فهرست مطالب

مجله دیابت و متابولیسم ایران
سال بیست و چهارم شماره 5 (پیاپی 120، آذر و دی 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/09/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رضا امینی، عباس صارمی*، محمدرضا آفرینش صفحات 268-280
    مقدمه

    بیماری آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل است که به صورت پیش رونده با ازدست دادن حافظه و واکنش به محیط همراه است. هدف این مطالعه بررسی تاثیر 12 هفته تمرین مقاومتی همراه با دریافت سماق بر سطح سرمی SIR3، SIR4 و AMPK در موش های نر آلزایمری بود.

    روش ها

    در این مطالعه تجربی، موش های صحرایی با سن 10-8 هفته و میانگین وزنی 30±230 گرم به صورت تصادفی به پنج گروه کنترل، آلزایمری، آلزایمری همراه با دریافت مکمل سماق، آلزایمری همراه با تمرین مقاومتی و آلزایمری همراه با تمرین مقاومتی و دریافت مکمل سماق تقسیم شدند. برای القای آلزایمر، 8 میلی گرم/کیلوگرم تری متیل تین کلراید به همراه 200 میکرولیتر نرمال سالین به صورت درون صفاقی به موش ها تزریق شد. تمرین مقاومتی به مدت 12 هفته و 5 روز در هفته روی نردبان ویژه موش انجام گرفت. 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین، نمونه خونی گرفته شد. سطح سرمی SIR3، SIR4 و AMPK به روش الایزا مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای بررسی تغییرات بین گروه کنترل با سایر گروه ها از آزمون T مستقل و برای بررسی تفاوت سایر گروه ها از آزمون آنالیز واریانس یک سویه و در صورت معنی داری از آزمون تعقیبی توکی، توسط نرم افزار SPSS نسخه 29 در سطح معنی داری 05/0P< استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که 12 هفته تمرین مقاومتی موجب افزایش میزان  SIR3 (036/0  <P)، SIR4 (029/0 <P) و AMPK (447/0 <P) نسبت به گروه آلزایمری شده شد. به علاوه، اضافه کردن سماق به برنامه تمرین مقاومتی باعث تغییرات در میزان SIR3 (048/0  <P)، SIR4 (024/0 <P) و AMPK (002/0  <P) شد.

    نتیجه گیری

    نتایج ما پیشنهاد می کند که تمرین مقاومتی با بهبود سطح سیرتوئین 3، سیرتوئین 4 و آدنوزین مونوفسفات کیناز در موش های آلزایمری همراه است و دریافت ترکیب آنتی اکسیدانی سماق منجر به مضاعف شدن این پاسخ ها می شود.

    کلیدواژگان: آلزایمر، تمرین مقاومتی، سماق، سیرتوئین، آدنوزین مونوفسفات کیناز
  • غزاله یاوری، سحر ملزمی*، ویدا حجتی، زهرا کردی صفحات 281-290
    مقدمه

    اختلال در عملکرد سلول های بتای پانکراس سبب کاهش انسولین و افزایش گلوکز سرم می شود و به دنبال آن سبب ایجاد بیماری دیابت می شود. دیابت با آسیب به ارگان های مختلف سبب اختلال در عملکرد آنها شده که از جمله بافت هایی که در معرض آسیب دیابت قرار می گیرد پوست است. از این رو با هدف بررسی اثر عصاره هیدروالکلی ماشک (Vicia sativa) بر زخم های پوستی ناشی از قند خون بالا پرداختیم.

    روش ها

    در این مطالعه 48 سر موش نر نژاد ویستار با محدوده وزنی 220 تا 250 گرم به 4 گروه کنترل، شم، تجربی یک (گروه دیابتی+ اوسرین)، تجربی دو (دیابتی+ ماشک) تقسیم گردیدند. هم زمان با دیابتی شدن موش ها با دوز mg/kg  50 استرپتوزوتوسین، مابقی گروه ها بافر سیترات را به صورت درون صفاقی دریافت کردند. بعد از بیهوش شدن موش ها با ماده بیهوشی و تراشیدن موهای پشت آنها در گروه های مورد آزمایش زخمی به طول 3 سانتی متر در سمت چپ ستون فقرات ایجاد شد و گروه های تحت درمان با به مدت 14 روز عصاره ماشک با دوز mg/kg 200 بر زخم ها زماد گردید. روند ترمیم زخم به صورت ماکروسکوپی و میکروسکوپی در روزهای 7 و 14 مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    زخم گروه های دیابتی شده با استرپتوزوسین در مقایسه با گروه کنترل ترمیم دیرتری نشان داد و التیام زخم در گروه های تجربی تیمار شده با عصاره الکلی ماشک نسبت به گروه کنترل از سرعت بیشتری برخوردار بود.

