فهرست مطالب
International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:22 Issue: 12, Dec 2024
- تاریخ انتشار: 1403/11/01
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 943-962مقدمه
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) سایه گسترده ای بر سلامت باروری میلیون ها زن، در سراسر جهان می اندازد و به عنوان یکی از پیچیده ترین و چندوجهی ترین اختلالات غدد درون ریز ظاهر می شود. علاوه بر این، نیتریک اکسید (NO) به عنوان یک مولکول سیگنال محوری برجسته است که مجموعه ای از فرآیندهای فیزیولوژیکی را تنظیم می کند.
هدفاین متاآنالیز با هدف روشن کردن ارتباط بین سطوح NO و اختلال PCOS در زنان شکل گرفته است، این مطالعه بررسی پتانسیل NO را به عنوان یک نشانگر زیستی برای تشخیص PCOS و ارزیابی اهمیت بالینی آن نشان می دهد.
مواد و روش هاجستجوی سیستماتیک در چندین پایگاه داده الکترونیکی از جمله PubMed، Web of Science، Cochrane Library، Scopus، EMBASE و Google Scholar برای شناسایی مطالعات مرتبط منتشر شده تا ژانویه 2024 انجام شد. تفاوت میانگین استاندارد شده (SMD) و CI %95 با استفاده از یک مدل اثرات تصادفی برای ارزیابی اندازه اثر کلی محاسبه شد. متارگرسیون و تجزیه و تحلیل زیر گروهی برای بررسی منابع ناهمگنی انجام شد.
نتایجمتاآنالیز 14 مطالعه با 1171 شرکت کننده نشان داد که سطوح NO در گروه PCOS به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود. تجزیه و تحلیل ادغام شده یک تفاوت میانگین استاندارد (SMD) از 482/0- را به همراه داشت (027/0 = p، 056/0- تا 908/0- = CI %95). تجزیه و تحلیل های زیرگروهی تغییرات بیشتری را در سطوح NO بین فنوتیپ های مختلف PCOS و در رابطه با پارامترهای متابولیک نشان داد.
نتیجه گیریاین متاآنالیز شواهدی را برای ارتباط بین PCOS و سطوح متفاوتی از NO ارائه می کند و نقش بالقوه NO را به عنوان یک نشانگر زیستی در تشخیص و پاتوژنز PCOS نشان می دهد.
کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، نیتریک اکسید، استرس اکسیداتیو، متاآنالیز -
صفحات 963-974مقدمه
اضطراب عملکرد جنسی در درمان های ناباروری رایج است. مداخلات روانشناختی گزینه هایی برای زوج های مبتلا به ناباروری هستند که داروهای روان پزشکی را تحمل نمی کنند یا تمایل به استفاده از روان درمانی در کنار دارو درمانی دارند.
هدفاین مطالعه با هدف مقایسه اثربخشی زوج درمانی بهبود رابطه (RECT) با حساسیت زدایی سیستماتیک (SD) بر اضطراب جنسی انجام شد.
مواد و روش هایک کارآزمایی بالینی تصادفی موازی در سال 1400 بر 68 زن مبتلا به ناباروری در شهرکرد انجام شد. آنها به طور تصادفی به 8 جلسه دریافت کننده مداخله آنلاین هفتگی RECT یا SD (کنترل) اختصاص یافتند. متغیر پیامد اصلی اضطراب عملکرد جنسی از طریق پرسشنامه دیویس در ابتدا، بعد از مداخله (هفته 8) و در پیگیری (هفته 12) ارزیابی شد. رضایت همسر متغیر پیامد ثانویه (هفته های 8 و 12، از طریق مقیاس دیداری) ارزیابی شد. داده های 29 زن در هر گروه آنالیز شد.
نتایجمقایسه درون گروهی RECT و SD کاهش معنی داری در خط پایه اضطراب جنسی در مقایسه با هفته 12 نشان داد، (001/0 = p، RECT)، (001/0 = p، SD). تفاوت معنی داری بین دو گروه RECT و SD در شروع مطالعه نسبت به هفته 12 مشاهده نشد (149/0 = p). اثر متقابل گروه زمانی رضایت همسر تفاوت معنی داری را بین RECT و SD نشان داد (010/0 = p).
