فهرست مطالب

مجله علمی پزشکی جندی شاپور
سال بیست و سوم شماره 6 (پیاپی 153، بهمن و اسفند 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/11/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهسا کرمی پور، آرزو آقاکوچک زاده*، زهرا مومنی، احمدرضا میرزائی، مینا تیموری بادله دره صفحات 472-482

    زمینه و هدف:

      کروناویروس خانواده بزرگی از ویروس ها هستند که می توانند باعث عفونت های تنفسی شوند. اضطراب درباره کووید-19شایع است و به نظر می رسد ناشناخته بودن و وجود ابهام شناختی در افراد درباره این ویروس این اضطراب را تشدید می کند؛ بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی مدیریت استرس دانشجویان دانشکده دندانپزشکی البرز در مواجهه با ویروس کرونا انجام شده است.

    روش بررسی:

      پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی - تحلیلی از نوع مقطعی است و جامعه آماری این پژوهش شامل همه دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی البرز است. در این پژوهش مدیریت استرس دانشجویان دندانپزشکی در دوره پاندمی ویروس کرونا (کووید-19) سنجیده شده است. به این منظور از پرسش نامه استانداردشده مدیریت استرس لیکرت استفاده شده است.

    یافته ها

    نمونه های بررسی شده شامل 190 نفر از دانشجویان دندانپزشکی بوده است و اختلاف معناداری بین نمونه ها از نظر تاهل و مجرد بودن در تحمل استرس (064/0=P) و کنترل استرس (45/0=P) و از نظر سن در تحمل استرس (043/0=P) و کنترل استرس (26/0=P) و از نظر جنس در تحمل استرس (28/0=P) و کنترل استرس (41/0=P) وجود نداشته است.

    نتیجه گیری :

      بر اساس یافته های مطالعه حاضر، استرس زیادی در کل جمعیت مورد مطالعه وجود داشته است. اگرچه تاثیرات روانی ناشی از همه گیری بیماری کرونا غیر قابل انکار است، اما در میان دانشجویان دندانپزشکی مولفه های تاهل، ترم تحصیلی، سن و جنس تفاوت معناداری در میزان کنترل و مدیریت استرس ایجاد نکرده بود.

    کلیدواژگان: ویروس، کووید-19، اضطراب، دانشجویان دندانپزشکی، دانشکده دندانپزشکی
  • مارال امینی، محمدحسین علیزاده*، منصور صاحب الزمانی صفحات 483-498

    زمینه و هدف :

    کمردرد مزمن غیراختصاصی یکی از عوامل ناتوانی در افراد است و دردهای مزمن از مهم ترین معضلات پزشکی درتمام جهان به شمار می روند. هدف از انجام مطالعه حاضر مروری بر اثربخشی تمرینات پیلاتس بر درد، ناتوانی در افراد مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی است.

    روش بررسی:

      از موتورهای جست وجوگر داخلی و خارجی Scopus, Semantic Scholar, Google Scholar, Pubmed, ISC, SID, MedLib, Magiran, Irandoc, IranMedex, Doaj با محدودیت زمانی 2010 تا 2024 و کلیدواژه های Pilates,Pain, Disability, Non-Specific, Chronic Low Back برای موتورهای جست وجوگر خارجی و از کلیدواژه های پیلاتس، درد، ناتوانی، مزمن غیراختصاصی و کمردرد برای موتورهای جست وجوگر داخلی استفاده شد. مطالعه حاضر به روش مروری سیستماتیک Prisma (Preferred Reporting Items for Systematic Reviews and Meta-Analyses) بود.

    یافته ها

    تعداد 11 مقاله براساس معیارهای ورود به مطالعه انتخاب شدند. این مطالعات به طور عمده به مرور سیستماتیک بر اثربخشی تمرینات پیلاتس بر درد، نانوانی در افراد مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی پرداخته بودند.

    نتیجه گیری :

    با توجه به پژوهش های بررسی شده در مطالعه حاضر، تمرینات پیلاتس می توانند به افزایش سطح مقطع عضله مولتی فیدوس کمری و افزایش قددرت عضله عرضی شکم منجر شوند. به نظر می رسد تمرینات پیلاتس باعث بهبود درد و ناتوانی در افراد مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی شده است.

