فهرست مطالب

نوید نو - پیاپی 89 (بهار 1403)

فصلنامه نوید نو
پیاپی 89 (بهار 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سیده مریم ورزشی، مهدیه آرین یگانه* صفحات 1-7
    مقدمه و هدف

    دسترسی به گردش خون بیمار برای انجام همودیالیز ممکن است به صورت موقت و یا دائمی باشد. با این وجود، دسترسی عروقی به شریانی وریدی با ریسک بروز سندرم سرقت مرتبط با دیالیز (DASS) همراه است که عوارضی نظیر از دست دادن بافت یا اندام و افزایش مرگ و میر را به همراه دارد. در این مطالعه یک بیمار مشکوک به سندروم دزدی شریانی معرفی می گردد.

    معرفی بیمار: 

    بیمار مرد 49 ساله، دارای فیستول شریانی وریدی بین شریان رادیال و ورید سفالیک در دیستال ساعد دست راست بود. از حدود یک ماه پیش بیمار در هنگام همودیالیز دچار کرامپ و درد در دست می شده است. بیمار در زمان مراجعه دچار تورم، سردی و بی حسی در نوک انگشتان بوده و به توصیه متخصص برای بررسی های تکمیلی به بخش بررسی های غیر تهاجمی بیمارستان مراجعه کرده بود. در سونو داپلری که مریض انجام داده بود جریان خون فیستول 2205 میلی لیتر در دقیقه گزارش شده که بیش از حد نرمال است. فشار انگشتان در حالتی که فشار بر فیستول اعمال می شد بیشتر از حالتی بود که فشاری بر فیستول اعمال نمی شد. در الکترومیوگرافی انجام شده، هدایت عصبی غیر طبیعی عصب مدین راست گزارش شده است. درد و ضعف و خواب رفتگی دست راست، آتروفی پاتولوژیک عضلانی نداشته و قدرت عضلات خوب است.

     نتیجه‏ گیری:

    در نهایت با وجود اینکه تست های تشخیصی صورت گرفته به نفع سندرم استیل بود اما با نظر متخصص و نتیجه تست های الکترودیگنوزیس و همچنین با نظر به اینکه میزان اشباع اکسیژن مویرگی بیمار در محدوده طبیعی(96 تا 99درصد) قرار داشت تشخیص نهایی بیمار سندرم تونل کارپال (CTS) گذاشته شده و بیمار جراحی شد. بعد از جراحی علائم بیمار نظیر کرامپ در حین همودیالیز، تورم، سردی و بی حسی در نوک انگشتان برطرف شده است.

    کلیدواژگان: سندرم دزدی شریانی، سندرم استیل، همودیالیز، فیستول شریانی وریدی
  • اثربخشی مداخله آموزشی مبتنی بر الگوی اعتقاد بهداشتی بر تغییر رفتار غربالگری سرطان دهانه رحم در معلمان زن شهر مینودشت
    مریم محمدی*، الهام عجم، زکیه یعقوبی، فرحناز خبیری صفحات 8-18
    مقدمه و هدف

    غربالگری زنان برای سرطان رحم با وجود اثربخشی مطلوب برنامه های غربالگری، نامناسب انجام می شود. این مطالعه با هدف تعیین اثربخشی مداخله آموزشی مبتنی بر الگوی اعتقاد بهداشتی بر انجام رفتار غربالگری سرطان دهانه رحم در معلمان زن شهر مینودشت انجام شد.

