فهرست مطالب

توسعه کارآفرینی - سال هفدهم شماره 4 (پیاپی 66، زمستان 1403)

فصلنامه توسعه کارآفرینی
سال هفدهم شماره 4 (پیاپی 66، زمستان 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/11/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • تینا سادات محمودی، محمدحسین رونقی*، علیرضا امینی صفحات 1-31
    هدف

    پایداری اجتماعی فرآیندی برای ایجاد و توسعه مکان های پایدار است که با درک نیاز زندگی و کار افراد، رفاه آنها را ارتقا می دهد. پایداری اجتماعی طراحی قلمرو فیزیکی را با طراحی دنیای اجتماعی ترکیب می کند و زیرساخت هایی برای حمایت از زندگی اجتماعی و فرهنگی، سیستم هایی برای مشارکت شهروندان و فضایی برای تعامل افراد ایجاد می کند. امروزه مشهود است هوش مصنوعی می تواند به عنوان ابزاری برای تحلیل اقدامات زیست محیطی مورد استفاده قرار گیرد. هوش مصنوعی دارای پتانسیل بالایی برای ارزیابی، پیش بینی و کاهش اثرات تغییرات محیطی است که مجموعه های داده بزرگ و پیچیده را در مورد تاثیر آب و هوا و محیط اجتماعی جمع آوری، تفسیر و تکمیل می کند، که راه کارهای بهتری برای تصمیم گیری آگاهانه ارائه می دهد. سیستم های هوش مصنوعی سیستم های پیچیده اجتماعی-فنی-اکولوژیکی هستند که با چالش های اجتماعی، زیست محیطی و اقتصادی متعددی همراه هستند. درحال حاضر این موضوع مطرح می شود که آیا سیستم های هوش مصنوعی مانع یا حامی یک جامعه اجتماعی و حفظ تعادل زیست محیطی می شوند. با توجه به تاثیر گسترده فناوری هوش مصنوعی بر بهبود کارایی، افزایش نوآوری، و ارتقاء کیفیت تصمیم گیری در شرکت ها، این فناوری می تواند نقشی مهم در ارتقاء پایداری اجتماعی ایفا کند. هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی تاثیر پذیرش این فناوری بر پایداری اجتماعی در شرکت های دانش بنیان استان اصفهان است.

    روش

    این تحقیق از نظر هدف، توسعه ای-کاربردی و از نظر رویکرد، کیفی-کمی است. به طور کلی، این مطالعه به روش آمیخته اکتشافی و در افق زمانی مقطعی انجام شده است. در بخش کیفی، داده ها از طریق مطالعات کتابخانه ای به روش مرور سیستماتیک و تحلیل محتوای 10 مولفه شامل انتظار تلاش، انتظار عملکرد، تاثیر اجتماعی، شرایط تسهیل کننده، اعتماد، حریم شخصی و امنیت، شرایط کار، محیط کار، ایمنی کار، و توسعه مهارت جمع آوری شدند. در قسمت بعد با توجه به حجم نمونه برای جامعه در جدول مورگان، 74 پرسشنامه محقق‎ساخته با مشارکت مدیران شرکت‎های دانش بنیان فعال در حوزه ی فناوری اطلاعات و ارتباطات استان اصفهان، تکمیل و گرد آوری شد. مدل معادلات ساختاری، برای بررسی روابط علت و معلولی به کار می رود. مدل معادلات ساختاری تحلیلی بر پایه چند متغیر از خانواده رگرسیون چند متغیری است. این تکنیک این امکان را فراهم می کند که مجموعه ای از معادلات رگرسیون رابه طور همزمان مورد آزمون قرار داد. در ادامه داد ه ها با اجرای روش مدل سازی ساختاری معادله ای، از طریق نرم افزار اسمارت پی ال اس مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت و شاخص های تاثیرگذار در پذیرش هوش مصنوعی بر پایداری اجتماعی به چهار سطح دسته بندی شدند و نمودار قدرت نفوذ-وابستگی برای آن ها ترسیم گردید.

    یافته‎ ها

    نتایج نشان داد که مولفه «انتظار عملکرد» تاثیرگذارترین شاخص در بین عوامل موثر بر پذیرش هوش مصنوعی و پایداری اجتماعی است که تاثیر بسیار زیادی بر سایر مولفه‎ها دارد و باید به آن توجه ویژه ای شود. و نیز تاثیرپذیرترین عامل ها با قدرت پیش برندگی کم، «محیط کار»، «تاثیر اجتماعی»، «انتظار تلاش» و «شرایط تسهیل کننده» می باشد. در نهایت افزایش استفاده از سیستم های هوش مصنوعی با پیامدهای اجتماعی، زیست محیطی و اقتصادی چند وجهی همراه است.

    کلیدواژگان: هوش مصنوعی، پایداری اجتماعی، توسعه پایدار، انتظار عملکرد، مدل ساختاری معادله ای
  • محبوبه وهابی ابیانه، محمود متوسلی* صفحات 32-62
    هدف

    نبوغ در همیشه تاریخ وجود داشته است و نوابغ در اعصار مختلف به آفرینش و خلق های بزرگی دست زده اند. ظهور نوابغ در عرصه های گوناگون از هنر گرفته تا عرفان، فلسفه و اندیشه های جریان ساز در علوم انسانی، یا به اسطوره های دست نیافتنی تعبیر می شده است و یا با برداشت هایی خرافات گونه به فرشته و روح ملازم که ریشه این امر عدم شناخت ماهیت و سرشت واقعی نبوغ بوده است. تا آنجا که ماهیت و سرشت فراذهنی و فراحسی نبوغ، آن را از چنگ آزمون های تجربی در امان داشته است و از این رو، هیچگاه معلول و اثر شگرف پدید آمده به علتی مشخص در چارچوب روابط علی قابل انتساب نیست. همین گزاره، نمایانگر تمایز میان علوم طبیعی و علوم انسانی است. علوم طبیعی به عنوان افتخار عصر تجربه گرایی، با تکیه بر همین گزاره که هر معلول، علتی دارد، موجب کشف هزاران اختراع و قوانین حاکم بر پدیده ها گردید، قوانینی که شناخت آنها حاکمیت وقایع بر انسان را به حاکمیت بر وقایع مبدل نمود. اما در علوم انسانی اینگونه نیست و انسان به عنوان عامل و علت برای هر معلولی است که به عنوان اثر خود، خلق کرده و آفریده است. هدف این مقاله، شناخت و واکاوی این قدرت لایزال در وجود انسان است. قدرتی که فراتر از پدیدار بوده و تعلق آن به بعد نومن انسانی است که اثرگذاری آن هزاران برابر بیشتر از اکتشافات در علوم طبیعی است. نبوغی که تنها اکسیر ظهورآن، آزادی در جامعیت فراذهنی آن است. سرشتی که شرایط ظهور و تجلی خاص خود را می طلبد و مصداق بارز آن، انقلاب فکری و فرهنگی و به اوج و کمال رسیدن و ظهور و زایش بذرهای اندیشه به ویژه در فلسفه است. از این رو آیا می توان برای صورتبندی، ایجاد نظم سیستماتیک و تئوری پردازی در باب نبوغ، به چیزی جز فهم حقیقت بالذات آن تکیه نمود؟ حقیقتی که نهفته در پس پرده ظواهر بوده و در گستره ای فراتر از زمان و مکان دریچه ای از علم مطلق، نامیرا، پایدار و ابدی را بر انسان می گشاید. جامعیتی تئوریک که به صورت پیشینی فرم و شاکله را برای هنر معنا دادن به زندگی تدارک می بیند و صد افسوس که پی جویی آن دغدغه تنها معدودی از افراد است؛ آنهم به این دلیل که کاربست تفکر و عقل استدلالی در چارچوب علم مرسوم ورمز گشایی از پدیده های صرفا عینی مشروعیت یافته است.روش شناسی: پی جویی حقیقت در سطح ظواهر، اکتفا به متدلوژی استقراء و قیاس را به دنبال دارد؛ اما محدودیت این شیوه از استنتاج، زمانی آشکار می گردد که ماهیت و سرشت موضوع به گونه دیگری است و این فهم حاصل شده که هر پدیده در ظاهر، دارای جوهره ای در باطن است؛ لذا دو راه پیش روی ماست: نخست آنکه همچون کامونز و با وساطت تجربه و آرمان های برخاسته از آن، نقطه تکوین و شکل گیری (Genesis) در اعماق ظواهر (Appearances) یافت شود و سپس از طریق آمیخته ساختن آموزه ها ومفاهیم(synthesis)، دانشی از نوع سینتتیک در قلمرو اصول عقل نظری حاصل گردد و یا آنکه همانند کانت شیوه تحلیل مقایسه ای قوانین مورال را با قوانین طبیعی در پیش گیرد و فرم ها و شاکله هایی را به صورت دانش سینتتیک پیشینی تدارک ببیند و اصول و استدلال های مورد نیاز برای تئوری پردازی را استخراج نماید. 