    کلیدواژگان: کمردرد مزمن، غیراختصاصی، پیلاتس، درد، ناتوانی
  • مرضیه نجفی وند*، اعظم جهانگیری مهر، محمد نیکزادیان، اکرم همتی پور صفحات 499-508
    زمینه و هدف

      مدیریت موثر شرایط بحرانی که با پرسنل فوریت های پزشکی در محیط های پیش بیمارستانی انجام می شود، اهمیت بالایی دارد؛ زیرا بر میزان مرگ و میر و عوارض بیماران تاثیر می گذارد. با توجه به نقش حیاتی احیای قلبی ریوی (CPR) در افزایش بقای بیماران، ارزیابی دانش و مهارت این پرسنل ضروری است.

    روش بررسی 

     در این مطالعه توصیفی مقطعی 240 پرسنل فوریت استان خوزستان به روش خوشه ای دو مرحله ای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات در این مطالعه پرسش نامه جمعیت شناختی و پرسش نامه بررسی سطح دانش احیای قلبی ریوی بر اساس گایدلاین 2020 تنظیم شده است. این پرسش نامه شامل 40 سوال دو گزینه ای بوده و به سه سطح خوب، متوسط و ضعیف  نمره گذاری شده است. داده ها با آزمون های آماری توصیفی و آزمون های تی تست و آنوا و ضریب همبستگی پیرسون با استفاده از SPSS نسخه 23 تجزیه و تحلیل شده اند.

    یافته ها 

     میانگین سن شرکت کنندگان 24/7 ± 38/33 سال بوده است. از 240 نفر مورد بررسی، سطح دانش 168 نفر (70 درصد) از احیای قلبی ریوی در سطح متوسط و تنها 2 نفر (8 درصد) دانش در سطح ضعیف داشته اند و با استفاده از آزمون آنوا و تی تست سطح معناداری بین میزان دانش و اطلاعات جمعیت شناختی مشاهده نشده است (05/0 < P).

    نتیجه گیری 

     نتایج مطالعه حاضر نشان داده است که سطح دانش پرسنل فوریت استان خوزستان از احیای قلبی ریوی در سطح متوسط است. دوره های بازآموزی CPR بر اساس آخرین دستورالعمل ها برای کادر فوریت های پزشکی الزامی است.

    کلیدواژگان: احیای قلبی ریوی، پرسنل فوریت، دانش
  • سیده مریم موسوی نسب، سودابه محمدی، محبوبه رمضان زاده* صفحات 509-520
    زمینه و هدف 

    با توجه به افزایش سهم اختلالات ژنتیکی در بیماری های انسان و اهمیت مشاوره ژنتیک در پیشگیری و نقش پزشکان در ارائه مشاوره، این مطالعه با هدف ارزیابی دانش، نگرش و عملکرد متخصصان حوزه سلامت درمورد ارجاع موارد لازم به مشاوره و تست های ژنتیک در بوشهر در سال 1399 انجام شد.

    روش بررسی

     پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی و مقطعی بود که با استفاده از یک پرسش نامه حاوی اطلاعات دموگرافیک و سوالاتی در سه بخش دانش، نگرش و عملکرد پزشکان درمورد ارجاع موارد لازم به مشاوره و تست های ژنتیک با مشارکت 95 نفر از پزشکان انجام شد. از آزمون هم بستگی اسپیرمن، یومن ویتنی و کروسکال والیس و تست Post Hoc توکی برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها

     میانگین نمره دانش، نگرش و عملکرد پزشکان به ترتیب 45/7 ± 30/70، 77/10 ± 21/89 و 60/20 ± 25/38 بود که نشان دهنده دانش و نگرش خوب و عملکرد ضعیف پزشکان در این زمینه است. نمره عملکرد در بین پزشکان رشته های مختلف دارای تفاوت معنی دار بود. بین دانش و عملکرد و بین نگرش و عملکرد و بین شرکت در دوره آموزش ژنتیک و عملکرد رابطه آماری معنادار به دست آمد.