    مواد و روش ‏ها

     در این مطالعه نیمه تجربی120نفر از معلمان زن شهر مینودشت به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. آموزش در مدت یک ماه با روش ها و مواد آموزشی مناسب در خصوص رفتار غربالگری سرطان دهانه رحم صورت گرفت. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ی محقق ساخته بود که روایی و پایایی  آن مورد تایید قرار گرفت. پرسشنامه در سه مرحله قبل، بلافاصله و سه ماه بعد از مداخله آموزشی در هر دو گروه تکمیل شد. داده ها به وسیله آزمون های توصیفی و تحلیلی آزمون اندازه مکرر و Anova ، t- test  در نرم افزار19 SPSS تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته‏ ها: 

    بعد از اجرای برنامه آموزشی، اختلاف معنی داری در نمره سازه های الگوی اعتقاد بهداشتی در گروه مداخله ایجاد شد (001/0>P). قصد انجام آزمایش پاپ اسمیر نیز در گروه مداخله به طور معنی داری بعد از مداخله نسبت به گروه شاهد افزایش یافت (001/0>P). اما این مداخله تاثیر معنی داری در افزایش انجام رفتار در زنان مورد مطالعه نداشت.

    نتیجه ‏گیری:

     مداخله آموزشی براساس سازه های الگوی اعتقاد بهداشتی می تواند بر قصد انجام آزمایش پاپ اسمیر موثر باشد اما جهت تغییر رفتار، انجام تحقیقات با زمان بیشتر و بر اساس سایر الگوهای آموزشی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: سرطان، دهانه رحم، آموزش، غربالگری، الگوی اعتقاد بهداشتی
  • هاجر نجفی، مینا میرزائی، مهناز خطیبیان، علیرضا سلطانیان، مسعود خداویسی* صفحات 19-30
    مقدمه و هدف

     بیماران نارسایی قلبی برای مقابله با عوارض ناشی از بیماری خود، نیازمند انجام صحیح رفتارهای خودمراقبتی می باشند. خودکارآمدی و خودکنترلی از مهم ترین عوامل تعیین کننده تبعیت از رفتارهای صحیح خودمراقبتی در بیماران است. این مطالعه با هدف تعیین همبستگی بین خود مراقبتی، خود کارآمدی و خود کنترلی در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی در بیمارستان تخصصی قلب فرشچیان استان همدان طراحی و اجرا شد.

    مواد و روش‏ها:

     این مطالعه توصیفی همبستگی بر روی 181 نفر از بیماران مبتلا به نارسایی قلبی مراجعه کننده به بیمارستان فرشچیان همدان که به روش در دسترس انتخاب شده بودند؛ انجام گردید. ابزار گردآوری داده ها شامل یک پرسشنامه جمعیت شناختی و 3 مقیاس پرسشنامه اروپایی رفتارهای خودمراقبتی، پرسشنامه خودکارآمدی (SUPPH) و پرسشنامه تجدید نظر شده خود کنترلی جولیان راتر بود. پایایی و روایی این پرسشنامه ها تایید شده است. داده ها جمع آوری شده و با نرم افزار آماری 16/SPSS مورد تجزیه و تحلیل واقع شد. سطح معنی داری 0.05<p در نظر گرفته شد.

    یافته ‏ها: 

    2/55 درصد از نمونه های مورد پژوهش در گروه سنی 45 تا 60 سال و 9/82 درصد از آنها مرد بودند. میانگین نمره خودمراقبتی 512/0±44/4 (خوب)، خودکارآمدی 533/0±88/3 (خوب) و خودکنترلی 306/0±15/3 (خوب) بدست آمد. در بررسی همبستگی بین هر سه مولفه، فقط بین خودمراقبتی با خودکارآمدی ارتباط مستقیم آماری مشاهده گردید (001/0>p، 376/0=r).

