فهرست مطالب
نشریه رویکردهای نوین آموزشی
سال نوزدهم شماره 1 (پیاپی 39، بهار و تابستان 1403)
- تاریخ انتشار: 1403/11/29
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 1-30
حس حضور در محیط های الکترونیکی، پیش زمینه ای مهم در توسعه کارایی این نوع محیط های یاددهی- یادگیری است؛ از این رو، تلاش برای زیادکردن احساس حضور یادگیرندگان در محیط های یادگیری الکترونیکی اهمیت فراوانی دارد. بر همین مبنا، به منظور شناسایی زمینه های حس حضور در سامانه مدیریت یادگیری مرکز آموزش الکترونیکی دانشگاه شهید بهشتی و تدوین الگوی مطلوب، این پژوهش به روش ترکیبی اکتشافی انجام شد. در بخش کیفی پژوهش از روش پدیدارشناسی و در بخش کمی از روش پیمایشی بهره گرفته شد. در بخش کیفی با به کارگیری روش تحلیل محتوای کیفی از نوع استقرایی- قیاسی و همچنین گروه کانونی به شناسایی مولفه های سه بعد شناخته شده از حس حضور (براساس رویکرد قیاسی) و همچنین ابعاد و مولفه های جدیدی از حس حضور (براساس رویکرد استقرایی) توجه شده است. در این راستا، جامعه آماری در بخش کیفی را پژوهش های داخلی و خارجی (2010 تا 2021) مرتبط با موضوع پژوهش و همچنین اساتید و متخصصان رشته علوم تربیتی دانشگاه شهید بهشتی در حوزه یادگیری الکترونیکی تشکیل دادند. به این منظور، با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند ملاک محور و هدفمند در دسترس، تعداد 75 مقاله به صورت پالایش سیستماتیک و نیز 9 نفر از اساتید مرتبط برای تشکیل گروه کانونی انتخاب شدند. داده های تحقیق با استفاده از نرم افزار MAXQDA تحلیل و براساس نتایج به دست آمده پیشنهادهایی برای شکل گیری الگوی تلفیقی حس حضور ارائه شد. در بخش کمی داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته گرد آوری شد. برای پایایی پرسشنامه با استفاده از روش آلفای کرونباخ 91/0 محاسبه و روایی محتوایی پرسشنامه با محاسبه دو شاخص نسبت روایی محتوا و شاخص روایی محتوا تایید شد. جامعه آماری بخش کمی را نیز اساتید و دانشجویان مرکز آموزش الکترونیکی دانشگاه شهید بهشتی و متخصصان حوزه فناوری اطلاعات در آموزش تشکیل دادند که 50 نفر از ایشان به روش نمونه گیری در دسترس برای اعتباریابی درونی الگو انتخاب شدند. برای تحلیل داده های کمی از آزمون تی تک نمونه ای استفاده شد. در بخش کیفی پس از پالایش کدهای باز، مولفه ها و ابعاد نهایی حس حضور شامل احساس باهم بودن، تنظیم قواعد مشترک میان اعضا، خودکارآمدی درک شده، موفقیت در کسب تجربیات یادگیری، ایجاد توانمندی در به کارگیری دانش جدید، توانمندی در اثرگذاری بر دیگران، خودراهبری یادگیرنده و درگیری فعال یادگیرنده شناسایی شد. در ادامه، ابعاد نهایی حس حضور شامل: حضور اجتماعی، یادگیری، شناختی، فیزیکی، آموزشی، عاطفی، خودگردانی و زیبایی شناختی هستند. نتایج آزمون تی تک نمونه ای برای ارزیابی اعتبار درونی الگو نشان دهنده آن بود که نظر متخصصان در رابطه با کل مدل طراحی شده با سطح معناداری 001/0 و در سطح آلفای 01/0 بیشتر از حد وسط بوده است (01/0 > p)؛ درنتیجه متخصصان اعتبار درونی الگوی طراحی شده را مطلوب ارزیابی کردند.
