فهرست مطالب

نشریه مدیریت دفاع هوایی
سال سوم شماره 3 (پیاپی 11، پاییز 1403)
- تاریخ انتشار: 1403/07/01
- تعداد عناوین: 6
-
-
صفحات 1-26زمینه و هدف
مدیریت استعداد، کاربرد مجموعه ای از فعالیت های یکپارچه است که سازمان ها با استفاده از آن از تامین (جذب، حفظ، انگیزش و توسعه) نیروهای مورد نیاز خود در حال و آینده اطمینان می یابند و با تاکید بر این که افراد مستعد از منابع اصلی سازمان به شمار می روند به حفظ جریان استعدادها در سازمان می پردازد. پژوهش حاضر با درک نقش کلیدی کارکنان شایسته، بااستعداد و توانمند در موفقیت سازمان ها، به شناسایی ابعاد مدل مدیریت استعداد مبتنی بر شایسته سالاری می پردازد.
روش شناسی:
این مطالعه، یک پژوهشی آمیخته اکتشافی است. در بخش کیفی از راهبرد تحلیل مضمون و در بخش کمی از راهبرد توصیفی پیمایشی استفاده شد. در بخش کیفی از مصاحبه نیمه ساختاریافته جهت گردآوری داده ها استفاده شد. مصاحبه ها با 15 نفر از خبرگان حوزه شهرداری به صورت هدف مند تا مرحله اشباع نظری انجام شد و تحلیل داده ها در سه مرحله استخراج مفاهیم پایه، سازمان دهنده و فراگیر صورت گرفت. گردآوری داده ها در بخش کمی از طریق ابزار پرسشنامه انجام شد. جامعه آماری بخش کمی شامل 515 نفر از کارکنان و کارشناسان معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری شهر تهران بود که تعداد 220 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. داده های بخش کمی با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس و مدل سازی معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شدند.
یافته هابر اساس تحلیل داده ها، 7 مضمون سازمان دهنده شامل استراتژی سازمان، شایسته خواهی (کشف/استعدادیابی)، ارزیابی و جذب منابع استعداد، استعدادگماری، استعدادپروری (توسعه یا استعدادافزایی)، مدیریت مسیر شغلی و بدرقه استعداد به همراه چهل و یک مضمون پایه شناسایی شدند.
کلیدواژگان: استعداد، مدیریت استعداد، شایسته سالاری، رویکرد آمیخته -
صفحات 27-56زمینه و هدف
سازمان ها برای دستیابی به بهترین نتایج، نیازمند مدیریت اثربخش منابع انسانی هستند. اقدامات مدیریت منابع انسانی می تواند عملکرد سازمان را تحت تاثیر قرار داده و در محیط پویا موجب کسب مزیت رقابتی پایدار و بقای سازمانی گردد. سیستم منابع انسانی با مشارکت بالا یک مجموعه منسجم از اقدامات مرتبط در حوزه مدیریت منابع انسانی است که موجب تامین، حفظ و انگیزش نیروهای کاری اثربخش می شود. این پژوهش با هدف طراحی مدل ساختاری اقدامات مدیریت منابع انسانی با مشارکت بالا برای سازمان های دولتی انجام شده است.
روش شناسی:
این مطالعه، یک پژوهشی آمیخته اکتشافی است. در بخش کیفی از راهبرد فراترکیب و در بخش کمی از راهبرد توصیفی استفاده شد. جامعه آماری مرحله اول شامل کارشناسان منابع انسانی بود که با نمونه گیری قضاوتی تعداد 12 نفر انتخاب شدند. در مرحله کمی، 252 نفر از مدیران منتخب سازمان های دولتی با روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. داده های بخش کیفی از طریق کدگذاری و داده های بخش کمی با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس و مدل سازی معادلات ساختاری تجزیه وتحلیل شدند.