    روش شناسی

    این مطالعه بر شیوه دوم استوار است و به همین علت نیز در نهایت توجهات را به اهمیت علم حضوری در مقایسه با علم حصولی به منظور به حاشیه راندن نه تنها تجربه بلکه عقل استدلالی معطوف می سازد.

    یافته ها

    یافته ها در این پژوهش نشان می دهد که تبیین ماهیت فراذهنی و فراحسی از نبوغ ممکن نخواهد بود مگر آنکه فرآیندی تکامل یافته از اندیشه ها به شیوه ای علمی (البته نه در چارچوب علم مرسوم) و در چارچوب سیستمی نظام مند و وحدت آفرین بتواند حول بازی آزاد میان قوه تخیل و فاهمه نقش آفرینی نماید تا از این طریق امکان بهره برداری از ظرفیت ها و استعدادهای نهفته وجودی فراهم گردد. فرآیندی که در آن قوه تخیل به وساطت کمال عقل و جریان یافتن روح حامل نبوغ، بدون توسل به ادراکات حسی و حتی عقل استدلالی دانشی فراذهنی و حقیقت فی النفسه و غایتی بی غایت را هدف قرار می دهد.

    نتیجه

    نتیجه این پژوهش در پیوند با یافته ها ارائه شده معنا می یابد. آنجا که تبیین نحوه به جریان یافتن روح حامل نبوغ توجهات را بر این امر معطوف می سازد که به نبوغ در قلمرو حضوری و نه حصولی باید پرداخت و لذا به این علت است که واکاوی ماهیت فی النفسه آن در چارچوب علم مرسوم و متداول راه به جایی نخواهد برد و البته بنا به ماهیت پیشتر تبیین شده از آن، نیازمند روش شناسی خاص خود برای تئوری پردازی است که در مقاله دیگری مبسوط به آن پرداخته شده است.

    کلیدواژگان: نبوغ، خلاقیت، فراحسی، ماهیت، آزادی
  • فرزانه امامی*، پروانه گلرد، نادر شیخ الاسلامی کندلوسی صفحات 63-92
    هدف

    کارآفرینی زنان یکی از اهداف مهم در پیشرفت اقتصادی و اجتماعی جوامع، به ویژه در کشورهای در حال توسعه است. توجه به این مقوله می تواند به عنوان عاملی برای تغییر و توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی عمل کند. با رشد و توسعه کارآفرینی زنان، وضعیت اقتصادی و اجتماعی آنان بهبود می یابد و فرصت های شغلی جدیدی برای بخش عظیمی از جمعیت کشور ایجاد می شود. با این حال، زنان همواره با موانع خاصی در عرصه کسب وکار مواجه هستند. از این رو، زنان کارآفرین باید توانایی غلبه بر تنش ها، اختلالات و بحران های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و محیطی را داشته باشند تا بتوانند به سرعت به شرایط عادی بازگشته و به موفقیت های کارآفرینانه دست یابند. این توانایی «تاب آوری» نامیده می شود و به عنوان عامل کلیدی برای موفقیت کارآفرینان زن در حفظ و استمرار کسب وکارشان شناخته می شود.
     

    روش

    تحقیق حاضر با هدف اکتشاف و اعتباریابی مدل پیش بین تاب آوری کارآفرینی در شرایط بحرانی در شرکت های دانش‎بنیان ایران انجام شده است که از نظر  راهبرد اجرای پژوهش، این مطالعه توصیفی - اکتشافی و از نوع آمیخته است که تاکید بر داده های کیفی-کمی دارد. بنابراین پارادایم نظری-فلسفی که این پژوهش برآن اساس بنا شده است از نوع آمیخته تفسیرگرا-اثبات گرایی است. از لحاظ هدف، از نوع توسعه ای- کاربردی است. استراتژی به کارگرفته شده در این پژوهش  تحلیل مضمون به روش کلارک (2006) با به کارگیری نرم افزار MAXQDA است. جامعه آماری برای مرحله کیفی پژوهش، شامل خبرگان دانشگاهی ومدیرانی است  که  سابقه عملی یا مدیریتی در حوزه کارآفرینی زنان دارند. نمونه گیری در این مرحله به صورت هدفمند و قضاوتی تا رسیدن به اشباع نظری داده ها ادامه یافته است و در نهایت، 15 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. و برای جمع آوری داده های کیفی، مصاحبه های نیمه ساختارمند با خبرگان انجام شد. برای اعتبارسنجی داده های کیفی، از روش تطبیق دیدگاه های مشارکت کنندگان استفاده شد. در بخش کمی تحقیق، پرسشنامه ای با طیف لیکرت پنج گزینه ای که توسط محقق طراحی شده بود، برای جمع آوری داده های کمی و در راستای تحلیل عاملی اکتشافی تهیه شد. جامعه آماری این مرحله، شامل کارآفرینان زن استان تهران است. که با استفاده از نرم افزار G*Power، حجم نمونه در سطح آلفای 0.1 و توان آزمون 85% معادل 227 نفر از میان  کارآفرینان زن استان تهران به صورت تصادفی ساده به عنوان نمونه نهایی تحقیق انتخاب شدند. به منظور تامین روایی داده های کمی، از روایی محتوای پرسشنامه استفاده شد. برای تحلیل داده ها در بخش کمی، از تکنیک مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد. آزمون تحلیل مسیر مدل اکتشاف شده نیز مطابق با الگوریتم مدل سازی معادلات ساختاری واریانس محور با استفاده از نرم افزارهای SPSS، Smart:PLS مورد بررسی قرارگرفت.

    یافته ها

    نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان داد، 34 مضمون فرعی و 7 مضمون اصلی به عنوان شاخص ها و متغیرهای اصلی تاب آوری زنان کارآفرین در شرایط بحرانی شناسایی شده اند. با توجه به این نتایج و با استفاده از مرور ادبیات عمیق و مصاحبه و کنکاش نظری عمیق، متغیرهای تحقیق در قالب پیش ران های تاب آوری زنان کارآفرین تئوری سازی گردیدند. خروجی تحقیق نشان داد پیشران های شناسایی شده ابتکار و نوآوری، استقلال در تصمیم گیری، توسعه فردی، سیاست های حمایتی، شبکه های کارآفرینی، محرک های سازمانی در تاب آوری زنان کارآفرین میتواند به عنوان عوامل پیش بین تاب آوری کارافرین زنان در شرایط بحرانی مورد نظر باشد.

