فهرست مطالب
مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل
سال بیست و هفتم شماره 1 (پیاپی 142، فروردین 1404)
- تاریخ انتشار: 1403/12/11
- تعداد عناوین: 20
-
-
صفحه 1سابقه و هدف
هورمون آنتی مولرین به عنوان شاخصی از ذخیره تخمدانی در تشخیص ناباروری کاربرد دارد. ویتامین D، سطح سرمی این هورمون را تنظیم می کند. با توجه به اهمیت فاکتورهای تغذیه ای در فرآیند باروری، هدف مطالعه حاضر، جمع بندی شواهد موجود در مورد تاثیر مصرف ویتامین D بر سطح سرمی هورمون آنتی مولرین است.
مواد و روش هادر مرور ساختارمند و متاآنالیز حاضر، پایگاه های داده Medline، Scopus و Web of Science تا دسامبر 2023 بدون محدودیت زمانی با استفاده از کلمات کلیدی "ویتامین D"، "هورمون آنتی مولرین" و مترادف های مربوطه جستجو شدند. مطالعات مداخله ای با هدف بررسی تاثیر ویتامین D بر سطح سرمی هورمون آنتی مولرین، وارد مطالعه شدند. مطالعات مشاهده ای، آزمایشگاهی و یا با مداخله ترکیبی (ترکیب ویتامین D و سایر مکمل ها) حذف شدند.
یافته هااز مجموع 82 مطالعه بازیابی شده، تعداد 75 مطالعه به دلایل مختلف (عدم گزارش اطلاعات کافی، مداخله ترکیبی، سنجش هورمون آنتی مولرین، آزمایشگاهی) خارج و در نهایت هفت مطالعه با مجموع 282 شرکت کننده متاآنالیز شدند. مقدار اختلاف میانگین استاندارد شده بین دو گروه مداخله و گروه کنترل 0/09- (حدود اطمینان 95%: 0/73- تا 0/56) بود که نشان دهنده عدم اثربخشی ویتامین D بر افزایش سطح هورمون آنتی مولرین بود. با تجمیع اختلاف میانگین استاندارد شده زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک، اختلاف آماری معنی داری بین دو گروه مداخله و کنترل دیده نشد (اختلاف میانگین استاندارد شده: 0/63-، حدود اطمینان 95%: 1/74- تا 0/47). همچنین اختلاف میانگین استاندارد یکپارچه بر روی زنان غیر مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک نیز غیر معنی دار گزارش شد (اختلاف میانگین استاندارد شده: 0/41، حدود اطمینان 95%: 0/01- تا 0/84).
نتیجه گیریبر اساس شواهد موجود مصرف مکمل ویتامین D بر سطح سرمی هورمون آنتی مولرین اثربخش نیست. انجام مطالعات متعدد کارآزمایی بالینی با حجم نمونه بالا توصیه می شود.
کلیدواژگان: هورمون آنتی مولرین، ویتامین D، مطالعه مداخله ای -
صفحه 2سابقه و هدف
ضایعات واکنشی دهان شایع ترین بیماری دهان هستند. مطالعات اخیر بر وجود ماکروفاژها به عنوان یک جزء حیاتی در ریزمحیط ضایعات واکنشی دهان تاکید می کنند. این مطالعه با هدف مقایسه فراوانی ماکروفاژها در سه نوع از این ضایعات با استفاده از میزان بیان CD68، به عنوان یک نشانگر ماکروفاژ، به منظور بررسی وجود ارتباط بین سطح ماکروفاژها و نوع بیماری انجام شده است.
مواد و روش هادر این مطالعه مقطعی، 20 نمونه از هر یک از 3 گروه گرانولوم پیوژنیک، فیبروم تحریکی و فیبروم استخوان ساز محیطی که به روش بیوپسی اکسیژنال تهیه شده بودند، از بخش آسیب شناسی دهان دانشکده دندانپزشکی اصفهان استخراج شد. اطلاعات بالینی شامل سن، جنسیت و محل ضایعات استخراج شد. برای تشخیص ماکروفاژها، رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمیایی برای CD68 انجام شد و میزان بیان توسط دو متخصص پاتولوژی دهان با میکروسکوپ نوری به صورت blind و به طور همزمان بر اساس شاخص (Staining Intensity Distribution) SID تعیین شد.
یافته هامیانگین±انحراف معیار شاخص های SID برای PG، IF و POF به ترتیب، 3/86±9/15، 3/69±2/2 و 4/55±6/4 بود که تفاوت آماری معنی داری را از نظر نوع ضایعات نشان داد (0/001>p). همچنین بین شاخص های PG ،SID با IF، PG با POF و POF با IF تفاوت معنی داری وجود داشت (0/001>p، 0/027=p، 0/001>p).
نتیجه گیرینتایج مطالعه نشان داد که در سطوح مختلف، ماکروفاژها به عنوان بخش مهمی از ریزمحیط های POF ،PG و IF حضور دارند. بنابراین، ممکن است با ایجاد بیماری مرتبط بوده و همچنین در شناسایی نوع ضایعه دهانی مورد استفاده قرار بگیرند.
کلیدواژگان: ماکروفاژ، دهان، آنتی ژن CD68، پاتولوژی -
صفحه 3سابقه و هدف
microRNA ها گروه جدیدی از RNAهای کوچک تنظیمی هستند که بیان بعضی از آن ها در بافت نرمال و توموری متفاوت است. هدف از این مطالعه بررسی بیان miR-361 در بافت تومورال پستان بیماران مبتلا به سرطان سینه می باشد.
مواد و روش هادر این مطالعه مقطعی که از بهمن1390 تا اسفند 1399 در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز انجام گردید، 30 نمونه سرطان پستان بر مبنای ویژگی های کلینیکی پاتولوژیکی شامل اندازه تومور، stage سرطان، تهاجم لنفووسکولار و ساب تایپ های مولکولی و... گروه بندی شدند. سپس بررسی بیان باReal-Time PCR انجام شد و میزان بیان ژن miR-361 در نمونه های توموری و سالم و چگونگی ارتباط آن با ویژگی های کلینیکی- پاتولوژیکی بررسی گردید.
یافته هابیان miR-361 به طور معنی داری در بافت سرطانی در مقایسه با بافت نرمال مجاورش به میزان 1/5 برابر کاهش داشت و این کاهش بیان تنها با وضعیت سرطان پستان سه گانه منفی (TNBC) ارتباط معنی داری داشت (0/02=p). همچنین میزان بیان در تومورهایی با سایز بزرگتر و مساوی cm 3 (0/79±0/93) در مقایسه با تومورهای کوچکتر (0/18±0/17) کاهش معنی داری داشت (0/031=p). نسبت کاهش بیان miR-361 در Stage های (I+II) در مقایسه با (III+IV) به ترتیب 0/44±0/29 و 1/31±0/91 به دست آمد (0/308=p). از طرف دیگر نسبت کاهش بیان در دو گروه با و بدون تهاجم لنفووسکولار به ترتیب 0/33±0/39 (0/682=p) و 0/16±0/15 (0/547=p) مشخص گردید اما این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود. میزان AUC برای miR-361 جهت تشخیص سرطان پستان 0/71 به دست آمد (0/031=p).
نتیجه گیریبر اساس نتایج این مطالعه و با توجه به نقش miR-361 در پیشرفت سرطان پستان و با توجه به ارتباط آن با فاکتورهای کلینیکی پاتولوژیکی، شاید بتوان آن را به عنوان مارکر تشخیصی جدید در سرطان پستان معرفی کرد.
کلیدواژگان: سرطان پستان، Mir-361، Real-Time PCR -
صفحه 4سابقه و هدف
داروهای شیمیایی برای بهبود زخم ها موثر هستند اما داروهای گیاهی با ایمنی نسبی، عمدتا اثرات نامطلوب داروهای شیمیایی در درمان زخم را کاهش می دهند. استفاده از روغن انجیر تیغی هندی (Opuntia ficus-indica) و روغن هسته انار (Punica Granatum) به عنوان درمان طبیعی به دلیل خواص مفیدشان کاملا رایج هستند. هدف از مطالعه حاضر مقایسه تاثیر روغن انجیر تیغی هندی و روغن هسته انار به صورت جداگانه و ترکیبی بر بهبود زخم پوستی بود.
مواد و روش هادر این مطالعه کارآزمایی بالینی سه سوکور، 32 خرگوش نر بالغ نیوزیلندی با میانگین وزنی بین 2-5/1 کیلوگرم در 4 گروه 8 تایی مورد استفاده قرار گرفتند. چهار زخم استاندارد دایره ای شکل در ناحیه پشتی هر خرگوش با استفاده از پانچ بیوپسی استریل با قطر 8 میلی متر ایجاد شد. زخم ها عمدا بدون پوشش رها شدند و زخم در سمت راست بالا درمان نشد. زخم سمت چپ بالا با روغن انجیر تیغی هندی تحت درمان قرار گرفت. روغن هسته انار برای درمان زخم سمت راست پایین استفاده شد. در نهایت، زخم سمت چپ پایین با تجویز مخلوطی از روغن های انجیر تیغی هندی و هسته انار درمان شد. سه گروه آزمایش، درمان روزانه شامل استعمال موضعی 10 میکرولیتر روغن انجیر تیغی هندی، روغن هسته انار یا ترکیبی از این دو روغن را دریافت کردند و بهبود زخم در گروه ها در روزهای 1، 3، 7 و 14 با هم مقایسه شد.
یافته هابهبود زخم در گروه های آزمایش تفاوت معنی داری نسبت به گروه کنترل نشان دادند. گروه ترکیبی بیشترین مقدار میانگین انقباض زخم را در روز چهاردهم نشان داد که به 84/6% در محل آزمایش رسید. آنالیز تعداد سلول های التهابی نشان داد که گروه های آزمایشی تحت درمان با انار، بیشترین میانگین را داشتند که در روز اول به 68% رسید. علاوه بر این، مقادیر میانگین ضخامت اپیتلیوم با گذشت زمان در همه گروه ها افزایش یافت و گروه ترکیبی میانگین um 3/5±38/5 را در روز چهاردهم نشان داد. تفاوت های قابل توجهی بین گروه کنترل و گروه آزمایش در تمام مراحل بهبودی مشاهده شد.
نتیجه گیرینتایج مطالعه نشان داد که هر دو روغن انجیر تیغی هندی و روغن هسته انار در بهبود زخم در مقایسه با گروه های کنترل موثر هستند.
