فهرست مطالب

مدیریت نظامی - پیاپی 96 (زمستان 1403)

فصلنامه مدیریت نظامی
پیاپی 96 (زمستان 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/12/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • جلال ترکاشوند*، حسین مهدیان، حجت الله جهانی راد صفحات 1-24

    دیدگاه ها و اندیشه های رهبران و نخبگان یک کشور می تواند نقشه راهی را در جهت تحقق اهداف و منافع ملی ترسیم نماید. در این میان مکتب سپهبد شهید علی صیاد شیرازی، ضرورت امروز کشور ما با توجه به هجمه های گسترده دشمن است و از آن می توان به عنوان الگوی عملی بخش های مدیریتی و اجرایی در کشور بهره گرفت. در همین راستا این پژوهش، شاخص های مکتب تربیتی و اخلاقی شهید سپهبد علی صیاد شیرازی در نظام ج.ا.ایران را موردبررسی و تحلیل قرار داده است. پژوهش حاضر ازنظر فایده و هدف از نوع تحقیقات کاربردی، ازنظر رویکرد از نوع کیفی بر پایه پارادایم تفسیری و ازنظر ماهیت و نوع مطالعه از نوع اکتشافی است. روش تحقیق این پژوهش «داده بنیاد» است که بر اساس آن و در راستای اهداف پژوهش به صورتی هدفمند و نظام مند به گونه ای که بتوان عصاره ی مکتب تربیتی و اخلاقی سپهبد شهید علی صیاد شیرازی را استخراج، مفهوم سازی، مقوله سازی و سپس مدل پردازی نمود، موردبررسی و تحلیل قرارگرفته است. در همین راستا، در مرحله اول، تعداد 216 گزاره در قالب 193 مفهوم استخراج شد. در مرحله دوم 31مقوله فرعی دسته بندی و احصاء گردیدند. در مرحله سوم بر اساس الگوی نظریه استراوس کوربین و 6 مقوله اصلی آن، مدل نظام مند مکتب تربیتی - اخلاقی شهید صیاد شیرازی جهت تدوین دکترین و استراتژی های سیاسی، فرهنگی، امنیتی و دفاعی کشور در راستای مواجهه با جنگ پیچیده و ترکیبی دشمن ارائه گردیده است.

    کلیدواژگان: شهید صیاد شیرازی، مکتب، مدل نظام مند، داده بنیاد
  • محمدصادق قالیبافان، شاداب جبارپور*، بهرام مولایی صفحات 25-57

    باورهای معلمان و همسو بودن آن با نحوه تدریس تاثیر بسزایی در رشد و پیشرفت تحصیلی دانشجویان دارد. با توجه به اهمیت زبان انگلیسی در زمینه های دفاعی و نظامی در دانشگاه های افسری این پژوهش با هدف بررسی باورهای اساتید زبان انگلیسی و چگونگی تاثیر این باورها بر روش های تدریس و چالش هایی که در نتیجه این باور ها بوجود می آیند پرداخته است. این پژوهش از نگاه شیوه جمع آوری داده ها اکتشافی ترکیبی است. شرکت کنندگان ابتدا به یک پرسشنامه ساختار یافته با سوالات بسته جهت بررسی باورهای اساتید در آموزش دستور زبان پاسخ دادند و سپس 15 نفر از آنان در مصاحبه ای باز و نیم ساختار یافته شرکت نمودند. جامعه آماری این پژوهش 102 استاد زبان انگلیسی از دانشگاه های مختلف ارتش جمهوری اسلامی ایران می باشند که به روش غیر تصادفی (در دسترس بودن) انتخاب شدند. یافته های این تحقیق باورها در یادگیری دستور زبان را از دیدگاه اساتید در هفت مقوله شامل اهمیت نقش دستور در آموزش، رویکرد استقرایی، رویکرد قیاسی، تمرکز بر رویکرد فرم، رویکرد مبتنی بر معنا، ارزش تمرین ، بازخورد و تصحیح خطاها را در دستور زبان بررسی و مورد تحلیل قرار می دهد. داده های کمی با کمک نرم افزار SPSS و کیفی از طریق تحلیل مضمون بررسی و نتایج حاصل از تحلیل داده ها حاکی از ضرورت آموزش دستور زبان در فرآیند آموزش زبان و نیاز به آگاه سازی اساتید در رابطه با همسو سازی باور های آنان در راستای کاهش چالش های آموزشی را نمایان ساخت.

