فهرست مطالب

فصلنامه آزمایشگاه و تشخیص
پیاپی 66 (زمستان 1403)
- تاریخ انتشار: 1403/11/13
- تعداد عناوین: 20
-
صفحه 10
-
صفحه 11
-
صفحات 31-40
سندرم تالاسمی یکی از بیماری های همولیتیک ارثی شناخته شده است و از نظر طبقه بندی بر اساس شاخص های بالینی، هماتولوژیک و یافته های بیوشیمیایی طبقه بندی می شوند و در این راستا گاها متخصصین و مشاورین را در تفسیر نتایج و تصمیم گیری دچار سردرگمی می کند، بنابراین موقعیت های گیج کننده ای ایجاد می کند و نیاز به بررسی و تحلیل عمیق آزمایشگاهی دارد و از نظر غربالگری در جوامع با شیوع بالا نیاز به الگوریتم های تشخیصی دقیق و خاصی می باشد که به عواملی مانند نژاد، ازدواج های فامیلی، مهاجرت، شیوع در مناطق مستعد مالاریا و دقت تکنیک های آزمایشگاهی بستگی دارد. تفسیر دقیق نتایج آزمایشات و تشخیص قطعی ناقلین و نتایج مشکوک و حد مرزی پارامترها به دلیل محدودیت امکانات تشخیص فنی و ممنوعیت ختم بارداری به دلایل شرعی و قانونی؛ مشاوره ازدواج زوج های ناقل گاهی برای مشاوران مرکز بهداشت و متخصصان هماتولوژی سردرگمی ایجاد می کند.
بسیاری از خانواده ها قادر به پرداخت هزینه سالانه حدود 3200 دلار برای کودکان مبتلا به تالاسمی نیستند. بنابراین، این بیماری نه تنها خانواده را تحت تاثیر قرار می دهد، بلکه بر بودجه بهداشتی کشورهای با شیوع بالا نیز تاثیر می گذارد. بنابراین پیشگیری از تولد موارد جدید در جوامعی که دارای شیوع فراوان می باشند، در اولویت برنامه های بهداشتی کشور قرار دارد.
مشاوره ژنتیک، غربالگری ناقلین، تشخیص قبل از تولد و ختم بارداری جنین های مبتلا در این برنامه ها گنجانده شده است.
بر این اساس کمیته علمی تشخیص پیش از تولد وزارت بهداشت دستورالعملی برای مشاوران مراکز بهداشتی درمانی برای شناسایی زوجین ناقل پرخطر و ارجاع ایشان به آزمایشگاه های مورد تایید شبکه تشخیص قبل از تولد صادر کرده است و از سوی دیگر با ایجاد برنامه های EQA به ارزیابی این آزمایشگاه ها می پردازد.هدفدر مطالعه پیش رو چندین مورد چالشی از زوج های مشکوک به ناقل مورد بررسی قرار می گیرد، با این امید که به مرور زمان، آزمایشگاه های شبکه در صورت مواجه با چنین موارد چالش برانگیزی این موارد را به کمیته علمی تشخیص قبل از تولد وزارت بهداشت گزارش دهند. تا با پیگیری و ارزیابی دوره ای علایم بالینی و آزمایشگاهی فرزندان این خانواده ها، پس از تولد دستورالعمل کمیته مذکور به روز رسانی شود تا علاوه بر رعایت اخلاق حرفه ای و ملاحظات قانونی، کمترین میزان مالی و فشار عاطفی بر خانواده، جامعه، پزشکان مشاور و آزمایشگاه های ارائه دهنده این خدمات وارد می شود.
کلیدواژگان: افزایش Hba2، تشخیص قبل از تولد، انواع تالاسمی -
صفحات 41-49مقدمه و هدف
آسیب حاد کلیوی (AKI) یک وضعیت جدی در نوزادان بدحال است که با کاهش ناگهانی عملکرد کلیه مشخص می شود. به طور معمول، این بیماری با استفاده از سطح کراتینین سرم تشخیص داده می شود، اما کراتینین حساسیت کافی برای تشخیص زودهنگام را ندارد. این موضوع نشان دهنده نیاز فوری به بیومارکرهای قابل اطمینان تر است. این مطالعه مولکول آسیب کلیوی-1 (KIM-1) را به عنوان یک بیومارکر احتمالی برای تشخیص زودهنگام AKI در نوزادانی که تحت مراقبت های ویژه قرار دارند، بررسی می کند.