کلیدواژگان: الگوی حس حضور، سامانه مدیریت یادگیری الکترونیکی، مرکز آموزش الکترونیکی دانشگاه شهید بهشتی -
صفحات 31-52
یکی از مهم ترین برنامه های نظام آموزشی برای کودکان، برنامه سنجش آمادگی تحصیلی کودکان بدو ورود به دبستان است، هدف پژوهش حاضر «ساخت و اعتبار یابی آزمون سنجش آمادگی تحصیلی کودکان برای ورود به دبستان کشور افغانستان» هست. این پژوهش با روش توصیفی و آزمون سازی انجام شده است. ابزار پژوهش آزمون سنجش آمادگی تحصیلی کودکان برای ورود به دبستان می باشد که بر اساس منابع مقاله ای آمده و ایجادشده است. بدین منظور 100 مقاله علمی پژوهشی مرتبط با موضوع تحقیق از 15 منبع معتبر داخلی و خارجی همچون SID،Magi ran، Irandoc، Ira medex و همچنین، PubMed، Springer، ProQuest، Scopus،Elsevie و Cochrane جمع آوری و موردبررسی قرار گرفت که از تعداد مقالات یادشده، 34 مقاله که معیار ورود به پژوهش را داشت، مورد تحلیل و تحقیق قرار گرفتند. غرض جمع آوری داده ها و نمونه گیری، جامعه آماری کودکان 5 تا 7 سال بدو ورود به مدرسه های کشور افغانستان؛ شهر کابل با روش نمونه گیری خوشه ای از میان 290 تن -155 دختر و 135 پسر- انتخاب شد. یافته ها و نتایج پژوهش نشان داد که آزمون سنجش ورود به دبستان کشور افغانستان دارای 10 مولفه هست. این مولفه ها عبارت اند از: استدلال عددی، توجه و حافظه، تکمیل تصاویر، استدلال کمی، بازیابی، تداعی بازی، تکرار جمله و عدد، استدلال دیداری- فضایی، حل مسئله، مهارت دیداری- حرکتی. نتایج پژوهش مشخص نموده که آزمون سنجش آمادگی تحصیلی کودکان کشور افغانستان، دارای روایی (روایی سازه و تحلیل عاملی و پایائی (آلفای کرونباخ) مناسب می باشد.درنتیجه؛ بر اساس نتایج روان سنجی آزمون سنجش تحصیلی کودکان کشور افغانستان می توان؛ به عنوان ابزار اولیه غربالگری از آن استفاده نمود.
کلیدواژگان: آزمون آمادگی ورود به مدرسه، اعتبار یابی، کشور افغانستان -
صفحات 53-76
هدف پژوهش حاضر تاثیر کاربست رویکرد رجیو امیلیا بر یادگیری درس علوم تجربی پایه سوم ابتدایی است. این پژوهش به روش شبه-آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون و گروه کنترل نابرابر صورت گرفت. جامعه آماری پژوهش را دانش آموزان پایه سوم ابتدائی شهر اندیمشک در سال تحصیلی 1402-1401 تشکیل دادند که از میان آنها دبستان پسرانه مدرس با 100 دانش آموزپایه سوم به عنوان نمونه انتخاب و به طور تصادفی50 نفر از آنها در دو گروه آزمایش(25 نفر) و کنترل(25 نفر) جایگزین شدند. جمع آوری داده ها با آزمون محقق ساخته درس علوم انجام شد. روایی ابزار توسط معلمان و اساتید تایید و پایایی آن از طریق آزمون آلفای کرونباخ865/0 بدست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم-افزار SPSS انجام گرفت. نتایج تحلیل کوواریانس چندمتغیره نشان داد که رویکرد رجیو امیلیا میزان یادگیری دانش آموزان پایه سوم ابتدایی در درس علوم را در هر سه سطح واقعیت ها (81/309=F ؛ 001/0=P)، مفاهیم و مهارت های اساسی (67/150=F ؛ 001/0=P)، به-کارگیری آموخته های موقعیت های جدید (26/144=F؛ 001/0=P) و کل (98/279=F؛ 001/0=P) به طور معناداری افزایش داده است. همچنین ضریب اندازه اثر نشان داد که در مجموع 85 درصد تفاوت دو گروه آزمایش و کنترل مربوط به مداخله آزمایشی یعنی کاربست رویکرد رجیو امیلیا (001/0 <P) است. این مطالعه نشان داد با بکارگیری رویکرد رجیوامیلیا به عنوان رویکردی اکتشافی، تکوینی و سازنده گرا، یادگیری دانش آموزان می تواند در هر سه سطح یادگیری (واقعیت ها؛ مفاهیم و مهارت های اساسی؛ و بکارگیری آموخته ها در موقعیت های جدید) افزایش یابد. لذا بکارگیری و بررسی اثربخشی این رویکرد برای سایر دروس و پایه های تحصیلی دوره ابتدایی پیشنهاد می گردد.