یافته هااقدامات مدیریت منابع انسانی با مشارکت بالا مبتنی بر نظریه توانایی، انگیزه و فرصت شامل اقدامات تواناساز (انتخاب مبتنی بر دانش شغلی، آموزش و توسعه شایستگی حرفه ای، آموزش مهارتهای شغل محور، آموزش و یادگیری تیمی، پرداخت های عملکرد محور، پرداخت های شایستگی محور، پرداخت مبتنی بر توسعه مهارتها، خود ارزیابی، ارزیابی عملکرد 360 درجه ای، ارزیابی عملکرد شایستگی محور، استقلال در برنامه ریزی کاری، مشارکت در تصمیم گیری، طراحی و توسعه کار مشارکتی، بازی گونه سازی مشاغل)؛ اقدامات انگیزشی (انتخاب شایستگی محور، انتخاب مبتنی بر استعدادها، اشاعه دانش جدید، برنامه تسهیم تجربیات شخصی، تقدیر و سپاسگزاری از کارکنان، پرداخت مبتنی بر نتایج کار تیمی، قضاوت شفاف عملکرد کارکنان، اعتماد سازی بین مدیر_کارمند، مربیگری، طراحی مشاغل خودانگیزشی و گردش شغلی گسترده) و اقدامات فرصت آفرین (مسئولیت پذیری، استخدام همکار محور، برنامه آموزش تعاملی، توسعه تیم های کاری خودگردان، پرداخت پاداش منصفانه، برنامه های کاری منعطف، برنامه های حمایتی نگهداشت، بازخورد گیری موثر، ایجاد جو مشارکتی، طراحی و اجرای نظام پیشنهادها، غنی سازی شغل، طراحی مسیرهای شغلی و برنامه های جانشین پروری) است. یافته های بخش کمی نیز حاکی از برازش مناسب مدل بود.
نتیجه گیریاین پژوهش یک مدل ساختاری جامع برای مدیریت منابع انسانی با مشارکت بالا بر اساس نظریه توانایی، انگیزه و فرصت ارائه کرده است که موجب تقویت مشارکت کارکنان در سازمان های دولتی می شود.
کلیدواژگان: اقدامات انگیزشی، اقدامات تواناساز، اقدامات فرصت آفرین، مدیریت منابع انسانی، مشارکت بالا -
صفحات 57-76زمینه و هدف
امید به عنوان یکی از عوامل کلیدی در افزایش بهره وری، ایجاد انگیزه و تقویت تاب آوری کارکنان در سازمان ها شناخته می شود. این مفهوم به ویژه در سازمان های دفاعی که با چالش های پیچیده و محیط های کاری پرفشاری روبه رو هستند، از اهمیت بیشتری برخوردار است. با توجه به ضرورت ارتقای روحیه و انگیزه کارکنان در این سازمان ها، ارائه الگویی برای ارتقای امید می تواند به بهبود عملکرد سازمانی و تحقق اهداف راهبردی کمک کند. هدف این مقاله، ارائه یک الگوی کاربردی برای ارتقای امید در یکی از سازمان های دفاعی است.
روش شناسی:
این پژوهش کیفی از نظر هدف، نوعی پژوهش کاربردی است. منابع اطلاعاتی پژوهش را مستندات علمی منتشرشده و همچنین داده های مصاحبه با خبرگان یک سازمان دفاعی تشکیل دادند. در این پژوهش با تعداد 14 نفر از خبرگان به روش نمونه گیری هدفمند و قضاوتی، مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شد. داده های به دست آمده با استفاده از روش داده بنیاد (رویکرد ظاهر شونده گلیزری) و با کمک نرم افزار مکس کیو دی ای تجزیه و تحلیل شدند. روایی پژوهش، با تایید اعضاء و مشارکت کنندگان انجام شد. همچنین پایایی پژوهش به روش توافق یا همخوانی (ضریب توافق 81%) تایید گردید.