    نتیجه گیری

     با توجه به یافته های مطالعه، برگزاری دوره های آموزشی موثر و کاربردی، تهیه راهنمای ارجاع برای پزشکان و تاسیس مرکز ارائه خدمات ژنتیک استاندارد جهت بهبود وضعیت مشاوره ژنتیک در بوشهر در راستای کنترل و پیشگیری از این بیماری ها ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: دانش، نگرش، عملکرد، ارجاع، مشاوره، تست ژنتیک، پزشک
  • مهدی موسوی، رامبد خواجه ای*، محمدرضا حسین آبادی، آمنه برجسته یزدی صفحات 521-534

    زمینه و هدف:

     عملکرد شناختی تحت تاثیر عوامل مرتبط با سلامت مانند آمادگی جسمانی و تغذیه و همچنین تمرینات شناختی مانند بازی های فکری است. هدف تحقیق حاضر تاثیر دوازده هفته تمرین مقاومتی و مصرف مکمل کراتین هیدروکلراید بر سطح اکسیژن خون و خستگی در فعالیت های شناختی مردان میانسال بود.

    روش بررسی

    در تحقیق نیمه تجربی حاضر، 36 مرد میانسال به صورت تصادفی به سه گروه تمرین مقاومتی+ مکمل (12 نفر)، گروه تمرین مقاومتی+ دارونما (12 نفر) و گروه کنترل (12 نفر) تقسیم شدند. تمرینات مقاومتی به مدت 12 هفته با تواتر چهار جلسه در هفته و با شدت 70 تا 85 درصد یک تکرار بیشینه تکمیل گردید. همچنین در گروه مکمل، کراتین هیدروکلراید به میزان سه گرم در روز مصرف شد. خستگی و اکسیژن شریانی در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون قبل و بعد از بازی مافیا اندازه گیری شدند.

    یافته ها 

    کاهش معنی داری در میزان خستگی در گروه های تمرین مقاومتی+ مکمل (001/0=P) و تمرین مقاومتی+ دارونما (001/0=P) نسبت به گروه کنترل مشاهده شد. نتایج سطح اکسیژن خون بین گروه ها در مراحل اول و دوم تفاوت معنی داری نشان نداد (05/0<P).

    نتیجه گیری

    یک دوره تمرین مقاومتی موجب بهبود قابل توجه خستگی بدون اثر بر سطح اکسیژن شریانی داشت، ولی مصرف مکمل اثر معنی داری بر خستگی و اکسیژن شریانی نداشت.

    کلیدواژگان: عملکرد شناختی، تمرین مقاومتی، کراتین، خستگی، اکسیژن شریانی
  • منصور جعفرزاده، علی حبیبی کیا*، سمیرا شاه سیاه، کامبخش اشتری، محمدحسین وحیدی، امیردانیال پوراحمدیه، مهدی صباغیان صفحات 535-548
    زمینه و هدف

      تشخیص تحلیل داخلی در دندان های قدامی که دندان های مهمی از نظر زیبایی و سلامت روحی فرد هستند، اهمیت بسیار بالایی دارد. الگوریتم های پردازش مختلفی جهت آسان سازی تفسیر تصاویر وجود دارد که جهت تشخیص و درمان تحلیل داخلی استفاده می شوند و یکی از آن ها روشنایی است. هدف از مطالعه پیش رو، بررسی تاثیر تغییرات روشنایی در تعیین تحلیل داخلی ناحیه سرویکال، میانی و اپیکال در دندان های تک ریشه در توموگرافی کامپیوتری اشعه مخروطی (یک مطالعه ازمایشگاهی) است.

    روش بررسی

      این مطالعه آزمایشگاهی، بر 45 دندان تک ریشه با آتل مزیودیستال انجام شده است. ضایعات تحلیل داخلی مصنوعی در نواحی سرویکس، میانی یا اپیکال ایجاد شده است. تصاویر CBCT قبل و بعد از آماده سازی حفره گرفته شده است. تصاویر CBCT را دو رادیولوژیست در مقدار روشنایی کم، متوسط و بالا ارزیابی کرده اند. داده ها با استفاده از آزمون های کاپا و مک نمار در نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شده است. دقت کلی با تحلیل زیر منحنی ROC ارزیابی شده است.

    یافته ها 

    آنالیز همه تصاویر روشنایی نشان داده است که تنها در مشاهده تصویر با روشنایی کم و واقعیت با مشاهده گر دوم، تفاوت معنادار وجود دارد (P=0/001). حساسیت، اختصاصیت و صحت کلی مشاهده تصاویر هر دو مشاهده گر، در تصاویر با روشنایی زیاد از بقیه بالاتر بوده است.