روش کاراین مرور سیستماتیک و متاآنالیز مطابق با دستورالعمل های PRISMA و Cochrane انجام شده است. یک جستجوی سیستماتیک در پایگاه های داده ای از جمله PubMed، Scopus و Web of Science، همراه با Google Scholar، با استفاده از کلمات کلیدی و اصطلاحات MeSH مرتبط با “KIM-1”، “نوزادان” و “AKI” صورت گرفت. دو نویسنده مستقل فرآیند جستجو و استخراج داده ها را انجام دادند و اختلاف نظرها را با کمک نویسنده سوم حل کردند. معیارهای ورود شامل مطالعات مشاهده ای بود که KIM-1 را برای تشخیص AKI در نوزادان بدحال ارزیابی کرده بودند، درحالی که مطالعات مروری، مطالعات حیوانی، مقالات کنفرانس، فصول کتاب، نامه ها، کارآزمایی ها، مطالعات بدون گروه کنترل و مطالعات مربوط به بزرگسالان از بررسی خارج شدند. کیفیت مطالعات با استفاده از مقیاس نیوکاسل-اتاوا ارزیابی شد و ناهمگونی با استفاده از شاخص I² تعیین گردید. یافته ها به صورت تفاوت میانگین وزنی (WMD) و مساحت تجمیعی زیر منحنی (AUC) با فاصله اطمینان 95٪ (CI) گزارش شدند. تحلیل های آماری با استفاده از نرم افزار Stata نسخه 14.2 انجام شد.
یافته هااز میان 201 مطالعه، 186 مورد حذف شدند (114 مورد تکراری، 72 مورد نامرتبط). در نهایت، 14 مطالعه (10 مطالعه مورد-شاهدی و 4 مطالعه کوهورت) معیارهای ورود را داشتند. در مجموع، 675 نوزاد با بیماری زمینه ای در این مطالعات بررسی شدند که از این تعداد، 283 نفر (42٪) مبتلا به AKI و 392 نفر (58٪) در گروه کنترل قرار داشتند. سطح KIM-1 در نوزادان مبتلا به AKI به طور معناداری بالاتر از نوزادان بدون AKI بود (WMD = 0.91؛ 95% CI = 0.05-1.77؛ I² = 95.7%؛ Z = 2.07؛ P = 0.038). مقدار AUC برابر 0.72 (95% CI = 0.64-0.80؛ I² = 0٪) بود که نشان دهنده توانایی متوسط KIM-1 در تمایز بین موارد AKI و غیر AKI است.
نتیجه گیریاین یافته ها نشان می دهد که KIM-1 می تواند یک نشانگر زیستی امیدوارکننده برای تشخیص زودهنگام AKI در نوزادان بدحال باشد و نسبت به روش های تشخیصی سنتی، بهبود بالقوه ای ارائه دهد.
کلیدواژگان: KIM-1، نوزاد، AKI، بدحال -
صفحات 50-59
رخداد کاندیدوری در یک بیمار با یا بدون علائم بالینی نه بایستی نادیده گرفته شود و نه با عجله درمان شود، بلکه نیاز به ارزیابی دقیق به روشی منطقی دارد. علائم پیلونفریت، سیستیت، پروستاتیت و یا اپیدیدیم و اورکیت کاندیدایی با علائم عفونت های مشابه ایجاد شده توسط سایر پاتوژن ها تفاوت اندکی دارد. حضور کاندیدوری در بیماران بد حال در ابتدا باید به عنوان نشانگری برای احتمال حضور کاندیدیازیس مهاجم در نظر گرفته شود. اولین قدم در ارزیابی، تایید وجود قارچ (funguria) با تکرار آزمایش کامل ادرار و کشت ادرار است. پیوری یک یافته غیر اختصاصی است. توجه به مورفولوژی مخمر ممکن است امکان جداسازی کاندیدا گلابراتا از گونه های دیگر را فراهم کند. سیلندرهای کاندیدا در ادرار نشان دهنده کاندیدیازیس کلیوی است، هرچند که به ندرت دیده می شود. از منظر کشت، این مسئله که تعداد کلنی ها از نظر تشخیصی مفید بوده باشد اثبات نشده است. در بیماران علامت دار یا بد حال مبتلا به کاندیدوری، سونوگرافی کلیه ها و سیستم های جمع آوری کننده اولین مطالعه ارجح است. با این حال، توموگرافی کامپیوتری بهتر می تواند پیلونفریت یا آبسه پری نفریک را تشخیص دهد. نقش تصویربرداری رزونانس مغناطیسی و سینتی گرافی کلیه به درستی تعریف نشده است و پزشکان ماهر باید با همکاران در بخش های رادیولوژی و اورولوژی برای تعیین مطالعات بهینه در بیماران کاندیدوریک که نیاز به ارزیابی عمیق دارند مشورت کنند.