    نتیجه گیری

    نتایج حاکی از آن بود که عصاره الکلی ماشک موجب تسریع ترمیم زخم های پوستی نمونه های سالم و دیابتی می شود.

    کلیدواژگان: ترمیم زخم، عصاره هیدروالکلی ماشک، موش، دیابت
  • مهدی فراموشی*، رامین امیرساسان، وحید ساری صراف صفحات 291-301
    مقدمه

    دیابت نوع دو یک بیماری مزمن متابولیکی و اختلال پیچیده با چندین عارضه کوچک و بزرگ عروقی در قسمت های مختلف بدن است که با فیبروز قلبی همراه است. از طرفی به نظر می رسد تمرین استقامتی با کاهش میزان گلوکز ناشتا و افزایش شاخص های آنتی اکسیدانی موجب پیشگیری از توسعه فیبروز قلبی در دیابت می شود.

    روش ها

    24 سر موش نر نژاد ویستار پس از آشناسازی با محیط آزمایشگاه به طور تصادفی به سه گروه سالم کنترل (8 =NC. n) دیابت کنترل (8 =DC. n) و دیابت ورزش (8 =DT. n) تقسیم شدند. دیابت از طریق مصرف رژیم غذایی پرچرب و تزریق استرپتوزوتوسین القا شد. گروه های تمرینی، 8 هفته تمرین تناوبی استقامتی را روی نوارگردان اجرا کردند. برای بررسی میزان فیبروز و به هم ریختگی سلولی از رنگ آمیزی هماتوکسیلین ائوزین و ماسون تری کروم استفاده شد. مالون دی آلدهیدسرم (MDA) توسط اسپکتروفتومتری تیوباربیتوریک اسید اندازه گیری شد. همچنین آنتی اکسیدان کل سرم نیز به روش FRAP سنجیده شد.

    یافته ها

    موش ها در گروه تمرین در مقایسه با گروه کنترل دیابتی کاهش در میزان فیبروز، گلوکز ناشتا و همچنین کاهش در تری گلیسرید و کلسترول تام مشاهده شد (05/0  <P).

    نتیجه گیری

    تمرین استقامتی در بیماران دیابتی با کاهش قند خون ناشتا، پروفایل لیپیدی و افزایش  می باشد.

    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، فیبروز قلبی، آنزیم های اکسیداتیو، دیابت نوع دو
  • وحید ولی پور ده نو* صفحات 302-309
    مقدمه

    اثرات سودمند عصاره زعفران و تمرین مقاومتی بر بهبود برخی از شاخص های دیابت مشخص شده است، اما اثر ترکیبی آنها بر سطوح پروتئین BDNF در موش های دارای دیابت نوع دو بررسی نشده است. بنابراین، هدف مطالعه حاضر بررسی اثر مصرف عصاره زعفران در خلال تمرین مقاومتی بر بیان پروتئین BDNF هایپوکمپ موش های دارای دیابت نوع دو بود.

    روش ها

    در این مطالعه تجربی 30 سر موش صحرایی نر بالغ به طور تصادفی به پنج گروه کنترل (C)، دیابت (D)، دیابت-تمرین مقاومتی (DT)، دیابت-عصاره زعفران (DS) و دیابت-عصاره زعفران-تمرین مقاومتی (DTS) تقسیم شدند. تمرین مقاومتی به مدت شش هفته و پنج جلسه در هفته انجام شد. سطوح گلوکز خون و سطوح پروتئین BDNF هایپوکمپ اندازه گیری شد. برای تحلیل داده ها از آنالیز واریانس یک طرفه در سطح معناداری 05/0 >P استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد القای دیابت با STZ همراه با رژیم غذایی پرچرب باعث تفاوت معنادار در میزان بیان ژن آتروژین-1 بین دو گروه DM با گروه ARDM شد (02/0 =P)، درحالی که سطح تغییرات بیان ژنی Foxo1 بین گروه ARDM با دیگر گروه ها معنادار بود (001/0=P).