    نتیجه گیری

      از مطالعه حاضر می توان نتیجه گرفت که در استفاده از فیلتر روشنایی در مشاهده تصاویر CBCT، روشنایی زیاد قابلیت انطباق بیشتری با واقعیت داشته و از این نظر می توان به آن توجه کرد.

    کلیدواژگان: دندان، توموگرافی کامپیوتری اشعه مخروطی، روشنایی، تحلیل داخلی
  • کورش دل پسند*، زهرا احمدنیا، گلاره بی آزار، سهیل سلطانی پور، میرسعید عطارچی صفحات 549-559
    زمینه و هدف

     امروزه تامین ایمنی بیماران و پیشگیری از خطاهای پزشکی و اتفاقات ناخواسته در مراکز درمانی موضوع بسیار بااهمیت و جهانی ازحیث اهمیت حقوق بیمار و توجه به حق بر بهداشت و درمان به مثابه حقی بشری است. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی انواع خطاهای پزشکی و عوامل همراه آن صورت گرفت.

    روش بررسی

     این مطالعه توصیفی در سال 1402 انجام یافته است. پرونده های خطای پزشکی در فاصله زمانی سال 1390 تا 1398 بررسی شدند. اطلاعات مطالعه به کمک چک لیستی توسط محققان، پس از بررسی پرونده ها توسط تیم اجرایی و همکاران طرح استخراج شد. به دلیل اهمیت فوق العاده حفظ محرمانگی داده های جمع آوری شده، چک لیست ها بدون ذکر نام و مشخصات افراد ثبت و ضبط گردید. اطلاعات توسط نرم افزار SPSS نسخه 21 آنالیز گردید و اطلاعات به صورت توصیفی (درصد و فراوانی) گزارش شدند.

    یافته ها 

    در مطالعه حاضر از 721 پرونده خطای پزشکی بررسی شده، (2/19%) 139 نفر فوت کردند. 1/10 درصد خطای مراقبت سلامت، 3/45 درصد افراد درگیر در پرونده مرد بودند. بیشترین محل رخداد خطاهای پزشکی بیمارستان های دولتی و سپس مطب های خصوصی بوده است.

    نتیجه گیری

     براساس نتایج این تحقیق، میزان خطاهای پزشکی در سال های اخیر در استان رو به افزایش است و نیز بیشترین شکایات مربوط به گروه زنان و زایمان بود. با توجه به اهمیت موضوع، لازم است مداخلاتی کاربردی ازجمله سیستم های نظارتی و پایشی دقیق تر درجهت بهبود شرایط انجام شود.

    کلیدواژگان: خطاهای پزشکی، بیمارستان، بیمار
  • سارا صلواتی، مارینا شریعتی* صفحات 560-572
    زمینه و هدف 

    ارتباط بیماری های قلبی با استرس اکسیداتیو مشخص شده است. هدف از پژوهش حاضر تعیین تاثیر تمرین هوازی به همراه مصرف ملاتونین بر بیان ژن اینترلوکین-6 (IL-6) در بافت قلب موش های صحرایی نر دیابتی بود.

    روش بررسی

    در تحقیق تجربی حاضر، تعداد 64 سر موش صحرایی نر ویستار هشت هفته ای (محدوده وزنی 3/11±204 گرم) به طور تصادفی در هشت گروه دیابت کنترل، دیابت+ ملاتونین، دیابت+ تمرین، دیابت+ ملاتونین+ تمرین، سالم+ ملاتونین، سالم+ تمرین، سالم+ ملاتونین+ تمرین و سالم کنترل شدند. دیابت با تزریق استرپتوزوتوسین 50 میلی گرم بر کلیوگرم وزن موش القا شد. سپس بر روی گروه های تمرین، شش هفته تمرین هوازی تداومی روی تردمیل اجرا شد. همچنین، ملاتونین با دز 10 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن به طور روزانه و به مدت 6 هفته تزریق گردید. میزان بیان ژن IL-6 بافت قلب با تکنیک ریل تایم اندازه گیری شد. آزمون تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی برای تحلیل آماری استفاده گردید و سطح معنی داری (05/0 ≥ P) در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که القای دیابت موجب افزایش معنی دار IL-6 در گروه دیابتی نسبت به گروه های سالم شد (05/0>P). همچنین کاهش معنی داری در میزان بیان ژن IL-6 در گروه دیابت+ ملاتونین+ تمرین نسبت به گروه دیابت کنترل شد (05/0>P).