نتیجه گیریهر دو RECT و SD تقریبا به یک اندازه در کاهش اضطراب جنسی موثر بودند. RECT (متمرکز بر رابطه زوج) با توانمندسازی در مهارت های ده گانه بین فردی و SD (فرد محور)، با یاد دادن گام به گام که چگونه می توان پاسخ جنگ یا گریز را با پاسخ آرام سازی جایگزین نمود، به زنان کمک می کند تا رفتارهای سازگارانه تری را در اضطراب جنسی انجام دهند. RECT رضایت همسر را به طور قابل توجهی در مقایسه با SD افزایش داد که نشان می دهد مردان نیاز به مشارکت در ایجاد تغییرات مثبت در رابطه دارند. نتایج می تواند توسط درمانگران و سیاست گذاران سلامت مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژگان: مداخله روانشناسی، سلامت جنسی، ناباروری، زنان، کارآزمایی بالینی تصادفی -
صفحات 975-984مقدمه
ناباروری به عنوان ناتوانی در باردار شدن پس از 12 ماه رابطه جنسی منظم و محافظت نشده تعریف می شود. تقریبا 85% از زوج های نابارور علت قابل شناسایی دارند، یکی از شایع ترین علل ناباروری در بانوان، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) است. کاهش سطح آنتی اکسیدان در سرم و مایع فولیکولی در زنان نابارور نسبت به زنان سالم اهمیت مطالعه بیشتر این نشانگرها را نشان می دهد.
هدفبررسی سطح آنتی اکسیدان بزاق و سرم در شرکت کنندگان مبتلا به PCOS تحت درمان با تکنولوژی های کمک باروری.
مواد و روش هااین مطالعه مورد-شاهدی بر روی 80 شرکت کننده در دو گروه شرکت کنندگان نرمال به عنوان کنترل و زنان با PCOS (هر گروه/40 = n) انجام شد، سطوح سرمی و آنتی اکسیدانی بزاق مانند سوپراکسید دیسموتاز بزاق، هورمون آنتی مولرین بزاق، سوپراکسید دیسموتاز سرم، وضعیت کل اکسیدان سرم و هورمون آنتی مولرین سرم اندازه گیری شد.
نتایجمیانگین سنی شرکت کنندگان 4/5 ± 6/31 سال بود. هم در بزاق و هم در سرم، سطوح آنتی اکسیدان به طور قابل توجهی بین PCOS و گروه کنترل متفاوت بود. یافته های کلیدی نشان داد که گروه PCOS دارای سطوح آنتی اکسیدانی متفاوت و سطوح آنتی مولرین سرم بالاتری نسبت به گروه کنترل بود که همه تفاوت ها از نظر آماری معنی دار بودند (05/0 > p).
نتیجه گیرییافته ما تاکید کرد که سطوح آنتی اکسیدان بزاق، به ویژه سوپراکسید دیسموتاز، نشانگر خوبی برای تشخیص PCOS است. زیرا غیرتهاجمی است، می تواند به راحتی توسط شرکت کنندگان انجام شود، و می تواند در تنظیمات مختلف بدون تجهیزات تخصصی جمع آوری شود.
کلیدواژگان: ناباروری، بزاق، آنتی اکسیدان، سندرم تخمدان پلی کیستیک، تشخیص -
صفحات 985-994مقدمه
اختلال در عزت نفس و خودانگاره ممکن است در افراد دارای اختلال بدریخت انگاری بدن دیده شود و اختلال عملکرد جنسی نیز در بین افراد مبتلا به اختلال بدریخت انگاری بدن شایع تر است. به نظر می رسد که وجود نگرانی از تصویر بدنی در کاندیدای عمل های زیبایی، از جمله جراحی بینی، قابل توجه است.
هدفهدف از این مطالعه با هدف بررسی اختلال عملکرد جنسی در زنان متاهل کاندید جراحی زیبایی بینی و مقایسه آن با گروه شاهد بود انجام شده است.