    نتیجه گیری

    انجام تمرین مقاومتی همچنین مصرف عصاره زعفران به تنهایی و همراه با تمرین مقاومتی سطوح گلوکز خون را در موش های دیابتی کاهش می دهد. اما، مصرف عصاره زعفران تنها در خلال تمرین مقاومتی توانست سطوح پروتئین BDNF را افزایش دهد. بنابراین، برای بهره وری بیشتر پیشنهاد می شود عصاره زعفران در خلال تمرین مقاومتی مصرف شود.

    کلیدواژگان: دیابت، تمرین مقاومتی، زعفران، BDNF
  • سجاد میرزایی، حامد علیزاده پهلوانی*، اکبر قدرت نما، رضا مویدی صفحات 310-318
    مقدمه

    پروتئین کیناز فعال شده با آدنوزین مونوفسفات (AMPK) یک تنظیم کننده کلیدی متابولیسم سلولی است و اختلال در تنظیم آن با بیماری های متابولیک مانند چاقی، التهاب، دیابت و سرطان مرتبط است. هدف از انجام تحقیق حاضر، تاثیر تمرین تناوبی با شدت متوسط (MIIT) بر محتوای تام و فسفریله پروتئین AMPKα1/2 در عضله اسکلتی موش های صحرایی دیابتی است.

    روش ها

    در این مطالعه تجربی، 12 سر رت نر دو ماهه از نژاد اسپراگ داولی با میانگین وزن 30±280 گرم انتخاب شدند. دیابت از طریق تزریق درون صفاقی با محلول استرپتوزوتوسین (با دوز 65 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن) به رت ها القاء شد. این رت ها به روش تصادفی به گروه تمرین دیابتی و کنترل دیابتی تقسیم شدند؛ گروه تمرین، MIIT را به مدت 6 هفته با شدتی معادل 55 تا 75 درصد حداکثر سرعت انجام دادند. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق آزمون t-مستقل در نرم افزار گراف پد پریسم نسخه 10 انجام شد. سطح معناداری پژوهش 05/0 ≤P  در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    محتوای درون سلولی تام پروتئین AMPKα1/2  تغییر معنی داری را در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل در عضله اسکلتی نعلی نشان نداد (96/0=P). در مقابل محتوای درون سلولی فسفریله (0001/0=P) و نسبت فسفریله به تام (002/0=P) پروتئینAMPKα1/2  افزایش معنی داری را نشان داد.

    نتیجه گیری

    MIIT محتوای پروتئین AMPKα1/2 را در بافت عضلانی نعلی موش های دیابتی افزایش داد و این می تواند منجر به افزایش تولید و مصرف انرژی و بهبود سطوح گلوکز در آزمودنی های دیابتی شود.

    کلیدواژگان: پروتئین کیناز فعال شده با آدنوزین مونوفسفات (Ampkα1، 2)، تمرین تناوبی با شدت متوسط، عضله نعلی، دیابت
  • عاطفه خلجی، عباس صادقی*، سمیه معدنی پور صفحات 319-329
    مقدمه

    درک آدیپوژنز، فرآیند رشد سلول های چربی، ممکن است راه های جدیدی برای درمان دیابت نوع دو و سایر بیماری های متابولیک مرتبط ارائه دهد. پژوهش حاضر به بررسی اثر هشت هفته تمرین های تداومی با شدت متوسط و مکمل دهی ال -کارنیتین بر بیان پروتئین Wnt10b مرتبط با آدیپوژنز بافت چربی احشایی در موش های بزرگ آزمایشگاهی القای دیابت شده با استرپتوزوتوسین (STZ) می پردازد.

