فهرست مطالب
فصلنامه بهداشت در عرصه
سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 47، پاییز 1403)
- تاریخ انتشار: 1404/02/01
- تعداد عناوین: 8
-
صفحات 1-3
رشد سریع طیور و وزن گیری مرغ ها در کمتر از 50 روز در سیستم مرغداری صنعتی ناشی از اصلاح نژاد، فیزیولوژی، تغذیه و شرایط نگهداری طیور است. با این حال در باور عوام این نوع رشد سریع ناشی از تزریق هورمونهای افزاینده رشد است که اشتباه مصطلح "مرغ هورمونی" را خلق کرده است. این در حالی است که از لحاظ فنی و اقتصادی، تامین این حجم هورمون و تزریق آن اگر غیر ممکن نباشد به صرفه اقتصادی نیست. نگرانی اصلی در مصرف گوشت طیور باید به باقی مانده های آنتی بیوتیکی معطوف شود که می تواند منجر به مقاومت آنتی بیوتیکی در انسان شود.
کلیدواژگان: مرغ هورمونی، اصلاح نژاد، هورمون رشد، مرغ گوشتی -
صفحات 4-12زمینه و اهداف
استان همدان با 20000 کیلومتر مربع مساحت و جمعیت 1700000 نفر در غرب ایران واقع شده است. شروع کووید-19 و توقف تجمعات عمومی بر کیفیت هوا تاثیر گذاشت. این مطالعه با هدف بررسی کیفیت هوای استان همدان طی دو سال قبل از شیوع کووید-19، دوره شیوع و پس از آن انجام شد.
مواد و روش هااین پژوهش با رعایت استانداردهای اخلاقی انجام شد. داده های کیفی هوای روزانه از پنج ایستگاه پایش استخراج شد. پس از اعتبارسنجی، داده ها طی سه دوره فوق مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج توصیفی به صورت میانگین و انحراف معیار ارائه شد و پارامترها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون Post Hoc Bonferroni ارزیابی شدند.
یافته هادر دوران کووید-19، میانگین غلظت CO2، O3 و PM10 نسبت به قبل از کووید-19کاهش یافت، در حالی که غلظت PM2.5، SO2 و CO افزایش یافت. پس از کووید-19میانگین غلظت NO2، O3 و SO2 در مقایسه با دوره کووید-19 کاهش یافت، اما غلظت PM10 و CO افزایش یافت و PM2.5 میانگین ثابتی را حفظ کرد. همچنین مشخص شد که بیشترین میانگین غلظت NO2 و O3 در تابستان، CO در پاییز و SO2 در زمستان رخ داده است.
نتیجه گیریقرنطینه اجباری در دوره کووید-19 بر کیفیت هوای استان تاثیر گذاشته است. ممنوعیت سوخت مازوت در نیروگاه ها و واحدهای صنعتی پس از کووید-19 نیز به طور قابل توجهی بر کیفیت هوا تاثیر گذاشت. بنابراین کنترل ترافیک و ممنوعیت همزمان سوخت مازوت برای بهبود کیفیت هوای این استان توصیه می شود.
کلیدواژگان: آلودگی هوا، کووید- 19، همدان، ایران، ویروس کرونا -
صفحات 13-21زمینه و اهداف
پرستاران شاغل در مراکز درمانی در معرض مخاطرات شغلی متعدد و فرسودگی قرار دارند که این متغیرها ازجمله عواملی هستند که با کاهش انگیزه پرستاران باعث نارضایتی آن ها می شود. از همین رو این پژوهش با هدف تعیین رابطه مخاطرات شغلی و فرسودگی با رضایت شغلی پرستاران انجام شده است.
مواد و روش هااین یک پژوهش توصیفی-تحلیلی است که با توجه به روش نمونه گیری خوشه ای و توسط سه پرسشنامه مخاطرات شغلی، فرسودگی شغلی مسلش و رضایت شغلی اسپکتور روی 240 پرستار شاغل در بخش های بستری بیمارستان های آموزشی- درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی صورت گرفت. داده ها از طریق آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی در قالب نرم افزار SPSS-26 تجزیه و تحلیل شدند؛ همچنین ملاحظات اخلاقی در طول اجرای پژوهش رعایت شد.