یافته هانتایج این مطالعه نشان داد که الگوی تحقیق شامل سه بعد چیستی (اعتقادات معنوی، واقع بینی، هدفمندی، آینده نگری، سرمایه روان شناختی، تلاش و انگیزه، تاب آوری)، چرایی (افزایش نشاط فردی و اجتماعی، تقویت نظام اجتماعی و سیاسی، تقویت بهداشت/سلامت روان، تقویت باورهای شناختی - عاطفی) و چگونگی (توسعه بهزیستی معنوی، تقویت اعتقادات، توسعه سرمایه اجتماعی و فرهنگی، جهاد تبیین، مدیریت رسانه ها و شبکه های اجتماعی، تمرکز بر رشد و پیشرفت اقتصادی، تقویت امنیت ملی، توسعه تفکر راهبردی و شناختی، جهاد علمی و ظرفیت سازی ملی، جذب نخبگان جوان علمی و فرهیخته، ارتقاء سطح بهزیستی اجتماعی، توسعه هوش هیجانی، سلامت مثبت، شکرگزاری، حکمرانی خوب) است.
نتیجه گیریالگوی نهایی پژوهش، با شناسایی عوامل کلیدی و ارائه راهکارهای عملی می تواند نقشی موثر در ارتقای امید کارکنان سازمان های دفاعی ایفا کند. این الگو با تاکید بر انسجام سازمانی، اعتماد متقابل و تقویت نگرش مثبت، بستری مناسب برای تحقق اهداف راهبردی و افزایش کارآمدی سازمان فراهم می آورد.
کلیدواژگان: امید، امید افرینی، سازمان دفاعی -
صفحات 77-100زمینه و هدف
مناطق مرزی غرب کشور به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص، تنوع قومی و فرهنگی، و قرارگیری در مجاورت کشورهای همسایه، از اهمیت راهبردی در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی برخوردار هستند و بستر مناسبی را برای تقویت تبادلات فرهنگی و تعاملات بین المللی فراهم می نمایند. با این حال، توسعه فرهنگی در این مناطق با چالش هایی مواجه است. بر این اساس، در این پژوهش به شناسایی موانع اصلی توسعه فرهنگی در مناطق مرزی غرب کشور و ارائه راهکارهایی برای تقویت محورهای توسعه فرهنگی در این مناطق پرداخته می شود.
روش شناسی:
تحقیق حاضر از لحاظ هدف از نوع کاربردی- توسعه ای است. در چارچوب تحقیق کیفی از روش تحلیل مضمون و سنتز پژوهشی و همچنین در چارچوب تحقیق کمی از روش ساختاری تفسیری استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها، مصاحبه های نیمه ساختارمند و پرسشنامه بود. جامعه آماری بخش کیفی و کمی متشکل از فرمانداران، اساتید دانشگاه، فرماندهان ارشد هنگ مرزی، متخصصان حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین اسناد علمی معتبر بود. جهت نمونه گیری با استفاده از روش هدف مند و ملاک محور، تعداد 18 نفر از مصاحبه کنندگان و 12 مورد متون علمی انتخاب شدند.
یافته هایافته های حاصل از تحلیل مصاحبه ها به روش تحلیل مضمون حاکی از شناسایی 16 عامل به عنوان موانع توسعه فرهنگی بود. همچنین یافته های حاصل از تحلیل مصاحبه ها و سنتزپژوهی مطالعات پیشین منجر به شناسایی 15 عامل به عنوان عوامل موثر بر توسعه فرهنگی در مناطق مرزی غرب کشور بود. یافته های حاصل از مدلسازی ساختاری تفسیری نیز نمایانگر دسته بندی عوامل موثر بر توسعه فرهنگی در پنج سطح بود.
نتیجه گیریتوسعه فرهنگی را می توان فرایند اعتلای شئون گوناگون فرهنگ جامعه در راستای مقاصد مطلوب تعریف کرد. با الهام از تجربه کشورهای موفق، می توان با تقویت مشارکت مردمی، ایجاد سیاست های حمایتی و توجه به سرمایه گذاری در آموزش و فرهنگ، گام های موثری در جهت توسعه فرهنگی برداشت.