کلیدواژگان: رویکرد رجیو امیلیا، یادگیری، درس علوم تجربی -
صفحات 77-98پژوهش حاضر با هدف ارائه یک مدل مفهومی از عوامل موثر بر سواد ریاضی از دیدگاه دانش آموزان پایه نهم انجام گرفت. داده ها با رویکرد کیفی با استفاده از ابزار مصاحبه های نیمه ساختاریافته جمع آوری شدند. شرکت کنندگان پژوهش از بین دانش آموزان پایه نهم شهر اصفهان بودند که با استفاده از رویکرد نمونه گیری هدفمند و به روش ملاک محور انتخاب شدند. در این پژوهش، اشباع نظری با 15 دانش آموز حاصل شد. داده های کیفی حاصل از مصاحبه ها با استفاده از فرآیند کدگذاری های باز، محوری و انتخابی، تجزیه و تحلیل شدند. جهت حصول اطمینان از کیفیت پژوهش و اعتباریابی یافته ها از راهبردهای متعددی مانند تعامل مستمر با مشارکت کنندگان و همچنین ارزیابی، بازبینی و تایید داده ها توسط صاحبنظران بهره گرفته شد. بر اساس دیدگاه دانش آموزان پایه نهم، مقوله ها و زیرمقوله های شناسایی شده در دو دسته کلی عوامل بیرونی و عوامل درونی دسته بندی شدند. عوامل درونی شامل زیرمقوله های یادگیری ریاضی، مطالعه ریاضی، انگیزش، فراشناخت، مهارت حل مسئله و باورها طبقه بندی شدند و زیرمقوله های جامعه، محیط آموزشی و خانواده ذیل عوامل بیرونی موثر بر سواد ریاضی دانش آموزان پایه نهم قرار گرفتند. در نهایت و به عنوان یافته کلی پژوهش، مدل مفهومی عوامل موثر بر سواد ریاضی دانش آموزان تدوین و ارائه شد.کلیدواژگان: سواد ریاضی، مطالعه پیزا، دانش آموزان پایه نهم، پژوهش کیفی
-
صفحات 99-128
هدف پژوهش، شناسایی نگرش معلمان به اشتباه و اشتباه کردن در فرایند یادگیری و بهبود فرهنگ مواجه با آن در مواجه با دانش آموزان دوره ابتدایی بود. برای دستیابی به این هدف از پارادایم تفسیری، رویکرد کیفی و استراتژی پدیدارشناسی از نوع ون مانن و توصیفی - تحلیلی بهره برده شد. میدان پژوهش، شامل معلمان دوره ابتدایی کردستان در سال تحصیلی 1402-1403 بود که با نمونه گیری هدف مند ملاک محور، به تعداد 12 نفر تا رسیدن به درجه اشباع انتخاب شدند. ابزار پژوهش، مصاحبه نیمه ساختار یافته محقق ساخته و فرمت داده ها، صوت بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تکنیک قیاسی- استقرائی بهره برده شد. یافته ها در دو بخش مورد تحلیل قرار گرفتند: بخش نخست، نگرش و رفتارهای معلمان در قبال اشتباهات دانش آموزان که شامل پنج تم، چهار مقوله و 55 مضمون بود و بخش دوم، راهکارهای معلمان برای بهبود فرهنگ مواجه با اشتباه کردن شامل دو تم و 22 مضمون بود. نتایج یافته ها بیانگر این بود که نگرش و تصور معلمان از اشتباه و اشتباه کردن چندان مطلوب نیست و به ندرت آن را بخش طبیعی از فرایند یادگیری می دانند. لذا ضروری است تا با برگزاری دوره های آموزشی فرهنگ مواجه با اشتباه کردن برای معلمان، به ارتقای فرهنگ مواجه با اشتباه پذیری اهتمام شود. در این خصوص ایجاد فضایی حمایتگر در ایجاد فرهنگ اشتباه پذیری در مدارس نقش قابل توجهی در تربیت پذیری دانش آموزان و ارتقای کیفیت نظام آموزشی دارد.
