و برای ژن DRD4، 349 مطالعه به دست آمد که پس از حذف مطالعات تکراری، در نهایت 691 مطالعه باقی ماند. در نهایت پس از بررسی های انجام شده بر روی مطالعات موجود، 19 مطالعه برای COMT، 25 مطالعه برای SLC6A3 و 24 مطالعه برای DRD4 برای بحث در این مطالعه در نظر گرفته شدند.
نتیجه گیریبررسی ژن SLC6A3، به عنوان بخشی از روند ارزیابی های پیش از استخدام در سازمان نظامی، می تواند یک رویکرد موثر در بهبود این فرایند باشد و استخدام افراد کارآمدتر را تسهیل کند.
کلیدواژگان: ژن، عملکرد شناختی، توجه، استخدامی سازمان نظامی -
صفحات 2507-2517زمینه و هدف
استرس یک تجربه فراگیر زندگی است و به خصوص در محیط های نظامی به فراوانی شاهد بروز آن هستیم. بی دردی ناشی از استرس به کاهش پاسخ درد پس از قرار گرفتن در معرض استرس دلالت دارد که با واسطه مدارهای بازدارنده درد نزولی انجام می شود. قشر پری فرونتال مغز یکی از نواحی مغزی است که نه تنها در عملکردهای اجرایی مهم است، بلکه در پردازش درد نیز اهمیت دارد. نشان داده شده است که گیرنده های آدرنرژیک در قشر پری فرونتال در پردازش درد نقش دارند. با توجه به اثرات گیرنده های آدرنرژیک در قشر پری فرونتال در پردازش درد در استرس، هدف تحقیق حاضر بررسی اثرات مهار گیرنده های بتا-آدرنرژیک در قشر پری فرونتال بر رفتارهای درد و ظرفیت اکسیدانی مغز ناشی از استرس شنای اجباری در موش صحرایی نر بود.
روش ها30 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به پنج گروه تقسیم شدند: کنترل (بدون دریافت استرس و دارو)، شم (جراحی ولی بدون دریافت استرس و دارو)، استرس (استرس شنای اجباری)، گروه استرس شنای اجباری + پروپرانولول (دریافت 4 میکروگرم/میکرولیتر پروپرانولول قبل از استرس شنای اجباری) و گروه پروپرانولول (دریافت 4 میکروگرم/میکرولیتر پروپرانولول بدون استرس). در مطالعه حاضر پاسخ های درد تونیک (زمان پس کشیدن دم) و آلودینیای سرد بررسی گردید. همچنین میزان سطح گلوتاتیون، مالون دی آلدهید و آنزیم کاتالاز با استفاده از کیت های بیوشیمیایی مورد بررسی قرار گرفت.
یافته هایافته های مطالعه حاضر نشان داد که استرس شنای اجباری سبب کاهش بروز درد تونیک و آلودینیای سرد شد. همچنین نتایج نشان داد که استرس شنای اجباری غلظت گلوتاتیون در مغز را نسبت به گروه کنترل به صورت معنی داری تغییر نداد ولی غلظت مالون دی آلدهید و کاتالاز را کاهش می دهد (05/0<p). از طرفی تزریق پروپرانولول در قشر پری فرونتال (گروه استرس + پروپرانولول) درد تونیک و آلودینیای سرد را نسبت به گروه استرس به تنهایی افزایش داد. علاوه براین، تزریق پروپرانولول در قشر پری فرونتال قبل از استرس شنای اجباری سبب افزایش غلظت مالون دی آلدهید و کاتالاز نسبت به گروه استرس در مغز گردید.
نتیجه گیرینتایج مطالعات حاضر نشان داد، گیرنده های بتا-آدرنرژیک در قشر پری فرونتال در بی دردی ناشی از استرس نقش واسطه گری دارند.