    نتیجه‏ گیری: 

    میزان خودمراقبتی، خودکارآمدی و خودکنترلی در بیماران نارسایی قلبی خوب و قابل قبول است. باتوجه به ارتباط خودمراقبتی با خودکارآمدی، انجام اقدامات مناسب در جهت ارتقای خودکارآمدی این بیماران و به تبع آن تقویت رفتارهای خودمراقبتی ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: خودمراقبتی، خودکارآمدی، خودکنترلی، نارسایی قلبی
  • علیرضا جعفرخانی*، بهزاد ایمنی، سینا قاسمی صفحات 31-42
    مقدمه و هدف

     امروزه علی رغم استفاده از پروتکل ها و چک لیست های مربوط به ایمنی جراحی، همچنان پدیده "جاماندن اقلام جراحی" به عنوان یکی از عوارض جراحی ها گزارش می شود. عارضه ای که علی رغم بروز کم، تبعات جبران ناپذیری برای بیمار و نظام سلامت دارد؛ لذا این مطالعه با هدف تبیین تجربه زیسته پرستاران اتاق عمل از پدیده "جاماندن اقلام جراحی" در بدن بیماران انجام شد.

    مواد و روش‏ها:

     این پژوهش یک مطالعه کیفی است که به روش پدیدارشناسی توصیفی در سال 1402 در کلیه بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد. تعداد 10 نفر از پرستاران اتاق عمل که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی انتخاب شده بودند، در این مطالعه شرکت کردند. جمع آوری اطلاعات با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته انجام شد و سپس تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش کلایزی انجام گرفت.

    یافته‏ ها:

     در مجموع بعد از تجزیه وتحلیل داده ها، 2 مضمون اصلی و 5 مضمون فرعی مرتبط با پدیده "جاماندن اقلام جراحی" استخراج گردید. دو مضمون اصلی عبارتند از: 1- واکنش های روحی و روانی 2- نحوه نگرش حرفه ای.

    نتیجه‏ گیری:

     باتوجه به اهمیت ایمنی بیمار از یک سو و گسترش روزافزون اعمال جراحی در سراسر دنیا از سوی دیگر، انتظار می رود  نتایج مطالعه ما با آشکارکردن نگرش و واکنش های روحی و روانی پرستاران اتاق عمل، ضمن یاری رساندن به آنان در بهبود نقاط ضعف خود، به افزایش کیفیت مراقبت های حوزه جراحی کمک کند تا ایمنی بیماران نیز در حوزه مذکور افزایش یابد.

    کلیدواژگان: اجسام خارجی، پدیدارشناسی، پرستاری اتاق عمل
  • علی فضلی، حجت بسطامی، محمدرضا وطن ایمان، سهیل شهرامی راد، حسام الدین بابایی* صفحات 43-51
    مقدمه و هدف

     با توجه به اینکه والدین کودکان مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم، بیشتر از والدین کودکان با رشد معمولی مستعد ابتلا به اختلالات روانپزشکی هستند، از این رو مطالعه ی حاضر با هدف تعیین کیفیت سلامت روان و کیفیت زندگی والدین کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم در شهرستان شاهرود، انجام شد.

    مواد و روش‏ها:

     پژوهش صورت گرفته، مطالعه ای توصیفی - تحلیلی از نوع مقطعی میباشد که در سال 1400 تا 1401 انجام شد. حجم نمونه در این مطالعه شامل تمامی والدین عضو مرکز خانه اوتیسم که دارای معیار های ورود به مطالعه بودند، 35 نفر سرشماری گردید و روش نمونه گیری به صورت نمونه گیری هدفمند بود. جهت ارزیابی سطح سلامت روان از پرسشنامه سلامت روان (GHQ) و جهت ارزیابی کیفیت زندگی از پرسشنامه کیفیت زندگی (WHO - QOL) استفاده شد. داده ها در نرم افزار19 SPSS تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ‏ها:

     در جمعیت مورد مطالعه، شامل30 والد مادر و 5 والد پدر، نمره کل سلامت روان58/14  37/44  و میانگین نمره کیفیت زندگی 22/14  00/50  بوده است.  تفاوت معناداری در زیر مقیاس های کیفیت زندگی بین والد پدر و والد مادر فرزندان اوتیسم ثبت نشد. از بین زیر مقیاس های سلامت روان، تنها میانگین نمره زیر مقیاس کارکرد اجتماعی در  مادران به طور معنادار بالاتر از والد پدر بود. همچنین ارتباط معناداری بین متغیرهای سن، میزان تحصیلات و تعداد فرزند با میزان کیفیت زندگی و سلامت روان مشاهده نشد.