    کلیدواژگان: ادراک اساتید، باورها در یادگیری دستور زبان، آموزش دستور زبان، دانشگاه نظامی افسری
  • وحید ریاضی، اسماعیل بیابانی* صفحات 58-77
    زمینه

    شناسایی، پیش بینی و ارزیابی تهدیدات فناوری های نوین با شاخص هایی همچون شناخت صحیح و دقیق تهدید، ارزیابی توان و ظرفیت تهدید برای حفظ منافع کشور عزیزمان در نبردهای آینده امری مهم و حیاتی است.

    هدف

    پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی تهدیدات فناوری های نوین نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است.روش پژوهش: این تحقیق از نوع کاربردی- توسعه ای بوده که به روش توصیفی - تحلیلی دارای رویکردی آمیخته است. روش جمع آوری داده ها کتابخانه ای و میدانی بوده، مصاحبه عمیق به روش هدفمند با خبرگان به تعداد 11 نفر و حجم نمونه 85 نفر انجام شده است. در بخش کیفی از طریق پالایش، تلخیص، نمایش داده ها و تحلیل محتوا انجام شد و در بخش کمی از آمار توصیفی، آمار استنباطی و نرم افزار spss استفاده شد.

    یافته ها

    به منظور دستیابی به طراحی الگوی موردنظر، گویه های مربوط به پرسشنامه محقق ساخته احصاء، تکمیل و به جامعه خبره و حجم نمونه ارائه گردید. که ماحصل آن سه مولفه (هوش مصنوعی، روبات ها و سربازان آینده/سایبری) و 10 شاخص در حوزه تهدیدات فناوری های نوین نزاجا احصاء گردید و تحلیل داده ها نیز در این حوزه در بخش کیفی تکمیل و ارائه شد تا زمینه تولید الگو فراهم شود.

    نتیجه گیری

    نتایج حاکی از آن است که مولفه های هوش مصنوعی، روبات ها و سربازان آینده/سایبری با ترکیبی از 10 شاخص در حوزه تهدیدات فناوری های نوین نزاجا، اجزای تشکیل دهنده الگوی یادشده را فراهم آوردند که در ادامه در جهت اعتبارسنجی آن توسط جامعه خبره تحقیق تایید شد.

    کلیدواژگان: الگو، تهدید، فناوری های نوین، نزاجا
  • حسین مهدوی نسب*، نیما فرزام نیا، داود آذر صفحات 78-112

    در عصر کنونی در راستای فهم دقیق رسانه های دور ماندن از آسیب های دنیای دیجیتال و هجمه پیام های رسانه ها داشتن سواد رسانه ای بسیار موردنیاز و موردتوجه مسئولین هر کشور در سطح جامعه است.یکی از آسیب هایی که ممکن است از طریق رسانه ها، فضای مجازی و شبکه های اجتماعی متوجه مخاطبین باشد اثرگذاری بر شناخت و نحوه تفکر انسان ها است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی با رویکرد آمیخته می باشد.جامعه آماری این پژوهش در مرحله کیفی اسناد و مدارک کتابخانه ای و مصاحبه با 11 نفر از صاحب نظران جنگ شناختی و سواد رسانه ای می باشد.در مرحله کمی حجم نمونه به صورت هدفمند تعداد 140 نفر از کارشناسان و اساتید سواد رسانه و جنگ شناختی دانشگاه های افسری آجا و سایر قسمت های سازمان برآورد و حجم نمونه جهت پاسخ گویی به پرسشنامه با استفاده از جدول مورگان تعداد 103 نفر تعیین گردید. برای دسته بندی و تجزیه وتحلیل داده های حاصل از مصاحبه با صاحب نظران و اسناد و مدارک از نرم افزار MAXQDA و برای تجزیه وتحلیل داده های کمی از نرم افزار spss و Excel و جهت سنجش فرضیه تحقیق از آزمون t تک نمونه استفاده گردیده است. نتیجه این تحقیق نشان می دهد که با در نظر گرفتن ابعاد 3 گانه ساختارهای دانش، مهارت های رسانه ای و مرکز تصمیم گیری شخصی تحت 13 مولفه و 63 راه کار اجرایی که به ترتیب رتبه بندی گردیده است، می توان در دانشگاه های افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران سواد رسانه ای دانشجویان را ارتقا بخشید به نحوی که در مواجهه با جنگ شناختی بتوانند عملکرد مناسبی داشته باشند.