مواد و روش هااین مطالعه ی مقطعی مورد-شاهدی بر روی 342 زن از آذر 1400 تا آذر 1401 در شیراز، ایران انجام شد. شرکت کنندگان در گروه کیس شامل 192 داوطلب جراحی زیبایی بینی در گروه جراحی بینی شرکت کردند. و در گروه شاهد شامل 150 زن متاهل غیرکاندید جراحی بینی مراجعه کننده به درمانگاه سرپایی گوش، حلق و بینی بودند. اطلاعات دموگرافیک، سابقه روانی- اجتماعی و کیفیت زندگی زناشویی به روش مصاحبه حضوری جمع آوری شد. برای ارزیابی عملکرد جنسی افراد مورد مطالعه، پرسشنامه ی شاخص عملکرد جنسی زنان توسط شرکت کنندگان تکمیل شد.
نتایجتفاوت آماری معناداری بین گروه جراحی بینی و گروه شاهد مشاهده نشد (به ترتیب 6/3 ± 63/23 و 28/4 ± 19/23، 43/0 =p). شیوع اختلال عملکرد جنسی در بین داوطلبان جراحی زیبایی بینی و گروه شاهد به ترتیب 75% و 76% بود (60/0 = p). تفاوت معنا داری در حوزه های اختلال عملکرد جنسی بین دو گروه مشاهده نشد.
نتیجه گیریمطالعه ما نشان دهنده اختلال عملکرد جنسی قابل توجهی در جمعیت مورد مطالعه بود؛ اما تفاوت میزان اختلال جنسی در بین دو گروه متقاضی جراحی بینی و کنترل از نظر آماری معنی دار نبود.
کلیدواژگان: اختلالات جنسی، روانی، جراحی بینی، جراحی زیبایی، زن -
صفحات 995-1002مقدمه
اندومتریوز یک بیماری التهابی مزمن است که به دلیل درد شدید و ناتوان کننده، زندگی بیماران را تحت تاثیر قرار می دهد. داروهای متعددی برای کاهش درد و ناراحتی مرتبط با این بیماری معرفی شده است. آگونیست های هورمون آزادکننده گنادوتروپین و داینوژست از داروهای مهم در این زمینه هستند.
هدفمطالعه حاضر به بررسی اثربخشی آگونیست هورمون آزادکننده گنادوتروپین و داینوژست بر کاهش درد لگنی و همچنین عوارض ناخواسته آنها پس از جراحی لاپاراسکوپی در اندومتریوز می پردازد.
مواد و روش هااین مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده شامل 104 زن مبتلا به اندومتریوز مراجعه کننده به بخش تولید مثل بیمارستان یاس، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، بین آوریل 2022 تا مارچ 2023 می باشد. پس از جراحی لاپاراسکوپی، شرکت کنندگان به طور تصادفی به دو گروه (تعداد = 52/هر گروه) تقسیم شدند: گروهی که برای آنها داینوژست تجویز می شد و گروهی که آگونیست هورمون آزادکننده گنادوتروپین (GnRH) دریافت می کردند. شرکت کنندگان به مدت سه ماه پیگیری شدند و درد لگن با استفاده از visual analog scale اندازه گیری شد. درد لگن و عوارض جانبی بین دو گروه مقایسه شد.
نتایجدرد لگن در هر دو گروه درمانی به طور قابل توجهی بهبود یافت (0001/0 ˂ p). تفاوت معنی داری بین گروه های آگونیست GnRH و داینوژست در گرگرفتگی و میزان درد مفاصل مشاهده نشد. با این حال، تفاوت معنی داری در خشکی واژن (03/0 = p) و کاهش میزان میل جنسی (02/0 = p) بین دو گروه مشاهده شد. استفاده از آگونیست های GnRH و داینوژست باعث کاهش خونریزی نامنظم واژینال شد.
نتیجه گیرینتایج نشان می دهد که اثربخشی آگونیست های GnRH و داینوژست در بهبود درد لگنی بیماران آندومتریوز پس از یک دوره درمانی سه ماهه یکسان است. با این حال، این دو دارو عوارض جانبی متفاوتی ایجاد کردند.