کلیدواژگان: رسوب ادرار، عفونت دستگاه ادراری، گونه های کاندیدا، عفونت قارچی، کاندیدوری -
صفحات 60-67
بیماری های قلبی عروقی مهم ترین علت مرگ و میر در سراسر جهان می باشند. سندروم کرونر حاد (Acute coronary syndrome (ACS)) از شایع ترین بیماری های قلبی است که ناشی از آترواسکلروز و تشکیل پلاک در عروق کرونر می باشد. ACS، طیفی وسیعی از اختلالات از آنژین ناپایدار تا انفارکتوس میوکارد را شامل می گردد. افزایش شیوع ACS نیاز به ابزارهای تشخیصی و پیش آگهی موثر در شناخت این بیماری را افزایش داده است. امروزه بیومارکرهای بیوشیمیایی به ابزاری مهم در جهت تشخیص، ارزیابی خطر و پیش آگهی ACS تبدیل شده اند. از جمله مهم ترین این مارکر ها می توان به تروپونین های قلبیI و Tاشاره کرد. روش های حساس اندازه گیری این دو بیومارکر تحولی بزرگ در تشخیص ACS ایجاد کرده است. اگر چه چالش های مربوط به استانداردسازی و تفسیر نتایج همچنان وجود دارد. علاوه بر تروپونین های قلبی، کراتین کیناز MB ، مارکرهای هورمونی و مارکرهای التهابی نیز در تشخیص و پیش آگهی ACS مورد توجه قرار دارند. در این مقاله مروری به جایگاه کنونی این مارکرها در تشخیص و پیش آگهی ACS پرداخته می شود.
کلیدواژگان: سندروم کرونر حاد، تروپونین های قلبی، کراتین کیناز MB، پروتئین واکنش گر C، میوگلوبین، پپتید ناتریورتیک نوع B -
صفحات 68-89مقدمه
توانایی ارتباط موثر برای مدیران و رهبران آزمایشگاه های بالینی حیاتی است، زیرا در اکثر جنبه های کاری خود باید از حلقه و فرآیند ارتباط موثر استفاده کنند. برگزاری جلسات منظم با تیم های کاری، حمایت و هدایت کارکنان و ایجاد انگیزش، تعهد و وفاداری سازمانی و بهبود فرهنگ سازمانی از جمله مهم ترین کاربردهای ارتباط موثر هستند.
روش کاراین پژوهش با روش مرور حیطه ای انجام شد. معیارهای ورود به این مطالعه، مقالات منتشر شده در بازه زمانی 2001 تا 2023 از پایگاه های داده PubMed، Scopous، Science Direct، Emerald بود که با استفاده از کلید واژه های Medical laboratory، Clinical laboratory، effective Communication و Information and Communication Technology از طریق موتور جستجوگر google scholar به دست آمد و در نهایت تعداد 84 مقاله جهت بررسی و تحلیل مورد استفاده قرار گرفت. تعداد 16 مقاله نیز در بخش مقدمه به این تعداد اضافه گردید.
یافته هایافته های این مطالعه به طور خاص در حیطه یا دامنه آشنایی و استفاده از روش های ارتباطی رسمی و غیر رسمی در سازمان ها، پیام رسان های الکترونیکی و شبکه های اجتماعی، استفاده مناسب از فناوری اطلاعات و ارتباطات در محیط کار آزمایشگاه های بالینی، چالش ها و نگرانی های اصلی در خصوص حفظ حریم خصوصی و بهره وری سازمانی در نظام ارتباطات الکترونیک، تاثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات در توسعه و پیشرفت حوزه بهداشت و درمان و به ویژه آزمایشگاه های بالینی، بهره برداری از اینفوکراسی به جای بوروکراسی سازمانی، اخلاق در حیطه فناوری اطلاعات و ارتباطات، حکمرانی الکترونیکی، ارتباطات غیر کلامی، گوش دادن فعال و وابستگی ارتباط سازمانی موثر به جو سازمانی و بهبود ارتباطات سازمانی، ارائه شد.
