فهرست مطالب

مجله زنان مامائی و نازائی ایران
سال بیست و هفتم شماره 10 (دی 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/10/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • امیرحسین جعفریان، نعما محمدیان روشن، حسن مهراد مجد، سیده مریم کرامتی* صفحات 1-16
    مقدمه

    پروتئین مرگ سلولی برنامه ریزی شده (PD-1) و لیگاند مرگ برنامه ریزی شده (PD-L1)، مولکول های تعدیل کننده ایمنی هستند که هدف مطالعات در کنسرهای ریه و ملانوم و کلیه بوده اند. مطالعه حاضر با هدف بررسی ایمونوهیستوشیمی بیان PD-1 و PDL-1 در سرطان آندومتر و ارتباط آن با یافته های کلینیک و پاتولوژیک انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه مقطعی، جامعه مورد پژوهش بیماران مبتلا به سرطان آندومتر پذیرش شده در بیمارستان قائم (عج) مشهد در بازه زمانی فروردین 1401 تا اسفند 1402 بودند. با مراجعه به پرونده پزشکی و تماس تلفنی با بیماران، اطلاعاتی در مورد سن، وضعیت تومور و حیات بیماران جمع آوری شد. بیان مارکرها نیز به روش ایمنوهیستوشیمی ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 23) و آزمون های کای دو، دقیق فیشر و آزمون های همبستگی اسپیرمن و پیرسون انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج مطالعه، بین بیان دو مارکر PD-L1 و PD-1 و ویژگی های سن، نوع هیستولوژیک تومور، سایز تومور، تهاجم عروقی، تهاجم به میومتر، مرحله بیماری و بقاء ارتباط معناداری وجود نداشت (05/0p).

    نتیجه گیری

    تنها بیان منفی PD-1 و PDL-1 با درجه FIGO 1 ارتباط داشت. با توجه به نتایج این مطالعه، ارزیابی ارزش بیان مارکرهای PD-1 و PDL-1 نیازمند انجام مطالعات بیشتر با حجم نمونه بالاتر و پیگیری طولانی مدت می باشد.

    کلیدواژگان: ایمونوهیستوشیمی، سرطان آندومتر، PD-1، PDL-1
  • زینت مرتضوی*، زهره خمری صفحات 17-28
    مقدمه

    کم خونی فقر آهن، یکی از شایع ترین مشکلات دوران بارداری است و عامل خطر مهمی برای سلامتی مادر و جنین محسوب می شود. کم خونی فقر آهن می تواند در اثر کمبود مصرف آهن، اختلال در جذب آن، از دست دادن آهن و یا افزایش نیاز به آن ایجاد شود. مطالعه حاضر با هدف بر رسی تاثیر کم خونی فقر آهن مادر در دوران بارداری بر شاخص های تن سنجی بدو تولد نوزادان انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه مقطعی طی سال های 98-1397 بر روی 630 مادر مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر زاهدان و نوزادان آنها انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، فرم اطلاعاتی محقق ساخته بود که اطلاعات دموگرافیک مادر و نوزاد، کم خونی فقر آهن مادر و شاخص های تن سنجی نوزاد در آن ثبت گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 22) و آزمون های آماری کای اسکوئر و تی مستقل انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    شیوع کم خونی فقر آهن در مادران مورد مطالعه 9/18% بود. بین کم خونی فقر آهن مادر با وضعیت وزنی بدو تولد نوزاد ارتباط آماری معنی داری مشاهده گردید (05/0>p)، ولی بین کم خونی مادر با اندازه دور سر و قد بدو تولد نوزاد ارتباط آماری معنی داری مشاهده نشد (05/0 >p).

    نتیجه گیری

    با توجه به عوارض واضح کم خونی فقر آهن مادر بر سلامت نوزادان، توجه بیشتر به تغذیه مادر در دوران بارداری و دقت در مصرف به موقع مکمل آهن در زنان باردار ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: بارداری، فقر آهن، تن سنجی، نوزاد
  • شیما نصیرنیا، مریم سادات نقیبی نسب، نرگس فروهر، پرستو امیری، مژده ناوی نژاد، میترا افتخار یزدی* صفحات 29-36
    مقدمه

