فهرست مطالب
نشریه گردشگری شهری
سال دوازدهم شماره 1 (بهار 1404)
- تاریخ انتشار: 1404/01/23
- تعداد عناوین: 7
-
-
صفحات 1-20
فراگیر شدن گردشگری خانوادگی و مصرف روزافزون آن توسط خانواده ها، و همچنین نیازهای متنوعی که توسط گردشگران خانوادگی مطرح می شود، اهمیت تولید و گسترش دانش بنیادی از نحوه رفتار خانواده ها در گردشگری را برجسته می سازد. بر این اساس، هدف اصلی پژوهش حاضر، ارائه مدلی برای شناخت و درک فضا و چرخه شکل گیری رفتار گردشگران خانوادگی در فرآیند برنامه ریزی و انجام سفر است. ماهیت روش پژوهش، کیفی و مبتنی بر رهیافت فراترکیب بر اساس الگوی هفت گامی سندلوسکی و باروسو می باشد. تحلیل داده ها از طریق کدگذاری سه مرحله ای و دو کدگذار انجام شد. بر اساس مراحل فراترکیب، از 23 مقاله منتخب، 251 مفهوم، 40 زیر مولفه، 16 مولفه، شش محور اصلی و دو بستر، استخراج، کدگذاری و مدل سازی شدند. بستر بیرونی، با عنوان «فضای شکل گیری رفتار گردشگران خانوادگی» برای ابعاد "سبک زندگی خانوادگی" (با مولفه های: شهروندی خانوادگی و ساختار خانوادگی)، "فرآیند برنامه ریزی گردشگری" (با مولفه های: نقش آفرینی در خانه، حس مسیر، تجربه مقصد و دستاوردها و یادآوری) و "عناصر گردشگری" (با مولفه های: حمل ونقل، تغذیه، اقامت، فعالیت ها) و از طرفی، بستر درونی با عنوان «چرخه شکل گیری رفتار گردشگران خانوادگی» برای ابعاد "شکل دهنده ها" (با مولفه های: انگیزش و تعیین گرها)، "تجارب" (با مولفه های: اقدامات و نقش ها) و "نتایج" (با مولفه های: مزایا و بازخورد) در نظر گرفته شدند. به عنوان مهم ترین نتیجه پژوهش حاضر، در راستای نامتعارف زدایی و باز اجتماعی سازی مبانی نظری رفتار گردشگر برای رفتار گردشگران خانوادگی، با یک دیدگاه خانوادگی و قرار دادن خانواده در مرکز پژوهش های رفتار گردشگر، مدل رفتار گردشگران خانوادگی با عنوان فضا و چرخه شکل گیری رفتار گردشگران خانوادگی ارائه گردید. این مدل، به عنوان یک ابزار مهم در صنعت گردشگری، به منظور درک بهتر تنوع فرهنگی و اجتماعی، نیازها، ترجیحات و رفتار خانواده ها و پوشش نسبی شکاف علمی خواهد بود.
کلیدواژگان: گردشگری خانوادگی، فرآیند برنامه ریزی سفر، رفتار گردشگران خانوادگی، فراترکیب -
صفحات 21-37
با توسعه فناوری و گسترش استفاده از داده های مکانی در صنعت گردشگری، توجه به موضوع نوظهور ژئومارکتینگ یا بازاریابی مبتنی بر مکان و به کارگیری فناوری های نوین مانند بلاک چین برای بهینه سازی ژئومارکتینگ، امری ضروری به نظر می رسد. هدف این پژوهش، طراحی یک الگوی ژئومارکتینگ مبتنی بر فناوری بلاک چین در صنعت گردشگری است. این پژوهش به طورکلی کمی و کیفی بوده و از حیث هدف، کاربردی به حساب می آید. جامعه آماری پژوهش شامل متخصصان حوزه بازاریابی گردشگری، فناوری اطلاعات و مدیران گردشگری بوده که با استفاده از روش نمونه گیری قضاوتی انتخاب شده اند. برای جمع آوری داده ها و شناسایی مفاهیم اصلی، از مصاحبه های نیمه ساختاریافته و بدون ساختار استفاده شده است. جهت بررسی اعتبار پژوهش، از مدل کرسول همراه با ارزیابی روایی محتوایی و پایایی درون کدگذار و میان کدگذار استفاده شده است. در این تحقیق از رویکرد نظریه داده بنیاد به شیوه اشتراوس و کوربین استفاده شده و با بهره گیری فرآیند کدگذاری سه مرحله ای باز، محوری و انتخابی مدلی مشتمل بر شرایط علی، زمینه ای و مداخله گر به همراه معرفی پدیده محوری و ارائه راهبردهای ژئومارکتینگ و شناسایی پیامدهای آن استخراج گردید. با توجه به یافته های پژوهش مبنی بر پیچیدگی و حجم بالای اطلاعات مکان ها در صنعت گردشگری، استفاده از این فناوری در جهت پیاده سازی هر چه بهتر ژئومارکتینگ می تواند به شکل قابل توجهی در مدیریت این اطلاعات تاثیرگذار باشد. نتیجه کلی این پژوهش این بود که با توجه به حضور شرکت ها در عصر فناوری برای پیاده سازی ژئومارکتینگ مبتنی بر فناوری بلاک چین بایستی از راهبردهایی نظیر سیاست گذاری فناوری، توسعه زیرساخت و دیجیتال آنبوردینگ استفاده نمود.