کلیدواژگان: توسعه، توسعه فرهنگی، موانع توسعه فرهنگی -
صفحات 101-124زمینه و هدف
حمل ونقل اقلام آمادی به عنوان یکی از اجزای کلیدی زنجیره تامین، نقش محوری در کارایی و اثربخشی فرآیندهای تامین، تولید و توزیع ایفا می کند. با توجه به پیچیدگی های روزافزون در مدیریت آماد، از جمله رشد تجارت الکترونیک، تغییرات تقاضا، توسعه فناوری های حمل ونقل، شناسایی الگوی تحول در حوزه حمل ونقل اقلام آمادی از اهمیت به سزایی برخوردار است. بر این اساس، در این پژوهش به این مساله پرداخته می شود که الگوی تحول در حوزه حمل ونقل اقلام آمادی کدام هستند.
روش شناسی:
این پژوهش دارای رویکرد آمیخته است. در بخش کیفی از راهبرد تحلیل مضمون و در بخش کمی از راهبرد توصیفی پیمایشی استفاده شد. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل خبرگان حوزه حمل و نقل آمادی بود که تعداد 20 نفر به عنوان نمونه از طریق تکنیک گلوله برفی انتخاب شدند. داده های بخش کیفی از طریق مصاحبه باز و عمیق گردآوری شد. نمونه آماری پژوهش در بخش کمی شامل 20 از کارشناس عملیاتی بود که از طریق تکنیک نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده های بخش کمی از طریق پرسشنامه گردآوری شد.
یافته هادر تحلیل داده های کیفی تعداد 71 مضمون پایه احصا شد و در ادامه 21 مضمون سازمان دهنده و در نهایت 7 مضمون فراگیر شامل حوزه آمادی، نیروی انسانی، مالی، سازمانی، استهلاک، مدیریتی و آموزشی به عنوان حوزه های تحول در حمل و نقل آمادی شناسایی شدند. بر اساس تحلیل داده های کمی و روش مدل سازی ساختاری - تفسیری الگوی حمل و نقل آمادی در سه سطح اول شامل نیروی انسانی، مالی و سازمانی، سطح دوم شامل آموزشی، مدیریتی و استهلاک و سطح سوم شامل حوزه آمادی دسته بندی شدند.
نتیجه گیریتحولات حوزه حمل ونقل اقلام لجستیکی در عصر حاضر نیازمند رویکردهای نوآورانه و استفاده از فناوری های نوین است. بهره گیری از الگویی جامع و منسجم که بتواند چالش های موجود در زمینه بهینه سازی فرآیندها، کاهش هزینه ها، افزایش سرعت و پایداری زیست محیطی را پوشش دهد، می تواند نقشی کلیدی در ارتقای کارایی زنجیره تامین ایفا کند.
کلیدواژگان: حمل و نقل، آماد و پشتیبانی، الگوی تحول -
صفحات 125-144زمینه و هدف
در سازمان های نظامی، انتخاب و انتصاب مدیران بخش عملیات نیروی انسانی تاثیر مستقیمی بر کارآمدی و اثربخشی سازمان دارد. ارتش جمهوری اسلامی ایران به عنوان نهادی استراتژیک نیازمند الگوهایی مبتنی بر شایستگی و معیارهای دقیق برای انتخاب مدیران است تا بتواند در راستای تحقق اهداف راهبردی خود گام بردارد. پژوهش حاضر با هدف شناسایی و طراحی الگوی معیارهای انتخاب و انتصاب مدیران بخش عملیات نیروی انسانی ارتش جمهوری اسلامی ایران تلاش دارد تا با ارائه چارچوبی علمی، زمینه ساز تصمیم گیری های بهینه در این حوزه شود.
روش شناسی:
این پژوهش، بر اساس هدف، توسعه ای و از لحاظ روش نوعی پژوهشی کیفی است. جامعه آماری پژوهش شامل تعداد 100 نفر از دانشجویان دوره عالی رسته اداری و سرمایه انسانی بود و از نظرات همه آنان برای گردآوری داده های پژوهش استفاده شد. به منظور جمع آوری داده ها از ابزار مصاحبه و برای تجزیه وتحلیل داده ها، از تکنیک تحلیل مضمون مبتنی بر کدگذاری استفاده شد.