    نمونه برداری از پرزهای کوریونی (CVS) و نمونه برداری از مایع آمنیوتیک (آمنیوسنتز)، دو روش تشخیص قطعی اختلالات ژنتیکی و کروموزمی پیش از تولد، پس از انجام تست های غربالگری هستند. مطالعه حاضر با هدف بررسی عوارض ناشی از آمنیوسنتز و CVS در مادران مراجعه کننده به کلینیک پریناتولوژی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی تحلیلی- مقطعی طی سال های 1395 تا 1396 انجام شد. 448 مادر باردار که 397 نفر از آنها تحت آمنیوسنتز و 51 نفر تحت نمونه گیری از پرزهای کوریونی قرار گرفته بودند، وارد مطالعه شدند. طی 2 هفته بعد از پروسیجر، 5 عارضه از جمله نشت مایع آمنیوتیک، لکه بینی، عفونت، سقط خود به خودی و آسیب به جنین بررسی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 24) و آزمون تی تست و کای اسکوئر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    در روش آمنیوسنتز، سقط خود به خودی 251/0%، نشت مایع آمنیوتیک 755/0%، لکه بینی 502/0% و کوریوآمنیونیت 251/0% طی 14 روز اول بعد از پروسیجر رخ داده بود. مرگ داخل رحمی جنین در این روش وجود نداشت. در روش CVS هیچ یک از این عوارض مشاهده نشد. دو روش از نظر عوارض اختلاف معناداری با هم نداشتند (98/0=p).

    نتیجه گیری

    با توجه به عوارض، آمنیوسنتز و CVS روش های کم خطری برای تشخیص قبل از تولد هستند.

    کلیدواژگان: آمنیوسنتز، پارگی زودرس غشاء، سقط جنین، عفونت، نمونه برداری از پرزهای کوریونی
  • مهری پورمهدی، راضیه معصومی*، نسیم سادات طیبی، شادی ثابت قدم، علی اصغر حائری مهریزی صفحات 37-52
    مقدمه

    رویکردهای مختلفی برای بهبود عملکرد جنسی و کیفیت زندگی جنسی زنان وجود دارد، اما مطالعات طب مکمل در این راستا اندک است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر طب فشاری در نقاط Sp6 و Liv3 بر ارتقای عملکرد جنسی و کیفیت زندگی جنسی زنان انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه کارآزمایی کنترل شده تصادفی که در سال 1398 انجام شد، 126 زن واجد شرایط مراجعه کننده به مراکز بهداشتی منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران وارد مطالعه شدند. مداخله طب فشاری به مدت 8 هفته انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی، شاخص عملکرد جنسی زنان (FSFI) و پرسشنامه کیفیت زندگی جنسی ویژه زنان (SQOL-F) جمع آوری شد. متغیرهای پیامد قبل، بلافاصله و 4 هفته بعد از مداخله بررسی شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 25) و آزمون های آماری تی زوجی، کای دو و اندازه گیری مکرر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون تحلیل واریانس با اندازه های تکراری نشان داد که بلافاصله و 4 هفته پس از مداخله، میانگین نمره کل عملکرد جنسی و حیطه های آن غیر از درد حین مقاربت، در گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل تفاوت آماری معنی داری داشت (05/0>p). میانگین نمره کل کیفیت زندگی جنسی و حیطه های آن بین دو گروه تفاوت آماری معنی داری نداشت (303/0=p).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان دهنده اثربخشی طب فشاری در دو نقطه Sp6 و Liv3 بر عملکرد جنسی زنان بود. انجام مطالعات بیشتر جهت توسعه تعمیم پذیری نتایج پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: سلامت زنان، طب فشاری، طب مکمل، عملکرد جنسی، کیفیت زندگی جنسی
  • عاطفه صالحی، فریبا فهامی، نرجس آقایی، مرجان بیگی* صفحات 53-62
    مقدمه