کلیدواژگان: آلودینیا، گیرنده های بتا-آدرنرژیک، قشر پری فرونتال، درد -
صفحات 2518-2526زمینه و هدف
گزش حشرات و سایر بندپایان و بیماری های منتقله از طریق آن ها در نیروهای نظامی به واسطه ماموریت هایی که دارند اهمیت فراوانی دارند. آغشته سازی یونیفرم با حشره کش، روش مناسبی برای حفاظت فردی نیروهای نظامی در برابر گزش حشرات و بندپایان است. پرمترین یک حشره کش پایرتروئیدی است که با توجه به ویژگی هایی که دارد در دوز مجاز برای آغشته سازی یونیفرم مورد استفاده قرار می گیرد. شستشو تاثیر زیادی بر قدرت حشره کشی یونیفرم های آغشته به فرمولاسیون معمولی پرمترین دارد، بنابر این برای استفاده طولانی مدت باید از فرمولاسیون های بادوام تر استفاده شود. ایجاد پوشش پلیمری یکی از راه های افزایش مقاومت پارچه آغشته در برابر شستشو و در نتیجه حفظ قدرت حشره کشی آن است.
روش هادر این مطالعه فرمولاسیون معمولی پرمترین و فرمولاسیون پلیمری آن با استفاده از ترکیبات پلیمری تهیه گردید. سپس آغشته سازی یونیفرم های نظامی با این دو فرمولاسیون و با دوز مجاز و به روش غرقابی انجام شد. قدرت حشره کشی یونیفرم های آغشته به این دو نوع فرمولاسیون پس از شستشو های متعدد با تست های زیست سنجی در برابر پشه آنوفل استفنسی بر اساس شاخص های مختلف مورد مقایسه قرار گرفت.
یافته هانتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که شستشو تاثیر معنی داری بر کاهش قدرت حشره کشی یونیفرم های آغشته به فرمولاسیون معمولی پرمترین دارد و پس از پنج بار شستشو برای استفاده مجدد بایستی آغشته سازی صورت گیرد. در حالی که پنج بار شستشوی یونیفرم آغشته به پرمترین پلیمری تاثیر معنی داری بر قدرت حشره کشی آن نداشته و در واقع وجود ترکیبات پلیمری باعث حفظ قدرت حشره کشی یونیفرم در برابر شستشو شده است.
نتیجه گیریبر اساس نتایج این مطالعه، برای استفاده طولانی مدت از یونیفرم های نظامی و کارایی بهتر آن ها برای حفاظت نیروها در برابر گزش حشرات و بندپایان، استفاده از فرمولاسیون پلیمری برای آغشته سازی توصیه می گردد.
کلیدواژگان: یونیفرم آغشته، پرمترین، پوشش پلیمری، آنوفل استفنسی -
صفحات 2527-2533زمینه و هدف
آمادگی اضطراری برای حوادث پرتوی ضروری است و بر لزوم طراحی و تسهیل انواع تمرین های پیشرونده برای افزایش آمادگی در این حوادث تاکید شده است. استفاده از روش نمایش با استفاده از شبیه سازی، روش موثری برای آموزش در این زمینه است. به همین منظور جهت آموزش تعدادی از دانشجویان کارشناسی ارشد پرستاری نظامی در زمینه مراقبت از مصدومین پرتوی، برنامه ریزی جهت بازدید از یک کلینیک تخصصی مراقبت از مصدومین پرتوی انجام و دانشجویان آموزش های لازم در این زمینه را به روش شبیه سازی دریافت کردند.
روش هااین مقاله حاصل یک مطالعه موردی است که از طریق انجام عملیات میدانی، سازماندهی و توصیف داده ها انجام شده و در آن محقق، در جریان طبیعی یک رویداد به جمع آوری اطلاعات پرداخت. در این مطالعه مشاهده و توصیف، عنصر اصلی را تشکیل می دهد و از تکنیک های مشاهده و مصاحبه جهت دست یابی به دانش موردنظر و فرایندهای اندیشیدن درباره اطلاعات استفاده شده است.
