فهرست مطالب

نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری
سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 41، پاییز 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/08/11
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مجید خاضع*، محمد ذوالعدل، اردشیر افراسیابی فر، محمدرضا فیروزی صفحات 1-12
    مقدمه

    اختلال شخصیت وسواسی جبری یک بیماری مزمن روانی است که کمال گرایی و نگرانی درباره کنترل کردن همه جزئیات مربوط به مسائل، مقررات، نظم و ترتیب از جمله ویژگی های بارز افراد مبتلا به آن است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر طرحواره درمانی گروهی بر کمال گرایی مبتلایان به اختلال شخصیت وسواسی جبری  طراحی شد.

    روش کار

    در مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی انجام شده در سال 1400، تعداد 70 بیمار مبتلا به اختلال شخصیت وسواسی جبری مراجعه کننده به کلینیک های روان پزشکی و روان شناسی شهر یاسوج، قبل از شروع مداخله، فرم کوتاه پرسشنامه طرحواره یانگ و پرسشنامه کمال گرایی فراست را تکمیل کردند. نمونه ها از طریق فرآیند تخصیص تصادفی بلوکی در دو گروه آزمون (35 نفر) و کنترل (35 نفر) تخصیص یافتند. گروه آزمون 20 جلسه 60 دقیقه ای، هر هفته دو جلسه، طرحواره درمانی بصورت گروهی دریافت نمودند. مقیاس ابعاد کمال گرایی فراست، در زمان شروع مداخله، بلافاصله پس از مداخله و یکماه بعد توسط هر دو گروه آزمایش و کنترل تکمیل گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر با استفاده از نسخه 25 نرم افزار spss استفاده گردید.

    یافته ها

    میانگین سنی شرکت کنندگان در گروه آزمون 4/61±31/23 و در گروه کنترل 3/75±30/77 بود، 21/4 درصد شرکت کنندگان مرد و 78/6 درصد زن بودند (گروه کنترل : 17/1 درصد مرد و 82/9 درصد زن، گروه مداخله : 25/7 درصد مرد و 74/3 درصد زن)، نمره کمال گرایی در مقاطع زمانی بلافاصله و یک ماه پس از اتمام مداخله به نسبت میزان آن ها در نقطه شروع مطالعه در گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل بطور معناداری کاهش یافته بود (0/05>P).

    نتیجه گیری

    طرحواره درمانی گروهی را می توان به عنوان مداخله ای مفید و موثر در بهبود ابعاد کمال گرایی بیماران مبتلا به اختلال وسواس جبری  پیشنهاد کرد.

    کلیدواژگان: طرحواره درمانی، کمال گرایی، شخصیت وسواسی جبری، کارآزمایی بالینی
  • زهره بادیه پیما، زینب صحرائیان، شهرزاد ذکاوت بخش، مریم نیکنام، علی اصغر رحمانیان کوشککی* صفحات 13-23
    مقدمه

    آموزش از راه دور می تواند بر برخی از موانع آموزش سنتی غلبه کرده و دسترسی آسان و قابل انعطافی را جهت یادگیری فراهم نماید. هدف این مطالعه تعیین تاثیر آموزش خودمراقبتی به شیوه ی از راه دور بر وضعیت عملکرد و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید می باشد.

    روش کار

    این مطالعه از نوع مداخله ای با دو گروه مداخله و کنترل است. 60 بیمار به روش در دسترس انتخاب و سپس به صورت تصادفی ساده به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. پرسشنامه های بررسی وضعیت عملکرد و کیفیت زندگی بیماران روماتیسم مفصلی ، قبل و یک ماه بعد از مداخله توسط بیماران تکمیل شدند.آموزش خودمراقبتی در گروه مداخله طی 5 جلسه به مدت پنج هفته از طریق تلفن همراه برگزار گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار SPSS ، در سطح معناداری 0/05 انجام شد.

    یافته ها

    نتایج مقایسه بین گروهی نشان داد که وضعیت عملکرد و کیفیت زندگی بیماران در گروه مداخله و کنترل، قبل و بعد از اجرای مداخله تفاوت آماری معناداری ندارد (P>0/05). اما مقایسه درون گروهی تفاوت معنی داری در میانگین نمرات کیفیت زندگی قبل و بعد از مداخله در گروه مداخله نشان داد (p<0/05).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که آموزش از راه دور نمی تواند به تنهایی تاثیر قابل توجهی در این بیماران ایجاد کند، لذا پیشنهاد می شود که جهت اثرگذاری مطلوب در این بیماران، در کنار سایر روش های آموزشی استفاده گردد.

    کلیدواژگان: آرتریت روماتوئید، خودمراقبتی، آموزش از راه دور، وضعیت عملکرد، کیفیت زندگی
  • جمشید پوررحیمی، علی زینالی*، علی شاکر دولق صفحات 24-33
    مقدمه

    زوجین دچار طلاق عاطفی دارای مشکلاتی در زمینه آمیختگی شناختی و نگرش های ناکارآمد هستند. بنابراین، هدف این مطالعه تعیین اثربخشی زوج درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر آمیختگی شناختی و نگرش های ناکارآمد در زوجین با شرایط طلاق عاطفی بود.

    روش کار

    این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش حاضر زوجین دچار طلاق عاطفی مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر رشت در سال 1402 بودند که از میان آنها 20 زوج با روش نمونه گیری هدفمند به عنوان نمونه انتخاب و به صورت تصادفی ساده با کمک قرعه کشی در دو گروه مساوی جایگزین شدند. گروه آزمایش 9 جلسه 90 دقیقه ای تحت زوج درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی قرار گرفت و گروه کنترل در لیست انتظار برای آموزش ماند. داده ها با پرسشنامه طلاق عاطفی، پرسشنامه آمیختگی شناختی و مقیاس نگرش های ناکارآمد گردآوری و با آزمون های آماری کای اسکوئر، تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در نرم افزار SPSS23 تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که گروه های آزمایش و کنترل از نظر تحصیلات، سن و مدت ازدواج تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشتند (0/05 >p). همچنین، زوج درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی باعث کاهش معنی دار آمیختگی شناختی و نگرش های ناکارآمد در زوجین با شرایط طلاق عاطفی شد و این نتیجه در مرحله پیگیری نیز حفظ شد (0/001 <p).