کلیدواژگان: آندومتریوز، آگونیست هورمون آزادکننده گنادوتروپین، داینوژست، درد لگن -
صفحات 1003-1014مقدمه
اندومتریوز وضعیتی است که با کاهش پذیرش رحم، منجر به ناباروری می شود. گزارش شده است که این بیماری حدود 20 تا 25 درصد از زنان نابارور را تحت تاثیر قرار می دهد که برخی از نشانگرهای ژنتیکی نقش مهمی در پاتوژنز و ناباروری دارند.
هدفهدف از این مطالعه بررسی نقش miR200a و miR223-3p در لانه گزینی جنین و ارتباط آنها با ناباروری مرتبط با بیماری اندومتریوز است.
مواد و روش هادر این مطالعه مورد-شاهدی، 36 زن مراجعه کننده به مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری دانشگاه علوم پزشکی بابل و مرکز درمان تخصصی ناباروری فاطمه الزهرا (س) بابل در فاصله خرداد 1391 تا تیرماه 1392 مورد بررسی قرار گرفتند. آنها به دو گروه آندومتریوز و کنترل (18 = n) تقسیم شدند. نمونه های آندومتر از شرکت کنندگان بین روزهای 17 تا 24 سیکل قاعدگی جمع آوری شد. بررسی هیستوپاتولوژیک برای تایید مرحله ترشحی نمونه ها صورت گرفت و میزان بیان miR200a و miR223-3P با واکنش زنجیره ای پلیمراز رونوشت معکوس کمی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
نتایجتجزیه و تحلیل نتایج بافت شناسی تایید کرد که هر دو گروه در مرحله ترشح هستند. علاوه بر این، نتایج بیان miRNA کاهش قابل توجهی در سطح بیان miR200a و miR223-3p در گروه اندومتریوز نسبت به گروه کنترل نشان داد. سطح بیان miR223-3p و miR200a در بافت آندومتر اوتوپیک زنان مبتلا به اندومتریوز به طور قابل توجهی کمتر از گروه کنترل بود.
نتیجه گیرینتایج ما نشان می دهد که miR200a و miR223-3p در پاتوژنز بیماری آندومتریوز نقش ایفا می کنند، در حالی که سایر ژن ها و مسیرهای سیگنالینگ احتمالا در شکست کاشت لانه گزینی ناشی از این بیماری نقش دارند.
کلیدواژگان: اندومتریوزیس، Mirna، لانه گزینی، مسیرهای سیگنالینگ، بیومارکرها، ناباروری، سیکل قاعدگی -
صفحات 1015-1025مقدمه
استعدادهای ژنتیکی به عنوان عوامل مهم در ناباروری مردان شناسایی شده اند. در میان بسیاری از ژن های مرتبط با عملکرد تولید مثل مردان، اینترلوکین 6 (IL-6) به عنوان یک عامل کلیدی مطرح شده است. با وجود شناخت فزاینده عوامل ژنتیکی در ناباروری مردان، ارتباط خاص بین پلی مورفیسم ژنتیکی IL-6-174 G/C و ناباروری مردان همچنان حوزه ای است که نیاز به تحقیقات بیشتر دارد.
هدفاین تحقیق به بررسی همبستگی بین ترانسورژن IL-6-174 G/C و ناباروری مردان می پردازد.
مواد و روش هادر یک مطالعه مورد-شاهدی، تعداد 314 مرد که به مرکز ناباروری کاشان (بیمارستان شهید بهشتی کاشان، ایران) مراجعه کرده بودند، برای تحلیل پلی مورفیسم IL-6-174 G/C وارد مطالعه شدند. مطالعه شامل 163 شرکت کننده نابارور به عنوان گروه مورد و 151 مرد بارور به عنوان گروه شاهد بود. پس از غربالگری، 2 میلی لیتر خون کامل از هر شرکت کننده جمع آوری شد. افراد نابارور به 3 زیرگروه بر اساس معیارهای سازمان جهانی بهداشت تقسیم شدند: 1- آزواسپرمی غیرانسدادی (42 = n)، 2- اولیگوزواسپرمی (61 = n)، و 3- آستنوزواسپرمی (60 = n). پس از استخراج DNA، ژنوتیپ های نمونه ها در لوکوس -174 G/C (rs1800795) با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز-پلی مورفیسم طول قطعات محدودکننده تعیین شدند.