    با توجه به سیاست های جمعیتی، خوشایندسازی و ایجاد رضایت از زایمان طبیعی به منظور ترویج این نوع از زایمان، ضروری به نظر می رسد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر نقش همسر بر رضایت از زایمان طبیعی انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه نیمه تجربی از دی ماه 1402 لغایت خرداد 1403 بر روی 84 زن باردار در بیمارستان زهرای مرضیه شهر اصفهان انجام شد. افراد در سه گروه 28 نفره (گروه های با حضور همسر، دارای همراه و بدون همراه) قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته ارزیابی رضایت مادران از زایمان بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS(نسخه 24) و آزمون های کای اسکوئر، کروسکال والیس، آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی LSD انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج آنالیز واریانس یک طرفه، میانگین نمره رضایت از زایمان در سه گروه پس از مرحله چهارم زایمان اختلاف معنی داری داشت (001/0>p). آزمون تعقیبی LSD نشان داد که میانگین نمره رضایت از زایمان پس از مرحله چهارم زایمان در گروه با همسر به طور معنی داری بیشتر از گروه با همراه (001/0>p) و در گروه با همراه نیز به طور معنی داری بیشتر از گروه بدون همراه بود (03/0=p).

    نتیجه گیری

    رضایت مندی از زایمان می تواند متاثر از انجام مداخلاتی همچون حضور همسر در طی مراحل لیبر باشد. پیشنهاد می شود مراکز درمانی با استاندارد نمودن فضای فیزیکی، امکان حضور همسران را فراهم نمایند. این امر می تواند منجر به ترویج زایمان طبیعی شود.

    کلیدواژگان: بارداری، ترویج، حمایت عاطفی، رضایت مندی، زایمان طبیعی
  • یاس روحانی، سمیه رئیسی* صفحات 63-76
    مقدمه

    سقط خود به خودی مکرر (RSA)، یک اختلال تولیدمثلی است که مسئله حل نشده ای را در زنان ایجاد می کند. miRNAها ممکن است در تنظیم رشد جنین و حفظ بارداری نقش داشته باشند. مطالعه حاضر با هدف بررسی پروفایل miRNA در پرز جفتی زنان با سقط مکرر با مطالعات بیوانفورماتیکی انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه، پروفایل بیانی mRNA و miRNA سلول های پرز جفتی از پایگاه GEO دریافت شدند. بعد از به دست آوردن هدف های miRNAهای دارای تغییر بیان، اشتراک این هدف ها با mRNAهای کاهشی/افزایشی به دست آمد. در مرحله بعد هویت شناسی ژنی (GO) و مسیرهای KEGG، برای ژن های مشترک انجام شد. شبکه میانکنش پروتئین- پروتئین و ژن های کلیدی مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت شبکه تنظیمی miRNA-mRNA رسم شد.

    یافته ها

    تعداد 123 miRNA با تغییر بیان (16 عدد کاهش بیان و 107 عدد افزایش بیان) و 670 ژن با تغییر بیان (شامل 269 ژن کاهش بیان و 366 ژن با افزایش بیان) آنالیز شدند. بعد از ایجاد اشتراک میان هدف های miRNAها و ژن های با تغییر بیان، 219 ژن مشترک به دست آمد. نتایج آنالیز KEGG و GO نشان داد که ژن ها در مسیرهای پرولاکتین، اکسی توسین، تولید اینترلوکین 6 و تمایز لوکوسیتی نقش دارند. همچنین در شبکه miRNA-mRNA ترسیم شده، miR-548ap-5p و miR-320b با بیشترین امتیاز مشخص شدند.

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر miRNA ها و mRNAهای دارای تغییر بیان و  همچنین ژن های کلیدی در سلول های پرز جفتی با RSA را شناسایی کرد. این مطالعه می تواند مارکرهای زیستی جدیدی را برای تشخیص یا درمان احتمالی RSA پیشنهاد کند.

    کلیدواژگان: سقط خود به خودی مکرر، شبکه Mirna-Mrna، مسیر های پیام رسانی
  • حیدر ندریان، عزیزه فرشباف خلیلی، نفیسه قصاب عبدالهی، کاظم قهرمانزاده، پروانه قهرمانی نسب* صفحات 77-92
    مقدمه