    نتیجه

    نتایج این پژوهش نشان می دهد که پیشران های اکتشاف شده به عنوان عوامل پیش بینی کننده مهمی در تاب آوری زنان کارآفرین در مواجهه با بحران ها عمل می کنند. این یافته ها نه تنها به درک عمیق تری از سازوکارهای تاب آوری در زنان کارآفرین کمک می کند، بلکه می تواند در طراحی برنامه های مداخله ای موثر برای تقویت تاب آوری این گروه از زنان در شرایط بحرانی مورد استفاده قرار گیرد. بدین روی زنان کارآفرین با کاربست این عوامل می توانند در شرایط بحرانی، بهترین تصمیمات را بگیرند و با استفاده از این عوامل، کسب وکار خود را تاب آوری بخشند و با موفقیت به سمت رشد و توسعه پیش بروند. شناسایی و تقویت این پیشران ها، درک ما را از سازوکارهای تاب آوری در زنان کارآفرین عمیق تر کرده و امکان طراحی برنامه های مداخله ای موثر برای ارتقاء تاب آوری این گروه را فراهم می آورد. با تمرکز بر این شش پیشران، زنان کارآفرین می توانند توانایی خود را برای تصمیم گیری های آگاهانه و موثر در شرایط بحرانی افزایش دهند. به علاوه، این عوامل به زنان کارآفرین کمک می کنند تا کسب وکارهای خود را در برابر شوک های اقتصادی و اجتماعی مقاوم تر کرده و با موفقیت به مسیر رشد و توسعه ادامه دهند. در واقع، این پژوهش نشان می دهد که با تقویت این پیشران ها، زنان کارآفرین می توانند نقش فعال تری در اقتصاد ایفا کرده و به توسعه پایدار جامعه کمک کنند. لذا نتایج تحقیق می تواند به غنی سازی مبانی نظری -عملی حوزه تاب آوری کارآفرینی کمک کند.