یافته هانتایج نشان داد که مخاطرات شغلی (0/42-=r) و فرسودگی (0/56-=r) با رضایت شغلی پرستاران رابطه معکوس و معناداری (0/05> P) داشتند و از سویی دیگر بین مخاطرات شغلی و ابعاد آن به غیر از مخاطرات بیولوژیکی با فرسودگی رابطه مستقیمی وجود داشت؛ همچنین بر اساس نتایج رگرسیون متغیرهای مخاطرات و فرسودگی شغلی قادر به پیش بینی رضایت شغلی بودند.
نتیجه گیریبا توجه به نتایج این پژوهش و اهمیت مخاطرات شغلی در رضایتمندی پرستاران و همچنین رابطه بین فرسودگی و رضایت شغلی از طریق ارتقا دانش فردی و مهارت های پرستاران و تغییر شرایط محیط کار می توان سبب کاهش میزان فرسودگی و مخاطرات و بهبود رضایت شغلی در پرستاران شده و از بروز پیامدهای احتمالی جلوگیری کرد.
کلیدواژگان: مخاطرات شغلی، فرسودگی شغلی، رضایت شغلی، پرستاران -
صفحات 22-31زمینه و اهداف
انتشار بو در تاسیسات تولید کمپوست چالش مهمی در زمینه زیست محیطی و بهداشتی است. این مطالعه به بررسی میزان کاهش بو با سه افزودنی سولفات مس، کلرور فریک و لجن تصفیه خانه آب حاوی کلرور فریک پرداخته است.
مواد و روش هادر این مطالعه، اثر مواد افزودنی در راکتورهای کمپوست هوادهی شده شامل یک تیمار شاهد و غلظت های مختلف افزودنی ها بررسی شدند. فرآیند کمپوست برای هر یک از تیمارها در شرایط یکسان و بهینه از نظر فرآیندهای بیولوژیکی انجام شد. نمونه برداری از گازها در روزهای 5، 10، 15، 20، 25 و 30 فرآیند کمپوست با استفاده از دستگاه پرتابل فوچک و ایمپینجر انجام شد. رعایت ملاحظات اخلاقی در تمام مراحل اجرای مطالعه درنظر گرفته شد.
یافته هابا افزودن کلرور فریک به مقدار 7/5 گرم به ازای هر کیلوگرم پسماند، میزان عدد بو از 22/28 در تیمار شاهد به OU/m3 11/07 (67%) کاهش یافت. کاهش بوی ناشی از H2S در تیمار با غلظت 7/5 گرم کلرور فریک و 25 گرم لجن تصفیه خانه به ازای هر کیلوگرم پسماند، به ترتیب 41 و 45 درصد بیشتر از سایر تیمارها بود. افزودنی ها همچنین شدت بوی با درجه متمایز در تیمار شاهد را به دسته ضعیف و خیلی ضعیف در تیمارهای آزمون تغییر دادند.
نتیجه گیریافزودن مقادیر بهینه از افزودنی ها به گونه ای که تاثیری بر مکانیسم فرآیند کمپوست نگذارد، به طور موثری در کاهش انتشار بو نقش داشته است. نتایج نشان داد که اگرچه افزودن سولفات مس در کاهش انتشار بو موثر بود، اما تاثیر آن در مقایسه با کلرور فریک و لجن تصفیه خانه کمتر مشاهده شد.
کلیدواژگان: کمپوست، پسماند آالی، کاهش بو، مواد افزودنی -
صفحات 32-37زمینه و اهداف
یکی از مهمترین اثرات پاندمی کوید19 در حوزه سلامت روان بود. اضطراب مرگ و احساس شادکامی دو مولفه موثر در سلامت روان افراد می باشد و با توجه به تفاوت های دوران جوانی و سالمندی، نیاز به مقایسه میزان اضطراب مرگ و احساس شادکامی در طی همه گیری بیماری در این دو گروه احساس شد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه میزان اضطراب مرگ و شادکامی در گروه سنی سالمندان و جوانان همزمان با شیوع ویروس کرونا در شهر اصفهان انجام شد.
مواد و روش هااین پژوهش یک مطالعه مقطعی بوده که در سال 1400 در اصفهان انجام شد. نمونه پژوهش 155 نفر از سالمندان و 155 نفر از جوانان مراجعه کننده به پایگاه های بهداشتی بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی و متناسب با جمعیت ثبت شده در سامانه سیب انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه (اطلاعات دموگرافیک، شادکامی آکسفورد، اضطراب مرگ تمپلر) بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه21 و با روش های آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار، فراوانی و درصد) و استنباطی (آزمون تی مستقل، کای اسکور، تحلیل واریانس و همبستگی پیرسون) تجزیه و تحلیل شد. ملاحظات اخلاقی در تمام مراحل مطالعه در نظر گرفته شد.