کلیدواژگان: روغن انجیر تیغی هندی، روغن هسته انار، التیام زخم، اثربخشی محصولات طبیعی -
صفحه 5سابقه و هدف
یکی از چالش های درمان های زیبایی، ساخت رستوریشن های سرامیکی منولیتیک است که توانایی پوشانندگی بد رنگی سوبسترا و همچنین ترانسلوسنسی مناسب داشته باشد، تا بتواند ظاهر مشابهی با ساختار باقیمانده دندانی ایجاد کند. هدف از این مطالعه، تعیین پوشانندگی رنگ دو نوع رستوریشن سرامیکی لیتیوم دی سیلیکات (LDS) با ترنسلوسنسی متوسط (MT) با استفاده از روش اسپکتروفتومتری می باشد.
مواد و روش هادر این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی 15 دیسک LDS به رنگ A2 با تکنیک Heat pressed به دو روش دیسک منولیتیک MT با ضخامت 1/5 میلی متری و دیسک کور-ونیر (ونیر MT با ضخامت 0/9 میلی متری و کور با اپسیته بالا (HO) 0/6 میلی متری) تهیه شدند. دیسک ها روی سه سوبسترای آمالگام، کامپوزیت و آلیاژ غیرقیمتی طلایی رنگ (NPG) قرار داده شدند. بدین ترتیب 5 گروه 3 تایی مورد بررسی قرار گرفت؛ گروه دیسک منولیتیک روی آمالگام (ML-A)، منولیتیک روی NPG (ML-NPG)، منولیتیک روی کامپوزیت (ML-C)، کور-ونیر روی آمالگام (H-A) و کور-ونیر روی NPG (H-NPG). مختصات رنگی نمونه ها سه بار در شرایط نوری یکسان بر روی پس زمینه های سیاه و سفید اندازه گیری شد و (ΔE00) CIEDE 2000 و پارامتر ترنسلوسنسی (TP) محاسبه شد.
یافته هادر این مطالعه بیشترین و کمترین مقدار ΔE00 به ترتیب در گروه های H-NPG (0/73±6/8) و H-A (0/19±1/43) گزارش شد. بین گروه های مورد مطالعه از نظر مقدار ΔE00 تفاوت معنی داری وجود داشت (0/001>p). بیشترین و کمترین مقدار TP به ترتیب در گروه های H-NPG (0/14±8/33) و ML-NPG (0/82±2/53) گزارش شد. بین گروه های مورد مطالعه از نظر پارامترهای ترنسلوسنسی تفاوت معنی داری وجود داشت (0/001>p).
نتیجه گیرینتایج مطالعه نشان داد که دیسک منولیتیک LDS، سوبسترای NPG و دیسک کور-ونیر LDS، سوبسترای آمالگام را بهتر می پوشاند.
کلیدواژگان: پدیده های نوری، رنگ سنجی، سرامیک، لیتیم دی سیلیکات -
صفحه 6سابقه و هدف
اغلب پدران جدید، با بستری شدن نوزاد در بخش مراقبت های ویژه نوزادی (Neonatal Intensive Care Unit= NICU) استرس های متعددی را تجربه می کنند. با این حال عمده تحقیقات تا به امروز بر روی نیازهای مادران متمرکز شده است. هدف از این مطالعه مقایسه افسردگی پس از زایمان، پریشانی روانی، تاب آوری و بهزیستی روانی در پدران جدید با نوزاد بستری در بخش NICU و پدران با نوزدان سالم می باشد.
مواد و روش هااین مطالعه مورد- شاهدی بر روی 120 نفر از پدران جدید در دو گروه 60 نفری مورد (بستری در بخش NICU) و 60 نفری شاهد (دارای نوزاد سالم) مراجعه کننده به بخش های (NICU) و درمانگاه های تخصصی بیمارستان کودکان شفیع زاده و آیت اله روحانی بابل انجام شد. شرکت کنندگان، پرسشنامه افسردگی پس از زایمان ادینبورگ (EPDS) با دامنه نمرات (30-0)، بهزیستی روانشناختی ریف (RSPWB-18)، با دامنه نمرات (108-18) تاب آوری کانر-دیویدسون (CD-RISC) با دامنه نمرات (100-0) و پرسشنامه فهرست مختصر علایم (BSI-18) با دامنه نمرات (72-0) را تکمیل کردند و نتایج، مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت.
یافته هادر گروه مورد نسبت به شاهد، میانگین نمرات افسردگی پس از زایمان (4/12±12/6 در مقابل 1/64±8/32) و پریشانی روانی (10/48±54/55 در مقابل 7/03±45/44) به طور معنی داری بیشتر بود (0/001>p). همچنین، نمرات بهزیستی روانشناختی (10/18±80/66 در مقابل 5/80±86/73) و تاب آوری (10/99±59/81 در مقابل 7/34±71/05) به طور معنی داری کمتر بود (0/001>p). فراوانی علایم افسردگی پس از زایمان با پرسشنامه ادینبورگ و نقطه برش (10≤EPDS) در گروه پدران با نوزاد بستری در بخش NICU، حدود 3/5 برابر پدران با نوزاد سالم (46 در مقابل 12 نفر) بود (0/001>p). نتایج تحلیل رگرسیون لوجستیک نشان داد که در پدران جدید با نوزادان بستری در بخش NICU شانس ابتلا به علایم افسردگی 5 برابر افزایش می یابد (0/002=p، 5/217=OR) که با افزایش سن بیشتر شده (0/046=p، 1/155=OR) اما با افزایش تاب آوری، کاهش می یابد (0/001=p، 0/865=OR).
نتیجه گیرینتایج مطالعه نشان داد که شانس ابتلا به افسردگی در پدران با نوزاد بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان 5 برابر پدران با نوزاد سالم می باشد. لذا شناسایی و درمان به موقع افسردگی پس از زایمان برای پدران جدید دارای شیرخوار بستری در NICU توصیه می گردد.
کلیدواژگان: پدران، افسردگی پس از زایمان، بخش مراقبت های ویژه نوزادان، پریشانی روانی، بهزیستی روانشناختی، تاب آوری -
صفحه 7سابقه و هدف
نوروفیبروماتوز یک اختلال پزشکی است که با تومورهای عصبی و پوستی همراه است. این تومورها می توانند مغز، نخاع و اعصاب محیطی را تحت تاثیر قرار دهند. هدف از این گزارش، معرفی یک مورد نادر نوروفیبروم سینوس پیریفورم در بیمار مبتلا به نوروفیبروماتوز نوع 1 است.
گزارش مورد:
بیمار پسر 11 ساله ای است که سابقه عمل جراحی نوروفیبروم سمت راست گردن داشت و به دلیل لمس توده ای در سمت چپ گردن جهت خروج توده مراجعه کرده بود و هیچ گونه علامت خاص دیگری نداشت. در حین آماده سازی برای جراحی، متخصص بیهوشی متوجه توده ای در ناحیه لارنکس شد که منجر به لغو عمل جراحی شد و تصاویر MRI مورد بازبینی قرار گرفت. پس از دو هفته، بیمار دوباره جهت برداشتن توده حنجره به بیمارستان مراجعه کرد. در طول لارنگوسکوپی، جراح توده ای زیرمخاطی در ناحیه لارنکس شناسایی و خارج نمود. پس از بررسی ضایعه توسط پاتولوژیست، نوروفیبروم بدون علامت تشخیص داده شد. درمان اصلی این بیمار شامل جراحی برای برداشتن توده های نوروفیبروماتوز بود. نتیجه درمان موفقیت آمیز بود و پیگیری درمانی یک ساله شامل مراقبت پس از جراحی، تصویربرداری دوره ای، ارزیابی سیستم عصبی و بررسی سایر علائم نوروفیبروماتوز به همراه نظارت دقیق انجام شد.
نتیجه گیریبر اساس نتایج این مطالعه، شناسایی توده های مرتبط با نوروفیبروماتوز در مکان های غیر معمول مانند لارنکس، نیاز به دقت در ارزیابی های تصویربرداری و جراحی دارد.
کلیدواژگان: نوروفیبروم، سینوس پیریفورم، گزارش مورد، اختلالات ژنتیکی -
صفحه 8سابقه و هدف
تاثیر عمده جفت ناشی از تغییر فاکتورهای رگ زایی در اختلالات فشار خون بالا است که منجر به تغییرات هیپوکسیک مزمن در جفت می شود. هدف اصلی این تحقیق بررسی اثر فشار خون بر جفت و جنین در دوران بارداری و شناسایی علل و عوارض آن می باشد.
مواد و روش هادر این مطالعه مقطعی، 60 زن مبتلا به اختلال فشار خون و 60 زن باردار با فشار خون طبیعی از بیمارستان امام صادق (ع) در بازه سنی بالای 15 سال مورد مطالعه قرار گرفتند. مشخصات مادر، جنین و زایمان از طریق برگه پرسشنامه استخراج شد. مقایسه اصلی «پیامدهای مادری و جنینی» در میان بیماران مبتلا به اختلالات فشار خون مشخص شد و از گروه های نرمال برای تعیین سطح هورمون های PGF، استروژن و پروژسترون در سرم استفاده شد. جهت بررسی هیستوپاتولوژیک، بیوپسی جفت گرفته شد.
یافته هانتایج مطالعه افزایش زایمان زودرس، امتیاز آپگار پایین، وزن هنگام تولد و وزن جفت پایین را در گروه های پرفشاری خون نشان داد. یافته های معاینه میکروسکوپ الکترونی (SEM) با شدت اختلال فشار خون به عنوان واسکولوپاتی، ترومبوز منتشر جفت، انفارکتوس، کلسیفیکاسیون، ضخیم شدن غشای واسکولاسینسیتیول و اختلال عملکرد سلول های سینسیتیوتروفوبلاست مرتبط بود (0/05>p). در بیماران شکم اول، پره اکلامپسی در 17 نفر (85%) و در مولتی گراویدا در 3 نفر (15%) مشاهده شد (0/05>p). وجود دو یا چند خطر مامایی باعث افزایش زایمان زودرس به ترتیب به میزان 7 نفر (35%)، 8 نفر (40%) و 1 نفر (5%) در گروه های پره اکلامپسی، فشار خون مزمن و فشار خون بارداری شد.
نتیجه گیرینتایج مطالعه نشان داد که فشار خون می تواند مستقیما بر جفت و جنین و بروز اختلالات جفت و افزایش زایمان زودرس تاثیر بگذارد.
کلیدواژگان: بارداری، اختلالات فشار خون بارداری، سلول های سینسیتیوتروفوبلاست -
صفحه 9سابقه و هدف
تاثیر اشعه فرابنفش بر استئواینتگراسیون در ایمپلنت تیتانیومی به ندرت در مطالعات مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر اشعه فرابنفش بر استئواینتگراسیون در ایمپلنت تیتانیومی در فواصل زمانی مختلف می باشد.