    روش ها

    در یک مطالعه حیوانی بالینی- تجربی 50 سر موش بزرگ آزمایشگاهی به طور تصادفی به 5 گروه مساوی کنترل (C)، دیابتی (D)، دیابتی با مکمل (D+LC)، دیابتی با تمرین (D+T)، و دیابتی با تمرین و مکمل (D+LC+T)، تقسیم شدند. پروتکل تمرین ها با شدت متوسط، سه بار در هفته به مدت 30 دقیقه روی تردمیل با سرعت 15 متر در دقیقه انجام شد. هفته ای پنج روز mg/Kg 30 ال-کارنیتین از طریق آب آشامیدنی داده شد. بیان پروتئین Wnt10b  چربی احشایی با روش وسترن بلات مورد سنجش قرار گرفت. تحلیل داده ها با آزمون های تحلیل واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی در سطح معناداری (P< 0.05) انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که هشت هفته تمرین تداومی با شدت متوسط همراه با مصرف مکمل ال-کارنیتین سبب کاهش معناداری در میزان بیان پروتئین (Wnt10b) در گروه تمرین+ مکمل و گروه تمرین می شود (P< 0.001).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این تحقیق، به نظر می رسد انجام تمرین های تداومی با شدت متوسط به همراه مکمل ال-کارنیتین و به تنهایی در میزان بیان پروتئین مرتبط با آدیپوژنز بافت چربی احشایی موثربود. هر چند اظهارنظر صریح مستلزم انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه است.

    کلیدواژگان: دیابت، آدیپوژنز، ال-کارنیتین، تمرین های تداومی با شدت متوسط (MICT)
  • بیژن هوشمند مقدم، امیر رشیدلمیر*، محمد مسافری ضیا الدینی صفحات 330-338
    مقدمه

    مداخلات ورزشی می تواند نقشی مهمی در بهبود وضعیت متابولیکی به واسطه تنظیم هپاتوکین ها داشته باشد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر هشت هفته تمرین تناوبی طناب زنی بر مقادیر سرمی فتوئین A و مقاومت به انسولین در مردان جوان دارای اضافه وزن و چاق بود.

    روش‏ها:

     در این مطالعه نیمه تجربی، 26 مرد جوان دارای اضافه وزن و چاق (نمایه توده بدن: 66/1±24/28) داوطلبانه و به صورت هدفمند به عنوان نمونه آماری انتخاب و به شکل تصادفی در دو گروه تجربی (13 نفر) و کنترل (13 نفر) تقسیم شدند. شرکت کنندگان گروه تجربی به مدت هشت هفته (چهار جلسه در هفته/ هر جلسه 40 دقیقه) به انجام تمرین های تناوبی طناب زنی پرداختند. در ابتدا و انتهای پژوهش، نمونه خون وریدی برای اندازه گیری مقادیر فتوئین A و مقاومت به انسولین جمع آوری شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 و با آزمون آماری تی وابسته و مستقل در سطح معناداری کمتر از 05/0 انجام شد.

    یافته ها

    بعد از انجام هشت هفته تمرین تناوبی طناب زنی کاهش معناداری در مقادیر سرمی فتوئین A، مقاومت به انسولین و درصد چربی بدن در گروه تجربی مشاهده شد (05/0  ≤P). علاوه بر این اختلاف معناداری بین دو گروه تجربی و کنترل در مقادیر سرمی فتوئین A، مقاومت به انسولین و درصد چربی بدن مشاهده شد (05/0 ≤P).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش حاضر به نظر می رسد که انجام تمرین تناوبی طناب زنی منظم به مدت هشت هفته می تواند با کاهش مقادیر سرمی هپاتوکاین فتوئین A در بهبود وضعیت متابولیکی در مردان جوان دارای اضافه وزن و چاق نقش موثری داشته باشد.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی، هپاتوکاین، مقاومت به انسولین، اضافه وزن و چاق
  • پریسا صابری حسن آبادی* صفحات 339-355
    مقدمه

    دیابت شایع ترین بیماری متابولیک ناشی از کمبود نسبی ترشح یا عملکرد انسولین است. دیابت می تواند منجر به عوارض گوناگونی در بدن از جمله آسیب کبدی و کلیوی شود. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثرات حفاظتی دی متیل فومارات بر سمیت کبدی و کلیوی موش های دیابتی ناشی از تزریق آلوکسان از مسیرهای التهاب و استرس اکسیداتیو بود.