    نتیجه‏ گیری: 

    به طور کلی می توان گفت کیفیت زندگی و سلامت روان والدین دارای فرزند مبتلا به اوتیسم در سطح مناسبی قرار نداشته که نیازمند تدوین برنامه های جامع خدمات بهداشتی و درمانی است.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سلامت روانی، والدین، بیماری اوتیسم
  • مهسا دین محمدی، روشنک سالاری، کبری میرزاخانی، ناهید جهانی* صفحات 52-65
    مقدمه

    اندوه و افسردگی پس از زایمان یک اختلال شایع روانی است. مطالعات زیادی که در زمینه تاثیر درمان های مکمل و جایگزین برای اختلالات خلقی انجام شده است، نشان می دهد که استقبال بیشتری از ترکیبات غیردارویی وجود دارد. هدف از مطالعه حاضر مروری بر مکمل های غذایی در پیشگیری از افسردگی و اندوه پس از زایمان است.

    مواد و روش

    این مطالعه مرور ، جهت یافتن مطالعات مرتبط، پایگاه های اطلاعاتی PubMed, Magiran, SID, Cochrane, SIS ,PsycINFO , Medline, Scopus ,Google Scholar با استفاده از کلید واژه های پیشگیری، پیشگیری از افسردگی، افسردگی بعد از زایمان، مکمل های غذایی، اندوه پس از زایمان و ترکیب آن با عملگرهای AND و OR به زبان های فارسی و انگلیسی از سال 1996 تا2021 مورد جستجو قرار گرفت.

    یافته ها

    در این مطالعه 7 مقاله وارد مطالعه شد. نتایج بررسی مقالات نشان دادکه استفاده از مکمل های غذایی از جمله رایحه درمانی با اسانس پرتقال،کپسول بهارنارنج، کپسول روغن گل مغربی، بسته مکمل غذایی طراحی شده، مکمل سلنیوم در پیشگیری از افسردگی و اندوه پس از زایمان موثر است و در خصوص تاثیر مکمل امگا-3 بر خلق افسرده استفاده از پروتکل های مختلف در روش مطالعه منجر به اختلاف نتایج در مطالعات مختلف شده است.

    نتیجه گیری

    نتایج مقالات مورد بررسی در این مطالعه، استفاده از مکمل های غذایی در پیشگیری از افسردگی بعد از زایمان و اندوه زایمانی به میزان متوسط موثر و امیدوارکننده است اما هنوز نیاز اساسی برای ایجاد یک مکمل غذایی با انعطاف پذیری در برابر تغییرات خلقی دوره بعد از زایمان وجود دارد.

    کلیدواژگان: پیشگیری، پیشگیری از افسردگی، افسردگی بعد از زایمان، مکمل های غذایی، اندوه پس از زایمان
  • عباس حیدری، رضا محمدپورهدکی* صفحات 66-73
    مقدمه و هدف

     با وجود اینکه مفهوم انسان گرایی در متون و نظریه های پرستاری بسیار به چشم می خورد اما کمتر پژوهشگری به بحث و مرور عمیق و جامع در این خصوص پرداخته است. درک بهتر مفهوم انسانگرایی در پرستاری می تواند موجب ارتقا عملکرد پرستاری در اموزش، پژوهش و بالین شود. بنابراین هدف از این مقاله، مروری بر تاثیرات فلسفه انسان گرایی بر توسعه حرفه پرستاری می باشد.