یافته هاآموزش مراقبت از مصدوم پرتوی به روش شبیه سازی با مولاژ مصدوم ترکیبی (تروما و آلودگی پرتوی) توسط کارشناس متخصص کلینیک مراقبت پرتوی، به دانشجویان ارائه گردید. مصدوم فرضی پس از تریاژ و رفع آلودگی کامل، جهت پایش علائم بالینی و دریافت مراقبت های پزشکی و پرستاری لازم به بخش بستری منتقل گردید. طراحی مراکز تخصصی مراقبت و درمان مصدومین هسته ای و پرتوی، نسبت به سایر بیمارستان ها و مراکز درمانی، مقداری متفاوت است و این مراکز دارای قسمتی خاص جهت نصب وسایل آلودگی زدایی و سیستم فاضلاب جدا برای ذخیره آب آلوده می باشند. همچنین کارکنان درگیر در ارائه مراقبت های درمانی به مصدومین پرتوی باید به توانایی علمی و مهارت های عملی مورد نیاز مجهز باشند و آمادگی مواجهه با حوادث پرتوی را داشته باشند.
نتیجه گیریبا توجه به اهمیت و لزوم آموزش های میدانی و حضور در عرصه های واقعی مواجهه با شرایط بحرانی و جنگ و به منظور ارتقاء سطح آموزش و مهارت دانشجویان کارشناسی ارشد پرستاری نظامی، توصیه می گردد برنامه ریزی و هماهنگی های لازم جهت حضور و مشارکت دانشجویان فوق الذکر در مراکز درمانی و موسسات مربوطه و ماموریت های مشابه در آینده به عمل آید.
کلیدواژگان: پرستار، رادیواکتیو، شبیه سازی، مصدوم پرتوی -
صفحات 2534-2545زمینه و هدفماموریت دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، آموزش علوم پزشکی با بالاترین کیفیت تخصصی و پاسخگویی به نیازهای جامعه است. شواهد، نشانگر نیاز جامعه ایران و نظام سلامت به خدمات سلامت معنوی است. ارائه خدمات سلامت معنوی به عنوان یک تخصص بالینی نیازمند نظریه است. این مطالعه با هدف طراحی و اعتبار سنجی و اجرای آموزش طولی آداب پزشکی معنوی و سلامت معنوی مبتنی بر نظریه قلب سلیم به دانشجویان دوره دکترای عمومی پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) انجام شد.روش هااین مطالعه اقدام پژوهی در سال های 1399 تا 1403 مبتنی بر مدل Kern و همکاران در توسعه برنامه درسی اجرا شد. گام های مطالعه شامل: شناسایی مسئله و نیازسنجی عمومی، نیازسنجی فراگیران هدف، تعیین اهداف و پیامدهای آموزشی، تعیین راهبردها و روش های آموزشی، پیاده سازی برنامه آموزش طولی، ارزشیابی برنامه و بازخورد نتایج در اصلاح برنامه بودند. روایی محتوایی مطالب، روش های آموزش، در شش پنل تخصصی توسط 30 نفر اعضای کمیته برنامه ریزی درسی و دفتر توسعه آموزش دانشکده پزشکی بقیه الله (عج) تایید شد.یافته هاعملکرد بالینی پزشکان در ارائه خدمات سلامت معنوی، مبتنی بر نظریه علمی از طریق آموزش رسمی همراه با کوریکولوم پنهان آموزشی شکل می گیرد. آموزش سلامت معنوی نیازمند اساتید متخصص و مهذب در جایگاه راهنمای معنوی (منتور) است. آینده پژوهی خدمات سلامت معنوی در ایران نشانگر چالش هایی در تولید دانش، نشردانش و کاربرد دانش سلامت معنوی می باشد. تعیین کننده های اجتماعی سلامت معنوی دانشجویان، نیاز دانشجویان پزشکی به آموزش سلامت معنوی را نشان می دهد. طراحی و روانسنجی پرسشنامه سنجش شایستگی ارائه خدمات سلامت معنوی، اهداف و پیامدهای آموزشی را معین نمود. راهبرد آموزش مبتنی بر شایستگی، امکان آموزش جامعه نگر را فراهم می کند. محتوای آموزش طولی با آموزش آداب پزشکی معنوی در قالب 40 درصد اصلاح برنامه درسی آداب پزشکی 1 تا 4 در 4 ترم علوم پایه به همراه تغییر 20 درصدی واحدهای نشانه شناسی بالینی قابل اجراست. آموزش بالینی به شکل یادگیری در حین عمل کردن، مهارت آموزی را میسر می کند. استانداردهای آموزش سلامت معنوی، معیارهای ارزشیابی برنامه را مشخص می کنند.نتیجه گیریآموزش رسمی آداب پزشکی معنوی و سلامت معنوی همراه با کوریکولوم پنهان، می تواند دانشجویان پزشکی را برای ارائه خدمات سلامت معنوی در مراکز ارائه مراقبت های سلامت، در طول عمر مراجعان، در سطوح مختلف پیشگیری، در طیف سلامت و بیماری، خصوصا در شرایط بحران های معنوی توانمند کند.کلیدواژگان: آداب پزشکی معنوی، آموزش، برنامه درسی، خدمات سلامت، معنویت
-
Pages 2467-2479Background and Aim
Despite the essential role of water in biological environments, this nutrient is often overlooked. The hydration status of the body is determined by water balance (the difference between water intake and output). Water deficiency or negative balance is influenced by various internal and external factors. This review article aims to evaluate the existing evidence regarding the effects of medications on hydration status and discusses their implications for overall health.
