فهرست مطالب
نشریه یافته
سال بیست و هفتم شماره 1 (پیاپی 103، بهار 1404)
- تاریخ انتشار: 1404/09/10
- تعداد عناوین: 7
-
-
صفحات 1-13مقدمه
نقش پیش بینی کننده شاخص های خونی میانگین حجم پلاکت (MPV) و پهنای توزیع گلبول های قرمز (RDW) در بیماری های قلبی_عروقی ثابت شده است. تمرینات تناوبی با شدت بالا (HIIT) یک روش پایدار و موثر برای بهبود آمادگی قلبی_تنفسی است؛ لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر 8 هفته HIIT بر MPV ، RDWدر زنان غیرفعال دارای وزن طبیعی و چاق بود.
مواد و روش هادر تحقیق نیمه تجربی از میان جامعه زنان چاق و با وزن طبیعی سالم غیرفعال در دامنه سنی 30 تا 45 سال، 24 نفر انتخاب و در دو گروه آزمایشی 12 نفری (با وزن طبیعی و چاق) قرار گرفتند. هر دو گروه به مدت 8 هفته در یک پروتکل HIIT ایستگاهی، سه جلسه در هفته با شدت 90%Hrmax شرکت کردند. خونگیری در پیش و پس آزمون پس از 12 ساعت ناشتایی، 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی انجام شد. از آزمون آماری تحلیل کوواریانس (ANCOVA) برای تحلیل متغیرها در سطح معناداری 05/0> P استفاده گردید.
یافته هانتایج این مطالعه نشان داد که بین دو گروه چاق و با وزن طبیعی از نظر متوسط کاهش MPV (045/0=P)، متوسط کاهش RDW (001/0=P) و متوسط افزایش HDL (045/0=P) اختلاف آماری معناداری وجود دارد.
بحث و نتیجه گیریتمرینات با شدت بالا احتمالا باعث تعدیل شاخص MPV و دیگر شاخص های خطر بیماری های قلبی_عروقی مانند شاخص توده بدنی بالا و درصد چربی بدن بالا در زنان میان سال شده و به عنوان یک روش غیردارویی کارآمد، ارزان و در دسترس برای کاهش خطر بیماری های قلبی_عروقی پیشنهاد گردد.
کلیدواژگان: تمرینات تناوبی با شدت بالا، پهنای توزیع گلبول قرمز، میانگین حجم پلاکت، چاقی -
صفحات 14-27مقدمه
امروزه می توان در روش های ارائه خدمات مراقبت بهداشتی، به ویژه پزشکی از راه دور، از قابلیت های ارائه شده توسط متاورس بهره مند گردید. این امر مستلزم ارزیابی زود هنگام مزایا و چالش های بالقوه متاورس در زمینه پزشکی از راه دور قبل از تحقق پذیرش بالینی است. هدف از انجام پژوهش حاضر شناسایی اهداف، پیامدها و موانع استفاده از متاورس در حوزه پزشکی از راه دور است.
مواد و روش هادر این بررسی سیستماتیک، مقالات منتشر شده در پایگاه های اطلاعاتی آنلاین (PubMed، Scopus و Web of Science) تا خرداد 1403 (بدون محدودیت زمانی) با استفاده از کلمات کلیدی مرتبط ("Metaverse" و "Telemedicine") به زبان انگلیسی جستجو شده اند.
یافته هااز مجموع مقالات وارد شده به مطالعه بیشتر مطالعات (75%) در سال 2023 و کره جنوبی دارای بیشترین مطالعات (25%) در این زمینه بود. قابلیت ها و پیامدهای اصلی استفاده از متاورس در پزشکی از راه دور شامل افزایش دسترسی به خدمات مراقبت سلامت، افزایش میزان امنیت، ایجاد حس اطمینان به کاربران، کاهش هزینه ها و مدیریت زمان بود. خطرات مربوط به امنیت و محرمانگی، تکنولوژی های مورد نیاز، دانش استفاده و هزینه بر بود نیز از چالش ها و موانع اجرای متاورس در پزشکی از راه دور است.