    روش ها

    موش های ماده از نژاد (C57BL/6) با تزریق داخل صفاقی آلوکسان مونوهیدرات محلول در سرم فیزیولوژی (به میزان 120 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) در 3 روز متوالی دیابتی شدند. موش ها به 7 گروه 5 تایی شامل گروه های دریافت کننده آلوکسان و دی متیل فومارات دسته بندی شدند. موش های دیابتی نوع اول با 3 دوز از دی متیل فومارات (به ترتیب،mg/kg  20، 40 و 80) به مدت 21 روز تحت درمان قرار گرفتند. سپس، آزمون های اختصاصی جهت ارزیابی پارامترهای بیوشیمیایی خون، نشانگرهای استرس اکسیداتیو، بیان ژن های التهابی (TNF-α، IL-6 و NF-kB) و ژن های مرتبط با پیشگیری از تشدید استرس اکسیداتیو و عوارض ناشی از دیابت (شامل بیان دو ژن Sirt-1 (سیرتوئین) و Nrf2) به کمک روش ریل تایم PCR انجام شد. در پایان، مشاهدات هیستوپاتولوژیکی در دو بافت کبد و کلیه موش ها هم ارزیابی گردید.

    یافته ها

    تجویز دی متیل فومارات به موش های دیابتی در یک رفتار وابسته به دوز منجر به کاهش معنادار سطوح گلوکز، AST، ALT و کراتنین خون در مقایسه با گروه شاهد شد. تغییرات هیستوپاتولوژیک کمتر و کاهش بیشتری در سطح شاخص های استرس اکسیداتیو در کلیه و کبد گروه های تیمارشده با دی متیل فومارات در مقایسه با موش های دیابتی مشاهده شد (001/0<P). مواجهه با دی متیل فومارات به شکل معناداری موجب افزایش بیان ژن های Sirt-1 و Nrf2 و کاهش بیان ژن های دخیل در بروز التهاب نسبت به گروه دیابتی در هر دو بافت کبد و کلیه شد.

    نتیجه گیری

    تجویز دی متیل فومارات موجب بهبود شاخص های بیوشیمیایی خون، استرس اکسیداتیو، هیستوپاتولوژی وتعدیل مسیر بیان دو ژن Sirt-1 و Nrf2 در دو بافت کلیه و کبد موش های دیابتی شد.

    کلیدواژگان: دیابت، آلوکسان، دی متیل فومارات، استرس اکسیداتیو، پاسخ های ضدالتهابی، اثرات حفاظت از بافت کبدی-کلیوی
|
  • Reza Amini, Abbas Sarmi*, Mohammadreza Afarinesh Pages 268-280
    Background

    Alzheimer's disease is the most common type of dementia, which is associated with progressive loss of memory and reaction to the environment. The aim of this study was to investigate the effect of 12 weeks of resistance training with sumac intake on the serum levels of SIR3, SIR4 and AMPK in Alzheimer's male rats.

    Methods

    In this experimental study, male Wistar rats with an age of 8-10 weeks and an average weight of 230±30 grams were randomly divided into five groups: control, Alzheimer's disease, Alzheimer's disease with sumac supplementation, Alzheimer's disease with resistance training, and Alzheimer's disease with resistance training. Received sumac supplements were divided. To induce Alzheimer's disease, 8 mg/kg of trimethyl tin chloride along with 200 microliters of normal saline were injected intraperitoneally to mice. Resistance training was performed for 12 weeks and 5 days a week on a special rat ladder. 48 hours after the last training session, a blood sample was taken. Serum levels of SIR3, SIR4 and AMPK were evaluated by ELISA method. To check the changes between the control group and other groups using the independent T-test and to check the difference between the other groups using the one-way analysis of variance test and if significant, using the Tukey post hoc test, by SPSS version 29 software at a significance level of P< 0.05 used.

