فهرست مطالب
نشریه مدیریت سلامت
پیاپی 96 (تابستان 1403)
- تاریخ انتشار: 1403/12/21
- تعداد عناوین: 7
-
-
صفحات 1-15مقدمه
آگاهی از هزینه های بیمارستانی مرتبط با ویروس کووید-19 و تاثیر آن ها بر جمعیت های مختلف به توسعه یک رویکرد جامع برای آمادگی بیمارستان، تصمیم گیری و مدیریت ریسک کمک می کند. مطالعه حاضر با هدف تحلیل هزینه و تعیین عوامل مرتبط با هزینه های مستقیم درمان بیماران کرونایی بستری در یک بیمارستان نظامی در شهر تهران انجام شد.
روش هامطالعه حاضر از مطالعات ارزیابی اقتصادی و با روش توصیفی تحلیلی بود که به صورت مقطعی از تاریخ 1398/12/01 الی 1400/08/28با سرشماری 28997 بیمار مبتلا به کووید 19 بستری شده در یک بیمارستان نظامی انجام گرفت. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS 26 و STATA 17 و انجام رگرسیون حداقل مربعات معمولی و رگرسیون لجستیک صورت گرفت.
یافته هامجموع هزینه های مستقیم پزشکی درمان بیماران 3/510/085/832/930 ریال و میانگین هزینه درمان هر بیمار 121/049/964 ریال بود. متغیرهای سن، مدت اقامت، محل سکونت و بیماری های زمینه ای با هزینه های درمان رابطه معناداری داشتند. نتایج نشان داد که افزایش سن، مدت اقامت و ابتلا به بیماری های دیگر با هزینه درمان ارتباط مثبت و معناداری داشته است.
نتیجه گیریسیاست گذاران سلامت باید برای کاهش هزینه های بیماران، پوشش بیمه ای، خدمات هتلینگ و دارویی را بهبود بخشند و فرهنگ مراجعه سریع تر به مراکز درمانی را ترویج دهند. درمان سرپایی به جای بستری، پیگیری درمان از راه دور، کاهش مدت اقامت در بیمارستان، اولویت دادن به سالمندان در طرح های پیشگیرانه مانند غربالگری و واکسیناسیون و حمایت بیمه ای بیشتر از بیماران مبتلا به کووید-19 با بیماری های زمینه ای و خاص از دیگر اقدامات مهم است.
کلیدواژگان: هزینه درمان، پاندمی کووید-19، اقتصاد درمان -
صفحات 16-32مقدمه
بی کیفیت مدیریت خدمات پرستاری صدمات جبران ناپذیری به بدنه سازمان بهداشت ودرمان خواهد بود. هدف این تحقیق بررسی عوامل موثر بر کیفیت مدیریت خدمات پرستاری در دانشگاه های علوم پزشکی کشور بود.
روش هااین پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ گردآوری داده ها پیمایشی و از بین انواع پژوهش های پیمایشی، توصیفی می باشد. نمونه آماری، 255 نفر از پرستاران استان های تهران، کرمانشاه و گیلان بودند. 152 پرسشنامه تکمیل شده از میان نمونه جمع آوری شد. برای بررسی روایی پرسشنامه از تحلیل عاملی تاییدی و برای بررسی سوالات تحقیق از مدل سازی معادلات ساختاری روش الگویابی معادلات ساختاری با کمک نرم افزار SmartPLS 3 استفاده شد.
یافته هاعوامل موثر بر کیفیت مدیریت خدمات پرستاری در دانشگاه های علوم پزشکی کشور عبارتند از: عوامل فردی، عوامل آموزشی، عوامل انگیزشی، عوامل بین المللی، عوامل اجتماعی، عوامل محیطی، عوامل درون سازمانی و عوامل فناوری. بار عاملی همه گویه ها بیشتر از 0/4، و مقدار آماره t از 1/96 بیشتر بود. عوامل فردی و اجتماعی به ترتیب با ضریب 0/830و 0/820 تاثیر بیشتری داشتند.
نتیجه گیریارزیابی دوره های آموزشی و برقراری تعاملات سازنده بین مسئولین دانشگاه با مسئولین شبکه بهداشت و درمان و بیمارستان ها می تواند درجهت تهیه امکانات کافی محیط و همکاری و عملکرد سازنده دوجانبه و احترام به پرستاران موثر واقع شود. نظارت مداوم مدیر گروه پرستاری و معاون آموزشی دانشگاه برعملکرد مدرسان بالینی، برگزاری جلسات توجیهی برای مربیان حق التدریس وآموزش بیشتر کیفیت خدمات مدیریت به دانشجویان در تعاملات بین فردی با بیماران و کارکنان پیشنهاد می گردد.