بحث و نتیجه گیریمتاورس یک بستر مناسب برای پزشکی از راه دور است که امکان دسترسی به اطلاعات پزشکی و علمی را فراهم می کند. با وجود مزایا و پیامدهای مثبت این بستر در ارائه سریع و با کیفیت خدمات درمانی که موجب توجه گسترده ای به آن می شود چالش هایی وجود دارد که باید در رفع آن ها اقدامات لازم صورت پذیرد.
کلیدواژگان: متاورس، پزشکی از راه دور، سلامت از راه دور، موانع، مروری نظام مند -
صفحات 28-40مقدمه
مطالعه حاضر با هدف ارزیابی تاثیر والپوتریات (از گیاه سنبل الطیب) بر درد و التهاب در موش ها و تعیین مکانیسم های احتمالی ضد دردی و ضدالتهابی آن طراحی شد.
مواد و روش هادر این مطالعه برای بررسی اثر ضدالتهابی 40 سر موش نر به صورت تصادفی به 5- گروه تقسیم شدند. و در تست درد 56 سر موش نر به صورت تصادفی به 7 گروه (8 تایی) تقسیم شدند.تست التهاب: 1- گروه نرمال سالین، 2- گروه زایلن، 3- گروه دگزامتازون، 4 و 5- گروه هایی که ماده فعال والپوتریات را با دوزهای mg/kg 2/ 0 و 1/0 به صورت یک دوز واحد برای هر حیوان دریافت کردند. تست درد: 1- گروه سالین، 2- فرمالین، 3- گروه مورفین + فرمالین، 4 و5- گروه والپوتریات (mg/kg 2/ 0 و 1/0) +فرمالین، 6- گروه نالوکسان +عصاره (mg/kg 2/0) + فرمالین، 7- گروه نالوکسان + مورفین + فرمالین.
یافته هانتایج نشان داد که زمان واکنش درد در دوز 2/0 میلی گرم والپوتریات در مراحل درد حاد و مزمن در مقایسه با فرمالین به طور معنی داری کاهش یافت (001/0 <p). همچنین، ماده فعال والپوتریات اثر مهاری خود را بر التهاب ناشی از زایلن اعمال کرد که بهترین درصد مهار در دوز 2/0 میلی گرم/کیلوگرم و دگزامتازون با عصاره 2/0 میلی گرم/کیلوگرم مشاهده شد (01/0 <p).
بحث و نتیجه گیریبا توجه به نتایج، والپوتریات اثر ضد دردی نسبتا قوی داشت احتمالا مکانیسم اثر ضد دردی عصاره حداقل تا حدودی همانند مرفین بر پایه گیرنده های اوپیوئیدی است. در تست التهاب، عصاره همچون دگزامتازون قادر به مهار التهاب بود.
کلیدواژگان: درد، التهاب، والپوتریات، رت، سنبل الطیب -
صفحات 41-52مقدمه
مطالعه حاضر میزان شیوع انگل های روده ای در افرادی که به بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی واقع در شهر زاهدان در سال های 1398 تا 1402 مراجعه کرده اند را مورد بررسی قرار داد.
مواد و روش هامطالعه حاضر توصیفی و به صورت مقطعی صورت گرفته است و شامل 5976 از افرادی هست که با علائم گوارشی به بیمارستان مراجعه کرده اند. برای توصیف داده ها از میانگین (انحراف معیار) و تعداد (درصد) برحسب گروه های مورد مطالعه استفاده گردید.