یافته هامیانگین نمرات اضطراب مرگ در سالمندان و جوانان به ترتیب 3/06±8/34 و 3/38±7/15 و نمرات شادکامی به ترتیب 11/14±39/77 و 10/38±45/43 بود. بین اضطراب مرگ و شادکامی رابطه معکوسی وجود داشت (P < 0.001, r = -0.482)
نتیجه گیریبا توجه به تاثیر اپیدمی بیماری بر سلامت روان افراد، پیشنهاد می شود در موقعیت های بحرانی، سلامت روانی گروه های سنی مختلف به ویژه سالمندان مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژگان: سالمندان، جوانان، اضطراب مرگ، شادکامی، کرونا -
صفحات 38-44زمینه و اهداف
پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان تمایل به ازدواج در بین دانشجویان دانشگاه های آزاد، فنی و مهندسی و علوم پزشکی بابل انجام شد.
مواد و روش هااین یک مطالعه مقطعی بود. جامعه آماری شامل 414 نفر شرکت کننده بود که به روش چند مرحله ای (نمونه گیری سهمیه ای- تصادفی) در سال تحصیلی 1402 انتخاب شدند. از دو پرسشنامه تمایل به ازدواج که شامل 23 گویه در چهار خرده مقیاس (واکنش به ازدواج، آمادگی برای ازدواج، نگرش نسبت به پیامدها و موانع ازدواج) و پرسشنامه 32 سوالی مشکلات بین فردی (IIP-32) با مقیاس لیکرت 5 گزینه ای جهت جمع آوری اطلاعات استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری ANOVA و رگرسیون خطی استفاده شد. ملاحظات اخلاقی و پژوهشی در تمام مراحل مطالعه در نظر گرفته شد.
یافته هااز نظر شرکت کنندگان، 25 تا29 سالگی مناسب ترین سن برای ازدواج بود. تحلیل داده ها با استفاده از مدل رگرسیون خطی نشان داد که متغیرهای سن و مشکلات بین فردی رابطه آماری معنی داری با رغبت به ازدواج دارند. در حالی که سایر متغیرها مانند جنس، مقطع تحصیلی، محل سکونت و نوع دانشگاه رابطه معنی داری نشان ندادند.
نتیجه گیریبا توجه به تاثیر منفی مشکلات بین فردی بر رغبت به ازدواج در دانشجویان، آموزش های مرتبط با پیش از ازدواج و مهارت های زندگی می تواند نگرش مثبت به ازدواج را به همراه داشته باشد.
کلیدواژگان: رغبت به ازدواج، دانشجویان، مشکلات بین فردی -
صفحات 45-52زمینه و اهداف
پاندمی کووید-19 مهمترین چالش بهداشتی- درمانی عصر حاضر است. کارورزان و کارآموزان پزشکی نقش مهمی در درمان، مراقبت و پیگیری بیماران مبتلا دارند و مهارت های تصمیم گیری و سازگاری از عوامل موثر در عملکرد آنها بهشمار میرود. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت مهارتهای تصمیم گیری و سازگاری و ارتباط آنها در کارورزان و کارآموزان پزشکی طی پاندمی کووید-19 انجام شد.
مواد و روش هادر این مطالعه توصیفی- مقطعی 210 نفر از کارورزان و کارآموزان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در سال 1401-1400 وارد مطالعه شده و پرسشنامه های اطلاعات جمعیت شناختی، مهارتهای سازگاری فردی و اجتماعی کالیفرنیا و سبکهای تصمیم گیری اسکات و برو را تکمیل کردند. ملاحظات اخلاقی در تمام مراحل مطالعه رعایت شد. داده ها توسط نرم افرار SPSS 26 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هایافته های مطالعه نشان داد، مهارت های تصمیم گیری 48/19 درصد دانشجویان مطلوب، 46/36 درصد متوسط و 5/45 درصد نامطلوب بود. اکثریت دانشجویان سازگاری فردی مطلوب (93/64 درصد) و سازگاری اجتماعی متوسط (24/1 درصد) داشتند. مهارت های تصمیم گیری با سازگاری فردی، اجتماعی و کل و متغیرهای سن، تحصیلات پدر و محل سکونت ارتباط معنیداری داشت (P<0/05). آنالیز رگرسیون نشان داد که سازگاری فردی، اجتماعی و کل و متغیرهای جمعیت شناختی (محل سکونت و تحصیلات پدر) پیش بینی کنندگی 59 درصد برای مهارتهای تصمیم گیری دارد.