مواد و روش هادر این مطالعه تجربی-کیفی درون تنی شامل قرار گرفتن در معرض اشعه فرابنفش و آزمایشات مکانیکی و بافت شناسی، 48 پیچ ایمپلنت در استخوان تیبیا در 48 خرگوش برای آزمایشات بافت شناسی و حذف گشتاور کاشته شد. خرگوش ها به دو گروه (36 خرگوش برای آزمایش مکانیکی و 12 خرگوش برای آزمایش بافت شناسی) تقسیم شدند. فرآیند برش استخوان در فاصله 5 میلی متری از پیچ ایمپلنت انجام شد. بلوک در فرمالین 10% نگهداری شد، در اسید فرمیک 8% کلسیم زدایی شد و پیچ با دقت برداشته شد. دهیدراته کردن استخوان با استفاده از الکل انجام شد، به مدت 30 دقیقه حرارت داده شد و قبل از جاسازی، با زایلن و موم پارافین از صافی رد شد. هر یک از آزمایشات مکانیکی و بافت شناسی شامل سه گروه (کنترل، UV 30 و UV 60) در دوره های بهبودی 2 و 6 هفته ای بود.
یافته هامیانگین آزمایش حذف گشتاور برای پیچ های گروه UV60 در 2 هفته افزایش معنی داری نسبت به گروه کنترل داشت (1/64±7/48 در مقابل 0/70±2/41). میانگین درصد تشکیل استخوان جدید (NBFP) برای خرگوش های گروه UV60 5/76% بود، در مقایسه با گروه کنترل که در فاصله زمانی دوم (6 هفته پس از کاشت) 3/65% بود. بررسی بافت شناسی نشان داد که تشکیل استخوان و مینرالیزاسیون در خرگوش هایی که به مدت 30 (0/85±4/71) و 60 دقیقه (0/85±5/76) در معرض اشعه فرابنفش قرار گرفتند، در مقایسه با گروه شاهد (0/55±3/65) بهبود یافته بود.
نتیجه گیرینتایج مطالعه نشان داد که قرار گرفتن در معرض اشعه فرابنفش می تواند به طور موثر دوره ادغام تدریجی (استئواینتگراسیون) ایمپلنت در خرگوش را کاهش دهد.
کلیدواژگان: استئواینتگراسیون، معاینه بافت شناسی، تشکیل استخوان، هیستومورفومتریک، قرار گرفتن در معرض اشعه فرابنفش -
صفحه 10سابقه و هدف
حوادث اولین علت ایست قلبی کودکان است. آموزش احیاء قلبی- ریوی به مربیان مهدکودک باعث نجات کودکان می شود. از آنجا که مربیان، دانش احیاء قلبی ندارند، هدف از این مطالعه مقایسه آموزش احیاء قلبی ریوی به روش عملی و ویدئو بر میزان دانش، نگرش و مهارت مربیان مهد کودک های شهر بابل می باشد.
مواد و روش هااین مطالعه نیمه تجربی مداخله ای بر روی 212 مربی مهد کودک در دو گروه 106 نفری انجام شد. آموزش یک گروه به صورت تئوری و دیگری با نمایش فیلم انجام شد. ابتدا پیش آزمون گرفته شد و سپس یک هفته و یک ماه پس از آموزش از افراد پس آزمون گرفته شد. اطلاعات دموگرافیک، سنجش دانش (حداقل نمره صفر و حداکثر21)، نگرش (حداقل نمره 10 و حداکثر 50) و عملکرد (حداقل نمره 16 و حداکثر 32) در پرسشنامه گردآوری و در دو گروه مقایسه شد.
یافته هامیانگین نمرات دانش، نگرش و مهارت مربیان قبل از آموزش احیاء قلبی به ترتیب 0/45±2/29، 0/68±3/30) و (0/14±1/48) و پس از آموزش به ترتیب (0/39±2/40)، (0/35±3/63) و (0/12±1/69) بود که تفاوت آماری معنی داری مشاهده شد (0/001>p). تحلیل کواریانس برای مقایسه دو روش آموزش عملی و نمایش فیلم نشان داد که بین میانگین دانش مربیان (0/39±2/40)، (0/34±2/46) با (0/2=p) و میانگین مهارت (0/12±1/69) و (0/10±1/74) با (0/94=p) در دو گروه عملی و فیلم تفاوت معنی دار وجود ندارد اما میزان نگرش در روش نمایش فیلم بالاتر از روش عملی بود (0/35±3/63) و (0/39±3/74) با (0/03=p).
نتیجه گیرینتایج مطالعه نشان داد که هر دو روش باعث افزایش دانش، نگرش و مهارت افراد می شود اما آموزش به روش فیلم به واسطه افزایش نگرش افراد و کاربرد آسان توصیه می گردد.
کلیدواژگان: آموزش، احیاء قلبی ریوی، دانش، نگرش، مهارت -
صفحه 11سابقه و هدف
سلول های اشنایدر 2 (S2) مشتق شده از مگس سرکه، به طور گسترده در تحقیقات زیست شناسی تکاملی و مهندسی ژنتیک مورد استفاده قرار می گیرند. تشکیل بافت مناسب به تنظیم سیگنال دهی بستگی دارد. واکنش پروتئین باز نشده (UPR) و اتوفاژی نقش مهمی در حفظ شبکه آندوپلاسمی (ER) و هموستاز میتوکندری ایفا می کند. جهش در ژن HEIX1 این فرآیندها را مختل می کند و باعث فعال شدن مسیرهای سیگنالینگ P-ERK و JNK می شود که منجر به استرس ER، اختلال عملکرد میتوکندری و آپوپتوز می شود. این مطالعه مکانیسم های مولکولی جهش های از دست دادن عملکرد HEIX1 را در سلول های S2، با تمرکز بر فعال سازی مسیر P-ERK و JNK و اثرات آن ها بر پاسخ های استرس سلولی بررسی می کند.
مواد و روش هادر این مطالعه تجربی چهار گروه سلول S2، با 10 نمونه در هر گروه می شود: 1) کنترل نوع وحشی، 2) جهش یافته هموزیگوت HEIX1 (HEIX1-/-)، 3) گروه نجات هتروزیگوت HEIX1 (*heix1/Df; UAS, Gal4, tubp>HEIX1) و 4) گروه تحت درمان با مهار کننده P-ERK GSK مورد بررسی قرار گرفتند. استخراج و آنالیز پروتئین در تمام گروه ها انجام شد. متغیرهایی مانند فعال سازی P-ERK و JNK، سطح گونه های اکسیژن فعال (ROS)، نشانگرهای آپوپتوز (فعال سازی کاسپاز 9) و بیان ژن مرتبط باUPR با استفاده از وسترن بلات، ایمونوفلورسانس و سنجش ROS اندازه گیری شدند.
یافته هااز دست دادن عملکرد HEIX1 به طور قابل توجهی مسیر P-ERK را فعال کرد، همانطور که با افزایش فسفوریلاسیون P-ERK، فعال سازی کاسپاز 9 و آپوپتوز نشان داده شده است. ژن های جهش یافته اختلال ER و هموستاز میتوکندری، از جمله تورم و استرس اکسیداتیو را نشان دادند. HEIX1 سیگنالینگ طبیعی را بازیابی کرد و آپوپتوز را کاهش داد. مهار P-ERK آپوپتوز را تسریع کرد و بیان ژن مربوط به UPR را سرکوب کرد و بر نقش HEIX1 در پروتئوستاز تاکید کرد.
نتیجه گیریبر اساس نتایج این مطالعه، ژن HEIX1 برای حفظ ER و هموستاز میتوکندری، تنظیم پاسخ های استرس و جلوگیری از آپوپتوز ضروری است. از دست دادن آن منجر به فعال شدن مسیر P-ERK، استرس ER و مرگ سلولی می شود. این یافته ها اطلاعاتی در مورد مگس سرکه و پیامدهای گسترده تر HEIX1 در درک بیماری های انسانی مرتبط با استرس ER و آپوپتوز ارائه می دهد.
کلیدواژگان: میتوکندری، جهش HEIX1، مسیر سیگنالینگ ERK، مرگ ناشی از آپوپتوز، نوشته شده توسط JNK -
صفحه 12سابقه و هدف
به هنگام بازسازی ساختار از دست رفته دندان ها در حفرات عمیق مزیواکلوزودیستال (MOD)، برای بهره مندی همزمان از مزایای رزین کامپوزیت و آمالگام و به حداقل رساندن کاستی های آن ها، ترمیم ترکیبی آمالگام-کامپوزیت پیشنهاد شده است. هدف از این مطالعه بررسی مقاومت به شکست و الگوی شکست دندان های پرمولر با حفرات MOD ترمیم شده به دو روش ترکیبی آمالگام-کامپوزیت و مقایسه آن با ترمیم های آمالگام، کامپوزیت و دندان های سالم می باشد.
مواد و روش هادر این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، 60 دندان پرمولر سالم ماگزیلا که به علت انجام درمان ارتودنسی کشیده شده بودند، به صورت تصادفی به 5 گروه 12 تایی تقسیم شدند. در گروه اول (کنترل)، دندان های سالم بوده و در بقیه گروه ها حفرات MODتراشیده شد. گروه دوم: ترمیم آمالگام، گروه سوم: ترمیم باکامپوزیت Opalis، در گروه چهارم، 2 میلی متر جینجیوالی باکس ها با آمالگام و بقیه حفره با کامپوزیت ترمیم شد. گروه پنجم: 3 میلی متر جینجیوالی باکس ها با آمالگام و بقیه حفره با کامپوزیت ترمیم شد. نمونه ها بعد از 24 ساعت نگهداری در آب 37 درجه، تحت 500 سیکل حرارتی قرار گرفتند. سپس نمونه ها تحت نیروی فشاری تا نقطه شکست قرار گرفتند و مقاومت به شکست بر حسب نیوتن ثبت و مقایسه شد. الگوی شکست نمونه ها نیز ثبت شد.
یافته هابیشترین مقاومت به شکست درگروه کنترل (N 120/3±817/5) و کمترین در گروه آمالگام (N 236/9±593) مشاهده شد، که این تفاوت معنی دار بود (0/048=p). تفاوت الگوی شکست بین گروه کنترل با بقیه گروه ها نیز معنی دار بود (0/006=p).
نتیجه گیرینتایج این مطالعه نشان داد که ترمیم های ترکیبی آمالگام-کامپوزیت در حفرات MOD، استحکام شکست مشابه با دندان های سالم و همچنین دندان های ترمیم شده با کامپوزیت معمولی دارند. تنها الگوی شکست گروه کنترل به صورت کاملا مطلوب بود.
کلیدواژگان: کامپوزیت رزین، آمالگام دندانی، شکست دندان، پلیمریزاسیون -
صفحه 13سابقه و هدف
عفونت زخم همچنان یک مشکل دردسرساز است که ممکن است هر عمل جراحی را پیچیده کند. آنتی بیوتیک پیشگیرانه یک اقدام مهم در کاهش میزان عفونت زخم است. هدف از این مطالعه ارزیابی و مقایسه اثربخشی دو آنتی بیوتیک مختلف (مروپنم و سفوتاکسیم) و روش های مختلف تجویز آن ها در پیشگیری از عفونت زخم پس از جراحی ترمیم فتق ناف می باشد.