کلیدواژگان: خدمات پرستاری، کیفیت خدمات، بیمارستان ها، ایران -
صفحات 33-45مقدمه
مدل های ذهنی به عنوان منبع فکری مدیران، چارچوبی برای تصمیم گیری آنها است. مدل ذهنی مدیر سه مولفه دارد: تصویر، تصور و مفروض ذهنی. با این حال، تفاوت مدل ذهنی تصمیم گیری مدیران دارای تحصیلات و تخصص های نامشابه و متفاوت، به صورت روشمندانه، استخراج، مقایسه و تحلیل نشده است. هدف این پژوهش استخراج و مقایسه مدل های ذهنی تصمیم ساز مدیران بالینی (پزشکان مدیر) و مدیران حرفه ای (غیربالینی و غیرپزشکی: مهندسان مدیر و علوم انسانی های مدیر) با محوریت مدل ذهنی مدیران بالینی بود.
روش هااین پژوهش بر اساس نوع داده و شیوه تحلیل، کیفی از نوع رویکرد پدیدارشناسی است. مشارکت کنندگان شامل 39 مدیر دارای تحصیلات در سه حوزه تحصیلی علوم پزشکی، علوم مهندسی، و علوم انسانی و اجتماعی می باشند، که با روش نمونه گیری هدفمند مبتنی بر معیار انتخاب شدند. تعداد اعضای جامعه هدف بر اساس تکنیک اشباع تعیین شد. داده ها از طریق مصاحبه ساختارمند حاوی 19 سوال بازپاسخ گردآوری و با دو روش تحلیل مضمون و مقایسه مداوم تحلیل شد.
یافته هااز تحلیل 1300 گزاره اطلاعاتی و 19 یافته استخراج و بر اساس آنها 14 مدل ذهنی طراحی شد. مفروضات مدل های ذهنی تصمیم گیری مدیران بالینی و غیربالینی عمدتا شبیه یکدیگر و تصویرها و تصورات ذهنی آنها اندکی تفاوت دارند.
نتیجه گیریمدل ذهنی تصمیم گیری مدیران بالینی و غیربالینی عمدتا ساده، نادقیق، نادرست (غیر علمی)، بدون ساختار و ایستا است. مدل های ذهنی تصمیم گیری مدیران بالینی ساده تر و محدودتر از مدیران غیربالینی است. لازم است در مدل ذهنی تصمیم گیری مدیرانتغییر و تحول رخ دهد . همچنین، پویایی مدل ذهنی آنها باید ساختارمند شود، در این صورت،. تصمیم های موثرتر و کارآمدتر اتخاذ خواهند نمود.
کلیدواژگان: مدل ذهنی تصمیم گیری، مدیران بالینی و حرفه ای، تصویر، تصور، مفروض -
صفحات 46-58مقدمه
تقاضای خدمات اورژانس پیش بیمارستانی در دنیا در حال افزایش است و تعداد قابل توجهی از آنها مربوط به موارد غیرضروری است. هدف مطالعه حاضر تعیین میزان تقاضای غیرضروری و بررسی ارتباط ویژگی های جمعیت شناختی، مصرف دارو، بیماری های زمینه ای، علائم حیاتی و روز و ساعت تماس با تقاضای غیرضروری بود.
روش هااین پژوهش به روش توصیفی-تحلیلی و با استفاده از اطلاعات 300 نفر از مددجویانی انجام شد که در شش ماهه نخست سال 1400 با اورژانس استان تهران تماس گرفته بودند. از دو گروهی که تماس ضروری و غیرضروری با اورژانس استان تهران گرفته بودند، نمونه گیری به روش نسبتی انجام شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری کای دو و رگرسیون لجستیک چندمتغیره استفاده شد.
یافته هابیش از یک سوم (33 درصد) از کل تماس های گرفته شده با اورژانس استان تهران غیرضروری بودند. محل سکونت، ضربان قلب و سطح طبیعی اکسیژن ، بیماری زمینه ای قلبی-عروقی و عدم مصرف دارو ارتباط آماری معنی داری با تماس غیرضروری در سطح اطمینان 95 درصد داشتند (P<0/05). شایع ترین علت تماس با اورژانس 115، مشکلات قلبی (23/5درصد برای گروه تماس ضروری و 28 درصد برای گروه تماس غیرضروری) بود.