    گرگرفتگی یائسگی، شکایت رایج در زنان یائسه بوده و درمان با داروی گیاهی ویتاگنوس، نسبت به هورمون درمانی، مورد استقبال بیشتری از طرف زنان یائسه قرار می گیرد، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر ویتاگنوس بر گرگرفتگی یائسگی و هرگونه عوارض جانبی آن در زنان ایرانی انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه جستجو با استفاده از پایگاه های داده ای Embase، MEDLINE (از طریق PubMed)، Cochrane Systematic Reviews، ProQuest، Web of Science، Scopus، ClinicalTrials.gov به زبان انگلیسی و پایگاه های اطلاعاتی Iranmedex، SID، IranDoc، IRCT و Magiran به زبان فارسی انجام شد. کلمات کلیدی مورد جستجو شامل ویتکس، ویتکس آگنوس کاستوس، ویتاگنوس، زنان یائسه، زنان در حول و حوش یائسگی، گرگرفتگی و درخت عفیف بود. کیفیت مطالعات کارآزمایی های تصادفی شده همراه با گروه کنترل با استفاده از ابزار  Cochrane Collaboration و کیفیت مطالعات غیرتصادفی بر اساس Cochrane risk of bias assessment tool مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    در 5 مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی، ویتاگنوس علائم گرگرفتگی را در طول 8 هفته به طور قابل توجهی کاهش داد. در 3 مطالعه شبه تجربی، ویتاگنوس، گرگرفتگی را در 4 هفته کاهش داد. عوارض جانبی در 4 مطالعه به طور کامل و در 2 مطالعه به طور خلاصه گزارش شده بود. تهوع و خارش شایع ترین عوارض بودند.

    نتیجه گیری

    در حالی که این مرور سیستماتیک نشان داد که ویتاگنوس ممکن است در تسکین گرگرفتگی زنان یائسه ایرانی موثر باشد، اما به دلیل فقدان متاآنالیز، داده های کافی برای قضاوت در مورد اثربخشی وجود نداشت.

    کلیدواژگان: عصاره ویتکس آگنوس کاستوس، گرگرفتگی، مرور سیستماتیک، ویتکس، یائسگی
  • آتنا حکیم زاده، ماهرخ دولتیان*، مرضیه باقری نیا، کیمیا حسین پور صفحات 93-121
    مقدمه

    وزن هنگام تولد نوزاد، یکی از شاخص های شناخت وضعیت بهداشتی و سلامتی دوران بارداری است و تاثیر زیادی بر بروز عوارض نوزادی و همچنین سلامت وی در بزرگسالی دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط آنمی در بارداری و ریسک وزن کم هنگام تولد به صورت مرور سیستماتیک و متاآنالیز انجام شد.

    روش کار

    تمام مطالعات مشاهده ای منتشر شده در بازه سال های 2000 تا 2024 در پایگاه اطلاعاتی Web of Science،Scopus ، PubMed و Google Scholar مورد جستجو قرار گرفتند. کلمات کلیدی بر اساس مش شامل Birth weight, Pregnancy، Pregnant Women و Anemia بودند که با عملگرهای بولین OR و AND با هم ترکیب شدند. در نهایت مقالات جهت ارزیابی کیفیت (مقیاس نیوکاسل- اتاوا) و استخراج یافته های اصلی آنها مورد بررسی جداگانه توسط دو فرد مستقل از هم قرار گرفتند. متاآنالیز با نرم افزار stata انجام شد. ارزیابی هتروژنیتی مطالعات با استفاده از شاخص I2 و آزمون کوکران انجام شد. از روش نمودار قیفی و آزمون های Begg &Egger جهت ارزیابی سوگیری انتشار استفاده شد.

    یافته ها

    در نهایت 22 مطالعه با حجم نمونه کلی 321231 نفر وارد این مطالعه شدند. بیشتر مطالعات از نظر ارزیابی کیفیت دارای سطح بالای کیفیت متدولوژی بودند. ارتباط بین آنمی بارداری و وزن کم هنگام تولد بر اساس شاخص نسبت شانس تعدیل شده با مقدار (39/2 to 06/1 :95%CI) 59/1=Adjusted OR نشان داد که در زنان با آنمی بارداری، احتمال نوزاد با وزن کم هنکام تولد 59/1 برابر بیشتر می باشد. سوگیری انتشار در نتایج به دست آمده تاثیری نداشت و در تحلیل حساسیت نیز مطالعه ای تاثیرگذار یافت نشد.

    نتیجه گیری

    در صورت وقوع آنمی در بارداری، احتمال تولد نوزاد کم وزن افزایش می یابد. در نتیجه، پیگیری مادران از اوایل بارداری و تشخیص مشکلات و درمان آنها می تواند به طور جدی در سلامت مادر و نوزاد، تاثیر به سزایی داشته باشد و میزان هزینه های بهداشتی را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: آنمی، حاملگی، مرور سیستماتیک، وزن تولد
|
  • Amirhossein Jafarian, Nema Mohamadian Roshan, Hasan Mehrad-Majd, Maryam Keramati * Pages 1-16
    Introduction

    Programmed cell death protein 1 (PD-1) and programmed death ligand 1 (PD-L1) are immunomodulator molecules that have been the focus of research in lung cancer, melanoma, and renal cell cancer. The present study was conducted with aim to investigate the immunohistochemical expression of PD-1 and PDL-1 in endometrial cancer and its relationship with clinical and pathological findings.