نتیجه گیریمهارت های سازگاری و برخی متغیرهای جمعیت شناختی (محل سکونت و تحصیلات پدر) پیشبینی کننده مهارت تصمیم گیری دانشجویان پزشکی هستند.
کلیدواژگان: کووید-19، سازگاری فردی و اجتماعی، مهارت های تصمیم گیری -
صفحات 53-64زمینه و اهداف
در مطالعه پیش رو تاثیر دما، رطوبت محیط و وزش باد بر انتقال و انتشار ویروس های ناشی از سرفه ی افراد و تعیین فاصله اجتماعی ایمن برای جلوگیری از گسترش پاندمی مورد بررسی قرار گرفته است.
مواد و روش هابه منظور شبیه سازی نحوه انتقال و انتشار قطرات سرفه، یک مجموعه آزمایشگاهی طراحی شد. مجموعه آزمایشگاهی شامل یک مدار هیدرولیکی، سیستم دمنده، سیستم کنترل دما و دستگاه تولید رطوبت به ترتیب برای شبیه سازی پاشش قطرات سرفه افراد، باد، دمای محیط و رطوبت محیط بود. در این پژوهش از روش پردازش تصویر برای ارزیابی انتقال و انتشار قطرات استفاده شد. ملاحظات اخلاقی در تمام مراحل مطالعه رعایت شد.
یافته هاپردازش تصاویر نشان داد که با ثابت نگه داشتن درصد رطوبت فضای آزمایشگاه و تغییر دمای محیط بین 17/1 تا 46/7 درجه سانتی گراد، تغییرات دما تاثیر معنی داری بر انتشار قطرات ندارد. همچنین با ثابت نگه داشتن دمای محیط و تغییردادن رطوبت محیط بین 10 تا 80 درصد، تغییرات رطوبت تاثیر معنی داری بر انتشار قطرات نداشت. در این شرایط قطرات پس از طی کردن مسافت 0/10±1/6 و 0/10±2/1 متر به ترتیب به ارتفاع 1/55 و 1/05 متر رسیدند. متغیرهای سرعت و جهت وزش باد تاثیر معنی داری بر انتقال و انتشار قطرات دارند.
نتیجه گیریسرعت و جهت وزش باد مهم ترین پارامتر در انتقال و انتشار ویروس های ناشی از سرفه افراد بوده و تعیین فاصله اجتماعی ایمن بر مبنای این پارامتر تعیین می گردد. به طور کلی در محیط بدون وزش باد فاصله اجتماعی ایمن بین افراد 0/10± 1/63 متر پیشنهاد می شود.
کلیدواژگان: Covid-19، دما، رطوبت، وزش باد، فاصله اجتماعی ایمن
-
Pages 1-3
The rapid growth of poultry, allowing for weight gain in less than 50 days within industrial poultry systems, can be attributed to advancements in breeding, physiology, nutrition, and housing conditions. Contrary to common belief, this accelerated growthis not due to the injection of growth-enhancing hormones, which has led to the widespread misconception of "hormonal chicken." From both technical and economic perspectives, the provision and administration of such large quantities of hormones is neither feasible nor practical. The primary concern regarding poultry meat consumption should focus on antibiotic residues, which pose a significant risk of contributing to antibiotic resistance in humans.
Keywords: Hormonal Chicken, Breeding, Growth Hormone, Broiler Chicken -
Pages 4-12Background and Aims
Hamadan Province, located in western Iran, covers 20,000 square kilometers and has a population of 1.7 million. The onset of COVID-19 and the cessation of public gatherings significantly affected air quality. This study aimed to examine the air quality in Hamadan Province over two years prior to the COVID-19 outbreak, during the pandemic, and after its resolution.
Materials and MethodsThis research adhered to ethical standards. Daily air quality data were obtained from five monitoring stations. After validation, the data were analyzed during the three aforementioned periods. Descriptive results were presented as means and standard deviation, and parameters were evaluated using SPSS software with the Post Hoc Bonferroni tests.
ResultsDuring the COVID-19 period, the average concentrations of CO2, O3, and PM10decreased compared to pre-COVID-19 levels, while PM2.5, SO2, and CO concentrations increased. After COVID-19, the average concentrations of NO2, O3, and SO2decreased compared to the COVID-19 period, conversely,PM10and CO concentrations increased, with PM2.5maintaining a stable average concentration. The highest averageconcentrations of NO2and O3occurred in summer, CO in autumn, and SO2in winter.