کلیدواژگان: ژئومارکتینگ، فناوری بلاک چین، بازاریابی گردشگری، صنعت گردشگری -
صفحات 39-60
ذی نفعان صنعت گردشگری با ایجاد تاب آوری می توانند در برابر بحران ها بهبود یابند و بر اقتصاد ملی تاثیرگذار باشند. همچنین، با در نظر گرفتن ظرفیت های اجتماعی-فرهنگی، ذی نفعان می توانند بحران ها را به فرصتی برای رشد و توسعه پایدار تبدیل کنند. بنابراین، توجه به ایجاد تاب آوری ذی نفعان صنعت گردشگری و ارتقاء آن برای توسعه پایدار ضروری است. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف ارائه الگوی تاب آوری ذی نفعان صنعت گردشگری با تکیه بر ظرفیت های اجتماعی-فرهنگی در استان های برگزیده گردشگری ایران (تهران، یزد، اصفهان و همدان) انجام شده است. این پژوهش از نوع بنیادی است، و روش پژوهش کیفی و به روش داده بنیاد صورت پذیرفته است. داده ها با روش نمونه گیری هدفمند نظری و با استفاده از ابزار مصاحبه عمیق با خبرگان پژوهش گردآوری و با استفاده از اصول تحلیل داده ها و مبانی کدگذاری، با کمک نرم افزار (مکس کیو دی ای) انجام شده است. در نتیجه الگوی پژوهش در 6 طبقه اصلی (موجبات علی، پدیده اصلی، شرایط زمینه ای، عوامل مداخله گر، راهبردها و پیامدها)، 6 مقوله اصلی (تعالی فرهنگی و معنوی جامعه، فرهنگ حمایت و نوآوری، چالش های صنعت گردشگری، تاب آوری ذی نفعان صنعت گردشگری، مدیریت تاب آوری، صنعت گردشگری تاب آور و پایدار)؛ 18 مقوله فرعی (سلامت معنوی، هم بستگی و انسجام اجتماعی، سلامت معنوی، نوآوری و خلاقیت، حمایت های دولتی و غیردولتی، چالش های صنعت گردشگری، ایجاد تاب آوری و حفظ ارزش های حاکم بر صنعت گردشگری، بهره مندی از ظرفیت های اجتماعی و فرهنگی، و غیره)؛ 64 کد مفهومی ارائه گردیده است. انتظار می رود به کارگیری الگوی تعیین شده در جهت تاب آوری و بهبود عملکرد صنعت گردشگری بهره برداری شود.
