فهرست مطالب

مجله آب و فاضلاب
پیاپی 152 (امرداد و شهریور 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/12/05
  • تعداد عناوین: 6
|
  • فرشید قربانی*، شیدا محمدی عیسی آباد صفحات 1-24
    سنجش دقیق و صحیح غلظت آرسنیک در آب، یکی از چالش های پیش رو در مناطق دارای پتانسیل طبیعی ایجاد این آلاینده است. هدف از انجام این پژوهش، سنجش غلظت آرسنیک معدنی در آب به روش رنگ سنجی و چشمی بود. برای این منظور واکنشگر BF2-Curcumin سنتز شد و به کار رفت. این واکنشگر ابتدا در فاز محلول با بررسی چهار غلظت 15، 20، 25 و 35 میکرومولار از واکنشگر (در اتانول 60 درصد) بهینه سازی شد. سپس، اثر سه متغیر زمان سنجش (1 تا 15 دقیقه)، غلظت آرسنیک (در محدوده 5 تا 10000میکروگرم در لیتر) و pH محلول (در محدوده 3 تا 10) بر فرایند سنجش بررسی شد. در بخش دوم پژوهش، برای سهولت کاربرد فاز جامد که متشکل از ورقه کاغذی پوشش داده شده با BF2-Curcumin و نانو سیلیس بود، طراحی و بررسی شد. برای بررسی ساختار مواد سنتز شده از آنالیزهایFESEM/EDX،XRD ،FTIR ، VSM، TEM و جذب و واجذب گاز نیتروژن استفاده شد. بر اساس نتایج به دست آمده، فرایند سنجش آرسنیک با تغییر رنگ واکنشگر از نارنجی به آبی و همچنین کاهش جذب در طول موج 509 و افزایش در 602 نانومتر همراه بود، که میزان جذب در طول موج 602 نانومتر مبنای سنجش آرسنیک قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که بهترین غلظت BF2-Curcumin، 20 میکرومولار با 97/0=R² است. در سنجش آرسنیک تحت شرایط بهینه (pH معادل 8 و زمان 3 دقیقه) بین مقدار جذب در طول موج 602 نانومتر و غلظت یون آرسنیک در محدوده 06/0 تا 130 میکرومولار هم بستگی خطی با حد تشخیص(LOD)  21/0 میکرومولار وجود دارد. بررسی اثر تداخل یون ها نشان داد که در غلظت های میلی گرم در لیتر، کاتیون و آنیون های موجود در آب، در فرایند سنجش آرسنیک، تداخل ایجاد می کنند. برای حذف تداخل از انتقال آنالیت هدف با جاذب مغناطیسی Fe3+-TMSPT-MNPs استفاده شد. از سوی دیگر، زمان بهینه برای تولید صفحات نانو سیلیس رنگی 4 ساعت به دست آمد. همچنین بین مقدار جذب در طول موج 520 نانومتر و غلظت یون آرسنیک، در محدوده 06/0 تا 100 میکرومولار، در فاز جامد هم بستگی خطی بالایی با حد تشخیص 94/1 میکرومولار وجود دارد. در پایان سنجش نمونه های حقیقی جمع آوری شده از حوزه آبریز رودخانه سیروان واقع در استان کردستان، با روش آنالیت افزوده در غلظت های 60 تا 80 میکرومولار، با درصد بازیابی بیشتر از 90 درصد انجام شد. بنابراین این واکنشگر می تواند به عنوان یک کیت سنجش برای آرسنیک به صورت میدانی استفاده شود.