کلیدواژگان: اشتباه، اشتباه کردن، دانش آموزان، فرهنگ مواجه با اشتباه و نگرش معلمان -
صفحات 129-148
پژوهش حاضر با هدف ارزیابی تلفیق فناوری توسط معلمان در آموزش های الکترونیکی مدارس ابتدایی مبتنی بر استانداردهای انجمن بینالمللی فناوری در آموزش (ISTE) انجام شد. روش پژوهش از منظر هدف، کاربردی و از لحاظ شیوه انجام، توصیفی - پیمایشی بود. جامعه آماری شامل کلیه معلمان مرد مدارس ابتدایی ناحیه یک شهر همدان در سال تحصیلی 1402-1401 بود. حجم نمونه شامل 140 نفر از جامعه آماری مدنظر بود که با استفاده از جدول تعیین حجم نمونه کرجسی و مورگان، به شیوه تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه پژوهشگرساخته بر مبنای استانداردهای بینالمللی فناوری در آموزش برای معلمان استفاده شد که روایی آن از نظر اساتید فناوری آموزشی تایید شد و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ 85 درصد به دست آمد. یافته ها نشان داد وضعیت تلفیق فناوری توسط معلمان مرد ابتدایی منطقه یک شهر همدان در آموزش های الکترونیکی از بعد مفاهیم و عملیات های فناوری، برنامه ریزی تدریس با توجه به محیط های یادگیری موثر و چندگانه، طراحی تجربهها و محیط های یادگیری، سنجش و ارزشیابی، عملکرد حرفه ای و بهره وری و مباحث انسانی، قانونی، اخلاقی و اجتماعی فناوری در سطحی مطلوب قرار دارد. همچنین، معلمان در تلفیق فناوری مبتنی بر استانداردهای فناوری آموزشی از منظر سن، تحصیلات و سابقه خدمت تفاوتی معنادار با هم ندارند. مبتنی بر نتایج حاصل از این پژوهش، می توان گفت معلمان ابتدایی اقدام های مربوط به ابعاد و شاخص های تلفیق فناوری را با هم به صورت یکپارچه در آموزش های الکترونیکی استفاده میکنند و همین امر می تواند وضعیت تلفیق فناوری در فرایند یاددهی - یادگیری را منطبق با استانداردهای جهانی قرار دهد؛ از این رو، پیشنهاد می شود مسئولان و برنامه ریزان برای ماندگاری و بهبود این وضعیت پیگیری لازم را انجام دهند.