نتایجبررسی ژنتیکی ما ارتباط معنی داری بین ژنوتیپ GC و ناباروری مردان را نشان داد. علاوه بر این، بین ژنوتیپ هتروزیگوت GC و کاهش خطر الیگوزواسپرمی و آستنوسپرمی همبستگی مشاهده شد. علاوه بر این، آلل C با کاهش خطر ناباروری و زیرگروه های خاص مانند اولیگوزواسپرمی و آستنواسپرمی مرتبط بود.
نتیجه گیرییافته های ما نشان می دهد که ترانسورژن IL-6 -174 G/C می تواند به طور بالقوه به عنوان یک عامل ژنتیکی محافظتی در برابر ناباروری مردان عمل کند.
کلیدواژگان: پلی مورفیسم، ژنتیک، اینترلوکین 6، اسپرماتوژنزیز، ناباروری مردان -
صفحات 1025-1034مقدمه
به دلیل افزایش شیوع ناباروری و همچنین استرس و اضطراب و افسردگی، بررسی ارتباط بین آنها و شناخت فاکتور های دموگرافیک موثر بر استرس، اضطراب و افسردگی در این افراد حائز اهمیت خواهد بود.
هدفهدف از انجام مطالعه مقایسه استرس، اضطراب و افسردگی در بین مردان نابارور و گروه کنترل بود.
مواد و روش هااین مطالعه از دی تا بهمن 1401 در مرکز تحقیقات ناباروری میلاد مشهد انجام شد. در این مطالعه مورد شاهدی، تعداد60 نفر از مردان نابارور و 60 نفر مرد بارور از بستگان ایشان وارد مطالعه شدند و اطلاعات دموگرافیک شامل سن، تحصیلات، شغل، مدت زمان ازدواج و مدت زمان ناباروری از ایشان گردآوری شد و به پرسش نامه -21DASS نیز پاسخ دادند و در انتها یافته ها مورد تحلیل آماری قرار گرفتند.
نتایجافسردگی، اضطراب و استرس شدید و بسیار شدید به ترتیب 65%، 60% و 4/43% در مردان نابارور و 7/16%، 3/23% و 7/11% در مردان بارور مشاهده شد که به طور قابل توجهی بیشتر از گروه بارور بوده و بین افسردگی (001/0 ≥ p)، اضطراب (001/0 = p)، استرس (001/0 ≥ p) و ناباروری رابطه معنی داری وجود داشت. همچنین بین طول مدت ناباروری و افسردگی رابطه معناداری مشاهده شد (031/0 = p).
نتیجه گیریمطالعه ما نشان داد که مردان نابارور نسبت به گروه کنترل استرس، اضطراب و افسردگی بیشتری داشتند. محدودیت های ما شامل جمع آوری داده ها بصورت تلفنی و ماهیت غربالگری پرسشنامه DASS-21 بود. همچنین مطالعات آتی بهتر است شامل جمعیت های بزرگ تری باشد و وضعیت اقتصادی را به عنوان متغیر مرتبط با سلامت روان در نظر بگیرد.
کلیدواژگان: ناباروری مردان، استرس، اضطراب، افسردگی
-
Pages 943-962Background
Polycystic ovary syndrome (PCOS) casts a wide shadow over the reproductive health of millions of women worldwide, emerging as one of the most complex and multifaceted endocrine disorders. In addition, nitric oxide (NO) stands out as a pivotal signaling molecule, orchestrating a symphony of physiological processes.
ObjectiveThis meta-analysis aims to elucidate the association between NO levels and PCOS, investigate the potential of NO as a biomarker for PCOS diagnosis, and evaluate its clinical significance.