    کلیدواژگان: آرسنیک، رنگ سنجی، سنجش چشمی، BF2-Curcumin، کیت سنجش میدانی، جذب
  • بهادر میرزایی*، عباس پیراینده، حجت امامی صفحات 25-44

    در این پژوهش، به بررسی مشکلات زیادی که در خصوص طراحی و اجرای یکی از پروژه های اجرایی به نام ایستگاه پمپاژ فاضلاب در شهر دورود در شرایط تراز آب زیرزمینی بالا وجود داشت، پرداخته شد. سپس روش های مختلف طراحی و اجرای سازه های بتنی فاضلابی در معرض تراز آب زیرزمینی بالا بررسی شد. از جمله این روش ها می توان به روش خشک سازی و گودبرداری با حفر چاه های عمیق و نقطه ای، سپرکوبی و روش شمع کوبی با شمع های پیوسته پیرامونی اشاره کرد. پس از بررسی و مشاهده نقاط ضعف روش های موجود، روش جدیدی به نام روش اجرای از بالا به پایین Top-Down که برای ساختمان ها و چاه های با قطر کم ارائه شده بررسی شد. پس از ارزیابی دقیق و مقایسه مزایا و مشکلات هر یک از روش های موجود در اجرای سازه با روش اجرای از بالا به پایین در نهایت روش جدید انتخاب شد. مشکلات موجود در روش ارائه شده از جمله آب بندی و شرایط اجرای آن اصلاح شد. در نهایت نقشه های اجرایی این سازه با استفاده از روش اجرای از بالا به پایین برای اجرا ارائه شد. با ارزیابی های انجام شده بر تری و کارایی این روش در طراحی و اجرای سازه های بتنی فاضلابی در معرض تراز آب زیرزمینی بالا از نقطه ‎نظر فنی، اقتصادی، سرعت اجرا و درجه ایمنی نسبت به سایر روش ها نشان داده شد.

    کلیدواژگان: ایستگاه پمپاژ، فاضلاب، اجرای از بالا به پایین، تراز آب زیرزمینی بالا
  • سروش دیانی نجف آبادی، مریم حسنی زنوزی*، رویا علی عسکریان صفحات 45-68
    نگرانی از پایداری زیستی، سمیت و پتانسیل اختلال در اکوسیستم های آبی و سلامت انسان، رنگ زا های آزو را به یک مسئله جدی زیست محیطی در فاضلاب های صنعتی تبدیل کرده است. در این راستا، دسته باکتری های ایزوله شده از فاضلاب آلوده به رنگ زا در یک بیورآکتور بستر متحرک با حامل های زیستی فوم پلی اورتان برای تجزیه زیستی رنگ زا آزو کنگو قرمز استفاده شد. بر اساس پایگاه داده (eztaxon) EzBioCloud، باکتری غالب که از طریق استخراج DNA، PCR و بارگذاری توالی(16S-rRNA) شناسایی شد که بیشترین تشابه را با باکتری Lysinibacillus Capsici PB300(T) داشت. کارایی حذف رنگ زا و COD در MBBR در ارتباط با پارامترهای زمان فرایند، نسبت پر شدگی و غلظت رنگ زا بررسی شد. حذف رنگ زا در این سیستم بهینه سازی شد که در آن، pH برابر 2/0 ± 7، دما برابر 0/1 ± 35 درجه سلسیوس و COD برابر 980 میلی گرم در لیتر ثابت نگه داشته شدند. بیشترین کارایی حذف رنگ زا و COD به ترتیب 92 و 1/85 درصد پس از 72 ساعت در غلظت رنگ زا 50 میلی گرم در لیتر و نسبت پر شدگی 40 درصد به دست آمد. مدل سازی سینتیک برای مطالعه تجزیه زیستی استفاده شد. مقدار R2 مدل مرتبه اول برابر 9457/0 و برای مدل مرتبه دوم برابر 9791/0 بود. مدل سینتیک مرتبه دوم (معادله گراو) پیش بینی دقیق تری از تجزیه رنگ زا را در سیستم MBBR توصیف کرد. این پژوهش تجزیه موفقیت آمیز رنگ زای آزو کنگو قرمز را با استفاده از باکتری های تثبیت شده بر روی حامل های زیستی PUF در بیورآکتور MBBR تایید می کند.