مواد و روش هااین مطالعه مقطعی بر روی 321 بیمار که تحت ترمیم فتق ناف به روش بستن اولیه یا ترمیم مش قرار گرفتند، انجام شد. یک آنتی بیوتیک پیشگیرانه برای همه بیماران استفاده شد. بیماران بسته به نوع آنتی بیوتیک مورد استفاده و روش تجویز به سه گروه تقسیم شدند. گروه I، یک دوز داخل وریدی سفوتاکسیم قبل از عمل دریافت کرد. گروه II، یک دوز سفوتاکسیم داخل وریدی قبل از عمل و یک دوز دیگر سفوتاکسیم به صورت موضعی در محل عمل دریافت کرد و گروه III، یک دوز داخل وریدی مروپنم قبل از عمل به اضافه یک دوز موضعی دریافت کرد. همه بیماران به مدت 30 روز برای مشاهده علائم عفونت زخم تحت نظر قرار گرفتند.
یافته هااز 321 بیمار مورد مطالعه، 243 نفر زن و 78 نفر مرد بودند. میزان کل عفونت زخم 7/7% بود. گروه III (مروپنم) کمترین میزان عفونت زخم (0/9%) را داشته و از نظر آماری تفاوت معنی داری با سایر گروه ها (15% در گروه I و 7/5% در گروه II) داشت (0/05>p). همچنین مدت بستری در گروه III (2/2 روز) نسبت به گروه II (1/5 روز) و گروه III (یک روز) کوتاه تر بود.
نتیجه گیرینتایج مطالعه نشان داد که تجویز موضعی و سیستمیک آنتی بیوتیک ها به طور موثری خطر عفونت زخم را کاهش می دهد. اما تجویز ترکیبی موضعی و سیستمیک مروپنم بهترین نتیجه را در کنترل عفونت زخم می دهد.
کلیدواژگان: فتق ناف، عفونت، آنتی بیوتیک -
صفحه 14سابقه و هدف
مقایسه بین تیتانیوم خالص تجاری و پلی اتر اتر کتون (PEEK) تفاوت های قابل توجهی را در خواص مکانیکی و برهمکنش های بیولوژیکی آن ها نشان می دهد و اهمیت آن ها به عنوان مواد ایمپلنت دندانی را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی بیولوژیکی ایمپلنت های دندانی کامپوزیت PEEK و PEEK-SiC با تمرکز بر زیست سازگاری و سمیت سلولی آن ها است.
مواد و روش هادر این مطالعه آزمایشگاهی، کامپوزیت های PEEK (PEEK و SiC) با نسبت های وزنی معین (0% وزن، 1/5% وزن، 2/5% وزن، 4% وزن در زمان های 24 و 48 ساعت) از طریق ترکیب کردن با اختلاط مذاب (اینترنال میکسر) در دمای 365 درجه سانتی گراد به مدت 5 دقیقه، به پنج گروه دسته بندی شدند. آماده سازی نمونه ها به شکل ورق، برش و ماشین کاری در نمونه ها به شکل دلخواه بود. همه آزمایش ها بر اساس (ISO 10993 2009) انجام شد. مراحل متعدد شامل آماده سازی نمونه، استریلیزاسیون، کشت سلولی، تست سمیت سلولی MTT، مورفولوژی و مشاهده پیوست سلولی در کنار آنالیز EDS انجام و بررسی گردید.
یافته هایافته های آزمایشات نشان داد که PEEK و انواع نانوکامپوزیت آن هیچ اثر سمی روی سلول ها از خود نشان ندادند. زنده ماندن سلول ها در گروه کنترل 0/432±94/46 بود و در گروه 2G در زمان 48 ساعت 0/411±90/73 بود. علاوه بر این، سلول ها چسبندگی قوی به این مواد نشان دادند، تحت تکثیر قابل توجهی قرار گرفتند و یک لایه سلول فشرده ایجاد کردند .
نتیجه گیرینتایج مطالعه نشان داد که نانوکامپوزیت PEEK و PEEK-SiC هیچ گونه اثر سمی روی سلول ها ندارد. علاوه بر این، ویژگی های سطحی نمونه های پلیمری و نانوکامپوزیت، محیط های زیست سازگاری را ارائه می کنند که منجر به رشد بهینه سلول می شود.
کلیدواژگان: PEEK، Sic، نانو پودر، زیست سازگاری -
صفحه 15سابقه و هدف
اکسپوز شدن زودرس cover screw، بین دو مرحله کاشت ایمپلنت یک مشکل رایج است که می تواند ترمیم اولیه و موفقیت درمان ایمپلنت را مختل کند. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط فراوانی و شدت اکسپوز cover screw ایمپلنت های دندانی با برخی عوامل موثر می باشد.
مواد و روش هادر این مطالعه مقطعی 159 واحد ایمپلنت در 35 بیمار که بعد از یک دوره ترمیم اولیه 3 تا 6 ماهه جهت انجام مرحله دوم کاشت ایمپلنت در سال 2-1401 به دانشکده دندانپزشکی یزد مراجعه کردند، مورد بررسی قرار گرفتند. پیش از مرحله دوم، ناحیه از نظر شدت اکسپوژر بر اساس طبقه بندی Tal بررسی شد و پس از آن، ارتباط وقوع این رخداد با متغیرهای جنسیت، وجود بیماری سیستمیک، عرض لثه کراتینیزه، ضخامت بافت پوشاننده در سمت باکال، محل و نوع بی دندانی، فاصله زمانی کشیدن تا جایگزینی و انجام بازسازی استخوانی بررسی گردید.
یافته هااز 159 ایمپلنت، 18 واحد اکسپوز خود به خودی داشتند. شایع ترین اکسپوژر از نظر شدت، کلاس 4 بود. بین اکسپوژر و جنسیت مرد (0/009=p) ، بیماری سیستمیک (0/041=p)، ضخامت بافت باکال پوشاننده (1/17±3/00 در مقابل صفر) (0/001>p) و عرض لثه کراتینیزه (1/03±2/16 در مقابل 1/30±2/82) (0/042=p) ارتباط معنی داری وجود داشت. بین سایر عوامل انتخابی با اکسپوز رابطه معنی داری یافت نشد.
نتیجه گیرینتایج مطالعه نشان داد که شدت اکسپوز شدن cover screw با عواملی نظیر بیماری های سیستمیک، عرض لثه کراتینیزه و ضخامت بافت در باکال ارتباط دارد.
کلیدواژگان: ایمپلنت دندانی، Cover Screw، لثه چسبنده -
صفحه 16سابقه و هدف
مونوسدیم گلوتامات (MSG) به میزان فراوان در فرآورده های غذایی آماده استفاده می شود و آسیب های اکسیداتیو ناشی از مصرف این ترکیب به اثبات رسیده است. از طرفی ان-کربامیل گلوتامات (NCG) در محافظت از سلول ها در مقابل استرس حرارتی و اکسیداتیو نقش دارد. هدف از این تحقیق بررسی اثرات محافظتی NCG بر تغییرات ساختار بافت بیضه نوزادان موش سوری ناشی از مصرف MSG می باشد.
مواد و روش هادر این مطالعه تجربی، 24 موش سوری آبستن به صورت کاملا تصادفی، به چهار گروه مساوی شش تایی تقسیم شدند. در گروه اول mg/kg 60 MSG به صورت داخل صفاقی، در گروه دوم mg/kg500 NCG به صورت گاواژ، در گروه سوم همزمان mg/kg 500 MSG و mg/kg 60 NCG و در گروه چهارم هم حجم با سایر گروه ها نرمال سالین از روز اول آبستنی تا زمان زایمان دریافت کردند. در روز 21 آبستنی و بعد از تولد نوزادان، وزن، فاصله سر تا دم و اندازه دور شکم نوزادان متولد شده بررسی و سپس از بافت بیضه نوزادان نر لام تهیه و زیر میکروسکوپ نوری مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت.
یافته هااستفاده از NCG موجب افزایش شاخص سری- دمی (1/99±39/26) در مقایسه با گروه MSG (0/67±34/05) گردید (0/038=p). مصرف MSG باعث افزایش میانگین ضخامت کپسول بیضه (0/75±13/35) شد که از نظر آماری در مقایسه با گروه NCG (0/9±11/85) معنی دار بود (0/043=p). همچنین استفاده از NCG باعث افزایش معنی دار قطر لوله های اسپرم ساز (5/17±56/57) در مقایسه با گروه MSG (4/79±25/52) شد (0/031=p). میانگین جمعیت سلولی اسپرماتوگونی در گروه دریافت کننده NCG (3/29±25/13) در مقایسه با گروه MSG (2/36±15/32) به طور معنی داری بالاتر بود (0/021=p).
نتیجه گیریاز نتایج این تحقیق می توان چنین استنباط کرد که استفاده از NCG می تواند باعث کاهش اثرات منفی MSG بر روی بافت بیضه شود.
کلیدواژگان: مونوسدیم گلوتامات، ان-کربامیل گلوتامات، بیضه، موش -
صفحه 17سابقه و هدف
سیستم گابا در رشد، بلوغ و عملکرد نورون های ترشح کننده هورمون آزادکننده گنادوتروپین (GnRH) و همچنین در هماهنگی سیگنال های تولید مثلی و متابولیک نقش مهمی دارد. با توجه به شواهد جدید، اختلال در سیستم گابا ممکن است در بروز سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) دخیل باشد. هدف از این مطالعه جمع بندی شواهد موجود در زمینه اختلال در سیستم گابا و پیامدهای آن برای زنان مبتلا به PCOS است.
مواد و روش هااین مطالعه مروری سیستماتیک، با استفاده از کلمات کلیدی (گاما آمینوبوتیریک اسید)GABA ، مسیر GABAergic، PCOS و Meshهای مربوط به آن ها و جستجوی مقالات انگلیسی از سال 2000 تا 2023 در پایگاه های داده WOS، Embase، Scopus و PubMed انجام شد. مقالاتی که تحقیقات بالینی در مورد رابطه بین مکمل گابا یا مسیر گابا و PCOS انجام داده بودند، به عنوان مقالات مرتبط شناخته شدند. کیفیت سنجی مطالعات با ابزار نیوکاسل اوتاوا انجام شد.