کلیدواژگان: آموزش الکترونیکی، ارزیابی، استانداردهای بین المللی فناوری در آموزش، تلفیق فناوری -
صفحات 149-192
پژوهش حاضر با هدف تدوین چارچوب برنامه درسی هدایت تحصیلی شغلی در نظام آموزش وپرورش ایران با استفاده از رویکرد آمیخته (کیفی کمی) طی دو گام انجام شده است. در گام اول، به منظور شناسایی و تبیین عناصر و مولفه های چارچوب برنامه درسی هدایت تحصیلی شغلی، با استفاده از روش مرور نظاممند، 81 منبع مطالعاتی بین المللی از بین کلیه کتاب ها، مقالهها، گزارش های پژوهشی، اسناد معتبر در حوزه برنامه درسی هدایت تحصیلی در بازه زمانی بین 2022-2001 به عنوان نمونه انتخاب شدند. در گام دوم، به منظور سنجش روایی با استفاده از روش پیمایشی، 15 نفر از خبرگان با شیوه روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها در گام اول کاربرگ فیشبرداری بود و و در گام دوم از کاربرگ روایابی پژوهشگرساخته استفاده شد. تحلیل داده ها نیز در گام اول با استفاده از روش کوربین و اشترواس طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی انجام شد. داده های روایابی چارچوب تدوین شده نیز با استفاده از روش کمی و با استفاده از آماره های توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و استنباطی (آزمون های ناپارامتریک خی دو و آزمون یومن وایت نی) تحلیل شد. یافته های پژوهش عناصر و مولفه های چارچوب برنامه درسی هدایت تحصیلی شغلی در نظام آموزش وپرورش ایران را در 6 عنصر و 17 مولفه شامل منطق (چرایی، چیستی)، اهداف (توسعه بینش تحصیلی، شغلی، فردی اجتماعی)، محتوا (حوزه های یادگیری، الگوی سازمان دهی محتوا، ملاک انتخاب محتوا)، اجرا (زمان، معلم مشاور، رویکرد و فعالیت های یادگیری، زیرساخت ها و الزامات)، ارزشیابی (نقش، فرایند، ابزارها و تکنیک ها) و بروندادهای یادگیری (خودآگاهی، کاوش و اقدام تحصیلی شغلی) نمایان کرد. در نهایت، تحلیل نظرات متخصصان موضوعی، روایی هر یک از عناصر و مولفه ها را به تفکیک و همچنین، روایی چارچوب نهایی برنامه درسی هدایت تحصیلی شغلی در نظام آموزش وپرورش ایران را با 12 شاخص شامل جامع بودن، کلاننگری، آینده نگری، مبتنی بر نیاز بودن، بومی بودن، سازگاری درونی، قابلیت توصیفگری، قابل درک بودن، راهنمای عمل و اقدام، بهینه سازی فرایند، نظم بخشی و قابلیت به روز رسانی و توسعه تایید کرد. نتایج پژوهش حاکی از آن است که با توجه به ضرورت آماده سازی و تجهیز دانشی، مهارتی و نگرشی دانش آموزان برای انتخاب رشته تحصیلی شغلی، چارچوب تدوین شده برنامه درسی می تواند جایگزینی مناسب برای برنامه فعلی هدایت تحصیلی شغلی در نظام آموزش وپرورش باشد و از این طریق چالش های موجود در این زمینه را برطرف کند.
کلیدواژگان: چارچوب، برنامه درسی، هدایت تحصیلی شغلی، رویکرد آمیخته، نظام آموزش وپرورش ایران -
صفحات 193-218
هدف پژوهش بررسی ادراک معلمان از چالش های تدریس یادگیری خودتنظیمی در کلاس درس بود. پژوهش در چارچوب رویکرد کیفی و با روش پدیدارشناسی انجام شد. جامعه پژوهش تمامی معلمان شاغل در مدارس ابتدایی دوره دوم شهرستان تربت حیدریه و روش نمونه گیری، هدفمند بود. با 12 نفر از جامعه پژوهش در سال تحصیلی 403-1402 بر اساس اشباع نظری داده مصاحبه شد. برای حصول اطمینان از روایی پژوهش از راهبردهای بررسی توسط اعضا و کسب اطلاع از همگنان و به منظور تحلیل داده ها از روش کلایزی و کدگذاری، مقوله بندی و استخراج مضمون های اصلی استفاده شد. بر مبنای نتایج، 162 مفهوم و 34 مقوله حاصل شدند که در پنج مضمون مربوط به چالش های تدریس یادگیری خودتنظیمی با عناوین «شایستگی حرفه ای ناکافی معلم»، «کاستی های دانش آموزی»، «معضلات فیزیکی و انسانی مدرسه»، «فرهنگ آموزشی نامتناسب والدین» و «محدودیت و ضعف در امور سازمانی» دسته بندی شدند. کاربست و توجه به چالش های تدریس یادگیری خودتنظیمی که در پژوهش حاضر مطرح شد به افزایش آگاهی معلمان، مدیران و مسئولان آموزشوپرورش از این سازه مهم منجر خواهد شد و راه برای طراحی مداخلات و برنامه ریزی موثر به منظور بهبود کیفیت آموزش و توسعه یادگیری خودتنظیمی دانش آموزان که متغیری اساسی در موفقیت تحصیلی و یادگیری مادام العمر است، هموارتر خواهد کرد.