ConclusionThe mandatory lockdown during the COVID-19 period significantly impacted the air quality of the province. The subsequent ban on Mazut fuel in power plants and industrial units also had a notable effect on air quality. Therefore, traffic control and the simultaneous prohibition of Mazut fuel are recommended to improve air quality in this province.
Keywords: Air Pollution, COVID-19, Hamadan, Iran, Coronavirus -
Pages 13-21Background and Aims
Nurses working in medical centers are exposed to various occupational hazards and burnout, which are factors that contribute to decreased motivation and dissatisfaction among nurses.This study aims to determine the relationship between occupational hazards, burnout, and job satisfaction among nurses.
Materials and MethodsThis descriptive-analytical research utilized a cluster sampling method and involved three questionnaires: occupational hazards, Maslach'sBurnout Inventory, and Spector's Job Satisfaction Survey, administered to 240 nurses in the inpatient wards of educational-therapeutic hospitals affiliated with Shahid Beheshti University of Medical Sciences. Data were analyzed using descriptive statistics, Pearson's correlation coefficient, and linear regression in SPSS-26 software. Ethical considerations were observed throughout the research.
ResultsThe results indicated that there is a significant inverse relationship between occupational hazards (r=0.42) as well as burnout (r=0.56) with job satisfaction among nurses (P<0.05). Furthermore, a direct relationship was found between occupational hazards excluding biological hazards and burnout levels. Linear regression analysis revealed that both occupational hazards and burnout could predict job satisfaction.
ConclusionThe findings highlight the significant impact of occupational hazards and burnout on job satisfaction among nurses. By enhancing nurses' knowledge and skills and improving the work environment, it is possible to reduce burnout and hazards, thereby increasing job satisfaction and preventing potential adverse effects.
Keywords: Occupational Hazards, Burnout, Job Satisfaction, Nurses -
Pages 22-31Background and Aims
Odor emission in compost production facilities is a significant environmental and health challenge. This study investigates the extent of odor reduction using three additives: copper sulfate, ferric chloride, and wastewater treatment sludge containing ferric chloride.
Materials and MethodsIn this study, the effects of additives were examined in aerated compost reactors, including a control group and various concentrations of the additives. The composting process for each treatment was conducted under identical and optimized conditions in terms of biological processes. Gas sampling was performed on days 5, 10, 15, 20, 25, and 30 of the composting process using a portable Phocheck device and an impinger. Ethical considerations were taken into account at all stages of the study implementation.
ResultsBy adding 7.5grams of ferric chloride per kilogram of waste, the odor number decreased from 22.28 in the control treatment to 11.07 OU/m³ (a reduction of 67%). The reduction in odor caused by H2S in the treatment with a combination of 5.7grams of ferric chloride and 25 grams of sewage sludge per kilogram of waste was 41% and 45% higher than in the other treatments, respectively. Additionally, these additives altered the intensity classification from strong odor levels in controls to mild or very mild classifications in test treatments.
ConclusionThe addition of optimal amounts of these additives effectively reduced odor emissions without adversely affecting the composting mechanism. The results indicated that while copper sulfate was effective in reducing odor emissions, its impact was less significant compared to ferric chloride and wastewater sludge.
Keywords: Compost, Organic Waste, Odor Reduction, Additives -
Pages 32-37Background and Aims
The COVID-19 pandemic significantly impacted mental health. Death anxiety and feelings of happiness are two influential components of mental well-being. Given the differences between youth and older age, this study aimed to compare the levels of death anxiety and happiness during the pandemic in these two groups in Isfahan.
Materials and MethodsThis study was a cross-sectional study conducted in Isfahan in 2021. Thesample included 155 elderly individuals and 155 young adults who visited health centers. Participants were selected using a stratified random sampling method based on the population registered in the 'Sib' system. Data were collected using a questionnairecontaining demographic information, the Oxford Happiness Questionnaire, and the Templer Death Anxiety Scale. Data analysis was performed using SPSS version 21 with descriptive statistics (mean, standard deviation, frequency, and percentage) and inferential statistics (independent t-test, chi-square test, Analysis of Variance (ANOVA), and Pearson correlation). Ethical principles were observed at all stages of the study.
ResultsThe mean scores for death anxiety in the elderly and young adult groups were 34.8 ± 6.0 and 15.7 ± 3.8, respectively. The mean happiness scores were 39.77 ± 11.14 and 45.43 ± 10.38, respectively. An inverse relationship was found between death anxiety and happiness (P < 0.001, r = -0.482).