یافته هادر مجموع 260 مقاله در جستجوی اولیه یافت شد که از بین آن ها فقط 7 مقاله انتخاب شدند. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد GABA و PCOS با هم مرتبط هستند، اما جهت علی و مکانیسم زمینه ای آن نامشخص است. برخی از مطالعات نشان دادند که PCOS سطوح یا عملکرد GABA را در خون یا مغز تغییر می دهد که منجر به عواقب روانی و فیزیولوژیکی می شود. از طرفی دیگر اختلال عملکرد GABA بر متابولیسم اسید آمینه و سیگنال دهی هورمون GnRH تاثیر می گذارد و به بهبود علائم PCOS کمک می کند.
نتیجه گیریبر اساس نتایج این مطالعه، گابا با تنظیم نورون های GnRH و ورودی های گابا به آن ها، می تواند در فیزیوپاتولوژی PCOS نقش موثری داشته باشد. گابا همچنین یک مولکول سیگنال دهنده در بافت ها و اندام های مختلف خارج از مغز است و مسیرهای گابا ممکن است از طریق مکانیسم های متفاوت بر عملکرد نورون های GnRH و ایجاد PCOS تاثیر بگذارند.
کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، گاما آمینوبوتیریک اسید -
صفحه 18سابقه و هدف
Weropress یک رزین اکریلیک اتوماتیک پلیمریزه است که اخیرا در ساخت دندان مصنوعی استفاده می شود. این رزین با ثبات رنگ بالا و تنظیم سریع مشخص می شود. با این حال، به اندازه رزین اکریلیک ترموپلاستیک قوی نیست. هدف از این مطالعه آزمایشگاهی، یافتن تاثیر نیروی مهره های میکروشیشه ای بر مقاومت خمشی، سختی و زبری سطح Weropress است.
مواد و روش هادر این مطالعه 24 نمونه Weropress در اندازه های 65×10×3 میلی متر بر اساس دستورالعمل تولید کننده (فرآیند ریخته گری) تولید شد. نمونه ها به 4 گروه 6 تایی تقسیم شدند: گروه 1، گروه "کنترل" بود که هیچ گونه افزودنی نداشت، گروه 2، 3 و 4 حاوی مهره های میکروشیشه ای با نسبت 5%، 10% و 15% بود. پس از پایان روش معمول پرداخت، تمام نمونه ها در آب مقطر در دمای اتاق به مدت 2 روز غوطه ور شدند. سپس زبری سطح (3 بار، 4 میلی متر)، سختی (چهار بار در 50 گرم برای زمان توقف 30 ثانیه) و آزمون خمش 3 نقطه ای (سرعت 5 میلی متر در دقیقه با فاصله 50 میلی متر از هم) بر روی هر نمونه اعمال و بررسی شد.
یافته هازمانی که فیلر اضافه نشد، استحکام خمشی تا MPa 97 کاهش یافت. زمانی که فیلر 15% اضافه شد، به MPa 75/5 رسید که کاهش معنی داری داشت (0/03=p) .گروه های دیگر تفاوت معنی داری را نشان ندادند (MPa 79/5 و MPa 81/5). پس از افزودن فیلر، سختی ویکرز در حدود (MPa 16) کنترل در نوسان بود. با این حال، همه گروه های آزمایش تفاوت آماری معنی داری با کنترل نداشتند. زبری سطح در همه گروه ها از 0/53 میکرومتر به 0/77 میکرومتر افزایش یافت، اما تفاوت معنی داری نداشت.
نتیجه گیرینتایج مطالعه نشان داد که اضافه کردن مهره های میکروشیشه ای بر روی پودر Weropress به نسبت 5%، 10% و 15% هیچ اثر تقویت کننده ای بر Weropress ندارد و تاثیر مهمی بر سختی و زبری سطح نیز ندارد.
کلیدواژگان: استحکام خمشی، سختی، اکریلیک کلد کیور، رزین پایه دندان مصنوعی، شیشه -
صفحه 19سابقه و هدف
به دنبال شیوع پاندمی کووید-19، داروهای متعدد صنعتی و سنتی برای درمان این بیماری پیشنهاد و استفاده شدند. با توجه به فقدان درمان استاندارد و داروی موثر بر کووید-19 و نیز اثربخشی گیاه پونه بر بیماری های ریوی، این مطالعه با هدف تعیین اثر عصاره آبی پونه بر وضعیت بالینی و پاراکلینیکی بیماران مبتلا به کووید-19 طراحی و اجرا شد.
مواد و روش هااین مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 60 بیمار مبتلا به کووید-19 بستری در بیمارستان رازی قائمشهر (مازندران) در سال 1400 انجام شد. بیماران به شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی 30 نفر در گروه کنترل، درمان استاندارد و 30 نفر در گروه مداخله علاوه بر درمان استاندارد، عصاره گیاهی پونه به شکل اسپری بینی 2 پاف هر 12 ساعت دریافت نمودند. متغیرهای بالینی اصلی مورد بررسی شامل تب، سرفه، درد سینه، تنگی نفس، خستگی و لرز بود. تفسیر گرافی قفسه سینه توسط متخصص رادیولوژی انجام شد. تعریف بالینی بهبودی کامل شامل عدم وجود تب به مدت دو روز، تعداد تنفس کمتر یا مساوی 20-15 بار در دقیقه، اشباع اکسیژنی بیش از 95%، نداشتن سرفه و یا سرفه خفیف خشک و تعریف بالینی بهبودی نسبی شامل دمای بدن کمتر یا مساوی 37/9 دهانی یا 37/2 زیربغلی، تعداد تنفس 24-20 بار در دقیقه، اشباع اکسیژنی بین 95-93%، نداشتن سرفه و یا سرفه خفیف خشک بود.
یافته هادو گروه از نظر جنسیت، سن، BMI و بیماری زمینه ای تفاوت معنی داری نداشتند. متوسط طول مدت بستری در گروه مداخله، 5/2 روز کمتر از گروه کنترل بود (6/8±12/1 روز در گروه کنترل و 7/1±9/6 روز در گروه مداخله) (0/171=p). تعداد موارد مرگ از نظر آماری معنی دار نبود ولی از لحاظ بالینی قابل توجه بود (6/7% در گروه مداخله و 16/7% در گروه کنترل). 26/7% از گروه کنترل و 50% از گروه مداخله طی 7 روز اول پس از ترخیص، بهبودی کامل داشتند. 30% از گروه کنترل 15 روز پس از ترخیص هنوز احساس بهبودی نداشتند در حالی که این میزان در گروه مداخله صفر بود.
نتیجه گیرینتایج مطالعه نشان داد که عصاره آبی پونه موجب کاهش مدت بستری بیمارستانی و بهبود علائم در بیماران مبتلا به کووید-19 گردید.
کلیدواژگان: کروناویروس، کووید-19، پونه، طب ایرانی -
صفحه 20سابقه و هدف
نانوذرات اکسید نقره دارای فعالیت بسیار زیاد در برابر طیف گسترده ای از میکروب ها و انگل ها هستند و نیز سمیت پایین تری برای سلول های انسان نسبت به سایر فلزات سنگین زیست کش دارند. هدف از این مطالعه تعیین اثرات سایتوتوکسیسیته نانوذرات اکسید نقره بر روی فیبروبلاست های لثه ای می باشد.
مواد و روش هااین مطالعه تجربی در شرایط آزمایشگاهی بر روی تعداد 15 نمونه در 4 گروه با غلظت های 10، 20، 30 و 40 µg/ml در زمان های 2، 24، 48 و 72 ساعت انجام شد. برای تعیین خصوصیات نانوذرات اکسید نقره از پراکندگی نور دینامیکی (DLS) و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، همچنین جهت سمیت نانوذرات اکسید نقره از روش MTT استفاده شد.
یافته هابر اساس نتایج، در 2 ساعت مجاورت با نانوذرات اکسید نقره، تفاوت میانگین بین گروه کنترل (0/01±0/19) با گروه غلظت 40 (0/01±0/17) و گروه غلظت 10 (0/01±0/19) با گروه غلظت 40 (0/01±0/17) از نظر آماری معنی دار بود (0/001>p). در 48 ساعت مجاورت، تفاوت میانگین OD بین کنترل با غلظت های 40 (0/01±0/25) و 30 (0/01±0/25) از نظر آماری معنی دار بود (0/001>p). همچنین در 72 ساعت، تفاوت میانگین OD بین کنترل با غلظت های 40 (0/01±0/30) و 30 (0/01±0/31) از نظر آماری معنی دار بود (0/001>p).
نتیجه گیرینتایج مطالعه نشان داد که بالاترین میزان viability مربوط به غلظت 10 میکروگرم بر میلی لیتر و در زمان 2 ساعت است. لذا این غلظت از نانوذرات اکسید نقره سازگاری زیستی قابل قبولی دارد.
کلیدواژگان: نانوذرات اکسید نقره، فیبروبلاست لثه، سمیت سلولی
-
Page 1Background and Objective
Anti-Müllerian hormone is used as an indicator of ovarian reserve in the diagnosis of infertility. Vitamin D regulates the serum levels of this hormone. Considering the importance of nutritional factors in the reproductive process, the aim of the present study is to summarize the available evidence on the effect of vitamin D supplementation on serum levels of Anti-Müllerian hormone.
MethodsIn the present systematic review and meta-analysis, Medline, Scopus and Web of Science databases were searched until December 2023 without time limit using the keywords "vitamin D", "Anti-Müllerian hormone" and related synonyms. Interventional studies aimed at investigating the effect of vitamin D on the serum levels of Anti-Müllerian hormone were included in the study. Observational, laboratory or combined intervention studies (combination of vitamin D and other supplements) were excluded.
FindingsFrom a total of 82 retrieved studies, 75 studies were excluded due to various reasons (lack of sufficient data, combined intervention, Anti-Müllerian hormone evaluation, laboratory study) and finally seven studies with a total of 282 participants were included in meta-analysis. The standardized mean difference between the two intervention groups and the control group was -0.09 (95% CI: -0.73 to 0.56), which indicated the ineffectiveness of vitamin D on increasing the level of Anti-Müllerian hormone. After aggregating the standardized mean difference of women with polycystic ovary syndrome, no statistically significant difference was seen between the intervention and control groups (standardized mean difference: -0.63, 95% CI: -1.74 to 0.47). Also, the integrated standardized mean difference among women without polycystic ovary syndrome was reported to be non-significant (standardized mean difference: 0.41, 95% CI: -0.01 to 0.84).
ConclusionAccording to the available evidence, vitamin D supplementation is not effective on the serum level of Anti-Müllerian hormone. Conducting multiple clinical trials with a large sample size is recommended.
Keywords: Anti-Müllerian Hormone, Vitamin D, Interventional Study -
Page 2Background and Objective
Oral reactive lesions are the most common oral disease. Recent studies have insisted on the presence of macrophages as a crucial component of oral reactive lesions’ microenvironment. The aim of the present study was to compare the macrophages frequency in three common oral reactive lesions by marker CD68 in order to determine the relationship between the frequency of macrophages and the type of the lesion.