    کلیدواژگان: دانشجو، دانشگاه های افسری آجا، سواد رسانه ای، جنگ شناختی
  • مجید استادی، مهربان هادی پیکانی*، سحر فائقی صفحات 113-142
    قرارداد های روان شناختی در ذهن افراد شکل گرفته و رضایت یا عدم رضایت افراد از آن ها در رفتار و نگرششان تبلور یافته و منجر به بروز رفتار و اقداماتی می شود که برای سازمان ارزش آفرین اند، بنابراین تقویت این قراردادها در سازمان اهمیت بیشتری می یابد. در این مقاله عوامل تقویت قراردادهای روان شناختی در سازمان های نظامی شناسایی شده است. روش پژوهش مطالعه حاضر، کیفی از نوع تحلیل مضمون و مبتنی بر نمونه گیری هدفمند از نوع متجانس است. 21 نفر از فرماندهان و مدیران در سازمان های نظامی اعم از ارتش، سپاه، فراجا و وزارت دفاع به مثابه مطلعین کلیدی انتخاب شدند و در طول مصاحبه عمیق نیم ساختاریافته، نقطه نظرات و تجارب خود راجع به پیامدهای قراردادهای روان شناختی در سازمان های نظامی را به طورکامل بیان کردند. در تجزیه-وتحلیل اطلاعات از روش تحلیل مضمون و جهت تعیین اعتبار یافته ها از معیارهای قابلیت اعتبار، قابلیت اطمینان و مطابقت با عینیت داشتن و ممیزی کردن از سوی داور استفاده شد. یافته های این پژوهش در قالب 2 مضمون فراگیر دسته بندی شد که حاصل استخراج و مفهوم بندی اطلاعات در 1060 مضمون پایه و 20 مضمون سازمان-دهنده است. درمجموع یافته ها بیانگر آن است که فرماندهان با الگو بودن در ابعاد مختلف و توجه به نیازهای روحی، فکری و روانی نیروها در کنار تامین رفاه و رشد و ارتقای شغلی شان ازیک طرف و نیروها با تقویت ایمان و اعتقاد به خدا و درنظرگرفتن رضای خدا در انجام کارها سبب قراردادهای روان شناختی می شوند.
    کلیدواژگان: شناسایی، تقویت، قراردادهای روان شناختی، سازمان نظامی
  • عباس شکیبی راد*، حامد باباگل تبار سماکوش، رضا جلیلی نیکو صفحات 143-173

     این مطالعه با هدف تعیین تفاوت در عملکرد جسمانی مرتبط با سلامت و حرکت دانشجویان مقاطع مختلف آموزش نظامی انجام شد. برای انجام این مطالعه 99 نفر از دانشجویان دانشگاه افسری اما علی (ع) در سه گروه سال اولی (35 نفر)، سال دومی (33 نفر) و سال سومی (31 نفر) بر اساس نمونه گیری در دسترس بودن انتخاب شدند. در این مطالعه، استقامت تنه با مجموعه آزمون مک گیل ارزیابی شد. تعادل ایستا و پویا نیز به ترتیب با آزمون تعادل لک لک و Y مورد ارزیابی قرار گرفت. برای ارزیابی عملکرد اندام تحتانی از آزمون های لی تک پا، لی سه گانه متقاطع تک پا و آزمون لی تک پا زماندار استفاده شد. همچنین عملکرد اندام فوقانی با آزمون Y اندام فوقانی ارزیابی شد. برای مقایسه تفاوت بین گروهی از آزمون آماری آنوا و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد. نتایج آزمون آنالیز واریانس یک طرفه نشان داد که بین سه گروه سال اول، سال دوم و سال سوم در متغیرهای مرتبط با استقامت همچون فلکشن 60 درجه (005/0=p)، سورنسن (03/0=P)، پلانک (02/0=P)، پلانک از راست (01/0=p)، نمره کل استقامت (001/0=p)، جهت داخلی (001/0=p) و نیز نمره کل عملکرد اندام فوقانی (001/0=p)، عملکردی لی تک پا (001/0=p) و نیز لی سه گانه متقاطع تک پا (001/0=p) تفاوت معنی داری وجود دارد. بر اساس نتایج این مطالعه به نظر می رسد مربیان و متخصصین فعال در حوزه آموزش دانشگاه افسری امام علی (ع) باید تمرینات مرتبط با تعادل و عملکرد اندام فوقانی را در طول دوره برنامه های تمرینی ای مورد استفاده قرار دهند.