    کلیدواژگان: تاب آوری کارآفرینی، زنان کارآفرین، تحلیل مضمون
  • الهام ارجمندی والا، حسین خنیفر*، علی محمد سلطانی گرد فرامرزی، آصف کریمی صفحات 93-120
    هدف
    خودکارآمدی کارآفرینانه یک مفهوم پویا بوده و به طور مداوم در مراحل مختلف راه اندازی و رشد کسب و کار خطرپذیر، با تغییر شرایط و به روش های مختلف، تغییر می کند. مطالعات فراوانی در حوزه های مختلف، در رابطه با خودکارآمدی کارآفرینانه، صورت گرفته است، با این حال، اطلاعات کمی در مورد این که خودکارآمدی کارآفرینانه چگونه تغییر می کند و منابع و مقدمات چنین تغییراتی چه مواردی هستند، وجود دارد. هدف از این مطالعه، بررسی چگونگی تغییرات خودکارآمدی کارآفرینانه و شناسایی منابع آن است.
    روش
    به منظور دست یابی به اهداف پژوهش، از روش های مرور سیستماتیک کیفی و رویکرد ترکیب مضمون، استفاده شد. ترکیب مضمون، از اصول تحلیل مضمون استفاده می کند و در حوزه علوم اجتماعی برای ترکیب مطالعات اولیه و به طور ویژه برای پاسخ به سوالات مرور سیستماتیک توسعه یافته است. ترکیب مضمون، رویکردهایی را از هر دو روش فراقوم نگاری و نظریه زمینه ای ترکیب و اقتباس می کند. در مورد اول، توسعه مضامین توصیفی و تحلیلی مستلزم ترجمه متقابل و مقایسه مداوم است و در مورد دوم، مطالعات اولیه به جای متون اصلی و رونوشت، واحد تحلیل می شود.
    یافته ها
    دراین مقاله علاوه بر عواملی که خودکارآمدی کارآفرینانه را تقویت می کند، منابعی شناسایی شد که خودکارآمدی کارآفرینانه را تضعیف می کند و این موضوع پویایی و انعطاف پذیری خودکارآمدی کارآفرینانه را اثبات می کند. عملکرد کارآفرینانه که دارای یک بنیان نظری گسترده و پشتیبانی تحقیقاتی تجربی به عنوان خروجی خودکارآمدی کارآفرینانه است، به عنوان منبع تغییر خودکارآفرینی نیز شناسایی شد. در حالی که اکثر مطالعات نشان داده اند که شکست یک کسب و کار خطرپذیر، تاثیر منفی بر خودکارآمدی یک کارآفرین دارد و کارآفرینان شکست خورده ممکن است به کارآفرین سریالی تبدیل نشوند. اما مطالعات دیگری نیز وجود دارند، که توضیح می دهند همه کارآفرینان شکست خورده به سمت احساسات منفی و ناامیدکننده نسبت به کارآفرینی نمی روند و کارآفرینی را ترک نمی کنند. خودکارآمدی کارآفرینانه، به طور کلی به عنوان پیش بینی کننده عملکرد کارآفرینی در نظر گرفته می شود، اما خودکارآمدی بسیار بالا ناشی از سوگیری شناختی، منجر به کاهش عملکرد می گردد. همچنین افرادی که توانایی های خود را بیش از حد ارزیابی می کنند، گاهی از ابهاماتی در مورد ماهیت فعالیت ناشی می شود. در نهایت، ویژگی های فردی به عنوان مقدمه خودکارآمدی، حتی در صورتی که ثابت باشند، مطابق با نظریه شناخت اجتماعی، احتمالا بر قضاوت افراد در مورد حالات فیزیولوژیکی خود از مسیر حالت جسمی و عاطفی، در پاسخ به شرایط و بر سطح خودکارآمدی آن ها برای انجام فعالیت های کارآفرینانه اثر می گذارد.
    نتیجه
    این تحقیق بر اهمیت در نظرگرفتن پویایی و تغییر پذیر خودکارآمدی کارآفرینانه تاکید می کند، چرا که یک برساخت مهم در پیش بینی رفتار و عملکرد کارآفرینانه است. پیرو یافته های به دست آمده، دو موضوع برای تحقیقات آینده شامل، تحقیقات تجربی در مورد فرآیند حفظ خودکارآمدی پس از شکست کسب و کار، مقابله با چالش ها و حفظ وضعیت جسمی و روانی مثبت در آینده و تحقیقات تجربی و کاربردی برای یافتن محدوده ی بهینه و راه حل هایی برای افزایش و یا کاهش خودکارآمدی کارآفرینانه در طول زمان و وابسته به شرایط پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: پویایی، ترکیب مضمون، تغییر، خودکارآمدی کارآفرینانه، منایع تغییرات
  • رضا پاینده*، صادق انصاری مقدم صفحات 121-144
    هدف
    این مطالعه به بررسی نقش حیاتی ارتقای کمیت و کیفیت محصولات دانش بنیان در شکل گیری بازار دانش بنیان در ایران، با تمرکز ویژه بر صنعت گیاهان دارویی و معطر می پردازد. هدف اصلی این تحقیق بررسی این موضوع است که بازاریابی کارآفرینانه در چه وضعیتی قرار دارد و در ادامه بررسی می-کند که چگونه تحول در بازاریابی شرکت ها و تقویت نوآوری و کارآفرینی، به شکل گیری کلان بازار یک اکوسیستم و یک صنعت می انجامد. این نتایج برای افزایش رقابت پذیری شرکت ها در یک نظام نوآوری فناورانه که به سرعت در حال تحول است، ضروری هستند. علاوه بر این، مطالعه حاضر به بررسی انطباق استراتژی های بازاریابی کارآفرینانه با نیازها و محدودیت های خاص شرکت های کوچک و متوسط فعال در این بخش می پردازد.
    روش
    روش شناسی تحقیق، تجربی و کاربردی است و از یک رویکرد آمیخته و ترکیبی قوی از طریق طراحی توضیحی متوالی استفاده می کند. جمع آوری داده ها از طریق نظرسنجی ها و پرسش نامه هایی که در میان شرکت های کوچک و متوسط فعال در صنعت گیاهان دارویی و معطر در سراسر ایران توزیع شده اند، انجام شده است. داده های جمع آوری شده با استفاده از تحلیل اهمیت - عملکرد (IPA) و مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) تحلیل شدند. این روش های تحلیلی به منظور کشف روابط مستقیم و غیرمستقیم بین ابعاد مختلف بازاریابی کارآفرینانه و عملکرد شرکت ها انتخاب شده اند. همچنین از نظر خبرگان برای تحلیل بیشتر یافته ها استفاده شده است.
    یافته ها
    یافته های این مطالعه نشان دهنده تنوع قابل توجه در پاسخ های ارائه شده به ابعاد مختلف بازاریابی کارآفرینانه است، به طوری که میانگین امتیازات بین 67/3 تا 26/4 متغیر است. بالاترین همبستگی بین ابعاد نوآوری و فرصت محوری مشاهده شد که با ضریب همبستگی 677/0 این دو بعد به عنوان عوامل کلیدی در بهبود عملکرد شرکت ها در این صنعت شناسایی شدند. علاوه بر این، نتایج حاصل از تحلیل SEM نشان داد که ابعادی مانند نوآوری، فرصت محوری و توجه عمیق به مشتری بیشترین تاثیر را بر عملکرد کلی شرکت ها دارند. مطالعه نشان می دهد که شرکت های کوچک و متوسطی که این ابعاد کلیدی را در اولویت قرار می دهند، بهتر می توانند به مزیت رقابتی و موفقیت بلندمدت در بازارهای داخلی و بین المللی دست یابند. از سوی دیگر شرکت-ها برای مولفه ریسک پذیری اهمیت نسبتا زیادی قائل نیستند که این امر می تواند در شکل گیری بازار، تاثیر منفی داشته باشد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نتیجه می گیرد که شرکت های دانش بنیان کوچک و متوسط فعال در صنعت گیاهان دارویی و معطر ایران به طور فزاینده ای تمایل دارند تا استراتژی های بازاریابی کارآفرینانه را اتخاذ و اجرا کنند، به ویژه آن دسته از استراتژی هایی که بر ابعاد مرتبط با بازاریابی تمرکز دارند. با این حال، برای شکل گیری موفق و رشد پایدار یک بازار دانش بنیان در این صنعت، تمرکز بر تقویت نوآوری، ریسک پذیری، فرصت محوری و توجه عمیق به مشتری بسیار حیاتی است. این ابعاد برای ایجاد یک محیط بازار رقابتی و پایدار که این شرکت ها را قادر به رشد و دستیابی به موفقیت بلندمدت می سازد، ضروری هستند. همچنین، این مطالعه پیشنهاد می کند که سیاست ها و زیرساخت های حمایتی برای تسهیل پذیرش گسترده تر این شیوه های بازاریابی کارآفرینانه در سراسر صنعت لازم است تا این بخش بتواند به طور کامل از پتانسیل خود در بازار داخلی و جهانی بهره برداری کند.
    کلیدواژگان: شکل گیری بازار، بازاریابی کارآفرینانه، شرکت دانش بنیان، گیاهان دارویی و معطر، معادلات ساختاری
  • مهدی جعفرزاده* صفحات 145-182
    هدف
    صنعت ساخت وساز یکی از صنایع بزرگ و پرمصرف کشور است که سهم زیادی در آلودگی محیط زیست و اتلاف منابع دارد و می توان اذعان داشت صنعت ساختمان به عنوان یکی از مهمترین و اساسی ترین صنایع در توسعه کشور، نقش اصلی در مصرف منابع و سرمایه های ملی دارد. اقتصاد چرخشی با هدف بیشترین استفاده از منابع و کمینه نمودن ضایعات، تفکر اقتصاد خطی را به چالش می کشد. اجرای اقتصاد چرخشی در صنعت ساخت وساز می تواند تغییرات مثبت زیادی به همراه داشته باشد، اما برای تحقق این امر نیاز به تغییرات اساسی در روش های طراحی، ساخت، استفاده از منابع و نوآوری در مدل های کسب و کار است. کارآفرینی راهبردی می تواند فرآیندهای نوآورانه ای را معرفی کند که به کاهش هزینه ها و بهبود بهره وری در پروژه های ساختمانی کمک کند. برای اینکه این اقتصاد به درستی پیاده سازی شود، نیاز به بهره مندی از کارآفرینی راهبردی است که بتواند روندها، نیازها و تغییرات بازار در صنعت ساخت وساز را شناسایی کرده و از آنها بهره برداری کنند. پروژه های ساختمانی به عنوان یکی از بخش های اصلی صنعت ساخت و ساز در کشور شناخته می شوند که تاثیرات بسیاری بر اقتصاد، محیط زیست و جامعه دارند. در این راستا، بکارگیری کارآفرینی راهبردی در پروژه های ساختمانی می تواند نقشی کلیدی در پیشبرد اقتصاد چرخشی در کشور ایفا کند. هدف این تحقیق، سنجش کارآفرینی راهبردی با رویکرد اقتصاد چرخشی در پروژه های ساختمانی است.
    روش
    روش شناسی مورد استفاده در این پژوهش بر اساس «پیاز پژوهش» است. پیاز پژوهش یک مدل شش لایه است که فلسفه، رویکرد، راهبرد، روش، افق زمانی و شیوه گردآوری و تحلیل داده های پژوهش را مشخص می کند. در پیاز پژوهش، یک پژوهش از لایه های مختلفی تشکیل شده است که در آن هر لایه متاثر از لایه های بالاتر خود است. این لایه ها که به ترتیب اهمیت نیز جانمایی شده اند عبارتند از: لایه اول: فلسفه های پژوهش، لایه دوم: رویکردهای پژوهش، لایه سوم: راهبردهای پژوهش، لایه چهارم: روش های پژوهش، لایه پنجم: افق زمانی پژوهش و لایه ششم: شیوه گردآوری و تحلیل داده های پژوهش. این تحقیق یک تحقیق آمیخته است که از روش های کیفی و کمی برای جمع آوری و تحلیل داده ها استفاده نموده است. این تحقیق در سال 1403 انجام شد. روش کیفی تحقیق شامل انجام 15 مصاحبه نیمه ساختاریافته با مدیران عامل و مدیران پروژه شرکت های فعال ساخت وساز در پروژه های مسکونی و تجاری در شهر تهران به منظور بکارگیری رویکرد اقتصاد چرخشی در پروژه های ساختمانی است. در انجام مصاحبه ها اصول دهگانه اقتصاد چرخشی ژاکلین کرامر مدنظر قرار گرفت و در نهایت50 مضمون از کاربست اصول دهگانه اقتصاد چرخشی از محتوای مصاحبه شوندگان استخراج گردید. در روش کمی تحقیق بر اساس پرسشنامه کارآفرینی راهبردی نائیجی و سیادت وضعیت هر یک از پنج مولفه کارآفرینی راهبردی با رویکرد اقتصاد چرخشی در پروژه های ساختمانی با مشارکت 85 نفر از مدیران ارشد شرکت های پیمانکاری ساختمان مورد سنجش قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های پژوهش بیانگر وضعیت متوسط هر پنج مولفه کارآفرینی راهبردی یعنی نوآوری مستمر، رفتار فرصت طلبانه، رقابت پذیری بیش فعال، مخاطره پذیری و قابلیت ارزش آفرینی در کاربست رویکرد اقتصاد چرخشی در پروژه های ساختمانی است.
    نتیجه
    بازاندیشی و جهت گیری موثر در هر یک از مولفه های کارآفرینی راهبردی توسط شرکت های فعال در حوزه ساختمانی باید بیش از پیش مورد عنایت ویژه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کارآفرینی راهبردی، اقتصاد چرخشی، پروژه های ساختمانی، پیاز پژوهش، تحقیق آمیخته
  • بهروز جمالی* صفحات 163-183
    صنایع خلاق، به عنوان صنایعی که دربرگیرنده خلاقیت های علمی، هنری، اقتصادی و فناورانه هستند، نقش مهمی در توسعه اقتصادی و نوآوری در جهان امروز ایفا می کنند. این صنایع که شامل حوزه هایی چون طراحی، معماری، مد، رسانه، بازی های رایانه ای و تولید نرم افزار هستند، در کشور ما نیز با وجود پتانسیل های فراوان، در مراحل اولیه توسعه قرار دارند و همچنان با چالش های فراوانی روبه رو هستند. برای استفاده حداکثری از ظرفیت های این صنعت، حضور فعال کارآفرینان و ارتقای توانمندی های فناورانه آنان ضروری است. یکی از مهم ترین عواملی که می تواند به موفقیت کارآفرینی فناورانه در این صنعت کمک کند، شبکه های اجتماعی است که امکان تبادل دانش و دسترسی به منابع مختلف را برای کارآفرینان فراهم می کند. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر شبکه های اجتماعی بر عملکرد کارآفرینی فناورانه در صنایع خلاق صورت گرفته است. هدف این است که دریابیم آیا شبکه های اجتماعی به عنوان ابزاری جهت ارتقای عملکرد کارآفرینان در حوزه های فناورانه، درک فرصت های کارآفرینی و افزایش ریسک پذیری موثر است. برای این منظور، پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها، پیمایشی است. داده های مورد نیاز از طریق پرسشنامه ای که در میان متخصصان، کارآفرینان و فعالان حوزه صنایع خلاق توزیع شده، گردآوری گردیده است. نمونه آماری تحقیق شامل 384 نفر از افراد فعال در این حوزه است که از طریق فرمول کوکران تعیین شده است. تحلیل داده ها نیز با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری و روش حداقل مربعات جزئی (PLS) انجام شده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که شبکه های اجتماعی تاثیر مستقیمی بر بهبود عملکرد کارآفرینی فناورانه دارند. علاوه بر این، شبکه های اجتماعی با افزایش درک فرصت های کارآفرینی و تقویت ریسک پذیری کارآفرینان، به طور غیرمستقیم نیز عملکرد کارآفرینی را ارتقا می دهند. یافته ها حاکی از آن است که کارآفرینانی که از شبکه های اجتماعی برای برقراری ارتباط و دسترسی به دانش استفاده می کنند، می توانند فرصت های بیشتری را درک کنند و همچنین تمایل بیشتری به ریسک پذیری نشان می دهند. این دستاوردها بر اهمیت شبکه های اجتماعی به عنوان منبعی برای رشد و توسعه کارآفرینی در صنایع خلاق تاکید دارد. نوآوری این پژوهش در تاکید بر نقش شبکه های اجتماعی به عنوان ابزاری کلیدی برای توسعه کارآفرینی فناورانه در صنایع خلاق نهفته است. همچنین، درک این موضوع که شبکه های اجتماعی می توانند بستری برای تبادل اطلاعات و حمایت از فرآیند خلاقیت و نوآوری باشند، به تقویت ادبیات موجود کمک می کند. این پژوهش نشان می دهد که برای افزایش کارآفرینی فناورانه، ایجاد بسترهای مناسب برای شبکه سازی و فراهم سازی فرصت های تعاملی برای کارآفرینان در صنایع خلاق از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بر اساس این یافته ها، پیشنهاد می شود که نهادهای حمایتی مانند شتاب دهنده ها و مراکز رشد، با ایجاد شبکه های اجتماعی تخصصی و برگزاری رویدادهای مرتبط، امکان دسترسی کارآفرینان به منابع و دانش مورد نیاز را فراهم کنند. افزون بر این، تقویت روابط با پلتفرم های شبکه های اجتماعی می تواند فرصت های نوآوری و دسترسی به تجربیات جدید را برای کارآفرینان این حوزه به ارمغان آورد و موجب توسعه بیش تر آن ها در سطح بین المللی شود.
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، عملکرد کارآفرینی، صنایع خلاق، نوآوری فناورانه، ریسک پذیری
  • بتول ملک محمدی، سعید سعیدا اردکانی*، امیررضا کنجکاو منفرد صفحات 184-210