    نتیجه گیری

    با توجه به اثربخشی زوج درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر آمیختگی شناختی و نگرش های ناکارآمد در زوجین با شرایط طلاق عاطفی، مشاوران و درمانگران می توانند از روش زوج درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی در کنار سایر روش های درمانی موثر برای بهبود ویژگی های روانشناختی زوجین دچار طلاق عاطفی استفاده کنند.

    کلیدواژگان: زوج درمانی، ذهن آگاهی، آمیختگی شناختی، نگرش های ناکارآمد، طلاق عاطفی
  • مجید فیروزی، محسن گلپرور*، اصغر آقایی صفحات 34-44
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی زوج درمانی هیجان مدار و شناختی-رفتاری بر مثلث سازی و مرزهای ارتباطی خانواده زنان دارای علائم کژکاری جنسی انجام شد.

    روش کار

    روش پژوهش نیمه آزمایشی و طرح آن سه گروهی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل و دوره پیگیری دو ماهه بود. جامعه ی آماری پژوهش شامل زنان متاهل مبتلا به کژکاری جنسی مراجعه کننده به مراکز مشاوره خانواده شهر اصفهان به همراه همسرانشان در نیمه اول سال 1400 بود. از جامعه آماری مذکور 54 نفر بر مبنای ملاک های ورود و خروج به شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل (هر گروه 18 نفر) گمارش شدند و با مقیاس های مثلث سازی یوسفی و بهرامی (1394)، مرزهای ارتباطی خانواده کیانی چلمردانی و همکاران (1399) مورد ارزیابی قرار گرفتند. در مرحله بعد به صورت هفتگی و طی دو ماه، گروه آزمایش اول تحت 8 جلسه زوج درمانی هیجان مدار و گروه آزمایش دوم تحت 8 جلسه زوج درمانی شناختی رفتاری به صورت جلسات هفتگی 90 دقیقه ای قرار گرفتند. در این بازه زمانی گروه کنترل در لیست انتظار باقی ماندند و هیچ گونه مداخله ای دریافت نکردند. پس از اتمام جلسات و همچنین دو ماه بعد از آن، سه گروه پژوهش مجددا با ابزار پژوهش مورد ارزیابی قرار گرفتند. تحلیل داده ها با نرم افزار آماری SPSS-26 و روش آماری تحلیل واریانس اندازه گیری تکرار شده انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که هر دو مداخله زوج درمانی هیجان مدار، زوج درمانی شناختی-رفتاری بر مثلث سازی و مرزهای ارتباطی زنان دارای علائم کژکاری جنسی اثرات مشابه، مثبت و ماندگاری دارند (0/05>P).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج به دست آمده از پژوهش، می توان گفت که زوج درمانی هیجان مدار و زوج درمانی شناختی رفتاری در بهبود مثلث سازی و مرزهای ارتباطی از اثربخشی لازم برخوردار هستند.

    کلیدواژگان: کژکاری جنسی، زوج درمانی هیجان مدار، زوج درمانی شناختی رفتاری، مثلث سازی، مرزهای ارتباطی
  • فاطمه برخورداری، پریناز بنیسی*، لیلی بریم نژاد، شیما حقانی، قنبرعلی دلفان آذری صفحات 45-53
    مقدمه

    کروناویروس باعث ایجاد اضطراب زیادی شد و به نظر می رسد که ویژگی های شخصیتی نقش موثری در اضطراب داشته باشند. در نتیجه، هدف این مطالعه تعیین نقش ویژگی های شخصیتی در پیش بینی اضطراب کرونا در افراد واکسینه شده بود.

    روش کار

    این مطالعه مقطعی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش افراد واکسینه شده مراجعه کننده به مرکز واکسیناسیون مجتمع پیامبر اعظم (ص) دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب در پاییز سال 1400 بودند. در این پژوهش، از میان افراد دریافت کننده دوز دوم واکسن کرونا بر اساس نرم افزار G Power تعداد 400 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. داده ها با فرم اطلاعات جمعیت شناختی، مقیاس اضطراب کرونا و سیاهه ویژگی های شخصیتی جمع آوری و با روش های ضرایب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با مدل همزمان در نرم افزار SPSS-26 تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که روان نژندی و برون گرایی با اضطراب کرونا در افراد واکسینه شده رابطه مثبت و معنی دار و سازگاری، دلپذیربودن، وظیفه شناسی با اضطراب کرونا در آنان رابطه منفی و معنی دار داشتند (0/01>P). همچنین، ویژگی های شخصیتی به طورمعنی داری توانستند 39/4 درصد از تغییرات اضطراب کرونا در افراد واکسینه شده را پیش بینی کنند (0/001>P).

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه حاکی از نقش موثر ویژگی های شخصیتی در پیش بینی اضطراب کرونا در افراد واکسینه شده بود. در نتیجه، برنامه ریزی برای کاهش اضطراب کرونا افراد واکسینه شده از طریق ویژگی های شخصیتی ضروری است.

    کلیدواژگان: شخصیت، اضطراب کرونا، واکسینه شده
  • نیلوفر حسنلو، مریم بهرامی هیدجی* صفحات 54-63
    مقدمه

    آشفتگی روان شناختی یک عامل خطر برای اختلالات جدی روانی از جمله افسردگی و اضطراب است، لذا با توجه به اهمیت و ضرورت شناسایی عوامل موثر در آشفتگی روانشناختی زندانیان ضرروری است، بنابراین مطالعه حاضر باهدف نقش تجارب آسیب زای کودکی و طرح واره های ناسازگار اولیه در پیش بینی آشفتگی روانشناختی زندانیان انجام شد.