    مواد و روش ‏ها: 

    پژوهش حاضر از نوع مقالات مروری روایتی غیر نظام مند است. ابتدا جستجو بر اساس کلید واژه های Inquiry Practice،Caring, Car, Research, Teaching ،Education ، Nursing، humanism که با کمک سیستم Mesh  انتخاب شده بودند در پایگاه های Google scholar، Scopus،PubMed ،ISI   انجام شد. نتیجه ی جستجوی جامع اولیه 372 مقاله شد. سپس با در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج و بررسی چیکده و عنوان در نهایت 19 مقاله و کتاب وارد پژوهش شد.

    یافته‏ ها: 

    تاثیرات انسان گرایی بر پرستاری در متون به سه دسته کلی شامل تاثیر بر روش تحقیق، اموزش پرستاری و تاثیر بر عمل و مراقبت پرستاری می باشد. انسان گرایی به عنوان یک مبنای فلسفی مناسب برای دانش و تحقیق پرستاری، مراقبت پرستاری کل نگر و با کیفیت کمک کننده می باشد.

    نتیجه‏ گیری:

     برای دستیابی به مراقبت پرستاری با حداکثر کیفت و استاندارد رویکرد پرستاری انسان گرایانه می تواند راهنمایی مناسبی باشد. و به نظر می رسد پرستاری انسان گرایانه یکی از نیازهای اصلی علم پرستاری امروز است.

    کلیدواژگان: انسان گرایی، پرستاری، فلسفه
  • عباس حیدری، زهرا سادات منظری، سمانه رافع* صفحات 74-93
    مقدمه و هدف

     همه گیری کووید 19 نشان داده است که یک اولویت مهم برای پیشرفت آموزش پرستاری این است که اطمینان حاصل شود پرستاران صلاحیت ارائه مراقبت موثر در طول یک بیماری همه گیر یا بحران های دیگر را دارند. این مطالعه با هدف تعیین صلاحیت های بالینی مورد نیاز پرستاران در رابطه با بحران کووید 19 و تعیین عوامل موثر بر این صلاحیت ها انجام شد.

    مواد و روش ‏ها: 

    برای انجام این طرح از مرور سیستماتیک استفاده شد. ابتدا جستجوی کلید واژه های صلاحیت بالینی، کووید 19 و پرستار، در عنوان و چکیده مقالات موجود در پایگاه های داده PubMed ، Scopus ، web of science، و با استفاده از عملگرهای AND  و  ORانجام شد.

    یافته ‏ها:

     تعداد 10 مطالعه مرتبط وارد مطالعه حاضر شدند. بر اساس یافته های حاصل از این مرورسیستماتیک، صلاحیت های بالینی مورد نیاز پرستاری در مراقبت از بیماران مبتلا به کووید19 در 4 بعد قرار می گیرد: دانش و تجربه، توانایی پیشگیری، توانایی آماده سازی، توانایی مراقبتی و نجات. عوامل موثر بر این صلاحیت ها عبارتند از: سطح تحصیلات، سابقه کاری، تجربه کار در بخش های عفونی یا ایزوله، سن، جنس، مرتبه شغلی، تجربه تمرین مهارتهای اورژانسی.

    نتیجه‏ گیری: 

    نتایج این مطالعه نشان داد که پرستاران در بعد دانش، تجربه و آمادگی در برابر بحران کووید19 عملکرد ضعیف تا متوسطی دارند، بنابراین برنامه های آموزشی و توسعه مهارت ها باید به گونه ای طراحی شوند که پرستاران بتوانند جهت ارائه بهترین مراقبت و پیشگیری توانمند گردند.

    کلیدواژگان: صلاحیت بالینی، کووید 19، پرستار، مرور سیستماتیک
|
  • Maryam Varzeshi, Mahdieh Arian Yeganeh * Pages 1-7
    Background and Aims

    Access to the patient's circulation to perform hemodialysis can be temporary or permanent. However, arterial-to-venous vascular access is associated with the risk of dialysis-associated steal syndrome (DASS), which carries complications such as tissue or organ loss and increased mortality. This study aimed to present arterial steal syndrome suspicious in a patient.