کلیدواژگان: ادراک معلمان، پدیدارشناسی، چالش های تدریس، یادگیری خودتنظیمی
-
Pages 1-30
The sense of presence in E-learning environments is an important foreground in developing efficacy in that kind of learning-teaching environment. So, it is important to promote the presence sense of learners in an E-learning environment. In order to identify the field a sense of presence in Shahid Beheshti University's LMS and develop an optimistic model, it is used exploratory mixed method. It is used survey and phenomenology methods in qualitative and quantitative parts. In the qualitative part, it is determined the known three-dimensional components of the sense of presence (based on the analogical approach) and also new dimensions and components of the sense of presence (based on the inductive approach) through using the inductive-deductive qualitative content analysis method, as well as the focus group. The statistical population was all national and international studies from 2010 to 2021 and professionals and faculties at Shahid Beheshti University. It is chosen 75 articles and 9 faculties that constituted a focus group, based on purposive and convenience and criteria sampling. The data was analyzed by using MAXQDA and it presented a recommendation for developing an integrated model of presence sense. Quantitative data were collected by using a researcher-made questionnaire. The reliability of the questionnaire was 0.91 through Alpha's Cronbach and its validity is verified by the content validity index and ratio (CVI, CVR). The statistical population in the quantitative part were faculties and students at the learning center's Shahid Beheshti University and IT specialists that are chosen from 50 samples through convenience sampling in order to validate the internal model. It is used as a T-test of one sample. In the qualitative part, after refining the open codes, finally, the final components and dimensions of sense of presence include the feeling of being together, setting common rules among members, perceived self-efficacy, success in acquiring learning experiences, building capability in applying New knowledge, ability to influence others, learner's self-direction and learner's active engagement. the final dimensions of sense of presence include social presence, learning, cognitive, spatial, teaching, emotional, self-directed presence, and aesthetic presence. The result T-test one sample to evaluate the internal validity showed that the opinion's professionals regarding the developed model are higher than the mean by significant levels of 0.001 and 0.01 alpha levels. (p<0.01). so, the professionals evaluated the internal validity in developing model.
Keywords: The Sense Of Presence Model, E, Learning Management Systems, Learning Center Of Shahid Beheshti University -
Pages 31-52
Background and purposes:
One of the most important programs in the education system for children is the assessment of readiness for primary school entry. The aim of this research was to develop and validate a readiness assessment test for children entering primary school in Afghanistan
MethodThis research was conducted using a descriptive and test-making method. The research tool was a readiness assessment test for children entering primary school, developed based on relevant articles. A total of 100 scientific research articles related to the topic were collected and reviewed from 15 reputable domestic and international sources such as SID, Magi ran, Iran doc, IraMedex, PubMed, Springer, ProQuest, Scopus, Elsevier, and Cochrane. Out of this number, 34 articles that met the research criteria were analyzed. The study population consisted of children aged 5 to 7 years entering school in Kabul, Afghanistan, with a cluster sampling method selecting 290 children (155 girls and 135 boys) for participation.
ResultsThe results of the research indicated that the school entry assessment test in Afghanistan consists of 10 components (numerical reasoning, attention and memory, picture completion, quantitative reasoning, retrieval, game recall, sentence and number repetition, visual-spatial reasoning, problem-solving, visual-motor skills). The results also showed that the assessment test has appropriate validity (structural validity and factor analysis) and reliability (Cronbach's alpha).
ConclusionBased on the psychometric results, the school readiness assessment test for children in Afghanistan can be used as a primary screening tool.