    روش کار

    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه این پژوهش را تمامی زندانیان مرد سرقت تعزیری زندان قزل حصار بخش ندامتگاه مرکزی کرج در سال 1402 تشکیل می دادند. ابزار استفاده شده پرسشنامه های تجارب آسیب زای کودکی برنشتاین و همکاران، پرسشنامه طرح واره های ناسازگار اولیه یانگ و براون و آشفتگی روانشناختی کسلر و همکاران بود که توسط مشارکت کنندگان تکمیل گردید. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 22 و برای بررسی هدف ها از آزمون آماری همبستگی پیرسون و مدل رگرسیون خطی چندگانه به شیوه گام به گام استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد همبستگی بین تجارب آسیب زای کودکی و طرح واره های ناسازگار اولیه با آشفتگی روانشناختی مثبت و معنی دارمی باشد (0/01>p). طرح واره های ناسازگار اولیه، 45/3 درصد و تجارب آسیب زای کودکی، 47/9درصد از واریانس آشفتگی روانشناختی را تبیین می کنند.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش بر اهمیت تجارب آسیب زای کودکی و طرح واره های ناسازگار اولیه در کاهش آشفتگی روانشناختی زندانیان تاکیددارند، لذا توجه دست اندرکان و متصدیان زندانیان در زمینه ارتقای آشفتگی روانشناختی زندانیان را می طلبد.

    کلیدواژگان: تجارب آسیب زای کودکی، طرح واره های ناسازگار اولیه، آشفتگی روانشناختی، زندانیان
  • صدف اشعاری، امیرعلی جعفرنژادگرو*، میلاد پیران حمل ابادی صفحات 64-73
    مقدمه

    پای پرونیت به عنوان یکی از ناهنجاری های شایع پا می تواند بر بیومکانیکی دویدن و خطر آسیب به اندام تحتانی تاثیر بگذارد. خستگی، در نتیجه انجام کارهای سنگین، می تواند پارامترهای بیومکانیکی حرکت را نیز تغییر دهد. در شرایط خستگی، تفاوت های بیومکانیکی افراد راحت تر شناسایی می شوند. بنابراین، هدف اصلی مطالعه حاضر، بررسی اثر خستگی در حین استفاده از کفش میخی دبل دنسیتی بر مولفه های الکترومایوگرافی عضلات اندام تحتانی در افراد با پای پرونیت در حین دویدن بود.

    روش کار

    جامعه آماری پژوهش حاضر را مردان و زنان دارای پای پرونیت استان اردبیل تشکیل دادند. نمونه آماری به تعداد 22 نفر با دامنه سنی 25-20 سال به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و در مطالعه حاضر شرکت کردند. آن ها 11 مرد جوان و 11 زن جوان مبتلا به پای پرونیت بودند. از روش افتادگی استخوان ناوی برای تقسیم بندی گروه های کف پای صاف استفاده شد. فعالیت های الکترومیوگرافی عضلات انتخاب شده قبل و بعد از پروتکل خستگی ثبت شد. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون تحلیل واریانس با اندازه های تکراری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت (0/05>p).

    یافته ها

    نتایج نشان داد که اثر تعاملی بین کفش ها، خستگی وگروه برای فعالیت عضله دوسر ران قبل از تماس با پاشنه پا و همچنین اثر تعاملی بین کفش ها، خستگی وگروه برای فعالیت عضلات پهن میانی در مرحله بعد از تماس با پاشنه پا مشاهده شد. از سوی دیگر، یافته ها نشان داد اثر تعاملی بین خستگی و کفش برای فعالیت عضلانی پهن خارجی (0/021=p) در مرحله بعد از تماس با پاشنه در حین دویدن معنادار است. از سوی دیگر، نتایج نشان داد که فعالیت عضله ساقی قدامی در مرحله بعد از تماس با پاشنه به لحاظ آماری معنی دار بود (0/017=p).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که استفاده از کفش های دبل دنسیتی می تواند عوامل خطر آسیب را در افراد دارای پای پرونیت بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: خستگی، پاهای پرونیت، کفش های میخ دار، دویدن
  • حسین صمدی، الهه کهدوئی*، یاسر حیدری، داوود عبداللهی صفحات 74-82
    مقدمه

    اختلالات جسمانی و روانی، به وفور در قشر جانباز و معلول مشاهده شده و علاوه بر ایجاد نگرانی، تاثیرات بسیار نامطلوبی بر جنبه های مختلف زندگی فرد می گذارد. با توجه به اهمیت سلامت جسمانی و روانی، هدف پژوهش پیش بینی هراس اجتماعی، تاب آوری و عزت نفس جانبازان و معلولین بر اساس رضایت مندی از ابعاد بدنی بود.

    روش کار

    روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را جانبازان و معلولان استان یزد در سال 1401 تشکیل دادند که تعداد 98 نفر به عنوان نمونه آماری به روش دردسترس انتخاب شدند. جهت بررسی متغیرهای پژوهش از مقیاس های رضایت مندی از ابعاد بدنی کش و همکاران (2000)، هراس اجتماعی کانور و همکاران (2000)، تاب آوری کانور و دیویدسون (2003) و عزت نفس روزنبرگ (1987) استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 26 و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی ساده) در سطح 0/05 تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین نمرات متغیرهای رضایت مندی از ابعاد بدنی 8/18±33/89، عزت نفس 2/19±7/47، تاب آوری 14/17± 31/08 و هراس اجتماعی 13/21±19/41 بود. یافته ها نشان داد که نمرات رضایت مندی از ابعاد بدنی به طور معناداری قابلیت پیش بینی متغیرهای هراس اجتماعی (15 درصد)، تاب آوری (12 درصد) و عزت نفس (14 درصد) را در جانبازان و معلولین دارا می باشند (0/01 <p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، پیشنهاد می شود مداخلات مرتبط با رضایت مندی از ابعاد بدنی افراد جانباز و معلول به منظور کاهش هراس اجتماعی و افزایش تاب آوری و عزت نفس مدنظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: رضایتمندی از ابعاد بدنی، هراس اجتماعی، تاب آوری، عزت نفس، جانبازان و معلولین
  • فرحناز جامعی نژاد*، مرتضی امیدیان صفحات 83-92
    مقدمه

    امروزه، نوجوانان با علائم خلقی و اضطراب زیادی مواجه هستند و یکی از روش های احتمالا موثر در این زمینه آموزشی ذهن آگاهی است. بنابراین، هدف این مطالعه تعیین اثربخشی آموزش ذهن آگاهی بر علائم خلقی و اضطراب در نوجوانان مبتلا به اعتیاد به بازی های آنلاین بود.