MethodsA comprehensive search using selected keywords based on the MeSH model, including water, drugs, pharmaceutical additives, hydration, and dehydration, was conducted in the databases PubMed, Scopus, and Google Scholar for relevant studies published in English. These studies focused on the effects of medications on hydration, encompassing both primary and secondary research.
ResultsCurrent findings regarding the interaction between hydration status and medication use, as well as other related additives, are limited. Medications may induce dehydration by increasing water loss through diarrhea, elevating urine output, or promoting sweating. Common mechanisms of action include reduced thirst sensation, decreased appetite, and altered central temperature regulation. Conversely, many medications can affect hydration status by altering gastric residence time and modifying gastrointestinal permeability and absorption.
ConclusionMonitoring the hydration status of patients, particularly those at high risk, plays a crucial role in protecting against many unintended side effects arising from medication and dietary regimens. Improving hydration status not only aids in the overall functioning of body systems but can also reduce the risk of complications such as renal dysfunction, hypotension, and increased susceptibility to infections. Therefore, prioritizing hydration as a vital factor in patient care, especially in specific medical conditions, is essential for enhancing treatment outcomes and improving patients' quality of life.
Keywords: Dehydration, Hydration, Pharmaceutical Additives, Drugs, Water -
Pages 2480-2492
With the development of gene editing technology based on CRISPR-Cas, biohacking and body hacking have attracted the attention of biotechnology researchers. Today, the DIY-Biology (Do-it-yourself biology) movement has been formed with the aim of conducting biological experiments with minimal facilities in non-laboratory settings. The simple use of CRISPR in gene editing has made this technology an ideal bioterrorism weapon for biohackers. The relationship between gene editing and biohacking is like the Yin/Yang relationship, whereby by gaining knowledge, you can influence organisms out of the darkness (Yin) and into the light (Yang). Determining the opportunities facing biohackers can provide solutions to deal with them. In this regard, checking antiCRISPRs may be useful. Today, biohackers have become a bio-threat. Therefore, it is necessary to know the solutions to deal with it. While getting to know the available tools to neutralize the threats of hackers, one should also use the opportunity to develop the practical use of these technologies. The present study was conducted by reviewing and interpreting the information obtained from scientific articles and books published since 2000, by checking keywords such as Biohacking, Bodyhacking, Biothreat, and CRISPR on NCBI, Google, Scopus, ScienceDirect, and PubMed websites.
Keywords: Biohacking, Gene Editing, Biothreat, CRISPR -
Pages 2493-2506Background and Aim
Nowadays, genetic science is extensively utilized in the recruitment processes of advanced organizations to employ individuals with higher efficiency. However, genetic assessments are highly expensive, and the most appropriate genes for evaluation must be identified before their application. This study aims to identify the most suitable genes for evaluating attention performance to improve the recruitment process in military forces.