    Methods

    This cross-sectional study comprised 91 patients with endometrial cancer admitted to Qaem Hospital in Mashhad between April 2022 and March 2024. By referring to the medical record and calling the patients, information was collected about age, tumor status and survival of the patients. Expression of markers was assessed by immunohistochemistry method. Data analysis was done using SPSS (version 23) and chi-square, Fisher's exact, t-test and Spearman and Pearson correlation tests. P<0.05 was considered significant.

    Results

    There was no significant relationship between the expression of the two markers PD-1 and PD-L1 and the characteristics of age, histological type, tumor size, vascular invasion, myometrial invasion, FIGO stage and survival (p>0.05). However, there was a statistically significant correlation between the lack of expression of PD-1 and PD-L1 with the disease grade (p<0.05).

    Conclusion

    Negative PD-1 and PDL-1 expression correlated with FIGO grade 1. According to the findings of the present study, evaluation of the expression of PD-1 and PDL-1 markers requires further studies with larger sample size and long-term follow-up.

    Keywords: Endometrial Cancer, Immunohistochemistry, PD-1, PD-L1
  • Zinat Mortazavi *, Zohreh Khammari Pages 17-28
    Introduction

    Iron deficiency anemia is one of the most common problems during pregnancy and an important risk factor for the health of mother and fetus. Iron deficiency anemia can be caused by lack of iron intake, absorption impairment, and loss of iron or increased need for it. The present study was conducted with aim to investigate the effect of maternal iron deficiency anemia during pregnancy on infants’ anthropometric indices at birth.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted in 2018-2019 on 630 mothers referred to the health care centers in Zahedan and their infants. The data collection tool was a researcher-made form which recorded the maternal and infant demographic information, maternal iron deficiency anemia, and infants’ anthropometric indices at birth. Data were analyzed by SPSS software (version 22) and Chi-square and t-tests. P<0.05 was considered significant.

    Results

    The prevalence of iron deficiency anemia in the studied mothers was 18.9%. There was a significant relationship between maternal iron deficiency anemia and infants’ birth weight (P<0.05). However, there was no significant relationship between maternal anemia with infant’s length size and head circumference at birth (P>0.05).

    Conclusion

    Given the clear effects of maternal iron deficiency anemia on the health of infants, it seems necessary to pay more attention to maternal nutrition during pregnancy and to be careful about the timely use of iron supplements in pregnant women.

    Keywords: Anthropometry, Infant, Iron Deficiency, Pregnancy
  • Shima Nasirnia, Maryam Sadat Naghibinasab, Narjes Frouhar, Parastoo Amiri, Mozhdeh Navi Nezhad, Mitra Eftekhar Yazdi * Pages 29-36
    Introduction

    After screening tests, CVS and amniotic fluid sampling (amniocentesis) are two definitive methods for prenatal diagnosis of chromosomal abnormalities and genetic diseases. The present study was conducted with aim to evaluate the complications caused by chorionic villus sampling and amniocentesis in mothers referred to perinatology clinic of Sabzevar University of Medical Sciences.

    Methods

    This analytic cross- sectional study was performed during 2016–2018. A total number of 448 pregnant mothers were included in the study, 397 of whom underwent amniocentesis and 51 underwent CVS. Two weeks after the procedures, five complications, including PPROM, IUFD, infection, spotting and spontaneous abortion were assessed. Data analysis was performed using SPSS statistical software (version 24) and t-test and chi-square test. P<0.05 was considered significant.

    Results

    In amniocentesis, spontaneous abortion occurred in 0.251%, amniotic leakage 0.755%, spotting 0.502%, chorioamnionitis 0.251% within 14 days after the procedure. There was no fetal intrauterine death in this method. In CVS, there were not any complications. There was no significant difference between the two methods in terms of side effects (p=0.98).

    Conclusion

    Considering the complications, CVS and amniocentesis are low risk methods for prenatal diagnosis.