    Case Presentation

    A 49-year-old male patient had an arteriovenous fistula between the radial artery and cephalic vein in the distal right wrist. The patient had been experiencing cramps and pain in his hand during hemodialysis for about a month. At the time of referral, the patient had swelling, coldness, and numbness in his fingertips and was advised to undergo further diagnostic tests in the non-invasive diagnostic department of the hospital. The Doppler ultrasound showed a blood flow rate of 2205 milliliters per minute in the fistula, which was higher than normal. The finger pressure when pressure was applied to the fistula was higher than when no pressure was applied. The electromyography showed abnormal nerve conduction in the right median nerve. The right hand had no pathological muscle atrophy, weakness or numbness, and the muscle strength was good.

    Conclusion

    Finally, even though the diagnostic tests were done in favor of Steele's syndrome, but according to the opinion of the expert and the results of the electrodiagnosis tests, as well as considering that the patient's capillary oxygen saturation was within the normal range (96 to 99%), the final diagnosis of the patient's syndrome Carpal tunnel (CTS) was placed and the patient underwent surgery. After the surgery, the patient's symptoms such as cramps during hemodialysis, swelling, coldness and numbness in the fingertips have been resolved.

    Keywords: Arterial Steal Syndrome, Steele's Syndrome, Hemodialysis, Arteriovenous Fistula
  • Effectiveness of educational intervention on cervical cancer screening behavior: Application of health belief model in female teachers in Minoodasht
    Maryam Mohammadi *, Elham Ajamiekrami, Zakiyeh Yaghoubi, Farahnaz Khabiri Pages 8-18
    Background and Aims

    Women's screening for uterine cancer screening is inappropriate despite the desirable effectiveness of screening programs. This study aimed to determine the effectiveness of educational intervention based on health belief model on performing cervical cancer screening behavior in female teachers in Minoodasht City.

    Materials and Methods

    In this quasi-experimental study, 120 female teachers from the city of Minoodasht were selected using stratified sampling and randomly divided into intervention and control groups. The training was conducted over a period of one month using appropriate educational methods and materials regarding cervical cancer screening behavior. The data collection tool was a researcher-made questionnaire. The questionnaire was completed in three stages: before the intervention, immediately after the intervention, and three months post-intervention in both groups. Data were analyzed using descriptive and analytical tests (repeated measures ANOVA and t-tests) with SPSS software version 19.

    Results

    After the implementation of the educational program, there was a significant difference in the mean score of knowledge and constructs of the health belief model among the teachers in the intervention group (P <0.001). The intention to perform Pap smear test was significantly higher in the experimental group than in the control group (P <0.001). However, there was no significant relationship between the performance status of teachers in the two groups after the intervention.

    Conclusion

    Educational interventions based on the constructs of the Health Belief Model can be effective in influencing the intention to undergo Pap smear testing. However, to effect behavior change, it is recommended that further research be conducted over an extended period and based on other educational models.

    Keywords: Cervical Cancer, Education, Screening Behavior, Health Belief Model
  • Hajar Najafi, Mina Mirzaei, Mahnaz Khatibian, Alireza Soltanian, Masoud Khodaveisi * Pages 19-30
    Background and Aims

    Patients with heart failure need to do their self-care behaviors to cope with the complications of their illness. Self-efficacy and self-control are the most important determinants of compliance with proper self-care behaviors in patients. This study aimed to determine the correlation between self-care, self-efficacy, and self-control in patients with heart failure in the specialized Farshchian Heart Center of Hamadan province.

    Materials and Methods

    This descriptive correlational study was performed on 181 patients with heart failure who were referred to the specialized Farshchian Heart Center of Hamadan. Data were collected using a demographic questionnaire and three questionnaires of self-care behaviors questionnaire, self-efficacy questionnaire (SUPPH), and Julian Rater's Self-Control Questionnaire. After determining the validity and reliability of the tools, the data were collected and analyzed by statistical software Spss/16.