    کلیدواژگان: تعادل ایستا، تعادل پویا، استقامت، عملکرد، دانشجویان دانشگاه افسری
  • صیاد درویشی*، مهدی معصوم بیگی، هدایت الله سیاح البرزی، یهروز اسدالهی صفحات 174-198
    زمینه و هدف

    امروزه اکثر سازمان ها در حوزه کارکنان به لحاظ رفتاری و اخلاقی با چالش های متعددی مواجه هستند که رفع این چالش ها، موجب ارتقاء عملکرد می گردد. پژوهش حاضر با هدف مدل سازی تاثیر کارکنان دشوار بر عملکرد فرماندهان کوپ با نقش واسطه سکوت سازمانی انجام گرفته است.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی تحلیلی و از نوع پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش را 290 نفر از فرماندهان کوپ تشکیل می دهند که از این تعداد 165 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. داده های این پژوهش در بسته نرم افزاری SPSS و PLS Smart مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان می دهد که کارکنان دشوار اثر مستقیم بر عملکرد فرماندهان کوپ داشته و سکوت سازمانی با نقش واسطه گری، تاثیر معناداری در عملکرد فرماندهان کوپ دارد. کارکنان دشوار بر عملکرد فرماندهان کوپ 714/0- درصد اثر مستقیم و از طریق سکوت سازمانی 687/0- درصد اثر غیرمستقیم البته با بار منفی دارند.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش بیانگر این است که در راستای ارتقاء عملکرد فرماندهان کوپ در اجرای ماموریتهای جاری و محوله و همچنین اهداف تعیین شده، بایستی مدیران مهارت و قابلیت لازم برای هدایت کارکنان دشوار از موقعیت های غیرسازنده به بهبود عملکرد و ارتباطات کاری را داشته و همچنین با استفاده از شیوه های مدیریتی و سبک رهبری مناسب، عوامل شکل گیری و تاثیرگذار بر سکوت سازمانی را رفع نمایند.

    کلیدواژگان: کارکنان دشوار، عملکرد فرماندهان، سکوت سازمانی، کلانتری و پاسگاه های انتظامی
|
  • Jalal Torkashvand *, Hossein Mahdian, Hojat Jahani Rad Pages 1-24

    The views and thoughts of the leaders and elites of a country can draw a road map for the realization of national goals and interests. Meanwhile, the school of Lieutenant General Martyr Ali Sayad Shirazi is the necessity of our country today due to the extensive attacks of the enemy, and it can be used as a practical model for the administrative and executive departments in the country. In this regard, this research has examined and analyzed the indicators of the educational and moral school of Martyr Lieutenant General Ali Sayad Shirazi in the Islamic Republic of Iran. The current research is applied research in terms of benefit and purpose, The research method of this research is "foundation data" based on which and in line with the goals of the research in a purposeful and systematic manner in such a way that the extracts of the educational and moral school of Lieutenant General Martyr Ali Sayad Shirazi can be extracted, conceptualized, categorized and then modeled, examined and The analysis is done. In this regard, in the first stage, 216 propositions were extracted in the form of 193 concepts. In the second stage, 31 subcategories were categorized and counted. In the third stage, based on the model of Strauss-Corbin's theory and its 6 main categories, the systematic model of the educational-ethical school of Martyr Sayad Shirazi was presented to develop the country's political, cultural, security and defense doctrine and strategies in order to face the complex and combined enemy war. Is.