    Results

    The results of this research showed that 12 weeks of resistance training increases the levels of SIR3 (P< 0.036), SIR4 (P< 0.029) and AMPK (P< 0.447) compared to the Alzheimer group. In addition, adding sumac to the resistance training program had a significant effect on the levels of SIR3 (P< 0.078), SIR4 (P< 0.024) and AMPK (P< 0.002).

    Conclusion

    Our results suggest that resistance training is associated with the improvement of sirtuin 3, sirtuin 4 and adenosine monophosphate kinase levels in Alzheimer's rats and receiving sumac antioxidant compound leads to doubling of these responses.

    Keywords: Alzheimer's, Resistance Training, Sumac, Sirtuin, Adenosine Monophosphate Kinase
  • Ghazale Yavari, Sahar Molzemi*, Vida Hojati, Zahra Kordi Pages 281-290
    Background

    Dysfunction of pancreatic beta cells causes a decrease in insulin and an increase in serum glucose, resulting in diabetes. Diabetes has caused dysfunction by damaging various organs, including tissues that are at risk of diabetes. So we've looked at the effect of Vicia sativa on skin wounds caused by high blood sugar.

    Methods

    In this study, 48 male mouse heads of the wistar breed with a weight range of 220 to 250 grams were divided into 4 control groups, Shem, experimental one (diabetic group+ oserin), experimental two(diabetic+ V. sativa). At the same time as the mice became diabetic with a dose of 50 mg/kg streptosotocin, the rest of the groups received the citrate buffer intra-peritoneal. After the rats were unconscious with the anesthetic and their back hair was shaved in the 3 cm long test groups on the left side of the spine, and the treated groups were treated with 14 days of MG/kg200 dose of mascara extract on the wounds. The wound healing process was examined macroscopically and microscopically on days 7 and 14.

    Results

    The wound of diabetic groups treated with streptozocin showed a later repair compared to the control group, and the wound healing was faster in experimental groups treated with alcoholic extract of the mascara than in the control group.

    Conclusion

    The results indicated that the alcoholic extract of the mascara accelerated the healing of skin wounds of healthy and diabetic samples.

    Keywords: Wound Repair, Hydraulic Extract, Mouse, Diabetes
  • Mahdi Faramoushi*, Ramin Amirsasan, Vahid Sarisarraf Pages 291-301
    Background

    Type 2 diabetes is a chronic metabolic disease and a complex disorder with several micro and macro vascular complications in different parts of the body, which is associated with cardiac fibrosis. On the other hand, endurance training seems to prevent the development of cardiac fibrosis in diabetes by reducing fasting glucose levels and increasing antioxidant indices.

    Methods

    24 male Wistar rats were randomly divided into three groups: healthy control (NC, n=8), diabetes control (DC, n=8) and exercise diabetes (DT, n=8) after familiarization with the laboratory environment. Diabetes was induced to diabetic animals through streptozotocin injection. Training groups, performed 8 weeks of intermittent endurance training on a treadmill. Hematoxylin-eosin and Masson trichrome staining were used to check the level of fibrosis and cell disorder. Serum malondialdehyde (MDA) was measured by thiobarbituric acid spectrophotometry. Also, total serum antioxidants were measured by FRAP method.

    Results

    Compared to the diabetic control group, rats in the training group showed a decrease in fibrosis, fasting glucose, and also a decrease in triglyceride and total cholesterol (P<0.05).

    Conclusion

    Based on the results, it seems that Endurance training in diabetic Rats prevents the development of cardiac fibrosis caused by diabetes by reducing fasting blood sugar, lipid profile and increasing total antioxidants. However, more studies are needed.

    Keywords: Endurance Training, Cardiac Fibrosis, Oxidative Enzymes, Type II Diabetes, Rat
  • Vahid Valipour Dehnou* Pages 302-309
    Background

    The beneficial effects of saffron extract and resistance training on the improvement of some diabetes indices have been determined, but their combined effect on BDNF protein levels in rats with type 2 diabetes has not been investigated. Therefore, the aim of the present study was to investigate the effect of saffron extract consumption during resistance training on BDNF protein expression in the hippocampus of rats with type 2 diabetes.