    روش کار

    پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون همراه با گروه گواه بود. جامعه پژوهش دانش آموزان پسر پایه های نهم و دهم مبتلا به اعتیاد به بازی های آنلاین ناحیه یک شهر اهواز در سال تحصیلی 1401-1400 بودند. نمونه پژوهش برای هر گروه 15 نفر محاسبه که این تعداد با روش نمونه گیری هدفمند بر اساس ملاک های ورود به مطالعه انتخاب و به روش تصادفی ساده با کمک قرعه کشی در دو گروه مساوی گمارده شدند. گروه آزمایش 8 جلسه 90 دقیقه ای تحت آموزش ذهن آگاهی قرار گرفت و در این مدت گروه گواه هیچ مداخله ای دریافت نکرد. ابزارهای پژوهش شامل فرم اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه بازی آنلاین و پرسشنامه علائم خلقی و اضطراب بودند. داده ها با روش های خی دو و تحلیل کوواریانس چندمتغیری در نرم افزار SPSS-24 در سطح معنی داری 0/05 تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که بین گروه های آزمایش و گواه از نظر متغیرهای جمعیت شناختی سن و پایه تحصیلی تفاوت معنی داری وجود نداشت (0/05 >p). همچنین، روش آموزش ذهن آگاهی باعث کاهش معنی دار پریشانی عمومی و برانگیختگی اضطرابی و افزایش معنی دار فقدان لذت در نوجوانان مبتلا به اعتیاد به بازی های آنلاین شد (0/05 <p).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این مطالعه، برای کاهش علائم خلقی و اضطراب در نوجوانان مبتلا به اعتیاد به بازی های آنلاین می توان از روش آموزش ذهن آگاهی در کنار سایر روش های آموزشی موثر بهره برد.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، علائم خلقی و اضطراب، نوجوانان، اعتیاد، بازی آنلاین
  • مریم اللهیاری، اسماعیل عزیزی فینی، زهره سادات، مهدیه صابری* صفحات 93-103
    مقدمه

    پرستاران در اثر تماس مداوم و طولانی با بیماران بدحال و رنجور و مواجهه با شرایط پر استرس در معرض خستگی مهرورزی قرار گیرند. شرایط پیرامون بحران کووید-19 سلامت جسمی و روحی روانی آنها را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. این مطالعه با هدف تعیین میزان خستگی مهرورزی و عوامل مرتبط با آن در پرستاران بیمارستان شهید بهشتی کاشان در دوران بحران کووید-19در سال 1400 انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه مقطعی بر روی 300 پرستار شاغل در بیمارستان شهید بهشتی کاشان در سال 1400 با روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. برای بررسی عوامل مرتبط با بروز خستگی مهرورزی از سه پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه استرس اجرایی سلامت و ایمنی و پرسشنامه حمایت سازمانی استفاده شد. همچنین برای بررسی متغیر وابسته از سیاهه خستگی مهرورزی پرستاران استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از تستهای آماری کای اسکوئر، تی تست، آنالیز واریانس یک طرفه، همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه و نرم افزار  spss:v16 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که 93 درصد پرستاران خستگی مهرورزی متوسط تا شدید را تجربه کردند. میانگین نمره خستگی مهرورزی 16/58±112/53بود. بین خستگی مهرورزی و برخی عوامل موثر  نظیر استرس اجرایی سلامت و ایمنی، حمایت سازمانی درک شده، سن، سابقه کار و اضافه کار با نمره خستگی مهرورزی ارتباط آماری معنی دار وجود نداشت (p>0/05). همچنین نتایج آزمون رگرسیون چندگانه نشان داد متغیر جنس مجموعا حدود 4 درصد از واریانس خستگی مهرورزی پرستاران را تبیین کرد .(Adjusted R Square=0/04)

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد میزان خستگی مهرورزی پرستاران در حد متوسط تا شدید بود و این میزان در پرستاران خانم و پرستارانی که دارای مشکلات عضلانی اسکلتی بودند بیشتر بود. بر این اساس پیشنهاد می گردد مدیران پرستاری توجهات ویژه ای به پرستاران خانم داشته باشند و با حمایت سازمانی موثر و مدیریت بهینه موجبات ارتقای سلامت جسمی و روحی-روانی آنها را فراهم کنند. البته برای رسیدن به این مهم، برگزاری کلاس های آمادگی جسمانی و دوره های ارتقای سازگاری و نحوه درست استفاده از روش های از عهده برایی موثر ضروری به نظر می رسد تا به پرستاران در مدیریت بهتر شرایط بحرانی کمک کند.