نتیجه گیریعوامل مختلفی در توسعه ارتباط موثر در آزمایشگاه های بالینی نقش دارند. مدیران و رهبران این سازمان ها می توانند با ایجاد شفافیت سازمانی، نهادینه سازی ارزش های اخلاقی، مشارکت و تعامل با کارکنان و مسئولیت پذیری و تدوین برنامه های مناسب ارتباط دهی، آموزش مهارت افزایی ارتباطی و در نهایت تقویت زیرساخت ها در توسعه و ارتقای مدیریت اطلاعات و ارتباطات در آزمایشگاه های بالینی، نقش به سزایی داشته باشند و از این طریق ارتباط موثر بین بیماران، پزشکان و متخصصان آزمایشگاه های پزشکی را تسهیل کنند و نقش کنشگری خود را در نظام سلامت افزایش دهند.
کلیدواژگان: آزمایشگاه های بالینی، ارتباط موثر، فناوری اطلاعات و ارتباطات -
صفحات 90-96زمینه
مرحله نخست در آزمایش های ژنتیکی، معمولا استخراج DNA با کیفیت بالا است. Feriedrich Miescher در سال 1869 میلادی طی مطالعه ای که روی ترکیب سلولی انجام داد،DNA را کشف و آن را از لکوسیت ها جدا کرد و نام آن را "نوکلئین" گذاشت Mazelson و Stahl یک روش استاندارد استخراج DNA را در سال 1958 میلادی با استفاده از سانتریفیوژ گرادیان چگالی نمک بر روی نمونه های E. coli معرفی کردند. متعاقبا، تکنیک های استخراج DNA برای منابع مختلف بیولوژیکی اصلاح شدند.
روش کارروش های استخراج DNA به دو دسته فیزیکی و شیمیایی تقسیم می شوند. روش های فیزیکی شامل خرد کردن نمونه است، در حالی که روش های شیمیایی با استفاده از موادی نظیر سلول های کشت بافت، نمونه ها را به راحتی لیز می کنند. همچنین، کیت های تجاری فرآیند استخراج DNA از منابعی مانند گلبول های سفید، مو، استخوان، بزاق، ناخن، پوست و سایر سلول های هسته دار را ساده کرده و باعث افزایش سرعت و دقت در انجام این فرآیند شده اند.
یافته هاتجزیه و تحلیل DNA برای تعیین ویژگی های جمعیت شناختی و ژنتیکی و همچنین شناسایی افراد ناشناس بسیار مهم است. پیشرفت های اخیر در تجزیه و تحلیل DNA، این فناوری را قابل دسترس کرده و به باستان شناسان، انسان شناسان و متخصصان پزشکی قانونی این امکان را داده است که داده های ژنتیکی قابل اعتماد را از بقایای باستانی استخراج کنند.
نتیجه گیریهدف این مقاله بررسی کاربرد روش های آزمایشگاهی استخراج DNA در باستان شناسی است. پیشرفت های تکنولوژیک و استفاده از کیت های تجاری، استخراج DNA از بقایای باستانی را تسهیل کرده و نقش مهمی در تحقیقات باستان شناسی و سایر علوم مرتبط ایفا می کند.
کلیدواژگان: استخراج، DNA، باستان، نسب، استخوان، PCR -
صفحه 118
-
صفحه 121
-
صفحه 127
-
Pages 31-40
Thalassemia syndromes are one of well known hereditary hemolytic diseases and in terms of classification, it has been based on clinical and hematological indicators and abnormal biochemical findings, and in this regard, it creates confusing situations and requires a deep laboratory approach and analysis. And in terms of screening in high-prevalence communities, it requires precise and specific diagnostic algorithms that depend on factors such as race, consanguineous marriages, migrations, prevalence in malaria-prone areas, and the accuracy of laboratory techniques. Accurate interpretation of test results and definitive diagnosis of carriers and the borderline results due to technical diagnosis limitation and forbidden of termination of pregnancy due to legal and religious reason. marriage of carrier couples sometimes creates confusion for health center consultants and hematology specialists.
Many families are unable to meet the annual cost of about $ 3,200 for children with thalassemia. Therefore, this disease not only affects the family but also affects the health budget of high-prevalence countries. Therefore, preventing the birth of new cases is a priority in high-prevalence countries.
Genetic counseling, carrier screening, prenatal diagnosis, and termination of pregnancy of affected fetuses are included in these programs.
Accordingly, the National Committee for Prenatal Diagnosis of the Ministry of Health has issued guidelines for health center consultants to identify high-risk carrier couples and refer them to the relevant laboratories, and on the other hand, it evaluates the network laboratories by creating EQA programs.