    کلیدواژگان: رنگ زای آزو کنگو قرمز، فوم پلی اورتان، بیورآکتور بستر متحرک، Lysinibacillus Capsici PB300 (T)، تجزیه زیستی
  • زهرا احمدی پناه، ریحانه دهقان، مهران بیجاری، افسانه شهبازی* صفحات 69-88
    فناوری فوتوکاتالیستی با استفاده از نور مرئی، راهکاری نوین برای تصفیه فاضلاب ارائه می دهد. کربن نیترید گرافیتی، در سال های اخیر به عنوان یک نیمه هادی پلیمری، در این حوزه مورد توجه قرار گرفته است. با این حال، رفع محدودیت های موجود در این ماده، چالش اصلی پیش روی پژوهشگران است. در این پژوهش، فوتوکاتالیست کربن نیترید گرافیتی با استفاده از روش پلیمریزاسیون حرارتی و با بهره گیری از ملامین، به عنوان پیش ساز، در اتمسفر گازی جدید CO2 سنتز شد. به منظور مقایسه، نمونه های مشابه در اتمسفر های رایج همچون N2 و هوا سنتز شدند. ساختار، مورفولوژی و خواص نمونه ها با استفاده از آنالیزهای مختلف مشخص شد. همچنین، با توجه به اهمیت باکتری E.Coli، فعالیت ضدباکتریایی آنها در برابر این باکتری تحت شرایط نوری مختلف (روشنایی و تاریکی) ارزیابی شد. با توجه به نتایج، نمونه سنتز شده در اتمسفر CO2 به ترتیب دارای مساحت سطحی حدود 3 و 2 برابر بیشتر از، نمونه های سنتز شده در اتمسفر هوا و نیتروژن بود. همچنین، شدت لومینسانس در این نمونه به طور قابل توجهی کمتر بود که این امر نشان دهنده بهبود عملکرد فوتوکاتالیستی آن است. نتایج آزمایش های میکروبی نشان داد ماده CN-CO2 به طور کامل باکتری E.Coli با غلظت اولیهCFU/mL 107، را با دوز موثرg/L 2/0 در مدت 180 دقیقه تحت تابش نور مرئی غیرفعال کرد. این در حالی است که نمونه های CN-air و CN-N2 به ترتیب 7/62 و 5/29 درصد از باکتری ها را مهار کردند. همچنین نتایج در شرایط تاریکی نشان داد که CN-CO2 توانایی بالایی در مهار رشد باکتری دارد. نتایج آزمایش انتشار دیسک دیفیوژن و بررسی زنده مانی باکتری در محیط جامد نیز این یافته ها را تایید کرد. با توجه به مزایای بارز این نانوماده (CN-CO2)، از جمله قدرت فوتوکاتالیستی بالا، خاصیت ضدباکتریایی قوی و روش سنتز ساده و یک مرحله ای، می توان از آن به عنوان یک کاتالیست نوری کارآمد در صنعت تصفیه فاضلاب بهره برد.
    کلیدواژگان: کربن نیترید گرافیتی، اکسیداسیون پیشرفته، فوتوکاتالیست، تصفیه فاضلاب، E.Coli
  • نعیم بنی سعید، افشین تکدستان، محبوبه چراغی*، علی افروس، رضا جلیل زاده صفحات 89-103
    حجم لجن تولیدی و خصوصیات آن بستگی به دو مشخصه کمی و کیفی فاضلاب، فرایند تصفیه و نیز شرایط بهره برداری دارد. تولید نسبتا بالای لجن بیولوژیکی مازاد به عنوان یکی از اشکالات اصلی فرایندهای هوازی مورد استفاده در تصفیه بیولوژیکی فاضلاب به حساب می آید. این پژوهش در تصفیه خانه صنعتی موجود کارخانه قند پارس شیراز با ظرفیت 5 مترمکعب در روز انجام شد. در این پژوهش، اثرات تغییرات دما در تانک آنوکسیک و در خط برگشت به منظور افزایش حذف بیولوژیکی لجن، کاهش لجن مازاد بیولوژیکی و همچنین تاثیرات تغییر دما بر روی پارامترهای بیوسنتیکی در سیستم لجن فعال بررسی شد. میانگین مقدار به دست آمده ضریب تولید بیومس (Y) یا بازده رشد در بازه 100 روزه مطالعاتی پس از رسیدن راکتور بیولوژیکی به حالت پایدار به طور میانگین در شرایط وضعیت موجود از 75/0 به 54/0 در دمای لجن برگشتی 40 درجه سلسیوس و به 38/0 در دمای 50 درجه سلسیوس و 30/0 در دمای 60 درجه سلسیوس برحسب gMLSS/gCOD رسیده است. این پژوهش نشان داد که هر چند با افزایش دمای لجن برگشتی ضریب تولید بیومس کاهش می یابد، ولی بر کیفیت خروجی پساب از نظر کیفیت و پارامترهای بیوسنتیکی نیز تاثیر منفی می گذارد. نتایج پژوهش نشان داد که بیوراکتور متعارف موجود، با تغییر در دمای لجن برگشتی در دمای 40 درجه سلسیوس به مراتب بازدهی بالاتری در موارد حذف آلاینده ها، محدوده متعارف پارامترهای بیوسنتیکی، کاهش میزان ضریب تولید لجن و لجن مازاد دفعی دارد.