کلیدواژگان: تاب آوری، بحران، صنعت گردشگری، ذی نفعان صنعت گردشگری، داده بنیاد، استان های گردشگری ایران -
صفحات 61-79
گردشگری تاریخی به عنوان یکی از ارکان اصلی توسعه اقتصادی و فرهنگی در شهرهای بافت تاریخی نظیر یزد، با پیچیدگی هایی در تعاملات و نقش های ذینفعان مواجه است. تعدد نهادهای دخیل در مدیریت شهری و به تبع آن تعدد در بازیگران مرتبط با بافت تاریخی و گردشگری شهری، یکی از عوامل دشواری و پیچیدگی سیاست گذاری گردشگری شهری است. بنابراین انبوه مسائل و موضوعات مرتبط گردشگری بافت تاریخی شهرها ازیک طرف و تعدد نهادها و بازیگران مرتبط، تبیین و تحلیل مسائل گردشگری بافت تاریخی را تبدیل به یک مسئله غامض و پیچیده کرده است. این پژوهش با روش مکتور (تحلیل چند موضوع-چند بازیگر) به تحلیل نقش ذینفعان مختلف در گردشگری بافت تاریخی یزد پرداخته است. روش مکتور (MACTOR) یک ابزار تحلیلی در مدیریت استراتژیک است که برای تحلیل مسائل پیچیده با محوریت چند موضوع و چند بازیگر به کار می رود. این روش با بررسی تاثیر متقابل بازیگران و موضوعات، هم گرایی و واگرایی اهداف آن ها را شناسایی کرده و برای طراحی استراتژی های هماهنگ و موثر کمک می کند. نتایج نشان می دهد که برخی بازیگران کلیدی مانند سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، معاونت سیاسی و امنیتی استانداری، و نیروی انتظامی بیشترین تاثیر را در میان ذینفعان دارند. درعین حال، سه دسته ذینفعان شامل ساکنین بومی، کسبه، و فعالان بخش گردشگری، به عنوان بازیگران دو وجهی شناخته شده اند که ضمن تاثیرگذاری، تحت تاثیر سایر بازیگران نیز هستند و استقلال کمی در عملکرد خود دارند. نقش شهرداری، اداره کل میراث فرهنگی و خود گردشگران نیز به عنوان واسط تنظیمی در سیستم گردشگری بافت تاریخی تعریف شده است. تحلیل های همگرایی و واگرایی اهداف ذینفعان نشان می دهد که توافق بالایی بر اهدافی مانند جذب گردشگر و ارتقای امنیت وجود دارد، درحالی که اهداف اقتصادی کم تر موردتوافق قرارگرفته است. این یافته ها می تواند به سیاست گذاران در شناسایی ذینفعان همسو و طراحی استراتژی های موثر برای توسعه گردشگری پایدار کمک کند.
کلیدواژگان: گردشگری، تحلیل ذینفعان، رویکرد چند موضوع-چند بازیگر، بافت تاریخی شهری یزد -
صفحات 81-97
صنعت گردشگری با ویژگی های خاص خود صنعتی پویا با آینده ای روشن تلقی می شود که باعث توسعه شهری می شود. هدف از انجام این پژوهش بررسی نقش زیرساخت های نرم و سخت سازمانی در کیفیت برگزاری گردشگری رویدادی و پیامدهای تجربه گردشگری گل و گیاه محلات می باشد. جامعه آماری این پژوهش تمامی افرادی هستند که در سال های گذشته از جشنواره گل و گیاه شهر محلات بازدید کرده اند که بر اساس جدول کرچسی و مورگان 384 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. نتایج حاصل از پژوهش پس از تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس نشان داده است که زیرساخت های نرم و سخت سازمانی بر کیفیت گردشگری تاثیر دارند و همچنین عجین شدن گردشگر بر تماس فرهنگی و تجربه به یادماندنی و تجربه به یادماندنی بر تمایل به بازدید دوباره و توصیه به دیگران تاثیرگذار است. جهت نیل به توسعه گردشگری می باید فعالیت های بنیادین در دو جبهه صورت گیرد. از منظر بخش دولتی و سیاست گذاران لازم است ضمن فراهم آوردن زیرساخت، همکاری و همراهی با بخش خصوصی، بسترهای اولیه و ضروری جهت ایجاد انگیزه در بخش خصوصی را فراهم نمایند. از طرف دیگر لازم است بخش خصوصی ضمن اتخاذ رویکرد نظام مند با کسب شایستگی های لازم در تدوین استراتژی های بازاریابی موردنیاز کوشا باشد. در پایان امید است با همراهی و همدلی بخش دولتی و خصوصی از ظرفیت های بالقوه کشور در صنعت گردشگری جهت توسعه ملی استفاده شود.