    کلیدواژگان: خستگی مهرورزی، استرس، حمایت سازمانی، پرستار
  • مهدیه صفدری، نرگس ارسلانی*، شمعانه محمدی، اعظم شریفی، محسن واحدی صفحات 104-112
    مقدمه

    امروزه بیماری عروق کرونر، مشکل عمده بهداشتی در کشورهای در حال توسعه و صنعتی است. قدم اول در مراقبت از این مددجویان، اقدامات تشخیصی و انجام تست ورزش است که عدم آشنایی و همکاری مددجو حین انجام آن می تواند منجر به ایجاد اضطراب و تغییرات کاذب در نتایج تست ورزش گردد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر اجرای برنامه آشناسازی بر میزان اضطراب آشکار مددجویان قلبی تحت تست استرس ورزش انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه شبه تجربی دو گروهی،60 نفر از مددجویان تحت تست ورزش مراجعه کننده به کلینیک قلب و عروق شهر نهاوند به روش نمونه گیری در دسترس و بر اساس معیار های ورود در قالب دو گروه مداخله و کنترل (هر گروه 30 نفر) وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و مقیاس اختصاصی اضطراب آشکار اسپیلبرگر بود. مداخله انجام شده شامل آگاه سازی و آماده سازی مددجو در ارتباط با تست ورزش بود که در قالب تلفیق آموزش حضوری و مجازی با استفاده از تلفن همراه هوشمند، به مدت 8 روز همراه با نمایش تصاویر و فیلم آموزشی اجرا گردید. در نهایت اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 26 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج مطالعه نشان داد میانگین نمرات پیش و پس آزمون اضطراب آشکار در گروه مداخله، تفاوت معناداری داشته است و میزان آن از56/53 به 36/87 کاهش یافته است (0/001=P).

    نتیجه گیری

    برنامه آشناسازی اجرا شده در جهت کاهش میزان اضطراب آشکار مددجویان موثر می باشد. اجرای برنامه آشناسازی به صورت تلفیقی از آموزش حضوری و مجازی توسط پرستاران، به عنوان روشی ارزان، به صرفه و همچنین در دسترس می تواند سودمند واقع گردد.

    کلیدواژگان: اضطراب، آموزش مجازی، برنامه آشناسازی، بیماری عروق کرونر، تست ورزش
  • منصوره طاهری نیا، نادر فرهپور* صفحات 113-123
    مقدمه

    شناسایی سازگاری عصبی- عضلانی ایجاد شده در فعالیت عضلات اطراف زانو پس از جراحی رباط صلیبی قدامی در هنگام اجرای تکالیف حرکتی روزمره دارای ارزش بالینی است. هدف پژوهش حاضر ارزیابی فعالیت الکترومایوگرافی عضلات منتخب اندام تحتانی در افراد دارای بازسازی رباط صلیبی قدامی و افراد سالم هنگام فرود از دو ارتفاع 25 و 40 سانتی متری بود.

    روش کار

    تعداد 10 مرد با سابقه بازسازی رباط صلیبی قدامی (گروه تجربی)، و 10 مرد از افراد سالم (گروه کنترل) مورد مطالعه قرار گرفتند. آزمودنی ها در دامنه سنی 20 تا 30 سال قرار داشتند. با استفاده از سیستم BTS-EMG و زوج الکترودهای سطحی (2000 هرتز) فعالیت الکترومیوگرافی عضلات پهن داخلی مایل، پهن خارجی، راست رانی، دو سر رانی و دوقلو هنگام فرود از دو ارتفاع 25 و 40 سانتی متری ثبت شد. حداکثر مقادیر دامنه فعالیت الکترومایوگرافی سیگنال هر عضله بر اساس اوج فعالیت آن حین حداکثر انقباض ایزومتریک ارادی نرمال شد.

    یافته ها

    در ارتفاع 25 سانتی متری شدت فعالیت عضلات به استثنای عضله راست رانی، در گروه با سابقه بازسازی رباط صلیبی قدامی کمتر از گروه کنترل بود. شدت فعالیت عضله پهن داخلی مایل در دو گروه با سابقه بازسازی رباط صلیبی قدامی و کنترل از لحاظ آماری معنی دار بود (0/026=P). در ارتفاع 40 سانتی متری میزان فعالیت عضلانی در گروه با سابقه بازسازی رباط صلیبی قدامی کمتر از گروه کنترل بود. همچنین میزان فعالیت عضله دوسررانی در گروه با سابقه بازسازی رباط صلیبی قدامی و گروه کنترل از لحاظ آماری معنی دار بود (0/013=P).

    نتیجه گیری

    در دو سال بعد از جراحی رباط صلیبی قدامی، میزان فعالیت عضلات اکستانسور زانو در افراد با سابقه بازسازی رباط صلیبی هنگام فرود از ارتفاع 25 و 40 سانتی متری  تفاوت نداشت. تحقیقات آینده برای درک تغییرات عصبی عضلانی با توجه به به جنسیت، نوع پیوند و وضعیت عملکردی و بررسی اینکه آیا الگوهای فعالیت افتراقی عضلانی با افزایش خطر آسیب مجدد ACL مرتبط هستند، مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: الکترومایوگرافی، عضلات زانو، لیگامان صلیبی قدامی، فرود
|
  • Majid Khaze*, Mohammad Zoladl, Ardashir Afrasiabifar, Mohammadreza Firoozi Pages 1-12
    Introduction

    Obsessive-compulsive personality disorder is a chronic mental illness in which perfectionism and concern about controlling all the details related to issues, regulations, order, and order are among the prominent characteristics of people suffering from it. The present study was designed to determine the effect of group schema therapy on the perfectionism of obsessive-compulsive personality disorder.

    Methods

    In a randomized clinical trial study conducted in 1400, 70 patients with obsessive-compulsive personality disorder were referred to psychiatric and psychological clinics in Yasouj city before the intervention, the short form of the Yang Schema Questionnaire and the Perfectionism Questionnaire. They completed the frost. The samples were allocated to two test groups (35 people) and control (35 people) through the random block allocation process. The test group received 20 sessions of 60 minutes, two sessions per week, schema therapy as a group. Frost's perfectionism dimensions scale was completed at the start of the intervention, immediately after the intervention, and one month later by both experimental and control groups. To analyze the data, descriptive statistics and analysis of variance with repeated measurements were used using SPSS software version 25.

    Results

    The average age of the participants in the test group was 31.23±4.61 and in the control group was 30.77±3.75; 21.4% of participants were male, and 78.6% were female (control group: 17.1% male and 82.9% women, intervention group: 25.7% men and 74.3% women), The perfectionism score at the time points immediately and one month after the end of the intervention compared to their level at the beginning of the study in the intervention group was significantly reduced compared to the control group (P<0.05)

    Conclusion

    Group schema therapy can be suggested as a valuable and effective intervention in improving the dimensions of perfectionism in patients with obsessive-compulsive disorder.