In the following study, several challenging cases of suspected carrier couples are examined, with the hope that over time, as network laboratories encounter such challenging cases share and report these cases to the National Committee for Prenatal Diagnosis of the Ministry of Health, along with long-term follow-up of the children born to these families, the aforementioned committee's guidelines will be updated so that, in addition to observing professional ethics and legal considerations, the least financial and emotional pressure is placed on the family, society, consulting physicians, and laboratories providing these services.Keywords: Α, Β Thalassemia, Elevated Hba2, P.N.D -
Pages 41-49Background
Acute kidney injury (AKI) is a serious condition in critically ill newborns, marked by a sudden decline in kidney function. Traditionally, it is diagnosed using serum creatinine (Scr) levels, but Scr is not sensitive enough for early detection. This highlights the urgent need for more reliable biomarkers. This study explores kidney injury molecule-1 (KIM-1) as a potential early indicator of AKI in neonates receiving intensive care.
MethodThis systematic review and meta-analysis adhered to PRISMA and Cochrane guidelines. A systematic search was conducted in databases such as PubMed, Scopus, and Web of Science, along with Google Scholar, using keywords and MeSH terms related to “KIM-1,” “Neonates,” and “AKI.” Two independent investigators performed searches and data extraction, resolving conflicts with a third author. The inclusion criteria focused on observational studies evaluating KIM-1 for AKI diagnosis in critically ill neonates, while exclusions encompassed reviews, animal studies, conference papers, book chapters, letters, trials, studies lacking a control group, and adult studies. Study quality was appraised using the Newcastle-Ottawa Scale, and heterogeneity was determined via I² statistics. Findings were reported as weighted mean differences (WMDs) and pooled area under the curve (AUC) with 95% confidence intervals (CI). Statistical analyses were performed using Stata 14.2.
ResultsOut of 201 studies, 186 were excluded (114 duplicates, 72 irrelevant). In the end, 14 studies (10 case-control and 4 cohort studies) met the criteria for inclusion. The total sample consisted of 675 critically ill neonates, of whom 283 (42%) had AKI and 392 (58%) were in the control group. KIM-1 levels were significantly higher in neonates with AKI compared to those without (WMD = 0.91; 95% CI = 0.05-1.77; I² = 95.7%; Z = 2.07; P = 0.038). The pooled AUC was 0.72 (95% CI = 0.64-0.80; I² = 0%), indicating a moderate ability of KIM-1 to distinguish between AKI and non-AKI cases.
ConclusionThese findings suggest that KIM-1 could be a promising biomarker for the early detection of AKI in critically ill neonates, offering a potential improvement over traditional diagnostic methods.
Keywords: KIM-1, Neonate, AKI, Critically Ill -
Pages 50-59
Fungal urinary tract infection usually means urinary tract infection caused by Candida species with special attention to Candida albicans as the major fungal infectious agent. Fungi are pathogenic agents that can also cause disseminated infections involving the kidneys. Besides Candida, other agents, such as Cryptococcus spp., can cause urinary tract infections. Non-yeast fungi, like some members of the Aspergillus, Mucorales, Blastomyces, and Histoplasma families, can also cause infections, especially among immunocompromised patients. The detection and identification of fungi in urine samples (by microscopy and culture) plays an essential role in the diagnosis of fungal UTI. Leukocyturia is a cardinal sign of urinary tract infections caused both by bacteria or fungi and also is a key sign of the immune response occurring in the urinary tract when the organism faces an UTI. This work explains the urinary findings and clinical picture of patients with fungal UTI caused by Candida spp. and some aspects related to the immune response in fungal UTI, in addition to urinalysis perspectives in this clinical condition. The finding of candiduria in a patient with or without symptoms should be neither dismissed nor hastily treated, but requires a careful evaluation, which should proceed in a logical fashion. Symptoms of Candida pyelonephritis, cystitis, prostatitis, or epididymo-orchitis are little different from those of the same infections produced by other pathogens. Candiduria occurring in critically ill patients should initially be regarded as a marker for the possibility of invasive candidiasis. The first step in evaluation is to verify funguria by repeating the urinalysis and urine culture. Pyuria is a nonspecific finding; the morphology of the offending yeast may allow separation of Candida glabrata from other species. Candida casts in the urine are indicative of renal candidiasis but are rarely seen. With respect to culture, colony counts have not proved to be diagnostically useful. In symptomatic or critically ill patients with candiduria, ultrasonography of the kidneys and collecting systems is the preferred initial study. However, computed tomography is better able to discern pyelonephritis or perinephric abscess. The role of magnetic resonance imaging and renal scintigraphy is ill defined, and prudent physicians should consult with colleagues in the departments of radiology and urology to determine the optimal studies in candiduric patients who require in-depth evaluation.