کلیدواژگان: تجربه به یادماندنی، تماس فرهنگی، زیرساخت های سازمانی، شهرستان محلات، گردشگری، وفاداری به مقصد -
صفحات 99-118
این پژوهش، با هدف تحلیل و ارزیابی نظرات برخط کاربران درباره اقامتگاه های شهر تهران، از تکنیک های پیشرفته وب کاوی (Web Scraping) استفاده کرده است. ازاین رو در این مقاله، به بررسی یک روش جامع خودکار وب کاوی برای جمع آوری و تجزیه وتحلیل نظرات کاربران در یکی از سایت های آنلاین اقامتگاه در شهر تهران ارائه شده است. این روش هوشمند شامل مراحلی مانند انتخاب وب سایت، بررسی ابزارها، استخراج داده ها، پیش پردازش و تجزیه وتحلیل نظرات است. با استفاده از این روش، صاحبان اقامتگاه ها، مدیران و بازاریابان می توانند بینشی عمیق درباره ترجیحات مشتریان، سطح رضایت و نیازهای بهبود را به دست آورند. هم چنین گردشگران و کاربران برای انتخاب اقامتگاه خود می توانند اطلاعات ارزشمندی از تجربیات سایرین کسب نمایند. بر اساس نتایج تحقیق، روش هوشمند وب کاوی، امکان تحلیل داده های بزرگ و ارزشمند را فراهم می کند و می تواند به تصمیم گیری های استراتژیک در حوزه خدمات گردشگری کمک کند. یافته ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های تحلیلی شامل آزمون های t و ANOVA، برای ارزیابی میانگین تفاوت در نظرات کاربران در دسته های مختلف هتل ارائه شده اند. این مطالعه نشان می دهد که میانگین امتیازات امکانات هتل، قیمت اتاق، کیفیت اتاق، موقعیت هتل و پروتکل های بهداشتی عموما بالاتر از میانگین مورد انتظار است که نشان دهنده درک کلی مثبت از هتل های تهران است.
کلیدواژگان: وب کاوی، خزنده نویسی، تحلیل آنلاین نظرات، اقامتگاه های تهران -
صفحات 119-133
گردشگری پایدار یک مفهوم جدید، ولی بسیار مهم در صنعت گردشگری است. کشورها با رعایت چند نکته ساده می توانند سود خود از این صنعت را چند برابر کنند. هدف مقاله حاضر بررسی عوامل جامعه شناختی بازار بر گردشگری پایدار با تاکید بر جذب توریسم تجاری در شهر گناوه می باشد. جامعه آماری تحقیق شامل شهروندان بالای 18 سال ساکن شهر گناوه به تعداد 43965 نفر می باشد. نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران به تعداد 381 نفر بوده که به صورت در دسترس انتخاب شدند. روش تحقیق به لحاظ ماهیت توصیفی-همبستگی است و ازلحاظ هدف کاربردی می باشد و برای سنجش متغیرهای تحقیق از پرسشنامه های محقق ساخته استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها با کمک نرم افزار SPSS و آزمون فرضیه ها با روش معادلات ساختاری در نرم افزار SmartPLS انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد از جمله عوامل موثر بر توسعه گردشگری در شهر گناوه با توجه به اقتضائات روز شامل بازار تجاری و فروشگاه ها، زیرساخت های گردشگری، توان اقتصادی، توان طبیعی، تسهیلات گردشگری، توان جمعیتی- اجتماعی اشاره کرد و همچنین مشخص شد که هرکدام از مولفه های فوق به ترتیب بازار تجاری و فروشگاه ها حدود 38.5 درصد، زیرساخت های گردشگری حدود 19.6 درصد، توان اقتصادی حدود 36.8 درصد، توان طبیعی حدود 39.5 درصد، تسهیلات گردشگری حدود 42.9 درصد و درنهایت مولفه توان جمعیتی - اجتماعی حدود 21 درصد تغییرات مربوط به توسعه گردشگری پایدار را تبیین می کنند. درنهایت اینکه شهر گناوه از منظر مقوله های تاثیرگذار بر توسعه گردشگری پایدار ازجمله زیرساخت های گردشگری، توان اقتصادی، توان طبیعی، توان جمعیتی- اجتماعی و تسهیلات گردشگری از وضعیت مناسبی برخوردار است.
کلیدواژگان: گردشگری، جامعه شناختی بازار، توریسم تجاری، توسعه پایدار، گردشگری پایدار، شهر گناوه
-
Pages 1-20
The growing popularity of family tourism and the rising demand from families, along with the diverse needs expressed by family travelers, underscore the necessity of developing and enhancing our understanding of family behaviors in the context of tourism. Accordingly, the purpose of this study is to present a model of family tourists’ behavior. The research employs a qualitative methodology grounded in a meta-synthesis approach, following the seven-step model proposed by Sandelowski and Barroso. Data analysis was performed using a three-stage coding process, which involved the collaboration of two coders. Following the steps of the meta-synthesis, a total of 251 concepts, 40 sub-components, 16 components, six main axes, and two levels were identified, coded, and modeled from the 23 selected articles. The external level, titled "Family Tourist Behavior Formation Space," was encompasses the dimensions of "family lifestyle" (with components: family citizenship and family structure), "tourism planning process" (with components: role-playing at home, sense of route, destination experience, and achievements and memories), and "tourism elements" (with components: transportation, nutrition, accommodation, activities). On the other hand, the internal context titled "Family Tourist Behavior Formation Cycle" was encompasses the dimensions of "Drivers" (with components: motivation and determinants), "Experiences" (with components: actions and roles), and "Outcomes" (with components: benefits and feedback). As most significant outcome of the present study, in order to decontextualize and resocialize the theoretical foundations of tourist behavior for family tourist behavior, with a family perspective and placing the family at the center of tourist behavior research, a model of family tourist behavior was presented as the space and cycle of family tourist behavior formation. This model serves as a crucial tool in the tourism industry, enabling a deeper understanding of the cultural and social diversity, needs, preferences, and behaviors of families. It aims to address existing scientific gaps by providing insights that can inform better practices and strategies in family tourism.