ConclusionConsidering the impact of the epidemic on mental health, it is recommended that mental well-being of different age groups, especially the elderly, be prioritized in crisis situations.
Keywords: Older Adult, Young, Death Anxiety, Happiness, Coronavirus -
Pages 38-44Background and Aims
This study aimed to investigate the willingness to marry among students of Azad University, Technical and Engineering, and Medical Sciences Universities in Babol.
Materials and MethodsThis was a cross-sectional study. The statistical population consisted of 414 participants who were selected through a multi-stage method (quota-random sampling) in the academic year 2023. Data were collected using two questionnaires: the Willingnessto Marry Questionnaire (23 items across four subscales: reaction to marriage, readiness for marriage, attitudes towards marriage outcomes, and barriers to marriage) and the 32-item Inventory of Interpersonal Problems (IIP-32), both rated on a five-point Likert scale. Data analysis was performed using ANOVA and linear regression. Ethical considerations were observed throughout all phases of the study.
ResultsAccording to the participants, the ideal age for marriage was 25–29 years. Data analysis using a linear regression model revealed a statistically significant relationship between willingness to marry and variables such as age and interpersonal problems. However, other variables, including gender, educational level, place of residence, and university type, showed no significant association.
ConclusionConsidering the negative impact of interpersonal problems on students' willingness to marry, pre-marriage education and life skills training could foster positive attitudes toward marriage.
Keywords: Willingness To Marry, Students, Interpersonal Problems -
Pages 45-52Background and Aims
The COVID-19 pandemic is the most significant health challenge of the present era. Medical interns and trainees play a crucial role in treating, caring for, and monitoring patients, with decision-making and adaptability skills being key factors influencing their performance. Therefore, this study aimed to assess the status of decision-making and adaptability skills and their relationship among medical interns and trainees during the COVID-19 pandemic.
Materials and MethodsIn this cross-sectional descriptive study, 210 medical interns and trainees from Shahrekord University of Medical Sciences were enrolledduring the academic year 2021-2022. Participants completed questionnaires assessing demographic information, individual and social adaptation skills (California Adaptation Scale), and decision-making styles (Scott and Bro). Ethical considerations were adhered to throughout the study. Data were analyzed using SPSS 26 software.
ResultsThe findings revealed that 48.19% of students exhibited favorable decision-making skills, 46.36% had average skills, and 5.45% demonstrated unfavorable skills. A significant majority of students reported favorable personal adaptation (93.64%) and average social adaptation (24.1%). Decision-making skills were significantly correlated with individual and social adaptation as well as demographic variables such as age, father's education, and place of residence (P<0.05). Regression analysis indicated that individual, social, and overall adaptation, along with demographic factors (place of residence and father's education), accounted for 59% of the variance in decision-making skills.
ConclusionAdaptability skills and certain demographic variables (place of residence and father's education) are predictive of medical students' decision-making skills.
Keywords: Covid-19, Personal, Social Adaptation, Decision-Making Skills -
Pages 53-64Background and Aims
This study examines the effects of temperature, ambient humidity, and wind on the transmission and spread of viruses from coughs, aiming to determine safe social distancing measures to prevent pandemic spread.
Materials and MethodsTo simulate the transmission and dispersion of cough droplets, a laboratory setup was designed. The setup included a hydraulic circuit, a blower system, a temperature control system, and a humidity generator to simulate cough droplet dispersion, wind, ambient temperature, and humidity, respectively. In this study, image processing was used to assess droplet transmission and dispersion. Ethical considerations were observed throughout the study.
ResultsImage processing indicated that, while keeping humidity constant and varying temperature between 17.1°C and 46.7°C, temperature changes did not significantly affect droplet dispersion. Similarly, maintaining a constant ambient temperature while varying humidity between 10% and 80% showed no significant impact on droplet dispersion. Under these conditions, droplets reached heights of 1.55 meters and 1.05 meters after traveling distances of 1.6±0.10 meters and 1.2±0.10 meters, respectively. Wind speed and direction significantly influenced droplet transport and dispersion.
ConclusionWind speed and direction are the key parameters influencing the transmission and dispersion of cough-generated viruses, and the safe social distance is determined based on these factors. Generally, in a wind-free environment, a safe social distance of 1.63±0.10 meters is recommended.
Keywords: COVID-19, Temperature, Humidity, Wind, Safe Social Distance