    نتیجه گیری 

    براساس نتایج، تمرین هوازی به همراه مصرف مکمل ملاتونین می تواند با کاهش IL-6 موجب کاهش یافتن التهاب در بافت قلب رت های دیابتی و درنتیجه موجب پیشگیری از کاردیومیوپاتی دیابتی شود.

    کلیدواژگان: دیابت، کاردیومیوپاتی، تمرین هوازی، ملاتونین، اینترلوکین-6
|
  • Mahsa Karamipour, Arezoo Aghakouchakzadeh *, Zahra Momeni, Ahmadreza Mirzaei, Mina Teimouri Badelehdareh Pages 472-482
    Background and Objectives

     Coronaviruses are a large family of viruses that can cause respiratory infections. Anxiety about COVID-19 is common and it seems that the lack of knowledge and ambiguity in people about the virus exacerbates this anxiety. so, the present study was conducted to investigate the stress management of Alborz Dental School students in the face of coronavirus.

    Subjects and Methods 

    The present study is a cross-sectional descriptive-analytical study and the statistical population of this study includes all dental students of Alborz University of Medical Sciences. For this purpose, a standardized Lecritt stress management questionnaire was used.

    Results 

    The samples included 190 dental students. There was a significant difference between the samples in terms of marital and singleness in stress tolerance (P = 0.064) and stress control (P = 0.45). And between samples in terms of age in stress tolerance (P = 0.043) and stress control (P = 0.26) and between samples in terms of gender in stress tolerance (P = 0.28) and stress control (P = 0.41) did not exist.

    Conclusion 

    Based on the findings of the present study, there was a lot of stress in the entire study population, given that the psychological effects of the COVID-19 pandemy are undeniable. Among dental students, factors such as marital status, semester, and age did not cause significant differences in stress control and management.

    Keywords: Virus, COVID-19 - Anxiety, Dental Students, Dental School
  • Maral Amini, Mohammadhossein Alizadeh *, Mansour Sahebozamani Pages 483-498
    Background and Objectives

     Chronic non-specific back pain is one of the causes of disability in people, and chronic pain is one of the most important medical problems in the world.The aim of this study was to the effectiveness of Pilates exercises on pain, Disability, in patients with chronic nonspecific low back pain.

    Subjects and Methods 

    From internal and external search engines Scopus, Semantic Scholar, Google Scholar, Pubmed, ISC SID, Magiran, Irandoc, Doaj with time limit 2010 to 2024 and the keywords Pilates,Pain, Disability, Non-Specific, Chronic Low Back The present study was Prisma (Preferred Reporting Items for Systematic Reviews and Meta-Analyzes).

    Results

     Eleven articles were selected based on inclusion criteria. A systematic review on the effectiveness of Pilates exercises on Pain, Disability, in people with non-specific chronic low back pain.

    Conclusion

     According to the research conducted in the present study, Pilates exercises can increase the cross-sectional area of ​​the lumbar multifidus muscle and increase the strength of the abdominal muscle. it seems that Pilates exercises improve pain and disability in patients with chronic low back pain.

    Keywords: Chronic Low Back Pain, Nonspecific, Pilates, Pain, Disability
  • Marzieh Najafivand *, Azam Jahangirimehr, Mohamad Nikzadian, Akram Hematipour Pages 499-508
    Background and Objectives

     Effective management of critical emergency conditions in pre-hospital environments by health care providers working in the 115 ambulances as first responders is of vital importance, because it is directly related to the mortality rate and complications of these patients.

    Subjects and Methods

     In this cross-sectional descriptive study, 240 emergency personnel of Khuzestan province were selected by a two-stage cluster method. The data collection tool in this study was a demographic questionnaire and a questionnaire to assess the level of cardiopulmonary resuscitation knowledge based on the 2020 guidelines. Data were analyzed with descriptive statistical tests, t-test, ANOVA and Pearson's correlation coefficient using SPSS version 23.