    این مقاله با هدف واکاوی پیشایندها و پیامدهای راهبردهای بازاریابی پایدار در صنعت ساختمان انجام گرفت. مقاله حاضر از نظر هدف، یک پژوهش کاربردی-توسعه ای است و از منظر روش گردآوری داده ها، یک پژوهش های پیمایشی-مقطعی است. برای دستیابی به هدف پژوهش از طرح آمیخته اکتشافی استفاده گردید. جامعه مشارکت کنندگان در بخش کیفی شامل مدیران شورای ساختمان پایدار ایران است. نمونه گیری به روش هدفمند انجام شد و با 21 نفر به اشباع نظری دست پیدا شد. جامعه آماری بخش کمی نیز شامل کارشناسان صنعت ساختمان است که با روش اندازه اثر و توان آزمون، حجم نمونه 130 نفر برآورد گردید. با روش نمونه گیری تصادفی ساده حجم نمونه مورد نیاز تامین شد. برای گردآوری داده ها از مصاحبه نیم ساختارمند و پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. مقوله های زیربنایی بازاریابی پایدار با روش گراندد تئوری شناسایی شد و الگوی نهایی با روش مدلسازی معادلات ساختاری اعتبارسنجی گردید. تحلیل داده های کیفی با نرم افزار Maxqda 20 و بخش کمی با LISREL 10 انجام شد. یافته های پژوهشی نشان داد براساس الگوی پارادایمی پژوهش، عوامل سازمانی، عوامل مشتری و عوامل محیطی بر بازاریابی پایدار تاثیر می گذارند. زیرساخت های پایداری صنعت ساختمان بستر لازم را فراهم می آورد و موانع پایداری در صنعت ساختمان نقش مداخله گر را ایفا می کند. در نهایت راهبرد پایداری بازاریابی به پایداری زیست محیطی، پایداری اقتصادی و پایداری اجتماعی منجر می شود. بنابراین می توان نتیجه گرفت از طریق بازاریابی پایدار می توان با آگاه سازی افراد جامعه به عنوان مصرف کنندگان مسکن، بازاریابی برای سازه های سبز و پایدار ایجاد کرد که در آن هم سازندگان از منافع اقتصادی بهره مند شوند و هم حقوق اجتماعی افراد رعایت شود و در نهایت کمترین مخاطرات برای محیط زیست رخ دهد.جنبش پایداری و حرکت به سوی سبز شدن کاری است که همه صنایع و کسب وکارها در دستور کار خود قرار داده اند و این مساله برای صنعت ساختمان بدون شک اهمیت ویژه ای دارد [1]. ساختمان ها 30 درصد از مصرف انرژی نهایی جهانی و 26 درصد از انتشار گازها و انرژی های گرمایشی مرتبط با انرژی (8 درصد انتشار مستقیم در ساختمان ها و 18 درصد انتشار غیرمستقیم ناشی از تولید برق و گرمای مورد استفاده در ساختمان ها) را تشکیل می دهند. بنابراین الزامی است که صنعت ساخت وساز باید با حرکت به سوی پایداری و ساخت خانه های سازگار با محیط زیست حرکت کند [2]. در نظرسنجی «چشم انداز سبز» که توسط موسسه ساختمانی منشور منتشر شد، اکثریت قریب به اتفاق پاسخ دهندگان ارزش ساختمان پایدار را می دانستند. اگرچه این نظرسنجی افزایش تقاضا برای محصولات پایدار را طی پنج سال شناسایی کرد، اما به نظر می رسد که در عمل این افزایش به سطوح قابل توجهی برای قصد خرید سازه های پایدار نرسیده است. دلیل این عدم آمادگی گسترده بازار، کمبود آگاهی و آموزش مشتریان نسبت به مزایای مالی و غیرمالی برای خرید سازه های سبز است [3]پژوهش حاضر از نظر هدف یک پژوهش کاربردی-توسعه ای است و از منظر شیوه گردآوری داده ها نیز یک پژوهش غیرآزمایشی (توصیفی) است که با روش پیمایش مقطعی انجام گرفت. از منظر نوع داده ها نیز یک پژوهش آمیخته با ترکیبی از روش های کیفی-کمی است.جامعه مشارکت کنندگان بخش کیفی شامل خبرگان نظری (اساتید مدیریت بازاریابی) و خبرگان تجربی (مدیران شورای ساختمان پایدار ایران) است که در زمینه بازاریابی پایدار از تجربه کافی برخوردار بودند. برای این منظور با افرادی مصاحبه گردید که دست کم 15 سال سابقه کاری در زمینه بازاریابی سازه های سبز و پایدار داشتند و حداقل مدرک تحصیلات شان کارشناسی ارشد بود. همچنین با اساتید بازاریابی با سابقه کاری بالای پانزده سال که مقاله، کتاب یا پژوهش هایی در زمینه بازاریابی پیدار منتشر کرده بودند. برای انتخاب نمونه براساس دیدگاه گلیزر و همکاران [24] از روش نمونه گیری نظری استفاده شد که روش مناسبی برای تعیین حجم نمونه در روش نظریه پردازی داده بنیاد است. فرایند نمونه گیری تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. بر این اساس 21 نفر در بخش کیفی پژوهش مشارکت کردند. جامعه آماری بخش کمی شامل کارشناسان در صنعت ساختمان است که از شورای ساختمان پایدار ایران و انجمن علمی ساختمان های پایدار ایران انتخاب شدند. برای محاسبه حجم نمونه از قاعده تحلیل توان کوهن [25] و نرم افزار G*Power استفاده شد.