نتیجه گیریمحل سکونت، ضربان قلب، سطح اکسیژن، بیماری زمینه ای و مصرف دارو با تقاضای غیرضروری خدمات اورژانس مرتبط است. توجه مسئولان به این عوامل در زمان تصمیم گیری و برنامه ریزی به هدایت منابع ارزشمند مالی و انسانی به سمت پاسخ به تقاضاهای ضروری کمک می کند.
کلیدواژگان: اورژانس پیش بیمارستانی، تقاضای غیرضروری، تقاضای ضروری، استان تهران -
صفحات 59-73مقدمه
بهبود کیفیت آموزش در ارتقای بهره وری وکیفیت فراگیری و قابلیت های فراگیران ضروری است. این مطالعه با هدف بهینه سازی ارایه واحد کارآموزی دانشجویان رشته مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی انجام شد.
روشمطالعه به روش کیفی انجام شد. در این مطالعه، از دیدگاه ذینفعان همراه با مرور مطالعات استفاده شد. تعداد 35 مصاحبه با دانشجویان، اعضاء هیئت علمی دانشگاه ها، مدیران بیمارستان، کارشناسان بهبود کیفیت بیمارستان، مربیان یا مسئولین کارآموزی رشته و مدیران ستادی دانشگاه ها صورت گرفت. درآخر، برای اعتبارسنجی، پانل کارشناسی با حضور اعضاء هیئت علمی آموزشی و پژوهشی مرتبط با رشته مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، کارشناسان بهبود کیفیت بیمارستان و مدیران بیمارستان برگزار شد.
یافته هادانشجویان دوره کارآموزی را در بیمارستان ها و واحد های ستادی زیر نظر مسئول واحد می گذراندند. نحوه ارزشیابی، تفاوت های قابل ملاحظه ای داشت. ارزشیابی براساس گزارش کتبی، انجام پروژه، ارزیابی مسئول مستقیم در فیلد، ارزیابی استاد مسئول درس و یا به صورت ترکیبی صورت می گرفت. چالش های بهبود ارایه واحد کارآموزی شامل: چالش های سیستم آموزشی، چالش های اساتید و مربیان، چالش های مربوط به دانشجو و چالش های مربوط به مقاصد کارآموزی بودند. راهکارهای این مطالعه نیز در چهار طبقه استاد و مربی درس، سرفصل دروس، رابط بیمارستان و مراکز آموزشی تقسیم شد.
نتیجه گیریاستفاده از مربیان دارای تجربه، استفاده هم زمان از دو مربی شامل یک استاد دانشکده و یک مربی در سازمان، تدوین دقیق تر عناوین ضروری هر دوره، به روز کردن سرفصل های رشته به خصوص واحدهای عملی با کمک و پیگیری اعضا بورد رشته و الزام حضور دانشجویان در جلسات کمیته های بیمارستانی جهت اجرای بهتر دوره کارآموزی می تواند منجر به بهبود این دوره شود.
کلیدواژگان: کارآموزی، کارورزی، مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشجو -
صفحات 74-89مقدمه
سامانه سیب یکی از سامانه های پرونده الکترونیک سلامت در ایران است که با هدف یکپارچه سازی اطلاعات بهداشتی-درمانی کشور ایجاد شده است. هدف پژوهش حاضر ارزیابی سامانه سیب از دیدگاه کاربران مراکز بهداشتی استان آذربایجان غربی بود.
روش هاجامعه آماری این پژوهش 215 نفر بود که به صورت سرشماری انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها، از پرسشنامه استاندارد مشتمل بر هفت محور: کیفیت رابط های سامانه، کیفیت وظایف، کیفیت عملکرد، کیفیت اطلاعات، کیفیت خدمات پشتیبانی، کیفیت خدمات و کیفیت کلی خدمات سامانه استفاده شد. داده های با نرم افزار SPSS نسخه 28 تحلیل و یافته ها با میانگین و انحراف معیار ارائه شد.
یافته هامیانگین نمره محورها از پنج به شرح زیر به دست آمد: کیفیت رابط ها(3/35)، کیفیت وظایف(3/13)، کیفیت عملکرد(3/10)، کیفیت اطلاعات (3/32)، کیفیت خدمات پشتیبانی(3/04)، کیفیت خدمات عمومی(3/24) و کیفیت کلی خدمات سامانه (2/75).