    Methods

    In this experimental study, 30 adult male rats were randomly divided into five groups: control (C), diabetes (D), diabetes-resistance training (DT), diabetes-saffron extract (DS) and diabetes-saffron extract- resistance training (DTS). Resistance training performed five sessions/w for six weeks. Blood glucose levels and hippocampus BDNF protein levels were measured. To analyze the data, one-way ANOVA was used at the significance level of P< 0.05.

    Results

    Blood glucose levels of all experimental groups were significantly higher than C group (P= 0.001). Blood glucose levels in DT, DS and DTS groups were significantly lower than D group (P= 0.001). Also, the blood glucose levels of the DTS group were significantly lower than that of the DT group (P= 0.014). In addition, BDNF protein levels of all experimental groups were significantly lower than group C (P< 0.05). Also, BDNF protein levels of D, DT and DS groups were significantly lower than DTS group (P< 0.05). However, BDNF protein levels of D, DT and DS groups were not significantly different (P< 0.05).

    Conclusion

    Performing resistance training also consuming saffron extract alone and during resistance training reduces blood glucose levels in diabetic rats. However, consumption of saffron extract could increase BDNF protein levels only during resistance training. Therefore, for more efficiency, it is suggested to consume saffron extract during resistance training.

    Keywords: Diabetes, Resistance Training, Saffron, BDNF
  • Sajad Mirzaei, Hamed Alizadeh Pahlavani*, Akbar Ghodratnama, Reza Moayedi Pages 310-318
    Background

    Adenosine monophosphate-activated kinase (AMPK) is a key regulator of cellular metabolism, and its dysregulation is associated with metabolic diseases such as obesity, inflammation, diabetes, and cancer. Therefore, the purpose of this research is the effect of moderate intensity interval training (MIIT) on the total and phosphorylated content of AMPKα1/2 protein in the skeletal muscle of diabetic rats.

    Methods

    In this experimental study, 12 two-month-old male Sprague Dawley rats with an average weight of 280±30 grams were selected. Diabetes was induced to rats through intraperitoneal injection of streptozotocin solution (with a dose of 65 mg per kg of body weight). These rats were randomly divided into two groups, diabetic training and diabetic control; The training group performed MIIT for 6 weeks at an intensity equal to 55-75% of maximum speed. Data analysis was done through independent t-test in GraphPad Prism version 10 software. The significance level of the current research is P≤ 0.05.

    Results

    Total intracellular content of AMPKα1/2 protein did not show significant changes in the training group compared to the control group in the soleus skeletal muscle (P= 0.96). In contrast, the phosphorylated intracellular content (P= 0.0001) and the ratio of phosphorylated to total form (P= 0.002) of AMPKα1/2 protein showed a significant increase.

    Conclusion

    MIIT increased the protein content of AMPKα1/2 in soleus muscle tissue of diabetic rats, and this could lead to increased energy production and consumption and improved glucose levels in diabetic subjects.

    Keywords: Adenosine Monophosphate-activated Kinase (AMPKα1/2), Moderate Intensity Interval Training, Soleus Muscle, Diabetes

    Keywords: Adenosine Monophosphate-Activated Kinase (Ampkα1, 2), Moderate Intensity Interval Training, Soleus Muscle, Diabetes
  • Atefeh Khalaji, Abbas Sadeghi*, Somayeh Madanipour Pages 319-329
    Background

    Understanding adipogenesis, the process of adipocyte development, may provide new insights to treat type II diabetes and related metabolic diseases. The present study investigates the effect of eight weeks of moderate-intensity continuous training and L-carnitine supplementation on Wnt10b protein expression related to visceral adipose tissue adipogenesis in streptozotocin (STZ)-induced diabetes in larg rats.

    Methods

    In an experimental clinical-intervention study, 50 large laboratory mice were divided into 5 equal groups of control (C), diabetic (D), supplemental diabetic (D + LC), diabetic with exercise (D + T), supplemental diabetic with exercise (D + LC + T). The training program consisted of three times a week for 30 minutes on a treadmill at a speed of 15 meters per minute. Five days a week, 30 mg/kg of L-carnitine was given through drinking water. Expression of Wnt10b protein at visceral fat was measured by western blot method. Data analysis was performed with one-way analysis of variance and Tukey's post hoc tests at a significant level (P< 0.05).