Materials and MethodsA systematic review was conducted in several electronic databases, including PubMed, Web of Science, Cochrane Library, Scopus, EMBASE, and Google Scholar, to identify relevant studies published up to January 2024. Standardized mean difference and 95% CI were calculated using a random effects model to assess the overall effect size. Meta-regressions and subgroup analysis were performed to investigate sources of heterogeneity.
ResultsA meta-analysis of 14 studies with 1171 participants showed that NO levels were significantly lower in the PCOS group than in the control group. The pooled analysis yielded a standardized mean difference of -0.482; 95% CI: -0.908 to -0.056; p = 0.027. Subgroup analyses further demonstrated variations in NO levels between different PCOS phenotypes and in relation to metabolic parameters.
ConclusionThis meta-analysis provides evidence for an association between PCOS and dysregulated NO levels and suggests a potential role of NO as a biomarker in the diagnosis and pathogenesis of PCOS.
Keywords: Polycystic Ovary Syndrome, Nitric Oxide, Oxidative Stress, Meta-Analysis -
Pages 963-974Background
Sexual performance anxiety is common among infertility treatments. Psychological interventions are options for couples who do not tolerate psychiatric medications or like psychotherapy with pharmacotherapy.
ObjectiveThis study aimed to compare the effectiveness of relationship enhancement couple therapy program (RECT) vs. systematic desensitization (SD) on sexual anxiety.
Materials and MethodsA parallel randomized clinical trial was conducted on 68 women with infertility in Shahrekord, Iran, in January 2022. They were randomly allocated to 8 weekly online interventions RECT or SD (control). The main outcome variable, sexual performance anxiety, was assessed via Davis's questionnaire at baseline, completion of the intervention (week 8), and follow-up (week 12). The secondary outcome variable spouse's satisfaction was assessed (weeks 8 and 12, via visual analog scale). Data from 29 women were analyzed in each group.
ResultsIntra-group comparison RECT and SD showed a significant decrease of sexual anxiety baseline compared to week 12 (p = 0.001, 0.001 for RECT and SD, respectively). No significant difference was observed between the 2 groups in baseline compared to week 12 (RECT vs. SD, p = 0.149). Time-group interaction of spouse's satisfaction showed a significant difference between RECT and SD (p = 0.010).
ConclusionBoth RECT and SD were almost equally effective in decreasing sexual anxiety. RECT (couple relationship-centered) by empowering 10 interpersonal skills, and SD (personal-oriented) by learning step-by-step how fight-or-flight response is replaced by relaxation response, helping women perform more adaptive behaviors regarding sexual anxiety. RECT increased spouse satisfaction significantly compared to SD, indicating that males need to participate in positive relationship changes. The results may be applied by therapists and health policymakers.
Keywords: Psychological Interventions, Sexual Health, Infertility, Women, Randomized Clinical Trial -
Pages 975-984Background
Infertility is defined as the inability to conceive after 12 months of regular unprotected intercourse. Approximately 85% of infertile couples have an identifiable cause, one of the most common causes of infertility is polycystic ovary syndrome (PCOS). The reduction of antioxidant levels in serum and follicular fluid in infertile women compared to healthy women shows the importance of further studying these markers.
ObjectiveTo study salivary and serum antioxidant levels in PCOS participants under assisted reproductive technology.
Materials and MethodsThis case-control study was conducted on 80 women in 2 groups including normal participants as control and PCOS groups (n = 40/each). Serum and salivary antioxidant levels such as saliva superoxide dismutase (SOD), saliva anti-Müllerian hormone (AMH), serum SOD, serum total oxidant status, and serum AMH were measured.
ResultsThe average age of participants was 31.6 ± 5.4 yr. In both the saliva and serum, antioxidant levels differed significantly between the PCOS and control groups. Key findings showed that the PCOS group had different antioxidant levels and higher serum AMH levels compared to the control group, with all differences being statistically significant (p < 0.05).