    کلیدواژگان: لجن فعال، کاهش لجن مازاد، روش حرارتی بیولوژیکی، پارامترهای بیوسنتیکی، برگشت لجن
  • مهنا فرجی، میلاد روشن بس، میترا جوان* صفحات 104-119

    کنترل کیفیت آب از نظر املاح محلول، رنگ، بو، مزه و باکتری های موجود از لحاظ بهداشتی واجد اهمیت حیاتی است. مشکلات کیفیت آب در تاسیسات ذخیره سازی را می توان به عنوان مشکلات میکروبیولوژیکی، شیمیایی و فیزیکی طبقه بندی کرد. رکود آب در بسیاری از تاسیسات ذخیره سازی احتمالا مهمترین عامل مرتبط با کاهش کیفیت آب است. انباشته شدن رسوب در مخازن، مشکلات بالقوه در کیفیت آب و افزایش تقاضای ضدعفونی کننده، رشد میکروبی، کدورت آب و زوال کلر را به دنبال دارد. برای بررسی بی خطر بودن آب ذخیره باید پژوهش هایی انجام شود. مبحث 16 مقررات ملی ساختمان الزاماتی را درباره بهره برداری و طراحی مخازن ذخیره سازی آب تاکید کرده است. در این پژوهش با روش مشاهده میدانی سعی شد الزامات مقرارت ملی ساختمان برای 105 مخزن آپارتمان های شهر کرمانشاه در دو جنس پلی اتیلن و فولادی گالوانیزه بررسی شود و عوامل موثر بر مشکلات به وجود آمده در داخل مخازن آپارتمان ها ارزیابی شود. نتایج نشان داد در 8 درصد از آپارتمان ها مشترکین اقدام به پمپاژ مستقیم کرده که خلاف الزامات است. در 26 درصد از مخازن مقدار کلر آزاد باقیمانده کمتر از مقدار توصیه شده در نشریه 1053 استاندارد ملی ایران است. در 7 درصد از مخازن دمای آب بالاتر از مقدار پیشنهاد شده در استاندارد انگلیس (BS 8558:2015) است. تمامی مخازن فاقد لوله هشداردهنده، لوله سرریز، لوله تخلیه و لوله هواکش هستند. درون مخازن فولادی گالوانیزه زنگ زدگی به وضوح رویت می شود. تمامی مخازن دارای رسوب انباشته شده هستند. در 86 درصد از مخازن با حجم بیش از 1000 لیتر به علت در یک سمت قرارگرفتن دهانه ورودی و خروجی رکود آب وجود دارد. ازاین رو پیگیری های قانونی و بازدیدهای دوره ای از مخازن ساختمان ها امری ضروری است.

    کلیدواژگان: رسوب مخازن ساختمان، شستشوی مخازن ساختمان، کیفیت آب مصرفی، مخازن ذخیره آب شرب، مقررات ملی ساختمان
|
  • Farshid Ghorbani *, Sheyda Mohammadi Isaabad Pages 1-24
    Accurate and precise measurement of arsenic concentration in water is one of the challenges in areas with the natural potential to create this pollutant. The purpose of this study is to determine the inorganic arsenic concentration by colorimetric and naked eye detection methods. In this regard, the BF2-Curcumin reagent was synthesized and applied. In the first step, this reagent was optimized with consideration of four concentrations: 15, 20, 25 and 30 µM (in 60% ethanol). Then, the three parameters of detection time (1 to 15 min), arsenic concentration (5 to 10000 µg/L) and arsenic pH solution (3 to 10) were investigated in detecting processes. In the second part of the study, the solid phase of reagent was designed and synthesized. For simplicity the arsenic measurement, solid phase consisting of a paper sheet coated with BF2-Curcumin and nano silica was used. The synthesized materials were characterized by FESEM/EDX, XRD, FTIR, VSM, TEM and N2 sorption-desorption analysis. According to the results, during the arsenic detection process, the reagent color changed from orange to blue, and the absorbance intensity decreased at 509 nm, while increasing at 602 nm; 602 nm was selected for detection. The results indicated that the best BF2-Curcumin reagent concentration is 20 µM, with R2=0.97. Under optimum conditions (pH=8 and 3 min), the relationship between absorbance intensity at 602 nm wave length and arsenic ion concentration is between 0.06 and 130 µM, with 0.21 µM as the limit of detection. Investigating the effect of ions interference showed that the concentration (mg/L), cations, and anions that exist in water interfered with arsenic detection. The magnetic adsorbence of Fe3+-TMSPT-MNPs was used to transfer the target analyte and eliminate the interference. On the other hand, the optimum time to produce nano silica sheets was 4 hours. Moreover, there is a good correlation between absorbance intensities at 520 nm and arsenic ion concentration at the 0.06 to 100 µM limitation, with 1.94 µM as the limit of detection in the solid phase. Finally, real samples were collected from the Sirvan River branches in Kurdistan province; then, more than 90 percent were recovered by spiked sample method in the 60 to 80 µM concentration in the both phases. So, this reagent can be employed as a testing kit to detect arsenic in the field.