نتیجه گیریکمترین امتیاز مربوط به میزان رضایت کاربران از کیفیت کلی خدمات سامانه بود که بیشتر بر محور رضایت نیروی انسانی از حمایت های مدیریتی و مالی است. با توجه به اهمیت و محوریت نیروی انسانی بی توجهی به رضایت کاربران در بلندمدت می تواند به کاهش کیفیت خدمات سامانه سیب منجر گردد.
کلیدواژگان: پرونده الکترونیک سلامت، سیستم اطلاعات بیمارستانی، سامانه سیب، ارزیابی کاربردپذیری -
صفحات 90-108مقدمه
مهاجرت پرستاران موجب کمبود نیروی انسانی نظام سلامت، کاهش کیفیت خدمات سلامت، افزایش بار کاری بر روی باقی مانده کارکنان و کاهش دسترسی به خدمات درمانی موثر برای جمعیت های آسیب پذیر می شود. این پژوهش با هدف شناسایی و تبیین راهکارهای مدیریت مهاجرت پرستاران انجام شد.
روش هااین پژوهش با روش مرور حیطه ای انجام شد. مطالعات فارسی و انگلیسی مرتبط با مدیریت مهاجرت پرستاران در پایگاه های داده ای PubMed، Web of Science، Wiley Online Library، Springer، Science Direct، Scopus ، Magiran، SID و موتورجستجوی Google scholar در بازه ی زمانی ژانویه 2000 تا اکتبر 2023 میلادی با کلید واژه های مناسب جستجو شد. در نهایت، 89 مقاله انتخاب و با کمک نرم افزار MAXQDA و روش تحلیل موضوعی تحلیل شدند.
یافته هاتعداد 42 راهکار برای مدیریت مهاجرت پرستاران شناسایی شد که به دو دسته راهکارهای کشورهای مبدا و مقصد تقسیم شدند. مهمترین راهکارهای مربوط به کشورهای مبدا شامل افزایش حقوق و مزایا، شرایط محیط کار، ایجاد موانع برای مهاجرت، عقد توافق نامه های دو یا چندجانبه، اجرای فرآیند چرخش مغزها و بهبود شرایط سیاسی و اقتصادی کشورها بودند. از سوی دیگر، راهکارهای کشورهای مقصد شامل استخدام اخلاقی پرستاران از کشورهای در حال توسعه، پرداخت غرامت به کشورهای مبدا و تلاش برای خودکفایی در نیروی کار پرستاری بود.
نتیجه گیریمهاجرت پرستاران به رغم مزایای کوتاه مدت برای کشور مقصد، به چالش های جدی برای نظام سلامت کشورهای در حال توسعه منجر می شود. شناسایی و اجرای راهکارهای موثر از جمله افزایش حقوق و مزایا و بهبود شرایط کاری و زندگی در کشورهای مبدا و ایجاد توافق نامه های دو یا چندجانبه و استخدام اخلاقی در کشورهای مقصد برای مدیریت این پدیده ضروری است. این اقدامات نیازمند همکاری گسترده بین المللی و تعهد سیاستگذاران کشورها برای جلوگیری از بحران های بهداشتی و ارتقای نظام های سلامت جهانی است.
کلیدواژگان: راهکار، پرستار، مدیریت مهاجرت
-
Pages 1-15Introduction
Understanding the hospital costs associated with COVID-19 and their impact on different populations helps develop a comprehensive approach to hospital preparedness, decision-making, and risk management. This study aimed to analyze the costs and identify factors associated with the direct treatment costs of hospitalized COVID-19 patients in a military hospital in Tehran.
MethodsThis cross-sectional, descriptive-analytical economic evaluation study was conducted from February 20, 2020, to November 19, 2021, using a census of 28,997 hospitalized COVID-19 patients in a military hospital. Data analysis was performed using SPSS 26 and STATA 17 software, employing ordinary least squares regression and logistic regression.
ResultsThe total direct medical costs of treating the patients were 3,510,832,085,964 IRR (Iranian Rial), and the average treatment cost per patient was 121,049,964 IRR. Age, length of stay, place of residence, and comorbidities were significantly associated with treatment costs. The results showed that increasing age, length of stay, and the presence of other diseases had a significant positive correlation with treatment costs.