    Keywords: Amniocentesis, Chorionic Villus Sampling, Infections, Miscarriage, Preterm Premature Rupture Of Membranes
  • Mehri Pourmehdi, Raziyeh Maasoumi *, Nasimsadat Tayebi, Shadi Sabetghadam, Aliasghar Haeri-Mehrizi Pages 37-52
    Introduction

    There are various approaches to improving sexual function and quality of sexual life of women, but there are few studies on complementary medicine. The present study was conducted with aim to determine the effect of acupressure on Sp6 and Liv3 points on improving sexual function and the quality of sexual life of women.

    Methods

    In this randomized controlled trial study conducted in 2019, 126 eligible women referring to the selected health centers of Tehran University of Medical Sciences were included. Acupressure was performed for 8 weeks. Data were collected using a demographic questionnaire, the Female Sexual Function Index (FSFI), and the Female Sexual Quality of Life questionnaire (SQOL-F). The outcome variables were evaluated before, immediately, and 4 weeks after the intervention. Data analysis was done by SPSS software (version 25) and paired t-test, chi-square test, and repeated measurement. P<0.05 was considered significant.

    Results

    The results of the analysis of variance test with repeated measurements showed that immediately and 4 weeks after the intervention, the mean score of the total sexual function and its dimensions other than pain during intercourse had a statistically significant difference in the intervention group compared to the control group (p<0.05). The mean score of the total quality of sexual life and its dimensions did not have a statistically significant difference between the two groups (p=0.303).

    Conclusion

    The results show the effectiveness of acupressure at two points Sp6 and Liv3 on women's sexual performance. It is suggested to conduct more studies to develop the generalizability of the results.

    Keywords: Acupressure, Complementary Medicine, Quality Of Sexual Life, Sexual Function, Women's Health
  • Atefeh Salehi, Fariba Fahami, Narjes Aghaei, Marjan Beigi * Pages 53-62
    Introduction

    According to demographic policies, it seems necessary to make natural childbirth pleasant and satisfying in order to promote this type of delivery. The present study was conducted with aim to determine the role of husbands on satisfaction of natural childbirth.

    Methods

    This quasi-experimental study was conducted in Zahraye Marzieh Hospital, Isfahan from January 2023 to June 2024. The research population were placed in 3 groups of 28 people (with husband, accompanied and unaccompanied). The tool of data collection was the researcher-made Childbirth Satisfaction Questionnaire. The data were analyzed using SPSS software (version 20) and chi-square, Kruskal-Wallis, one-way analysis of variance and LSD tests. P<0.05 was considered significant.

    Results

    The results of ANOVA showed that the mean score of satisfaction with childbirth in the three groups had a significant difference after the fourth stage of labor (P<0.001) and the LSD test showed that the mean score of satisfaction with childbirth after the fourth stage of labor was significantly higher in the group with husband than the group with a companion (P<0.001), and in the group with a companion it was significantly higher than the group without a companion (P=0.03).

    Conclusion

    Satisfaction with childbirth can be affected by interventions such as the presence of husband during the stages of labor. It is suggested that medical centers provide the possibility of the presence of husbands by standardizing the physical space of the hospital environment. This can lead to the promotion of childbirth.

    Keywords: Emotional Support, Natural Childbirth, Pregnancy, Promotion, Satisfaction
  • Yass Rohani, Somayeh Raeisi * Pages 63-76
    Introduction

    Recurrent spontaneous abortion (RSA) is a reproductive disorder that makes an unresolved issue in women. miRNAs may play a role in regulating embryonic growth and sustaining pregnancy. The present study was conducted with aim to investigate the miRNA profile in the chorionic villi of women with recurrent abortion using bioinformatics studies.

    Methods

    In this study, the expression profiles of mRNA and miRNA from chorionic villi cells were obtained from the GEO database. After identifying the differentially expressed miRNAs, the overlap between miRNA targets and the upregulated/downregulated mRNAs was determined. Gene Ontology (GO) analysis and KEGG pathways were then conducted for the overlapped genes. Protein-protein interaction networks and key genes were analyzed. Finally, the miRNA-mRNA regulatory network was constructed.