    Keywords: ARSENIC, Colorimetry, Naked Eye Detection, BF2-Curcumin, Field Kit, Adsorption
  • Bahador Mirzaei *, Abbas Pirayandeh, Hojjat Emami Pages 25-44

    In this paper, various issues related to the design and construction of a pump station under high-level underground water conditions in Dorood City using different approaches are investigated. These methods include deep wells, sheet pile walls, and secant walls. By evaluating the deficiencies of these methods in dealing with high-level underground water conditions, a new approach called the Top-Down method is studied and introduced; it was previously presented for the construction of caissons and buildings. In comparison to other methods, the advantages and disadvantages of the Top-Down method are evaluated, leading to its selection; Subsequently, the problems, including the waterstop placement system and construction details were addressed and modified. Architectural and structural details for the construction of such structures applying the Top-Down method were then presented in the research. Finally, the efficiency and robustness of the proposed approach in the design and construction of concrete sewage structures exposed to high-level underground water, are demonstrated from the technical and economic perspectives, construction time, costs and safety level.

    Keywords: Pumping Station, Sewage, Top-Down Method, High Groundwater Level
  • Soroush Dayani Najafabadi, Maryam Hasani Zonoozi *, Roya Aliaskarian Pages 45-68
    Biosustainability, toxicity, and the potential for disruption of aquatic ecosystems and human health have made azo dyes into a serious environmental issue in industrial wastewater. In this context, a group of bacteria isolated from dye-contaminated wastewater was used in a moving bed bioreactor with polyurethane foam biocarriers for the biodegradation of Congo red azo dye. According to the EzBioCloud database (eztaxon), the dominant bacterium identified through DNA extraction, PCR, and 16S-rRNA sequencing showed the highest similarity to Lysinibacillus Capsici PB300(T). The efficiency of dye and chemical oxygen demand (COD) removal in the MBBR was examined in relation to process time, filling ratio, and dye concentration. Dye removal in this system was optimized, maintaining the pH at 7 ± 0.2, the temperature at 35 ± 1.0 °C, and COD at 980 mg/L. The highest removal efficiencies for dye and COD were 92% and 85.1%, respectively, after 72 hours at a dye concentration of 50 mg/L and a filling ratio of 40%. Kinetic modeling was employed to study biodegradation. The R² value for the first-order model was 0.9457, while for the second-order model it was 0.9791. The second-order kinetic model (Grau's equation) provided a more accurate prediction of dye degradation in the MBBR system. This study confirms the successful degradation of Congo red azo dye using immobilized bacteria on Polyurethane foam (PUF) biocarriers in the MBBR bioreactor.
    Keywords: Congo Red Azo Dye, Polyurethane Foam, Moving Bed Bioreactor, Lysinibacillus Capsici PB300(T), Biodegradation
  • Zahra Ahmadi Panah, Reyhaneh Dehghan, Mehran Bijari, Afsaneh Shahbazi * Pages 69-88
    Photocatalytic technology offers novel solutions for wastewater treatment using visible light. Graphitic carbon nitride, as a polymeric semiconductor, has attracted significant attention in this field. However, overcoming the limitations of this material remains a major challenge for researchers. In this study, a graphitic carbon nitride photocatalyst was synthesized using a thermal polymerization method with melamine as a precursor in a new gaseous atmosphere of CO2. For comparison, similar samples were synthesized in common atmospheres such as N2 and air. The structure, morphology, and properties of the samples were characterized using various analyses. Additionally, considering the importance of E.Coli bacteria, their antibacterial activity against this bacterium was evaluated under both light and dark conditions. The sample synthesized in the CO2 atmosphere had a surface area approximately 3 and 2 times higher than those synthesized in air and nitrogen atmospheres, respectively. Also, the luminescence intensity of this sample was significantly lower, indicating an improvement in photocatalytic performance. The results of microbiological tests showed that the CN-CO2 sample completely inactivated E.Coli bacteria with an initial concentration of 107 CFU/mL when exposed to an effective dose of 0.2 g/L within 180 minutes under visible light irradiation. In contrast, the CN-air and CN-N2 samples inhibited 62.7% and 29.5% of the bacteria, respectively. The results also indicated that CN-CO2 had a high ability to inhibit bacterial growth in the dark. The results of the disk diffusion assay and bacterial viability tests in solid media also confirmed these findings. Given the significant advantages of this nanomaterial (CN-CO2), including high photocatalytic activity, strong antibacterial properties, and a simple and one-step synthesis method, it can be used as an efficient photocatalyst for water and wastewater treatment industries.