MethodsIn this cross-sectional analytic study, 20 samples of each of the three groups of pyogenic granuloma (PG), irritation fibroma (IF), and peripheral ossifying fibroma (POF), which were prepared by excisional biopsy, were retrieved from the Department of Oral Pathology of Isfahan Dental School. Clinical information including age, gender, and location of the lesions was extracted. In order to determine the frequency of macrophages, immunohistochemical staining for CD68 was performed and the expression level was determined by two oral pathologists with a light microscope blindly and simultaneously based on the SID (Staining intensity distribution) index.
FindingsThe mean SID±SD indices for PG, IF and POF were 9.15±3.86, 2.2±3.69 and 6.4±4.55, which showed a statistically significant difference regarding the type of the lesions (p<0.001). Furthermore, there was a significant difference between CD68 expression of PG with IF, PG with POF and POF with (p<0.001, p=0.027, p<0.001).
ConclusionAccording to the results of this study, macrophages are present as an important part of PG, POF and IF microenvironments in different levels. Therefore, they might be associated with the development of the disease, as well as being used in identifying the type of oral lesion.
Keywords: Macrophage, Oral, CD68, Pathology -
Page 3Background and Objective
MicroRNAs are a new group of small regulatory RNAs, some of which are expressed differently in normal and tumor tissue. The aim of this study was to investigate the expression of miR-361 in breast tumor tissue of patients with breast cancer.
MethodsIn this cross-sectional study conducted from January 2012 to February 2021 in Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 30 breast cancer samples were grouped based on clinicopathological characteristics including tumor size, cancer stage, lymphovascular invasion, molecular subtypes, etc. Then, expression analysis was performed using Real-Time PCR, and the expression level of miR-361 gene in tumor and healthy samples and its relationship with clinicopathological characteristics were investigated.
FindingsThe expression of miR-361 was significantly reduced by 1.5-fold in cancerous tissue compared to adjacent normal tissue, and this reduction in expression was only significantly associated with triple-negative breast cancer (TNBC) (p=0.02). The expression level was also significantly reduced in tumors larger than or equal to 3 cm (0.93±0.79) compared to smaller tumors (0.17±0.18) (p=0.031). The ratio of reduction in miR-361 expression in stages (I & II) compared to (III & IV) was 0.29±0.44 and 0.91±1.31, respectively (p=0.308). On the other hand, the ratio of decreased expression in the two groups with and without lymphovascular invasion was determined to be 0.39±0.33 (p=0.682) and 0.15±0.16 (p=0.547), respectively, but this difference was not statistically significant. The AUC for miR-361 for breast cancer diagnosis was 0.71 (p=0.031).
ConclusionBased on the results of this study, and considering the role of miR-361 in breast cancer progression and its relationship with clinicopathological factors, it may be possible to introduce it as a new diagnostic marker in breast cancer.
Keywords: Breast Cancer, Mir-361, Real-Time PCR -
Page 4Background and Objective
Chemical drugs are effective for wound healing, but herbal drugs with relative safety mainly reduce the adverse effects of chemical drugs in wound healing. The use of Opuntia ficus-indica oil and punica granatum oil as a natural remedy is prevalent due to the perceived beneficial properties. The aim of the present study is to compare the impact of “opuntia oil” and “punica oil” separately and in combination on skin wound healing.
MethodsThis triple-blind clinical trial included 32 male adult New Zealand rabbits with a mean weight ranging from 1.5 to 2.0 Kg. Four circular standardized wounds were created on the dorsal region of each rabbit using a sterile biopsy punch with a diameter of 8 mm. The wounds intentionally left uncovered and the wound on the upper right side was not treated. The wound located on the upper left side was subjected to treatment with Opuntia ficus-indica oil. Punica granatum oil was used to treat a wound located on the lower right side. The lower-left-side wound was ultimately treated with a mixture of opuntia ficus-indica oil and punica granatum oil. The three experimental groups received daily treatment including topical application of 10 µl of opuntia ficus-indica oil, punica granatum oil, or a combination of these two oils, and wound healing in the groups was compared on days 1, 3, 7, and 14.
FindingsWound healing in experimental groups showed a significant difference compared to the control group. The combination group exhibited the greatest mean value of wound contraction at day 14, reaching 84.6% at the experimental site. The analysis of inflammatory cell count revealed that the experimental groups treated with punica granatum oil exhibited the greatest mean values, reaching 68% on day one. Additionally, the mean values of epithelial thickness rose with time in all groups, with the combination group displaying a mean value of 38.5±3.5 um on day 14. There were notable differences between the control and experimental groups throughout all healing phases.
ConclusionThe results of the study showed that both opuntia ficus-indica oil and punica granatum oil are effective in wound healing compared to the control groups.
Keywords: Opuntia Ficus-Indica Oil, Punica Granatum Oil, Wound-Healing, Natural Products Effectiveness -
Page 5Background and Objective
One of the problems in aesthetic treatment is the fabrication of monolithic ceramic restorations that have both the ability to cover discolored substrate and appropriate translucency so that it can have similar appearance to the remaining dental structure. The aim of this study was to determine the color coverage of two types of medium translucency lithium disilicate (LDS) ceramic restorations by spectrophotometry.
MethodsIn this in-vitro study, 15 A2 colored LDS discs using heat-pressed technique were prepared in two methods MT monolithic LDS discs (thickness of 1.5 mm) and core-veneer discs (0.9 mm MT veneer and 0.6 mm high opacity core). The discs were placed on 3 substrates: amalgam, composite and non-precious gold-colored alloy (NPG). Therefore, there were five groups (n=3); monolithic discs on amalgam (ML-A), monolithic discs on NPG (ML-NPG), monolithic discs on composite (ML-C), core-veneer discs on amalgam (H-A) and core-veneer discs on NPG (H-NPG). The color coordinates of samples were measured three times under the same lighting conditions on black and white backgrounds. CIEDE 2000 (ΔE00) and translucency parameter (TP) were calculated. One-way analysis of variance and Post-hoc Tuckey test at significance level of 0.05 were used for analysis.
FindingsThe highest and the lowest value of ΔE00 was observed in H-NPG (6.80±0.73) and H-A (1.43±0.19) groups, respectively. There was a significant difference between the studied groups in terms of ΔE00 (p<0.001). The highest and the lowest amount of TP was observed in H-NPG (8.33±0.14) and ML-NPG (2.53±0.82) groups, respectively. There was a significant difference between the studied groups in terms of translucency parameters (p<0.001).
ConclusionMonolithic LDS disc covers NPG substrate better and LDS core-veneer disc covers amalgam substrate better.
Keywords: Optical Phenomena, Colorimetry, Ceramic, Lithium Disilicate -
Page 6Background and Objective
Most new fathers experience a lot of stress when their newborn is admitted to the Neonatal Intensive Care Unit (NICU). However, most studies have focused on the needs of mothers. The aim of this study is to compare postpartum depression, psychological distress, resilience, and psychological well-being in new fathers of infants admitted to the NICU and fathers of healthy infants.
MethodsThis case-control study was conducted on 120 new fathers in two groups of 60 cases (admitted to the NICU) and 60 controls (with healthy newborns) referring to the NICU and specialized clinics of Shafizadeh and Ayatollah Rouhani Hospitals in Babol. Participants completed the Edinburgh Postnatal Depression Scale (EPDS) with a score range of (0-30), the Ryff's Psychological Wellbeing Scale (RSPWB-18) with a score range of (18-108), the Connor-Davidson Resilience Scale (CD-RISC) with a score range of (0-100), and the Brief Symptom Inventory (BSI-18) with a score range of (0-72), and the results were reviewed and compared.
FindingsIn the case group, the mean scores of postpartum depression (12.6±4.12 vs. 8.32±1.64) and psychological distress (54.55±10.48 vs. 44.45±7.03) were significantly higher than in the control group (p<0.001). Moreover, the scores of psychological well-being (80.66±10.18 vs. 86.73±5.80) and resilience (59.81±10.99 vs. 71.05±34.7) were significantly lower (p<0.001). The frequency of postpartum depression symptoms in Edinburgh questionnaire with cut-off point of EPDS≥10 in the group of fathers with infants admitted to the NICU was about 3.5 times that of fathers with healthy infants (46 vs. 12) (p<0.001). The results of logistic regression analysis showed that in new fathers with infants admitted to the NICU, the chance of developing depressive symptoms increases 5-fold (p=0.002, OR=5.217), which increases with age (p=0.046, OR=1.155), but decreases with the increase in resilience (p=0.001, OR=0.865).
ConclusionThe results of the study showed that the risk of depression in fathers with infants admitted to the NICU is 5 times higher than fathers with healthy infants. Therefore, timely identification and treatment of postpartum depression is recommended for new fathers with infants admitted to the NICU.
Keywords: Fathers, Postpartum Depression, Neonatal Intensive Care Unit, Psychological Distress, Psychological Well-Being, Resilience -
Page 7Background and Objective
Neurofibromatosis is a medical disorder associated with nerve and skin tumors. These tumors can affect the brain, spinal cord and peripheral nerves. The present study was conducted to introduce a rare case of piriform sinus neurofibroma in a patient with neurofibromatosis type 1.
Case Report:
The patient is an 11-year-old boy who had a history of surgery for neurofibroma on the right side of the neck and was referred for mass removal surgery due to a palpable mass on the left side of the neck, with no other specific symptoms. During the preparation for the surgery, the anesthesiologist noticed a mass in the larynx area, which led to surgery cancellation and the MRI images were reviewed again. After two weeks, the patient returned to the hospital to have the laryngeal mass removed. During laryngoscopy, the surgeon identified and removed a submucosal mass in the larynx area. After examination of the lesion by a pathologist, asymptomatic neurofibroma was diagnosed. The primary treatment for this patient included surgery to remove the neurofibromatosis-associated tumors. The result of the treatment was successful, and a one-year follow-up treatment was carried out, which included post-surgery care, periodical imaging, evaluation of the nervous system and examination of other symptoms of neurofibromatosis along with close monitoring.
ConclusionBased on the results of this study, the identification of neurofibromatosis-associated masses in uncommon places such as the larynx requires precision in imaging and surgical evaluations.
Keywords: Neurofibroma, Piriform Sinus, Case Report, Genetic Disorders -
Page 8Background and Objective
The major effect of the placenta is caused by the change of angiogenic factors in hypertensive disorders, which leads to chronic hypoxic changes in the placenta. The main objective of this research is to investigate the effect of blood pressure on the placenta and fetus during pregnancy and to identify its causes and complications.
MethodsThis cross-sectional study included 60 women with hypertension disorder and 60 normal pregnant women from the AL-Imam AL-Sadiq hospital, aged fifteen and older. Maternal, fetal, and delivery characteristics were extracted through the questionnaire. The main comparison of "maternal and fetal outcomes" was determined among patients with hypertensive disorders. Normal groups were used to determine the levels of PGF, estrogen and progesterone hormones in serum. Placenta biopsy was obtained for histopathological examination.