یافته هانتایج نشان داد که تعداد 1510 نفر از لحاظ آلودگی مثبت تشخیص داده شدند. بیشترین میزان شیوع آلودگی ها به تک یاخته های روده ای مربوط به ژیاردیا با 528 نفر (8/8 %) و کمترین میزان شیوع مربوط به اندولیماکس نانا با 10 نفر (16/0 %) بود. بیشترین میزان شیوع آلودگی ها به کرم های روده ای مربوط به انتروبیوس ورمیکولاریس با 64 نفر (07/1 %) و کمترین میزان شیوع مربوط به تریکیوریس تریکیورا 19 نفر (31/0 %) بود.
بحث و نتیجه گیریبا مقایسه درصد آلودگی در مطالعه اخیر و سایر مطالعات مشابه در سالیان گذشته شیوع بیماری های انگلی روده ای در تمام مناطق کشور به طور قابل ملاحظه ای کاهش یافته است. در عین حال میزان آلودگی به تک یاخته های روده ای به نحو قابل ملاحظه ای بیشتر از کرم های روده ای بود که می تواند به واسطه انتقال مستقیم و ساده تر آن ها نسبت به انتقال تخم ها و یا لاروهای کرمی باشد.
کلیدواژگان: انگل های روده ای، زاهدان، ایران -
بررسی اثر IC87201 به عنوان مهارکننده PSD95/nNOS بر کاهش عوارض قلبی پس از سکته مغزی در موش های صحراییصفحات 53-66مقدمه
ناهنجاری های الکتروکاردیوگرام و آریتمی های قلبی بعد از سکته مغزی بسیار رایج هستند. این مطالعه به بررسی اثر IC87201، یک مولکول موثر بر مسیر سیگنالینگ درون سلولی گیرنده NMDA، بر کاهش طولانی شدن فاصله QT، به عنوان شایع ترین تغییر الکتروکاردیوگرام پس از ایسکمی مغزی، در موش های صحرایی نر پرداخته است.
مواد و روش هادر این مطالعه، 15 سر موش صحرایی نر بالغ به طور تصادفی به سه گروه MCAO، MCAO+DXM (دکسترومتورفان هیدروبروماید مونوهیدرات، آنتاگونیست گیرنده NMDA)، و MCAO+IC87201 تقسیم شدند (5=n). دو ساعت پس از ایسکمی، در این سه گروه به ترتیب حلال، DXM و IC87201 به صورت داخل صفاقی تزریق شد. امتیاز رفتاری پیش از ایسکمی و چهار و چهل و هشت ساعت پس از آن با استفاده از آزمون نقص عصبی (NDS) سنجیده شد. تفاوت های آماری با استفاده از آنالیز واریانس با مقادیر تکراری (ANOVA repeated measures) بررسی شد (05/0<p).
یافته هافاصله QT به طور قابل توجهی پس از ایسکمی طولانی شد. تجویز IC87201 این فاصله را به طور معنی داری کاهش داد، در حالی که DXM چنین اثری نداشت. نسبت LF/HF، به عنوان شاخص تعادل سیستم عصبی خودمختار بر عملکرد قلبی، چهل و هشت ساعت پس از ایسکمی افزایش معنی دار یافت. این عدم تعادل چهل و هشت ساعت پس از تزریق هر دو ترکیب IC87201 و DXM بهبود یافت.
بحث و نتیجه گیرینتایج نشان می دهند که ایسکمی مغزی می تواند باعث افزایش فعالیت سیستم سمپاتیک و در پی آن طولانی شدن فاصله QT شود. تجویز IC87201 ممکن است با کاهش این فاصله در بهبود آن موثر باشد؛ بنابراین، IC87201 احتمالا می تواند به عنوان یک گزینه مناسب برای کاهش عوارض قلبی پس از سکته مغزی در نظر گرفته شود.