    کلیدواژگان: واژگان کلیدی: بازاریابی پایدار، صنعت ساختمان، پژوهش آمیخته
|
  • Page 0
  • Tinasadat Mahmoudi, Mohammad Hossein Ronaghi *, Alireza Amini Pages 1-31
    Objective

    Social sustainability is a process for creating sustainable successful places that promote wellbeing, by understanding what people need from the places they live and work. Social sustainability combines design of the physical realm with design of the social world – infrastructure to support social and cultural life, social amenities, systems for citizen engagement, and space for people and places to evolve. That Artificial Intelligence (AI) can be used as a tool for environmental and climate action is today evident. AI has a great potential to assess, predict, and mitigate the effects of climate change as it gathers, interprets, and completes large and complex datasets on emissions and climate impact, which provides better solutions for informed decision-making. Artificial intelligence systems are complex socio-technical–ecological systems that are associated with multiple social, environmental, and economic challenges. Current discussions raise the question of whether AI systems impede or support a social and ecologically just society. Given the widespread impact of artificial intelligence technology in improving efficiency, increasing innovation, and enhancing decision-making quality in companies, this technology can play a significant role in promoting social sustainability. Therefore, the aim of this research is to evaluate the impact of adopting this technology on social sustainability in knowledge-based companies in Isfahan Province.

    Method

    This research is developmental-applied in terms of its purpose and qualitative-quantitative in terms of its study approach. In terms of its nature, it is a mixed exploratory study with a cross-sectional time horizon. To collect data in the qualitative section, a systematic literature review was used, and through content analysis, 10 components (effort expectancy, performance expectancy, social influence, facilitating conditions, trust, privacy and security, work condition, work environment, work safety, and skill development) related to the factors influencing the adoption of artificial intelligence on social sustainability emerged. In the next part, considering the sample size for the population according to Morgan's table, 74 researcher-made questionnaires were completed and collected with the participation of managers of knowledge-based companies in Isfahan Province who are active in the field of information and communication technology. Then, in order to implement the structural equation modeling method, the data was analyzed using the Smart PLS software, and the influential indicators in the adoption of artificial intelligence on social sustainability were classified at four levels, and a power-dependency diagram was drawn for them.

    Conclusion

    The research findings show that the performance expectancy component is the most effective and influential indicator among the factors influencing the adoption of artificial intelligence on social sustainability, which has a significant impact on other components and therefore should be given more attention. Also, the most affected factors with low driving power are the work environment, social influence, effort expectancy, and facilitating conditions. Finally, the increased use of Artificial intelligence systems (AI systems) is associated with multifaceted social, environmental, and economic consequences.

    Keywords: Artificial Intelligence, Social Sustainability, Sustainable Development, Performance Expectancy, Equation Structural Modeling
  • Mahboobeh Vahabi Abyaneh, Mahmoud Motavaseli * Pages 32-62
    Objectives

    The phenomenon of genius has persisted throughout history, with individuals of exceptional intellect contributing to significant advancements and creative endeavors across different time periods. The rise of exceptional individuals across various domains, including art, mysticism, philosophy, and groundbreaking concepts in the humanities, has often been seen as either fanciful legends or interpreted through a superstitious perspective as divine beings and their guiding spirits. This stems from a lack of understanding of the true nature and essence of genius. The supersensible nature of genius has kept it safe from the grasp of empirical tests; thus, the remarkable effects produced cannot be attributed to any specific cause within the framework of causal relationships. How beautiful it is that this very statement illustrates the distinction and boundary between the natural sciences and the humanities. The natural sciences, as the pride of the age of empiricism, rely on the scientific assertion that every effect has a cause, leading to the discovery of thousands of inventions and the laws governing phenomena—laws whose understanding transformed human dominion over events into dominion over occurrences. However, this is not the case in the humanities, where humans are the agents and causes of every effect they have created and brought into existence.This article aims to recognize and explore this boundless power within human existence. A power that belongs to the noumenal aspect of humanity, whose impact is thousands of times greater than discoveries in the natural sciences. Genius that requires the Idea of freedom for its emergence and manifestation An essence that demands specific conditions for its emergence and manifestation, with a clear example being the intellectual and cultural revolution and the reaching of the peak and perfection, as well as the emergence and birth of seeds of thought, especially in philosophy. Therefore, can we rely on anything other than the understanding of the truth of its nature for the formulation, creation of systematic order, and theorizing about genius? A truth that lies hidden behind appearances and opens a window to absolute, immortal, stable, and eternal knowledge beyond the confines of time and space. A theoretical comprehensiveness that, a priori, prepares the form and structure for giving meaning to life, alas, the pursuit of this concern is the preoccupation of only a few individuals; this is because the application of thought and rational reasoning within the framework of conventional science and the deciphering of purely objective phenomena holds legitimacy.

    Methodology

    The pursuit of truth at the level of appearances leads to reliance on the methods of induction and deduction; however, the limitations of this mode of inference become evident when the nature and essence of the subject are different, and this understanding arises that every phenomenon, in appearance, has an essence in its depths. Therefore, we have two paths: First, it should be noted that, like Commons, and through experience and the ideals arising from it, Genesis and formation can be found in the depths of appearances. Then, Synthetic knowledge can be achieved by synthesizing the thesis and concepts in the realm of theoretical reason principles. Alternatively, one could adopt Kant's method of comparative analysis of moral laws with natural laws, preparing forms as a priori synthetic knowledge, and extracting the principles and arguments necessary for theorizing. The second path is to adopt a comparative analytical approach to moral laws and natural laws, as Kant did, preparing forms and structures as a priori synthetic knowledge and extracting the principles and arguments necessary for theorizing. The methodology of this study is based on the second approach. For this reason, it ultimately directs attention to the importance of immediate knowledge compared to acquired knowledge, to marginalize experience and rational reasoning.

    Results

    results in this research indicate that explaining the supersensible nature of genius will not be possible unless a developed process of thoughts can play a role scientifically (not within the conventional science framework) and within a systematic and unity-creating framework, revolving around free play between imagination and understanding. This process aims to enable the utilization of existential capacities and latent talents. In this process, imagination, through the mediation of the perfection of reason and the flow of the spirit-carrying genius, targets a supersensible understanding and an absolute truth without resorting to sensory perceptions or even the rational knowledge of reasoning, aiming for an infinite goal.