    Results 

    The average age of the participants was 33.38 ± 7.24 years, out of 240 people examined, the knowledge level of 168 people (70%) of cardiopulmonary resuscitation was at an average level and only 2 people (8%) had knowledge at a weak level. Using ANOVA and t-test, no significant level was observed between the level of knowledge and demographic information (p>0.05).

    Conclusion 

    The results of the present study showed that the level of knowledge of the emergency personnel of Khuzestan province about cardiopulmonary resuscitation is at an average level. CPR retraining courses are mandatory for the emergency medical staff based on the latest guidelines.

    Keywords: Cardiopulmonary Resuscitation, Emergency Personnel, Knowledge
  • Seyedeh Maryam Mousavi, Sudabeh Mohamadi, Mahboubeh Ramezanwzadeh * Pages 509-520
    Background and Objectives

     Considering the increase in the number of genetic disorders among human diseases and the importance of genetic counseling in prevention and the role of physicions in providing counseling, this study aims to determine the evaluation of the knowledge, attitude and performance of health specialists regarding the referral of necessary cases to genetic counseling and genetic tests were done in Bushehr in 2020.

    Subjects and Methods

     This research was a cross-sectional descriptive analytical study that was conducted using a questionnaire containing demographic information and questions in three areas of knowledge, attitude and performance of doctors regarding the referral of necessary cases to genetic counseling and testingin Bushehr with the participation of 95 doctors. Spearman, U-Man-Whitney and Kruskal-Wallis correlation tests and Tukey's Post Hoc test were used for data analysis.

    Results 

    The average scores of doctors' knowledge, attitude and performance were 70.30 ± 7.45, 89.21 ± 10.77 and 38.25 ± 20.60, respectively, which indicates good knowledge and attitude and poor performance of doctors in this field. There was a significant difference in the performance score among doctors of different disciplines. A statistically significant relationship was obtained between knowledge and performance, attitude and performance and between participation in the genetics training course and performance.

    Conclusion

     According to the findings of the study, holding effective and practical training courses, preparing a referral guide for doctors and establishing a standard genetic services center to improve the status of genetic counseling in Bushehr in order to control and prevent these diseases seems necessary.

    Keywords: Knowledge, Attitude, Performance, Referral, Counseling, Genetic Testing, Doctor
  • Mahdi Mousavi, Rambod Khajei *, Mohammadreza Hossein Abadi, Amene Barjaste Yazdi Pages 521-534
    Background and Objectives

    Cognitive performance is influenced by health-related factors such as physical fitness and nutrition, as well as cognitive exercises such as brain games. The aim of the present study was to investigate the effect of twelve weeks of resistance training and creatine hydrochloride supplementation on blood oxygen levels and fatigue in cognitive activities of middle-aged men.

    Subjects and Methods 

    In the present quasi-experimental study, 36 middle-aged men were randomly divided into three groups: resistance training + supplement (n = 12), resistance training + placebo (n = 12), and control group (n = 12). Resistance training was completed for 12 weeks with a frequency of four sessions per week and an intensity of 70 to 85% of one repetition maximum. Also, in the supplement group, creatine hydrochloride was consumed at a rate of three grams per day. Fatigue and arterial oxygen were measured in two stages: pre-test and post-test, before and after the Mafia game.

    Results

    A significant decrease in fatigue was observed in the resistance training + supplement groups (P < 0.001) and resistance training + placebo (P < 0.001) compared to the control group. The results of blood oxygen levels between the groups in the first and second stages did not show a significant difference (P > 0.05).

    Conclusion

    A period of resistance training significantly improved fatigue without affecting arterial oxygen levels, but supplementation had no significant effect on fatigue and arterial oxygen.

    Keywords: Cognitive Function, Resistance Training, Creatine, Fatigue, Arterial Oxygen
  • Mansour Jafarzadeh Zafreh, Ali Habibi Kia *, Samira Shahsiah, Kambakhsh Ashtari, Mohammadhosein Vahidi, Amirdanial Pourahmadiyeh, Mehdi Sabaghian Pages 535-548
    Background and Objectives

     Diagnosis of internal root resorption in anterior teeth, which are important in terms of beauty and mental health, is of great importance. There are several processing algorithms to facilitate the interpretation of the images used to diagnose and treat internal analysis, one of which is brightness. The aim of this study was to investigate the effect of brightness changes on the diagnosis of endodontic resorption in single-rooted teeth in tomography.

