فهرست مطالب

تحقیقات نظام سلامت حکیم - سال دوم شماره 2 (پیاپی 7، تابستان 1378)

مجله تحقیقات نظام سلامت حکیم
سال دوم شماره 2 (پیاپی 7، تابستان 1378)

  • 71 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1378/04/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • ارزیابی برنامه های بهداشتی کشور در گذشته و حال و پیشنهاد برای برنامه های آینده
    ملک افضلی صفحه 63
    در این بررسی به شاخصهای بهداشتی کشور در سالهای 1355 تا 1375، قبل و بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی، اشاره شده است. بعلاوه درباره عوامل موثر بر این موفقیتها و همچنین راهبردهای آینده کشور بر اساس شاخص DALY بحث شده است.
    کلیدواژگان: شاخص های بهداشتی، سالهای از دست رفته به دلیل مرگ زودرس و ناتوانی DALY
  • نظرخواهی درباره ادغام سازمان های منطقه ای بهداشت و درمان در دانشگاه های علوم پزشکی
    ندیم و همکاران صفحه 67
    در سال 1372 وزارت بهداشت تصمیم گرفت سازمان های منطقه ای خدمات بهداشت و درمان استانها را منحل کند و کار آنها را مستقیما به دانشگاه های علوم پزشکی احاله نماید. این انحلال و احاله باعث شد، بخصوص در تهران مشکلاتی بروز کند و شکایاتی در خصوص ارائه خدمات مطرح شود. از طرف دیگر موافقین این امر نیز به دفاع از کار انجام شده و اثرات مثبت آن پرداختند. براین اساس مدیریت جدید وزارت بهداشت بر آن شد که نتیجه این اقدام را مورد مطالعه و ارزیابی قرار دهد.
    کلیدواژگان: آموزش پزشکی، پژوهش در نظام بهداشتی، ارزشیابی
  • تهیه آنتی بادی منوکلنال بر علیه پروتئیین A اسپیروکت
    ابوالحسنی، چیانو صفحه 75
    یک منوکلنال آنتی بادی موشی به نام MA-2G9 علیه پروتئین A سطح خارجی اسپیروکت عامل بیماری لایم Borrelia burdorferi تولید شد. این آنتی بادی از نوع LgG1 می باشد که به وسیله افینیتی کروماتوگرافی خالص شد و برای جدا نمودن آنتی ژن Osp-A از سلول لیز شده B.burgdorferi بکار برده شد.
    کلیدواژگان: بیماری لایم، آنتی بادی ضد Osp-A، بورلیا
  • آدنیت در تزریق واکسن BCG
    فرشچیان، صبا صفحه 83
    تزریق واکسن BCG عوارضی در بر دارد که مهمترین آنها پیدایش ب.ث.ژ آدنیت است و باعث نگرانی والدین می گردد. هدف این مطالعه که بصورت Experimental در نوزادان متولد شده در بیماران فاطمیه همدان در سال 1376 انجام گرفت. مقایسه میزان فراوانی پیدایش BCG آدنیت در تزریق واکسن ب.ث.ژ در بازوی راست در مقایسه با پیدایش آدنیت در بازوی چپ بود.
    کلیدواژگان: التهاب گره لنفاوی، واکسن ب، ث، ژ، اثرات سوء، واکسن ب، ث، ژ، ایمنی شناسی
  • نازایی اولیه براساس سن ازدواج در تهران
    باروتی، همکاران صفحه 88

    نازایی یکی از مشکلات فردی و اجتماعی است که صرف هزینه های گزافی را جهت درمان طلب کرده و می تواند باعث از هم گسیختگی ثبات خانواده گردد. یک زوج از نظر بالینی زمانی نازا تلقی می شوند که یکسال مقاربت بدون پیشگیری باروری نداشته باشند.

    کلیدواژگان: نازایی اولیه، باروری، سن ازدواج
  • سوء تغذیه و عوامل موثر در کودکان لرستان
    مردانی، همکاران صفحه 94

    کودکان به دلیل نیازهای ویژه غذایی جهت تامین رشد، بطور قابل توجهی در معرض خطر ابتلا به سوء تغذیه هستند، لذا بررسی وضع تغذیه آنان از مهمترین اقدامات برای اجرای روش های کنترل و پیشگیری از سوء تغذیه محسوب می گردد.

    کلیدواژگان: تغذیه کودکان، سوء تغذیه پروتئین - انرژی، کودکان با وزن کم هنگام تولد
  • احساس افسردگی، اضطراب و دلشوره در سالمندان
    رهگذر، نصرآبادی صفحه 103
    این نوشتار حاصل مطالعه ای توصیفی - تحلیلی است که در آن احساس افسردگی و تنهایی و احساس اضطراب و دلشوره در سالمندان که براساس برداشت خود بصورت دو گزینه اظهار نموده اند، بعنوان دو متغیر پاسخ تلقی و در 3730 سالمند نمونه ایران مورد بررسی قرار گرفته است. نمونه گیری به روش خوشه ایانجام یافته است.
    کلیدواژگان: سالمند، افسردگی، اضطراب، تنهایی، دلشوره، ایران
  • جداسازی باسیلوس سرئوس از فرآورده های لبنی و بررسی سم زایی 20 سویه انتخابی
    بهزادیان نژاد، میبدی صفحه 114
    در این تحقیق 220 نمونه از شیر و فرآورده های آن از فروشگاه های مختلف شهرستان قم تهیه شد و در آنها 50 سویه باسیلوس سرئوس جدا گردید. بیشترین آلودگی به ترتیب بستنی، شیرخام، خامه، پنیر و شیر پاستوریزه بود. تعداد پرگنه در میلی لیتر فرآورده ها تعیین گردید و مشخص شد که شیر خام بیشترین و بستنی کمترین باکتری را دارند.
  • بررسی باکتریولوژیک مدفوع در دردهای مبهم شکمی
    عطایی، همکاران صفحه 120

    در این تحقیق 200 نمونه مدفوع بیمارانی که با دردهای مبهم شکمی به بخش میکروب شناسی بیمارستان بقیهالله (عج) تحویل شده بود، مورد بررسی قرار گرفت. در 12 مورد از آنها، آزمایشات باکتریولوژیک، وجود هیچگونه باکتری بیماریزایی را نشان نداد. با بررسی های دقیق میکروسکوپی که به عمل آمد، پارتیکلهایی که با روش های رنگ امیزی اسید فاست و اسپور رنگ می شدند، اما بوسیله روش های رنگ آمیزی ساده، گرم، گیمسا و رایت رنگ را بخود نمی گرفتند، مشاهده شد.

    کلیدواژگان: اسهال، دردهای شکمی، پارتیکل
  • مرکز ثبت و بررسی عوارض ناخواسته داروها
    صفحه 127
  • معرفی محققین برجسته علمی کشور / این شماره: دکتر عزت الدین جوادیان
    صفحه 129
  • اخبار منتخب از اینترنت
    صفحه 132