کلیدواژگان: ایسکمی مغزی، طولانی شدن فاصله QT، IC87201، گیرنده NMDA -
صفحات 67-85مقدمه
تغییرات پایدار در روان درمانی بر پایه مکانیسم های زیربنایی آن شکل می گیرند. یکی از این مکانیسم های کلیدی تثبیت مجدد حافظه (Memory Reconsolidation) می باشد. این فرآیند زیستی شامل به روز رسانی و اصلاح اطلاعات حافظه بوده و به عنوان مکانیسم بنیادی تغییر در روان درمانی که منجر به تغییرات تحول آفرین می شود، معرفی می گردد. بنابراین هدف این پژوهش، بررسی تثبیت مجدد حافظه به عنوان مکانیسم بنیادین تغییر درمانی که پلی میان علوم اعصاب و روان درمانی است، می باشد.
مواد و روش هااین مطالعه یک مرور روایتی بر گرفته از رساله دکتری روانشناسی است که مقالات مرتبط با کلید واژه های (Memory Reconsolidation، psychotherapy و therapeutic change) از طریق جست وجو در پایگاه های علمی معتبر PubMed،ScienceDirect ، PsycINFO، Scopus و موتور جستجوی Google Scholar در بازه زمانی 2024-1985 جمع آوری شده اند. در مجموع از بین مقالات انگلیسی زبان دارای متن کامل، 48 مقاله مرتبط با موضوع و اهداف پژوهش استخراج شدند.
یافته هامطالعات نشان می دهند که تثبیت مجدد حافظه مکانیسم تغییر مشترک در بین رویکردهای روان درمانی بوده و از طریق تغییر در ساختار حافظه، به روزرسانی و اصلاح خاطرات ناسازگار و در نهایت بازسازی شناختی-هیجانی می تواند باعث تغییرات پایدار و عمیقی در بهبود مشکلات و اختلالات روانی شود.
بحث و نتیجه گیرینتایج نشان دادند که همگرایی علوم اعصاب و روان درمانی از طریق مکانیسم تثبیت مجدد حافظه به عنوان گامی نوین در توسعه شیوه های درمانی کارآمدتر در نظر گرفته می شود. بر همین اساس تمرکز بر تثبیت مجدد حافظه در روان درمانی می تواند اثربخشی درمان را به طور معناداری ارتقا داده و موجب تغییرات عمیق و پایدار در مراجعین شود. بنابراین، پیشنهاد می شود پژوهش های آتی بر توسعه مدل های درمانی مبتنی بر مکانیسم تثبیت مجدد حافظه متمرکز شوند.
کلیدواژگان: مکانیسم بنیادی تغییر، تثبیت مجدد حافظه، تغییر تحول آفرین، روان درمانی، علوم اعصاب -
صفحات 86-104مقدمه
بیماری های قلبی عروقی عامل اصلی مرگ و میر در جهان محسوب می شوند. بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی، در سال 2022 این بیماری ها موجب مرگ نزدیک به 8/19 میلیون نفر در سراسر جهان شده است. یکی از اصلی ترین چالش های پیش رو در مدیریت این بیماری ها تشخیص زود هنگام و درمان به موقع این بیماری ها است. به طور کلی برخی از نشانگرهای مورد استفاده در حال حاضر اختصاصیت چندانی ندارند، لذا نیاز به نشانگرهای اختصاصی تری در این بیماری ها به شدت احساس می گردد. اگزوزوم ها، به عنوان یکی از ویزیکول های خارج سلولی تقریبا در تمامی سلول های یوکاریوتی تولید می شوند. این میکرووزیکول ها با یک غشای دولایه فسفولیپیدی پوشیده شده اند و پروتئین ها، اسیدهای نوکلئیک، لیپیدها و... را حمل می کنند.
مواد و روش هامطالعات انجام شده در این زمینه از طریق یک مقاله مرور روایی مورد بررسی قرار گرفتند و مقالات موجود در پایگاه های بین المللی PubMed، Scopus و Web of Science را در بر می گیرد.