    Conclusions

    The results of this research find meaning in connection with the findings presented. It emphasizes that explaining how the spirit carrying genius flows directs attention to the fact that genius should be addressed in the realm of presence rather than abstraction. For this reason, exploring its nature in the framework of conventional science will lead nowhere. Moreover, due to the nature previously explained, it requires a specific methodology for theorizing, which has been elaborated upon in another article.Keywords: Genius, creativity, super sensibility, nature, immediate knowledge, Freedom

    Keywords: Genius, Creativity, Super Sensibility, Nature, Freedom
  • Farzana Emami *, Parvaneh Gelard, Nader Shaykh Al-Islam Kandolosi Pages 63-92

    Entrepreneurial resilience is a fundamental structure in the development of women's entrepreneurship, facing critical issues in development, especially in developing countries. From a scientific point of view, entrepreneurship is one of the interesting fields of research. Because the growth and development of women's entrepreneurship can act as a factor of change and sustainable economic and social development. In this direction, emerging economic countries use different strategies and economic policies. In Iran, women are increasingly present in the management of knowledge-based companies. In such a way that with a growth of 12% in 1402, more than 700 managers of these companies are women. Therefore, the role of women entrepreneurs in managing the knowledge-based ecosystem is vital. This increase in the presence of women in management is not only useful for empowering women, but also for sustainable development and economic growth. This shows that women's entrepreneurship is one of the important factors in the economic and social progress of societies, and paying attention to it can help create job opportunities for women and improve their economic and social status. Women's entrepreneurial activities, due to their positive consequences and special importance in society, can help to better understand the role of women in society and provide useful information to managers and policy makers, so that they can find ways to promote and develop women's entrepreneurial environment in Provide society. Analyzing and investigating the role of women in the field of entrepreneurship can help to better understand the gender composition in society and provide new perspectives in this field. Therefore, the field of women's entrepreneurship as one of the important and attractive research topics has attracted the attention of researchers and scholars all over the world. The present research was conducted with the aim of exploring and validating the predictive model of entrepreneurial resilience in critical conditions in knowledge-based companies. . In terms of paradigm, the present research is in the exploration phase of the interpretive model and in the test phase of the positivist model, and in terms of general pragmatism, and in terms of audience research. The research sample in the qualitative phase of the academic field includes university professors, faculty members, and top female entrepreneurs in knowledge-based companies, and a total of 15 experts were interviewed to collect qualitative data. The mixed research approach and strategy used is thematic analysis according to Clark (2006) using MAXQDA software. The research questionnaire was developed to collect quantitative data according to exploratory factor analysis. In the quantitative part, 227 people were examined as the final sample of the research by using the G power sample size determination software at the alpha level of 0.1 and the test power of 0.85%. The path analysis test of the discovered model is also according to the structural equation modeling algorithm. Variance was analyzed using SPSS, Smart:PLS software. The output of the research showed that 34 indicators and 6 predictors of initiative and innovation, independence in decision making, individual development, support policies, entrepreneurial networks, and organizational drivers were identified for this purpose.

    Keywords: Entrepreneurial Resilience, Women Entrepreneurs, Theme Analysis
  • Elham Arjmandi Vala, Hossein Khanifar *, Alimohammad Gord Faramarzi, Asef Karimi Pages 93-120
    Objective
    Entrepreneurial self efficacy is not a steady concept and changes dynamically and continuously in a different stages of venture creation and growth, following the circumstances alteration in different ways. Many studies have been conducted in various disciplines in relation to entrepreneurial self efficacy, however, there is a lack of knowledges about how entrepreneurial self efficacy changes and what are the sources and antecedents of such changes. The aim of this study is to investigate how entrepreneurial self efficacy alters and identify its sources.
    Method
    In order to achieve the goals of the research, qualitative systematic review methods and thematic synthesis approach were used. Thematic synthesis uses principles of thematic analysis and has developed in the social sciences to synthesis primary studies and specifically to answer the questions of systematic reviews. Thematic synthesis combines and adapts characteristics from both meta-ethnography and grounded theory methods. In the first case, the development of descriptive and analytical themes requires cross-translation and constant comparison, and in the later case, primary studies are analyzed as units rather than original texts and transcripts.
    Results
    In addition to factors that strengthen entrepreneurial self efficacy, sources were identified that weaken entrepreneurial self efficacy, and this demonstrates the dynamism of entrepreneurial self efficacy. Entrepreneurial performance, which has an extensive theoretical foundation and empirical research support as an output of entrepreneurial self efficacy, was also identified as a source of entrepreneurial self efficacy changes. While most studies have shown that the failure of a venture has a negative effect on the self efficacy and failed entrepreneurs may not become serial entrepreneurs, but there are some studies, which explain that all failed entrepreneurs do not move towards negative and hopeless feelings and do not leave entrepreneurship. Entrepreneurial self efficacy is generally considered as a predictor of entrepreneurial performance, but excessive self efficacy due to cognitive bias leads to reduced performance. Ability overestimations sometimes arise from task ambiguities. Finally according to social cognitive theory, individual characteristics as antecedents of self efficacy, even constant characteristics, probably influence people's judgments about their physiological states from the path of somatic and emotional states, in response to situations. This could alter level of self efficacy to perform entrepreneurial activities.
    Conclusion
    This study emphasizes the importance of considering the dynamic and variable nature of entrepreneurial self efficacy, as it is an important construct in predicting entrepreneurial behavior and performance. Following the findings, two topics for future studies are suggested, including empirical research on the process of maintaining self efficacy after business failure, coping with challenges, and maintaining a positive physical and mental state in the future, and empirical and applied research to find the optimal range and solutions for increasing or decreasing entrepreneurial self efficacy over time depending on the circumstances.
    Keywords: Changes, Dynamics, Entrepreneurial Self Efficacy, Source Of Changes, Thematic Synthesis
  • Reza Payandeh *, Sadegh Ansari Moghaddam _ Pages 121-144
    Objective
    This study explores the critical role of enhancing the quantity and quality of knowledge-based products in knowledge-based market formation within Iran, with a particular focus on the medicinal and aromatic plants (MAPs) industry. The main objective is to analyze the current state of entrepreneurial marketing in knowledge-based small and medium-sized enterprises (SMEs) operating in MAP sector in Iran and further investigate how transformation in company marketing strategies, alongside the strengthening of innovation and entrepreneurship, leads to the formation of a macro-market for an ecosystem and an entire industry. These findings are essential for increasing the competitiveness of firms in a rapidly evolving technological innovation system. Furthermore, this study investigates the alignment of entrepreneurial marketing strategies with the unique needs and constraints of small and medium-sized enterprises operating in this sector.
    Method
    The research methodology is empirical and applied, employing a robust mixed methods approach through a sequential explanatory design using , including both qualitative and quantitative methods. Data collection was conducted through surveys and questionnaires distributed to SMEs engaged in the medicinal and aromatic plants industry across Iran. The collected data were analyzed using Importance-Performance Analysis (IPA) and structural equation modeling (SEM). These analytical methods were chosen to uncover both direct and indirect relationships between various dimensions of entrepreneurial marketing and firm performance. Additionally, experts' opinions were utilized for further analysis of the findings.
    Findings
    The findings of this study reveal significant variability in the responses to different dimensions of entrepreneurial marketing, with average scores ranging between 3/67 and 4/26. The strongest correlation was observed between the dimensions of innovativeness and opportunity focus, with a correlation coefficient of 0/677. These two dimensions were identified as particularly critical in driving firm performance within the industry. The correlation coefficient of other dimensions is also higher than average. Moreover, the results from the SEM analysis emphasized that dimensions such as innovativeness, opportunity focus, and customer intensity exert the most substantial impact on overall firm performance. The study suggests that SMEs which prioritize these key dimensions are better positioned to gain a competitive advantage and achieve long-term success in both domestic and international markets. On the other hand, firms assign relatively low importance to the risk-taking dimension, which could negatively impact the market formation.
    Conclusion
    The study concludes that knowledge-based SMEs in Iran’s medicinal and aromatic plants sector are increasingly keen on adopting and implementing entrepreneurial marketing strategies, especially those that emphasize marketing-related dimensions. However, for the successful formation and sustained growth of a knowledge-based market in this industry, a concentrated focus on enhancing innovativeness, risk-taking, opportunity focus, and customer intensity is crucial. These dimensions are essential for fostering a competitive and sustainable market environment that will empower these SMEs to thrive and achieve long-term success. Additionally, the study suggests that supportive policies and infrastructure are necessary to facilitate the broader adoption of these entrepreneurial marketing practices across the industry, ensuring that the sector can fully leverage its potential in the global marketplace.
    Keywords: Market Formation, Entrepreneurial Marketing, Knowledge-Based Enterprise, Medicinal, Aromatic Plants, Structural Equation Modeling (SEM)
  • Mahdi Jafarzadeh * Pages 145-182
    Objective
    The construction industry is one of the largest and most energy-intensive industries in the country, contributing greatly to environmental pollution and resource waste. It can be acknowledged that the construction industry, as one of the most important and fundamental industries in the development of the country, plays a major role in the consumption of national resources and capital. The circular economy challenges the thinking of the linear economy with the aim of maximizing the use of resources and minimizing waste. Implementing a circular economy in the construction industry can bring many positive changes, but to achieve this, fundamental changes are needed in the methods of design, construction, use of resources, and innovation in business models. Strategic entrepreneurship can introduce innovative processes that help reduce costs and improve productivity in construction projects. In order for this economy to be implemented properly, there is a need to benefit from strategic entrepreneurship that can identify and exploit trends, needs, and market changes in the construction industry. Construction projects are known as one of the main sectors of the construction industry in the country, which have many impacts on the economy, environment, and society. In this regard, the use of strategic entrepreneurship in construction projects can play a key role in advancing the circular economy in the country. The aim of this research is to measure strategic entrepreneurship with a circular economy approach in construction projects.
    Method
    The methodology used in this research is based on “Research Onion” model. The Research Onion is a six-layer model that specifies the philosophy, approach, strategy, method, time horizon, and method of collecting and analyzing research data. In the Research Onion, a study is composed of different layers, in which each layer is affected by its higher layers. These layers, which are also arranged in order of importance, are: Layer 1: Research Philosophies, Layer 2: Research Approaches, Layer 3: Research Strategies, Layer 4: Research Methods, Layer 5: Research Time Horizon, and Layer 6: Research Data Collection and Analysis Method. This research is a mixed research that uses qualitative and quantitative methods to collect and analyze data. This research was conducted in 2024. The qualitative research method includes conducting 15 semi-structured interviews with CEOs and project managers of active construction companies in residential and commercial projects in Tehran in order to apply the circular economy approach in construction projects. In conducting the interviews, Jacqueline Kramer's Ten Principles of Circular Economy were considered, and ultimately 50 themes from the application of the Ten Principles of Circular Economy were extracted from the content of the interviewees. In a quantitative research method based on the Naeji and Sayadat Strategic Entrepreneurship Questionnaire, the status of each of the five components of strategic entrepreneurship with a circular economy approach in construction projects was assessed with the participation of 85 senior managers of construction contracting companies.
    Results
    The research findings indicate the average status of each of the five components of strategic entrepreneurship, namely Continuous innovation, Opportunity-based mindset, Proactive behaviour, Risk taking, and Capability of value creation, in the application of the circular economy approach in construction projects.
    Conclusion
    Rethinking and effective orientation in each of the components of strategic entrepreneurship by active companies in the construction industry should be given more special attention than before.
    Keywords: Strategic Entrepreneurship, Circular Economy, Construction Projects, Research Onion, Mixed Method
  • Behrooz Jamali * Pages 163-183
    The creative industries, encompassing scientific, artistic, economic, and technological creativity, play a pivotal role in economic development and innovation in today’s world. These industries, which include fields such as design, architecture, fashion, media, video games, and software development, are in the early stages of growth in our country. Despite their considerable potential, they face various developmental challenges. For maximizing these industries' capacities, the active presence of entrepreneurs and the enhancement of their technological competencies are essential. One of the most critical factors that can contribute to the success of technological entrepreneurship in this sector is social networks, which enable entrepreneurs to exchange knowledge and access diverse resources. This study aims to examine the influence of social networks on technological entrepreneurial performance within the creative industries. Specifically, it seeks to understand whether social networks serve as a tool for improving entrepreneurs' performance in technological fields, increasing entrepreneurial opportunity recognition, and fostering risk tolerance. This research is applied in nature and utilizes a survey method for data collection. The necessary data were collected through a questionnaire distributed among experts, entrepreneurs, and active participants in the creative industries sector. The study’s statistical sample consists of 384 individuals from this field, determined using the Cochran formula. Data analysis was conducted using structural equation modeling (SEM) and partial least squares (PLS) methodology. The findings indicate that social networks have a direct positive effect on enhancing technological entrepreneurial performance. Additionally, social networks indirectly boost entrepreneurial performance by increasing opportunity recognition and strengthening entrepreneurs' risk-taking tendencies. The results suggest that entrepreneurs who use social networks to connect and access knowledge are better positioned to recognize opportunities and demonstrate greater willingness to take risks. These findings underscore the significance of social networks as a resource for the growth and development of entrepreneurship within the creative industries. The innovation of this research lies in emphasizing the role of social networks as a crucial tool for fostering technological entrepreneurship in creative industries. Moreover, understanding that social networks can provide a platform for knowledge exchange and support the processes of creativity and innovation contributes to the existing literature. This research highlights the importance of establishing suitable networking infrastructures and providing interactive opportunities for entrepreneurs in creative industries to enhance technological entrepreneurship. Based on these findings, it is recommended that supportive institutions such as accelerators and incubators create specialized social networks and hold relevant events to provide entrepreneurs with the resources and knowledge they need. Furthermore, strengthening relationships with social media platforms can offer new opportunities for innovation and access to diverse experiences for entrepreneurs in this sector, fostering their international growth and development.Keywords: Social Networks, Entrepreneurial Performance, Technology, Creative Industries, Technological Innovation, Risk-TakingKeywords: Social Networks, Entrepreneurial Performance, Technology, Creative Industries, Technological Innovation, Risk-Taking
    Keywords: Social Networks, Entrepreneurial Performance, Creative Industries, Technological Innovation, Risk-Taking
  • Batoul Malekmohammadi, Saeid Saeida Ardakani *, Amir Reza Konjkav Monfared Pages 184-210