    Keywords: Schema Therapy, Perfectionism, Obsessive-Compulsive Personality, Clinical Trial
  • Zohreh Badiyepeyma, Zeynab Sahraian, Shahrzad Zekavatbakhsh, Maryam Niknam, Aliasghar Rahmanian Kushkaki* Pages 13-23
    Introduction

    Distance education can overcome some of the barriers of traditional education and provide easy and flexible access to learning. This study aims to determine the effect of self-care training by distance education on the functional status and Quality of life of patients with rheumatoid arthritis.

    Methods

    This is an interventional study with two intervention and control groups. Sixty patients were selected by the available method and then divided into intervention and control groups in a simple random manner. Questionnaires for assessing the functional status and Quality of life of rheumatoid arthritis patients were completed by the patients one month before and one month after the intervention. Self-care training in the intervention group was conducted in 5 sessions for five weeks via mobile phone. Data analysis was done using descriptive and inferential statistics using SPSS software at a significance level of 0.05.

    Results

    The comparison between the groups showed no statistically significant difference between the functional status and the patient's Quality of life in the intervention and control groups before and after the intervention (P>0.05). However, the intra-group comparison showed a significant difference in the average Quality of life scores before and after the intervention in the intervention group (p<0.05).

    Conclusion

    Distance education alone has no significant effect on these patients, so it is suggested that it be used along with other educational methods to have a favorable impact.

    Keywords: Rheumatoid Arthritis, Self-Care, Distance Education, Functional Status, Quality Of Life
  • Jamshid Pourrahimi, Ali Zeinali*, Ali Shaker Dioulagh Pages 24-33
    Introduction

    Couples with emotional divorce have problems in the field of cognitive fusion and dysfunctional attitudes. Therefore, this study aimed to determine the effectiveness of mindfulness-based couple therapy on cognitive fusion and dysfunctional attitudes in couples with emotional divorce conditions.

    Methods

    The study was quasi-experimental, involving a pre-test, post-test, and follow-up design with a control group. It focused on couples with emotional divorce in Rasht city in 2023. Twenty couples were selected using purposeful sampling and assigned to two equal groups. The experimental group received nine sessions of mindfulness-based couple therapy, while the control group remained on a waiting list. Data were collected using questionnaires and analyzed using statistical tests in SPSS23 software.

    Results

    The findings showed that the experimental and control groups were not significantly different in terms of education, age and duration of marriage (P>0.05). Also, mindfulness-based couple therapy significantly reduced cognitive fusion and dysfunctional attitudes in couples with emotional divorce conditions, and this result was also maintained in the follow-up phase (P<0.001).

    Conclusions

    Considering the effectiveness of mindfulness-based couple therapy on cognitive fusion and dysfunctional attitudes in couples with emotional divorce conditions, counsellors and therapists can use mindfulness-based couple therapy along with other effective treatment methods to improve the psychological characteristics of couples with emotional divorce.

    Keywords: Couple Therapy, Mindfulness, Cognitive Fusion, Dysfunctional Attitudes, Emotional Divorce
  • Majid Firozi, Mohsen Golparvar*, Asghar Aghaei Pages 34-44
    Introduction

    The present study was conducted to compare the effectiveness of emotional-based and cognitive-behavioral couple therapy on triangulation and family communication boundaries of women with symptoms of sexual dysfunction.

    Methods

    The research method was semi-experimental, and its design included three groups of pre-test-post-test type with a control group and a two-month follow-up period. The statistical population of the study included married women suffering from sexual dysfunction who were referred to family counseling centers in Isfahan City along with their husbands in the first half of 2021. From the aforementioned statistical population, 54 people were selected based on the entry and exit criteria by purposeful sampling. They were assigned to two experimental groups and one control group (18 people in each group).  A pre-test was conducted by administering research questionnaires, including Yousefi and Bahrami's triangulation scale (2014) and the family communication boundaries questionnaire developed by Kiani Chalmardani et al. (2014). In the next phase, the first experimental group underwent eight sessions of emotion-oriented couples therapy every week for two months. Similarly, the second experimental group engaged in 8 sessions of cognitive behavioral couples therapy every week for 90 minutes per session. Meanwhile, the control group was placed on a waiting list and did not receive any treatment during this period. After completing the therapy sessions two months later, all three research groups were reassessed for evaluation. Data analysis was done using repeated measurement variance analysis with the help of SPSS version 26 software.

    Results

    The results showed that both emotion-based couples therapy and cognitive-behavioral couple therapy interventions have similar, positive, and lasting effects on the triangulation and communication boundaries of women with symptoms of sexual dysfunction (P<0.05).

    Conclusion

    Based on the results obtained from the research, it can be said that emotional couple therapy and cognitive behavioral couple therapy are effective in improving the triangulation and communication boundaries of women with sexual dysfunction.

    Keywords: Sexual Deviance, Emotion-Based Couple Therapy, Cognitive Behavioral Couple Therapy, Triangulation, Communication Boundaries
  • Fatemeh Barkhordari, Parenaz Banisi*, Leili Barimnejad, Shima Haghani, Ghanbarali Delfal Azari Pages 45-53
    Introduction

    The coronavirus caused much anxiety, and it seems that personality characteristics play an influential role in anxiety. As a result, this study aimed to determine the role of personality characteristics in predicting corona anxiety in vaccinated people.

    Methods

    This was a cross-sectional correlational study. The research population was vaccinated people referred to the Payambar Azam Complex vaccination center of the Islamic Azad University of West Tehran Branch in the autumn of 2021. In this research, among the people receiving the second dose of the Corona vaccine based on G Power software, 400 people were selected by simple random sampling method. Data were collected using demographic information form, corona anxiety scale, and personality characteristics inventory. The data were then analyzed using Pearson correlation coefficients and multiple regression with an enter model in SPSS-26 software.