Keywords: Family Tourism, Travel Planning Process, Family Tourist’S Behavior, Meta-Synthesis -
Pages 21-37
With the advancement of technology and the increasing use of spatial data in the tourism industry, attention to geomarketing and the application of innovative technologies like blockchain for optimizing geomarketing has become essential. This research aims to design a blockchain-based geomarketing model in the tourism industry. The study employs a mixed-methods approach, encompassing both quantitative and qualitative aspects, and is considered applied research. The statistical population includes tourism marketing experts, information technology specialists, and tourism managers, selected through purposive sampling. Data collection and the identification of key concepts were conducted using semi-structured and unstructured interviews. Creswell's model was applied alongside content validity assessment and intra/inter-coder reliability evaluations to ensure research validity. The study follows the grounded theory approach using Strauss and Corbin’s method, extracting a model through a three-stage coding process (open, axial, and selective) that includes causal, contextual, and intervening conditions, identifies the central phenomenon, proposes geomarketing strategies, and outlines their consequences. According to the research findings, given the complexity and large volume of location-based data in the tourism industry, implementing this technology can significantly enhance information management for more effective geomarketing. The study concludes that for companies to implement blockchain-based geomarketing in the technological era, strategies such as technology policy-making, infrastructure development, and digital onboarding must be adopted.
Keywords: Geomarketing, Blockchain Technology, Blockchain, Tourism Marketing, Tourism Industry -
Pages 39-60
Stakeholders in the tourism industry can enhance their resilience to recover from crises and positively impact the national economy. By considering socio-cultural capacities, stakeholders can turn crises into opportunities for growth and sustainable development. Therefore, focusing on building and enhancing the resilience of tourism industry stakeholders is essential for sustainable development. In this regard, the present study aims to provide a resilience model for tourism industry stakeholders by leveraging socio-cultural capacities in selected tourism provinces of Iran (Tehran, Yazd, Isfahan, and Hamedan). This research is fundamental in nature, employing a qualitative research method and conducted using the grounded theory approach. Data were collected through purposive theoretical sampling and in-depth interviews with research experts. The data were then analyzed using data analysis principles and coding foundations with the assistance of MAXQDA software. As a result, the research model is presented in six main categories (causal conditions, the main phenomenon, contextual conditions, intervening factors, strategies, and consequences), six main themes (cultural and spiritual excellence of society, culture of support and innovation, challenges of the tourism industry, resilience of tourism industry stakeholders, resilience management, and resilient and sustainable tourism industry), 18 sub-themes (spiritual health, social cohesion and solidarity, innovation and creativity, governmental and non-governmental support, challenges of the tourism industry, creating resilience and preserving the governing values of the tourism industry, utilizing social and cultural capacities, etc.), and 64 conceptual codes. The implementation of the proposed model is expected to be utilized to enhance the resilience and performance of the tourism industry.
Keywords: Resilience, Crisis, Tourism Industry, Stakeholders, Social, Cultural Capacities, Grounded Theory -
Pages 61-79
Historical tourism plays a crucial role in the economic and cultural development of cities with historical textures, such as Yazd, yet faces complex stakeholder dynamics. The involvement of multiple institutions in urban management and the diversity of actors linked to historical tourism complicates policymaking efforts. Numerous challenges and issues surrounding historical urban tourism, coupled with the wide array of involved stakeholders, make it difficult to effectively address and analyze the problems in this sector. This study employs the MACTOR method (Multi-Actor, Multi-Criteria Analysis) to analyze the roles of various stakeholders in the tourism of Yazd's historical context. The MACTOR method is an analytical tool in strategic management designed to address complex issues involving multiple topics and multiple stakeholders. The findings highlight that some key actors, including the provincial planning and management organization, the provincial political and security deputy, and the police force, exert the most influence among stakeholders. Meanwhile, three groups—local residents, shopkeepers, and tourism industry professionals—are identified as dual-role actors who are influential but also subject to external influences, limiting their independence. The municipality, the cultural heritage department, and tourists themselves act as regulatory intermediaries within the tourism system, balancing influence and being influenced. The study also reveals a high level of consensus among stakeholders on goals like increasing tourist numbers and enhancing security, while economic objectives show less alignment. These insights can assist policymakers in pinpointing stakeholders with shared goals and crafting effective strategies for sustainable tourism growth.