    Keywords: Graphitic Carbon Nitride, Advanced Oxidation Processes, Photocatalyst, Wastewater Treatment, E.Coli
  • Naeim Banisaeid, Afshin Takdastan, Mahboobeh Cheraghi *, Ali Afrous, Reaz Jalilzadeh Yengejeh Pages 89-103
    The volume of produced sludge and its characteristics depend on the quantitative and qualitative characteristics of wastewater, the treatment process, and the operating conditions. Relatively high production of excess biological sludge is considered one of the main drawbacks of aerobic processes used in biological wastewater treatment. This research was conducted in the existing industrial treatment plant of Pars Shiraz sugar factory with a capacity of 5 cubic meters per day. In this research, the effects of temperature changes in the anoxic tank and return line were investigated to increase the biological removal of sludge, reduce the excess biological sludge; also, the effects of temperature changes on the biokinetics parameters in the activated sludge system were analyzed. The average values of the biomass production coefficient (Y) or growth efficiency in the 100-days study period, after the biological reactor reaches a stable state, varied from 0.75 to 0.54 at the return sludge temperature of 40 °C, decreasing to 0.38 at 50 °C and 0.30 at 60 °C in terms of (gMLSS/gCOD). This research demonstrated that while the biomass production coefficient decreases with the increasing return sludge temperature, it also has a negative impact on the quality of the effluent with respect to both quality and biokinetics parameters. The results indicated that the existing conventional bioreactor, with the return sludge temperature of 40 °C, achieves a significantly higher efficiency in removing pollutants, maintainingconventional range of biokinetics parameters, reducing the amount of sludge production coefficient and excess sludge disposal.
    Keywords: Activated Sludge, Excess Sludge Reduction, Thermo-Biological Method, Biokinetic Parameters, Return Sludge
  • Mohana Faraji, Milad Roshanbas, Mitra Javan * Pages 104-119

    Water quality control in terms of solutes, color, taste, odors and existing bacteria is of vital importance from a health point of view. Water quality problems in storage facilities can be classified as microbiological, chemical and physical. Water stagnation in many storage facilities is probably the most important factor associated with declining water quality. Accumulation of sediment in cisterns leads to potential water quality problems and increased demand for disinfectants, microbial growth, water turbidity and chlorine depletion. To investigate the safety of the stored water, further research is needed. Requirements outlined in Issue Sixteen of the Iranian National Building Code emphasize specifications related to water storage tanks. In this research, the field observation method was employed to investigate the requirements of the national building regulations for 105 cisterns of apartments in Kermanshah city in two types of polyethylene and galvanized steel. Additionally, the factors affecting the problems that have been created inside the cisterns of the apartments have been evaluated. The results showed that in 8% of the apartments, the subscribers used direct pumping, which contravenes the established requirements. Furthermore, in 26% of the cisterns, the amount of residual free chlorine is lower than the recommended amount specified in Publication 1053 of the National Standard of Iran. In 7% of the cisterns, the water temperature is higher than the value suggested in the English standard (BS 8558:2015). All cisterns are not equipped with warning pipes, overflow pipes, drain pipes, or vent pipes. Rust was clearly seen inside the galvanized steel cisterns. There is accumulated sediment at the bottom of all cisterns. In 86% of cisterns with a volume of more than 1000 liters, water stagnation occurs due to the inlet and outlet being located on the same side. Therefore, legal follow-ups and periodic visits to the cisterns of buildings are essential.

    Keywords: Drinking Water Storage Tanks, Drinking Water Quality, National Building Code, Sediment Of Building Cisterns, Washing Building Cisterns