یافته هانتایج تحلیل داده های پژوهش نشان داد که معیارهای انتخاب و انتصاب مدیران بخش عملیات نیروی انسانی ارتش جمهوری اسلامی ایران شامل سه مضمون اصلی تخصصی، رفتاری و فکری است. مضامین تخصصی، رفتاری و فکری به ترتیب دارای 11، 16 و 5 مضمون فرعی بود. همچنین، مهارت فنی و انگیزش در مضامین اصلی «تخصصی» و «رفتاری» بیشترین فراوانی را به خود اختصاص دادند.
نتیجه گیریمعیارهای انتخاب و انتصاب مدیران بخش عملیات نیروی انسانی با تاکید بر نیازمندی های خاص ارتش، چارچوبی موثر برای بهبود فرآیندهای مدیریتی ارائه می دهند. تدوین و پیاده سازی این الگو می تواند به انتخاب مدیرانی توانمند و متعهد منجر شده و در نهایت، به افزایش کارایی و اثربخشی عملیات نیروی انسانی ارتش کمک کند. اجرای دقیق این معیارها نیازمند توجه به سیستم ارزیابی و نظارت منسجم، آموزش مستمر مدیران، و بازنگری دوره ای الگوهای انتخاب و انتصاب بر اساس تغییرات محیطی و نیازهای سازمانی است.
کلیدواژگان: انتصاب، منابع انسانی، معیارهای انتخاب، شایستگی، مدیران بخش عملیات نیروی انسانی
-
Pages 1-26Background & Purpose
Talent management is the application of a set of integrated activities that organizations use to ensure the provision (attraction, retention, motivation and development) of the forces they need now and in the future and by emphasizing that talented people are the main resources of the organization, it maintains the flow of talents in the organization. By understanding the key role of competent, talented and capable employees in the success of organizations, the present research identifies the dimensions of talent management model based on meritocracy.
MethodologyThis study is an exploratory mixed research. Thematic analysis strategy was used in the qualitative part and descriptive survey strategy was used in the quantitative part. In the qualitative part, semi-structured interviews were used to collect data. Interviews with 15 municipal experts were conducted in a targeted manner until the theoretical saturation stage, and data analysis was done in three stages of extracting basic, organizing and comprehensive concepts. Data collection was done in the quantitative part through the questionnaire tool. The statistical population of the quantitative part included 515 employees and experts of the Vice-Chancellor of Social and Cultural Affairs of Tehran city, of which 220 people were selected by stratified random sampling. Data from the quantitative section were analyzed using SPSS software and structural equation modeling.
FindingsBased on the data analysis, 7 organizing themes including organization strategy, merit seeking(discovery/talent search), evaluation and attraction of talent resources, talent recruitment, talent cultivation (development or talent enhancement), career path management and talent search were identified along with forty one basic themes. Also, the findings of the quantitative section indicated the appropriate fit of the model.
ConclusionTalent management is not just a to-do list, but a strategy that requires careful implementation, regular evaluation, and continuous improvement. The final model of this research can be used as a guide for the municipal managers and all measures related to the management of key talents can be carried out in the form of its dimensions.
Keywords: Talent, Talent Management, Meritocracy, Mixed Approach -
Pages 27-56Background & Purpose
Organizations need effective human resource management to achieve the best results. Human resource management measures can affect the organization's performance and in a dynamic environment, it can lead to sustainable competitive advantage and organizational survival. The human resource system with high participation is a coherent set of related actions in the field of human resource management that provides, maintains and motivates effective workforce. This research has been done with the aim of designing a structural model of human resource management measures with high participation for public organizations.
MethodologyThis study is an exploratory mixed research. A meta- synthesis strategy was used in the qualitative part and a descriptive strategy was used in the quantitative part. The statistical population of the first stage included human resource experts who were selected by judgmental sampling of 12 people. In the quantitative stage, 252 elected managers of public organizations were selected by cluster sampling method. Qualitative part data were analyzed through coding and quantitative part data using SPSS software and structural equation modeling.