MethodsThe search process was conducted without restrictions on sample size, country, language, or study design, focusing on the exposure factor and outcome. A systematic search, without time limits until March 1, 2024, was conducted in the Scopus, PubMed, and Web of Science databases. Using the PEOS framework, the population was defined as individuals with attention disorders and healthy individuals, exposure as specific alleles in the COMT, SLC6A3, and DRD4 genes, outcome as attention-related disorders, and study design as case-control studies.
ResultsAfter a systematic search, 295 studies on the COMT gene, 181 studies on the SLC6A3 gene, and 349 studies on the DRD4 gene were obtained. After removing duplicate studies, 691 studies remained. Ultimately, after reviewing the existing studies, 19 studies on COMT, 25 studies on SLC6A3, and 24 studies on DRD4 were considered for discussion in this study.
ConclusionExamining the SLC6A3 gene as part of the pre-recruitment assessment process in military organizations can be an effective approach to improving this process and facilitating the recruitment of more efficient individuals.
Keywords: Gene, Cognitive Performance, Attention, Military Organization Recruitment -
Pages 2507-2517Background and Aim
Stress is a pervasive life experience, especially observed in military environments. Stress-induced analgesia is the reduction of the pain response after exposure to stress, achieved through descending pain inhibitory circuits. The prefrontal cortex is one of the brain regions that are important not only in executive functions but also in pain processing. Adrenergic receptors in the prefrontal cortex are involved in pain processing. Considering the effects of adrenergic receptors in the prefrontal cortex on processing pain under stress, the present study aimed to investigate the inhibition of beta-adrenergic receptors in the prefrontal cortex on pain behaviors and brain oxidative capacity caused by forced swimming stress in male rats.
MethodsThirty male Wistar rats were randomly divided into five groups: Control (without receiving stress and drugs), sham (surgery but without receiving stress and drugs), stress (forced swimming stress), forced swimming stress group + propranolol (received 4 μg/μL of propranolol before forced swimming stress), and propranolol group (receiving 4 μg/μl propranolol without stress). In the present study, tonic pain responses (tail-flick test) and cold allodynia were investigated. Also, the levels of glutathione, malondialdehyde and catalase enzymes were investigated using biochemical kits.
ResultsThe findings of the present study showed that forced swimming stress reduced the occurrence of tonic pain and cold allodynia. Also, the results showed that forced swimming stress did not significantly change the concentration of glutathione in the brain compared to the control group, but it decreased the concentration of malondialdehyde and catalase (p<0.05). Furthermore, injection of propranolol in the prefrontal cortex (stress group + propranolol) increased tonic pain and cold allodynia compared to the stress group. Moreover, injection of propranolol in the prefrontal cortex before forced swimming stress increased the concentration of malondialdehyde and catalase in the brain compared to the stress group.
ConclusionThe results of the present study showed that beta-adrenergic receptors in the prefrontal cortex play a mediating role in stress-induced analgesia.
Keywords: Allodynia, Beta-Adrenergic Receptors, Prefrontal Cortex, Pain -
Pages 2518-2526Background and Aim
The impact of arthropod-borne diseases on military forces is well known. Treating uniforms with insecticides is a suitable method to protect soldiers against insect bites. Permethrin is a pyrethroid insecticide commonly used in permissible doses for impregnating uniforms due to its effectiveness. Washing significantly affects the contact toxicity of uniforms treated with normal permethrin formulations, so another durable, long-lasting formulation must be used for long-term purposes. The polymer-coating method is a way to increase the wash resistance of insecticide-treated fabrics.
MethodsIn this study, a normal permethrin formulation and its polymeric formulation were prepared using polymeric compounds. Subsequently, military uniforms were impregnated with these two formulations at permissible doses using the dipping method. After multiple washings, bioassays against Anopheles stephensi mosquitoes were conducted based on various indicators to compare the insecticidal ability of uniforms treated with these two formulations.
ResultsThe results showed that washing significantly reduced the contact toxicity of uniforms treated with normal permethrin formulation. After five washes, re-treatment was necessary for effective use. However, washing uniforms treated with polymeric permethrin had little impact on their contact toxicity, and the presence of polymeric compounds maintained the insecticidal ability of the uniforms against washing.