ConclusionTo reduce patient costs, healthcare policymakers should improve insurance coverage, hotel services, and pharmaceutical provision, and promote a culture of seeking medical care earlier. Other important measures include outpatient treatment instead of hospitalization, telehealth follow-up, reducing hospital length of stay, prioritizing the elderly in preventive programs such as screening and vaccination, and providing greater insurance support for COVID-19 patients with comorbidities and specific conditions
Keywords: Treatment Costs, COVID-19 Pandemic, Economics Of Treatment -
Pages 16-32Introduction
The lack of quality management in nurses services will cause significant harm to the healthcare systems. This study aimed to investigate the factors affecting the quality of nursing service management at the medical sciences universities in Iran.
MethodsThis study employed an applied, descriptive survey research design. The sample consisted of 255 nurses from Tehran, Kermanshah and Guilan provinces in Iran. A total of 152 questionnaires were collected. To assess the validity of the questionnaire, confirmatory factor analysis and structural equation modeling (SEM) was counducted using SmartPLS 3 software.
ResultsFactors influencing the quality of nursing service management included individual, educational, motivational, international, social, environmental, intra-organizational, and technological factors. All items had factor loading greater than 0.4, also the t statistic values exceeded 1.96. Individual and social factors had the most significant impact, with coefficients of 0.830 and 0.820, respectively.
ConclusionEvaluating training courses and fostering constructive interactions between university officials and healthcare network administrator can enhance the availability of facilities, and promote mutual cooperation, performance and respect for nurses. It is suggested that directors of the nursing departments and the vice-chancellor of the university maintain continuous supervision over clinical lecturers’ performance , regular briefing sessions for lecturers, and enhance training on management service quality to improve students’ interpersonal interactions with patients and staff.
Keywords: Nursing Services, Quality Of Services, Hospitals, Iran -
Pages 33-45Introduction
The differences in mental models of decision-making among managers with different educational backgrounds have not been systematically extracted, compared, or analyzed. Mental models serve as cognitive frameworks for managers' decision-making as an intellectual resource. The mental model has three components: image, imagination, and assumption. This study aimed to compare the decision-making mental models among clinical (medical) managers and professional managers (non-clinical specialists: engineers and humanities graduates), focusing on clinical managers’ mental model.
MethodsThis qualitative study employs phenomenological theory. The study participants comprised 39 managers from three fields: humanities and social sciences, medical sciences, and engineering sciences, selected through criterion-based purposive sampling. Data were collected through structured interviews containing 19 open-ended questions. Collected data were analyzed by thematic analysis and continuous comparison techniques.
ResultsAnalysis of 1300 data propositions yielded 19 findings and revealed 14 mental models. We systematically compared and reported images, imagination and mental assumptions between clinical and non-clinical managers.
ConclusionOur findings demonstrate that the decision-making mental model across all three groups of managers exhibit simplicity, imprecision, incorrect (unscientific) foundations, as well as unstructured and static characteristics. Clinical managers demonstrated simpler and more limited mental models than those of non-clinical managers. These findings underscore the necessity of transformative restructuring of managers' decision-making mental models, particularly regarding the dynamics of their mental models.
Keywords: Mental Model, Decision-Making, Clinical Managers, Professional Managers, Image, Imagination, Assumption -
Pages 46-58Introduction
The demand for pre-hospital emergency services is increasing globally, with a significant number of cases being non-urgent. The aim of this study was to determine the amount of non-urgent demand and to investigate the relationship between demographic characteristics, medication use, underlying diseases, vital signs, and the day and time of non-urgent demand contacts.
MethodsThis descriptive-analytical study utilized information from 300 individuals who had contacted the emergency medical services of Tehran province in the first six months of 2021. Proportional sampling was conducted for two groups of individuals that had made urgent and non-urgent demands to the emergency medical services. Multivariate logistic regression and Chi-square statistical tests were used to analyze the data.
ResultsMore than one-third (33 percent) of all calls made to the emergency services of Tehran province were non-urgent demand. Place of residence, normal heart rate and oxygen level, underlying cardiovascular disease, and not taking medication were also statistically significantly associated with non-urgent demand at the 95% confidence level (P<0.05). The most common reason for contacting the emergency services was cardiac problems (23.5% for the urgent demand group and 28% for the non-urgent demand group).
ConclusionPlace of residence, heart rate, oxygen levels, underlying diseases, and medication are associated with non-urgent demand for emergency services. Addressing these factors by authorities during decision-making and planning will help direct valuable financial and human resources toward responding to truly urgent demands.