Keywords: School Readiness, Assesmenttest Validation, Afghanistan Country -
Pages 53-76
The aim of the current research is to the effect of applying the Reggio Emilia approach on the learning of experimental sciences in the third grade of elementary school. This research was conducted as a quasi-experimental method with a pre-test-post-test design and a control group. The statistical population of the research was formed by the third-grade students of Andimeshk City. Among them, the third-grade students of Modares boys' primary school were selected and randomly 50 of them were replaced in two experimental and control groups. The experimental group was inspired by the Reggio Emilia approach and the control group was trained with the usual method for 15 sessions. Data collection was done with the researcher-made test of the science lesson and functional checklist. Teachers and professors confirmed the validity of the tool and its reliability was obtained through Cronbach's alpha test of 0.865. The results of the multivariate covariance analysis showed that the Reggio Emilia approach increased the learning rate of third-grade elementary students in the science course in all three levels of facts, basic concepts, and skills. the use of learning in new situations and the whole has significantly increased. This study showed that by using the Reggio Emilia approach as an exploratory, formative, and constructivist approach, students' learning can increase in all three levels of learning and applying what they have learned in new situations).Therefore, it is suggested to use and check the effectiveness of this approach for other courses and educational levels of the elementary school.
Keywords: Reggio Emilia Approach, Learning, Experimental Science Lesson -
Pages 77-98This research was conducted to analyze the factors affecting the mathematical literacy of the 9th grade students. The data were collected with a qualitative approach and the use of semi-structured interviews. The research participants were among the 9th grade students of Isfahan city, who were selected using a purposeful approach and criteria-based sampling. In this research, theoretical saturation was achieved with 15 students. The qualitative data obtained from the interviews were analyzed using the process of open, axial and selective coding. To ensure the quality of the research and validation of the findings, several strategies were used such as continuous interaction with the participants as well as assessment, review and verification of the data by experts. Based on the viewpoint of ninth grade students, the identified categories and subcategories were classified into two general categories of external and internal factors. The internal factors including the subcategories of learning mathematics, math study, motivation, metacognition, problem solving skills and beliefs were classified and the subcategories of society, educational environment and family were placed under the external factors affecting the mathematical literacy of the 9th grade students. Finally, as a general finding of the research, the conceptual model of factors affecting students' mathematical literacy was formulated and presented.Keywords: Mathematical Literacy, PISA Study, 9Th Grade Students, Qualitative Research
-
Pages 99-128
The purpose of the research was to identify the attitude of teachers towards mistakes and making mistakes in the learning process and to improve the culture of dealing with it in front of elementary school students. To achieve this goal, the interpretive paradigm, qualitative approach and phenomenological strategy of Van Manen and descriptive-analytical type were used. The field of research included the primary teachers of Kurdistan in the academic year of 2023-2024, who were selected by purposeful criterion-based sampling in the number of 12 until reaching the saturation level. The research tool was a semi-structured interview conducted by the researcher and the data format was audio. Deductive-inductive technique was used to analyze the data. The findings were analyzed in two parts: the first part, teachers' attitudes and behaviors towards students' mistakes, which included five themes, four categories, and 55 themes, and the second part, teachers' strategies to improve the culture of making mistakes, including two themes and 22 themes. Was. The results showed that the attitude and perception of the teachers about making mistakes is not very favorable and they rarely consider it as a natural part of the learning process. Therefore, it is necessary to pay attention to promoting the culture of making mistakes by holding training courses on the culture of facing mistakes for teachers. In this regard, creating a supportive atmosphere in creating a culture of making mistakes in schools has a significant role in the education of students and improving the quality of the educational system.