ConclusionOur finding underscored that saliva antioxidant levels, especially SOD, are a good marker for PCOS diagnosis. It is noninvasive, can easily be performed by the participants, and can be collected in various settings without specialized equipment.
Keywords: Infertility, Saliva, Antioxidant, Polycystic Ovary Syndrome, Diagnosis -
Pages 985-994Background
Disturbed self-esteem and self-image can be found in body dysmorphic individuals, and sexual dysfunction is also more frequent among these individuals. Body image concerns may also contribute to the tendency to undergo cosmetic procedures, including rhinoplasty.
ObjectiveThis study aimed to compare sexual dysfunction in married women who were candidates for cosmetic rhinoplasty to a control group.
Materials and MethodsThis case-control study was conducted among 342 married women in Shiraz, Iran, from December 2021-2022. The case group included 192 cosmetic rhinoplasty candidates, and the control group comprised 150 women who were not candidates for cosmetic procedures; they were selected from the ear, nose, and throat outpatient department. Data on demographic features, psycho-social history, and quality of marital life were collected by face-to-face interviews. To evaluate their sexual performance, the participants filled out the female sexual function index questionnaire.
ResultsNo significant difference was observed between rhinoplasty subjects and the control group in the female sexual function index (23.63 ± 3.6 vs. 23.19 ± 4.28, p = 0.43). The prevalence of sexual dysfunction among cosmetic rhinoplasty candidates and the control group was 75% and 76%, respectively (p = 0.60). No significant difference was observed in the sexual dysfunction domains between the groups.
ConclusionOur study indicated a significant sexual dysfunction among the studied population, but the difference was not statistically significant between the rhinoplasty and the control group.
Keywords: Sexual Dysfunction, Psychological, Rhinoplasty, Cosmetic, Female -
Pages 995-1002Background
Endometriosis is a chronic inflammatory condition associated with debilitating chronic pelvic pain that affects women's quality of life. Several drugs have been used to reduce pain and psychological distress associated with this disease. Currently, gonadotropin-releasing hormone (GnRH) agonists and dienogest are the most widely used medical therapies for endometriosis.
ObjectiveThis study aimed to investigate the efficacy of dienogest and GnRH agonists in improving pelvic pain after laparoscopic surgery for endometriosis.
Materials and MethodsIn this randomized clinical trial study, 104 women with endometriosis who were referred to the Department of Reproductive Medicine of Yas hospital, Tehran, Iran, between April 2022 and March 2023 were studied. After laparoscopic surgery, individuals were randomly assigned into 2 groups (n = 52/each): the dienogest-administered group and the GnRH agonist-administered group. Participants were followed up at 3 months and pelvic pain was measured using the visual analog scale. Pelvic pain and adverse effects of drugs were compared between the groups.
ResultsPelvic pain significantly improved in both treatment groups (p < 0.0001). No significant difference was observed in hot flashes and joint pain between the dienogest and GnRH agonist groups. However, a significant difference was found in vaginal dryness (p = 0.03) and decreased libido (p = 0.02). GnRH agonists and dienogest reduced irregular vaginal bleeding.
ConclusionOur results suggested that the effect of GnRH agonists and dienogest in improving pelvic pain for endometriosis is the same after a 3-month treatment period. However, these 2 drugs caused different adverse effects.
Keywords: Endometriosis, Gonadotropin-Releasing Hormone, Dienogest, Pelvic Pain -
Pages 1003-1014Background
Endometriosis (EM) is a condition that causes infertility with decreasing uterine receptivity. It is reported that it affects about 20-25% of all infertile women. Some genetic markers play a crucial role in pathogenesis and infertility.
ObjectiveThis study investigates the role of miR-200a and miR-223-3p in embryo implantation and their association with EM-related infertility.
Materials and MethodsIn this case-control study, 36 women who referred to the Center for Research on Reproductive Health and Infertility of Babol University of Medical Sciences and Fatemeh Al-Zahra Infertility Specialized Treatment Center in Babol, Iran between June 2022 and July 2023 were evaluated. Participants were divided into 2 EM and control groups (n = 18/each). Endometrial samples were collected from participants between 17th and 24th days of their menstrual cycle. Histopathological examination (hematoxylin and eosin and periodic acid schiff) was performed to confirm the secretory stage, and miR-200a and miR-223-3p expressions were analyzed by quantitative reverse transcriptase-polymerase chain reaction.