FindingsThe results of the study showed an increase in preterm delivery, low Apgar score, low birth weight and low placental weight in hypertensive groups. The findings of electron microscope examination (SEM) were related to the severity of hypertensive disorders such as vasculopathy, diffuse placental thrombosis, infarction, calcification, vasculosyncytial membrane thickness, and dysfunction of syncytiotrophoblast cells (p<0.05). In primigravid women, preeclampsia was observed in 17 people (85%) and in multigravida, it was observed in 3 people (15%) (p<0.05). The presence of two or more obstetric risks increased premature delivery by 7 people (35%), 8 people (40%) and 1 person (5%) in preeclampsia, chronic hypertension and gestational hypertension groups, respectively.
ConclusionThe results of the study showed that blood pressure can directly affect the placenta and fetus and the occurrence of placental disorders and increase in premature delivery.
Keywords: Pregnancy, Gestational Hypertensive Disorders, Syncytiotrophoblast Cells -
Page 9Background and Objective
The effect of ultraviolet light on the osseointegration of titanium screw implants is scarcely discussed in literature. The present research was performed to study the effect of Ultraviolet (UV) light exposure on the osseointegration of titanium dental implants in different time intervals.
MethodsIn this in vivo experimental-qualitative study including UV exposure and mechanical and histological tests, 48 implant screws were implanted in the tibia of 48 rabbits for histological and torque removal tests. The rabbits were divided into two groups (mechanical n=36 and histological n=12). A bone-cutting process was performed 5 mm from an implant screw. Block was preserved in 10% formalin, decalcified in 8% formic acid, and the screw was carefully removed. Bone dehydration was performed using alcohol, heated for 30 minutes, and infiltrated with xylene and paraffin wax before embedding. Each of the mechanical and histological tests contained three groups (Control, UV 30, and UV 60) for each healing period, 2 and 6 weeks.
FindingsThe mean value for torque removal test for screws in the UV60 group in 2 weeks significantly increased compared to the control group (7.48±1.64 vs. 2.41±0.70). The mean value of new bone formation percentage (NBFP) for the UV60 implanted rabbits was 5.76%, compared to the control group 3.65% in the second time interval (6 weeks after implantation). Histological examination showed that bone formation, mineralization, and maturation have been increased with the rabbits exposed to UV light for 30 (4.71± 0.85) and 60 minutes (5.76±0.85) compared with the control group (3.65±0.55).
ConclusionThe results of this study showed that UV light exposure can effectively reduce the period of rabbit implants osseointegration.
Keywords: Osseointegration, Histological Examination, Bone Formation, Histomorphometric, Ultraviolet Light Exposure -
Page 10Background and Objective
Incidents are the leading cause of cardiac arrest in children. Teaching (cardiopulmonary resuscitation) CPR to kindergarten teachers saves children. Since teachers do not have knowledge of CPR, the aim of this study is to compare CPR training according to practical and video-based methods on the knowledge, attitude, and skills of kindergarten teachers in Babol, northern Iran.
MethodsThis quasi-experimental intervention was conducted on 212 kindergarten teachers in two groups of 106. One group was trained based on theories and the other by showing a film. First, a pre-test was taken and then a post-test was taken one week and one month after the training. Demographic information as well as data related to knowledge assessment (minimum score 0 and maximum 21), attitude (minimum score 10 and maximum 50) and performance (minimum score 16 and maximum 32) were collected in a questionnaire and compared in the two groups.
FindingsThe mean score of knowledge, attitude and skill of the teachers before CPR training were (2.29±0.45), (3.30±0.68) and (1.48±0.14), respectively, and after training were (2.40±0.39), (3.63±0.35) and (1.69±0.12), respectively, indicating a statistically significant difference (p<0.001). Covariance analysis for comparing the two methods of practical and video-based training showed that there was no significant difference between the groups in terms of mean knowledge score (2.40±0.39 and 2.46±0.34) with p=0.2 and mean skill score (1.69±0.12 and 1.74±0.10) with p=0.94, but the level of attitude in video-based training method was higher than the practical method (3.63±0.35 and 3.74±0.39) with p=0.03.
ConclusionThe results of the study showed that both methods increase individuals' knowledge, attitude, and skills, but video-based training is recommended due to its increased attitude and ease of use.
Keywords: Training, Cardiopulmonary Resuscitation, Knowledge, Attitude, Skills -
Page 11Background and Objective
Schneider 2 (S2) cells, derived from Drosophila melanogaster, are extensively utilized in developmental biology and genetics engineering research. Proper tissue formation depends on the regulation of developmental signalling, with the unfolded protein response (UPR) and autophagy playing critical roles in maintaining endoplasmic reticulum (ER) and mitochondrial homeostasis. Mutations in the HEIX1 gene disrupt these processes, triggering activation of the P-ERK and JNK signalling pathways, which lead to ER stress, mitochondrial dysfunction, and apoptosis. This study examines the molecular mechanisms underlying HEIX1 loss-of-function mutations in S2 cells, focusing on P-ERK and JNK pathway activation and their effects on cellular stress responses.
MethodsThis experimental study includes four groups of S2 cells, with 10 samples per group: (1) wild-type (WT) control, (2) HEIX1 homozygous mutant (HEIX1−/−), (3) HEIX1 heterozygous rescue group (*heix1/Df; UAS, Gal4, tubp>HEIX1), and (4) a group treated with the P-ERK inhibitor GSK. Protein extraction and analysis were performed across all groups. Variables such as P-ERK and JNK activation, reactive oxygen species (ROS) levels, apoptosis markers (caspase 9 activation), and UPR-related gene expression (GRP78 and CHOP) were measured using western blotting, immunofluorescence, and ROS assays.
FindingsLoss of HEIX1 function significantly activated the P-ERK pathway, as evidenced by increased P-ERK phosphorylation, caspase 9 activation, and apoptosis. Mutants showed disrupted ER and mitochondrial homeostasis, including swelling and oxidative stress. Rescuing HEIX1 restored normal signalling and reduced apoptosis. P-ERK inhibition accelerated apoptosis and suppressed UPR-related gene expression, underscoring HEIX1's role in proteostasis.
ConclusionAccording to the results of this study, the HEIX1 gene is essential for maintaining ER and mitochondrial homeostasis, regulating stress responses, and preventing apoptosis. Its loss leads to P-ERK pathway activation, ER stress, and cell death. These findings provide insights into Drosophila development and the broader implications of HEIX1 in understanding human diseases linked to ER stress and apoptosis.
Keywords: Mitochondria, HEIX1 Mutations, ERK Signalling Pathway, Apoptosis-Induced Death, Written By JNK -
Page 12Background and Objective
During the reconstruction of the lost tooth structure in deep mesio-occluso-distal (MOD) cavities, a combination of amalgam-composite restorations is suggested to simultaneously benefit from the composite resin and amalgam and to minimize their shortcomings. The aim of this study was to evaluate the fracture resistance and fracture mode of premolar teeth with MOD cavities restored by two combined amalgam-composite methods and compare it with intact teeth, amalgam and composite restorations.
MethodsIn this experimental in-vitro study, 60 intact maxillary premolars, which were extracted for orthodontic treatments, were randomly divided into 5 groups (n=12): Group I (control) included intact teeth and in the other groups, MOD cavities were prepared. Group II: amalgam restoration, Group III: composite restoration (Opalis, incremental filling), Group IV: 2 mm of gingival boxes were restored with amalgam and the rest of the cavities were filled with composite, Group V: 3 mm of gingival boxes were restored with amalgam and the rest of cavities were filled with composite. The samples were stored in distilled water for 24 hours at 37 ºC and underwent thermocycling (500 cycles). Specimens were subjected to a compressive load until fracture, and the fracture resistance was recorded in Newton. The fracture mode of samples was also recorded.
FindingsThe highest fracture resistance was seen in control group (817±120.3 N) and the lowest was in amalgam group (593±236.9 N), which was significantly lower than the control group (p=0.048). The difference in the fracture mode between the control group and the other groups was significant (p=0.006).
ConclusionCombined amalgam-composite restorations in MOD cavities can restore tooth strength to a level comparable to intact teeth and similar to conventional composite. The fracture mode was completely favorable only in the control group.
Keywords: Composite Resins, Dental Amalgam, Tooth Fractures, Polymerization -
Page 13Background and Objective
Wound infection remains a troublesome problem that may complicate any surgical procedure. Prophylactic antibiotics are an important measure in reducing the rate of wound infection. The aim of this study was to evaluate and compare the efficacy of two different antibiotics (meropenem and cefotaxime) and different administration methods in preventing wound infection after umbilical hernia repair.
MethodsThis cross-sectional study was conducted on 321 patients who underwent umbilical hernia repair by primary closure or mesh repair. A prophylactic antibiotic was used in all patients. They were divided into three groups depending on the type of antibiotic used and the method of administration. Group I received a single intravenous dose of cefotaxime before the procedure. Group II received one dose of intravenous cefotaxime preoperatively and another dose of cefotaxime injected locally at the operative site, and Group III received one dose of intravenous meropenem preoperatively plus another dose of local injection. All patients were monitored for evidence of wound infection for 30 days.
FindingsOf the 321 patients studied, 243 were female and 78 were male. The overall wound infection rate was 7.7%. Group III (meropenem used) had the lowest wound infection rate (0.9%) and was significantly different from the other groups (15% in Group I and 7.5% in Group II) (p<0.05). Also, the length of stay in Group III (2.2 days) was shorter than Group II (1.5 days) and Group III (one day).
ConclusionThe results of the study showed that topical and systemic administration of antibiotics effectively reduces the risk of wound infection. However, combined topical and systemic administration of meropenem provides the best result in controlling wound infection.
Keywords: Umbilical Hernia, Infection, Antibiotics -
Page 14Background and Objective
The comparison between commercially pure titanium and polyetheretherketone (PEEK) highlights significant differences in their mechanical properties and biological interactions, influencing their suitability as dental implant materials. The present study aims to conduct a biological evaluation of PEEK and PEEK-SiC composite dental implants, focusing on their biocompatibility and cytotoxicity.
MethodsIn this laboratory study, PEEK composites (PEEK and SiC) were categorized into five groups, with particular weight percentage ratios of (0% wt., 1.5%wt., 2.5%wt., 4%wt. in 24h and 48h) via a compounding by melt blending by Internal Mixer at 365ºC for 5min. Samples were prepared in the form of sheets, cutting and machining into desired shapes. All tests were done according to (ISO 10993 2009). The test involves various steps including sample preparation, sterilization, cell culture, MTT cytotoxicity test, morphology and cell attachment observation in addition to EDS analysis.