یافته هاعوامل متعددی از جمله استرس، آسیب سلولی، داروها و سموم بر تولید و ترشح اگزوزوم ها تاثیر می گذارند. اگزوزوم ها نقش مهمی در ارتباطات بین سلولی ایفا می کنند و می توانند به عنوان نشانگرهای زیستی برای استراتژی های تشخیصی و پیش آگهی عمل کنند. همچنین اگزوزوم ها دارای پتانسیل درمانی هستند و به عنوان ناقل های زیستی برای ارائه داروها به شیوه هدفمند به قلب عمل می کنند.
بحث و نتیجه گیریاستفاده از اگزوزوم ها در تشخیص و درمان بیماری های قلبی عروقی می تواند به مدیریت بهتر این بیماری ها کمک کند، اما این کاربرد با چالش هایی در زمینه بالینی مواجه است. این مقاله به بررسی پتانسیل اگزوزوم ها به عنوان ابزاری نوین در این زمینه می پردازد.
کلیدواژگان: بیماری های قلبی عروقی، اگزوزوم، نشانگر زیستی، درمان هدفمند
-
Pages 1-13Background
The predictive role of mean platelet volume (MPV) and red cell distribution width (RDW) in cardiovascular diseases has been proven. High-intensity interval training (HIIT) is a sustainable and effective method for improving cardiorespiratory fitness. Therefore, the present study aimed to investigate the effect of eight weeks of HIIT on MPV and RDW in inactive, normal-weight, and obese women.
Materials and MethodsIn this semi-experimental research, 24 participants were voluntarily selected from a population of inactive, healthy, obese women and healthy women of normal weight aged 30 to 45 years. They were divided into two experimental groups, each consisting of 12 participants (normal-weight and obese). Both groups were in a circuit HIIT protocol for eight weeks, three sessions per week with an intensity of 90% HRmax for related exercises. Blood sampling was taken on two occasions: once before and once after a 12-hour fasting period and again 48 hours after the last training session. The analysis of covariance (ANCOVA) statistical test was employed to analyze variables at a significance level of P < 0.05.
ResultsThe results indicated that there was a statistically significant difference between the two obese and normal weight groups in the average decreases in MPV (P=0.045), red blood cell distribution width (RDW) (P=0.001), and high-density lipoprotein (HDL) (P=0.045).
ConclusionHigh-intensity exercise may modulate MPV and other cardiovascular disease risk factors, such as high body mass index and high body fat percentage in middle-aged women, suggesting an effective, inexpensive, and accessible non-pharmacological method for reducing the risk of cardiovascular diseases.
Keywords: High-Intensity Interval Training (HIIT), Red Blood Cell Distribution Width (RDW), Mean Platelet Volume, Obesity -
Pages 14-27Background
Today, we can benefit from the capabilities provided by Metaverse in the methods of providing healthcare services, especially telemedicine. This requires an early assessment of the potential benefits and challenges of Metaverse in the field of telemedicine before clinical adoption is realized. The purpose of this research is to identify the goals, consequences, and obstacles of using Metaverse in telemedicine.
Materials and MethodsIn this systematic review, we searched the articles published in online databases (PubMed, Scopus, and Web of Science) until June 2024 (without time limitation) using relevant keywords ("Metaverse" and "Telemedicine") in English. Exclusion criteria included articles that did not focus on this topic.
ResultsOf all the articles included in the study, most of the studies (75%) were conducted in 2023, and South Korea accounted for the highest number of studies (25%) in this field. The main capabilities and consequences of using Metaverse in telemedicine included increasing access to healthcare services, increasing the level of security, creating a sense of confidence for users, reducing costs, and managing time. Risks related to security and confidentiality, required technologies, knowledge of use, and cost are also challenges and obstacles to implementing Metaverse in telemedicine.
ConclusionMetaverse is a suitable platform for telemedicine that provides access to medical and scientific information. Despite the advantages and positive consequences of this platform in providing fast and quality medical services, which causes widespread attention, there are challenges in its implementation that need to be solved by necessary measures.