ResultsHistological analysis confirmed that both groups were in the secretory stage. Additionally, miRNA expression results showed a significant decrease in the miR-200a and miR-223-3p expression levels in EM group compared to control group. The expression level of miR-223-3p and miR-200a in the eutopic endometrial tissue of women with EM was notably lower than those in the control group.
ConclusionOur results suggest that miR-200a and miR-223-3p are involved in the EM pathogenesis, while other genes and signaling pathways are probably involved in the implantation failure.
Keywords: Endometriosis, Mirna, Implantation, Signaling Pathways, Biomarkers, Infertility, Menstrual Cycle -
Pages 1015-1025Background
Genetic predispositions have been identified as important factors in male infertility. Among the many genes related to male reproductive function, interleukin 6 (IL-6) has emerged as a key player. Despite the growing recognition of genetic factors in male infertility, the specific association between the IL-6-174 G/C genetic polymorphism and male infertility remains an area that needs further investigation.
ObjectiveThis investigation explores the correlation between the IL-6-174 G/C transversion and male infertility.
Materials and MethodsIn a case-control study, a total of 314 men who referred to the Kashan Infertility Centre, Shahid Beheshti hospital, Kashan, Iran, were enrolled for IL-6-174 G/C polymorphism analysis. The study comprised 163 infertile participants as the case group and 151 fertile men as the control group. Following the screening, 2 ml of whole blood was collected from each participant. Cases were categorized into 3 subgroups based on World Health Organization criteria: (i) nonobstructive azoospermia (n = 42), (ii) oligozoospermia (n = 61), and (iii) asthenozoospermia (n = 60). After DNA extraction, genotypes of the samples at the -174 G/C (rs1800795) locus were determined using the polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism method.
ResultsOur genetic investigation demonstrated a significant association between the GC genotype and male infertility. Furthermore, a correlation was observed between the heterozygous GC genotype and reduced risk of oligozoospermia and asthenospermia. Additionally, the C allele was correlated with a decreased risk of infertility and specific subgroups such as oligozoospermia and asthenospermia.
ConclusionOur findings suggest that the IL-6-174 G/C transversion could potentially serve as a protective genetic factor against male infertility.
Keywords: Polymorphism, Genetic, Interleukin-6, Spermatogenesis, Male Infertility -
Pages 1025-1034Background
With the increasing prevalence of infertility and its links to depression, anxiety, and stress, it is essential to compare these mental health levels between infertile men and a control group.
ObjectiveThis study aimed to compare depression, anxiety, and stress among infertile and fertile men. Also, assessing demographic factors affecting these challenges among both groups.
Materials and MethodsThis case-control study was conducted on 120 men at Milad Infertility Research Center, Mashhad, Iran from January 2023 to February 2023. Participants were divided into 2 groups: 60 infertile men and 60 healthy men who did not have fertility problems. Demographic information such as age, education, occupation, duration of the marriage, and duration of infertility was collected from their medical records, and they also completed the depression, anxiety, and stress scale 21 questionnaire through a telephonic interview. Finally, the findings were statistically analyzed.
ResultsSevere and very severe depression, anxiety, and stress were observed in 65%, 60%, and 43.4% of infertile men and 16.7%, 23.3%, and 11.7% of fertile men, respectively. Which was significantly more than the fertile group, and there was a significant relationship between depression (p ≤ 0.001), anxiety (p = 0.001), stress (p ≤ 0.001), and infertility. Also, a significant relationship was observed between the duration of infertility and depression (p = 0.031).
ConclusionOur study found infertile men had higher stress, anxiety, and depression than the control group. Limitations included phone-based data collection and the depression, anxiety, and stress scale 21 questionnaire's screening nature. Future studies should involve larger populations and consider economic status as a variable related to mental health.
Keywords: Male Infertility, Stress, Anxiety, Depression