FindingsThe findings from the experiments demonstrated that PEEK and its nanocomposite variants exhibited no toxic effects on the cells. Cell viability in the control group was 94.46±0.432 and in the 2G group was 90.73±0.411 in 48 hours. In addition, the cells demonstrated strong adhesion to these materials, underwent significant proliferation, and established a compact cell layer.
ConclusionThe results of this study showed that PEEK and PEEK-SiC nanocomposite did not cause any toxic effects on cells. Moreover, surface characteristics of both the polymer and nanocomposite samples presented biocompatible environments conducive to optimal cell growth.
Keywords: Sic, PEEK, Nanofiller, Biocompatibility -
Page 15Background and Objective
Early exposure of the cover screw between two implant placement stages is a common problem that can impair the initial healing and success of the implant treatment. The aim of this study was to investigate the relationship between the frequency and severity of dental implant cover screw exposure and some effective factors.
MethodsIn this cross-sectional study, 159 implant units were examined in 35 patients who referred to Yazd Dental School for the second stage of implant placement in 2022-2023 after a 3-6-month initial healing period. Before the second stage, the area was examined for exposure severity based on Tal classification, and then the relationship between this event and the variables of gender, presence of systemic disease, keratinized gingiva width, thickness of the covering tissue on the buccal side, location and type of edentulism, time interval from extraction to replacement, and bone regeneration were examined.
FindingsOf the 159 implants, 18 had spontaneous exposure. The most common exposure in terms of severity was class 4. There was a significant association between exposure and male gender (p=0.009), systemic disease (p=0.041), buccal overlying tissue thickness (3.00±1.17 vs. 0) (p<0.001), and keratinized gingiva width (2.16±1.03 vs. 2.82±1.30) (p=0.042). No significant association was found between exposure and other selected factors.
ConclusionThe results of this study showed that the severity of cover screw exposure is related to factors such as systemic diseases, keratinized gingiva width, and buccal tissue thickness.
Keywords: Dental Implant, Cover Screw, Attached Gingiva -
Page 16Background and Objective
Monosodium glutamate (MSG) is widely used in convenience food and oxidative damage caused by the consumption of this compound has been proven. On the other hand, N-carbamylglutamate (NCG) plays a key role in protecting cells against thermal and oxidative stress. The aim of this study was to investigate the protective effects of NCG on the changes in the testicular tissue structure of baby mice caused by MSG consumption.
MethodsIn this experimental study, 24 pregnant mice were randomly divided into four equal groups of six. The first group received 60 mg/kg MSG intraperitoneally, the second group received 500 mg/kg NCG by gavage, the third group received 500 mg/kg MSG and 60 mg/kg NCG simultaneously, and the fourth group received the same volume of normal saline as the other groups from the first day of pregnancy until delivery. On the 21st day of pregnancy and after the birth of the babies, the weight, head-to-tail length, and abdominal circumference of the newborns were examined, and then slides were prepared from the testicular tissue of the male babies and examined and compared under a light microscope.
FindingsThe use of NCG increased the cephalo-caudal index (39.26±1.99) compared to the MSG group (34.05±0.67) (p=0.038). The use of MSG increased the mean thickness of the testicular capsule (13.35±0.75), which was statistically significant compared to the NCG group (11.85±0.9) (p=0.043). The use of NCG also significantly increased the diameter of the seminiferous tubules (56.57±5.17) compared to the MSG group (52.25±4.79) (p=0.031). The mean number of spermatogonial stem cells in the NCG group (25.13±3.29) was significantly higher compared to the MSG group (32.15±2.36) (p=0.021).
ConclusionFrom the results of this study, it can be concluded that the use of NCG can reduce the negative effects of MSG on testicular tissue.
Keywords: Monosodium Glutamate, N-Carbamylglutamate, Testis, Mouse -
Page 17Background and Objective
The GABA system plays an important role in the development, maturation, and function of gonadotropin-releasing hormone (GnRH)-secreting neurons, as well as in the coordination of reproductive and metabolic signals. Considering the emerging evidence in this area, dysfunction of the GABA system may be involved in the development of polycystic ovary syndrome (PCOS). The aim of this study is to summarize the available evidence on dysfunction of the GABA system and its implications for women with PCOS.
MethodsThis systematic review was conducted using the keywords Gamma-Aminobutyric Acid (GABA), GABAergic pathway, PCOS and their related MeSH and searching for English articles from 2000 to 2023 in WOS, Embase, Scopus and PubMed databases. Articles that conducted clinical research on the relationship between GABA supplementation or the GABA pathway and PCOS were identified as relevant articles. The quality of the studies was assessed using the Newcastle-Ottawa tool.
FindingsA total of 260 articles were found in the initial search, of which only 7 were selected. There is evidence that GABA and PCOS are associated, but the causal direction and underlying mechanism are unclear. Some studies have shown that PCOS alters the levels or function of GABA in the blood or brain, leading to psychological and physiological consequences. On the other hand, GABA dysfunction affects amino acid metabolism and GnRH hormone signaling, helping to improve PCOS symptoms.
ConclusionBased on the results of this study, GABA may play an important role in the pathophysiology of PCOS by regulating GnRH neurons and GABA inputs to them. GABA is also a signaling molecule in various tissues and organs outside the brain, and GABA pathways may affect GnRH neuron function and PCOS development through different mechanisms.
Keywords: Polycystic Ovary Syndrome, Gamma-Aminobutyric Acid -
Page 18Background and Objective
Weropress is a pourable auto-polymerising acrylic resin which has recently been used in making dentures. It is characterised by high colour stability and quick setting. However, it is not as strong as heat-polymerised acrylic resin. The objective of this in-vitro study is to find out the effect of adding micro-glass beads on flexural strength, hardness and surface roughness of “Weropress”.
MethodsIn this study, 24 65×10×3 mm specimens were produced from Weropress following the manufacturer’s instructions (casting process). The specimens were divided into 4 groups (n=6): group 1 was “control” which had no additives, group 2; 3; and 4 contained micro-glass particles at ratios 5%, 10%, and 15%. After conventional finishing and polishing procedure, all specimens were immersed in distilled water at room temperature for 2 days. Then, the surface roughness (3 times, 4mm), hardness (four times at 50 g load for 30 sec dwell time), and 3-point bending test (5mm/min speed, 50 mm heads apart) were applied on each specimen and then evaluated.
FindingsFlexural strength reduced for 97 MPa when no filler was added. When 15% filler was added, it reached 75.5 MPa, which had a significant decrease (p=0.03). Other groups showed no significant difference (79.5 MPa and 81.5 MPa). Vickers hardness was fluctuating around (16 MPa) of control following the addition of fillers; however, all testing groups were not significantly different from control. Surface roughness has increased in all groups from 0.53 µm up to 0.77 µm but with no significant difference.
ConclusionAccording to results, the addition of micro-glass beads on Weropress powder at 5%, 10%, and 15% has no strengthening effect on Weropress with no important effect on hardness and surface roughness.
Keywords: Flexural Strengths, Hardness, Cold-Cured Acrylic, Denture Base Resin, Glass -
Page 19Background and Objective
Following the outbreak of the COVID-19 pandemic, numerous industrial and traditional medicines have been proposed and used to treat this disease. Given the lack of standard treatment and effective medicine for COVID-19 and the effectiveness of Mentha longifolia on pulmonary diseases, this study was designed and conducted to determine the effect of aqueous extract of Mentha longifolia on the clinical and paraclinical status of patients with COVID-19.
MethodsThis clinical trial was conducted on 60 patients with COVID-19 hospitalized at Razi Hospital in Ghaemshahr (Mazandaran) in 2021. Patients were selected through purposive sampling. 30 people were randomly assigned into control group with standard treatment, and 30 people in the intervention group who received Mentha longifolia extract in the form of a nasal spray 2 puffs every 12 hours in addition to standard treatment. The main clinical variables included fever, cough, chest pain, shortness of breath, fatigue, and chills. Chest radiography was interpreted by a radiologist. The clinical definition of complete recovery included the absence of fever for two days, respiratory rate less than or equal to 15-20 breaths per minute, oxygen saturation greater than 95%, no cough or mild dry cough, and the clinical definition of partial recovery included body temperature less than or equal to 37.9 ºC orally or 37.2 ºC axillary, respiratory rate 20-24 breaths per minute, oxygen saturation between 93-95%, no cough or mild dry cough.
FindingsThe two groups did not differ significantly in terms of gender, age, BMI, and underlying disease. The mean length of stay in the intervention group was 2.5 days shorter than in the control group (12.1±6.8 days in the control group and 9.6±7.1 days in the intervention group) (p=0.171). The number of deaths was not statistically significant but was clinically significant (6.7% in the intervention group and 16.7% in the control group). 26.7% of the control group and 50% of the intervention group had a complete recovery within the first 7 days after discharge. 30% of the control group still did not feel better 15 days after discharge, while this rate was zero in the intervention group.
ConclusionThe results of the study showed that aqueous extract of Mentha longifolia reduced the length of hospital stay and improved symptoms in patients with COVID-19.
Keywords: Coronavirus, COVID-19, Mentha Longifolia, Persian Medicine -
Page 20Background and Objective
Silver oxide nanoparticles have very high activity against a wide range of microbes and parasites and also have lower toxicity to human cells compared to other biocides and heavy metals. The present study was conducted to determine the cytotoxic effects of silver oxide nanoparticles on gingival fibroblasts.
MethodsThis experimental in vitro study was conducted on 15 samples in 4 groups at concentrations of 10, 20, 30 and 40 µg/ml within 2, 24, 48 and 72 hours. Dynamic light scattering (DLS) and scanning electron microscopy (SEM) were used to determine the properties of silver oxide nanoparticles, and the MTT technique was used to determine the toxicity of silver oxide nanoparticles.
FindingsAccording to the results, after 2 hours of proximity to silver oxide nanoparticles, the mean difference was statistically significant between the control group (0.19±0.01) and the 40 µg/ml group (0.17±0.01), and also between the 10 µg/ml group (0.19±0.01) and the 40 µg/ml group (0.17±0.01) (p<0.001). After 48 hours of proximity, the mean difference in OD between the control group and concentrations of 40 µg/ml (0.25±0.01) and 30 µg/ml (0.25±0.01) was statistically significant (p<0.001). After 72 hours, the mean difference in OD between the control group and concentrations of 40 µg/ml (0.30±0.01) and 30 µg/ml (0.31±0.01) was statistically significant (p<0.001).
ConclusionThe results of the study showed that the highest viability was related to the concentration of 10 μg/ml and after 2 hours. Therefore, this concentration of silver oxide nanoparticles has acceptable biocompatibility.
Keywords: Silver Oxide Nanoparticles, Gingival Fibroblasts, Cytotoxicity