Keywords: Metaverse, Obstacles, Systematic Review, Telehealth, Telemedicine -
Pages 28-40Background
The present study was designed to evaluate the effect of Valepotriate (from Valeriana officinalis) on pain and inflammation in rats and to determine its possible analgesic and inflammatory mechanisms.
Materials and MethodsThe present study was conducted with the objective of investigating the anti-inflammatory effect. To this end, 40 male rats were randomly divided into five groups. In the pain test, 56 male rats were randomly divided into seven groups (n=8 each). Inflammation test: 1- Normal saline group, 2- Xylene group, 3- Dexamethasone group, 4 and 5- Groups that received the active ingredient Valepotriate at doses of 0.2 and 0.1 mg/kg as a single dose for each animal. Pain test: 1- Saline group, 2- Formalin, 3- Morphine + Formalin group, 4-5- Valepotriate group (0.2 and 0.1 mg/kg) + Formalin, 6- Naloxone + Extract group (0.2 mg/kg) + Formalin, 7- Naloxone+ Morphine + Formalin group
ResultsThe results showed a significant decrease in pain response time at 0.2 doses of Valepotriate in acute and chronic pain phases compared to Formalin (P<0.001). Valepotriate active ingredient also exerted its inhibitory effect on xylene-induced inflammation, with the best inhibition percentage observed for 0.2 mg/kg dose and dexamethasone with extract at 0.2 mg/kg (P<0.01).
ConclusionAccording to the results, Valepotriate has a relatively strong analgesic effect. It is likely that the mechanism of analgesic action of the extract is at least relatively similar to that of morphine based on opioid receptors. In the inflammation test, the extract was able to inhibit inflammation in a way similar to dexamethasone.
Keywords: Inflammation, Pain, Rat, Valepotriate, Valeriana Officinalis -
Pages 41-52Background
The present study investigated the prevalence of intestinal parasites in individuals who referred to hospitals affiliated with Zahedan University of Medical Sciences, Zahedan, from 2019 to 2023.
Materials and MethodsThe present descriptive study was conducted cross-sectionally and consisted of 5,976 individuals referring to the hospitals with gastrointestinal. To describe the data, mean (standard deviation) and number (percentage) were used according to the studied groups.
ResultsThe results of the study showed that 1,510 people were diagnosed positive. The highest rate of infection by intestinal protozoa was related to Giardia, affecting 528 people (8.8%), while the lowest rate of infection was related to Endolimax nana, affecting 10 people (0.16%). The highest prevalence rate of infections by intestinal worms was related to Entrobius vermicularis, with 64 people (1.07%), whereas the lowest prevalence rate was associated with Trichuris trichiura, with 19 cases (0.31%).
ConclusionThe comparison of the percentage of pollution in the current study with other relevant studies in the past years showed that the prevalence of intestinal parasitic diseases in this region has decreased significantly, similar to other regions of the country. At the same time, the rate of infection by intestinal protozoa is significantly higher than by intestinal worms. This issue can be due to their direct and easier transmission compared to the worm eggs or larvae.
Keywords: Intestinal Parasites, Iran, Zahedan -
Pages 53-66Background
Abnormalities of electrocardiogram and cardiac arrhythmias after stroke are very common. This study investigated the effect of IC87201, a molecule affecting the NMDA receptor intracellular signaling pathway, on reducing QT interval prolongation, as the most common electrocardiogram change after cerebral ischemia, in male rats.
Materials and MethodsIn this study, 15 male adult rats were randomly divided into three groups: MCAO, MCAO+DXM (dextromethorphan hydrobromide monohydrate, NMDA receptor antagonist), and MCAO+IC87201 (n=5 each). Two hours after ischemia, solvent, DXM, and IC87201 were injected intraperitoneally into these three groups, respectively. Pre-ischemia, four hours, and forty-eight hours post-ischemia neurological-behavioral scores were assessed using the neurological deficit score test. Statistical differences were measured using repeated measures analysis of variance (P<0.05).