Keywords: Pre-Hospital Emergency, Non-Urgent Demand, Urgent Demand, Tehran -
Pages 59-73Introduction
Quality improvement in education seems essential for the enhancement of educational productivity, learning quality, and learners' capabilities. This study aimed to identify the challenges and solutions for improving the implementation of the internship program for students of health services management.
MethodsThe study was conducted using a qualitative approach. This study applied a stakeholder perspective along with a review of studies. A total of 35 interviews were conducted with students, university faculty members, hospital administrators, hospital quality improvement experts, instructors or internship administrators, and university staff managers. Finally, for validation purposes, an expert panel was held with the presence of faculty members in the field of health services management, hospital quality improvement experts, and hospital managers.
FindingsStudents spend their internships in hospitals and headquarter units under the supervision of the head of the unit. The evaluation methods were also completely different through written reports, project completion, direct supervisor evaluation, evaluation by the course instructor, or a combination of the mentioned methods. The challenges for improving the provision of internship units included educational system challenges, professors and trainers-related challenges, challenges related to students, and challenges related to internship objectives. The solutions were also divided into four categories: teacher and course instructor, course syllabus, hospital liaison, and educational field centers.
ConclusionExperienced internship unit supervisors, simultaneous presence of a faculty member and a supervisor from the organization, developing detailed framework for each course, updating the course outlines, especially the practical units, and requiring internship and apprenticeship students to attend committees can be recommended for better implementation of this course.
Keywords: Internship, Health Services Management, Health System, Student -
Pages 74-89Introduction
The Integrated Health System (locally called SIB system) is one of the most important electronic health record systems in Iran, developed with the aim of integrating the country’s health and medical information at the primary care level. This study aimed to comprehensively evaluate SIB from the perspective of health center users in West Azerbaijan province.
MethodsFor this study, all 215 users were selected through a census method Data were collected using a standard questionnaire consisting of seven dimensions: system interface quality, task quality, quality of performance, quality of information and statistics, quality of support services, quality of general services, and overall quality of system services. Data were analyzed using SPSS version 28, and findings were presented as mean and standard deviation.
ResultsThe average score of the seven dimensions were as follows: interface quality (3.35/5), task quality (3.13/5), performance quality (3.10/5), quality of information and statistics (3.32/5), quality of support services (3.04/5), quality of general services (3.24/5), and overall quality of system services (2.74/5).
Conclusionthis study found that the lowest score was associated with the overall quality of system services, which is mostly influenced by the satisfaction of human resources with managerial and financial supports. Ignoring user satisfaction may lead to long-term decline in the quality of SIB services.
Keywords: Electronic Health Record, Health Information Systems, Usability Evaluations -
Pages 90-108Introduction
The migration of nurses leads to a shortage of human resources in healthcare systems, a decrease in the quality of health services, an increased workload on the remaining staff, and reduced access to effective healthcare services for vulnerable populations. This study aimed to identify strategies for managing nurse migration.
MethodsIn this a scoping review,relevant Persian and English studies on the management of nurse migration were searched in databases such as PubMed, Web of Science, Wiley Online Library, Springer, Science Direct, Scopus, Magiran, SID, and the Google Scholar search engine between January 2000 and October 2023 using appropriate keywords. Finally, 89 documents were selected and analyzed using MAXQDA software and thematic analysis.
ResultsA total of 42 strategies for managing nurse migration were identified, which were divided into two categories: strategies for countries of origin and destination. The most important strategies related to countries of origin included increasing salaries and benefits, improving working conditions, creating barriers to migration, establishing bilateral or multilateral agreements, implementing brain circulation processes, and improving the political and economic conditions of countries. On the other hand, strategies for destination countries included ethical recruitment of nurses from developing countries, compensating countries of origin, and efforts towards self-sufficiency in nursing workforce.
ConclusionDespite the short-term benefits of nurse migration for the destination country, it poses serious challenges for the healthcare systems of developing countries. Identifying and implementing effective strategies, including increasing salaries and benefits, improving working and living conditions in countries of origin, and creating bilateral or multilateral agreements while ensuring ethical recruitment in destination countries are essential for managing this phenomenon. These actions require extensive international cooperation and the commitment of policymakers to prevent health crises and enhance global health systems.
Keywords: Nurse Migration, Migration Management, Strategy