    Subjects and Methods

     Forty-five single root teeth with were splinted mesiodistally in this in vitro case-control study. Artificial internal resorption lesions were created in cervical, middle or apical areas. CBCT images were taken before and after cavity preparation. CBCT images was evaluated by Two radiologists in low, intermediate and high brightness value. The data were analyzed using Kappa and Mac-Nemar tests on SPSS software. Overall accuracy was evaluated with sub curve analysis of ROC.

    Results

     Specificity, sensitivity and overall accuracy were calculated using Kappa statistical analysis test of all brightness images (low-medium-high) showed only for second observer between low brightness images and reality meaningful difference exist. Also, sensitivity, specificity and overall accuracy were high for both observers and also slightly higher in high brightness images.

    Conclusion

     from present study we can conclude that in using of brightness filter in CBCT images, high brightness has more conformity with reality and can be useful.

    Keywords: Teeth, Cone Beam Computed Tomography, Brightness, Internal Root Resorption
  • Kourosh Delpasand *, Zahra Ahmadnia, Gelareh Biazar, Soheil Soltanipour, Mirsaeed Attarchi Pages 549-559
    Background and Objectives

     Ensuring patient safety and preventing medical errors and adverse events in healthcare facilities is currently a matter of great importance and global concern. It becomes a greater concern in the light of patients' rights and the right to have healthcare.This study was conducted with the aim of investigating the frequency of medical errors and their associated factors.

    Subjects and Methods

     This descriptive study was conducted in 2023. Medical error cases were investigated between 2010 and 2018. Study information was extracted with the help of a checklist made by the researchers, after reviewing the files by the executive team and project colleagues. Due to the extreme importance of maintaining the confidentiality of the collected data, the checklists were recorded without mentioning the names and details of the individuals. The data was analyzed by SPSS software version 21 and the data was reported descriptively (percentage and frequency).

    Results

    In the current study, out of 721 medical error cases investigated, 139 people (19.2%) died. 10.1% of health care errors, 45.3% of people involved in the case were men. The most common places where medical errors occurred were public hospitals and then private clinics.

    Conclusion

     According to the results of this research, the amount of medical errors has been increasing in recent years in the province, and the most complaints were related to obstetrics and gynecology. Considering the importance of the issue, it is necessary to implement practical interventions, including more accurate monitoring and surveillance systems, in order to improve the conditions.

    Keywords: Medical Errors, Hospital, Patient
  • Sara Salavati, Marina Shariati * Pages 560-572
    Background and Objectives 

    The relationship between heart diseases and oxidative stress has been determined. The aim of this research was to determine the effect of aerobic training along with melatonin on the expression of interleukin-6 (IL-6) gene in the heart tissue of diabetic male rats.

    Subjects and Methods

    In this experimental research, 64 eight-week-old male Wistar rats (weight range: 204 ± 11.3 grams) were randomly were placed into eight groups: diabetes control, diabetes+melatonin, diabetes+exercise,diabetes+melatonin+exercise.Healthy+melatonin,healthy+exercise,healthy+melatonin+exercise and healthy controls. Diabetes was induced by injecting streptozotocin 50 mg/kg of rat weight. Then, the exercise groups performed six weeks of continuous aerobic training on the treadmill. Also, melatonin was injected at a dose of 10 mg/kg of weight daily for 6 weeks. The level of IL-6 gene expression in heart tissue was measured by real time technique. One-way analysis of variance and Tukey's post hoc test were used for statistical analysis and the significance level (P ≥ 0.05) was considered.

    Results

    The results showed that the induction of diabetes caused a significant increase in IL-6 in the diabetic groups compared to the healthy groups (P<0.05). Also, there was a significant decrease in IL-6 gene expression in the diabetes+melatonin+exercise group compared to the control diabetes group (P<0.05).

    Conclusion

    Based on the results of aerobic exercise along with melatonin supplementation can reduce inflammation in the heart tissue of diabetic rats by reducing IL-6 and thus prevent diabetic cardiomyopathy.

    Keywords: Diabetes, Cardiomyopathy, Aerobic Training, Melatonin, Interleukin-6