    Results

    The findings showed that neuroticism and extroversion had a positive and significant relationship with Corona anxiety in vaccinated people, and agreeableness, openness, and conscientiousness had a negative and significant relationship with Corona anxiety in them (P<0.01). Also, the personality characteristics significantly predicted 39.4% of the changes in Corona anxiety in vaccinated people (P<0.001).

    Conclusion

    This study's results highlight the practical implications of understanding the role of personality characteristics in predicting Coronavirus anxiety in vaccinated individuals. This knowledge empowers us to plan and implement targeted interventions to reduce Coronavirus anxiety based on individual personality traits.

    Keywords: Personality, Corona Anxiety, Vaccinated
  • Niloofar Hasanloo, Maryam Bahrami Hidaji* Pages 54-63
    Introduction

    Psychological disturbance is a risk factor for severe mental disorders, including depression and anxiety; therefore, considering the importance and necessity of identifying the factors affecting the psychological disturbance of prisoners, it is harmful. Thus, the present study aims at the role of traumatic childhood experiences and primary maladaptive schemas in predicting psychological disturbance. The prisoners were carried out.

    Methods

    The descriptive research method was correlation type. The population of this research comprised all the male prisoners of the Taiziri robbery in Qezal-Hesar prison of Karaj Central Penitentiary in 2023. The tools used were Bernstein et al.'s childhood traumatic experiences questionnaire, Yang and Brown's early maladaptive schema questionnaire, and Kessler et al.'s psychological disturbance questionnaire, which the participants completed. SPSS version 22 software was used to analyze the data, and Pearson's correlation test and multiple linear regression model were used step-by-step to check the objectives.

    Results

    The results showed that the correlation between traumatic childhood experiences and primary maladaptive schemas with psychological disturbance is positive and significant (p<0.01). Early maladaptive schemas explain 45.3%, and traumatic childhood experiences explain 47.9% of the variance of psychological disturbance.

    Conclusion

    The results of the research emphasize the importance of traumatic childhood experiences and initial maladaptive schemas in reducing the psychological disturbance of prisoners, so it requires the attention of prisoners' hands and caretakers in the field of improving the psychological disturbance of prisoners.
    Keywords:

    Keywords: Traumatic Childhood Experiences, Primary Maladaptive Schemas, Psychological Disturbance, Prisoners
  • Sadaf Ashari, Amirali Jafarnezhadgero*, Milad Piran Hamlabadi Pages 64-73
    Introduction

    Pronated foot, one of the joint foot deformities, can affect running biomechanics and risk of lower extremity injury. Fatigue due to heavy tasks can also change the biomechanical parameters of locomotion. Under the fatigue conditions, the biomechanical differences in individuals with pronated feet are more easily identified. Thus, the main objective of the present study was to examine the effects of fatigue while using double-density spike shoes on muscle activities of the lower extremities in patients with pronated feet while running.

    Methods

    The statistical population of the present study consists of healthy people with pronate feet in Ardabil province. A statistical sample of 22 people aged 20-25 was selected by purposive sampling and participated in the present study. Statistical samples were divided into groups. There were 11 young men and 11 young women with pronate. The navicular bone sagging method divided the smooth and healthy plant groups. Electromyographic activities of the selected muscles before and after the fatigue protocol were recorded. The statistical analysis was performed using the SPSS software and running ANOVA (p≤0.05).

    Results

    Results demonstrated significant shoe, fatigue-by-group interactions for biceps femoris muscle activity before the heel contact phase. Furthermore, significant shoes, fatigue, and group interactions were found for vastus medialis muscle activity after the heel contact phase (p<0.05). On the other hand, findings showed a significant effect of fatigue-by-shoes interactions on vastus lateralis (p=0.021) muscle activity after the heel contact phase during running. On the other hand, the result showed that tibialis anterior muscle activity after the heel contact phase was significant (p=0.017).

    Conclusion

    The results showed that using Double Density Spike Shoes can improve the risk factors for injury in people with Pronated Feet.

    Keywords: Fatigue, Pronated Feet, Shoes With Spikes, Running
  • Hossein Samadi, Elahe Kahdouei*, Yaser Heidari, Davood Abdollahi Pages 74-82
    Introduction

    Physical and mental disorders are abundantly observed in veterans and disabled people, and in addition to causing concern, they have very adverse effects on various aspects of a person's life. Considering physical and mental health, the current research aimed to predict the social phobia, resilience, and self-esteem of veterans and disabled people based on satisfaction with physical dimensions in veterans and disabled people.

    Methods

    The present research method was descriptive-correlation. The statistical population of the research was made up of veterans and disabled people of Yazd Province 2022, of which 98 people were selected as a statistical sample using the available method. In order to examine the variables of the research, Cash et al.'s body dimensions satisfaction scales (2000), Connor et al.'s social phobia (2000), Connor and Davidson's resilience (2003), and Rosenberg's self-esteem scales (1987) were used. The data were analyzed using SPSS version 26 software and inferential statistics (Pearson's correlation coefficient and simple linear regression) at 0.05.

    Results

    The mean scores of variables of satisfaction of physical dimensions were 33.89±18.18, self-esteem 7.47±2.19, resilience 31.08±14.17, and social anxiety 19.41±13.21. The findings showed that scores of body dimensions satisfaction could significantly predict the variables of social phobia (15%), resilience (12%), and self-esteem (14%) in veterans and disabled people. (p < 0.01).

    Conclusions

    The results suggest that interventions related to body dimensions satisfaction of veterans and disabled people should be considered to reduce social phobia and increase resilience and self-esteem.

    Keywords: Body Dimensions Satisfaction, Social Phobia, Resilience, Self-Esteem, Veterans, Disabled
  • Farahnaz Jameinezhad*, Morteza Omidian Pages 83-92
    Introduction

    Today, adolescents face many mood and anxiety symptoms, and one of the possible effective methods in this field is mindfulness training. Therefore, this study aimed to determine the effectiveness of mindfulness training on mood and anxiety symptoms in adolescents with addiction to online games.