FindingsHigh-participation human resource management measures based on the theory of ability, motivation and opportunity include enabling measures (job knowledge- based selection, Training and development of professional competencies , Job-oriented skills training, Team-based learning and training, performance-based payments, competency-based payments, autonomy in work planning, skill development-based payments, self-control, 360 degree performance evaluation, competency-based performance evaluation, participation in decision-making, Design and development of collaborative work, Gamification); Motivational measures (Competency- based selection, Talent-based selection, dissemination of new knowledge, Personal experience-sharing programs, Recognition and appreciation, team performance-based payments, fair rewards, transparent performance judgment, Trust Building between manager-employee, coaching, self-motivational job design, and extensive job rotation) and opportunistic measures (Accountability, peer-based hiring, interactive learning, self-directed teams, Fair reward distribution, flexible work schedules, Retention support programs, Effective feedback collection, Creating a cooperative atmosphere, Design and implementation of the suggstion system, Job enrichment,Design career paths, and succession programs).The findings of the quantitative section also indicated the appropriate fit of the model.
ConclusionThe study proposed a comprehensive structural model for high-involvement HRM based on the AMO theory, which can strengthen employee participation in public organizations.
Keywords: Motivational Practices, Enabling Practices, Opportunity Practices, Human Resource Management, High Involvement -
Pages 57-76Background & Purpose
Hope is recognized as a key factor in increasing productivity, motivating employees, and strengthening their resilience within organizations. This concept becomes especially significant in defense organizations, which face complex challenges and high-pressure work environments. Given the necessity of boosting morale and motivation among employees in such organizations, presenting a model for enhancing hope can contribute to improving organizational performance and achieving strategic goals. The aim of this paper is to present a practical model for enhancing hope in a defense organization.
MethodologyThis qualitative research is a type of applied research. The research information sources were published scientific documents as well as interview data with experts of a defense organization. In this research, a semi-structured interview was conducted with 14 experts using the method of purposeful and judgmental sampling. The obtained data were analyzed using the grounded theory method (Glaseri's emergent approach) and with the help of MaxQDA software. Validity of the research was done with the approval of members and participants. Also, the reliability of the research was confirmed by agreement method (81% agreement coefficient).
FindingsThe results of this study showed that the research model includes the three dimensions of what (spiritual beliefs, realism, purposefulness, foresight, psychological capital, effort and motivation, resilience), why (increasing individual and social vitality, strengthening the social and political system, strengthening health/health). psychological, strengthening cognitive-emotional beliefs) and how to (develop spiritual well-being, strengthen beliefs, develop social and cultural capital, explain jihad, manage media and social networks, focus on economic growth and progress, strengthen national security, develop strategic and cognitive thinking, Scientific jihad and national capacity building, attracting young scientific and educated elites, improving the level of social well-being, developing emotional intelligence, positive health, gratitude, good governance).
ConclusionThe final model of the research,, by identifying key factors and offering practical solutions can play an effective role in enhancing the hope of employees in defense organizations. This model, with an emphasis on organizational cohesion, mutual trust, and fostering a positive mindset, provides a suitable foundation for achieving strategic objectives and increasing organizational efficiency.
Keywords: Hope, Promotion Of Hope, Defense Organization -
Pages 77-100Background & Purpose
Due to its special geographical location, ethnic and cultural diversity, and proximity to neighboring countries, the western border regions of the country are of strategic importance in various political, economic and cultural dimensions and provide a suitable platform for strengthening cultural exchanges and international interactions. However, cultural development in these areas faces challenges. Based on this, in this research, the main obstacles to cultural development in the western border areas of the country are identified and solutions are presented to strengthen the axis of cultural development in these areas.
MethodologyThe current research is applied-developmental in terms of its purpose. In the framework of qualitative research, the method of thematic analysis and research synthesis was used, and in the framework of quantitative research, the survey method was used. The data collection tools were semi-structured interviews and questionnaires. The qualitative and quantitative statistical population consisted of governors, university professors, senior commanders of the border regiment, experts in the field of culture and Islamic guidance, as well as valid scientific documents. 18 interviewers and 12 scientific texts were selected for sampling using a purposeful and criteria-based method.