Keywords: Tourism, Heritage Tourism, Multi-Stakeholder Analysis, Historic Urban Fabric Of Yazd -
Pages 81-97
With its special characteristics, the tourism industry is considered a dynamic industry with a bright future that will lead to urban development. One of the festivals that is held in the center of Iran is the Mahallat Flower and Plant Festival, which attracts domestic and foreign tourists interested in flowers and plants. The purpose of this study is to investigate the role of soft and hard organizational infrastructure in the quality of event tourism and the consequences of the experience of flower and plant tourism in neighborhoods. The results of the research after analyzing the data using PLS software have shown that soft and hard organizational infrastructures affect the quality of tourism. Also, the involvement of tourists in cultural contact and memorable experience and memorable experiences affects the desire to visit again and advise others. In order to achieve the development of tourism, fundamental activities must be carried out on two fronts. From the point of view of the public sector and policymakers, it is necessary to provide the infrastructure, cooperation, and companionship with the private sector and provide the basic and necessary platforms to create motivation in the private sector. On the other hand, it is necessary for the private sector to be diligent in developing the required marketing strategies while adopting a systematic approach
Keywords: Organizational Infrastructure, Tourism, Loyalty To The Destination, Culture Contact, Memorable Experience, Mahallat City -
Pages 99-118
This research, aimed at analyzing and evaluating online user reviews of accommodations in Tehran, utilizes advanced web scraping techniques. This paper presents a comprehensive automated web scraping method for collecting and analyzing user reviews on an online accommodation platform in Tehran. This smart method includes website selection, tool evaluation, data extraction, preprocessing, and review analysis. By employing this approach, accommodation owners, managers, and marketers can gain deep insights into customer preferences, satisfaction levels, and areas for improvement. Additionally, tourists and users can obtain valuable information from others' experiences when selecting their accommodation. Based on the research findings, the smart web scraping method enables the analysis of large and valuable datasets and can aid in strategic decision-making in the tourism services sector. The findings are presented using descriptive statistics and analytical tests, including t-tests and ANOVA, to assess the mean differences in user reviews across various hotel categories. The study indicates that the average ratings for hotel amenities, room prices, room quality, hotel location, and health protocols are generally above the expected average, reflecting a generally positive perception of Tehran's hotels
Keywords: Web Scraping, Data Mining, Online Review Analysis, Tehran Accommodations -
Pages 119-133
Sustainable tourism is a new but very important concept in the tourism industry. Countries can multiply their profits from this industry by following a few simple tips. The purpose of this article is to investigate the sociological factors of the market on sustainable tourism with an emphasis on the attraction of commercial tourism in Ganaveh city. The statistical population of the research includes 43,965 citizens over the age of 18 living in Ganaveh city. The statistical sample using Cochran's formula was 381 people who were selected as available. The research method is descriptive-correlation in nature and practical in terms of purpose, and researcher-made questionnaires were used to measure the research variables. Data analysis was done with the help of SPSS software and hypothesis testing was done with structural equation method in SmartPLS software. The results of this research showed that among the factors affecting the development of tourism in Ganaveh city, according to the current requirements, including the commercial market and stores, tourism infrastructure, economic power, natural power, tourism facilities, demographic-social power, and it was also determined. Each of the above components is about 38.5% of the commercial market and stores, about 19.6% of tourism infrastructure, about 36.8% of economic power, about 39.5% of natural power, about 42.9% of tourism facilities, and finally, about 21% of the demographic-social power component. They explain the changes related to sustainable tourism development. Finally, the city of Ganaveh is in a good condition from the point of view of the categories affecting the development of sustainable tourism, such as tourism infrastructure, economic power, natural power, demographic-social power and tourism facilities.
Keywords: Tourism, Market Sociology, Business Tourism, Sustainable Development, Sustainable Tourism, Ganave City