    Keywords: Shahid Sayad Shirazi, School, Systematic Model, Foundation Data
  • Mohammadsadegh Ghalibafan, Shadab Jabbarpoor *, Bahram Mowlaie Pages 25-57

    Teachers' beliefs and their alignment with teaching methods significantly impact students' growth and academic progress. Given the importance of the English language in defense and military contexts at military and Defence universities,, this study aims to explore the beliefs of English language professors and how these beliefs influence teaching methods and associated challenges. This research utilizes a mixed exploratory data collection method. Initially, participants completed a structured questionnaire with closed questions to assess their beliefs in teaching grammar. Subsequently, 15 participants engaged in open and semi-structured interviews. The statistical population comprises 102 English language professors from various universities of the Islamic Republic of Iran Army, selected using a non-random method (availability). The findings of this research examine teachers' beliefs regarding learning grammar in seven categories, including the significance of grammar in education, inductive approach, analogical approach, focus on form approach, meaning-based approach, value of practice, feedback, and error correction in grammar. Quantitative data was analyzed using SPSS software, while qualitative data underwent content analysis. The results suggest the importance of teaching grammar in language instruction and the necessity for teachers to align their beliefs to address educational challenges effectively.

    Keywords: Teachers' Perception, Beliefs In Grammar Learning, Grammar Intervention, Military University
  • Vahid Riazi, Esmaeil Biabany * Pages 58-77
    Background

    Identifying, predicting and evaluating the threats of new technologies with indicators such as correct and accurate recognition of the threat, evaluating the strength and capacity of the threat is important and vital to protect the interests of our beloved country in the future battles.

    Objective

    The current research has been carried out with the aim of designing the pattern of threats of modern technologies of the Army of the Islamic Republic of Iran.

    Methodology

    This research is of applied-developmental type, which has a mixed approach with descriptive-analytical method. The data collection method was library and field, in-depth interviews were conducted with 11 experts and a sample size of 85 people. In the qualitative part, content analysis was done by refining, summarizing and displaying data, and in the quantitative part, descriptive and inferential statistics and spss software were used.

    Findings

    In order to achieve the design of the desired model, the items related to the questionnaire created by the statistician were completed and presented to the expert community and the sample size. the result of which three components (artificial intelligence, robots and future/cyber soldiers) and 10 indicators in the field of threats of modern technologies were calculated and the data analysis in this field was also completed.

    Originality: 

    The results indicate that the components of artificial intelligence, robots and future/cyber soldiers with a combination of 10 indicators in the field of threats of new technologies provided the components of the mentioned model, which were further validated by the expert community.

    Keywords: Patterns, Threats, New Technologies, Nezaja
  • Hossein Mahdavi Nasab *, Nima Farzam Nia, Davod Azar Pages 78-112

    In today's era,in order to accurately understand the media and stay away from the harms of the digital world and the onslaught of media messages,having media literacy is very necessary and important for the officials of every country at the society level.One of the harms that may be caused by the media,virtual space and social networks is affecting people's cognition and way of thinking. The current research is applied in terms of purpose and descriptive method with a mixed approach. The statistical population of this research in the qualitative stage is library documents and interviews with11experts in cognitive warfare and media literacy.In the quantitative stage,a targeted sample size of 140 experts and professors of media literacy and cognitive warfare of Aja officer universities and other parts of the organization was estimated,and the sample size was determined to be 103 people to answer the questionnaire using Morgan's table.MAXQDA software was used to categorize and analyze the data obtained from interviews with experts and documents and documents,and SPSS and Excel software were used to analyze and analyze quantitative data, and one-sample t-test was used to measure the research hypothesis. The result of this research shows that by considering the three dimensions of knowledge structures,media skills and personal decision-making center under13components and 63 executive strategies which are ranked respectively,it is possible to improve students' media literacy in the officer universities of the Islamic Republic of Iran Army.Upgraded in such a way that they can perform properly in the face of cognitive warfare