    Results

    The results showed that the expression of Wnt10b protein, the Lipolysis inhibitory protein, in both (D+LC+T) groups and (D+T) decreased significantly (P< 0.001).

    Conclusion

    According to the results, it seems that MICT exercise with L-carnitine supplement and alone is more effective in decreasing the expression of protein associated with adipogenesis in visceral fat. However, a clear statement requires further research in this area.

    Keywords: Diabetes, Adipogenesis, L –Carnitine, Moderate Intensity Continuous Training (MICT)
  • Bizhan Hooshmand Moghadam, Amir Rashidlamir*, Mohammad Mosaferi Ziaaldini Pages 330-338
    Background

    Exercise interventions can play an important role in improving metabolic status by regulating hepotokines. The present study aimed to investigate the effect of eight weeks of Jump Rope Interval Training on serum levels of Fetuin-A and insulin resistance in overweight and obese young men.

    Methods

    In this semi-experimental study, 26 overweight and obese young men (body mass index: 28.24±1.66) were voluntarily and purposefully selected as a statistical sample and randomly divided into two experimental (n= 13) and control (n= 13) groups. The participants of the experimental group performed Jump Rope Interval Training for 8 weeks (four sessions per week/40 minutes each session). At the beginning and end of the study, venous blood samples were collected to measure Fetuin-A and insulin resistance. Data analysis was done using SPSS software version 24 and with dependent and independent t-tests at a significance level of less than 0.05.

    Results

    After 8 weeks of Jump Rope Interval Training, a significant decrease was observed in serum levels of Fetuin-A, insulin resistance and, body fat percentage (P≤ 0.05). Also, a significant difference was observed between the experimental and control groups in serum levels of Fetuin-A, insulin resistance and, body fat percentage (P≤ 0.05).

    Conclusion

    According to the results of the present study, it seems that regular jump rope interval training for eight weeks can effectively improve the metabolic complications in overweight and obese young men by reducing the serum levels of hepotokine Fetuin-A.

    Keywords: Interval Training, Hepotokines, Insulin Resistance, Overweight, Obese
  • Parisa Saberi-Hasanabadi* Pages 339-355
    Background

    Despite advances in diabetes-related treatments, the effects of the disease have not yet been adequately reversed or prevented in patients. Therefore, there is an urgent need to develop more effective medication-assisted treatments in this field.

    Methods

    In this study, type 1 diabetes mice models was established using multiple low-dose alloxan, and the diabetic mice were treated with three doses of dimethyl fumarate (DMF) i.e low, medium, and high viz. 20, 40 and 80 mg/kg, respectively for a period of 21 days. Then, specific test were done to evaluate blood biochemical parameters, oxidative stress markers, inflammatory genes expression, and histopathological changes in the mice kidney and liver.

    Results

    The obtained results showed remarkably improved anti-diabetic, hepato-renal-protective, and oxidative stress indexes of DMF in alloxan-induced diabetic mice (P< 0.001). Treated mice with DMF demonstrated a noteworthy decrease in blood glucose levels when compared with diabetic group (P< 0.001). Diabetic liver and kidney tissues showed marked dilation of bile ducts, tubules, infiltration, and inflammation. On the contrary, the histological features of the treated mice with DMF improve as shown by normal size of glomerular capillaries along with decrease in less dilatation of ducts in comparison with diabetic mice. The real-time quantitative PCR results indicated that DMF injection decreased the alloxan-induced increase of significant elevations in mRNA levels of pro-inflammatory cytokines levels in both kidney and liver tissues. Meanwhile, mice treated with DMF showed an increase in Sirt1 and Nrf2 expression in comparison to diabetic group.

    Conclusion

    In conclusion, it can be concluded that DMF treatment provides hepato-renal protective effects on alloxan-induced diabetic mice model by attenuating ROS inflammatory pathways.

    Keywords: Diabetes, Alloxan, Dimethyl Fumarate, Oxidative Stress, Anti-Inflammatory Responses, Hepato-Renal-Protective Effects