FindingsThe findings of the analysis of the interviews using thematic analysis method indicated the identification of 16 factors as obstacles to cultural development and 31 factors as effective factors on cultural development in the western border areas of the country. The results of the synthesis research also summarized the axes of cultural development based on the experiences of successful countries in 5 axes: 1. Paying attention to the underlying infrastructures 2. The necessity of cultural demands 3. Social justice 4. Non-contradiction of tradition with modernity 5. Paying attention to institutional infrastructures.
ConclusionCultural development can be defined as the process of enhancing various aspects of society's culture in line with desired goals. Inspired by the experience of successful countries, effective steps can be taken in the direction of cultural development by strengthening public participation, creating supportive policies and paying attention to investment in education and culture.
Keywords: Development, Cultural Development, Barriers Of Cultural Development -
Pages 101-124Background & Purpose
Transportation Logistic Goods, as the key components of the supply chain, plays a central role in the efficiency and effectiveness of supply, production and distribution processes. Considering the ever-increasing complexities in supply management, including the growth of e-commerce, changes in demand, and the development of transportation technologies, Identifying the pattern of transformation in Transportation Logistic Goods is very important. Then, research deals with the issue of what are the transformation patterns in the Transportation Logistic Goods.
MethodologyThis research has a mixed approach. In the qualitative part, thematic analysis strategy was used, and in the quantitative part, the descriptive survey strategy was used. The statistical population of the research in the qualitative part included experts in the field of transportation, 20 of whom were selected as a sample through the snowball technique. The data of the qualitative part were collected through open and in-depth interviews. The statistical sample of the research in the quantitative part included 20 operational experts who were selected through the convenience sampling technique. The data of the quantitative part were collected through a questionnaire.
FindingsIn the qualitative data analysis, 71 basic themes were identified, followed by 21 organizing themes and finally 7 overarching themes including the areas of preparation, human resources, finance, organizational, depreciation, management and education were identified as areas of transformation in transportation. Based on the quantitative data analysis and the structural-interpretive modeling method, the transportation pattern was categorized into the first three levels including human resources, finance and organizational, the second level including education, management and depreciation, and the third level including the supply area.
ConclusionDevelopments in the field of transportation of logistic goods in this era, require innovative approaches and the use of new technologies. Using a comprehensive and coherent model that can cover the challenges in the field of process optimization, cost reduction, and increase speed environmental sustainability can play a key role in improving the efficiency of the supply chain.
Keywords: Transportation, Logestic, Transformation Pattern -
Pages 125-144Background & Purpose
In military organizations, the selection and appointment of human resources operations managers has a direct impact on the efficiency and effectiveness of the organization. The Islamic Republic of Iran Army, as a strategic institution, needs merit-based models and precise criteria for selecting managers so that it can take steps towards realizing its strategic goals. The current research aims to identify and design a pattern of criteria for the selection and appointment of the managers of the human resources operations department of the Islamic Republic of Iran Army, and tries to provide a scientific framework to lay the groundwork for optimal decision-making in this field.
MethodologyThis research, based on the goal, is developmental and in terms of method, it is a kind of qualitative research. The statistical population of the research included the number of 100 students of the administrative and human capital department and their opinions were used to collect the research data. In order to collect data from the interview tool and to analyze the data, the technique of thematic analysis based on coding was used.
FindingsThe results of the research data analysis showed that the criteria for the selection and appointment of managers of the human resources operations department of the Islamic Republic of Iran Army include three main themes: expertise, behavior and thought. Specialized, behavioral and intellectual themes had 11, 16 and 5 sub-themes respectively. Also, technical skill and motivation in the main themes of "expertise" and "behavior" had the highest frequency.
ConclusionThe criteria for the selection and appointment of managers of the manpower operations department, emphasizing the specific requirements of the army, provide an effective framework for improving management processes. Formulation and implementation of this model can lead to the selection of capable and committed managers and ultimately help to increase the efficiency and effectiveness of the army's manpower operations. The strict implementation of these criteria requires attention to a consistent evaluation and monitoring system, continuous training of managers, and periodic review of selection and appointment patterns based on environmental changes and organizational needs.
Keywords: Selection, Appointment, Human Resources, Formal Thinking, Competence, Conditions For Job Qualification