ResultsQT interval significantly prolonged after ischemia. Administration of IC87201 significantly reduced this interval, whereas DXM did not have such an effect. The LF/HF ratio, as an index of autonomic nervous system balance on cardiac performance, significantly increased forty-eight hours after ischemia. This imbalance improved forty-eight hours after the injection of both IC87201 and DXM.
ConclusionThe results of this study indicated that cerebral ischemia could lead to an increase in sympathetic activity, which in turn causes prolonged QT interval. The administration of IC87201 may be effective in improving this condition by reducing the QT interval. Therefore, IC87201 may potentially be considered a suitable option for reducing cardiac complications following stroke.
Keywords: Cerebral Ischemia, IC8720, NMDA Receptor, QT Interval Prolongation -
Pages 67-85Background
Sustainable changes in psychotherapy are formed based on its underlying mechanisms. One of these key mechanisms is Memory Reconsolidation. This biological process involves updating and modifying memory information and is introduced as a fundamental mechanism of change in psychotherapy that leads to transformational changes. Therefore, the purpose of this research is to investigate memory reconsolidation as a fundamental mechanism of therapeutic change that bridges neuroscience and psychotherapy.
Materials and MethodsThis study is a narrative review derived from a PhD dissertation in psychology, in which articles related to the keywords (Memory Reconsolidation, psychotherapy, and therapeutic change) were collected through searches in the reputable scientific databases PubMed, ScienceDirect, PsycINFO, Scopus, and the Google Scholar search engine, within the time frame of 1985-2024. In total, 48 articles related to the topic and objectives of the research were extracted from the full-text English language articles.
ResultsStudies show that memory reconsolidation is a common mechanism of change among psychotherapy approaches, and through changes in memory structure, updating and modification of maladaptive memories, and ultimately cognitive-emotional reconstruction, it can cause lasting and profound changes in psychological problems and disorders.
ConclusionThe results showed that the convergence of neuroscience and psychotherapy through this mechanism is considered a new step in the development of more efficient treatment methods. Accordingly, focusing on memory reconsolidation in psychotherapy can significantly enhance the effectiveness of treatment and lead to profound and transformational changes in clients. Therefore, it is suggested that future research should focus on developing therapeutic models based on the mechanism of memory reconsolidation.
Keywords: Fundamental Mechanism Of Change, Memory Reconsolidation, Neuroscience, Psychotherapy, Transformational Changes -
Pages 86-104Background
Cardiovascular diseases (CVD) are considered the leading cause of mortality worldwide. According to World Health Organization statistics in 2022, these diseases resulted in the deaths of nearly 19.8 million people globally. The early diagnosis and timely treatment are among the main challenges in managing these diseases. Generally, since some of the currently used biomarkers lack specificity; therefore, a stronger need for more specific markers in this area is felt. Exosomes, as one of the extracellular vesicles, are produced in almost all eukaryotic cells. These microvesicles are covered with a bilayer phospholipid membrane and carry proteins, nucleic acids, lipids, etc.
Materials and MethodsThe current narrative review research included studies available in the international databases of PubMed, Scopus, and Web of Science.
ResultsVarious factors, including stress, cellular damage, medications, and toxins can influence the production and secretion of exosomes. Exosomes play a crucial role in intercellular communications and can serve as biological markers for diagnostic and prognostic strategies. Additionally, exosomes have therapeutic potential and act as biological carriers for targeted drug delivery to the heart.
ConclusionBased on the findings obtained, the use of the exosomes in the diagnosis and treatment of cardiovascular diseases could aid in the better management of these conditions; however, its application may be clinically challenging. Moreover, the present study explores the potential of using exosomes as a novel tool in the medical field.
Keywords: Biomarker, Cardiovascular Diseases, Exosomes, Targeted Therapy