    Results

    55.2% of the samples were in the age group of 45-60 years old and 82.9% of them were male. The mean self-care score 4.44 ± 0.512 (good), self-efficacy 3.88 ± 0.533 (good), and self-control 3.15 ± 0.306 (good) was obtained. In correlation between all three components, there was only a direct correlation between self-care and self-efficacy (r = 0.376, p < 0.001).

    Conclusion

    Self-care, self-efficacy, and self-control in patients with heart failure are good and acceptable. Regarding the relationship between self-care and self-efficacy, proper measures are needed to improve these patients' self-efficacy and strengthen self-care behaviors.

    Keywords: Self-Care, Self-Efficacy, Self-Control, Heart Failure
  • Alireza Jafarkhani *, Behzad Imani, Sina Ghasemi Pages 31-42
    Background and Aims

    Today, despite the use of protocols and checklists related to surgical safety, the phenomenon of "retained surgical items" is still reported as one of the complications of surgeries. Despite its low incidence, this complication has irreparable consequences for the patient and the health system. Therefore, this study was conducted to explain the lived experience of operating room nurses regarding the phenomenon of "retained surgical items" in patients' bodies.

    Materials and Methods

    This qualitative study used a descriptive phenomenological method in 2023-2024 in all Hamedan University of Medical Sciences affiliated hospitals. Ten operating room nurses were selected using purposeful and snowball sampling methods. Data was collected using semi-structured interviews, and then data analysis was done using the Colaizzi method.

    Results

    After analyzing the data, 2 main themes and 5 sub-themes related to "retained surgical items" were extracted. The two main themes are mental and emotional reactions and professional attitude.

    Conclusion

    Considering the importance of patient safety on the one hand and the increasing spread of surgeries worldwide on the other, the results of our study are expected to increase by revealing the attitude and psychological reactions of operating room nurses while helping them improve their weak points. The quality of care in the surgery field will help increase patients' safety in the mentioned field.

    Keywords: Foreign Bodies, Phenomenology, Operating Room Nursing
  • Ali Fazli, Hojat Bastami, Mohammadreza Vataniman, Soheil Shahramirad, Hessamedin Babaei * Pages 43-51
    Background and Aims

    Considering that parents of children with autism spectrum disorders are more susceptible to psychiatric disorders compared to parents of typically developing children, this study aimed to determine the Quality of Mental Health and Quality of Life in Parents of Children with Autism Spectrum Disorder in Shahrood city.

    Materials and Methods

    The research conducted is a descriptive-analytical study of a cross-sectional nature from 2021 to 2022. The sample size in this study included all parents who were members of the Autism Center and met the study criteria. A total of 35 individuals were surveyed, and the sampling method was purposive sampling. To assess the level of mental health, the General Health Questionnaire (GHQ) was used, and to evaluate the quality of life, the World Health Organization Quality of Life questionnaire (WHO-QOL) was utilized. Data were analyzed with SPSS software version 19.

    Results

    In the study population, consisted of 30 mothers and 5 fathers. There was no significant difference in the subscales of quality of life between fathers and mothers of children with autism, only the mean score for social functioning was significantly higher in mothers compared to fathers. Additionally, no significant associations were observed between variables such as age, level of education, number of children, and the level of quality of life and mental health.

    Conclusion

    In general, it can be stated that the quality of life and mental health of parents with children diagnosed with autism spectrum disorder are not at an optimal level, indicating the need for comprehensive healthcare and treatment programs to be developed.

    Keywords: Quality Of Life, Mental Health, Parents, Autism
  • Mahsa Dinmohammadi, Roshanak Salari, Kobra Mirzakhani, Nahid Jahani Shoorab * Pages 52-65
    Background and Aims

    Postpartum grief and depression is a common mental disorder. Many studies that have been conducted in the field of complementary and alternative treatments for mood disorders show that there is a greater acceptance of non-medicinal compounds. The aim of the present study is to review nutritional supplements in the prevention of postpartum depression and grief.