Keywords: Mistakes, Making Mistakes, Students, The Culture Of Facing Mistakes, Teachers', Attitudes -
Pages 129-148
The purpos of this study was to evaluate the integration of technology in e-education by elementary school teachers based on international standards for technology in education. This research was applied in terms of purpose and employed a survey method. The statistical population consisted of all male elementary school teachers in one district one of Hamedan city during the 2022-2023 academic year, with a sample of 140 participants. Data collection was conducted using a researcher-made questionnaire based on the six dimensions of ISTE's standards. The questionnaire's validity was confirmed by educational technology professors, and its reliability was established using Cronbach's alpha, yielding a value of 85% for the total dimensions. The findings revealed that the integration of technology by male elementary teachers in district one of Hamedan city in e-education, considering technological concepts and operations, teaching planning across multiple environments, planning and designing learning experiences and environments, measurement and evaluation, professional productivity, and human, legal, ethical, and social technology issues, was at a favorable level. Furthermore, no significant differences were observed in technology integration based on educational technology standards with regard to age, education, and experience. Based on the findings, it can be concluded that primary school teachers employ strategies related to technology integration dimensions and indicators in an integrated manner within the e-education context, aligning with global standards for technology integration in the teaching-learning process. Therefore, it is recommended that officials and planners take the necessary steps to maintain and further enhance this positive development.
Keywords: Evaluation, E- Education, International Society For Technology In Education, Technology Integration -
Pages 149-192
The current research was carried out with the aim of developing the curriculum framework of educational-career guidance in Iran's education system using a mixed approach (qualitative-quantitative) in two stage. In the first step, in order to identify and explain the elements and components of the educational-career guidance curriculum framework, using the systematic review method, 81 international study sources from among all the books, articles, research reports, reliable documents in the field of academic guidance curriculum between 20001- 2022 were selected as sample. In the second step, 15 experts were selected using available sampling method to measure validity of a survey method. In the first step, the data collection tool was the Note worksheet, and in the second step, the researcher-made verification worksheet was used. In the first step, data analysis was done using the Corbin & Strauss method during three stages of open, axial and selective coding. The findings of the research, the elements and components of the educational-career guidance curriculum framework in Iran's education and training system in 6 elements and 17 components including; Logic (why, what), goals (development of educational, career, individual-social insight), content (learning areas, content organization pattern, content selection criteria), implementation (time, teacher-consultant, learning approach and activities, infrastructure and requirements) ), evaluation (role, process, tools and techniques) and learning outcomes (self-awareness, exploration and educational -career). Finally, the analysis of subject experts' opinions, the validity of each of the elements and components separately, as well as the validity of the final curriculum framework of academic-career guidance in Iran's education system with 12 indicators including; Comprehensiveness, macroscopic view, foresight, need-based, being native, internal consistency, descriptive ability, comprehensibility, action guide, process optimization, regularization and update and development capability were confirmed. Results of the research indicate that due to the necessity of preparing and equipping the students with knowledge, skills and attitudes to choose the educational-career field, the developed curriculum framework can be a suitable alternative for the current educational-career guidance program in the education system and through this, the challenges in clear this field.
Keywords: Framework, Curriculum, Educational-Career Guidance, Mixed Approach, Iran's Education System -
Pages 193-218
The purpose of the research was to investigate the teachers' perception of the challenges of teaching self-regulated learning in the classroom. The research was conducted in the framework of qualitative approach and phenomenological method. The research population is all teachers working in the second grade primary schools of Torbat Heydarieh city and the sampling method was purposeful. 12 people from the research community were interviewed in the academic year 2023-24 based on theoretical data saturation. In order to ensure the validity of the research, research strategies were used by the members to obtain information from the homogenous and to analyze the data, the Collaizi method and coding, categorization and extracting the main themes were used. Based on the results, 162 concepts and 34 categories were obtained in five themes related to the challenges of teaching self-regulated learning with the titles "inadequate professional competence of the teacher", "student deficiencies", "physical and human problems of the school", "inappropriate educational culture of parents" and "limitation and weakness in organizational affairs" were categorized. Applying and paying attention to the challenges of teaching self-regulated learning that was raised in the current research has led to an increase in the awareness of teachers, administrators and education officials about this important structure and a way to design interventions and effective planning in order to improve the quality of education and develop students' self-regulated learning. It is a fundamental variable in academic success and lifelong learning, it will make it smoother.
Keywords: Teachers' Perception, Phenomenology, Teaching Challenges, Self-Regulated Learning