Keywords: Urine Sediment, Urinary Tract Infection, Candida Spp., Fungal Infection, Candiduria -
Pages 60-67
Cardiovascular diseases are the most important cause of death worldwide. Acute coronary syndrome (ACS) is the most common heart disease caused by atherosclerosis and plaque formation in the coronary arteries. ACS causes a wide range of disorders from unstable angina to myocardial infarction. The increasing prevalence of ACS has increased the need for effective diagnostic and prognostic tools to recognize these diseases. Today, biomarkers have become an important tool in ACS diagnosis, risk assessment, and prognosis. The most important of these markers are cardiac troponins I and T. The sensitive methods of measuring these two markers have caused great progress in diagnosing ACS. However, challenges related to standardization and interpretation of results still exist. In addition to cardiac troponins, creatine kinase MB, hormonal markers, and inflammatory markers have also been considered. The advantages and disadvantages of these markers are discussed in this article.
Keywords: Acute Coronary Syndrome, Cardiac Troponin, Creatine Kinase-MB, Myoglobin, Inflammatory Markers -
Pages 68-89Introduction
Managers and leaders of clinical laboratories in Iran need vital ability and skills for effective communication. They should use effective communication process effectively. There are several important application for using effective communication, for examples establishment of team works, direction and support for laboratories’ staffs along with improvement of organizational culture and climate.
MethodologyThis was a scoping review conducted by 84 articles with added 16 papers totally 100 references. The papers selected using data bases including PubMed, Scopous, Science Direct, Emerald from 2001 to 2023 by Medical laboratory, Clinical laboratory, effective Communication, Information and Communication Technology as keywords, searched alone and in combination with Boolean operators AND and OR.
FindingsThe findings presented in a especial scope including formal and non-formal communication, electronic messengers, and social media, using appropriate information and communication technology in clinical laboratory work media, the main challenges and concerns regarding privacy protection and organizational productivity in electronic communications system, the impact of information and communication technology on development and promotion of Iranian healthcare system especially clinical laboratories, training of a skill enhancement among clinical laboratories staffs, and finally promotion of infrastructures of ICT in medical laboratory system for development and facilitating of effective communication between, patients, physicians, clinical laboratories directors and scientists regarding their increase of proactive role in Iranian health care system.
ConclusionVarious factors play a role in developing effective communication in clinical laboratories. Managers and leaders of these organizations can significantly contribute by creating organizational transparency, institutionalizing ethical values, engaging and interacting with staff, taking responsibility, and developing appropriate communication programs, training communication skills, and ultimately strengthening the infrastructure to improve information and communication management in clinical laboratories. This, in turn, can facilitate effective communication between patients, doctors, and medical laboratory specialists and enhance their advocacy role in the health system.
Keywords: Clinical Laboratory, Effective Communication, Information, Communication Technology -
Pages 90-96Background
The first step in genetic experiments is usually the extraction of high-quality DNA. In 1869, Friedrich Miescher discovered DNA during a study on cellular composition, isolating it from leukocytes and naming it "nuclein." In 1958, Meselson and Stahl introduced a standard DNA extraction method using density gradient centrifugation on E. coli samples. Subsequently, DNA extraction techniques were refined for various biological sources.
MethodsDNA extraction methods are classified into two main categories: physical and chemical. Physical methods involve sample grinding, while chemical methods rely on materials such as cultured cells, which can be lysed easily. Commercial kits have simplified the DNA extraction process from sources such as white blood cells, hair, bones, saliva, nails, skin, and other nucleated cells, increasing both speed and precision.
FindingsDNA analysis is crucial for determining demographic and genetic characteristics and identifying unidentified individuals. Recent advancements in DNA analysis have made this technology more accessible, enabling archaeologists, anthropologists, and forensic experts to extract reliable genetic data from ancient remains.
ConclusionThis paper aims to explore the application of laboratory DNA extraction methods in archaeology. Technological advancements and the use of commercial kits have facilitated DNA extraction from ancient remains, playing a significant role in archaeological research and related scientific fields.
Keywords: DNA Extraction, Archaeology, Lineage, Bone, PCR