    Materials and methods

    This review study, in order to find related studies, PubMed, Magiran, SID, Cochrane, SIS, PsycINFO, Medline, Scopus, Google Scholar databases using the keywords prevention, prevention of depression, postpartum depression. , nutritional supplements, postpartum depression and its combination with AND and OR operators were searched in Persian and English languages from 1996 to 2021.

    Results

    7 articles were included in this study. The results of the review of the articles showed that the use of food supplements such as aroma therapy with orange essential oil, orange spring capsule, evening primrose oil capsule, designed food supplement package, selenium supplement is effective in preventing depression and grief after childbirth, and regarding the effect of omega supplement 3- On depressed mood, the use of different protocols in the study method has led to different results in different studies.

    Conclusion

    The results of the reviewed articles in this study show that the use of food supplements in the prevention of postpartum depression and childbirth grief is moderately effective and promising, but there is still a basic need to create a food supplement with flexibility against period mood changes. There is after childbirth.

    Keywords: Prevention, Prevention Of Depression, Postpartum Depression, Nutritional Supplements, Postpartum Blues
  • Abbas Heidari, Reza Mohammadpourhodki * Pages 66-73
    Background and Aims

    Even though the concept of humanism is openly evident in nursing texts and theories, few researchers have discussed and comprehensively reviewed this topic. A better understanding of the concept of humanism in nursing can improve nursing practice in teaching, research, and clinical settings. Therefore, the purpose of this study was to review the role of the humanistic philosophy in the development of the nursing profession.

    Materials and Methods

    The current narrative review was conducted by initially searching scientific databases (Google Scholar, Scopus, PubMed, and Web of Knowledge) using the MeSH terms of inquiry practice, caring, care, research, teaching, education, nursing, and humanism. The initial comprehensive search retrieved 372 articles, out of which only 19 articles entered the final review, and others were excluded according to our entry and exit criteria.

    Results

    The role of humanism in the development of the nursing profession can be scrutinized under three broad dimensions, including research methods, nursing education, and nursing practice and care. Humanism, as a suitable philosophical basis for nursing knowledge and research, can contribute to the improvement of holistic and quality nursing care.

    Conclusion

    The humanistic nursing approach, which seems to be one of the main needs of today’s nursing practice, can be a good guide to achieving maximum quality and standard nursing care.

    Keywords: Humanism, Nursing, Philosophy
  • Abbas Heydari, Zahra Sadat Manzari, Samaneh Raffe * Pages 74-93
    Background and Aims

    The COVID-19 pandemic has shown that an important priority for advancing nursing education is to ensure that nurses are competent to provide effective care during a pandemic or other disasters. This study aimed to determine the clinical competencies required by nurses during the COVID-19 crisis and determine the factors affecting these competencies.

    Materials and Methods

    A systematic review was used to carry out this project. First, the keywords of clinical competence, COVID-19, and nurse were searched in the title and abstract of the articles available in PubMed, Scopus, and web of Science databases, using AND and OR operators.

    Results

    10 related studies were included in the present study. Based on the findings of this systematic review, the clinical competencies needed by nurses in the care of patients with COVID-19 are placed in 4 dimensions: knowledge and experience about COVID-19 disease, prevention ability, preparation ability, medical care and rescue ability. Factors affecting these competencies include: education level, work experience, work experience in infectious or isolation departments, age, sex, job rank, and experience in practicing emergency skills.

    Conclusion

    The results of this study showed that nurses have poor to average performance in terms of knowledge, experience and preparation against the Covid19 crisis, so training programs and skills development should be designed in such a way that nurses can be empowered to provide the best care and prevention

    Keywords: Clinical Competence, COVID 19, Nurse, Systematic Review