    Methods

    The present research was semi-experimental with a pretest and posttest design with a control group. The research population was 9th and 10th-grade male students addicted to online games in one district of Ahvaz city in the 2021-2022 academic years. The research sample for each group was calculated to be 15 people, and these numbers were selected by purposive sampling method based on the inclusion criteria and by simple random method with the help of a lottery assigned to two equal groups. The experimental group underwent eight sessions of 90 minutes of mindfulness training, and during this time, the control group did not receive any intervention. The research tools included the demographic information form, online game questionnaire and mood and anxiety symptoms questionnaire. The data were analyzed using chi-square and multivariate analysis of covariance in SPSS-24 software at a significance level of 0.05.

    Results

    The findings showed no significant difference between the experimental and control groups regarding demographic variables of age and educational grade (P>0.05). Also, the mindfulness training method significantly reduced general distress and anxious arousal and significantly increased anhedonia in adolescents with addiction to online games (P<0.05).

    Conclusions

    Based on the results of this study, to reduce mood and anxiety symptoms in adolescents with addiction to online games, mindfulness training, along with other effective training methods.

    Keywords: Mindfulness, Mood, Anxiety Symptoms, Adolescents, Addiction, Online Game
  • Maryam Allahyari, Esmaeil Azizi Fini, Zohreh Sadat, Mahdieh Sabery* Pages 93-103
    Introduction

     Nurses experience compassion fatigue from prolonged exposure to sick patients and stressful situations, particularly during the COVID-19 crisis. A 2020 study assessed compassion fatigue and related factors among nurses at Shahid Beheshti Hospital in Kashan.

    Methods

    pleted the questionnaires on contextual variables, compassion fatigue in nurses, job stress, and Eisenberg organizational support. The results in SPSS: v16 software were analyzed by one-way analysis of variance, Pearson correlation, and stepwise regression.

    Results

    The study found that 93% of nurses experienced moderate to severe compassion fatigue, with the average score being 112.53±16.58. A significant relationship was identified between compassion fatigue and factors like gender and musculoskeletal disorders. Other variables like stress, perceived organizational support, age, work experience, and overtime did not show statistically significant relationships with compassion fatigue. Gender explained about 4% of the variance in nurses' compassion fatigue.

    Conclusion

    The study found that nurses, especially female nurses and those with musculoskeletal problems, experienced moderate to severe compassion fatigue. Nursing managers should provide support and resources to improve female nurses' physical and mental health. This may include offering physical fitness courses and teaching effective coping methods for managing critical situations.

    Keywords: Compassion Fatigue, Stress, Organizational Support, Nurse
  • Mahdiye Safdari, Narges Arsalani*, Shamaneh Mohammadi, Azam Sharifi, Mohsen Vahedi Pages 104-112
    Introduction

    Today, coronary artery disease is a significant health problem in developing and industrialized countries. The first step in taking care of these clients is diagnostic measures and exercise testing, which the lack of familiarity and cooperation of the client while doing it can lead to anxiety and false changes in the results of the exercise stress test. Therefore, this study investigated the effect of implementing the awareness-raising program on the state anxiety of the clients undergoing exercise stress testing.

    Methods

    In this quasi-experimental two-group study, 60 patients undergoing exercise tests referred to the cardiovascular clinic in Nahavand City were included in two intervention and control groups (30 people in each group) based on the Convenience sampling method. The data collection tool included a demographic questionnaire and Spielberger's specific State Anxiety Inventory. The intervention consists of informing and preparing the client in connection with the exercise stress test, implemented as a combination of face-to-face and virtual education through mobile phones for eight days, and showing images and educational videos through virtual space applications. Finally, the data was statistically analyzed using SPSS version 26 software.

    Results

    The study showed significant changes in the mean scores of the intervention group's post- and pre-test state anxiety, decreasing from 56.53 to 36.87 (P=0.001).

    Conclusion

    The awareness-raising program implemented to reduce the clients' anxiety levels is adequate. Implementing an awareness-raising program through face-to-face and virtual education by nurses can be beneficial as a cheap, cost-effective, and accessible method.

    Keywords: Anxiety, Awareness Raising Program, Cardiac Exercise Stress Test, Coronary Artery Disease (CAD), Exercise Capacity, Virtual Education
  • Mansureh Taherinia, Nader Farahpour* Pages 113-123
    Introduction

    Identifying neuromuscular adaptations in knee muscle activity after anterior cruciate ligament reconstruction in daily tasks has clinical value. This study aimed to investigate the electromyographic activity of selected lower limb muscles in people with anterior cruciate ligament reconstruction and healthy people descending from two heights of 25 and 40 cm.

    Methods

    Ten males who had undergone Anterior Cruciate Ligament Reconstruction (experimental group) and ten healthy males (control group), all aged between 20 and 30, were included in the study. The electromyographic activity of the Vastus Medialis Oblique, Vastus Lateralis, Rectus Femoris, Biceps Femoris, and Gastrocnemius muscles in landing from heights of 25 cm and 40 cm was measured using a surface BTS-EMG system (2000 Hz). The signals' maximum Root Mean Square values were normalized based on Maximum Voluntary Isometric Contraction and then compared between the two groups.

    Results

    At a height of 25 cm, the muscles' EMG activity, except for the RF muscle, was lower in the Anterior Cruciate Ligament Reconstruction group than in the control group. The root mean square of Vastus Medialis Oblique in the anterior cruciate ligament reconstruction and control groups were significantly different (P=0.026). The results showed that at the height of 40 cm, the Root Mean Square in the Anterior Cruciate Ligament Reconstruction group was lower than that in the control group. Also, the level of Biceps Femoris activity in the Anterior Cruciate Ligament reconstruction group and the control group was statistically significant (P=0.013).

    Conclusion

    Two years after anterior cruciate ligament surgery, there were no differences in knee muscle activity during landing from different heights. More research is needed on gender differences, graft types, functional status, and the association between muscle activity patterns and re-injury risk.

    Keywords: Electromyography, Knee Muscles, Anterior Cruciate Ligament, Landing