ConclusionPolymeric permethrin formulations are recommended for long-term use in military uniforms to provide better protection against insect and arthropod bites.
Keywords: Permethrin-Impregnated, Polymer, Uniform, Anopheles Stephensi -
Pages 2527-2533Background and Aim
Emergency preparedness for radiation accidents is essential, and the need to design and facilitate various progressive exercises to increase preparedness in these accidents has been emphasized. Using the demonstration method with simulation is an effective teaching method in this field. To train military nursing master's students in caring for radiation victims, a plan was made to visit a specialized clinic for radiation victim care. The students received necessary training through simulation.
MethodsThis article presents the findings of a case study conducted through field operations, data organization, and description of data collected during the natural course of an event by researchers. Observation and description were the primary elements of this study, and observation and interview techniques were utilized to gather the necessary knowledge and insights about the information.
ResultsRadiation casualty care training was presented to the students using a simulation method with combined casualties (trauma and radiation contamination) by an expert from the radiation care clinic. After triage and complete decontamination, the hypothetical victim was transferred to the inpatient ward to monitor clinical symptoms and receive the necessary medical and nursing care. The design of specialized centers for the care and treatment of nuclear and radiation victims is somewhat different from other hospitals and medical centers. These centers have a special section for installing decontamination devices and a separate sewage system for storing polluted water. Also, the staff involved in providing medical care to radiation victims should be equipped with the required scientific ability and practical skills and be prepared to face radiation accidents.
ConclusionConsidering the importance and necessity of field training and presence in real arenas facing critical conditions and war, and in order to improve the level of education and skills of military nursing master's students, it is recommended that necessary planning and coordination be made for the presence and participation of students in medical centers, related institutions, and similar missions in the future.
Keywords: Nurse, Radioactive, Simulation, Radiation Victim -
Pages 2534-2545Background and AimMedical science education with the highest specialized quality and responding to the needs of society are the missions of Baqiyatallah University of Medical Sciences. Evidence shows that society and the Iranian health system need spiritual health services. Providing spiritual health services as a clinical specialty requires theory. This study was conducted with the aim of designing, validating, and implementing the longitudinal training of "Principles of Spiritual Medicine" and "Spiritual Health" based on the Sound Heart Theory for general medical doctorate students at Baqiyatullah University of Medical Sciences.MethodsThis action research study was conducted from 2019 to 2024 based on Kern and colleagues' method of curriculum development. The steps of the study included: Identification of the general problem and needs assessment, Needs assessment of target learners, Determination of educational goals and outcomes, Determination of educational strategies and methods, Implementation of a longitudinal training program, Program evaluation and results feedback for program modification. The content validity of the materials and teaching methods was confirmed in six specialized panels by 30 members of the Curriculum Planning and Teaching Development Committees of Baqiyatullah Medical School.ResultsThe clinical practice of doctors in providing spiritual health services is formed based on scientific theory through formal education with a hidden curriculum. Spiritual health education needs expert and decent professors in the position of spiritual guide (mentor). Future research about spiritual health services in Iran showed challenges in the theorizing, teaching, and applying spiritual health knowledge. The social determinants of students' spiritual health showed the medical students' needs to receive spiritual health education. The design and psychometrics of the Spiritual Health Service Competency Assessment Questionnaire determined the goals and educational outcomes. Competency-based education strategy provides the possibility of community-oriented education. The content of "longitudinal training" of spiritual medical principles is applicable in the form of a 40% modification of the medical etiquette course 1 to 4 in 4 semesters of basic sciences along with a 20% change in "clinical semiology" units. Bedside teaching in the form of "learning by doing" enables skill training. Spiritual health education standards specify program evaluation criteria.ConclusionThe formal education of principles of spiritual medicine and spiritual health, along with the hidden curriculum, can enable medical students to provide spiritual health services in healthcare centers throughout the life of clients, at different levels of prevention, in the spectrum of health and disease, especially in conditions of spiritual crises.Keywords: Principles Of Spiritual Medicine, Education, Curriculum, Health Services, Spirituality