    Keywords: Student, AJA Officer Universities, Media Literacy, Cognitive Warfare
  • Majid Ostadi, Mehrabanhadi Peykani *, Sahar Faeghi Pages 113-142
    Psychological contracts are formed in people's minds and their satisfaction or lack of satisfaction crystallizes in their behavior and attitude and leads to behavior and actions that create value for the organization, so strengthening these contracts becomes more important in the organization. In this article, the factors that strengthen psychological contracts in military organizations are identified. The research method of the present study is a qualitative type of thematic analysis based on a homogeneous purposeful sampling. 21 commanders and managers in military organizations (Artesh, Sepah, Faraja and Ministry of Defense) were selected as key informants and during the in-depth semi-structured interview, they fully shared their opinions and experiences regarding the consequences of psychological contracts in military organizations. they said. In the data analysis, the theme analysis method was used, and to determine the validity of the findings, the criteria of credibility, reliability and compliance with objectivity and auditing by the referee were used. The findings of the research were categorized in the form of 2 overarching themes, which is the result of information extraction in 1060 basic themes and 20 organizing themes. In sum, the findings indicate that the commanders with being role models in different dimensions and paying attention to the spiritual, intellectual and psychological needs of the troops in addition to providing their well-being and growth and promoting their careers on the one hand and the troops by strengthening their faith and belief in God and considering God's pleasure in doing Actions cause psychological contracts.
    Keywords: Identification, Reinforcement, Psychological Contracts, Military Organization
  • Abbas Shakibirad *, Hamed Babagoltabar Samakoush, Reza Jalili Pages 143-173

     This study was conducted with the aim of determining the difference in physical performance related to health and movement of students of different levels of military education. To conduct this study, 99 students of Imam Ali University were selected in three groups first year (35 people), second year (33 people) and third year (31 people) based on availability sampling. In this study, trunk endurance was evaluated with the McGill test series. Static and dynamic balance was also evaluated with stork and Y balance tests, respectively. To evaluate the function of the lower limb, single leg hop test, triple crossover hop for distance and timed single leg hop test were used. Upper limb function was evaluated with upper limb Y test. ANOVA statistical test and Bonferroni's post hoc test were used to compare the difference between groups. The results of one-way analysis of variance showed that there is a difference between the three groups of the first year, the second year and the third year in variables related to endurance such as flexion 60 degrees (p=0.005), Sorensen (P=0.03), plank (P=0.02), right plank (p=0.01), total endurance score (p=0.001) , internal direction (p=0.001) as well as the total score of upper limb function (p=0.001), single leg hop test (p=0.001) and triple crossover hop test (p=0.001). Based on the results of this study, it seems that trainers and specialists active in the field of education of Imam Ali Officer University should use exercises related to balance and upper limb function during training programs.

    Keywords: Static Balance, Dynamic Balance, Endurance, Functional Tests, Officer University Students
  • Sayyad Darvishi *, Mahdi Masumbeigi, Hedayat Sayyahe Alborzi, Behroz Asadollahi Pages 174-198
    Background and purpose

    Today, most organizations are facing numerous challenges in the field of employees in terms of behavior and ethics, and solving these challenges will improve performance. In this regard, difficult employees can affect the performance of police commanders. The present study was conducted with the aim of modeling the effect of difficult employees on the performance of coop commanders with the mediating role of organizational silence.

    Method

    This research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of survey type. The statistical population of this study consists of 290 KOP commanders, of which 165 were selected as a statistical sample. The data of this research was analyzed in SPSS and PLS Smart software packages.

    Findings

    The findings show that difficult employees have a direct effect on the performance of coop commanders and organizational silence with a mediating role has a significant effect on the performance of coop commanders.

    Conclusion

    The results of the research show that in order to improve the performance of coop commanders in the implementation of current and assigned missions as well as the set goals, managers should have the necessary skills and ability to guide difficult employees from unproductive situations to improve performance and working relationships. e.

    Keywords: Difficult Employees, Performance Of Commanders, Organizational Silence, Police Station, Police Stations