    Results

    A total of 123 miRNAs with differential expression (16 downregulated and 107 upregulated) and 670 genes with differential expression (including 269 downregulated and 366 upregulated) were analyzed. After making the overlap between the miRNA targets and differentially expressed genes, 219 overlap genes were identified. The results of KEGG and GO analysis indicated that these genes are involved in prolactin, oxytocin, B cell receptor pathways, interleukin-6 production processes, and leukocyte differentiation. Additionally, in the miRNA-mRNA network, miR-548ap-5p and miR-320b were identified with the highest scores.

    Conclusion

    The present study identified differentially expressed miRNAs and mRNAs, as well as key genes in the chorionic villi cells associated with RSA. This study may suggest new biomarkers for the potential diagnosis or treatment of RSA.

    Keywords: Mirna-Mrna Network, Recurrent Spontaneous Abortion (RSA), Signaling Pathway
  • Heidar Nadrian, Azizeh Farshbaf-Khalili, Nafiseh Ghassab-Abdollah, Kazem Ghahremanzadeh, Parvaneh Ghahremaninasab * Pages 77-92
    Introduction

    Menopausal hot flashes are a common complaint among postmenopausal women, and the herbal remedy of Vitagnus is often preferred over hormone therapy by many in this population. Therefore, the present study was performed with aim to investigate the effects of Vitagnus on menopausal hot flashes and any associated side effects in Iranian women.

    Methods

    A search was conducted in databases, including Embase, MEDLINE (via PubMed), Cochrane, ProQuest, Web of Science, Scopus, ClinicalTrials.gov, and Iranian databases such as Iranmedex, SID, IranDoc, IRCT, and Magiran (in Persian). The keywords searched included “postmenopausal women,” “menopausal women,” “Vitagnus,” “Vitex agnus-castus L.,” “Vitex,” “hot flashes,” and “chaste tree”. The quality of randomized controlled trials (RCTs) was assessed using the Collaboration Cochrane tool, while non-randomized studies was evaluated based on the Cochrane risk of bias assessment tool.

    Results

    In the five RCTs, Vitagnus significantly reduced hot flash symptoms over eight weeks. In three quasi-experimental studies, Vitagnus significantly reduced hot flashes within four weeks. Adverse events were fully reported in four studies and summarized in two studies. Nausea and itching were the most commonly reported side effects.

    Conclusion

    While this systematic review indicated that Vitagnus may be effective in alleviating hot flashes in Iranian menopausal women, but the lack of a meta-analysis, there was insufficient data to make definitive judgments regarding its efficacy.

    Keywords: Hot Flashes, Menopause, Systematic Review, Vitex, Vitex Agnus Castus Extract
  • Atena Hakimzadeh, Mahrokh Dolatian *, Marzieh Bagherinia, Kimia Hosseinpour Pages 93-121
    Introduction

    A baby's birth weight is one of the indicators of knowing the hygiene and health status of pregnancy period and greatly impacts the occurrence of neonatal complications as well as his health in adulthood. The present study was conducted with aim to evaluate the relationship between anemia in pregnancy and the risk of low birth weight as systematic review and meta-analysis.

    Methods

    All observational studies published between 2000 and 2024 were searched in Web of Science, Scopus, PubMed, and Google Scholar databases. The keywords based on the MeSh included “Birth weight,” Pregnancy, “Pregnant Women,” and Anemia, combined with the Boolean operators OR and AND. Finally, the articles were reviewed separately by two independent reviewers to assess their quality (Newcastle-Ottawa scale) and extract their main findings. Meta-analysis was performed with Stata software. The heterogeneity of studies was assessed using the I2 index and Cochrane test. The funnel plot method and Begg & Egger tests were used to evaluate publication bias.

    Results

    Finally, 22 studies with a total sample size of 321,231 people were included in this study. Most of the studies had a high level of methodological quality in terms of quality assessment. The association between pregnancy anemia and low birth weight based on the adjusted odds ratio with the value OR = 1.59 (95%CI: 1.06 to 2.39) showed that in women with anemia pregnancy, the probability of having a low birth weight baby is 1.59 times higher. Publication bias did not affect the results and no influential studies were found in the sensitivity analysis.

    Conclusion

    If anemia occurs during pregnancy, the likelihood of having a baby with a low birth weight increases. As a result, monitoring mothers from early pregnancy and diagnosing and treating problems can significantly impact the health of both mother and baby and reduce healthcare costs.

    Keywords: Anemia, Birth Weight, Pregnancy, Systematic Review