    This article analyzes the antecedents and consequences of sustainable marketing strategies in the construction industry. The current article is applied-developmental research in terms of its purpose, and it is survey-cross-sectional research from the point of view of the data collection method. A mixed exploratory design was used to achieve the goal of the research. The community of participants in the qualitative section includes the managers of the Iran Sustainable Building Council. Sampling was done in a targeted way and theoretical saturation was achieved with 21 people. The statistical population of the quantitative part also includes experts in the construction industry, which was estimated to be 130 people using the effect size and test power method. The required sample volume was provided by a simple random sampling method. A semi-structured interview and a researcher-made questionnaire were used to collect data. The basic categories of sustainable marketing were identified by the grounded theoretical method and the v. Qualitative data analysis was done with Maxqda 20 software and the quantitative part with LISREL 10. The research findings showed that based on the research paradigm model, organizational factors, customer factors, and environmental factors affect sustainable marketing. The sustainability infrastructure of the construction industry provides the necessary platform and the obstacles of sustainability in the construction industry play the role of an interventionist. Finally, strategies lead to environmental sustainability, economic sustainability, and social sustainability. Therefore, it can be concluded that through sustainable marketing, it is possible to create marketing for green and sustainable structures by informing the people of society as housing consumers, in which both the builders benefit from the economic benefits and the social rights of the people are respected, and finally, the least risks for the environment.Keywords: sustainable marketing, construction industry, mixed researchThe movement of sustainability and moving towards greenness is something that all industries and businesses have put on their agenda, and this issue is undoubtedly of special importance for the construction industry [1]. Buildings account for 30% of global final energy consumption and 26% of energy-related greenhouse gas and heat energy emissions (8% of direct emissions in buildings and 18% of indirect emissions from the production of electricity and heat used in buildings). Therefore, it is imperative that the construction industry moves towards sustainability and building eco-friendly homes.Sustainability: The concept of sustainability was proposed in the Bratland report entitled "Our Common Future" in 1987 by the United Nations at Oxford University. This Bratland Commission was formerly known as the World Commission on Environment and Development. After that, it soon became the agenda of governments, regional and local managers, as well as businesses. Of course, this concept was previously proposed in the studies of Barbara Ward and René Dubo in 1972 in a book titled "Only One Earth" and then it was conceptualized and introduced in 1973 in the World Institute for Environment and Development. In this new concept, sustainability was redefined based on social, economic and environmental dimensions [14]. Sustainability was introduced as a new approach in various business fields and the extension of sustainability was added to the traditional fields of organization and management. Marketing is not exempt from this issue and the concept of sustainable marketing soon replaced the traditional approach to marketing

    Keywords: Sustainable Marketing, Construction Industry, Mixed Research